گلوبال تایمز بررسی می کند؛ چرا آمریکا از توسعه و قدرت‌گیری بریکس می ترسد؟

گروه جهان الف،   4020621108 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری "گلوبال تایمز" در گزارش می نویسد: «توسعه و گسترش تاریخی بریکس، امید و الهام بخشی بیشتری را به نظم جهانی که شاهد ویرانی های فراوان از جانب آمریکا بوده تزریق می کند. ویرانی هایی که محصول نظم هژمونیک تک قطبی آمریکا و بنیادهای ایدئولوژیک و فکری استثناگراییِ آمریکایی بوده و هست.»

چرا آمریکا از توسعه و قدرت‌گیری بریکس می ترسد؟

به گزارش الف؛ پایگاه خبری-تحلیلی "گلوبال تایمز" در گزارشی با اشاره به اوج گیری سازمان بریکس در عرصه معادلات بین المللی و به طور خاص افزایش اعضای دائم آن در جریان نشست اخیر این سازمان در آفریقای جنوبی،  سعی کرده به این سوال عمده و محوری پاسخ دهد که چرا آمریکا و جریان های متحد با آن، تا حد زیادی از توسعه و قدرت گیری بریکس هراس دارند؟ 

گلوبال تایمز در گزارش خود می نویسد:

«توسعه بریکس به مثابه نشانه ای از اوج گیری قدرت کشورهای در حال توسعه و جنوبِ جهانی، نمودی عینی از سقوط و افول هژمونی آمریکا و ادعاها و ارزش های ایدئولوژیک آن و مخصوصا "استثناگرایی آمریکا" را(اینکه آمریکا خود را کشوری جدای از همه تصور می کند) به نمایش می‌گذارد. استثناگرایی آمریکایی به این مساله اشاره دارد که آمریکا بهترین کشور در جهان است و عملا این کشور را به مثابه قدرت غالب و برتر در سیاست جهانی تصور می کند. 

در این راستا، دوستان و دشمنانی که آمریکا برای خود در عرصه بین المللی در نظر می گیرد، همگی باید از آنچه واشینگتن در حوزه های سیاسی، اقتصادی و نظامی دیکته می کند، پیروی کنند و در این مسیر، آمریکا فقط و فقط تبعیت محض می خواهد و به این نکته توجهی ندارد که شاید برخی سیاست ها و رویه ها، به ضرر کشورهای جهان و منافع آن ها باشند. اخیرا پانزدهمین نشست بریکس در ماه آگوست و پس از چند ماه ابراز تمایل جهت توسعه اعضای بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد. 

آرژانتین، اتیوپی، مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران، به تازگی به عضویت بریکس درآمده اند. توسعه بریکس تا حد زیادی با واکنش منفی رسانه های غربی رو به رو شد. 6 عضو جدید سازمان بریکس اعضای قدرتمندی هستند و می توانند نقشی مهم در شکل گیری جهان چند قطبی بازی کنند. در حالی که بریکس کشورهای ثالث را هدف قرار نمی دهد، توسعه بریکس تا حدی واکنش به تهدیداتی است که هژمونی آمریکا بر جهان تحمیل کرده است. به عنوان مثال، ایران چندین دهه با تحریم های گسترده دولت آمریکا رو به رو بوده است. تحریم هایی که چالش های اقتصادی زیادی را برای مردم این کشور ایجاد کرده اند و البته که عاری از تاثیرات بین المللی نیز نبوده است. اینکه شاهدیم ایران به عنوان یک عضو دائم در تشکیلات بریکس ورود می کند، خود حامل این پیام است که بریکس سعی دارد تا نظام تحریمی یک‌جانبه را به چالش بکشد و البته که نسبت به توسعه صلح آمیز نیز کاملا متعهد است.

حضور آرژانتین در جمع کشورهای بریکس نیز بی ربط به رویکردهای منفی آمریکا نسبت به کشورهای منطقه آمریکای لاتین نیست. منطقه ای که آن را سال ها حیات خلوت خود در نظرگرفته و می گیرد. اصلاحات نئولیبرال که از سوی آمریکا و در قالب "اجماع واشینگتن" اعمال شده اند، نقشی قابل توجه را در فقیرکردن اقتصاد آرژانتین بازی کرده و می‌کنند. بسیاری از غول های وال استریتی از بحران بدهی آرژانتین نهایت استفاده را برده اند و ثروت ملی این کشور را با حمایت رسمی دولت آمریکا به غارت برده اند. از این رو، عضویت آرژانتین در بریکس نشانی از تمرکز این تشکیلات بر اهمیت حاکمیت اقتصادی کشورهای در حال توسعه است. 

در کنار این ها، عضویت اتیوپی، مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در سازمان بریکس از تغییری قابل توجه در محاسبات ژئوپلیتیکی قاره آفریقا و غرب آسیا حکایت دارد. پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا ایده "پایان تاریخ" را مطرح کرد و خیلی زود به سمت حراست از منافع و منابع هژمونیک در مناطق ثروتمند دنیا حرکت کرد. این مساله سبب حمله این کشور به کشورهای مختلفی در اقصی نقاط جهان شد و البته که آمریکا در این دوره سعی کرده روابطی عمیق و نابرابر را هم با دوستان خود تعریف کند. 

روابط ژئوپلیتیکی آمریکا با عربستان سعودی یکی از مهمترین روابط خارجی برای آمریکا بوده که در قالب آن واشینگتن تا حد زیادی بازار جهانی انرژی به واسطه خرید گسترده نفت عربستان به دلار آمریکا را در کنترل خود داشته است. در این میان توجه داشته باشیم که دلار آمریکا اصلی ترین و مهمترین ارز جهت مراودات و تجارت بین المللی از زمان پایان جنگ جهانی دوم بوده است. موقعیت و معادله ای که دیگر چندان بادوام به نظر نمی رسد. 

مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی هم در چهارچوب منافع کلان تر ِ آمریکا در زمینه حراست از قدرت خود در شمال آفریقا و غرب آسیا، از اهمیت فراوانی برخوردار بوده اند. مداخله آمریکا در امور داخلی این کشورها و مناطق مختلف، محرک های قابل ملاحظه ای را به آن ها جهت پیوستن به سازمان بریکس ارائه کرده است. به طور خاص در مورد کشور اتیوپی، دولت بایدن تهدید به اِعمال تحریم علیه این کشور به دلیل تنش و درگیری‌ها در منطقه "تیگرای" کرده است. 

دولت های آفریقایی و غرب آسیا نیز تهدیدهای فراوانی را از ناحیه آمریکا دریافت کرده اند که در قالب آن ها هشدار داده شده که تجارت ادامه دارِ آن ها با روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین می تواند منجر به تحمیل تحریم و دیگر اشکال مجازات علیه آن ها و منافعشان شود. با این حال، واقعیت این است که بریکس صرفا تشکیلاتی که سیاست های آمریکا را رد می کند، نیست. کشورهای جنوب جهانی منافع مشترکی دارند و در بسیاری از موارد، اقتصادهای آن ها ماهیتی مکمل دارد. 

سازمان بریکس نه فقط آلترناتیوهای برد-برد را در قیاس با نظام مالی و تجاری تحت رهبری آمریکا ارائه می‌کند، بلکه همچنین سیاست عدم مداخله در امور دیگر کشورها را نیز در دستورکار دارد. از این رو، به نفع کشورهای جنوب جهانی است که روابط خود را فارغ از ترجیحات و اولویت های آمریکا توسعه بخشند. در واقع، این مساله در چهارچوب حق و حقوق آن ها بر پایه حقوق بین الملل نیز است. 

بریکس تنها یکی از نمونه های قدرت و اوج گیری نظم جهانی چندقطبی است. مکانیسم های چندجانبه در تمامی حوزه های توسعه ای نیز به نحو قابل ملاحظه ای در حال رشد و پیشرفت هستند. از سازمان همکاری شانگهای گرفته تا پروژه های تحت رهبری چین نظیر ابتکار "یک کمربند یک راه"، همه و همه نمودهایی از این مساله هستند. 

توسعه و گسترش تاریخی بریکس امید و الهام بخشی بیشتری را به نظم جهانی که شاهد ویرانی های فراوان از جانب آمریکا بوده تزریق می کند. ویرانی هایی که محصول نظم هژمونیک و تک قطبی آمریکا و بنیادهای ایدئولوژیک و فکری استثناگرایی آمریکایی بوده و هست.»

لینک: 

https://www.globaltimes.cn/page/202309/1297800.shtml

دیدگاه کاربران

اصغر آقا !!۳۲۲۳۸۴۴۰۱:۰۰:۰۲ ۱۴۰۲/۶/۲۳
چرا امريكا از توسعه و قدرت گيري بريكس مي ترسد ! ---------------- برادر جان بنده از هفت شهر « سياست » اندر خم يك كوچه اش هم طي نكرده ام ، اما همي دانم كه امريكا اگر از تو سعه و قدرت بريكس مي ترسد ، حتماً و حتماً منافع ملي اش به خطر افتاده است و از نظر اينجانب : « سياست يعني حفظ منافع ملي تحت هر شرايطي » ... و لاغير !!
ناشناس۳۲۲۴۱۳۳۱۰:۲۵:۵۱ ۱۴۰۲/۶/۲۳
این نظر شما چه ربطی به قدرت گیری بریکس داشت؟بریکس داره قدرتمند میشه چون هم اعضاش از نظر جمعیت،نیروی کار ارزان،منابع انرژی فوق العاده،موقعیت جغرافیایی و قدرت نظامی از اعضای ناتو و امریکا جلو زده
جاسم آقا !!۳۲۲۴۴۷۸۱۶:۵۵:۴۹ ۱۴۰۲/۶/۲۳
البته قریب به اتفاق حکومتها و از جمله ابرقدرتها نه فقط به منافع ملی بلکه بیشتر در جهت افزایش منافع مافیاهای اقتصادی موافقشان حرکت میکنند.
ناشناس۳۲۲۴۶۳۷۲۰:۰۰:۰۸ ۱۴۰۲/۶/۲۳
مشکل اینجا است که امریکا به اسم منافع ملی، انسانیت و حقوق دیگر کشورها و اخلاق و تعهدات، همه را زیرپا می‌گذارد و همه اینها صرفا با تکیه بر قدرت نظامی است، یعنی خود خود قانون جنگل
کاوه ایران۳۲۲۵۱۳۱۱۰:۵۷:۵۵ ۱۴۰۲/۶/۲۴
کسی که نون زن و بچه و اهل خانه را تامین میکند نزد خدا محبوب و ماجور است.
اسدی۳۲۲۵۲۳۶۱۲:۲۵:۱۶ ۱۴۰۲/۶/۲۴
چیزی که سیاستمدارن داخلی هیچ نمیدانند و یک میلیارد دلار ضرر بابت تبدیل ذخایر دلاری ایران از دلار به وون کره ضرر میکند صرفا با شعار حذف وابستگی از دلار
ناشناس۳۲۲۵۹۶۳۲۳:۰۰:۲۵ ۱۴۰۲/۶/۲۴
اقای اصغر اقا که احتمالا از بازنشستگان شریف هم‌ هستی حالا که حتما باید برای هر مطلب کامنتی باید نوشته باشید خواهشا خواهشا اگر کامنت مینویسید لطفا کمی با مطالعه بنوبسید تا خواننده ای که وقتش را برای ان میگذراد بهره ای از ان وقتگذرانی برده باشد
ناشناس۳۲۲۳۹۲۱۰۳:۰۳:۱۴ ۱۴۰۲/۶/۲۳
چند تا کشور ورشگسته و درگیر جنگ و تحریم شده چه نرسی داره برای آمریکا ؟
ناشناس۳۲۲۳۹۷۰۰۶:۵۱:۰۸ ۱۴۰۲/۶/۲۳
چین و هند دو رقیب نیستند بلکه دو دشمن خونی یکدیگرند . چطور میخواهند باهم همکاری در سطح عالی داشته باشند ؟. یک ملاقات سران داشتند هیچکدام گردن نگرفتند و هرکدام گفتند دیگری درخواست ملاقات داده . بسیار خوبست که ایران عضو پیمانهای بین المللی باشد . اما لطفا زیاد بزرگش نکنید
ناشناس۳۲۲۳۹۷۴۰۶:۵۴:۳۵ ۱۴۰۲/۶/۲۳
اخیرا هند با همکاری امریکا و اروپا ودر جهت ضربه زدن به طرح جاده ابریشم چین طرح راه اتصال هند به اروپا از طریق کشور های حوزه خلیج فارس و اسراییل را تصویب کرد . البته که ایران عضو بریکس عضو هیچکدام از دو مسیر نیست
ناشناس۳۲۲۴۰۱۶۰۸:۱۴:۱۴ ۱۴۰۲/۶/۲۳
چون از افول خود می ترسد
ناشناس۳۲۲۴۱۴۰۱۰:۳۲:۳۴ ۱۴۰۲/۶/۲۳
ترس واژه درستی برای اقدامات کشورها درجهت منافع ملی شان نیست همه چیز را رصد میکنند و بر حسب منفعشان تصمیم می گیرند آهسته و پیوسته ،از هیچ چیز هم نمی ترسند با تکیه بر دانش حرکت میکنند وشعار نمی دهند ،بازی مملکت داریشان شطرنج است .
ناشناس۳۲۲۴۱۷۲۱۰:۵۹:۴۹ ۱۴۰۲/۶/۲۳
توی اجلاس جی 20 سه تا از رهبران بریکس دست در دست جو بایدن باهاش عکس یادگاری گرفتن. از این فکر که بریکس یک اتحادیه سیاسی در برابر هژمونی غرب هست دربیاید تا بیشتر کشور ضرر نکرده
ناشناس۳۲۲۴۲۳۹۱۲:۱۳:۳۷ ۱۴۰۲/۶/۲۳
حفظ از منافع ملی حتی با ایجاد جنگ های متعدد در دنیا و کشتار مردم - این است اوضاع آمریکا در این روزها که مذبوحانه تلاش میکنه جایگاهشو حفظ کنه
ناشناس۳۲۲۴۲۶۴۱۲:۴۹:۰۶ ۱۴۰۲/۶/۲۳
بریکس آش دهن سوزی نیست بعدا معلوم خواهد شد که در پشت پرده آمریکا و چین و هند و برزیل پنهان دست دارند تا کشورهای ضعیف تر را بدوشند
ناشناس۳۲۲۴۴۴۳۱۶:۱۸:۰۳ ۱۴۰۲/۶/۲۳
از کجا میدونی میترسه؟ گلوبال تایمز یه روزنامه تابلوید (زرد) چینی یه . ببین منابع ما چی شده،؟
ناشناس۳۲۲۴۵۰۰۱۷:۲۴:۴۱ ۱۴۰۲/۶/۲۳
حالا این ترسیدن رو از کجا اوردید؟
ایدین۳۲۲۴۵۷۴۱۸:۴۶:۰۴ ۱۴۰۲/۶/۲۳
گروه شانگهای گروه اوراسیا گروه ایکس گروه ایگرگ وقت تلف کنیه !
محمد حسین۳۲۲۴۶۱۴۱۹:۳۵:۳۸ ۱۴۰۲/۶/۲۳
به نظر این بنده کمترین شما در محاسبه قدرت بریکس و اثر گذاری آن بر اقتصاد و سیاست دنیا دچار خطا شده اید و دلار همچنان دلار باقی خواهد ماند..
پرووست۳۲۲۵۱۲۵۱۰:۵۴:۲۲ ۱۴۰۲/۶/۲۴
آمریکا کارش درسته. همانطوریکه جامعه اقتصادی اروپا را مدیریت کرد، ژاپن را مدیریت کرد و . . . اگر واقعا بریکس به یک قطب اقتصادی تبدیل شود، که بسیار بسیار غیر محتمل است، آن را هم مدیریت خواهد کرد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. حالا زمان مذاکره است

  2. محل بالگرد رئیس جمهور پیدا شد/ شهادت رئیس جمهور به همراه همراهانشان

  3. تعطیل کردن شنبه از یک مجلس انقلابی بعید بود/ اکثر مردم ارتباط اقتصادی با خارج ندارند

  4. از کوه خواری تا سیل غافلگیرانه در مشهد

  5. واکنش رهبر معظم انقلاب به سانحه سقوط بالگرد رییس جمهور : همه برای سلامت این جمع خدمت‌گزار دعا کنند/ ملت ایران نگران و دلواپس نباشند

  6. توضیحات وزیر کشور درباره حادثه فرود سخت بالگرد حامل رییس جمهور

  7. سخنی با خانم‌ها و آقایان نماینده و برگزیده

  8. اسب‌ زین‌شده وزارت کار برای تضعیف حقوق قانونی کارگران!

  9. حکم امیر تتلو صادر شد

  10. واکنش آمریکا به بروز سانحه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور ایران

  11. ماجرای سوار نشدن رئیسی به خودروی بنز از زبان نماینده مجلس

  12. رئیس هلال احمر به محل حادثه بالگرد رئیس جمهور رفت/ اعزام ۴۰ تیم واکنش‌سریع

  13. چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز

  14. دیروز مشهدی ها با تشکیل زنجیره انسانی پاکبان گرفتار در سیلاب را نجات دادند

پربحث‌های هفته

  1. این نامه دلسوزانه است؟!

  2. دفاع از جمهوریت یا دفاع از الیگارشی؟

  3. مقاومت بی‌مبنای طلافروشان در مقابل شفافیت/ دولت عدول نکند، مردم هم حمایت می‌کنند

  4. حالا زمان مذاکره است

  5. نامه روحانی به مردم ایران درباره دلایل رد صلاحیتش/ این دفاعیه‌ شخصی نیست، دفاع از جمهوریت نظام است

  6. امضای مردم گیلان پای طومار حمایت از طرح نور

  7. محل بالگرد رئیس جمهور پیدا شد/ شهادت رئیس جمهور به همراه همراهانشان

  8. جریمه کشف حجاب ۴ و نیم میلیون تومان است

  9. نظرات برگزیده مخاطبان الف: نقش شورای نگهبان در کاهش مشارکت مردم چیست؟/ زندانی‌شدن زیباکلام به ضرر نظام تمام شد

  10. نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب!

  11. حمله رسانه اصولگرا به رائفی‌پور/ انتقاد شریعتمداری از نمایندگان موافق تعطیلی شنبه‌ها

  12. فرش‌های سعدآباد کجاست؟

  13. محکومیت ساداتی‌نژاد به حبس/ روایت خاندوزی از کاهش تورم/ شانس قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم چقدر است؟

  14. ماجرای سفر عبدالحمید به ترکیه چیست؟

  15. حاج‌علی‌اکبری: گلایه‌ای از مجلس برای تصویب تعطیلی «شنبه‌ها» داریم

  16. شهادت رییس جمهور در حادثه بالگرد/ پیام‌های تسلیت شخصیت‌ها در پی شهادت رئیسی

  17. واکنش وزیر کشور به برخورد خشن برخی ماموران / نظر واعظی درباره نقاط ضعف و قوت دولت رئیسی

  18. واکنش روزنامه اصولگرا به زندانی‌شدن زیباکلام/ دستور اژه‌ای درباره پرونده چای دبش

  19. در آستانۀ سکولارشدنِ زیارت؟

  20. مأمور خاطی بازداشت شد

  21. تعطیل کردن شنبه از یک مجلس انقلابی بعید بود/ اکثر مردم ارتباط اقتصادی با خارج ندارند

  22. آیا واقعاً آزادسازی قیمت‌ها تنها راه است؟

  23. چراغ سبز دولت به ارز آزاد؟!

  24. پاسخ حماس به توهم صهیونیست ها

  25. اعتراض بانوان به پوشش‌های نامناسب

آخرین عناوین