در کره جنوبی چه خبر است؟

  4030914001 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس جمهور کره جنوبی، شامگاه سه‌شنبه، در اقدامی که به باور کارشناسان، تلاشی برای سرکوب مخالفین خود بود، شرایط نظامی «اضطراری» اعلام و به ارتش دستور حمله به پارلمان را داد.

در کره جنوبی چه خبر است؟

به گزارش ایسنا، «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی شامگاه سه‌شنبه حکومت نظامی اضطراری را اعلام کرد و گفت که این اقدام برای محافظت از این کشور در برابر «نیروهای کمونیست» ضروری است.

طبق گزارش خبرگزاری کره‌ جنوبی «یونهاپ»، او در یک سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به ملت کشورش گفت: «برای محافظت از کره جنوبی لیبرال در برابر تهدیدهای نیروهای کمونیست کره شمالی و از بین بردن عناصر ضد دولتی، من حکومت نظامی اضطراری اعلام می کنم.»

یون در سخنرانی‌ خود به اینکه قصد انجام چه اقداماتی دارد اشاره نکرد، اما طرحی از حزب مخالف دولت (حزب دموکرات) برای استیضاح دادستان‌های ارشد و رد کردن طرح بودجه دولت را مورد سرزنش قرار داد. 

رئیس‌جمهور کره جنوبی‌ اقدامات مخالفان دولت را به‌عنوان «رفتارهای آشکار ضددولتی با هدف تحریک به شورش» توصیف کرده و گفت این اقدامات «امور دولت را به حالت فلج» درآورده‌اند و مجمع ملی (پارلمان) را به «محملی برای مجرمان» تبدیل کرده است.

ورود ارتش به ماجرا

در پی اعلامیه یون سوک یول، ارتش کره جنوبی اعلام کرد که تمامی جلسات پارلمان و تمامی «گردهمایی‌های دیگری» که می‌توانند باعث ایجاد «آشوب‌های اجتماعی» شوند به حالت تعلیق درخواهند آمد.»

در همین راستا، مدتی پس از اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهور کره جنوبی، نیروهای یگان ویژه ارتش این کشور به پارلمان کره جنوبی هجوم بردند تا مانع ورود نمایندگان مجلس به ساختمان پارلمان و مخالفت این افراد با دستور یون سوک یول شوند.

هجوم نیروهای ویژه کره جنوبی به پارلمان این کشور، به درگیری بین معترضین و نیروهای ویژه انجامید.

از طرفی، تصاویر متعددی از ورود غیرقانونی نیروهای یگان ویژه ارتش کره جنوبی به پارلمان از طریق پنجره‌های ساختمان آن منتشر شده است.

تحرکات مخالفان برای لغو حکومت نظامی
با وجود تلاش یون سوک یول و نیروهای یگان ویژه برای جلوگیری از ورود نمایندگان مجلس به پارلمان و ارائه رأی منفی خود به دستور رئیس‌جمهور کره جنوبی برای برقراری حکومت نظامی، در نهایت برخی از نمایندگان با بالا رفتن از دیوارهای محوطه پارلمان و با پریدن از روی فنس‌ها توانستند خودشان را به داخل صحن پارلمان برسانند و به طرح رئیس جمهور کره جنوبی رأی منفی دادند.
در همین راستا، پارلمان کره جنوبی با بیش از 190 رأی مثبت و بدون رأی منفی، به لغو حکومت نظامی رای داد. اما، اندکی بعدتر اعلام کرد حکومت نظامی مگر در صورت لغو از سوی رئیس‌جمهور باقی است.

پس از رأی منفی پارلمان به طرح حکومت نظامی یون سوک یول، نیروهای مسلح کره جنوبی که وارد ساختمان مجلس شده بودند از این ساختمان خارج شدند و بسیاری از شهروندان این کشور به شادی پرداختند.
واکنش‌های داخلی به اقدام رئیس‌جمهور کره جنوبی

اما اقدام رئیس جمهور کره جنوبی واکنش‌های داخلی بسیاری به همراه داشته است.

حزب دموکرات کره جنوبی (DP) به عنوان حزب اصلی اپوزیسیون این کشور در بیانیه‌ای تلاش یون سوک یول مبنی بر تحمیل حکومت نظامی اضطراری در این کشور را یک کودتا خواند.

