۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

سعیده اسکندری، گروه اقتصادی الف،   4031006053 ۸۵ نظر، ۸ در صف انتشار و ۲۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

در روزهای اخیر شاهد افزایش قابل توجه قیمت دلار در کشورمان بوده ایم. در این راستا، اسکناس آمریکایی تا آستانه 80 هزار تومان نیز رشد داشته و البته که اثرگذاری این مساله را در دیگر بازارها نظیر بازار طلا و افزایش قیمت هر گرم طلای 18 عیار به بیش  از 5 میلین تومان شاهد بوده ایم. موضوعی که بار دیگر شمار قابل توجهی از ناظران و تحلیلگران را واداشته تا به واکاوی ابعاد مختلف دلایل و محرک های اصلی پرواز قیمت دلار بپردازند. 

در این میان، حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در موضع گیری قابل تاملی با اشاره به افزایش نرخ ارز رسمی در قالب ارز توافقی از 55 هزار تومان به حدودا 64 هزار تومان گفته است که "هدف دولت از گران کردن ارز رسمی این بود که پنج میلیارد دلاری را که از صندوق توسعه ملی گرفته است، به بالاترین قیمت بفروشد و از این محل، از جیب مردم، حدودا 100 هزار میلیارد تومان معادل با 100 همت درآمد کسب کند". 

این موضع گیری با بازتاب های مختلفی در جامعه و از سوی نخبگان رو به رو شده است. با این حال، واضح است که در فضای کسری بودجه قابل توجه دولت و محدودیت منابع آن، افزایش نرخ ارز، یک راهکار سنتی از سوی تیم اقتصادی دولت های مختلف کشورمان در طی سال های گذشته با هدف درآمدزایی و جبران کسری ها بوده است. در این نقطه، توجه به دو نکته ضروری است. 

اول اینکه این قبیل اقدامات آن هم در فضایی که هنوز مشکلات اصلی و ریشه‌ای اقتصاد ایران به نحوی جدی و ریشه ای مخاطب قرار نگرفته اند، صرفا یک برونداد را ایجاد می کند و آن هم بدتر شدن هر چه بیشتر سطح مشکلات است. در واقع، شاید در یک دوره زمانی کوتاه با افزایش نرخ ارز، منابع درآمدی برای دولت ایجاد شود با این حال، آسیب ها و خسارات این موضوع نیز فراوان هستند و در ادامه راه نیز باز هم شاهد وقوع رویدادهایی از این دست خواهیم بود. 

کم ارزش شدن پول ملی، به هیچ عنوان اتفاق کمی نیست و برای کشور خسارت‌زا است. از این رو، افزایش های دوره ای نرخ ارز در کشورمان، تا حد زیادی محصول رویکرد معیوب دولت های مختلف در مواجهه موثر با چالش های اقتصادی کشورمان هستند. 

نکته دوم اینکه افزایش نرخ ارز، سطح بالایی از بی ثباتی را به بازارهای مختلف کشورمان تزریق می کند و هم مردم و هم فعالان اقتصادی را با مشکل رو به رو می سازد. درست به همین دلیل است که این مساله از اثرگذاری منفی قابل توجهی بر سرمایه اجتماعی جریان حکمرانی در کشورمان نیز برخوردار است. 

برونداد تمامی این مسائل چیزی جز به بار آمدن خسارت برای ایران نیست. در وضعیتی که سطح دستمزدها و درآمد تغییری نکرده و حتی در قیاس با سال های گذشته، کم ارزش تر نیز شده، افزایش قمیت ارز و ایجاد موجی از تورم در بازارهای مختلف کشورمان، سطح نارضایتی در کشور را افزایش خواهد داد و فضای مساعدی را برای بازیگری بدخواهان و دشمنان ایران فراهم خواهد ساخت.

