«نامههایی به دانشمند جوان»؛ ادوارد ویلسون؛ ترجمه مریم برومندی؛ نشر نوچگونه یک دانشمند شویم؟
دکتر علی غزالیفر*،این کتاب بهخودی خود بسیار خوب و آموزنده است، اما برای ما فایدۀ مضاعف دارد. برای درک ارزش و اهمیت خاص این کتاب برای ما، باید وضعیت آموزشی رایج در بهاصطلاح مجامع علمی و آموزشی را بشناسیم.
«کتاب لعاب»؛ امید قجریان؛ انتشارات فرهنگ معاصرتاریخی پربار که از آمیختگی هنر و صنعت برآمده...
حمیدرضا امیدیسرور،برخورداری از فرهنگ و تمدنی غنی، با پشتوانهای چند هزار ساله باعث شده، دست بر هر گوشه از دستاوردهای پیشینیان که بگذاریم با گستره ای چشمگیر روبه رو باشیم. با این حال نباید از این حقیقت غافل شویم که بسیاری از این دستاوردها به شیوهای علمی و خورند پیشرفتهای امروزین مورد توجه و بررسی قرار نگرفتهاند و به همین دلیل ارزش واقعی این میراث سترگ چنان که باید برای بسیاری از ما روشن نیست
«حیات چیست؟»؛ پل نرس؛ ترجمه کاوه فیضاللهی ؛ نشر نوآیا حیات یک راز است؟
دکتر علی غزالیفر*،نویسندۀ کتاب نوبلیست است. در سال ۲۰۰۱ جایزۀ نوبل پزشکی-فیزیولوژی را به پل نرس، زیستشناس انگلیسی، دادند. دوجین جایزه و منصب دیگر هم دارد. با همۀ اینها، در کمال شگفتی، تاکنون هیچ کتابی از او منتشر نشده است
«انسان شدن» ؛ گِرِگ بِرِیدن؛ ترجمه محمد فؤاد حائری؛ نشر نیستانراهی به کشف فرآیندهای تحولی در وجود انسان
لیلا زارعی،انسان در طی تاریخ همیشه در جستجوی پاسخی برای چیستی خود بوده و نظریههای بسیاری در این باره ابداع کرده که هرکدامشان استدلالهای منطقی خاص خود را داشتهاند. اما درعینحال همیشه در رد هر نظریهای، شواهدی تازه به دست آمده که به نوبهی خود به اثبات نظریهی جدیدی منجر شده است؛ و به این ترتیب در چرخهای ناتمام، نظریهپردازی دربارهی منشأ هستی انسان همواره تداوم داشته است.
«دیروزِ دانش» (چهارده مقاله در تاریخ علم)؛ غلامعلی حدّاد عادل؛ نشر هرمسگذشتۀ درخشان علم در ایران
دکتر علی غزالیفر*،این روزها وقتی اصطلاح «علم» به گوشمان میخورد، نام «غرب» به ذهنمان متبادر میشود. «علم» و «غرب» چنان با هم گره خوردهاند که گویی علم ذاتاً غربی است. اما همیشه اینطور نبوده است. به یاد دارم که در سالهای دور، یکی از دوستان نزدیک سفری علمی به انگلستان داشت.