نزاع با جامعه جهاني!

محمدکاظم انبارلویی،   4031127134 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
نزاع با جامعه جهاني!

1- يك دهه پيش واژه «جامعه جهاني» در ادبيات ديپلماسي سياست خارجي آمريكا پربسامد بود. آمریکایی‌ها مي‌گفتند جامعه جهاني نگران اقدامات ايران است. جامعه جهاني نگران توليد بمب هسته‌اي ايران است. جامعه جهاني نگران نقض حقوق بشر در ايران است. جامعه جهاني نگران رفتارهاي منطقه‌اي ايران است و ...
با اين حقه‌بازي 5 دولت هسته‌اي جهان به‌علاوه آلمان را در يك سوي مذاكره با تهران نشاندند و بر يك توافق به نام برجام رسيدند.
آمريكا به نمايندگي از جامعه جهاني برجام را پاره كرد. سه كشور اروپايي حقه‌بازتر از آمريكا به‌گونه‌اي ديگر از برجام خارج شدند و به هيچ يك از تعهدات خود عمل نكردند. بعد معلوم شد روس‌ها قرائت جامعه جهاني از تهديدات ايران را قبول ندارند.
چيني‌ها هم ايضا! روس‌ها و چيني‌ها نه‌تنها در مقابل ايران نيستند نه‌تنها از همگرايي با آن 4 كشور شرور در تحريم‌ها عليه ايران استقبال نمي‌كنند بلكه خواهان روابط راهبردي طولاني مدت با ايران هستند.
2- تحولات سريع در جهان و منطقه نشان داد آمريكايي‌ها يك تهديد بزرگ براي امنيت «جامعه جهاني» هستند. اكنون دولتي در آمريكا سركار است كه وقيحانه با رونمايي از چهره واقعي خود در سياست خارجي‌اش، تهديد امنيت جامعه جهاني را به‌عنوان يك راهبرد دنبال مي‌كند.
اين‌كه چرا آمريكايي‌ها به اين روز افتاده‌اند به‌جای مديريت جامعه جهاني براي رسيدن به صلح، نزاع با جامعه جهاني را دنبال مي‌كنند قابل‌تأمل و مطالعه است.
امروز رئيس‌جمهور آمريكا شبيه موجودي شده است كه هر وقت نطق مي‌كند مي‌خواهد پاچه حتي رفقا و شركاي خود را هم بگيرد.
رفتارش با كانادا، پاناما ، مكزيك در آمريكاي لاتين ، با فرانسه و آلمان در اروپا ، با چين در آسيا ، با مصر ، اردن و عربستان و ... در غرب آسيا نشان مي‌دهد ، او به فضاحت «نزاع با همه» رو آورده است.
به یاد این حرف کیسینجر می‌افتم که یک وقتی گفته بود؛ «دوستی با آمریکا مرگبار و دشمنی با آن خطرناک است». اکنون دولت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که هزینه دشمنی با آمریکا کمتر از دوستی با آن است. لذا آن‌ها آن خطر را به این مرگ ترجیح می‌دهند.
3- نرگس‌مندي ،‌ خودشيفتگي يا نارسيسم در روانشناسي يك سرفصل شناسايي براي بيماراني است كه به وادي عشق افراطي به خود و تكيه بر خودانگاشت‌هاي دروني افتاده‌اند. رئيس‌جمهور آمريكا و اطرافيان او در اين وادي سير مي‌كنند.
آن‌ها با سياست خارجي «نزاع با جامعه جهاني» يك اختلال جدي در روابط بين‌الملل حقوق بين‌الملل پديد آورده‌اند!
اين رويكرد، رهبران آمريكا را در جايگاه خودپرستي و خودپسندي نشانده است.
طبيعي است آن‌ها نمي‌توانند به سرنوشت ديگران بينديشند و منشأ اصلي نقض حقوق بشر در جهان همين جماعت امپرياليست مي‌باشند.
افراد خودشيفته و نارسيست نيازمند توجه زياد از سوي ديگران به خود هستند.
اين‌كه ترامپ مي‌خواهد اقوال و افعال او سرخط خبرهاي جهان باشد ناشي از شدت اين بيماري در حكمراني آمريكا است.
4- آمريكاي دوره ترامپ از ايران چه مي‌خواهد. فهرست خواسته‌هاي او در فرمان اجرايي او به چشم مي‌خورد :
الف- ايران فعاليت هسته‌اي خود را فراموش كند و تحت نظارت آمريكا قرار گيرد!
ب- فعاليت نظامي خود را متوقف کند و حتي به توليد سلاح‌هاي متعارف هم فكر نكند.
ج- از گروه‌هاي مقاومت حمايت نكند و حضور خود را در غرب آسيا فراموش كند.
د- و ...
اين خواسته‌ها شبيه يك رؤيا و آرزو آن‌هم از سوي يك حكمران خودشيفته است.
ترامپ با اين پيش‌شرط‌ها خواهان گفت‌وگو با ايران است. به قول رئيس‌جمهور ما اگر تو خواهان گفت‌وگو هستي اين غلط‌ها چيست كه می‌کنی! رئيس‌جمهور ما، ترامپ را با دو صفت نامرد و فريبكار مي‌شناسد. طبيعي است گفت‌وگو با او منتفي است.
