سخنی با مسئولین کشور؛ ما خاکستری‌ها منتقد حکومتیم اما دشمن حکومت و کشور خود نیستیم

مهرداد سیفعلی، گروه تعاملی الف،   3980910018 ۴۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
ما خاکستری‌ها منتقد حکومتیم اما دشمن حکومت و کشور خود نیستیم

میزان صحبت کردن در خانواده های ما در شبانه روز به کمتر از ده دقیقه رسیده است و این موضوع به کل جامعه ما سرایت کرده است. دومین جامعه عصبانی دنیا که دعوا کردن و خشن بودن را بیشتر از صحبت کردن و تعامل دوست دارد. فضا بقدری مه آلود است که افراد مهربان جامعه پشت تریبون‌ها گویا نقاب دیگری به صورت میزنند و عصبانی بودن و خشن بودن، طالب بیشتری در جامعه دارد. در نطق های تلویزیونی و مناظره‌ها، هر چقدر کاندیدا خشن‌تر و عصبانی‌تر باشد، تهمت بیشتری بزند و گاهی دروغ بیشتری بگوید، با علم به این موضع بیشتر برایش هورا می‌کشیم و بیشتر در خیابان‌ها پایکوبی می‌کنیم. براستی چرا و کجای کار غلط بود که بر سر ما چنین آمده است. 

می‌خواهم به نمایندگی از قشر خاکستری جامعه صحبتی با مسئولین بگویم. ما در سال‌های 76، 78، 80، 88، 92، 94 و 96 که به میدان آمدیم، تمام معادلات را به هم زدیم و صحبت‌هایی داشتیم که کسی آنها را نشنید و دنبال اینکه ما دنبال چه بودیم، نبود. ما هر چند تا به حال به حساب نیامده‌ایم اما در سال‌های سال به بخشی از حکومت معترض بودیم و منتقد برخی سیاست‌ها بودیم و کسی جدی نگرفت. اصلاح‌طلبان سال‌های سال نقش نمایندگی بخش خاکستری و خاموش جامعه را بعهده گرفته بود، اما نه حاضر به هزینه دادن بود و نه نماینده واقعی ما بود و نه حرف‌های ما را درست به حکومت منتقل می‌کرد. اصلاح طلبان به دو شیوه به قشر خاکستری جامعه پشت کردند: بخش اول که در درون حاکمیت مشغول فعالیت هستند، برای حفظ حضور خود در ساختار حکومت، حتی گاهی کوچکترین انتقادی از خود بروز نمی‌دهند و حتی گاهی در نقش وکیل الدوله های ناشی به دفاع از شرایط موجود می‌پردازند و فراموش می‌کنند که نماینده کدام قشر جامعه هستند و برای چه انتخاب شده اند. بخشی از اصلاح طلبان هم که به هر دلیل از ساختار حکومت کنار گذاشته شده اند و در خارج از کشور به سر می‌برند، ما را افرادی کینه جو و دنبال انقلاب و انتقام از حاکمان فعلی نشان می‌دهند. فراموش کرده اند که ما دنبال انتقام و انقلاب و حرکات تند نبوده و نیستیم و خواستار اصلاحاتی واقعی هستیم که بواسطه نداشتن نمایندگان واقعی و طرف سرسخت مقابل بارها به بن بست خورده ایم. طرفی که اگر سپرساز می‌شد به جای پلاستیک و لاستیک از فولاد سپر می‌ساخت و فراموش می‌کرد که جنس نرم سپرهای فعلی تا به حال جان میلیون‌ها نفر را نجات داده است. از طرف دیگر در بیست و چند سال اخیر اصلاح طلبان همواره حائل بین حکومت و خاکستری‌ها بوده اند و تظاهر به رساندن حرف منتقدین به حکومت کرده اند اما چه بخواهیم و چه نخواهیم، قشر خاکستری، چند صباحی است که اصلاح طلبان را برای نمایندگی خود نمی‌پذیرد و به ظاهر هم شده ارتباط نصف و نیمه حکومت با این قشر به خاموشی گراییده است. 