کافی است توجه داشته باشیم که در ماه های آتی، افزایش قابل توجه قیمت ارز، تاثیرات عینی خود را بر زندگی روزمره مردم نشان خواهد داد. مساله ای که سخت‌تر شدن زندگی مردم و ناخرسندی آن ها از شرایط اقتصادی کشور را تشدید خواهد کرد. از این رو، باید برای این مشکل هر چه سریعتر تدابیر ریشه ای و جدی اندیشیده شود. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۱۶۸۱۰۰۸:۳۹:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۸
دلار 80 هزار تومنی داستان خاصی نداره. وقتی نقدینگی را منتشر می کنیم که الان به ده هزار میلیارد تومن رسیده یعنی اگر بخواهیم دلار 50 هزار تومن باقی بماند باید درامد ارزی کشور 200 میلیارد دلار باشد. با این عدم سرمایه گذاری سالها در صنعت نفت و گاز و عدم رونق اقتصاد و صنعت و صادرات و توریست الان در بهترین شرایط برای امسال کل درامد ارزی کشور 80 میلیارد دلار خواهد بود . یعنی اگر دلار بخواهد حتی هشتاد هزار تومن باقی بماند باید 120 میلیارد دلار دارمد ارزی سالانه داشته باشیم. داستان به همین سادگی ولی بسیار دردناک هست که با این همه دکترا و دانش اموخته میلیونی هنوز نمی توانیم به این مفهوم ساده در اقتصاد برسیم که دلار گران نمی شود بلکه عدم تولید و رونق اقتصاد و از انطرف کسری بودجه و بانکهای خصولتی و دولتی متضرر و صنعت رانتی و انحصاری خودرو و اخیرا لوازم خانگی و .... مفری برای تقویت که هیچ حتی تثبیت ارزش ریال نمی گذارد.
ناشناس۳۷۱۶۹۱۴۰۹:۵۵:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
سیاست نه جنگ و نه گفتگو، سیاست بلاتکلیفی اقتصادی است که دود آن تنها به چشم مردم می رود.
ناشناس۳۷۱۶۹۸۴۱۱:۰۴:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
عدم مذاکره به معنای جنگ نیست.
ناشناس۳۷۱۷۱۰۸۱۲:۱۴:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۸
پزشکیان‌بایداول‌خاکستری‌که‌همتی‌طی‌ تنهاچندماه‌به‌چشم‌وجسم‌وجان‌مردم‌ ریخته‌روجمع‌کنه‌‌،بعدفکردودوآلودگی‌ که‌به‌فضای‌کشورتحمیل‌‌کردن‌باشه
ناشناس۳۷۱۶۹۹۰۱۱:۰۷:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
قدرت یک کشور تنها در میزان رضایت مردم آن کشور از مسئولانش خلاصه می شود.
ناشناس۳۷۱۷۳۵۱۱۴:۳۸:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
در دولتهای ضعیف هاشمی و روحانی قیمت ارز 10 برابر شد در دولت پزشکیان هم با وجود امثال همتی به همین منوال خواهد بود.
ناشناس۳۷۱۶۹۹۸۱۱:۰۹:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
مذاکرات مستقیم و رودرو با آمریکا چاره کار اقتصاد ایران است. همین که اعلام خبر شود، قیمت دلار در جا 20% کاهش می یابد!
ناشناس۳۷۱۷۰۷۰۱۱:۴۹:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
کاهش قیمت دلار با مذاکره ، کوتاه مدت و موقتی است باید فکر اساسی برای بهبود اقتصاد کشور کرد.
ناشناس۳۷۱۶۹۹۹۱۱:۱۰:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۸
همتی به عمد دلار را گران کرد اما دلیل افزایش قیمت دلار را ترامپ که هنوز سرکار نیامده و مکانیسم ماشه که هنوز فعال نشده عنوان کرد !!!
ناشناس۳۷۱۷۰۰۱۱۱:۱۰:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تمام زیر ساختهای مملکت فرسوده و ضرر ده شده اند.
ناشناس۳۷۱۷۰۰۵۱۱:۱۳:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
سیاست نگاه به شرق بیهوده و بی فایده است.
ناشناس۳۷۱۷۰۷۶۱۱:۵۰:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اگر دولت روحانی و صادرات روزانه 100 هزار بشکه نفت تداوم داشت الان قیمت دلار حداقل 300 هزار تومان بود.
ناشناس۳۷۱۷۰۰۷۱۱:۱۴:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
در دولت روحانی از طریق بورس به مردم خنجر زده شد و در این دولت از طریق افزایش ناگهانی ارز و طلا و بصورت افسار گسیخته جیب و سفره مردم خالی شد
ناشناس۳۷۱۷۱۵۵۱۲:۳۷:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
در 3 سال گذشته تورم 60 درصدی به 31 درصدی رسیده!
ناشناس۳۷۱۷۴۵۵۱۶:۳۵:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
با توجه به جراحی ناشیانه اقتصادی در دولت قبل که یکباره به افزایش دو ، سه برابری قیمت‌ها منجر شد ، چگونه تورم ۶۰ به ۳۳ رسید؟!
