نظر منتشر شده
۱۰۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 450637
به انحصار طلبی پایان دهید / بررسی مبانی قانونی نفی انحصار در وکالت
دکتر محمدمهدی توکلی/13 اسفند 95
آقاي دكتر محمدمهدي توكلي،دانش آموخته دکتری حقوق خصوصی دانشگاه تهران، مولف و مدرس دانشگاه، وکیل پایه یک دادگستری، صاحب تاليفات مرجع مانند: نصب داور، مختصر آیین دادرسی مدنی، مختصر حقوق تجارت، مختصر حقوق مدنی، حقوق اسناد تجاری در متن مفصلي به تشريح دلايل و مستندات ضرورت حذف معيار محدوديت ظرفيت در پذيرش داوطلبان حرفه وكالت پرداخته و اين متن را در اختيار پايگاه الف قرار داده است كه در ادامه مي خوانيد
تاریخ انتشار : جمعه ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰



چندی است که حذف معیار ظرفیت در پذیرش وکیل مباحث متعدی را در فضای رسانه‌ای و در میان جامعه حقوقی برانگیخته است.

دلایل و مصالح و مضاری که هریک از موافقان و مخالفان حذف معیار ظرفیت، در توجیه نظر خود بیان داشته‌اند، ارزشمند و قابل احترام است و نوید گسترش روحیه دیالوگ و فرهنگ تضارب آرا و افکار را می‌دهد. گرچه برخی با رویکردهای سلبی و خردگریز با استدلالات طرف مقابل برخورد کرده‌اند، اما تعداد این دوستان عزیز به‌قدری ناچیز است که نتوانسته فضای مثبت تعامل فکری اندیشه‌های موافق و مخالف حذف معیار ظرفیت را مشوّه و مشوّش کند.

اتهام‌زنی‌هایی مانند تلاش برای مخدوش کردن استقلال کانون وکلا یا منتسب کردن یک گفتمان قانون محور به نسبت‌های سیاسی و جناحی چنان نخ‌نما و کلیشه‌ای است که تأثیر چندانی در حرکت یک جریان قانون‌مدار ایجاد نمی‌کند.

در این نوشتار سعی بر آن است که صرف نظر از استدلالات شخصی، صرفاً با بررسی قوانین موجود و بر مبنای متون قانونی، دیده شود که آیا معیار ظرفیت که درحال حاضر ملاک پذیرش وکیل است، مستند قانونی دارد یا خیر.

1. بنابر ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری، که در سال 1376 تصویب شده، کانون‌های وکلا مکلف به برگزاری آزمون سالیانه‌اند. طبق تبصره این ماده، معیار قبولی وکیل، تعیین ظرفیت برای صدور پروانه کارآموزی پذیرفته شده است و تعیین ظرفیت نیز برعهده کمیسیونی متشکل از رئیس کانون هر استان، رئیس کل دادگستری و رئیس شعبه
مقصود قانون‌گذار، از بین بردن انحصارطلبی شغلی و کنار گذاشتن معیار ظرفیت از تمام مشاغل بوده و در پی آن بوده است که هرگونه انحصارطلبی برمبنای محدودیت ظرفیت را از همه مشاغل بزداید. ولی متأسفانه این مهم تاکنون در عرصه وکالت عملی نشده است
اول دادگاه انقلاب آن استان دانسته شده است.

2. بنابر تبصره 2 ماده 7 قانون اصلاح مواد 1، 6 و 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 ق.ا، هریک از مراجع صادرکننده مجوز کسب و کار موظفند درخواست متقاضیان مجوز کسب و کار را دریافت و بررسی کنند. صادرکنندگان مجوز کسب و کار اجازه ندارند به دلیل اشباع بودن بازار از پذیرش تقاضا یا صدور مجوز کسب و کار امتناع کنند.
این ماده برخلاف تبصره ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، مراجع صادرکننده مجوز کسب و کار را مکلف به احراز صلاحیت و صدور مجوز کسب و کار نموده و دخیل کردن مؤلفه‌ای به نام ظرفیت را به کلی رد کرده است. چرا که حتی اشباع بودن بازار را دلیلی بر امتناع از صدور مجوز کسب و کار ندانسته است.

3. در این‌که وکالت نوعی کسب و کار است تردیدی وجود ندارد؛ چرا که هر اقدامی که منتهی به درآمد شود، صرف‌نظر از آن‌که مؤلفه‌های دیگری مانند اخلاق و شرافت انسانی نیز در آن دخیل باشد یا نباشد، کسب و کار تلقی می‌شود. همچنین در این‌که پروانه وکالت نیز نوعی مجوز کسب و کار است، تردیدی نیست؛ چرا که پروانه وکالت مجوز اشتغال به شغل وکالت است و بنابراین، نوعی مجوز کسب و کار تلقی می‌شود.

4. قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 مصوب 1387 و تبصره 2 اصلاحی ماده 7 که در بند قبل بدان اشاره شد مصوب 1393 است. بنابراین نسبت به قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مؤخر است و در نتیجه به دلیل همین تأخر زمانی تصویب، ناسخ تبصره ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری بوده و باید درحال حاضر وفق قانون جدید عمل شود و معیار ظرفیت از پذیرش وکیل کنار گذاشته شود. مضافاً این‌که بنابر یک اصل کلی که در تفسیر قوانین باید درنظر داشت، قوانین جدید برمبنای مصالح فعلی اجتماع وضع شده و قوانین سابق برمبنای مصالح سابق. از همین‌رو قوانین جدید بهتر و بیش‌تر حافظ مصالح اجتماع است و از آن‌جا که دربردارنده آخرین اراده قانون‌گذار است، بدیهی است که درصورت تعارض باید به قوانین جدید مراجعه و وفق آن عمل شود.

5. اما در مقابل طرفداران معیار ظرفیت در پاسخ به استدلال فوق بیان می‌دارند که تبصره ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری، مقرره‌ای خاص است و تبصره 2 اصلاحی ماده 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 مقرره‌ای عام است و در تعارض بین خاص سابق و عام لاحق، خاص سابق هم‌چنان به حیات خود ادامه داده و به قول یک ضرب‌المثل اصولی، خاص سابق، عام لاحق را تخصیص می‌زند.

اما این استدلال از چند جهت مردود است چرا که:

اولاً: در ماده 92 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 بیان شده که «از تاریخ
فعالیت‌ها و کنش‌هایی که در فضای رسانه‌ای و غیررسانه‌ای برای حذف معیار ظرفیت در پذیرش وکیل صورت گرفته، به هیچ وجه تقابل بین وکلا و غیروکلا و مناقشه با نهاد رفیع وکالت نیست
تصویب این قانون کلیه قوانین و مقررات مغایر با آن نسخ می‌گردد.»
تأکید این ماده بر نسخ هرگونه قانون مغایر تردیدی باقی نمی‌گذارد که قانون‌گذار به نسخ تمام قوانین گذشته نظر داشته است.

ثانیاً: قبل از تصویب قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44، هیچ قانونی که از حیث دایره عمومیت منطبق بر قانون مذکور باشد وجود نداشت. بنابراین وقتی که قانون‌گذار در ماده پایانی این قانون سخن از نسخ تمام قوانین مغایر سابق می‌دهد همان قوانین خاص و پراکنده‌ای را درنظر داشته که یکی از آن‌ها تبصره ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری است.

این‌که برخی در مقام استدلال به تخصیص عام توسط خاص سابق متوسل می‌شوند موجب خواهد شد که تبصره 2 اصلاحی ماده 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 به کلی بلااثر شود؛ زیرا تمام مصادیق مشمول این تبصره، مصادیقی هستند که نسبت به قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44، خاص محسوب شده و به زعم طرفداران انحصار، مصون از نسخ باقی‌مانده اند.

ثالثاً: بر فرض آن‌که این قاعده اصولی که خاص سابق عام لاحق را تخصیص می‌زند صحیح باشد، نباید آن را با حیطه تفسیر قوانین عرفی خلط کرد. در عرصه استنباط از متون دینی به دلیل تقدس این متون و به دلیل این‌که در گزاره‌های دینی اصل عدم نسخ و اصل ثبات شریعت و عدم تغییر احکام، حاکم است، دین‌پژوهان می‌کوشند که تا حد امکان از قائل شدن به نسخ خودداری کنند و بنابراین اگر بعد از تنزیل آیه‌ای خاص یا صدور روایتی خاص، آیه‌ای عام یا روایتی عام، نازل یا بیان شود که در تعارض با آیه یا روایت خاص پیشین است، نسخ آیه یا روایت خاص را نپذیرفته و آن را در حیطه مصادیق خاص خود به قوت خود باقی می‌دانند و چنین بیان می‌کنند که عام لاحق، خاص سابق را نسخ نمی‌کند بلکه خاص سابق، عام لاحق را تخصیص می‌زند.

اما نباید این قاعده را که برگرفته از تقدس متون دینی و ثبات شریعت است، به قوانین عرفی موضوعه مجلس تعمیم داد. گرچه در تفسیر قوانین برگرفته از متون فقهی مانند دیات و حدود و نکاح و طلاق باید به قواعد تفسیری اصول فقه توجه کرد، اما در تفسیر قوانین مبتنی بر نظامات عرفی نباید در این خصوص زیاده‌روی کرد به نحوی که موجب تضییع مقاصد قانون‌گذار گردد.

درخصوص موضوع مورد مناقشه نیز باید به آخرین نظر قانون‌گذار
اگر کانون‌های محترم وکلا در برابر فضای انحصارطلبی و تمامیت‌خواهی‌ نایستند، و معیار ظرفیت را به کلی به کنار ننهند، علی‌الخصوص با توجه به تجویز مندرج در بند 8 ماده 103 قانون برنامه ششم توسعه که راه را برای صدور پروانه­ های وکالت جدید توسط مرکز مشاوران قوه قضائیه باز کرده، وضعیت جامعه حقوقی بیش از پیش با نوسانات نامبارک مواجه خواهد بود
که مبتنی بر مصالح امروزی جامعه است توجه کرد. آخرین نظر قانون‌گذار آن بوده که با توجه به مقتضیات جامعه کنونی و واقعیت‌هایی نظیر گسترش دانش، فراگیری تحصیلات دانشگاهی، پیچیده شدن مناسبات اجتماعی، تخصصی شدن مشاغل، رقابتی شدن عرضه اشتغال و خیل جوانان جویای کار، محدودیت‌های انحصارگرایانه را بردارد و در تمام مشاغل، صلاحیت و نه ظرفیت را ملاک اشتغال قرار دهد. مقصود قانون‌گذار آن بوده که هیچ شغلی در انحصار هیچ شخصی نباشد و هیچ گروهی به صرف اشتغال به شغلی برای خود حق تقدم و اولویت تصور نکنند و دیگران را از ورود در عرصه‌های شغلی محروم نکنند.

رابعاً: یکی از روش‌های تفسیر قانون، کشف اراده قانون‌گذار و مقصود اوست و یکی از مؤثرترین ابزارهای کشف اراده قانون‌گذار، بررسی مذاکراتی است که نمایندگان مجلس قانون‌گذاری در زمان تصویب قانون داشته‌اند.