تا به حال فکر کرده اید که چرا در اغلب موارد مخصوصا از سال 76 به بعد، در اغلب موارد، با آنکه رقبا اختلاف خاصی با هم نداشته اند، قشر خاکستری جامعه ما در صندوق‌های رای هرگاه احساس کرده اند که نظر حاکمیت بر روی فرد خاصی هست، دقیقا به طرف مقابل رای داده‌اند؟ خاکستری‌ها آنقدر خود را قدرتمند و زیاد می‌بینند که در سال 88 که صندوق‌های رای به نام طرف مقابل رقم خورد، آن‌را باور نداشتند و بحث تقلب به میان آمد و حقیقتا هیچ‌گاه صحت انتخابات برای بخشی از آنها محرز نشد. در سالهای 92 و 96 نیز با علم به امنیتی بودن فردی همچون حسن روحانی به گفتمان او رای دادند و نوع بحث‌های جاری در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که پس از این همه اتفاقات، ایشان را اشتباهی استراتژیک برای آرای خود می‌پندارند.

مسئولین محترم حکومت
با جامعه صحبت بگویید و بگذارید جامعه با شما صحبت بگویند. برای صحبت با جامعه و شنیده شدن، نیاز به تلطیف تریبون‌ها، و ارائه گفتمان‌های جدید هست. گاهی آنقدر خشن با جامعه صحبت می‌کنیم که گوش شنوایی در خاکستری‌ها پیدا نمی‌کنیم. گاهی فراموش می‌کنیم که تمجیدها و تعریف‌ها از همه رفتارها و آدابمان، نشانگر درستی حرکاتمان نیست و بخشی از عادت بد چاپلوسی رایج در جامعه هست. گاهی فراموش کرده ایم آنانکه برای سالروز تولد شاه ساز و دهل در کوچه‌ها راه می انداختند، بعد از انقلاب، از داغ های انقلابی شدند. و گاهی خود را به ندانستن می‌زنیم که برخی از همین چاپلوس‌های حاضر تدارک بعد از ... را به خوبی دیده اند.

اما راه سخن گفتن مردم با حاکمان چیست. کاملا واضح هست و شما می‌توانید در بن‌بست‌های تاریخی به آرای عمومی مراجعه کنید و گوش به صحبت مردم دهید و با صدای بلند به آنها بگویید که شما نیز در سرنوشت این مملکت سهیمید. گاهی برخی از عقبگردها به عنوان جام زهر یاد می‌کنند. در ابتدا از مسایلی مانند انرژی هسته‌ای، سوریه و غیره به عنوان اصول حکومت نام برده می‌شود و دست کشیدن از آنها را به عنوان شکستی برای نظام تلقی می‌کنند. به صورت کلی در همین موضوع خاص یا باید به سمت کاهش تعهدات هسته ای پیش رویم و تحریم‌های بیشتر، یا باید به صورت جزئی با اروپا به توافق برسیم و شرایط فعلی و راهکار سوم مراجعه به آرای عمومی، آشتی با اقشار معترض و پذیرش آنچه ملت می‌گویند است. آنانکه مدام از جام زهر سخن می‌گویند، خواهان تغییر شرایط فعلی و رفاه مردم نیستند و شرایط فعلی را برای خودشان مطلوب ارزیابی می‌کنند. اصلاح طلبان در بیست و چند سال اخیر همواره به رفراندوم به عنوان ابزاری برای ترساندن اصولگرایان نگاه کرده اند و هیچگاه آنان نیز تمایلی به رفراندم برای تغییر جدی شرایط ندارند که خود می‌دانند نمایندگان کرایه ای خاکستری‌ها در این بیست و چند سال بوده اند.

