پیشبینی کمبارشی و گرما در پاییز و زمستان
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور از بارش کمتر از نرمال و دمای بیشتر از نرمال از آبان ماه تا دی ماه خبر داد.
رییس سازمان هواشناسی: شرایط جوی کشور به سمت خشکسالی است
معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان هواشناسی گفت: هر چند در دهههای اخیر دادههای هواشناسی با توجه به تغییرات اقلیمی، یقینی نیست اما احتمال حرکت کشور به سمت شرایط خشکسالی با توجه به الگوهای موجود بیشتر است.
احتمال تداوم کمبارشی و خشکسالی در تهران
مدیرکل هواشناسی استان تهران گفت: انتظار کاهش بارش برای سه ماه آینده در سطح استان را داریم و احتمالا فرآیند خشکسالی تداوم خواهد داشت.
لانینا در راه ایران است!
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به تاثیرات احتمالی لانینا بر ایران، گفت:پاییز کمبارشی را برای امسال پیشبینی میکنیم.
خشکسالی؛ همنشین چهار ساله استان تهران
طبق آخرین آمار اعلامی، بررسیهای تاریخی نشان میدهد دورههای خشکسالی در تهران دو ساله بوده و پس از آن ترسالی بر این استان حاکم میشد، اما در سال آبی جاری استان تهران برای چهارمین سال پیاپی خشکسالی را تجربه کرد که در تمامی دورهها بیسابقه است.
کشف لاشه کشتی نازیهای آلمان
پس از خشکسالی ماه های جولای و آگوست سطح آب رودخانه دانوب کاهش یافته است و لاشه یک کشتی دوران جنگ جهانی دوم از اعماق رودخانه بیرون زده و قابل رویت است.
بحران خشکسالی در جنوب آفریقا/ ۶۸ میلیون نفر به کمک نیاز دارند
جامعه توسعه آفریقای جنوبی اعلام کرد که به دلیل خشکسالی ۶۸ میلیون نفر در منطقه جنوب آفریقا به کمک نیاز دارند.
رُفیّع؛ در خطر کم آبی
شهر رُفیّع در بخش نیسان شهرستان هویزه در استان خوزستان و در نوار مرزی واقع شده است. این شهر که روزگاری در میان هور قرارداشته، با عقب نشینی، کوچک و کم آب شدن آن درگیر مشکلات زیادی شده است.
علت افزایش خشکسالی در استانهای کشور اعلام شد
رییس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی گفت: گرمایش جهانی سبب تغییر در الگوهای جوی شده و علاوه بر کاهش بارندگی سبب شده تا سطح آب دریاچههای کشور حدود ۱۵ درصد بیشتر از گذشته تبخیر شود.
بارشهای اخیر هم کارساز نیست/ خشکسالی در کمین تهرانیها
در حالی که تهران در آستانه خشکسالی است، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران از «هدر رفت ۴۰ درصدی آب» خبر میدهد.
سخاوت اردیبهشت عطش سدها را رفع کرد؟
فروردین و اردیهبشت پربارش امسال که با سیلاب و آب گرفتگی در برخی از شهرهای کشور همراه شد روی دیگری هم داشت و آن هم پرشدن برخی از سدهای بزرگ کشور و خارج شدن ۱۰ استان از تنش آبی است اما هنوز کم بارشی و خالی بودن سدهای ۱۱ استان کشور دغدغه بزرگ روزهای گرم تابستان پیش رو است.
راهحل مشکل آب تهران/ جابجایی پایتخت یا انتقال از خزر؟
یک کارشناس حوزه آب گفت: تاکنون چند بار به مرحله انتقال آب از خزر رسیدیم اما با درمان زودگذر و از سر ناچاری و شتابزده ماجرا را فیصله دادهایم، از تمام ظرفیتهای بین حوضهای نیز برای تهران استفاده کرده و اکنون تنها گزینه باقی مانده شیرینسازی و انتقال آب است.
خشکسالی در کشور تا ۲ سال آینده به پایان میرسد
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در پنج ساله دوم خشکسالی هستیم و پیش بینی میشود این وضعیت تا یک یا ۲ سال آینده به پایان برسد.
شدت خشکسالی در ایران کاهش یافت
یک کارشناس محیط زیست با تأکید به کاهش شدت خشکسالی در کشور از بهبود وضعیت بارندگی در استانهای زاگرسنشین خبر داد.
پرشدگی ۱۳ درصدی سدهای تهران؛ صرفه جویی کنید
دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور اعلام کرد: درصد پرشدگی سدهای پنجگانه تهران از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ اسفند به ۱۳ درصد رسید.
یک پیشنهاد به شهرداری برای روزهای برفی
گروه تعاملی الف،اظهارات اخیر درباره برف بیشتر در ترکیه غیرعلمی و بی پشتوانه است
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با بیان اینکه اظهار نظر علمی در مورد اقلیم نیازمند علم، ابزار سنجش و پردازش و داده برداری مستمر است، گفت: در اظهاراتی که بهتازگی درباره بارش برف در ترکیه شده است، کمتر به مسائل علمی توجه شده و بیشتر مسائل بدون پشتوانه علمی مورد توجه بوده است.