ناشناس۳۷۱۶۹۱۵۰۹:۵۵:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اقتصاد یک علم است. مشکل آنجا است که مقامات و بسیاری از مسئولان اقتصادی با الفبای آن هم آشنا نیستند.
ناشناس۳۷۱۶۹۱۸۰۹:۵۶:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اگر پولی که همراه با ضررهای ناشی از تحریم ها صرف هسته ای شده، صرف بازسازی و توسعه زیرساختها شده بود، الان ایران کشوری هم سطح کشورهای اروپایی بود.
ناشناس۳۷۱۶۹۸۸۱۱:۰۶:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تحریمهای هسته ای خیلی مهم و موثر نبود تحریمهای بانکی و نفتی که بعد از فتنه 88 تصویب شد کمرشکن بود.
ناشناس۳۷۱۷۰۰۲۱۱:۱۱:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۸
چرا هیچکس پاسخگوی مشکل تورم و گرانی های نجومی، بی کاری فقر و فلاکت، عدم ازدواج جوانان، مسکن، فرار متخصصان از کشور، باز ماندن از تحصیل ...... نیست؟
ناشناس۳۷۱۷۰۱۹۱۱:۲۰:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
آدرس غلط ندهید و حتی همین هایی که مذاکره کردن باعث تشدید تحریم ها شدن
ناشناس۳۷۱۶۹۱۹۰۹:۵۷:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
وقتی مملکت به بهانه خودکفایی و استقلال جزیره ای مدیریت می شود، نباید انتظار بهبود و پیشرفت داشت.
ناشناس۳۷۱۶۹۲۶۱۰:۰۲:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تحریم های اقتصادی ایران و آثارش برای دهه ها باقی خواهند ماند. یک نگاه به کوبا بیاندازید، از سال 1961 توسط آمریکا تحریم شده است. به عبارت دیگر این آش و این کاسه برای نسل بعد از ما هم باقی خواهد ماند.
ناشناس۳۷۱۶۹۸۶۱۱:۰۵:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
کوبا تا قبل بالا رفتن انرژی ها در جهان تورم 5 درصد داشت در ضمن کوبا یک اقتصاد کمونیستی هست
ناشناس۳۷۱۶۹۳۰۱۰:۰۵:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
ربطی به درآمد ارزی ندارد (با درامد ارزی فقط می توان سرکوب ارزی برای یک مدت کوتاهی کرد در اقتصاد تورمی ) تا وقتی نقدینگی حال هرچه قدر باشد در جامعه تزریق و آزاد گردش کند تورم بالا می‌رود و در نتیجه یکی از کالاها که ارز هست هم بالا می‌رود
ناشناس۳۷۱۶۹۵۱۱۰:۲۸:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۸
همتی‌یک‌هندوانه‌دربسته‌نبود رزومه‌وسوابق‌وحشتناک‌ایشون چیزی‌نبوده‌که‌بشه‌پنهان‌وکتمان‌ واستتارکرد اینکه‌همتی‌چطوروباچه‌لابی‌وابزاری‌ تونسته‌نظرنماینده‌هابه‌خودش‌جلب‌ واعتمادبگیره‌مسئله‌ است اینکه‌هنوزداره‌باهمون‌فرمان‌کارمیکنه مسئله‌ است
ناشناس۳۷۱۶۹۸۲۱۱:۰۲:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
متاسفانه برخی نمایندگان مجلس با گرفتن رانت و امتیاز و غیره لابی میکنند قضیه آن نماینده که ۱۴۰ سکه رشوه گرفت هم ماست مالی شد و شفاف سازی نشد
ناشناس۳۷۱۶۸۱۱۰۸:۴۰:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اونقدر که ما درگیر خاورمیانه و جدالهای بی پایان ان شدیم یا مشغول پوشش یا فیلتر یا رفع فیلتر یک سایت شدیم دیگر داریم کاملا به حاشیه دنیا می رویم. امروز چین اعلام کرده که بزرگترین سد دنیا را شروع به ساخت می کند. این سد به تنهایی می تواند در سال 300 میلیارد کیلوات ساعت برق تولید کند که بیشتر از کل برق تولیدی ایران یا استرالیا و حتی انگلیس هست. از ان مهمتر این سد شاهکار مهندسی است. چون در واقع سد نیست بلکه تونل 50 کیلومتر است که بر روی رودخانه ای ساخته می شود و از ارتفاع 2800 متری این رودخانه شروع و با گذر اززیر کوهستان 7000 متری در ارتفاع 800 متری همین رودخانه که 12 توربین عظیم در انجا جانمایی خواهد شد دوباره خارج و به مسیر اصلی رودخانه بر می گردد. فقط تصور کنید دو هزار متر مکعب در ثانیه (کل مصرف اب شهر تهران در اوج تابستان بیست متر مکعب در ثانیه است!)وقتی در 50 کیلومتر تونل ناگهان دو هزار متر سقوط کند چه نیروی عظیمی برای چرخش چرخ توربین ها بوجود خواهد اورد. چین فقط با یک سد می تواند اندازه کل تولید برق ایران یا ترکیه یا عربستان تولید کند ولی ما در خاورمیانه هنوز درگیر لجبازیهای سیاسی بین افراد بی مسئولیت هستیم.
ناشناس۳۷۱۶۹۶۸۱۰:۴۳:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