گاهی عنوان می‌شود که ما یک حکومت الهی هستیم و نیازی به دموکراسی و مراجعه به آرای عمومی نیست. مگر فراموش کردید که پیامبر در جنگ احد به شور با تمام یارانش نشست و با آنکه تمایل به جنگیدن در داخل شهر را داشت، وقتی اکثریت رای به جنگیدن در بیرون شهر را دادند، پذیرفت، هر چند نتیجه جنگ چندان رضایت بخش نبود. در جنگ خندق با تمام اتفاقات جنگ قبلی باز نظر یاران را گرفت و به پیشنهاد سلمان فارسی، خندقی دور شهر کشیده شد که مقدمه پیروزی سراسری مسلمانان بر کفار گردید. بخشی اعتقاد دارند که حکومت ما الهی است و ما نگاهبانان اسلام هستیم. خیر شما یک حکومت کاملا زمینی هستید که قبل از هر چیز  باید رضایت مردمان سرزمین خود را بدست آورید. مگر فراموش کردید که عبدالمطلب در جواب ابرهه، خدا را نگاهبان کعبه معرفی کرد و خود را مسئول حفظ جان و ناموس مردمش نامید و ابرهه ماند و ابابیل. اگر خدای می‌تواند با زبان حیوانات و پرندگان با خواص خود سخن بگوید، می‌تواند از زبان بهترین مخلوقاتش در زمین و آرای آنها، مقدمات پیروزی یارانش را فراهم کند.

دوستان و عزیزان
ما خاکستری‌ها منتقد حکومت هستیم اما دشمن حکومت و کشور خود نیستیم و اگر سال 58 با بیش از نود و نه درصد جمهوری اسلامی را انتخاب کردیم، نه از شما ترسیدیم و نه با زور و کیک و ساندیس به شما رای دادیم. ما هنوز به انقلاب و تغییر کامل حکومت باور نداریم، اما بدبختانه گویا شما ما را باور ندارید. ما می‌خواهیم بخشی از سرنوشت خود باشیم و کارهایی را که شماها بلد نیستید، به ما بسپارید تا انجام دهیم. حکومتی که چهل سال است نه اصولگراهای آن حاضر به بازنشستگی هستند و نه اصلاح طلبان آن و جامعه را ایده های تکراری و ناامیدی فرا گرفته است. جامعه‌ای که نیاز به گفت و گو و ایده‌های نو دارد. جامعه ای که نیاز به یک تعریف مجدد از خودش دارد و همگان از من و شما تا دیگران نیاز به تغییر و اصلاح دارند. جامعه ای که نیاز به همزادپنداری و یافتن نقاط مشترک با متفاوت اندیشان و نه همفکران را دارد. جامعه ای که باید دست از تهدید کردن هم برداشت و درهای بسته باز شود و این خط کشی‌های عریض و طویل که گاهی میلیون‌ها نفر آدم بیگناه زیر این خط‌ها له می‌شوند، پاک شود.