ترامپ با اين خواسته‌ها خواهان گفت‌وگو با كساني از سوي ايران است كه كمترين عقل را داشته باشند از بهره هوشي پايين برخوردار باشند و به شرافت ملت ايران فكر نكنند! او با اين رويكرد آدرس آدم‌هاي احمق و خائن را در تهران داده است!
5- ترامپ فراموش كرده است كه نزاع با جامعه جهاني را به منظور كسب درآمد براي دولت آمريكا براي جبران كسري بودجه ، پرداخت بدهي‌هاي دولت و ... اتخاذ كرده است.
او همه چيز را محاسبه كرده است الاّ محاسبه هزينه نزاع با جامعه جهاني!
اكنون يك صداي واحد در منطقه و جهان عليه زياده‌خواهي‌ها و زورگويي‌هاي حكمرانان آمريكا به گوش مي‌رسد. اين صداي واحد در يك سال و اندي گذشته در جريان طوفان‌الاقصي در 5 قاره جهان حتي دانشگاه‌هاي معتبر آمريكا شنيده شد.
ملت ايران و قهرمانان و پهلوانان جبهه مقاومت اين صدا را در غرب آسيا نمايندگي مي‌كنند و به زودي آزادگان جهان براي رهايي از تجاوزات آمريكا به جامعه جهاني و حقوق بين‌الملل ، به اين صدا خواهند پيوست. اين صدا هزينه حكمراني در كاخ سفيد را مضاعف خواهد كرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۸۸۲۰۷۲۱:۱۳:۱۵ ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
ترامپ در سال 97 از برجام خارج شد و تحریم ها را تشدید کرد تا به برجام اتمی و موشکی و نظامی برسد اکنون همان سیاست را دنبال می کند این مسئله جدیدی نیست.
ناشناس۳۷۸۸۷۲۰۰۸:۰۶:۴۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
بردران روس و چینی چند بار به قطنامه های ضد ایرانی رای مثبت داده اند؟
ناشناس۳۷۸۸۲۰۹۲۱:۱۴:۱۷ ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
سیاست نگاه به غرب سیاستی اشتباه است که در 32 سال گذشته بجز خسارت چیزی برای مردم ایران در پی نداشته است.
ناشناس۳۷۸۸۲۳۰۲۱:۳۶:۳۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
15 سال قبل وقتی دشمنان کارهای فراقانون بین الملل از ایران می خواستند باید از ان پی تی خارج می شدید
ناشناس۳۷۸۸۲۸۴۲۲:۱۰:۱۰ ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
کاخ سفید را حسینیه می کنیم.
ناشناس۳۷۸۸۳۸۰۲۳:۱۸:۵۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
مرگ بر امریکا و سازشکار سازش با امریکا رو ملت با عزت، بزرگ و بزرگ زاده ایران نخواهند پذیرفت
ناشناس۳۷۸۸۶۴۱۰۷:۱۱:۰۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
امریکابسیاربدوخطرناک است.این درست.ایاماتوان مقابله ویک جنگ راباقویترین ارتش دنیا که بیست کشورثروتمندوقوی دنیا نیزبه همراه خودداردراداریم.اقایان امریکابرای جهان مشکل سازاست خوب جهان بایدتصمیم بگیرد.
ناشناس۳۷۸۸۷۳۱۰۸:۰۹:۱۶ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
نمیدانم آنهایی که به این مقاله منفی داده اند پیشنهادشان چیست و آیا اصولا پیشنهادی دارند ؟
ناشناس۳۷۸۸۸۰۵۰۸:۵۵:۰۸ ۱۴۰۳/۱۱/۲۸
ترامپ دستورالعمل اجرايي خود درباره ايران را با همان امضاي طولاني‌اش امضا كرد. روح آن دستورالعمل نه تنها خلع سلاح ايران بلكه تسليم ايران است. ايران اگر آن شرايط را بپذيرد گويي در جنگي با امريكا شكست خورده است. همان طور كه امريكا شرايط خود را بعد از جنگ جهاني دوم بر آلمان و ژاپن و در سال ۲۰۰۳ بر عراق تحميل كرد اين ‌بار مي‌خواهد بدون جنگ به اتكاي قدرت نظامي ،سياسي و تبليغاتي‌اش شرايط خود را بر ايران تحميل كند. ايران يك بار با امريكا مذاكره كرد. برجام محصول مذاكره بود. ترامپ برجام را ترك كرد و در واقع مذاكره را از معني و فايده انداخت. اكنون او چگونه انتظار دارد كه ايران به او اعتماد كند؟ كشوري كه سلاح اتمي دارد و از سلاح اتمي در جنگ دوم جهاني عليه كشور و مردم ژاپن استفاده كرده است. با كدام منطق و برهان و مشروعيت ايران را تهديد مي‌كند و براي ايران خط مشي تعيين مي‌كند كه نمي‌بايست از توان هسته‌اي برخوردار باشد؟
yektanetتریبون

آخرین عناوین