با توجه‌ اینکه بانک های کشور ورشکسته هستند و فعلا از تورم افسار گسیخته برای پوشش زیان های خود استفاده می کنند و ورشکستگی ها را پنهان می کنند بانک ها همه ساله با تسعیر نرخ ارز که حاصل دستکاری دولت در نرخ ارز است و تورم افسار گسیخته درست می کند و همچنین تجدید ارزیابی املاک و ساختمان های خود که آنها هم حاصل تورم ناشی از نرخ ارز است دارایی های خود را بصورت صوری و دفتری بالا نشان می دهند و زیان ها و ورشکستگی پنهان خود را مخفی می کنند در واقع با خالی کردن جیب و سفره مردم زیان های خود را پوشش می دهند که در نهایت این عملکرد باعث فروپاشی اقتصاد صورت خواهد گرفت
ناشناس۳۷۱۶۸۱۳۰۸:۴۱:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
امارش در اینتر نت هست. تعداد دانش اموخته های مهندسی ایران هر سال بیشتر از چین هست. ولی چین با تعداد مهندسانی که بیرون میده توانسته هزاران کیلومتر تونل مترو و سد و شاهکارهای مهندسی و سرامد خودرو برقی و و انرژی های نوین بشه . از ادعا تا واقعیت فاصله بسیار هست و اگر به خودمن نیاییم حتی در اندازه کوبا و ونرویلا هم نخواهیم توانست کشور داری کنیم.
ناشناس۳۷۱۶۹۲۲۰۹:۵۸:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
مملکت به برنامه ریزی، مدیریت و عقلانیت نیازمند است.
ناشناس۳۷۱۶۹۲۵۱۰:۰۰:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اصلاح طلب، اصولگرا دو روی یک سکه هستند. مردم مدتها است که از آنها عبور کرده اند.
ناشناس۳۷۱۶۹۸۹۱۱:۰۶:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اصلاح طلب دنبال رساندن اهداف غرب در ایران هستند منتهی اصولگراها برخی مواقع کارهای اشتباه
ناشناس۳۷۱۶۹۷۵۱۰:۵۰:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
دولت و شرکت های دولتی و سایرین علاوه بر استفاده از گران شدن ارز و طلا از نوسان های ساختگی هم که نرخ را تا پایان سال چندین بار بالا و پایین می کنند به سودهای نجومی از تورم حاصله ‌و دست کردن در جیب مردم می برند
ناشناس۳۷۱۷۰۲۸۱۱:۲۳:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۸
همه تحصیل کرده ها می خواهند مهاجرت کنند چرا ؟ اگر کارباشد که نیست ماهی چقدر درآمد داشته باشند تا با پس انداز آن بتوانند یک خانه بخرند ؟خانه متری حداقل 70 میلیون !!!!!
ناشناس۳۷۱۶۸۱۵۰۸:۴۲:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
همتی تنها تابع دستورات و سیاستهای دولت است.
ناشناس۳۷۱۶۹۲۳۰۹:۵۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۸
مقامات مسئول وضع فعلی مملکت هستند.
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۷۱۶۹۷۹۱۰:۵۵:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۸
یادتون و یادش هست زمان شهید رییسی هر روز توییت میزد حالا توضیح دهد چه شکری دارد میخورد که وضع اقتصادی را اینگونه افسار گسیخته کرده
ناشناس۳۷۱۷۰۰۴۱۱:۱۲:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
سیاست اقتصادی دولتها توسط وزیر اقتصاد تعیین می شود.
ناشناس۳۷۱۶۸۱۶۰۸:۴۳:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۸
وضعیت امروز مملکت حاصل کار یک سال و دو سال اخیر نیست. بلکه حاصل سالها ندانم کاری و هدر دادن منابع و منافع ملی است.
ناشناس۳۷۱۶۹۴۴۱۰:۲۳:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
در 25 سال گذشته مبلغ بسیار بزرگ 280 میلیارد دلار صرف سرکوب ارزی شد که مثلا ارز با تورم بالا نرود ولی آخرش هم بالا می‌رود چون اقتصاد علم هست در حالی که فقط 10 الی 15 درصد آن لازم بود برای مدبریت بازار و همین سرکوب ارزی عامل تورم ها و شوک آن هم شده وقتی فنر آن یکجا رها کنند هیچ معیشت را هم تخریب کرد مانند سال 97 با خلق ارز 4200 که کم نظیر بود در ایجاد اقتصاد ناگوار مردم ولی در ظاهر برای حمایت از مردم!!
سلیمی۳۷۱۶۸۱۷۰۸:۴۵:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
با اطمینان نمی شود گفت که افزایش نرخ دلار عمدی باشد. توجه داشته باشید که هر چقدر این نرخ سرکوب شود بالاخره روزی که شرایط مهیا شود رفته رفته قیمت واقعی دلار خود را نشان می دهد. شرایط منطقه هم این فرصت را ایجاد کرد.
ناشناس۳۷۱۶۸۲۳۰۸:۴۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تا عید نه، تا 3 هفته دیگر که ترامپ در کاخ سفید مستقر خواهد شد، دلار شاید از 100 هزار تومان عبور کند.
ناشناس۳۷۱۶۹۳۳۱۰:۰۸:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