جامعه ای که هشتاد میلیون جمعیت دارد و می‌توانند همه با هم یکی باشند که دشمنان نه از انرژی هسته‌ای، نه موشک و نه گروه‌های طرفدار ایران در منطقه می‌ترسد. دشمن می‌ترسد نکند اختلافات میان جامعه که به چشم می‌آید جدی نباشد و قابل پر شدن باشد. دشمن از یکی بودن ما می‌ترسد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۱۷۲۴۱۰۷:۴۷:۵۶ ۱۳۹۸/۹/۱۰
خیلی جالب. ممنون از سایت الف
خاکستری۱۲۱۷۵۸۸۱۱:۳۳:۰۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
مطالب بسیار خوبی در این مقاله ارائه گردید که الحق و الانصاف حرف دل همه منتقدان حکومت باشد و تعجب می کنم که الف چطور شده که این مطلب را چاپ کرده؟
ناشناس۱۲۱۷۸۵۵۱۳:۲۰:۵۱ ۱۳۹۸/۹/۱۰
اصلا هم جالب نیست، چون تکرار حرف‌های دوپهلوی اصلاح‌طلبان پر مدعا و بی‌خیر و برکت پیچیده شده توی یه زرورق خودعاقل پنداری هست و بس! اصل قضیه اینه که در انتخابات گند زدین و این وضعیت نتیجه مستقیم سیاسی‌کاری امثال شماست
محمد۱۲۱۷۲۶۳۰۸:۰۹:۰۷ ۱۳۹۸/۹/۱۰
سلام به همه واقعا این رو باید بعد اعتراضات مردم بفهمید؟ اینجا هم کاملا سیاسی نوشتید تا فردا یکی دیگه سوار موج بشه. این طور فکر کردنها نتیجه اش میشه عراق. نمیگم اصلاح طلب خوبه یا اصولگرا بد. ولی وقتی بدرد بخورها فیلتر میشن وبی عرضه ها را اجازه حضور میدهید قطعا ناتوان هستند. همه میدانیم و میبینیم که مسیولان چوب لای چرخ هم میگذارند. هدف گم شده و کاملا مشخصه که همه دنبال منفعت خودشون هستند. ملت این رو میفهممند وخوب هم میفهمند وبا جان ودل احساس میکنند. منتظر باشید شعارهای پوپولیستی نزدیک انتخابات را خواهید دید. بدگویی از پزشکان بدگویی از قبلی و.. هیچ کسی نمیگه برنامه اش چیه فقط همیشه از بقیه بد میگه وشعترهای عوام فریبانه. و خوب صدا وسیما هم دقیقا این راتبلیغ میکنه. کاملا به سمت قهقرای فرهنگی هدف گرفته ایم وپیش میریم. با خودتون فکر کرده اید چرا میگن امام زمان ۳۱۳ تا یار داره؟ چون ما داریم همه را از راه درست دور مسکنیم... چی بگم که همه میدونیم ولی منفعتمون سکوته. خدا عاقبت همه رو خیر کنه
نویسنده مطلب۱۲۱۷۷۸۰۱۲:۵۰:۲۵ ۱۳۹۸/۹/۱۰
من عضو هیئت علمی یکی از پژوهشگاههای فنی کشور هستم و نه سیاسی هستم و نه وابسته به گروه خاصی... من مثل مابقی خاکستریها نگران کشورم هستم همین و بس
ناشناس۱۲۱۷۳۰۱۰۸:۳۹:۲۸ ۱۳۹۸/۹/۱۰
بسیار عالی. باورم نمیشه که الف بالاخره صدای خاکستری رو نشر بدهد
ناشناس۱۲۱۷۴۱۹۰۹:۴۷:۵۰ ۱۳۹۸/۹/۱۰
ما خاکستری نیستیم بلکه شاد و سربلند و پر افتخار هستیم چون با اندیشه و فکر پیش میرویم و با منطق و عقل کار میکنیم.
حسین۱۲۱۷۳۰۵۰۸:۴۲:۴۷ ۱۳۹۸/۹/۱۰
سرتاسر این مقاله توهین به آرمانهای نظام است. سایت الف با دو تا شلوغ بازی معاندین خودت رو گم کردی ها...!
شهاب۱۲۱۷۳۶۸۰۹:۲۲:۵۱ ۱۳۹۸/۹/۱۰
توهین به آرمانهای نظام از طرف کسانی هست که علل وقوع انقلاب را هنوز نفهمیده اندواکثریت منتقد و معترض جامعه را باور ندارند،شاید هم دانسته انکار می کنند چون ادامه شرایط فعلی به چیزی جز تضعیف و از هم پاشی نظام منجر نخواهد شد،..دشمن دانا که غم جان بود بهتر از آن دوست........
فرناز۱۲۱۷۳۷۰۰۹:۲۳:۲۸ ۱۳۹۸/۹/۱۰
حسین آقا می شه بفرمایید که آرمانهای نظام از دیدگاه شما چیه که توی این مقاله بهشون توهین شده است؟
سامان۱۲۱۷۳۹۳۰۹:۳۵:۲۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
یه جوری میگید آزمان های انقلاب که انگار اسم شخص خاصی هست، این مملکت ۸۰ میلیون جمعیت داره چطوری شما آرمان های ۸۰ میلیون آدمو در قالب اندیشه های خودت تعریف میکنی ؟ ؟؟؟
شهاب۱۲۱۸۲۶۷۱۶:۵۸:۵۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
آرمانهای انقلاب به صورت کلی در استقلال ،آزادی و جمهوری اسلامی و نیز در مطالباتی مانند عدالت خواهی ،فرصتهای برابر،اصلاح ساختارها ،مبارزه بافسادو..متجلی بود که اکثریت قاطع ملت به خاطر آنها انقلاب کردند و متاسفانه بعد از سالها امروز هم به خاطر عدم تحقق بسیاری از همان خواسته ها معترضند.
محمد جواد۱۲۱۷۴۰۶۰۹:۴۲:۴۲ ۱۳۹۸/۹/۱۰
این نظام کی اورد سر کار؟ نکنه فکر کردی ابابیل ریختند سر حکومت پهلوی؟
ناشناس۱۲۱۷۶۴۹۱۲:۰۳:۲۰ ۱۳۹۸/۹/۱۰
تا اونجایی من می دونم آرمان نظام این بود که خودتون برای خودتون تصمیم بگیرید ،نگذارید دیگران برای شما تصمیم بگیرند. من از شما میپرسم آیا میدونید نظر من و بقیه چیه یا نه چند بار نظر من رو پرسیدن
علی۱۲۱۸۰۱۳۱۴:۲۱:۳۶ ۱۳۹۸/۹/۱۰
شما حتی حاضر به شنیدن و شنیده شدن صحبتهای به قول نویسنده "خاکستریها"(که از تعداد نطرهای داده شده می توان فهمید کم نیستند) هم نیستید.این اسمش چیست؟
ناشناس۱۲۱۷۳۰۷۰۸:۴۴:۱۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
با این قصه ها دیگه کسی خوابش نمیبره اخوی.
شهاب۱۲۱۷۴۱۲۰۹:۴۴:۴۳ ۱۳۹۸/۹/۱۰
در هر جامعه کسانی هم پیدا می شوند با دلایلی که تنها برای خودشان معلوم است هر راهکار و نقد عاقلانه ای را نفی می کنند،اینکه بعضی ها به فکر انقلاب وساقط کردن حکومت باشند نه تنها عملی نیست بلکه درنهایت کشور به جایی می رسد که باید به حال عراق و افغانستان غبطه بخوریم.باید با گسترش ادبیات اعتراضی عالمانه و افزایش آگاهی مردم از حقوق و تکالیف خودمسیر تغییر و رسیدن به مطالبات درست جامعه هموار شود .اکثریت جامعه نه با بسیاری از شعارهای برخی انقلابی نماهای کاسه داغ تر از آش موافقند و نه با جماعت اندک منافق و آشوب طلب و سلطنت طلب!
املی۱۲۱۷۳۳۱۰۸:۵۷:۴۵ ۱۳۹۸/۹/۱۰
اقای سیفعلی درود برشما قلم زیدقبم منصفانه نقدکردید نقد مودبانه احسنت من واقعا ندیدم اصولگرایی پیدا بشه مثل این دوست عزیزمان هم خودش رانقد کند وهم جناح مخالفش را بله تفکراتی هستند که جودشان را الهی میدانند وهرگونه نقد برانها گناه محسوب میشود مثلا نباید ولایت فقیه را نقد کرد چرا نمیدانم طوری درکشور جاافتاده است که شخصی اشتباه نمیکند وحتی اشتباه کند افرادی هستند با به به چهچهه کردن ان اشتباه را عین راهبردی نظام میدانند نع عزیزان همه نظرات این80میلیون باید برای نظام مهم باشد نه عده ای خاص الان اصولگرایان براین باور هستند اگر مردم باتفکرانهاباشد بابصیرت مینامند واگر برتفکراتشان باشند وطنفروش کدخداپرست این نگاه یعنی نگاه دوقطبی
حسن۱۲۱۷۳۳۵۰۹:۰۰:۵۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
چند وقت پیش سخنان همسر حدادعادل خیلی صدا کرد به نظر من باید سخنانش رو با طلا نوشت،چون نشون می داد مسئولین ما تا وقتی خودشون دچار مشکلی نباشند درکی از اون مشکل ندارند و کلا تبدیل به طبقه اشرافی شدن و مردم را رعیت می پندارند برای همین نیازی به توجه به نظراتشون ندارند مگر برای رای دادن و نشان دادن میزان مشروعیت خودشون.
ناشناس۱۲۱۷۳۴۲۰۹:۰۴:۲۲ ۱۳۹۸/۹/۱۰
آفرین. از نویسنده ممنونم. بخش مهمّی از جامعۀ ما (مهم چه به لحاظ کمّی و چه به لحاظ کیفی) احساس می‌کنند که نظام به آن‌ها هیچ اعتنایی نمی‌کند. تنها راه برون‌رفت ما از مشکلات این است که حکومت تکثّر جامعۀ ایران را به رسمیت بشناسد (تکثّر سیاسی، فرهنگی، قومیتی، ...). حکومت بایستی از بالاترین سطوح با طیف‌های مختلف جامعه وارد گفت‌وگو و تعامل شود. این تنها راه نجات ایران است.
ناراض۱۲۱۷۴۶۴۱۰:۱۵:۰۰ ۱۳۹۸/۹/۱۰
تفکر سالم و آینده خوب برای کشور و همه شهروندان از این مسیر میسر است و بس
ناشناس۱۲۱۷۳۴۹۰۹:۰۸:۵۸ ۱۳۹۸/۹/۱۰
متاسفانه شورای نگهبان با کج سلیقگی و گاها منفعت طلبی کاری کرده که نه مجلس و نه دولت دیگر صدای ملت نیست ... قدم اول اصلاح واقعی امور، اصلاح رویه شورای نگهبان است
ناشناس۱۲۱۷۳۵۴۰۹:۱۱:۴۹ ۱۳۹۸/۹/۱۰
زمانی به اصلاح طلب ها اطمینان کامل داشتم. اما عملکرد منفعلانه آنها طی سالهای اخیر باعث شد دیگه به هیچ عنوان اونها رو باور نداشته باشم حتی آقای خاتمی رو. دیگه تموم شد.
ناشناس۱۲۱۷۳۶۰۰۹:۱۸:۵۹ ۱۳۹۸/۹/۱۰
جمهوری اسلامی و مسئولینش چه بخوان چه نخوان باید حرف بخش خاکستری که معیشت و رفاه در صدر خواسته هاشونه رو گوش کنن. من به عنوان یک انقلابی دو آتیشه که هم از حضور ایران در سوریه دفاع میکنم و هم از سایر آرمانهای نظام که گاهی هزینه های زیادی داره معتقدم باید بپذیریم که همه مردم حاضر نیستند هزینه های خیلی زیادی برای آرمانهایی که ما بهشون معتقدیم بدن. پس باید شنیده بشن، جدی گرفته بشن و در معادلات به طور اساسی دیده بشن. اگر نتونیم سطح قابل قبولی از رفاه رو برای عموم مردم فراهم کنیم با نفوذ منطقه ای و یا حتی جهانی دیر یا زود این پرچم زمین میوفته، یا بهتره بگم از دست ما گرفته میشه
ناشناس۱۲۱۷۳۷۲۰۹:۲۴:۳۷ ۱۳۹۸/۹/۱۰
چه صحبتی با جامعه؟ جامعه سالهاست داره صحبت میکنه. کو گوش شنوا؟ این که فرمودید «تا به حال فکر کرده اید که چرا در اغلب موارد مخصوصا از سال 76 به بعد، در اغلب موارد، با آنکه رقبا اختلاف خاصی با هم نداشته اند، قشر خاکستری جامعه ما در صندوق‌های رای هرگاه احساس کرده اند که نظر حاکمیت بر روی فرد خاصی هست، دقیقا به طرف مقابل رای داده‌اند؟» چیست؟ صحبت آشکارتر از این؟ وقت صحبت گذشته، باید گوشهای خود را باز کنند.
ناشناس۱۲۱۷۳۸۰۰۹:۲۷:۴۱ ۱۳۹۸/۹/۱۰
حاکمیت باید تغییرات اساسی داشته باشد پاسخگویی ما به ازای قدرت ، حذف مقدس نمایی های کاذب ، شفاف شدن بودجه ها و نظام مالیاتی ، کم شدن قدرت اقتصادی امنیتی ها و جلوگیری از پرونده سازی های هدفمند ... ایجاد این تغییرات با توجه به شیوه حاکمیت در طول سالهای اخیر بعید است..
موسویان۱۲۱۷۳۸۲۰۹:۲۸:۲۷ ۱۳۹۸/۹/۱۰
به جای خاکستری بهتراست, عنوان اعتمادگرا نامیده شویم یعنی با این شرایط :معترضان و منتقدانی که می خواهند از طریق مسالمت و تعامل با حکومت مشکلات خود را کاهش دهند.
ناشناس۱۲۱۷۷۰۵۱۲:۲۳:۵۸ ۱۳۹۸/۹/۱۰
8 سال میگفتن مشکل از احمدی نژاد حالا 6 سال میگن روحانی و ... این داستان ادامه دارد
ناشناس۱۲۱۸۰۴۶۱۴:۳۹:۱۸ ۱۳۹۸/۹/۱۰
من می گم مشکل از میز ریاست جمهوری هر کسی پیش آن میشینه یک جور عمل می کنه فکر کنم برای حل مشکل میز را بسوزونیم بهتره
نادر۱۲۱۷۳۹۸۰۹:۳۹:۲۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
علیرغم آنکه نگاهم خاکستریست مطالب نگاشته شده حرف دل اکثریت خاکستری که در کوچه و خیابان آنها را میبینید هست از نگاه خاکستریم می گویم زمانی گل آقا را سوپاپ می دانستند خدا کند این مقاله از ته دل نگاشته شده باشد
سیدرضا۱۲۱۷۴۲۴۰۹:۵۰:۴۸ ۱۳۹۸/۹/۱۰
با سلام واحترام مطلب درست ومنطقی بود. تشکر از نویسنده محترم. کاش مسئولین اصلی نظام هم این مطلب را بخوانند وبه آن عمل کنند. با تشکر از سایت " الف" بقول حکیم فردوسی : به یزدان که گر ما خرد داشتیم کجا این سرانجام بد داشتیم.
ناشناس۱۲۱۷۴۴۵۱۰:۰۱:۴۸ ۱۳۹۸/۹/۱۰
اول از همه از الف بینهایت بابت انتشار این مطلب تشکر میکنم که پس از .. کامنتیهایی که از قشر خاکستری سانسور کرد الان کمی به فکرشون افتاد و میشه این رو به فال نیک گرفت. دوم اینکه از الف خواهش میکنم که این مطلب را مثل خیلی از مطالب مشابه سریعا از روی سایت حذف نکنه و تحت تاثیر نیروهایی که در متن هم یاد کرد قرار نگیره. به هر حال نادیده گرفتن این قشر خاکستری که به نظر من شامل اکثر جوانان و تحصیلکرده ها میشه نتایج فاجعه باری خواهد داشت و جلوی ضرر را هم هر وقت بگیری منفعت هست.
ناشناس۱۲۱۷۴۵۹۱۰:۱۱:۱۳ ۱۳۹۸/۹/۱۰
.. این چه تحلیل .. است که راه انداخته اید تا حالا جامعه را دوقطبی اصولگرا و اصلاح طلب قلم داد می کردند حالا می خواهید جامعه را سه قطبی کنید؟ اکثر مردم ایران مسلمان ، با بصیرت وانقلابی پیرو ولایت هستند و به هیچ حزب و گروهی اهمیت نمی دهند ، این احزاب هستند که خود را به مردم می چسبانند ، نه اصولگرا ، نه اصلاح طلب ، نه خاکستری ونه هیچ حزب و گروه دیگری به جز حرب الله ، البته حرب الله واقعی نه کسانی که خود را حزب الله معرفی نمایند اما در خط شیطان حرکت نمایند.خدایا تو را سپاس می گوییم واز تو یاری می جوییم نصر من الله وفتح قریب.
مانی۱۲۱۷۴۶۰۱۰:۱۱:۲۳ ۱۳۹۸/۹/۱۰
امیدوارم روزی بر سه که مسئولین رده بالا هم قبول کنند که خاکستری یکی از رنگهاست و اون روز روزی نباشه که خیلی دیر شده و کار از کار گذشته باشه...
ناشناس۱۲۱۷۴۶۱۱۰:۱۱:۲۹ ۱۳۹۸/۹/۱۰
اگه شما خاکسترها اینگونه فکر می کنید من به شخصا با این تفکر چندان مشکلی ندارم ولی به من بگید اون جمعیت هایی که دم انتخابات کارناوال راه می‌اندازند وجیغ بنفش وتوان با رقص واواز وسط کوی و برزن دارند وهمه جور نعمتهایی رو به رقبا می زنند و دنباله رو چندتا سلبریتی می شنوند ونتیجه انتخابشون همین دولتی است که می بینیم از شما هستند یا خیر؟
ناشناس۱۲۱۷۴۷۷۱۰:۲۵:۵۲ ۱۳۹۸/۹/۱۰
بله باید به نظرات تمام مردم توجه بشه و دست از خود مردم پنداری بردارید
فرحناد۱۲۱۷۵۱۱۱۰:۵۱:۵۱ ۱۳۹۸/۹/۱۰
همین که بعضیها بعداز سالها به این نتیجه رسیده اند که جامعه فقط آنها نیستند ، یک قدم به جلو است .اما تا وقتی که یک عده فقط خودشان را صاحب رای و تصمیم گیر نهایی بدانند ، اتفاق خاصی نخواهد افتاد . به نظرم ..
ناشناس۱۲۱۷۵۹۲۱۱:۳۴:۲۶ ۱۳۹۸/۹/۱۰
قانون اساسی باید اصلاح شود.
ناشناس۱۲۱۷۶۹۰۱۲:۱۷:۴۵ ۱۳۹۸/۹/۱۰
دوباره به انتخابات نزدیک شدیم و ناچار به یاد بخش خاکستری جامعه افتادیم!!
ناشناس۱۲۱۷۸۷۸۱۳:۲۵:۵۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
برای انتخابات نمایشی هزینه میلیاردی از بیت المال میکنند این مجلس دقیقا هیچ کاره است
مهدی۱۲۱۷۷۴۶۱۲:۳۹:۲۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
درسته, ما منتقد حکومتیم و نه دشمن! ولی چیزی که مهمه حرف ها باید شنیده بشه و کار بجایی نرسه که دیگه همین قشر خاکستری هم نا امید بشوند.ممنون از مقاله خوبتون
کریم۱۲۱۷۸۸۲۱۳:۲۷:۰۲ ۱۳۹۸/۹/۱۰
تنها راه نجات ایران انجام رفراندوم آزاد و انتخاب آینده سیاسی ایران است.
ناشناس۱۲۱۷۸۹۶۱۳:۳۱:۰۴ ۱۳۹۸/۹/۱۰
موشک پران ها و جماعت شعار بده مسئول تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور هستن
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  11. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  12. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  13. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  14. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  25. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

آخرین عناوین