اگر مذاکرات صورت گرفته برای تصویب تبصره اصلاحی ماده 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 را ملاحظه کنیم، به روشنی متوجه می‌شویم که مقصود قانون‌گذار، از بین بردن انحصارطلبی شغلی و کنار گذاشتن معیار ظرفیت از تمام مشاغل بوده و در پی آن بوده است که هرگونه انحصارطلبی برمبنای محدودیت ظرفیت را از همه مشاغل بزداید. ولی متأسفانه این مهم تاکنون در عرصه وکالت عملی نشده است.

6. بنابر اصل 28 قانون اساسی هرکس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نباشد برگزیند و دولت نیز موظف شده است که برای همه مردم امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد کند.

حال اگر دولت نتوانسته امکان اشتغال را برای خیل عظیمی از مردم فراهم کند حداقل نباید در برابر اشتغال ایشان سد و موانع نامعقول ایجاد کرد.

7. بنابر بند 1 از ماده 6 میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی ـ اجتماعی و فرهنگی که ایران نیز بدان پیوسته، کشورهایی که به میثاق ملحق شده‌اند باید حق هرکس را برای انتخاب آزادانه فرصت‌های شغلی به رسمیت بشناسند. بی تردید، این ماده از میثاق مزبور که وفق ماده 9 قانون مدنی مانند قوانین داخلی و لازم‌الاتباع است، محدودیت ظرفیت مشاغل و انحصارگرایی و تمامیت‌خواهی شغلی را برنمی‌تابد.

8. تمام آن‌چه که در فوق بیان شد بدیهیاتی بود که چندان نیازمند استدلال نیست اما به دلیل پاره‌ای انحصارطلبی‌ها و تمامیت‌خواهی‌ها ناچار باید برای اثبات برخی از بدیهیات قانونی نیز به تفصیل و تشریح دلیل و استدلال آورد.

حتی کانون وکلای دادگستری مرکز نیز سابقاً و قبل از آن‌که تحرکات و اقدامات حق‌جویانه فعلی برای اعمال قانون و حذف معیار ظرفیت آغاز شود، خود به این امر اذعان داشته که کانون وکلا مشمول تبصره ماده 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 است. این امر در مرقومه کانون وکلای مرکز به دفتر پایش کسب و کار و دبیرخانه شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 مستقر در معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی بیان شده است.

9. آن‌چه که در این مقاله بیان شد صرفاً مشتمل بر بررسی قوانین موجود بود اشخاصی که برای توجیه
حال اگر دولت نتوانسته امکان اشتغال را برای خیل عظیمی از مردم فراهم کند حداقل نباید در برابر اشتغال ایشان سد و موانع نامعقول ایجاد کرد.
انحصار به دلایلی شخصی و غیرمستدل و غیرمستند به قانون مانند اشباع بازار وکالت، نبود امکانات سخت‌افزاری برای صدور پروانه وکالت یا محدودیت امکانات متوسل می‌شوند، به اجتهاد شخصی در برابر نص صریح قانون مبادرت می‌ورزند. مضافاً این‌که بسیاری از این استدلالات شخصی، واقعیت ندارد.

در پایان لازم می‌دانم که به‌عنوان یک وکیل دادگستری و عضوی از خانواده کانون وکلای دادگستری مرکز این نکته را بیان کنم که فعالیت‌ها و کنش‌هایی که در فضای رسانه‌ای و غیررسانه‌ای برای حذف معیار ظرفیت در پذیرش وکیل صورت گرفته، به هیچ وجه تقابل بین وکلا و غیروکلا و مناقشه با نهاد رفیع وکالت نیست.

متشبث شدن به کلیشه‌های نخ‌نمایی مانند متهم کردن سایرین به اقدام سیاسی و شانتاژ رسانه‌ای یا ایراد اتهاماتی نظیر مخالفت با نهاد وکالت و کانون وکلا یا مخالفت با استقلال کانون‌های وکلا به فعالین و طرفداران حذف معیار ظرفیت، نوعی برخورد غیرحقوقی با مقولات حقوقی و فحاشی و دشنام‌پراکنی عامیانه در برابر استدلال و مناظره منطقی است.

به زودی با توجه به تجربه موفق سایر کشورها درخصوص نهاد وکالت و صرفاً برمبنای قوانین موجود راه‌حل جایگزین وضعیت نابه‌سامان فعلی با رویکرد نفی انحصار و ممنوعیت شغلی و توانمندسازی وکلا ارائه خواهد شد.

باید دانست که هدف یک افزایش ظرفیت ساده نیست؛ بلکه هدف بازگشت به قانون‌گرایی و کنار گذاشتن کلی معیار ظرفیت است. نقض قانون برای سنوات متوالی، مجوزی برای نقض قانون در آینده نیست و سیره مستمره­ای که غیرقانونی بودن آن اثبات شده، منبعی برای اقدامات خلاف قانون بعدی نمی­باشد.

بی‌شک اگر کانون‌های محترم وکلا در برابر فضای انحصارطلبی و تمامیت‌خواهی‌ نایستند، و معیار ظرفیت را به کلی به کنار ننهند، علی‌الخصوص با توجه به تجویز مندرج در بند 8 ماده 103 قانون برنامه ششم توسعه که راه را برای صدور پروانه­ های وکالت جدید توسط مرکز مشاوران قوه قضائیه باز کرده، وضعیت جامعه حقوقی بیش از پیش با نوسانات نامبارک مواجه خواهد بود.
امید است که همگان وظیفه خود را آن‌گونه که باید، به انجام رسانند.

 
 
 
کلمات کلیدی : پذیرش وکیل+ کانون وکلا +
 
جلال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۱۷:۳۶
درود بر شرف نویسنده مطلب اما انحصارگران مقاومت خواهند کرد و با ثروت و نفوذی که از قبل اندوخته اند مانع حقانیت می شوند تا در راستای ان وکلای نجومی با شراکت با بانیان انحصار به ریش مردم ایران بخندند (4183783) (alef-11)
 
پرهام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۳:۰۹:۴۲
با یاری خدا و اتحاد سد انحصار را می شکنیم و این مدعیان قانون را که قانون را زیر پا می گذارند مجبور به پذیرش قانون و اجرای آن می کنیم. (4184148) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۵:۳۰:۳۵
سلام.بجای ابن وقت گذاری ها به نظر برید مطالعه کنید ووقت خود را صرف حرف های بیهوده نکنید الان به جایگاهی که داری افتخار کنید چون اگه وکیل بیکار شدید نسبت به حالا حاضر در جامعه بیشتر سرزنش خواهید شد چون کار کجا بود پروند ه ای من خودم کار ساختمانی انجام میدم بارو بفرمایید من نمیدونم این دوستان به بعد این قضیه هم فکر می کنند که اگر الان لیسانس بیکار هستید بهتر است از اینکه وکیل بیکار باشید به خورده علاقلانه فکر کنید کار کجا بود هر کسی میخاد بیاد تا من پروانه وکالتم بهش بدم ماهی 100هزار تومان بهم بده (4184452) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۲:۵۷:۱۶
من پروانه وکالتت را ماهی چهار میلیون می خرم ادرس بده بیام و اینقدر خالی نبند خوب بلدید سر مردم ایران را .... لطفا فرافکنی نکنید (4185803) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۲:۰۵:۴۱
چرا باید اکثریتی که دارای صلاحیت علمی هستند شغل نداشته باشند تا عده ی معدودی شاغل باشند؟ (4185002) (alef-13)
 
داودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۲۳:۵۵
درود بر سایت الف انشأالله در پناه حق همیشه موفق باشی لرزه بر اندام دو صنف زیاده خواه وکلا و پزشکان متخصص انداخته اید و انشالله انها ناچار خواهند بود از زندگی لاکچری و تفکر ان دست بردارند درو بر شرفت استاد توکلی ای مرد ازاده (4183791) (alef-11)
 
کاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۲۹:۲۴
مطالب بسیار منطقی است انحصار در مشاغلی که درآمد خود را از مردم می گیرند ظلم در حق مردم ایران است و درآمد ناشی عز آن صحیح نیست (4183794) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۳۵:۱۲
مقاله بسیار جامع و دقیقی نوشته شده است در خصوص اعطای صلاحیت به نظر می رسد بهترین مرجع باید نهادهای مستقلی نه تنها در زمینه فعالیت وکلا بلکه سایر مشاغل عهده دار تعیین صلاحیت فارغ التحصیلان شوند.
بحث صلاحیت کار قطعا بایستی جدا از ظرفیت اشتغال دیده شود.
در حال حاضر کانون ها و سازمان هائی که در کشور ما وجود دارند هم بحث صلاحیت رو دنبال می کنند و هم بحث اشتغال و هم بحث نظارت بر ارائه دهندگان خدمات این موضوع مصداق واقعی تضاد منافع هست و مشکلاتی نظیر مواردی که در این مقاله نیز ذکر شده هست را به دنبال خواهد داشت.
به نظر می رسد در گام اول سازمان هایی مستقل در رشته های مختلف بایستی تشکیل گردند تا ضوابط ارزیابی صلاحیت کاری فارغ التحصیلان را تعیین و تدوین نمایند. بحث نظارت بر فعالیت شاغلین بحث حاکمیتی هست که باید توسط نهادهای دولتی دنبال شود و دولت با برنامه ریزی بستر اشتغال افراد را در یک بستر سالم و بدون رانت فراهم آورد (4183796) (alef-11)
 
امانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۱:۰۰
سلام بنده الان 38 سال با دو بچه و مستاجر و کارشناس حقوق و کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی می باشم و حداقل باید دو سال فقط بخونم بلکه قبول بشم یا نشم اصلا انصاف نیست دو سال خدمت مقدس سربازی دو سال پشت کنکور کانون ، بس کی زندگی .امید است با اتخاذ تصمیم عاقلانه و حذف یا افزایش ظرفیت بتوانیم به مقداری اندک طعم زندگی را بچشیم و شرمنده فزرندان و خانواده که هستیم نباشیم از سایت محترم الف و پیگیریشان کمال تشکر را دارم.لطفا پیگییرتر باشید قطعا کلی انرژی مثبت و دعای خیر بدرقه راهتان خواهد بود. (4183799) (alef-11)
 
کمال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۱:۵۵
متن خیلی خوب است ولی سخت است کانون وکلا از درامدهای نجومی ناشی از افزایش وکیل دل بکند به هر حال همینکه عزیزانی از صنف وکیل اینچنین ازاد مردند و منافع جامعه را بر منافع خود ترجیح می دهند جای تقدیر دارد (4183800) (alef-11)
 
خراط
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۴۹:۲۱
سایت الف تشکر و تشکر که متنهای جالب در زمینه جلوگیری از انحصار درج می کنید من دوستان وکیلی دارم که اینقدر وضعشان خوب است که .... الان درک می کنم که دلیل ان انحصار و ظلم به جوانان مردم بوده درود بر شرفتان مسولین سایت الف که در جلوگیری از انحصار می کوشید (4183808) (alef-11)
 
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۸:۵۱:۲۰
میان فارغ التحصیلن بیشترین بی کار در میان حقوقیها است که از دست مسولین کانون وکلا می کشند تشکر از نویسنره مطلب که واقعیتها را گفت (4183812) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۰۹:۲۲:۳۵
آفرین بر تو نویسنده این مقاله که شیر حلال خورده ای (4183855) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۰:۰۶:۴۲
اصلا بايد اين همه دردسر و پيچيدگي ها جمع شود به هرشخص كه ليسانس حقوق گرفت پروانه وكالت بدهيد يك ستاره و هرشخص كه فوق ليسانس حقوق گرفت پروانه دو ستاره وكالت و هرشخص كه دكتراي حقوق گرفت پروانه سه ستاره وكالت بگيرد . عرضه وكلا بيشتر شود خيلي هم به نفع مردم و دستگاههاي قضايي كشور است ، و در انجام معاملات و قراردادها و حتي ازدواجها و همه كارهايي كه بنحوي مالي و ملكي و اقتصادي ، مردم را نيز تشويق به مشاوره با وكيل نماييد
با اين كار جلوي بسياري از دعواها و اختلافات گرفته شده و پرونده هاي قضايي بشدت كاهش خواهد يافت . (4183890) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۰:۳۵:۳۶
انحصار طلبی در صنف وکلا و پزشکان بسایر مشهود است. زیاده طلبی برخی غیرقابل تحمله. (4183937) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۰:۳۹:۵۵
احسنت. آفرین به متنی کاملا مستند و مستدل. (4183941) (alef-11)
 
سهراب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۰:۵۸:۱۱
آقاي دكتر
استاد محترم
بنده ٤مرتبه آزمون دادم تا بالاخره در اين رقابت تنگاتنگ پذيرفته شدم. خودتان بيش از هر شخصي واقفيد كه قبولي در اين آزمون، امر محالي نيست و تنها نياز به ٥-٦ ماه مطالعه دقيق و مفهومي و تمرين تست زني دارد. بنده بسيار خوشحالم كه در سال چهارم پذيرفته شدم چون سطح سواد، مطالعات و آمادگي ذهني بنده براي پذيرش مسئوليت در قبال جان،مال و آبروي مردم بسيار بالا رفت و به عبارتي ساده در اين مسير بسيار پخته شدم.
روشي كه جنابعالي و ديگر طرفداران كمپين خواهان اجراي آن هستيد به آزموني به مراتب سخت تر و غير استاندارد تر از آزمون فعلي منجر ميشود..به قدري ميزان حد نصاب نمره براي قبولي را بالا ميبرند كه عملا تنها رتبه هاي ١تا ٥٠ هر كانون نهايتا پذيرفته خواهند شد.
جناب دكتر، چرا به شرايط بسيار سخت پذيرش در آزمون قضاوت و ظرفيت اندك آن اعتراضي نداريد؟؟؟!! چرا به عدم برگزاري آزمون و پذيرش سر دفتري اسناد رسمي طي اين ٨-٩ سال تعرضي نداشته ايد؟؟؟!!
چرا به اعطاي پروانه وكالت به قضات و كارمندان حقوقي بازنشسته و بازخريد يا حتي اخراجي اعتراضي نداشته ايد؟؟؟؟
جنابعالي الحمدلله از راه تدريس و تاليف و سابقه زياد وكالت طي اين سالها از درآمد خوبي برخوردار بوده ايد اما آيا تا بحال به فكر درآمد تازه واردهايي چون من بوده ايد؟؟؟ مردم در درجه اول دنبال وكيلي هستند كه قاضي بازنشسته يا مديركل حقوقي بازنشسته يا بازخريد فلان ارگان خاص بوده باشد تابا نفوذ در دادگاه ، آنها را به نتيجه مطلوب خودشان برساند. شخصي به من تازه كار و جوان مراجعه نميكند هرچقدر هم باسواد باشم. حال شما تهديد ميكنيد اگر كانونها به حرف شما عمل ننمايند مركز مشاوران قوه ، وكيل جديد بيرون ميدهد؟؟؟!! شما خودتان واقف هستيد اكثريت مطلق طرفداران حذف ظرفيت، افرادي هستند كه پشتكار مطالعه و تمرين قبولي در آزمون وكالت را ندارند پس چه اصراري داريد وكلاي جديد كم سواد به سيستم اضافه شود؟؟؟؟ مگر سوالات آزمون وكالت فعلي از كجا طرح ميشود؟؟؟ مگر غير از اين است كه از قانون و آراء وحدت رويه هستند؟؟! داوطلبي كه نتواند ٦٥٪‏ اين سوالها را درست پاسخ دهد فردا چگونه توان پاسخگويي در برابر قاضي، وكيل طرف مقابل و وجدان خود را خواهد داشت.؟؟!!
تورو خدا يك روز در جمع وكلاي تازه كار و كاراموزان بياييد و ببينيد اوضاع درآمد چگونه است؟؟

والسلام علي من اتبع الهدي.. (4183968) (alef-13)
 
شیرین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۸:۳۱:۴۵
لطفا به مدیران کانونتان بگوئید پرونده ها را عادلانه تقسیم کنند هزاران جوان بی کار رشته حقوق نباید شاهذ درامدهای نجومی وکلا باشند حداقل به شما عزیزان جوان وکیل ظلم نکنند متاسفانه کار وکالت در ایران تجاری شده و همانند پزشکان متخصص اینها خود را برتر می دانند احراز صلاحیت علمی با روش استاندارد چنان رانت خواران را ترسانده که به ر قیمتی نمی خواهند این رانت را از دست بدهند استقلال کانون زمانی استقلال واقع ی است که کار وکالت برای مردم ایران با حداکثر اشتغال و حداقل هزینه انجام شود و وکلای نجومی درامد باد اورده را به ملت ایران بازپرداخت نمایند (4184742) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۲۰:۱۳
منطقی و نگاهی از زاویه ای درست (4184878) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۲۳:۰۳
یادمه زمانی به بهانه استرس کنکور ، دانشگاه آزاد را راه انداختند و ظرفیت دانشگاه ها را بدون زیرساختهای لازم بالا بردند، بدون اینکه توجه داشته باشند هجوم به دانشگاه ها برای رسیدن به شغل و کار است ، راه حل درست ایجاد اشتغال برای دیپلمه ها با حقوق های مناسب بود نه افزایش ظرفیت دانشگاه ها که حالا با حجم انبوه بیکاران تحصیل کرده کم سواد مداجه هستیم.
حال یا استدلال این آقایان با سیل وکلای کم سواد بی کار مواجه خواهیم شد. (4184881) (alef-11)
 
جمیل
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۸:۳۰:۰۹
من در مقطع کارشناسی ارشد حقوق شاهد بودم که نمرات وکلا اکثرا پاین تر از سایر افراد غیر وکیل بود لذا اینکه وکلا باسوادند منطقی نیست و نوعی فرافکنی است (4185337) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۷ ۱۲:۱۵:۴۲
مشکل دانشکاه نیست مشکل انحصار است وکلائی با درامد ده تا سی میلیون داریم و در عوض یک عده ای بیکارند اگر جامعه ما پیشرفته بود سیستم مهندسی ما الان دنبال نیروی کار بود نه اینکه اینهمه بی کار و جامعه توسعه نیافته داشته باشیم. (4190860) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۵۰:۱۰
کانون وکلا اکثر افراد را از دو تا ده سال در صف پذیرش وکالت نگه می دارد باید بررسی شود ذینفعان وکالت چه کسانیند که همانند پزشکان نمی گذارند تعداد وکلا در شغل آزاد وکالت زیاد شود (4184901) (alef-11)
 
رحمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۵۵:۳۸
سردفتری نیاز به سرمایه زیاد دارد که از عهده حقوق خوانده ها خارج است و قضاوت شغل حاکمیتی است که شغل آزاد نیست دوست عزیز به خاطر این است که همه به وکالت می ایند چون درامد ان بی انتها است پس همه حقوقخ وانده ها حقشان است در شغل ازاد وکالت به راحتی وکیل شوند تا درآمد وکلای نجومی بیشتر نشود (4184909) (alef-11)
 
سهراب
Spain
۱۳۹۵-۱۲-۱۵ ۰۰:۰۱:۰۴
كجاي قانون گفته سردفتر شدن سرمايه ميخواهد؟؟؟ بحث خريد و فروش امتياز دفترخانه بخاطر عدم برگزاري آزمون سردفتري طي اين سالها بوده است. تا سال ٨٦، آزمون برگزار ميشد و بعد از شركت در كلاسها و كاراموزي ، سردفتر ميشدند!!
شما واقعا از واقعيت خبر نداريد و سرابي را ميبينيد . مطمئن باشيد آزمون وكالت حذف نميشود اگر هم به فرض محال كمپين شما نتيجه بدهد آن قدر سطح سختي آزمون را بالا ميبرند تا هر كسي نتواند ٦٠٪‏ سوالات را پاسخ درست بدهد.

ميليونها پرونده در محاكم و شوراها مطرح است چرا تعداد پذيرش قضاوت را بالا نميبرند؟؟؟ شغل حاكميتي هست كه هست ..چرا پذيرش اينقدر كم باشد؟؟؟
شما بي آنكه بدانيد بازيچه اهداف پنهان اين كمپين شده ايد . سوداي راحت وكيل شدن به آرزو شبيه است آرزويي كه حالا حالا محقق نخواهد شد.، اين چه منطقي است كه وكيلي كه حافظ جان و مال و اعتبار افراد است بايد راحت و بي دردسر به جايگاه وكالت برسد؟؟؟!!! (4187114) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۰۹:۰۱
چرا ما عادت کرده ایم هرکس حرف حقی علیه ما و منافع ما میزند فرافکنی میکنیم و از او میپرسیم چرا به بقیه چیزی نمیگی؟ (4184926) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۰:۳۴:۳۱
احسنت بنده با نظر جنابعالی کاملا موافقم. به صرف اینکه رشته حقوق خوانده باشند نمی شود پروانه وکالت هم بگیرند. همین الان هم کم نیستند وکلایی که از تبحر کافی برای امر وکالت برخوردار نیستند وای به آن روز که هر فارق التحصیلی با هر سطح سواد پروانه بگیرد!!! (4185137) (alef-11)
 
اصفهانی
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۰:۳۶:۰۶
سلام
شما وکلا افراد و قضات بازنشسته را رقیب خودتون میدونید وقصد دارید به وسیله ما حذف کنید؟؟؟
چرا شما برای حقتون تلاش نمیکنید
شماهم اگر چهار سال پیش وکیل شده بودید الان کاراموز نبودید
شماها از رقیب جدید ترس دارید چون که توانایی جذب موکل را ندارید
ضمنا چون شما بیکار مانده و موکل ندارید قرار نیست بقیه هم اینطور باشند
در کلام معصوم امده حق را بپذیر هرچند که تلخ باشد
در پایان هم درود به شرف دکتر که عزت حق را دست مایه برخی از مصلحت اندیشی ها نکردند (4185139) (alef-2)
 
سهراب
Spain
۱۳۹۵-۱۲-۱۵ ۰۰:۱۲:۳۶
دقيقا
قضات بازنشسته و تمام افرادي كه بر مبناي بند (د) پروانه گرفته اند رقيب ما هستند آنهم در رقابت با شرايطي ناعادلانه و غير منصفانه!! مردم دنبال وكيل باسواد نيستند ! براي مردم برنده شدن مهم هست و هدف ، وسيله را توجيه ميكند . زمانيكه وكيل شما خودش سابقا در همان شهر سابقه قضاوت داشته باشد و بتواند با آشنا بازي و ارتباطات پرونده را جلو ببرد مردم به وكلاي جوان كه كانال ارتباطي ندارند رجوع نميكنند.
اتفاقا اگر درهاي كانون وكلا باز شود و بصورت فله اي كاراموز جذب كند براي ما هم بهتر است چون ان موقع است كه تمايز وكيل واقعي و باسواد با وكلاي فله اي ، آشكار و هويدا ميشود. درست مثل تفاوت مشاوران حقوقي ماده ١٨٧ و وكلاي كانون وكلا كه بين مردم هم اين مساله اثبات شده .
خير ما بيكار نمانده ايم روزي رسان خداست اما بحث مقايسه در آمد ما وكلاي جوان با قضات بازنشسته اي است كه علاوه بر حقوق كلان بازنشستگي شان و تمام امتيازاتي كه در طول خدمتشان كسب كرده اند و ميكنند بخاطر اسم و رسم و نفوذشان هم تعداد مراجعه مردم به آنها بيشتر است هم نوع پرونده هايي كه داراي حق الوكاله هاي سنگين ميباشد.
به نتيجه رسيدن كمپين به ضرر شما تمام ميشود چون شرايط كسب حد نصاب نمره را بسيار بسيار دشوار خواهند كرد تا فقط داوطلبان باسواد پذيرش شوند. (4187132) (alef-13)
 
محمدی
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۱:۰۸:۳۶
ضمن عرض سلام خدمت این همکار عزیز،
به عنوان یک وکیل دادگستری عضو کانون مرکز کاملا با نظر این همکار محترم موافق هستم، لازم است در پذیرش داوطلب وکالت، ظرفیت برداشته شود و ملاک پذیرش بر مبنای شرایط عمومی و توان علمی داوطلبان باشد. (4183982) (alef-11)
 
الیاس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۰:۱۳:۱۸
با عرض سلام و خسته نبشید.
بنده به عنوان یک وکیل دادگستری خراسان رضوی این نظر رو میدم.
بنده شخصا تاسف میخورم از نویسنده این متن که م برای رسیدن به مقصد و اثبات نظر خود از هر گونه استدلالی ولو غیر منطقی و خلاف قانون خودداری نمی کند و حقیقت رو وارونه جلوه میدهد کاری که بعضی از همکاران وکیل در انجام آن مهارت دارند.

اینکه بیایم برای حدف آزمون وکالت استناد به قانون اجرای سیاست‌های کلی کنیم و استدلال کنیم که دیگه باید کل آزمون وکالت حذف بشه و نظر قانونگذار این بوده که کلیه مشاغل از جمله به طور خاص بدست آوردن پروانه وکالت آن هم برای دفاع از جان و مال مردم فاقد هر گونه محدودیت و سنجشی باشه خلاف عقل سلیم است بویژه که این استدلال رو هم میشه در زمینه هر شغلی مطرح کرد و دیگه پزشکان، مهندسان، قضات، سردفتران و.... بدون هیچ گونه سنجش و محدودیتی که وجود داشته باشه هر کسی بتواند وارد بشه و فعالیت کند. این استدلال آن قدر غیر عقلایی است که فکر نکنم جای مباحثه باشه .

برای من جالبه که این اعتراضات چرا فقط به شغل وکالت مطرح است و مثلا چرا این اعتراضات به آزمون قضات یا کارشناسان وارد نمی شود. شاید علتش اینه که کسی جرات نمی کنه چنین مطالبی رو مطرح کند آن هم در برابر سیستم قضاء. نمی دونم ولی همین رو میدونم که تصور اینکه با حذف آزمون وکالت و وکیل شدن هر فردی که یه مدرک حقوق دستش است که ما شا الله الان خیلی شده نه تنها نمی تونید به مقصدتان که کسب درآمد است برسید بلکه باعث بی اعتبار این شغل هم خواهید شد.
در پایان بنده به تمام دوستانی که مدرک تحصیلی حقوق گرفتند و الان اینجا میان نظر میذارن و دلشون خوشه به این حرف ها توصیه میکنم همون طور که امثال من در این شرایط آزمون وارد شدیم و تلاش کردیم اون ها هم تلاش کنند. خوشبختانه هر سال آزمون وکالت برگزار میشه و اینکه کسی نمی تونه در این رقابت علمی موفق بشه دلیلی بر ضعف علمی او یا مشکل دار بودن آن آزمون نیست بلکه باید تلاش بیشتری کنه و بدونید که نمی تونیم به اشخاص بگیم حفاظت از جان و مال خودشون رو دست هر کسی که یه مدرک لیسانس دستش گرفته بدهند. (4185124) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۵:۴۶:۴۳
شما چگونه مدرک وکالت را گرفته ای که نمی دانی شغل قضاوت حاکمیتی و از بودجه بیت المال است ولی حرفه وکالت درامد مستقیم خود را از مردم می گیرد و شغلی ازاد است لطفا به جای افتخار به پروانه وکالتت کمی درس اقتصاد در حد ابتدایی یاد بگیر و مانند ما از مسئولان کانون بخواه وکلای نجومی را که خوب می شناسند به مردم ایران معرفی و اینقدر جوانان مملکت را ازار ندهند (4186101) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۱:۴۳:۳۲
درود بر شرف دکتر توکلی.تا به کی این ظلم را تحمل کنیم.امسال تبریز 3800 نفر شرکت کننده داشت فقط و فقط 56 نفر پذیرش شدن.آخه این انصافه؟این تضییع حقوق در رشته ای انجام میشه که خود این رشته منادی احقاق حق و حقوقه (4184024) (alef-2)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۱:۵۵:۵۳
امیدوارم که تدبیری برای جوان هایی که فارغ التحصیل رشته حقوق هستند شود (4184041) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۱:۵۶:۲۳
درود بر سایت الف و درود بر دکتر توکلی (4184043) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۲:۰۱:۲۹
من موندم چرا دانش آموختگان وکالت با هم متحد نمیشن تا این انحصار شکسته بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الف میدونم که اگر در این مسیر قدم برداری دعای خیر هزاران نفر بدرقه شما خواهد بود (4184055) (alef-11)
 
سولماز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۲:۰۶:۳۳
با سلام
و تشكر فراوان از استاد محترم و وكيل دادگستري
كه عادلانه و از سرحق خواهي مطالب پربار قانوني و فقهي را فحيصانه بيان نمودند باشد كه اين ظلم چندين دهه به پايان رشد و در پناه خداوند بزرگ به جامعه حقوقيها و داوطلبان عرصه وكالت قانون مداري ،دادگري ،محبت، حق گويي و اجراي صحيح قانون اساسي در جهت رشد وكالت پروري بدون هرگونه ظلم و انحصارطلبي بازگردد
ما پيروزيم

ميدانيم
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 (4184060) (alef-11)
 
صلاح الدين نيسى
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۲:۱۶:۰۵
درود بر شرف وكلاى مدافع قانون و عدالت،ايستادگى در مقابل ظلم و ستم وظيفه ى هر وكيل با وجدان و باشرفى هست،باشد كه همه ى وكلاى ما اينگونه باشند و بدون در نظر گرفتن منافعشان عدالت محور باشند،تشكر ويژه ميكنم از جناب آقاى دكتر محمد مهدى توكلى براى اين موضع گيرى به جا و دقيقشون (4184068) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۲:۳۲:۰۵
به عنوان یک استاد حقوق و یک وکیل پایه یک دادگستری از کانون وکلا متن را کاملا مستدل، مستند، منطقی و به دور از غوغا سالاری می دانم. کسی نباید منکر حق لیسانسیه های حقوق با سواد برای فعالیت در شغل وکالت شود. الان از بین حجم زیاد داوطلبان باسواد فقط درصد کمی آنهم با معیار سوالات تستی با آن همه ابهام در درستی آنها پذیرش می شوند که ظلم و اجحافی آشکار در حق آنها، خانواده آنها و خود جامعه است. امیدوارم عقلای قوم فکری برای دفع این ظلم بکنند. (4184082) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۲:۴۰:۰۷
دعای خیر هزاران نفر فارغ التحصیلان بی کار رشته حقوق بدرقه راه مسؤلان سایت الف که انحصارگرایی را رسوا کردید (4184098) (alef-11)
 
منصوری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۲:۴۹:۱۳
درود بر دکتر توکلی ب امید رسیدن روزای خوب (4184115) (alef-11)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۳:۱۹:۲۹
جانا سخن از زبان ما میگویی (4184171) (alef-11)
 
محمد
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۳:۳۲:۱۶
نزدیک هشتاد هزار تومان می گیرنند آزمون برگزار می کنند این پولها کجا میره . (4184199) (alef-11)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۳:۵۸:۰۰
با عرض سلام
دوباره موج سواري عده اي شروع شده
اولا خودم پشت آزمون كانون وكلا هستم و از اينكه ظرفيت تعيين ميشود بسيار خوشحالم چرا كه بسياري از فارغ التحصيلان حقوق به صورت فله اي وارد دانشگاه شده و مدرك گرفته وحال با معلومات كم با جزوه وشب امتحان مدرك گرفته اند ميخواهند مثلارپرونده قتل و طلاق و زناي به عنف را دفاع كنند😀😀
٢-دوستان،كانون وكلا هر سال آزمونبرگزار ميكنه.شما اگر نياز به شغل داريد چرا به قوه محترم قضاييه اعتراض نميكنيد كه دههاسال است كه آزمون سردفتري را برگزار نميكند؟؟؟كانون وكلا هر سال آزمون برگزار كرده.
٣-چرا به قوه قضاييه اعتراض نميكنيد كه فقط به تعداد انگشتان دست از فارغ التحصيلان حقوق پذيرش ميكند آنهم در اين چند سال اخير فقط؟و متاسفانه نهاد و قوه اي با اين حجم گسترده باري از اشتغال فارغ التحصيلان حقوق را به عهده نميگيرد
٤-و در آخر همه وكلا از آزمون استاندارد با موفقيت گذشته و پروانه وكالت گرفتند .راحت طلبي و فرصت طلبي عده اي كه الف را از...تشخيص نميدهند و در مبحث علمي به راحتي ميخواهند با جان و مال مردم معامله اي مادي كرده و بدون صلاحيت پروانه وكالت بگيرند سخني باقي نميماند
٥-طبق مسموعات جناب قرباني مدير مسئول روزنامه همشهري با مدرك دكترا كه طبق اظهارات استادش با ارفاق زياد مدرك دكترا به او داده شده در آزمون كاراموزي وكالت چنان نمره پاىيني كسب نموده رتبه٧٠٠٠كه حاليه ادعاي حذف آزمون كاراموزي را ادعا ميكند!!! (4184271) (alef-13)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۵:۱۳:۴۵
نگاهی به رزومه نویسنده مقاله بکنید که نگویید فلانی کانون قبول نشده به خاطر همین موج سواری میکنند. (4184412) (alef-13)
 
کامران
Austria
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۲۶:۳۰
لطفا مستند و مستدل حرف بزنید نه احساساتی !!!!!! (4184633) (alef-11)
 
کاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۸:۲۵:۲۹
اقای محترم اندیشه ما در مناظره را مردم ایران بیشتر قبول کردند ضمنا چرا مدیران کانون به صورت افتخاری جرات شرکت در ازمون وکالت را ندارند چون می دانند شیوه تستی روش صحیحی نیست حالا اینها بماند وکلای نجومی را می شناسند چرا در این زمینه معذرت خواهی نمی کنند تا شبهه تبانی با وکلای نجومی از بین برود انحصار زیان آور و فساد برانگیز است (4184729) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۱۷:۴۰
سواستفاده نکن
بحث ظرفیت را با بحث نمره ازمون مخلوط نکن و انحصار را ادامه نده
بعید است شما از ازمونیهای جدید باشی
چون میدونی حتی اگر نمره خوب هم بیاری محدودیت ظرفیت کار دستت میده و ریسک این شغلیابی بالاست (4184876) (alef-11)
 
محمد رضا کاظمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۱۵:۲۱
با توجه به اینکه جناب توکلی خودشون یک وکیل هستند فقط میتونم بگم درود بر شما که ثابت نمودی آزاده مردی و نه تنها یک نویسنده و مولف کتابهای حقوقی (4184306) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۱۵:۵۹
بنده به عنوان یک داوطلب آزمون وکالت با حذف ظرفیت مخالفم. با وجود ظرفیت اندک امیدی داریم که بعد از قبولی در آزمون از یک درآمد حداقلی برخوردار باشیم ولی اگر ظرفیت حذف شود همین کور سوی امید را هم از دست خواهیم داد. دوستان لطفا هوا و هوس و رفتار عجولانه را کنار بگذارید و کمی دوراندیش باشید. به دست خودمون آینده شغلی خودمان را نابود نکنیم (4184307) (alef-13)
 
مهدی
Austria
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۲۸:۱۶
بهتره شما در آزمون وکالت شرکت نکنید چون با این استدلال شما بنده نگران مردمی هستم که پرونده هاشون رو به شما میدن و به قول استاد !!! نگران جان و ناموس مردم هستم (4184637) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۱۸:۵۰
مردم به عنوان مشتری حق دارن ظرفیت حذف بشه
شما حق نداری برای یکشبه ثروتمند شدنت در حق مردم و بقیه حقوقدانها ظلم کنی (4184877) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۳۴:۱۶
آفرین (4184338) (alef-13)
 
محمد رضا کاظمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۳۵:۴۶
فقط میتونم بگم دکتر توکلی یک آزاده مرد واقعیرهستن اگه خودشون وکیل نبودن باز هم جایی واسه تامل داشت ولی حالا .... (4184341) (alef-13)
 
شریفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۴۲:۰۱
درود بر دکتر توکلی......
به امید اینکه امثال شخص شما در دنیای حقوق بیشتر بشه... (4184351) (alef-13)
 
داریوش سیناییان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۴۹:۰۹
بعضی از انحصارگران تنگ نظر ،هنوز هم انگ بیسوادی را به بقیخ می زنند.حضرات ازمون حذف نمیشود تنها ظرفیت حذف میشود ورقابت واقعی درمیدان عمل است نه چندتا تست،الان هم ما خواستاراجرای قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴هستیم خواسته ای کاملا قانونی داریم دهه هفتاد که ازهردویست نفریک نفر دانشگاه قبول میشد ورتبه زیرصدازبین هفتصدهزارشرکت کننده علوم انسانی فقط حقوق قبول میشدن ما حقوق خواندیم زمانی که اخرین رتبه مجاز دررشته حقوق اوایل دهه هشتاد درکارشناسی ارشدبارتبه زیر بیست ارشد خوندیم حالا اقایون ازفلان دانشگاه نامشخص مدرک گرفتند وفالان سهمیه یا چهارتا تست وارد حرفه وکالت شدند به ماانگ بی سوادی میزنند این بی انصافی است (4184364) (alef-13)
 
حسین
Austria
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۴۰:۴۴
با سلام
درست میفرمایید ...الان من برای وکیل دادگستری پایان نامه نوشتم باور کنید حتی نتونسته دفاع کنه .... البته من پایان خدمت ندارم و دانشجوی دکتری خصوصی هستم ...باور کنید در کلاس ما که 5 نفر هستیم سه نفر وکیل دادگستری دو ترم هست که نتوانسته اند در درس حقوق مدنی پیشرفته 1 نمره قبولی بگیرند و بعدا ادعای سواد دارن ....استااد گفتند حتی با ارفاق هم نمیتونید قبول بشوید !!!!وای به حال این انحصار طلبان که با بیسوادی ادعای سواد دارن ...من وکیل میشناسم تا به حال قانون تجارت را اصلا مطالعه نکردند!!!!!!!!!!!!!!!! و حرف از سواد میزند !!!! (4184663) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۵۴:۳۴
به نظر من باید در زمان گرفتن دانشجو دقت لازم شود ویک کنکور سراسری برگزار شود وباهوشترها با نمره های خوب وارد دانشگاه شوند وبعد از پایان تحصیل مجوز هر کاری را که در ان رشته در س خوانده اند بگیرند ودیگر امتحانی لازم نباشد واگر ان اندازه لازم ندارند تعداد دانشجو دران رشته را کم کنند دیپلم بیکار خیلی بهتر است از دکتر یا مهندس یا وکیل بیکار (4184369) (alef-13)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۵۵:۰۶
حذف ظرفیت برای چه؟ چرا آزمون شرکت نکنند؟ ظرفیت وکالت هر ساله با استعلام از دادگستری ها اعلام میشه و بر اساس نیاز روز هست. فراتر از نیاز جامعه اگر وکیل داشته باشیم عواقب خیلی بدی داره. رقابت وکلا باعث میشه مردم به طرح دعوا تشویق میشوند. آثار سو اجتماعی و فرهنگی و .... خیلی زیاده. همه مشاغل ظرفیت دارند. تازه الان هم وکیل بیش از نیاز داریم. آلت دست یک عده نشین آقای محترم. بیخود فارغ التحصيلان حقوق رو اذیت نکنید. این رویه مناسب نیست و قطعا به جامعه آسیب میزنه. وکالت دلالی نیست. تجارت نیست. با این پیشنهاد وکالت میشه تجارت و رقابت تا حدی پیش میره که مردم تشویق میشن به شکایت از هم. این ظلم را بر مردم کشور روا میدونید. آنهایی که پذیرفته شدند در آزمون حقشان بوده. در یک آزمون برابر شرکت کردند.
اگر این پیام را حذف کنید معلومه که صرفا به خاطر نفعتون حرف میزنید. (4184370) (alef-13)
 
علی
Austria
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۳۵:۲۸
با سلام
خواهشمندم این پیام من به دست رییس قوه قضاییه برسد از طریق سایت الف
ریاست محترم قوه قضاییه لطفا به برگزاری آزمون بین دانشجویان اقدام کنید تا بلکه همه مردم ایران از خدمات وکلای دادگستری باسواد و مسلط به قوانین جدید برخوردار شوند چرا که این کار هم به نفع جامعه و هم به نفع قوه قضاییه خواهد بود... (4184648) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۷:۰۱:۱۷
دوست عزیز الان تجارت شده چون فقط انهایی ک توانایی مالی دارند میتوانند وکیل بگیرند وکلا اعداد و ارقامی را از موکل مطالبه میکنند که اصلا مقرون به صرفه نیست الان تجارت چون وکلا دارند پول های نجومی میگیرند بعد که زیاد شد به یک رفع نیاز حقوقی تبدیل میشه (4185244) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۵:۴۳:۰۴
متاسفانه وجود وکلای نجومی اثبات کننده این است که کار وکالت در کشور با ذینفعان امر وکالت تجاری شده است (4186091) (alef-11)
 
شهسواری
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۴:۵۷:۵۴
استاد درد و سپاس بر شما و بر حمایت کنندگان از کمپین حذف معیار ظرفیت از حرفه وکالت (4184376) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۵:۱۴:۳۷
آقایان خانها بشینند درس بخونند خب (4184418) (alef-11)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۵:۱۸:۴۵
حذف ظرفیت برای چه؟ چرا آزمون شرکت نکنند؟ ظرفیت وکالت هر ساله با استعلام از دادگستری ها اعلام میشه و بر اساس نیاز روز هست. فراتر از نیاز جامعه اگر وکیل داشته باشیم عواقب خیلی بدی داره. رقابت وکلا باعث میشه مردم به طرح دعوا تشویق میشوند. آثار سو اجتماعی و فرهنگی و .... خیلی زیاده. همه مشاغل ظرفیت دارند. تازه الان هم وکیل بیش از نیاز داریم. آلت دست یک عده نشین آقای محترم. بیخود فارغ التحصيلان حقوق رو اذیت نکنید. این رویه مناسب نیست و قطعا به جامعه آسیب میزنه. وکالت دلالی نیست. تجارت نیست. با این پیشنهاد وکالت میشه تجارت و رقابت تا حدی پیش میره که مردم تشویق میشن به شکایت از هم. این ظلم را بر مردم کشور روا میدونید. آنهایی که پذیرفته شدند در آزمون حقشان بوده. در یک آزمون برابر شرکت کردند.
اگر این پیام را حذف کنید معلومه که صرفا به خاطر نفعتون حرف میزنید. (4184424) (alef-11)
 
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۵:۵۴:۰۵
با سلام و تشکر بی پایان از استاد فرهیخته جناب دکتر توکلی گرانقدر درود به قلم توانایتان استاد
سوگند به قلم وانچه مینویسد سپاس از بیان رسایتان
بنده چند سال متوالی دراین ازمون کاراموزی شرکت کردم متاسفانه سوالات بسیار غیر اصولی و اختلافی طراحی میشود به شکلی که میزان اینگونه سوالات در ازمون بسیار زیاد است و استاندارد ازمون زیر سوال میرود مشکل یا در طرح سوال میباشد واگر سوال درست باشد گزینه ها مورد دار مطرح میشوند وباعث شده است بسیاری از دوستان بعد از صرف وقت وهزینه بسیار دراین ازمون عملا نتوانند نتیجه تلاش بی وقفه خود راببینند و دچار سر خوردگی و افسردگی میشوند امیدوارم باعنایت بزرگانی چون شما به مشکلات ما فارغ تحصیلان حقوق رسیدگی شود
با نهایت احترام وتشکر از استاد بزرگوار (4184502) (alef-11)
 
اولايي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۶:۲۰:۲۱
باعرض سلام وخسته نباشيد خدمت مديران سايت الف وجناب دكترتوكلي ودكترقربانزاده ،ازادمردان زمانه مضيغ ازاين باب.