100 هزار تومان برای یکی دوسال آینده هست و ربطی هم به ترامپ و... هم ندارد و همین عدد که یکسره بالا رفته و شارپی که گذاشتند برود نزولی آن هم درست می شود و در نرخ 73 الی 77 می آید پایین و نگه می دارند تا آخر سال مگر سیاست دولت چیز دیگر باشد
ناشناس۳۷۱۶۸۲۴۰۸:۴۹:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
مدت هاست که دولت برای تامین هزینه های خود از جیب مردم برمی دارد. یک وقت با افزایش ارزش افزوده. یک وقت با تاسیس قرض الحسنه و بار دیگر با افزایش نرخ دلار.
ناشناس۳۷۱۶۹۲۹۱۰:۰۳:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
پزشکیان و وزرایش کارگزاران حاکمیت هستند. با انداختن تقصیرها بر گردن دولت نمی توان از واقعیات عبور کرد.
ناشناس۳۷۱۶۹۹۷۱۱:۰۹:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اصل همین هست که نباید هر جریانی را تایید صلاحیت کرد به خصوص جریاناتی که دنبال.....
ناشناس۳۷۱۷۰۲۲۱۱:۲۱:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
فعلا از عمد سوخت را ندهند و برق را هم قطع نکنند!
ناشناس۳۷۱۶۸۲۵۰۸:۵۱:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۸
هر چه در عالم سیاست می کارید، در اقتصاد آن را درو خواهید کرد. رفتن عراقچی به چین و سفر آتی پزشکیان به روسیه بی نتیجه خواهند بود. بازیگر اصلی، آمریکا است.
ناشناس۳۷۱۶۸۲۶۰۸:۵۱:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۸
نقش همتی، حتی پزشکیان در اقتصاد مملکت بسیار کم است.
ناشناس۳۷۱۷۰۰۸۱۱:۱۵:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۸
کی بود کی بود ؟! من نبودم !!!
ناشناس۳۷۱۷۰۳۹۱۱:۳۲:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
دولت با افزایش عمدی نرخ ارز مبلغ 100 هزار میلیارد تومان به جیب زد یعنی از جیب ملت کسری بودجه اش جبران شد !
ناشناس۳۷۱۷۴۴۸۱۶:۲۹:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
عزیزم! اندکی فکر کن که‌ این کسری بودجه ها ، سالیان سال چگونه به وجود آمده اند؟
ناشناس۳۷۱۶۸۳۰۰۸:۵۵:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
زندگی در ایران برای اکثر یت قشر پایین از مصیبت و فلاکت عبور کرده و کلمه ای برای توصیف ان دیگر وجود ندارد.
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۷۱۶۸۳۱۰۸:۵۷:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
از آنجا که‌دولت و شرکت های شبه دولتی و بانک‌ها ارزها و طلاهای زیادی دارند با این ترفند افزایش قیمت دلار همه ساله کسری بودجه دولت و ورشکستگی پنهان بانک ها با تورم که در حقیقت مالیات پنهان است بطور موقتی حل میشود ولی در آخر سر این امر به ورشکستگی کل اقتصاد کشور تمام میشود
ناشناس۳۷۱۶۸۳۲۰۸:۵۷:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
علیرضا سلیمی نماینده مجلس در مصاحبه ای گفته که وزیر نفت در جلسه کمیسیون اقتصاد مجلس گفته روزانه ۹ میلیون لیتر سوخت از قاچاقچی‌ها خریداری می‌ کنیم! مملکتی که روزی 20 میلیون لیتر بنزین 1500 تومانی قاچاق و 9 میلیون لیتر بنزین 50 هزار تومانی از قاچاقچی خریداری می شود، هر کی به هرکی است. جالب آنجا است که تمام تقصیرها را بر سرهمتی می اندازند!
ناشناس۳۷۱۶۸۳۸۰۹:۰۱:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
حاصل 4-5 سال سیاست نگاه به شرق مقامات را مردم دیدند. دریغ از یک سنت سرمایه گذاری چین و روسیه در ایران!
ناشناس۳۷۱۶۹۲۴۰۹:۵۹:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۸
نه اینکه در زمان برجام غربی ها یک سنت سرمایه گزاری کردند!! سرمایه گزاری که نکردند تحریم ها را هم بیشتر کردند
ناشناس۳۷۱۷۰۱۴۱۱:۱۸:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
عمده مشکلات کشور ثمره برجام است طبق امار بانک مرکزی قبل از برجام سرمایه گزاری خارجی در کشور بیشتر بود و اینقدر ناترازی و مشکلات جور واجور نداشتیم.
ناشناس۳۷۱۶۸۴۰۰۹:۰۲:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
مشکل امروز مملکت حجاب است یا تهی شدن سفره معیشت مردم؟ چه کسی پاسخگوی مشکل تورم و گرانی های نجومی، بی کاری فقر و فلاکت، عدم ازدواج جوانان، مسکن، فرار متخصصان از کشور، باز ماندن از تحصیل ...... است؟
ناشناس۳۷۱۶۸۴۱۰۹:۰۲:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
همتی از خدا بترس
ناشناس۳۷۱۶۸۴۲۰۹:۰۲:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تا وقتی روابط خارجی ایران بر مدار تعادل نباشد، رانت و فساد گسترده در کشور نهادینه باشد و بنا به گغته کارشناسان 60% اقتصاد ایران از حسابرسی مالیاتی معاف باشند، شرایط اقتصاد ایران روز به روز وخیمتر خواهد شد.
ناشناس۳۷۱۶۸۴۳۰۹:۰۳:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
وقتی نفت و محصولات پتروشیمی را نمی توانیم آزادانه بفروشیم، ارز حاصله را از طریق سیستم بانکی بین المللی وارد کشور کنیم و یا کالا خریداری نمائیم و به عبارتی تحریم بین المللی هستیم، چطور انتظار دارید که ثبات اقتصادی و ثبات ارزی هم داشته باشیم؟
ناشناس۳۷۱۶۹۳۴۱۰:۰۹:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تراز تجاری ایران مثبت هست!
ناشناس۳۷۱۶۹۸۷۱۱:۰۵:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۸
آره از دلار 82 هزارتومانی معلومه!
ناشناس۳۷۱۷۱۲۹۱۲:۲۵:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
نرخ ارز بالا برود به میزان صادرات و واردات ربطی ندارد حتی خود آمریکا کسری تجاری خارجی دارد اما ارز آن سقوط نمی‌کند حتی افغانستان کسری تجاری خارجی دارد اما ارز آن بالا هم می رود!
ناشناس۳۷۱۶۸۴۵۰۹:۰۵:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
در مملکتی که شعار مبنای تصمیم گیری است، دلار 81 هزار تومانی خیلی خوب است.
ناشناس۳۷۱۶۸۵۷۰۹:۱۸:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۸
نوسان دلار در کشور ما هیچ ارتباطی به سیاست و خارج از کشور نداره. همه جای دنیا دلار اگر صعود داره رکود هم داره. یعنی کشور ما وضعش از سومالی و افعانستان هم بدتره که ارزش پول ملی اونها داره تقویت میشه و در کشور ما که پنجمین کشور دنیا از لحاظ معدن و هفتمین کشور ثروتمند دنیا هستیم روزبروز داره پولمان بی ارزش تر میشه؟ یک دلیلش این هست که دولتهای ما همیشه آذر به بعد چون باید حقوق و پاداش و عیدی بدن خودشون دلار را گرون میکنند دلیلش هم این مطلب که همتی کف دلار را ۷۳ هزار تومان اعلام کرد خب معلومه که دیگه دلار از این پائینتر نمیاد دوم اینکه دولت باید ۵ همت پولی که قرض کرده را برگردونه که با گرون کردن دلار داره بدهیشو صاف میکنه حتی به بهای بی ارزش تر شدن پول ملی ما تا بگه من دولتی هستم که با کلی بدهی شروع کردم و الان بدهی ندارم و سوم اینکه اگر بخواهیم دلیل اول و دوم را منکر بشیم فقط میماند بی دانشی مسئولین ما که کار بلد نیستند..
ناشناس۳۷۱۶۸۶۰۰۹:۲۱:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
آقای همتی قبلا اعتراض کرده بود که با بالا بردن نرخ دلار نیمایی می خواستید رانت را از بین ببرید ولی به تبع آن دلار آزاد هم بالا رفت آیا توانستید رانت را از بین ببرید؟ حالا خودش دارد همان کار را می کند برای از بین بردن رانت باید نظارت دقیق و محکم کرد نه اینکه قیمت دلار را بالا برد و جامعه را دچار مشکلات حاد کرد
علی۳۷۱۶۸۷۰۰۹:۲۹:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
در دیدگاه خیلی از مسئولان عزیز کشور امریکا دولت ندارد و یک شخص ثابت است که تفاوتی بین بایدن و ترامپ نیست و به همین دلیل هیچ قدمی در زمان بایدن انجام ندادن و اکنون با آمدن ترامپ وضعیت از کنترل خارج شده،حالا اون عزیزان که میگفتن امریکا هرکاری تونسته انجام داده و یا تحریم ها کاغذ پاره هستن کمی در مورد تظراتشکن فکر کنه
ناشناس۳۷۱۶۸۷۱۰۹:۲۹:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۸
دلار نیمایی ۶۳هزار تومن دلار آزاد ۸۱هزار تومن فاصله ۱۸هزار تومن ۶ماه قبل دلار نیمایی ۴۲هزار تومن دلار آزاد ۶۰هزار تومن فاصله ۱۸هزار تومن جناب همتی الان این فاصله همون شد که اوردید بالا که رانت از بین بره، نرفت
ناشناس۳۷۱۶۹۳۶۱۰:۱۱:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
دلار آزاد با تورم بالا می‌رود اما نیمایی دو سال هست تقریبا ثابت هست و با تورم بالا نرفته
ناشناس۳۷۱۶۸۹۶۰۹:۴۴:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