خشکسالی برفی در مناطق کوهستانی/ لزوم مدیریت مصرف آب در کشور
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: اگر طی آذرماه و دی ماه برف خوبی دریافت شود، با توجه به اینکه با افت دما بهویژه در مناطق کوهستانی همراه میشود، یخ میزند و ماندگاری بالاتری دارد و میتواند در بهار چشمهها را پر آب کند ولی متاسفانه در این دو ماه برف چندانی نبارید بنابراین با خشکسالی برفی شدیدی در مناطق کوهستانی روبرو هستیم.
آیا نیروگاه حرارتی روی بارشها اثر دارد؟
نیشابور که زمانی به دلیل بلندترین قله شرق کشور، بینالود شهر ابر و برف و باران نام گرفته بود و حتی در سال ۱۳۵۰ داخل شهر تا سه متر برف گزارش شد، اما متأسفانه طی ۳۰ سال اخیر به دلیل آنچه گفته میشود احداث نیروگاه حرارتی در دامنه قله بینالود مشکلات بسیاری برای بارشهای این منطقه ایجاد شده است.
پیشبینی تداوم کمبارشی در حوضههای آبریز تا پایان دیماه
موسسه تحقیقات آب اعلام کرد: گزارش پیش بینی وضعیت بارشها در دو هفته آتی نشان میدهد که تا ۲۹ دیماه بارش قابلتوجهی در حوضههای آبریز اصلی نخواهیم داشت.
واقعیت سامانه سودانی بر بارش های ایران چقدر روشن است؟
سامانه های متعددی بر رفتار زمانی و مکانی و میزان بارش در پهنه جغرافیایی ایران حاکم هستند. بر اساس دادههای مختلف در بازه زمانی مختلف رفتار این نوع از سامانه ها به طور مجزا و یا درهم تنیده یک کنش در بارش ایجاد می کند. یکی از این سامانه های حاکم بر ایران سامانه سودانی است.
دیدگاه متفاوت رئیس مرکز استراتژیک ریاستجمهوری درباره مهاجرت/ روایت وزیر دفاع از فروش دستاوردهای وزارت دفاع
هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
۲۸ استان در خشکسالی؛ کمآبی چطور رخت برمیبندد
باوجود آنکه امسال هم درگیر چهارمین خشکسالی پیاپی شدهایم و ۲۸ استان از ۳۱ استان کشور در شرایط خشکسالی قرار دارد، صرفهجویی در مصرف آب میتواند واکنش مناسبی برای کاهش مشکلات ناشی از کمآبی باشد.
کاهش ۲۷ میلیمتری بارشهای کشور در آذرماه
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان"باید تاکنون ۶۱ میلیمتر بارش در کشور ثبت میشد" گفت: بارشها در آذر ۲۷ میلیمتر کاهش یافت.
علت کمبارشی ایران نسبت به برخی کشورهای همسایه/ هارپ و عقیمسازی سیستمهای بارشی حقیقت دارد؟
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر اینکه توضیحاتی را درباره سیستمهای بارشی و تغییر مسیر آنها به کشورهای دیگر ارائه کرد.
۶۰ درصد ظرفیت سدهای مهم کشور خالی است
میزان پرشدگی سدهای بزرگ و مهم کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ماه ۱۴۰۲) تا روز ۲ دیماه به ۴۰ درصد رسیده که نشان از خالی بودن ۶۰درصدی مخازن سدها دارد و این موضوع ضرورت مدیریت مصرف آب را دوچندان میکند.
بارشهای زمستانه امیدبخش است؟/ تجربه چهارمین سال خشکسالی پیاپی در ایران
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به اینکه بارشهای پاییزه نسبت به بلندمدت ۴۳درصد کاهش یافت، اظهار کرد: حتی بارشهای نرمال زمستانه نیز کمبارشیهای چهارساله را جبران نمیکند.
کاهش ۲۷ درصدی بارشهای پاییز نسبت به دوره بلندمدتتداوم خشکسالی در ایران
پیشبینی شده بود که پاییز امسال میزان بارشها در حد نرمال و حتی فراتر از نرمال باشد اما نهتنها پیشبینیها محقق نشد بلکه میزا بارشها در پاییز امسال نسبت به سال گذشته کاهش ۶ درصدی را ثبت کرد که این موضوع نشان دهد سایه خشکسالی ۲۰ ساله بر منابع آب این کشور همچنان پابرجا است
کاهش درختان بلوط به دلیل خشکسالی/ تغییرات اقلیمی، عاملی برای تغییر فصل رویشی گیاهان
رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر تاثیرات منفی تغییر اقلیم بر گیاهان اظهار کرد: طی چند سال اخیر به دلیل خشکسالی متمادی، تغییرات اقلیمی و برداشت بیرویه از بلوطهای زاگرس از میزان آنها بسیار کاسته شده است.
بحران از آنچه فکر میکنیم نزدیک تر است!
گروه اجتماعی الف،عدم توجه به بحران آب و خشکسالی در ایران، ممکن است بهبهای نابودی کشور و تمدنی چندهزار ساله باشد و این معضل عمیق، باید اولیترین مسئله ممکن برای حاکمیت تلقی شود. بر خلاف برخی تعابیر، بحران از آنچه تصور میکنیم، به ما نزدیک تر است!
واقعیت بحران فرونشست اصفهان را بپذیریم
یک کارشناس ژئو تکنیک گفت: واقعیت بحران فرونشست اصفهان را بپذیریم تا بتوانیم راهکاری برای این معضل و از بین رفتن میراث پهنه آبی این دشت بیابیم.