نقش بنزین ها در ابتلا به سرطان در ایران

  4031110071

استعمال دخانیات می‌تواند موجب تغییرات ابتدایی در سلول‌های دستگاه تنفس شود و به ایجاد تغییرات غیرقابل برگشت منجر شود. آلودگی هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگیر دارد و بنزین هایی که در کشور استفاده می‌شود، چون پالایش صحیح در آن اعمال نمی‌شود در ابتلا به سرطان نقش مهمی دارند.

نقش بنزین ها در ابتلا به سرطان در ایران
عضو هیات علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بنزین‌هایی که در کشور استفاده می‌شود، چون پالایش صحیح در آن اعمال نمی‌شود، در ابتلا به سرطان نقش مهمی دارند.
 
به گزارش ایلنا، «محمدرضا قوام نصیری» عضو هیات علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص وضعیت ابتلا به سرطان در کشور گفت: به طور کلی عامل اصلی سرطان شناخته شده نیست و برخی از فاکتور‌های ایجاد کننده سرطان ژنتیک هستند و به فرزندان منتقل می‌شود مانند آنچه که بیشتر در سرطان کودکان اتفاق می‌افتد. عامل بعدی ایجاد سرطان تضعف سیستم ایمنی بدن است که عامل بسیار مهمی است و می‌تواند به دلیل تغذیه نامناسب باشد که بر فقدان سیستم ایمنی بدن تاثیر دارد و وقتی بدن ضعیف شود سرطان می‌تواند رشد کند.
 
وی ادامه داد: آلودگی هوا و دخانیات هم عواملی هستند که می‌توانند در بروز سرطان نقش ایفا کنند. همچنین تغذیه بد و استفاده از غذا‌های کنسروی و مواد نگهدارنده که به آنها زده می‌شود، می‌تواند در بروز سرطان نقش داشته باشد.
 

آلودگی هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگیر دارد

وی افزود: استعمال دخانیات می‌تواند موجب تغییرات ابتدایی در سلول‌های دستگاه تنفس شود و به ایجاد تغییرات غیرقابل برگشت منجر شود. آلودگی هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگیر دارد و بنزین‌هایی که در کشور استفاده می‌شود، چون پالایش صحیح در آن اعمال نمی‌شود در ابتلا به سرطان نقش مهمی دارند.
 
عضو هیات علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در بین خانم‌ها سرطان‌های شایع که وجود دارد سرطان سینه و سرطان دستگاه تناسلی است، این نوع سرطان‌ها در قسمت‌های مختلف دنیا از جمله جا‌هایی که آلودگی هوا وجود ندارد، مانند آب و هوای مدیترانه که معروف است و همچنین در این مناطق که تغذیه صحیح وجود دارد و عمدتا مواد غذایی دریایی است و بیشتر ماهی و صدف مصرف می‌کنند آمار ابتلا به سرطان بسیار کاهش می‌یابد. 

اگر استرس‌ها به خاطر شرایط اقتصادی کم شود، شاهد کاهش ابتلا به سرطان خواهیم بود

به گفته وی سرطان‌های دستگاه گوارش مانند روده بزرگ که در امریکا، اروپا و حتی در ایران رو به افزایش است ناشی از عوامل مختلفی هستند. اگر مردم کشورمان تغذیه مناسب را رعایت کنند و استرس‌ها بخاطر شرایط اجتماعی و اقتصادی کاهش یابد، قطعا در کاهش ابتلا به سرطان تاثیرگذار خواهد بود.
 
قوام نصیری با بیان اینکه درمان‌های قدیمی شیمی درمانی به سمت تارگت تراپی یا هدفمند درمان کردن سوق پیدا کرده است، گفت: در همه جای دنیا دارو‌های جدید ضد سرطان گران است و دارو‌های سرطان از ابتدا گران بودند، اما در روش‌های جدید درمان یا هدفمند درمانی، چون دارو‌ها بیشتر روی سلول‌های سرطانی تمرکز می‌کنند و کمتر به سلول‌های بافت‌های مختلف بدن که طبیعی هستند آسیب وارد می‌کند، عوارض تاثیر دارو بر روی بافت‌های طبیعی بدن کمتر می‌شود و در نتیجه اثر دارو روی سلول‌ها و بافت سرطانی بیشتر می‌شود؛ بنابراین این دارو‌های جدید افزایش قیمت دارند و گران هستند.
 

مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور کاهش پیدا کرده است

وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور کاهش پیدا کرده است، گفت: از ۱۰ سال گذشته تا به حال شاهد پیشرفت‌هایی در حوزه درمان سرطان در کشور هستیم و در حوزه رادیوتراپی دستگاه‌های جدید وارد کشور شده است که اشعه‌های این دستگاه‌های جدید روی تورمور‌ها تمرکز بیشتری دارند و دقیقا روی تومور تمرکز می‌کنند.
 
او ادامه داد: همچنین در این ۱۰ سال دارو‌های جدیدی در کشور عرضه شده که می‌توانند همراه رادیوتراپی استفاده شوند که اثر رادیوتراپی را تشدید می‌کنند و روی سلول‌های تومور‌های بدخیم تمرکز دارند و کمتر به سلول‌های سالم آسیب وارد می‌کنند، اما این روش درمانی در دنیا از ۳ دهه گذشته آغاز شده است. کشور‌های غربی آزمایشات را در فاز‌های مختلف فاز یک، دو و سه کلینیکال انجام دادند و سپس روی انسان آزمایش کردند و ما کار‌هایی که آنها انجام می‌دهند را پیگیری می‌کنیم یعنی دیگر از ابتدا شروع نمی‌کنیم.
 

مردم مراحل اولیه غربالگری سرطان را انجام نمی‌دهند

این سرطان‌شناس خاطر نشان کرد: یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که اطلاع‌رسانی در حوزه سرطان به خوبی انجام نمی‌شود اگرچه بسیار پیشرفت کرده است. در مراکزی مانند معاونت بهداشت، انجمن سرطان کشور، انجمن رادیو انکولوژی کشور اطلاع‌رسانی انجام می‌شود و اقدامات خوبی انجام شده، اما مردم هنوز هم آگاهی کافی ندارند و مانند خارج از کشور مراحل اولیه غربالگری را انجام نمی‌دهند تا بلافاصله پس از تشخیص مراجعه کنند.
 

آمار مرگ و میر سرطان به دلیل تشخیص دیرهنگام بالا می‌رود

عضو هیات علمی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وقتی سرطان‌های شایع در کشور دیر تشخیص داده می‌شود و بیماری پیشرفت می‌کند، چون تومور‌ها پیشرفته هستند و عوارض بیشتری دارند، هزینه‌های درمان و جراحی سرطان نیز بسیار بیشتر می‌شود، لذا آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان به دلیل تشخیص دیرهنگام بالا می‌رود.
 

غربالگری سرطان باید در کشور گسترش یابد

قوام نصیری درباره اقدامات ضروری برای کاهش آمار مرگ و میر ناشی از سرطان گفت: برای کاهش مرگ و میر در اثر ابتلا به بیماری سرطان روش غربالگری در کشور باید گسترش یابد، چون سرطان‌های شایع مانند سرطان سینه در خانم‌ها و سرطان پروستات در آقایان، سرطان روده بزرگ و سرطان ریه را می‌توان در مراحله اولیه تشخیص داد و درمان صورت گیرد. در مراحله اولیه تشخیص نمونه برداری و سلول‌شناسی با میکروسکوپ معمولی انجام می‌شود و در مرحله بعد اگر ضروری و مشکوک به سرطان بود استفاده از میکروسکوپ الکترونی صورت می‌گیرد.
 
وی ادامه داد: برای تشخیص سرطان پروستات در آقایان می‌توان به کلینیک‌هایی که در کشور وجود دارد و کم نیستند مراجعه کرد. آقایان برای تشخیص می‌توانند سالانه دو بار تست انجام دهند. در سرطان‌های ابتدائی پروستات آنتی ژن‌هایی که سلول‌های سرطانی ترشح می‌کنند اندازه گیری می‌شود و برای دیگر سرطان‌های شایع اقدامات تشخیصی کلونینگ از نوع رادیوگرافی و رادیولوژی مانند اولترا سونوگرافی انجام می‌شود.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. دلیل ممانعت از ورود هواپیمای ایران به لبنان از زبان نخست‌وزیر این کشور

  2. رونمایی ایران از کابوس جدید اسرائیل

  3. ... در این جهان چون جنگل !

  4. تناقض بزرگ اقتصادهای غربی!

  5.  تفسیر‌های خلاف واقع/ مهاجرانی و مذاکره/ شازده و برف مونیخ!

  6. مدیرکل کوی دانشگاه تهران استعفا داد

  7. کیفرخواست متهمان بانکی پرونده چای دبش صادر شد

  8. تلاش محسن چاوشی برای جلب توجه با حمله به جشنواره فجر

  9. سخنگوی دولت: امنیت دانشجویان برای دولت اولویت است

  10. دیدار علیرضا خمسه با علی دایی

  11. درخواست مهم یک نماینده مجلس برای برگزاری جلسه فوری با پزشکیان/ وضعیت، خطرناک است!

  12. دستور عارف به وزیر کشور برای بررسی فوری قتل دانشجوی دانشگاه تهران

  13. آیا می‌توان وصیت کرد که سهم ارث دختر و پسر یکسان باشد؟

  14. شلیک گاز اشک‌آور توسط ارتش لبنان به مردم معترض در نزدیکی فرودگاه بیروت + فیلم

  15. نزاع با جامعه جهاني!

  16. تشییع پیکر دانشجوی دانشگاه تهران در روستای درمیان | پیکر امیرمحمد خالقی به خاک سپرده شد

  17. افراد مظنون در رابطه با قتل دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شدند

  18. حماس، هدیه‌ای جالب و تحقیرکننده به نتانیاهو داد

پربحث‌های هفته

  1. دلیل ممانعت از ورود هواپیمای ایران به لبنان از زبان نخست‌وزیر این کشور

  2. افسارگسیختگی دلار و سکوت آزاردهنده مسئولان/ تا دیر نشده به داد مردم برسید!

  3. وحیدی: مشکلات بانکی ما از FATF نیست

  4. قالیباف: به دنبال یک تحول اقتصادی هستیم/ خیانت ممنوع!

  5. نباید در تله ترامپ افتاد!

  6. قیمت دلار تخت‌گاز می‌تازد/ از وعده‌های دلاری همتی چه خبر؟/ وزیر اقتصاد یا سکوت می‌کند یا می‌گوید به من مربوط نیست

  7. تحقیر نخست‌وزیر هند توسط ماکرون/ رئیس‌جمهور فرانسه با «مودی» دست نداد

  8. رونمایی ایران از کابوس جدید اسرائیل

  9. گزافه‌گویی جدید ترامپ درباره ایران: توافق را به بمباران ترجیح می‌دهم/ هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد

  10. واکنش حسابگرانه دبیر و آنچه دایی باید بیاموزد/ اعتراض داریم آقای پزشکیان! / حمله به حداد عادل

  11. نامه مهم اساتید دانشگاه به پزشکیان، قالیباف و اژه‌ای درباره مذاکره ایران و آمریکا

  12. تشکیل تیم های ویژه برای دستگیری عاملان حمله به دانشجوی دانشگاه تهران

  13. پزشکیان: نقشه‌های آمریکا با کمک ملت نابود خواهد شد / ترامپ ادعای مذاکره دارد اما اهل مذاکره نیست

  14. راهبرد "مرد دیوانه" و یک سوتفاهم بزرگ!

  15. ... در این جهان چون جنگل !

  16. پزشکیان: وعده‌هایم را فراموش نکرده‌ام  

  17. مردم و نگاه صاحب‌اختیارانه به انقلاب اسلامی

  18. مهاجرانی: تلگرام و یوتیوب تا قبل از عید رفع فیلتر می شود

  19. محمدجواد ظریف با تیپ متفاوت در راهپیمایی ۲۲ بهمن

  20. زلنسکی و اوکراینی که عبرت دنیا شد!

  21. پوتین و جولانی برای اولین‌بار پس از سقوط اسد گفت‌ و گو کردند

  22. تاریخ جلسه استیضاح همتی مشخص شد/ وزیر اقتصاد غزل خداحافظی را می‌خواند؟

  23. گروسی: زمان توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران در حال اتمام است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برای ایستادگی مقابل آمریکا، مسئولان و مردم باید هزینه یکسان بدهند/ همتی رسماً ارز را گران کرد/ مذاکره، استراتژی فریب ترامپ است

  25. چند نمونه از بدعهدی‌های مکرر آمریکا در مورد ایران و جهان

آخرین عناوین