باید... ملتی که عملکرد جناب همتی در دوره ریاست بانک مرکزی اش را دیده و هنری از از او جز توییت های تند او که از هر جدا افتاده از قدرتی بر می آید، ندیده و باید باز او را در مسند وزارت اقتصاد ببیند که باز فقط هنرش توجیه کاهش ارزش پول ملی است و بلکه طلبکارانه عواملی را بر می شمارد که با وجود فلان تهدید و فلان شرایط مملکت همین هم که هست خوب است، دگر چه انتظاری دارید. ریاست این دولت فخیمه هم فقط آرزومی کند اگر آنگونه که در انتخابات می فرمود به کارشناسی اعتقاد داشت حتما کارشناس تر از این تیم در مملکت می توانست بیابد. به قول قدیمها آزموده را آزمودن خطاست. بسیاری از این مدیران آزمون شان را پس داده اند مگر اینکه روی کم حافظه بودن ملت حساب ویژه باز کرده باشید. مشکل این است که همه فکر می کنند گذشتگان نخواسته اند و آنان می خواهند که اوضاع را اصلاح کنند و تصور می کنند اصحاب و اعوان قدیمها کارشناس نبوده اند و اعوان و انصار آنها هستند.
محمد۳۷۱۶۹۵۴۱۰:۳۰:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۸
راه حل آن مشخص است ، مذاکره مستقیم با امریکا در واشنگتن اما به قول جواد ظریف ، ما خودمان انتخاب کرده ایم که اینطوری زندگی کنیم . اما یک مشکلی درباره این انتخاب وجود دارد ، نمی شود که هزینه این انتخاب بر دوش مردم سرشکن شود اما مسئولان خودشان را کنار بکشند .
ناشناس۳۷۱۷۲۷۸۱۳:۴۸:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۸
اگر آقای ظریف یادشان رفته که چند سال با آمریکا مذاکره مستقیم انجام داد ، ما که یادمان نرفته ! واقعا به این زودی جان کری و وندی شرمن و اوباما را یادتان رفت ؟ به همین زودی جمله معروف آقای ظریف که « امضای جان کری تضمین است » را یادتان رفت ؟
ناشناس۳۷۱۶۹۶۳۱۰:۳۸:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
هدف جناب همتی را می‌دانم چی هست اما همه این بالا رفتن ها کار درستی هست
ناشناس۳۷۱۷۲۷۰۱۳:۴۱:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۸
قطعا برای کسانی که پس انداز دلاری دارند و طلا ذخیره کرده اند و صاحب املاک فراوان هستند ، این بالا رفتن ها خیلی هم خوب است چون یک شبه فاصله دارایی آنها از باقی مردم مثل موشک به اوج آسمان پرواز میکند .
ناشناس۳۷۱۶۹۸۵۱۱:۰۴:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۸
کی میخوان همتی را استیضاح کنن وقتی شد 200 تومن دیگه
ناشناس۳۷۱۷۱۶۳۱۲:۳۹:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تا کی می خواهید افراد رو مقصر ناکارآمدی جلوه بدید
ناشناس۳۷۱۷۰۷۲۱۱:۴۹:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۸
آخر اين مجلس به چه درد ملت مي رسد اي گوش شنوا ، بشنو جوانان نااميد شده اند .
ناشناس۳۷۱۷۴۴۵۱۶:۲۷:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۸
جوانان از وطن رفته اند و الباقی هم خواهند رفت
ناشناس۳۷۱۷۰۹۳۱۲:۰۱:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۸
تا وقتی مشکل تحریم ها و چاپ اسکناس توسط دولت که علت اصلی هم کسری بودجه هست حل نشه دلار هر روز گران تر خواهد شد . تا تحریم هستیم تولید ما با تکنولوژی روز نیست و قدرت رقابت و صادرات را ندارد
ناشناس۳۷۱۷۲۱۱۱۳:۱۰:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
یه روز مقاله می نویسید علیه مذاکره، یه روز می گین بنرین همینطوری خوبه، یه روز علیه FATF می نویسین، یه روز می گین حقوقها چرا کم زیاد شده، یه روز می گین به به و چه چه ، بعد دلار گرون میشه تعجب می کنید؟ انتظار دارین همه اشتباهات تکرار بشن ولی اوضاع درست شه؟
ناشناس۳۷۱۷۲۶۳۱۳:۳۹:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۸
هنوز کالاهای اساسی با دلار نرخ جدید وارد بازار نشده . به محض ورود این کالاها با نرخ ارز جدید ، همان سونامی گرانی سال ۱۴۰۱ بر ملت وارد خواهد آمد . ( ضمن اینکه به نظر من دولت منتظر شروع دولت ترامپ‌ است که قطعا فشار اقتصادی بر ایران را تشدید میکند و دولت ، سونامی گرانی ناشی از حذف ارز نیمایی کالاهای اساسی را میخواهد به گردن اقدامات ترامپ بیندازد همانطور که در دولت روحانی این کار را انجام دادند )
حسن۳۷۱۷۳۵۴۱۴:۴۰:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۸
هشدارهای کارشناسان دلسوز جدی گرفته نشد ورشکستگی و طوفانهای بزرگ در راه است.
ناشناس۳۷۱۷۴۲۶۱۶:۰۸:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۸
مشکلات حاد اقتصادی مملکت تقصیر روسای جمهور و وزرای اقتصاد نیست. تقصیر مصوبات شوراهای شبه قانون گذار و مصوبات مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص است که به هیچ دولتی اجازه کار نمی دهد. و الا هم احمدی نژاد و هم روحانی و هم رئیسی قصد خدمت داشتند.

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. خار چشم محور غربی- عبری

  2. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

  3. حذف صفر از پول ملی انتظارات تورمی را تشدید می‌کند

  4. داریوش کاردان: انگار مهران مدیری از اینکه من آوردمش تلویزیون ناراحته!/به برنامه‌اش هم نرفتم، چون غیرقابل پخش می‌شد

  5. اسلحه امروز دشمن شبکه‌های مجازی غربی است

  6. بغض احمد نجفی بر سر مزار شهید سلیمانی

  7. پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم

  8. عضو انصارالله خطاب به نتانیاهو: یمن، سوریه الجولانی نیست

  9. اردوغان: بشار اسد قدر همسایگی با ترکیه را ندانست!

  10. عراقچی: دولت سوریه در تصمیم‌گیری‌ها مستقل عمل می‌کرد/ بارها به بشار توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود

  11. روایت مستندساز روس از زندگی یک خانواده معمولی ایرانی: میز از زیادی غذا در حال انفجار است!

  12. فیروزآبادی: واتس‌اپ و گوگل‌پلی هیچ شرطی را نپذیرفتند | مصوبات به دفتر رهبری ارسال نمی‌شوند، بلکه بعد از جلسه ابلاغ و عملیاتی می‌شوند

  13. چیزی نمانده بود صهیونیست‌ها دبیرکل سازمان جهانی بهداشت را هم بکشند!

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. خار چشم محور غربی- عبری

  3. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  4. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  5. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  6. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

  8. ما و آینده ایران

  9. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

  10. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  11. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  12. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

  13. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  14. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  15. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  16. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  17. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  18. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  19. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  20. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  21. نکنید آقایان، نکنید!

  22. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  23. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  24.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  25. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

آخرین عناوین