طبق گزارش نشریه انگلیسی «گاردین» در بیانیه این حزب آمده است: «اعلام حکومت نظامی اضطراری از طرف رئیس جمهور کره جنوبی، اقدامی نامعتبر و غیرقانونی است و وی باید در این خصوص پاسخگو باشد.»

در ادامه بیانیه حزب دموکرات کره جنوبی آمده است: «اعلام حکومت نظامی اضطراری از لحاظ رویه‌ قانونی باطل است زیرا بدون جلسه هیات دولت کره جنوبی اعلام شده است.»

بر اساس این بیانیه، وضعیت سیاسی و اجتماعی کنونی در کره جنوبی، فاقد معیارهای مندرج در قانون اساسی این کشور برای اعلام حکومت نظامی اضطراری است.

احتمال بازداشت و استیضاح رئیس‌جمهور کره جنوبی 

در همین راستا، با توجه به غیرقانونی خوانده شدن اقدام یون سوک یول از سوی سیاستمداران کره جنوبی، احتمال دستگیری و استیضاح او شدت گرفته است.

در لحظه نگارش این گزارش، ساعت به وقت سئول، تقریبا 4 بامداد است و هزاران شهروند مخالف رئیس جمهور کره جنوبی در خیابان‌های سئول تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند.

از طرفی، تصاویر دیگری از تلاش نیروهای پلیس برای سرکوب معترضین منتشر شده است.

با توجه به پابرجا بودن حکم رئیس جمهور کره جنوبی برای ایجاد حکومت نظامی در این کشور، همچنان فعالیت سیاسی و رسانه‌ای در این کشور ممنوع است و تصاویر محدودی از زمان هجوم نیروهای یگان ویژه به پارلمان و تجمعان مردمی در این کشور منتشر شده است.

احتمال بازداشت مخالفین

از طرفی، منابع روسی گزارش کردند که یون سوک یول، در تلاش برای دستگیری چهره‌های مخالف با خود است.

گفته می شود که حملاتی به دفاتر احزاب سیاسی در نزدیکی مجلس ملی در سئول صورت گرفته است.

طبق گزارش این منابع، حکم دستگیری «لی جائه میونگ»، رهبر حزب دموکرات کره، «کیم گی هیون»، رهبر حزب قدرت مردم و «وو وون شیک»، یکی از اعضای برجسته حزب دموکرات مجلس ملی کره جنوبی صادر شده است و تاکنون، طبق گزارش خبرگزاری یونهاپ نیروهای مسلح کره جنوبی به دفتر لی جائه میونگ حمله و او را دستگیر کردند.

اما مخالفت‌ها با دستور رئیس جمهور کره جنوبی به سیاستمداران و نمایندگان مجلس محدود نشده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های مجازی، اتحادیه های کارگری کره جنوبی تا صبح فردا اعتصاب سراسری را اعلام کردند.

عقب‌نشینی رئیس‌جمهور کره جنوبی

با این وجود، طبق آخرین گزارش یونهاپ، رئیس جمهور کره جنوبی پس از روبرو شدن با مخالفت داخلی گسترده، دستور خود برای حکومت نظامی را لغو کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۸۳۲۰۲۰۰:۴۶:۱۸ ۱۴۰۳/۹/۱۴
این هم از اوضاع کره جنوبی !
ناشناس۳۶۸۳۲۵۶۰۴:۲۳:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۱۴
ظاهراً وجود یک قدرت اتمی قوی نظیر کره شمالی در کنارشان و سیاست اشتباه امنیت کرایه ای به آمریکا باعث توهم برخی سیاسیون آنها شده ..
ناشناس۳۶۸۳۵۵۴۱۱:۵۶:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۱۴
«دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده، متحدان آسیایی واشنگتن را «ماشین پول» توصیف و تاکید کرد که اگر وی رئیس دولت آمریکا بود از کره‌جنوبی برای حضور ده‌ها هزار نظامی آمریکایی در خاک آن کشور، سالانه ۱۰ میلیارد دلار پول می‌گرفت.....ظاهراً قول برره دارد با تحرکات خود را برای گرفتن ده میلیارد دلار آماده میکند ...گرچه هر آن آمریکا احساس می کند در صحنه ثابت اقتصادی شرکت هایش جا مانده اند از تحرکات نظامی و بحران آفرینی به کمک آنها می آید ....
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  3. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  4. بهشت زمان شاه !

  5. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  6. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  7. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  8. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  9. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  10. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  11. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  12. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  13. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  14. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  15. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  16. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  17. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  15. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  17. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  18. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  19. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  20. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین