چگونه در تهران، بهترین وکیل را پیدا کنیم؟ بررسی تخصص وکلا

گزارش بازرگانی، 440258،   4040116043

همانطور که می دانید، تعداد وکلا در تهران بی شمار است و با توجه به آمدن طرح تسهیل، به تعداد این وکلا اضافه شده است. حال می خواهیم بگوییم چگونه از بین این همه وکیل، بهترین شخص را برای مشاوره حقوقی یا اعلام وکالت پیدا کنید.

در برخی پرونده ها حضور وکیل الزامی است و در صورتی که شخص نتواند وکیل برای خود بگیرد، دادگاه برای او وکیل تسخیری قرار می دهد. بیشتر دادگاه کیفری که دارای مجازات حبس و اعدام برای متهمان در نظر میگیرد، وکیل تسخیری قرار می دهند و مجازات های سبک تر نیازی به وکیل ندارند.

در دعاوی حقوقی نکات ریزی دارد، مخصوصا دعاوی ملکی که اینجا فرق وکیل با یک شخص عادی مشخص می شود. با انتخاب وکیل و توضیح موضوع دعوا به او، به راحتی آن نکات ریز را به شما می گوید.

حتی در پرونده های به ظاهر ساده هم، یک مشاوره حقوقی کار شما را راه می اندازد و می تواند از مشکلات آینده خودداری کند. با این حال، در برخی موارد مانند دعاوی حقوقی کم اهمیت یا مواردی که طرفین به راحتی به توافق می رسند، نیازی به وکیل نمی باشد.

یافتن بهترین وکیل در تهران

کلانشهری مانند تهران با انبوهی از وکلا، انتخاب مناسب ترین فرد برای پرونده تان را به یک چالش تبدیل کرده است. می دانید چرا؟ چون تفاوت بین وکیل معمولی و وکیل متخصص، می تواند سرنوشت پرونده شما را به کلی تغییر دهد.

برخی از نکات کلیدی که به شما در پیدا کردن وکیل متخصص کمک می کند عبارتند از :

  • سابقه کاری: سال های فعالیت حرفه ای و تعداد پرونده های مشابه
  • تخصص: آیا در زمینه خاص پرونده شما تخصص دارد؟
  • دانش و تجربه: آگاهی از آخرین تغییرات قوانین و رویه های قضایی
  • خوش اخلاق باشد: نحوه برخورد با موکلین و تعهد به موفقیت پرونده

راهکار دیگر، مراجعه به مؤسسات حقوقی معتبر در تهران مانند آوا دادیار ( avadadyar.com/lawyer-in-tehran ) که براساس تخصص وکلا آنها را معرفی کرده است.

وظایف اصلی وکیل: آنچه باید ار آنها انتظار داشته باشید

وکیل شما، بر اساس مفاد ماده 34 قانون آیین دادرسی مدنی و مواد مرتبط در قانون آیین دادرسی کیفری، وظایفی دارد که آگاهی از آنها به شما کمک می کند انتظارات معقولی از او داشته باشید:

پیگیری پرونده

وکیل موظف است پرونده شما را با دقت تمام مطالعه کرده، مدارک و شواهد لازم را جمع آوری، در جلسات دادگاه به موقع حضور یابد، دفاعیات مستدل ارائه بدهد و اجرای حکم را در صورتی که در قرارداد ذکر شده است پیگیری کند. این تعهد اصلی وکیل است که شما بدین علت اصلا وکیل می گیرید.

تنظیم دادخواست و شکواییه

تنظیم شکواییه، لایحه دفاعیه، دادخواست و سایر اوراق حقوقی که نیاز به دانش حقوقی دارد ، کاری تخصصی و نیازمند این است که وکیل به مفاد قانونی اون موضوع اشراف کامل داشته باشد.

این اسناد باید دقیق، مستند و با استناد صحیح به مواد قانونی مرتبط نوشته شوند. کیفیت لایحه ، دادخواست یا شکواییه تاثیر مستقیمی بر روند رسیدگی و نتیجه پرونده دارد.

ارائه مشاوره حقوقی

وکیل باید موکل خود را در جریان تمامی جنبه های حقوقی پرونده قرار دهد - از قوانین و مقررات گرفته تا رویه های قضایی و احتمال موفقیت یا رد شدن پرونده . این مشاوره به موکل کمک می کند تصویر روشنی از وضعیت پرونده خود داشته باشد و بتواند تصمیم بهتری بگیرد.

صحبت با طرف مقابل

گاهی حل و فصل مسالمت آمیز و کنار گذاشتن اختلافات بهترین نتیجه را به همراه دارد. وکیل باید مهارت مذاکره داشته باشد تا بتواند در صورت امکان، به توافقی منصفانه دست یابد که منافع موکل خود را تامین کند.

همین مذاکره، هم اتلاف وقت جلوگیری می کند و هم باعث می شود که دیگر پولی بابت هزینه دادرسی پرداخت نکنید.

انواع وکلای تخصصی

در دنیای امروز که همه چیز به سمت تخصصی شدن پیش می رود، در حوزه وکالت نیز دارد به سمت تخصصی شدن می رود. به قول قدیمی ها، کار را باید به کاردان سپرد. قانون برای کسی که تحصیلات حقوقی ندارد، گاه غیرقابل درک است.

حال کمتر کسی را می توان یافت که در طول زندگی به نوعی با مسائل حقوقی درگیر نشده باشد. راه حلی که می توان پیشنهاد داد، استفاده از وکیلی متخصص در همان زمینه خاص است. در ادامه، با برخی انواع تخصص های وکالت آشنا می شویم:

وکیل خانواده

وکیل خانواده به ماده قانون و دادگاه های خانواده اشراف کامل دارد. در بسیاری کشورها، هر خانواده، وکیل اختصاصی خود دارد که تمام امور حقوقی اعضای خانواده را همان شخص پیگیری می کند - مفهومی که در جامعه ایران نیز رو به گسترش است. البته در ایران، وکیل خانواده عموما به وکیلی گفته می شود یا به زبان خودمانی بگوییم معروف شده که در موضوعات مرتبط با نهاد خانواده مانند مهریه، طلاق، ازدواج و حضانت تخصص دارد.

از اهمیت حوزه قانون خانواده می توان به این مورد اشاره کرد که : "قضات شعب خانواده طبق ماده 5 قانون حمایت خانواده مصوب 1391، از میان قضات با حداقل چهار سال سابقه انتخاب می شوند و همین امر نشان دهنده اهمیت این حوزه است."

وکیل ملکی

وکیل ملکی اطلاعات حقوقی دقیق و کاربردی درباره انواع املاک (اعم از بایر و غیربایر) دارد. تخصص چنین وکیلی می تواند از ورود زیان در معاملات ملکی جلوگیری کند.

حتی اگر به ندرت وارد معاملات ملکی می شوید، باز هم استفاده از خدمات وکیل ملکی توصیه می شود.

قراردادهای ناقص یا دارای نقص حقوقی در امور ملکی، می تواند سرمایه های زندگی افراد را با خطر مواجه سازد.

وکیل اداره کار

وکلای متخصص در امور اداره کار، بیبشتر تمرکزشان در زمینه روابط کارفرما و کارگر، قراردادهای کاری، حقوق کارگران، قوانین مربوط به ساعات کاری، پرداخت حقوق و مزایا، اخراج کارکنان و موضوعات مرتبط با تشکل های کارگری می باشد.

وکیل اداره کار با تسلط بر جزئیات قانون کار و آیین نامه های مرتبط، می توانند در حل اختلافات میان کارگر و کارفرما نقش پررنگی ایفا کند. توانایی این وکلا در برقراری توازن میان منافع طرفین، به ایجاد روابط کاری پایدار کمک می کند.

طبق ماده 157 قانون کار، رسیدگی به اختلافات فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز در مرحله اول از طریق سازش و سپس از طریق هیات های تشخیص و حل اختلاف در اداره کار های تهران صورت می گیرد، که وکیل اداره کار می تواند در هر دو مرحله به موکلان خود کمک کند.

وکیل چک و سفته

وکیل مجرب در امور چک و سفته، به انواع چک های بانکی، سفته ها، گواهی عدم پرداخت، واخواست و مسائل مربوط به ظهرنویسان چک و سفته اشراف کامل دارد.

وکلای چک می توانند راهنمایی های دقیقی درباره نحوه دریافت یا صدور چک و سفته ارائه دهند و در صورت بروز مشکل، راهکارهای قانونی مناسبی پیشنهاد کنند. با توجه به اصلاحات اخیر قانون چک حتما در مورد آن از یک وکیل اسناد تجاری مشاوره بگیرید.

طبق ماده 3 قانون صدور چک اصلاحی 1397، دارنده چک می تواند با ارائه گواهینامه عدم پرداخت، از دادگاه صالح صدور اجرائیه نسبت به کسری مبلغ چک و حق الوکاله وکیل طبق تعرفه قانونی را درخواست نماید - نکته ای که وکلای متخصص این حوزه کاملاً به آن آگاهی دارند.

کلام آخر

وقتی پایمان به دادگاه باز می شود ، همیشه استرس این را داریم که جلوی قاضی چه بگوییم؟ چگونه از خود دفاع کنیم؟ اینجاست که اگر ساکن تهران باشید، به فکر پیدا کردن یک وکیل خود می افتید. ما در این مقاله تمامی تلاش خود را کردیم که برخی از تخصص وکلا را به شما بگوییم و اینکه چگونه می شود یک وکیل خوب پیدا کرد.

برخی مواقع واقع برای ما سخت است که هزینه وکیل کنیم و برایمان نمی صرفد که ما به این دسته از افراد مشاوره حقوقی را پیشنهاد می کنیم که می توانند قدم به قدم با یک وکیل آن هم به صورت مشاوره جلو بروند و خود کارهای دادگاهشان را انجام دهند.

تلگرامفیس‌بوکتوییترلینکدیننسخه‌ی متنی

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین