سیدمحسن صادقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ماه) در دیدار سفیر کشور ژاپن با ابراز خرسندی از حضور سفیر ژاپن در زنجان با اشاره به کارخانه GTI که با تکنولوژی ماشینآلات ژاپنی در استان، از کارخانههای موفق است، گفت: شما میتوانید نقش بسزایی در توسعه همکاریهای دوطرف در سایر ابعاد و زمینهها ایجاد کنید.
استاندار زنجان با بیان اینکه ظرفیتها و توانایی اقتصادی، تجاری، علمی، فرهنگی و منابع انسانی کارآمد و مشخص ایران و به تبع آن استان زنجان بسیار متنوع و گسترده است، افزود: سفر استانی شما باعث آشنایی و مشاهده آثار این ظرفیتها میشود که دولت چهاردهم هم با اعطای اختیارات بیشتر به استانداران، فرآیند اداری أخذ شده را کاهش داده است و به این نکته باید توجه داشت که دو کشور ایران و ژاپن روابط دیپلماتیک با قدمت، قریب به ۱۰۰ سال داشتهاند اما تعاملات اقتصادی، تجاری، فرهنگی و بازرگانی مردمی دو کشور، از یک قدمت تاریخی و ۱۰۰۰ ساله برخوردار است.
وی ادامه داد: تبادل هیئتها و گفتوگوی مقامات دو کشور ایران و ژاپن نشانگر اراده دو کشور برای تقویت توسعه ارتباطات است و متأسفانه حجم بازرگانی و تجاری همکاریهای دو کشور بسیار ناچیز و کمتر از صادرات استان زنجان به سایر کشورها است.
صادقی با اشاره به ظرفیت سازمانها و بخشهای غیردولتی و شهرداریهای استان زنجان برای همکاری در حوزههای مختلف با کشور ژاپن، افزود: در گذشته اغلب سفرای ژاپن به استان زنجان سفر داشتهاند اما به دلیل فقدان یک ساز و کار تعریف شده برای پیگیری تفاهمات، نتایج مشخص و ملموس عاید نشده است که پیشنهاد مشخص ما این است که فردی در سفارت ژاپن مدیریت پیگیری و اجرایی تفاهمات را انجام دهد.
صادقی به تحولات رخ داده در منطقه و همچنین تغییر دولتها در دو کشور ایران و ژاپن اشاره کرده و افزود: استان زنجان آمادگی دارد در همه سطوح و زمینهها با استانهای کشور ژاپن تفاهمنامه امضا کند؛ همچنین ایران و استان زنجان آمادگی دارد شرکتهای خصوصی ژاپن در استانهای ایران حضور یافته و با ظرفیتهای سرمایهگذاری آشنا شوند.
استاندار زنجان ادامه داد: قوانین ایران برای جذب سرمایهگذار خارجی قوانین خوب و مثبتی است و امیدواریم موانع انتقال و گردش پول هم با توافقاتی که صورت میگیرد، حل شود.
صادقی افزود: سفیر ژاپن در زنجان زمینهای برای حضور گردشگران و شرکتهای ژاپنی در زنجان فراهم کند.
نماینده عالی دولت در استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نزدیک ۱۳۳۹ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در استان زنجان وجود دارد، اضافه کرد: اولویت توسعهای استان در زمینه توسعه صنایع الکترونیک، راهاندازی نیروگاههای تجدید پذیر و خورشیدی، فناوری اطلاعات، شرکتهای دانش بنیان و تجارت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است و شرکتهای ژاپنی میتوانند در تولید خودروهای برقی با ایران مشارکت کنند.
صادقی با ابراز امیدواری در رابطه با اینکه انتظار داریم این سفر منشأ تحول در توسعه روابط استان و کشور ژاپن باشد، گفت: تبادلات تجاری استان با کشورهای دیگر بیشتر از تبادلات با ژاپن است و استان زنجان در حوزه صنایع الکترونیک، گردشگری، صنایع غذایی و صنایع دستی، ظرفیتهای فوق العاده برای تبادل و همکاری با کشور ژاپن دارد.
وی افزود: برای تقویت تبادلات تجاری دو کشور ایران و ژاپن بخش خصوصی استان زنجان آمادگی دارد در نمایشگاه اکسپو یک نمایندگی و دفتر ثابت ایجاد کند.
او در ادامه گفت: همچنین دفتر وزارت خارجه در زنجان استقرار دارد و مستندی از ظرفیتهای سرمایهگذاری در ایران را تهیه و به سفارتخانه ژاپن ارسال کند که متقابلا انتظار میرود آقای سفیر زمینه حضور بخش خصوصی ایران را در ژاپن فراهم کند.
صادقی با اشاره به اینکه استان زنجان ظرفیت بالایی برای ایجاد و توسعه صنایع مربوط به خودروهای برقی دارد و امیدوارم زمینه حضور سرمایهگذاران ژاپنی در این حوزه را بررسی کنید عنوان کرد: مردم استان زنجان در پشتکار، مسئولیتپذیری، تفکر و جدیت وجوه مشترک زیادی با مردم ژاپن دارند.
استاندار زنجان نگرش مثبت مردم ایران به ژاپن را، یک مزیت بزرگ برای توسعه تعاملات دو کشور دانست و گفت: میراث فرهنگی و آثار تاریخی استان زنجان زمینه مناسبی برای صنعت گردشگری و حضور تورهای ژاپنی در استان است.
وی افزود: تا ۵ سال دیگر همکاری دیپلماتیک دو کشور وارد ۱۰۰ سالگی میشود و استاندار زنجان آمادگی دارد در کارگروه مشخص شده ظرفیت و همکاریهای میانمدت و بلندمدت خود را معرفی کند.
نماینده عالی دولت در استان زنجان گفت: امیدواریم حوزه همکاری ژاپن و استان زنجان در حوزههای سلامتمحور مشابه آنچه که در مقطع شیوع کرونا رخ داد و صنایع غذایی به ویژه شیلات و زیتون که زنجان در این زمینه، یک برند جهانی است، توسعه یابد.
وی در ادامه تمایل استان زنجان به خواهرخواندگی با یک استان مشابه ژاپن را فرصت مناسبی برای توسعه همکاریهای استان و کشور ژاپن دانست.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.