دراول نظردوستان روبه كامنت هاي برخي وكلاي انحصارگرجلب ميكنم كه بادغروريك تست كم وزياد ويك برگ كاغذ معلوم الحال به نام پروانه چنان سرمستشان كرده كه ازهيچ توهين وافتراء به فرهيختگتن وعموم جامعه برحذرنيستند وارزوميكنم ،چكش قانون وعدالت (البته سوزن نيزكافي است)بزودي اين غروركاذب راازبين ببرد .

وازتمام مسئولين جامعه ازقوه قضاييه ومجلس شوراي اسلامي ودولت محترم ميخواهيم درجهت منافع مردم عامه و٦٠٠هزارفارغ التحصيل حقوق رادرنظرگرفته وبه سرعت قانون اجرانشده رااعمال كنند.

درراستاي استدلال هاي جناب دكترتوكلي عزيزبايدگفت:انچه كه ازمباحث فقهي واستنباط حقوق اسلامي منبعث ميشوداين است كه عام موخرناسخ خاص مقدم نميباشد.دراين مسئله هيچ ترديدي نيست چه استنباط فقهي باشدچه قانوني چه عرفي ولي بايدانديشيد كه ايا عموميت موخردرهمه حال نميتواند ناسخ خاص مقدم باشد؟اگرعام موخري به طورمصرح وخاص عده متعددي را خطاب قراردهد ايا انها مخاطب نخواهندبود؟

ايا وقتي عفورهبري براي مجرمين متعددصادرميشودواين تعداد مشخصا معلوم شده اند،دادستان ميتواند به بهانه خاص بودن ،عده اي رامستثناء كند؟(وهزاران مثال ديگر)ولي متاسفانه انحصارگران سرمست ازقدرت وثروت به هرريسماني چنگ ميزنن تا مطامع دنيوي خودرابه عموم مردم اين جامعه تحميل كنند واين وظيفه متوليان قوه قضاييه ،خصوصا دادستان انقلابي كل كشوراست كه بااتكاء به قانون واصول فقهيه اعمال قانون كنند.ان شالله (4184560) (alef-2)
 
محمد مجدمي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۴۰:۱۶
باسلام
خدارو شكر ميكنم كه در كشور وكلايي داريم كه حقيقت و عدالت را هرگز فداي منافع شخصي خود نكرده و همواره از آن دفاع مي كنند. (4184662) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۵۵:۵۶
سلام و درود بر دکتر توکلی زنده باشید (4184681) (alef-13)
 
حجت غلامحسینلو
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۷:۵۷:۳۳
باسلام بنده سه باردرآزمون وکالت کانون مرکز قبول شدم کسانی که قبول نمیشن یعنی سواد ندارند وکیل بیسواد درد مردم رو زیاد میکنه .تجربه چندین ساله تدریس در کلاسهای آمادگی وکالت به من ثابت کرد که 90 درصد لیسانس های حقوق سواد ابتدایی هم ندارن اگه قرار برجذب بدون آزمون باشه باید نحوه جذب دانشجو هم تغییرکنه برای آقای توکلی با این استدلالات وعدم آشنایی با قواعد اصول فقه متاسفم برای این سایتم متاسفم اول برین قانون واصول ناسخ منسوخ رو یادبگیرین بعد اظهار نظرکنین (4184684) (alef-13)
 
عباس قرینی
Estonia
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۸:۳۶:۳۶
درود وسپاس ازجناب دکترتوکلی ای کاش کانون نیز این مطلب رابخواند وبااینده مردم وجوانان حقوقی اینقدرازموضع خصم برخوردننماید (4184755) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۸:۵۱:۵۷
مشکل اصلی نه ظرفیت کانون وکلا، بلکه وجود ظرفیت بی حد و حصر دانشگاه های پیام نور و دانشگاه ازاد برای دانشجویان حقوق است.
این دانشگاه ها با کمترین کیفیت به اعطای دانشنامه لیسانس اقدام میکنند و تصور کنید که امتحان کانون وکلایی وجود نداشته باشد. در این صورت با خیل عظیمی از دانشجویان بی سواد و کم سواد حقوق که همگی داعیه وکالت دارند مواجه میشویم در این هنگام هم کار موکلان و هم کار قوه قضاییه بشدت دچار آشفتگی و اشکال می شود. (4184780) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۸:۵۲:۴۱
باسلام
به عنوان هیئت علمی گروه حقوق و وکیل دادگستری مخالف حذف ظرفیت از آزمون وکالت هستم و آن هم به چند دلیل:
1. اینکه افراد به صرف مدرک کارشناسی حقوق و بدون هیچ فیلتر علمی وارد شغل وکالت شوند خطایی بس بزرگ. چرا که همین حالا نیز یکی از مشکلات نطام حقوقی کشور ضعف علمی وکلا و قضات است و قبول نظر نویستده این وضعیت را بدتر خواهد کرد و تبعات منفی آن نیز کاملا واضح است.
2. الان برخی از دانشگاه های غیر دولتی به جهت کمبود متقاضی، دانشجوی بدون آزمون جذب کرده و متاسفانه به دلیل رویکرد درآمدزایی این دانشگاهها سطح علمی فارغ التحصیلان به شدت افول کرده و اجاره ورود این افراد به سیستم حقوقی خیانت بزرگی است حقوق مردم.
3. اکثر وکلایی که با ظرفیت موجود جذب شده اند از نظر مالی مناسب نیست و علی رغم ظاهر امر، عمده وکلای جوان وضعیت کسب و کار مناسبی ندارند.
4. قیاس شغل وکالت با سایر صنوف خیلی درست نیست. حساسیت های شغل وکالت اقتضا می کند در تربیت و جذب وکلا خیلی جدی تر باشیم. نگاه اشتغالزایی به شغل وکالت ناشی از عدم درک واقعیت های آن شغل می باشد.
5. افرادی که مبلغ تفکر فوق هستند عمدتا افرادی هستند که چندین سال پشت آزمون کارآموزی وکالت مانده اند و به جای تقویت بنیه علمی خود به دنبال ترویج این فکر هستند. (4184781) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۲:۰۲:۵۹
حالتان خوب است؟!ما میگوییم صلاحیت علمی باید باشد و ظرفیت باید حذف شود (4184994) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۳:۴۵:۲۰
باید دید قانون چه گفته و اساسا ایا برگزاری این امتحان موافق قانون وحتی قانون اساسی است یا من دراوردی است. ملاک قانون اولیه است. (4185210) (alef-11)
 
همایون
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۹:۰۰:۵۱
درود بر شرف دکنر توکلی

سپاس (4184796) (alef-11)
 
بهنام بشیری
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۱۹:۰۸:۳۶
جناب شهسواری عزیز همکار محترم یکبار دیگر مطابی را که مرقوم فرموده اید مطالعه کنید...!!آیا خود شما حاضرید وکالت یک پرونده بسیار معمولی وحتی تدوین ونوشتن یک دادخواست ساده دا به چنین فردی با چنین سطح معلومات واستدلالی با چنین پایه های چوبینی بوهید....!؟!!!!!؟؟؟تا کی تاسف بخوریم وخون دل که محافظه کاری در جای جای زندگیمان توسط انحصار طلبان ریشه دوانده پروانه وکالت شما مرا بیشتر به یاد گواهینامه های جدید رانندگی میاندازد که خود گاه مطمئنی بر لزوم حذف ظرفیت و انحصارطلبی میباشد.
بهنام بشیری (4184805) (alef-13)
 
رامین
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۰۰:۲۹
بنده. بعد. 3 سال قبول شدم. در این آزمون کذایی و مزخرف و غیر استاندارد ولی واقعا از نظر روحی پیر شدم تمام فارق التحصیلان خقوق. و بچه های دم آزمون را درک میکنم درود به مردانگی همکار عزیزم دکتر توکلی بزرگوار
تشکر از سایت الف
به امید شکستن انحصار کانون وکلا و هیت مدیره محترمشان (4184860) (alef-2)
 
پرنده
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۸:۰۶:۳۹
شما املای فارغ التحصیل رو بلد نیستی انوقت رفتی وکیل شدی؟ ماشالله به این نظام آموزشی.
فردا بعید نیست همچین متنی هم بینیم اینجا:
عازمون کانون هق ما فارق التحصیلان هقوق را ظایه می کند. (4185299) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۰۱:۵۶
جسارتا به عنوان یک فارغ التحصیل رشته فنی عرض میکنم که ازدیاد ظرفیت اشتباهه. منکر غیر استاندارد بودن آزمونهای مختلفی که ممکنه باشه نیستم اما ظرفیت کم همیشه بهتر است وگرنه شما هم به سرنوشت ما دچار می شوید. تحصیل در رشته ای که آخری عاقبتی دارد خیلی بهتر است (4184863) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۳:۱۰:۱۰
دوست عزیز سخن بر سر همینه که با برداشتن ظرفیت های دانشگاهی عده فراوانی تحصیل کرده حقوق وجود داره اما کانون وکلا با ظرفیت های ناچیز درهای اشتغال را بر روی آنها بسته است. (4185065) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۰:۲۱:۱۳
یک مطلب هم راجع به انحصارات در جهاد کشاورزی بنویسید شرکت های خدمات مشاوره ای انحصاری هستند (4184880) (alef-11)
 
Sheb
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۳۵:۱۸
با سلام و درود خدمت استاد
واقعا وقتی یکی از وکلا و اساتید اینطوری حمایت میکنه از قانون و حرف حق و حساب میزنه جای بسی تحسین داره.
درود به شرفت استاد (4184952) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۳:۱۳:۵۵
جناب دکتر توکلی ازتون ممنونم به فکر آینده جواناني هستید که سالها زحمت کشیدند ولی ناامید به نماد ترازوی عدالت درکانون خیره مانده اند شايد با اختلاف بسیار ناچیز سالها در آزمون شرکت کردندو ناامیدانه رها نمودند (4185067) (alef-11)
 
بهرام قربانی
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۳:۲۱:۰۴
بعدازسلام .ازآنجایی که جان کلام بابهترین استددال های قانونز توسط استاد توکلی تبیین گردید فقط مراتب وثاقت وموافقت جامعه حقوقی عموما و جامعه داوطبان ناکام ازآزمون بطورخاص رامعروض میدارم (4185073) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۳:۲۱:۱۲
روش کنونی بسیار صحیح می باشد . وکیل مردم شدن کار کوچکی نیست که هر فارغ التحصیل رشته حقوق بیاد و وارد این حوزه بشود . حتما باید باهوش و سطح علمی بالایی داشته باشد.
روش کنونی تضمین می کند که وکلا بسیار کاربلد هستن. در واقع اگر غیراز این روش باشد ، دودش به چشم ملت می رود.
دوستانی هم که مخالفت می کنند چند ماه درس بخونن انشالا قبول می شوند (4185074) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۵:۳۷:۳۲
پس اگر وکلای کانون باسوادند چرا در مقطع ارشد حقوق خصوصی اکثر نمرات وکلا پایین تر از دانشجویان غیر حقوق خوانده است این مطلب براحتی قابل اثبات است (4186078) (alef-3)
 
اكبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۳ ۲۳:۴۸:۱۸
درود بر شرفت جناب دكتر توكلي
اميدوارم انحصار از بين بره و جوانان به حقشون برسن (4185102) (alef-11)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۰:۰۴:۵۱
این انحصار غیرعادلانه نیست چون فرصت برابر در امتحان برای همه افراد وجود داره. اتفاقا این انحصار نیست نوعی تایید صلاحیته. فکر کنید هر کسی که یه مدرک حقوق از یه دانشگاه دور افتاده گرفته ادعای وکالت کنه و با حقوق مردم بازی کنه اینجوری خود موکلان ضرر میکنند.
اگر این انحصاره باید ظرفیت پذیرش رشته پزشکی هم حذف شه چرا باید فقط یه عده معدود پزشک باشند چرا ما پزشک نباشیم؟ (4185117) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۵:۳۶:۰۳
پی چرا مسئولین کانون اگر امتحان استاندارد است حاضر نیستند به صورت افتخاری مجددا در این ازمون شرکت کنند و نمره قبولی بیاورند (4186073) (alef-3)
 
فرشاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۱:۰۵:۲۹
احسنت بشما اقای دکتر الحق درود بر شرفت مرد. پیش به سوی پیروزی و پیش به سوی احقاق حق (4185160) (alef-11)
 
amir
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۱:۳۸:۰۷
جاي تعجب است كه نگارنده وكالت را كسب و كار مي دانند. بنده ايشان را از نزديك ميشناسم و چاپ چنين متني از ايشان براي بنده غير قابل باور است .مواد بعدي و قبلي و فلسفه وضع قانون مورد استناد اين استاد بزرگوار برداشت ايشان را كاملا نفي مي كند. در اين قانون بحث شركت و خصوصي سازي و ... است و چه ارتباطي به شغلي كه بايد براي تشرف بدان انواع سوگندها را ادا كرد و كاراموزي و شركت در محاكمه و سخنراني و .... از ديد ايشان ظاهرا وكالت كسب سود است و دقيقا با بقال و بنگاه هم شان است . جاي تاسف است . اگر نظر استاد درست است چرا وكلا بايد سالي حداقل ٣ پرونده را رايگان دفاع كنند؟ اگر به همين سوال پاسخ دهند بنده قانع ميشوم.

اگر نظر ايشان درست باشد پس بايد رسيدكي به شكايت عليه وكلا در سازمان تعزيرات و سازمان حمايت از حقوق مصرف كننده و ... باشد وانگهي از قانون اساسي برداشت كرده اند كه هر شخصي كه تمايل دارد مي تواند به هر شغلي مشغول شود. خوب بنده تمايل دارم قاضي يا سردفتر باشم، راه حل استاد عزيز چيست؟ وكالت شغل خطير و مهمي است چون با جان و مال و حيثيت مردم مرتبط است و طبيعتا بايد دست نخبگان باشد. با اين كيفيت پايين و تاسف بار تحصيل در غالب دانشگاههاي .... و .... كارشناس يا ارشد حقوق ابتدايي ترين دروس حقوق را فرا نگرفته است حال چطور مي توان جان و مال مردم را دست اين اشخاص فاقد تسلط كافي سپرد.

مشتاقان حذف ظرفيت و ازمون و متقاضيان پروانه مطمين باشند صرف داشتن پروانه برايشان درامد و اشتغالي در پي نخواهد داشت و اينكه همانطور كه تاسيس دانشكاه .... و .... ارزش محصلين دانشكاههاي درجه يك را پايين نياورده است ورود افراد فاقد دانش به وكالت نيز تنها ديد مردم را در تفكيك بين وكلاي مجرب و مسلط با دارندگان پروانه بازتر خواهد كرد. جامعه به سمت تخصص گرايي و نخبه گرايي خواهد رفت اين لازمه زندگي امروزي است. (4185182) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۵:۳۴:۵۳
مشک ان است که خود ببوید نه انکه عطار بگوید بوی ..... کانون وکلا در مناظره تلویزیونی معلوم شد که مردم به این نهاد صنفی که قرار بود حافظ جان و مال و ناموس مردم باشد زیر 50 درصد اعتماد کردند (4186070) (alef-11)
 
وکیل پایه 1دادگستری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۸:۳۸:۱۲
به عنوان یک استاد حقوق و یک وکیل پایه یک دادگستری از کانون وکلا متن را کاملا مستدل، مستند، منطقی و به دور از غوغا سالاری می دانم. کسی نباید منکر حق لیسانسیه های حقوق با سواد برای فعالیت در شغل وکالت شود. الان از بین حجم زیاد داوطلبان باسواد فقط درصد کمی آنهم با معیار سوالات تستی با آن همه ابهام در درستی آنها پذیرش می شوند که ظلم و اجحافی آشکار در حق آنها، خانواده آنها و خود جامعه است. امیدوارم عقلای قوم فکری برای دفع این ظلم بکنند. (4185353) (alef-2)
 
لطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۰۵:۰۷
سلام
من اصلا حقوقی نیستم ولی خواهش می کنیم لطفا این موضوع را رو جمع کنید زندگی مردم شوخی نیست که دست هرکس که صلاحیت نداره بدن. مگه هرکس دیپلم تجربی داره می تونه بره پزشک بشه. لیسانس حقوق داشن یکی از شروط؛ من نمی دونم دونبال چی هستین با این حرفا .. این الف هم همه دونن که چراطور کامنت ها رو تایید می کنه تا به ضررش نباش دست بردارید.. (4185398) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۲:۵۱:۰۹
دوست عزیز اگر اطلاع نداری نظر نده
مگ گفتیم هر دیپلم ادبیات وکیل بشه
ان شخص چهارسال رشته حقوق درس خوانده
قیاس بلد نیستید نظر نده (4185793) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۳:۰۰:۰۲
واقعا درست گفتید زندگی ششصد هزار نفر فارغ التحصیل بی کار رشته حقوق شوخی نیست تا وکلای نجومی بتوانند زندگی راحتی داشته باشند اگر اینها با تایید صلاحیت وکیل شوند لرزه بر اندام بعضی ها می اندازند (4185810) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۳:۰۰:۴۹
1- روز استقلال وکیل مورد قبول و باعث جشن و سرور همه حقوق خوانده ها است و من صد درصد شخصا با استقلال وکیل از حاکمیت موافقم .البته استقلال نباید مانع نظارت مراجع ذیصلاح باشد.پس هر سخنی و استدلالی در زمینه استقلال وکلا مبنای عقلایی داشته و پسندیده است.

2- احتمالا در این روز به کمپین ما اشاره کنند و بگویند چرا فقط کانون سیبل آماج جوانان بی کار حقوق خوانده برای اشتغال در امر وکالت است آیا قضاوت ، سردفتری، و .... نباید در این زمینه پاسخگو باشند؟ پاسخ: بعضی از شغلها حاکمیتی است و از بودجه بیت المال تغذیه می شود هر چند فارغ التحصیلان بی کار مایل هستند در این مراکز هم اشتغال یابند ولی این برای تمام رشته ها مانند پزشکی،حسابداری و مهندسی و .... وجود دارد که منتظر آزمون استخدامی هستند تا بعدا بتوانند در مشاغل حاکمیتی مشغول کار شوند ولی شغل وکالت و سردفتری شغلی آزاد و غیر حاکمیتی است، لذا بدیهی است که سخن حقی است تا در این مشاغل نیز نباید به بهانه اشباع بازار مجوز مربوطه صادر نشود فقط چون شغل سردفتری نیاز به سرمایه کلان دارد اکثر داوطلبان به سوی وکالت رهنمون می شوند پس لطفا به جای تکرار این سخنان در روز جشن استقلال پاسخ دهید که آیا مشمول قوانین کسب و کار آزاد هستید یا خیر?

کمپین ما دلایل خود را ارائه و به خصوص به دلایل دکتر توکلی مندرج در سایت پر بیننده الف در این زمینه استناد می شود لطفا فقط به این دلایل پاسخ دهید و دوباره سخنان تکراری که چرا کانون هدف آماج بی کاران حقوق خوانده است را تکرار نکنید.

3- احتمالا در این روز خواهند گفت اگر تعداد وکیل زیاد شود آیا حقوق خوانده بی کار تبدیل به وکیل بی کار نخواهد شد ؟ پاسخ این است که در تمامی اصول علم اقتصاد این نکته اساسی وجود دارد که با افزایش عرضه ، قدرت چانه زنی متقاضیان خدمات وکالت بالا رفته و حق الزحمه ها پایین خواهد آمد ولی اینکه تعدادی بی کار شوند اصل حتمی نیست شاید کم کار شوند و بی کاری این عزیزان به این دلیل باشد که مثلا حاضر نشوند با میانگین مبالغ حداقل قانون کار ،خدمات حقوقی ارائه نمایند قاعدتا هر کسی که وارد کسب و کار آزاد وکالت می شود از ابتدا خواهد دانست در این شغل می تواند درآمدهای کلانی داشته یا اصلا بی درآمد باشد این انتخاب خود اوست و خود کرده را تدبیر نیست پس اگر کسی توانایی کار در بازار رقابتی را نداشت از این حرفه خارج و دنبال شغل دیگری خواهد رفت. لذا این توجیهی مناسب نیست که به بهانه بی کاری گروهی هزاران جوان بی کار رشته حقوق را از حق خود در زمینه دستیابی به حرفه آزاد وکالت منع کنیم.


4- شاید بگویند که اگر وکیل زیاد شود این افزایش وکیل باعث خواهد شد که وکلا ناچار شوند برای امرار معاش و پیروزی در رقابت به کارهای خلاف روی بیاورند؟ این ادعا به خود کانون وکلا بر می گردد که نهادهای نظارتیش بر کار وکلا به خوبی نظارت ندارند در دوره هایی از تاریخ بوده که فرماندهان نظامی وجود داشتند که سربازانشان شهرهای بزرگی را می گرفتند و زمانی که این فرماندهان دستور می دادند که به هیچ فرد در فلان شهر حتی کوچکترین اجحافی نشود اجحاف و ظلم در شهر اشغالی به حداقل خود می رسید چگونه در زمان قدیم با این امکانات کم این امر میسور بود ولی در عصر اطلاعات کنونی با این همه ابزار این امر میسور نیست.
پس این امر به ضعف نهادهای نظارتی در کانون بر می گردد حتی اگر تمام حقوق خوانده ها هم وکیل شوند در دنیای پیشرفته کنونی و با ابزارهای مناسب موجود و عصر اطلاعات می شود راحت بر کار همه وکلا نظارت کرد .

تازه با افزایش وکیل چنان رقابت میان وکلا زیاد خواهد شد که ناخودآگاه بر کار هم نظارت کرده و وکلا سعی خواهند کرد برای اینکه بتوانند کار بیشتری داشته باشند در نهایت امانتداری و صداقت کارشان را انجام دهند تا مشتریان بیشتری داشته باشند. و این یک فرصت است نه تهدید.

5- در خصوص پیدا شدن وکلای نجومی شاید بفرمایید که وکلا ناچارند در هر قراداد حق الوکاله تمبر باطل کرده و در تمامی مراحل پرداخت مالیات و کسور قانونی خود را به مراجع ذیصلاح بپردازند لذا در این صنف قوانین مالیاتی و یا سایر کسورات به صورت حداکثری اجراء و اقلیتی خلافکار در هر صنفی هستند؟

پاسخ : سری به بنگاه های املاک یا نمایشگاههای ماشین بالای شهر تهران و یا شهرستانها بزنید اکثر به شما نشانی وکلای زیادی را خواهند داد که در بهترین نقاط شهر زندگی می کنند یا در میان خانواده هایی که چند وکیل را می شناسند بپرسید تعداد زیادی از وکلا را به شما نشان می دهند که زندگی مرفهی دارند آیا این موارد نمی تواند قرینه ای بر این باشد که کسورات قانونی به خوبی پرداخت نشده است آیا وکیل با تبانی موکل نمی تواند قرارداد حق الوکاله صوری منعقد کند تا به تبع آن کسورات کمتری بپردازد پس چاره کار تنها افزایش وکیل است تا خود بخود حق انتخاب وکیل توسط مردم بالاتر برود و مردم ناچار نشوند حق الوکاله های تحمیلی را به وکلا بپردازند امری که که این شبهه را بوجود می اورد که شاید خود کانون مسبب پیدایش وکلای نجومی است چون در صورت افزایش وکیل تعداد وکلای نجومی به علت افزایش دست و رقیب کاری به حداقل خواهد رسید. ضمنا لطفا به این سوال پاسخ دهید که اکنون که پذیرش وکیل کم است و حداکثری نیست چرا حالا که در حرفه تان اقلیتی وکلای نجومی پیدا شده است در زمینه معرفی این افراد به مردم ایران اقدام نمی کنید؟

6- شاید در این جلسه تعدادی از وکلای محترم و خانواده هایشان پیدا شوند که بگویند که مدتی است کار ندارند و از پرداخت اجاره دفتر و منزل عاجزند؟ این مطلب هم به سیاست نادرست کانون بر می گردد که حتی با پذیرش کم وکیل چون راهکار توزیع عادلانه پرونده در کانون پیش بینی نشده و یا دارد ولی اعمال نمی شود این مشکل بوجود آمده است.

7- احتمالا بگویند که میثاقهای بین المللی وجود دارد که بر استقلال کانونهای وکلا تاکید دارند که اگر این میثاقها رعایت نشود امور تجاری و...در مملکت زیان خواهد دید؟ پاسخ این است که کسی با استقلال وکلا مخالف نیست ولی در قانون اساسی و اهداف دین مبین اسلام و در بسیاری از اصول و پیمانهای حقوق بین الملل به حق آزادی افراد در تعیین شغل مورد علاقه و جلوگیری از موانع آن اشاره شده است پس آیا درست است که از حدود هر چهل نفر داوطلب وکالت به یک نفر اجازه اشتغال در حرفه آزاد وکالت داده شود چه کسی پاسخگویی از بین رفتن هزاران ساعت عمر مفید جوانان حقوق خوانده و افسردگی ناشی از عدم قبولی در آزمون وکالت است که بضا دو یا ده سال از عمر و وقت این جوانان به خاطر این نحوه پذیرش در این آزمون تلف می شود.

8- در این جلسه شاید مرتب بر شان وکالت تایید شود و وکیل را همتراز با قاضی که هر دو دو بال فرشته عدالتند در نظر بگیرند ؟ پاسخ کسی منکر این نیست ولی ما می گوییم که زمانی شان وکیل حداکثری می شود که تعداد جذب و پذیرش وکیل حداکثری و وکلا با حداقل هزینه خدمتگزار مردم باشند .
شان وکالت به تقوای وکیل است نه اینکه مردم ایران به دلیل کمبود وکیل شانی بالاتر از سایر رشته ها برای وکیل قائل شوند .

9- شاید در این جلسه بگویند که تعیین ظرفیت تعداد کارآموز در دست ما نیست و ما در تعیین ظرفیت بی تقصیریم؟ پاسخ این است که در گفته های اکثر اساتید کانون بر بی کاری وکلا تاکید شده است آیا نمیتوان گفت نیت قلبی شما با توجه به مصاحبه ها و ..... در عدم افزایش حداکثری وکیل اینگونه به نظر نمی رسد شما بارها فرموده اید که چرا بی رویه دانشگاه ها حقوق خوانده تربیت می کنند پس اینکه از افزایش رقیب کاری در آینده نگرانید امری غیر محتمل نمی باشد.

ضمنا اگر چنانچه عدم افزایش وکیل به دلیل کمبود امکانات قوه قضائیه باشد حالا که در کانون تعداد زیادی از وکلا با هزینه شخصی لیسانس حقوق گرفته و با هزینه شخصی در مراکزی آموزش تست زنی دیده اند و به تبع آن الان وکیلند آیا نمی توان با احراز صلاحیت علمی استاندارد در صورت کمبود امکانات این افراد با هزینه شخصی بتوانند کارآموز وکالت شوند لطفا در جلسه پاسخ دهید که آیا این پیشنهاد نامعقول است؟

سروران و اساتید محترم کانون وکلا جشن روز استقلال از نظر من فقط جشن استقلال منحصر به وکلا نیست بلکه جشن استقلال همه حقوق خوانده ها ی داوطلب شغل وکالت است .
لذا پیشنهاد می شود در صورت امکان از کلیه حقوق خوانده ها دعوت به عمل آورید تا در این جشن شرکت کنند و خواهش می کنم به جای تکرار سخنانی که من در جلسه پیش بینی کرده ام اگر پاسخ های من شما را قانع نمی کند آنها را با استدلال نقد نمایید چون فرموده های قبلی شما برای ما حقوق خوانده ها زیاد تکرار شده و گوشمان پر است در خاتمه بار دیگر جشن استقلال کلیه حقوق خوانده های وکیل یا داوطلب وکالت را تبریک و تهنیت عرض می نمایم.
(4185813) (alef-2)
 
ناصر
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۳:۰۵:۵۵
در یک پرونده نیاز به وکیل داشتم کلی از من پول گرفت و گفت تعهد من به وسیله است و نمی توانم کاری برایت بکنم گفتم حداقل سی ملیون تومان پیش پرداختم را پس بده گفت نمی توانم تمبر باطل کردم حالا هم نمی گذارند جوانان مملکت حقوقی به خاط جیبشان سر کار بروند (4185818) (alef-2)
 
حقگو
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۳:۰۷:۰۵
سخن کاملا برحقی است. اگر تعداد وکلا بیشتر شود به نفع مردم هم است و انحصار کم می شود. امیدوارم مسئولان پاسخ داشته باشند. (4185821) (alef-2)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۲۱:۰۴
مقاله بسيار زيبا و پر محتوا .. درود به شرف شما (4185420) (alef-11)
 
حق جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۰:۳۱:۱۱
بنام خدا، ضمن تشکر از گفتار خردمندانه و شجاعانه آقای دکتر توکلی، اینجانب تقاضای صدور پروانه کارآموزی وکالت خود را به کانون وکلای دادگستری مرکز ارائه نمودم که طبق ماده 8 قانون مربوط، کانون مزبور مکلف بود ظرف شش ماه پاسخ لازم را ارائه نماید ولی با تعلل و سهل انگاری که ناشی از انحصار طلبی آقایان است پس از سپری شدن دو سال به بهانه واهی با تقاضای اینجانب مخالفت شد. نهادی که خود را حامی عدالت و حقوق مردم می داند اطاله دو ساله رسیدگی به تقاضای اینجانب را چگونه توجیه می کند؟ نظام عالم هوشمند است و خالق آن نیز عادل حسابگر و منتقم. کوس رسوایی آقایان در حال نواخته شدن است. آیا گوش شنوا خواهند داشت؟ (4185540) (alef-2)
 
مينا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۱:۲۵:۵۲
دكتر درود به ازاده بودنتون و اينكه جرات گفتن حرف حق رو داريد
اميدوارم چاره اي انديشده بشه تا نتيجه اي منصفانه گرفته بشه
اميداورم بعضا افراد سودجو و خودخواه از اين حالت صم بكم فهم لايرجعون در بيان (4185652) (alef-11)
 
زهره
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۲:۰۷:۰۹
درود بر روحیه ازادی خواه شماجناب دکتر سپاس که اینگونه مستند و مستدل به حمایت از حق و حقیقت پرداختید امید که این کلام نافذ جناب عالی و دوستان دانا و حق طلب چون شما روزی به ثمر نشسته و قانونگرایی و پرهیز از انحصارطلبی نهادینه گردد با سپاس از حمایت شما پیروز باشید (4185728) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۶:۵۸:۱۴
سلام اقای دکتر واقعا از صالحین هستید من خیلی دلم میخواد حضورا شما رو ببینم واز همین جا بگم ک همیشه در نماز و ....دعا گوی شما هستم بخاطر اخلاص و درستی عقیده ..ب امید حذف ازمون ک جوانان ما اینقدر سر گردان و هدر رفته در جامعه سرگردان نباشند ..بیکاری افت اوناست و اعتیاد اولین ثمر این ازمون ک دیدم خیلیها گرفتار شدند خدا فقط عنایت کنه کانون وکلا چطور جوابگوی این ظلم ب ماست نمیدونم .خدا همیشه شما رو حفظ و مستدام نماید ..دلم میخواد بیام شاگرد شما بشم حقوق خوندم ولی علاف و بیکار م . (4186229) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۲۱:۴۰:۳۴
آیا می دانید نوددرصد کسانی که درکانون قبول میشوند فقط پس از یک ماه مطالب ازذهنشان پاک میشود وقت آن نرسیده که بیشتر عملیاتی شدن رادرمملکت برنامه ریزی کنیم خیل عظیمی از جوانان بااستعداد ما فقط دارن انرژی هدرميدهند بهتر نیست این انرژی هادرجاي مثبت خرج شود؟ (4186869) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۶ ۱۳:۱۵:۱۷
با توکل به حضرت حق به زودی شاهد به بار نشستن تلاش دانشجویان حقوق خواهیم بود . دوران انحصار به سر آمد . (4189471) (alef-11)
 
محمد جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۶ ۱۳:۵۴:۵۱
درود بر دکتر عزیز قلمتان پایدار (4189567) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۶ ۲۳:۵۶:۵۵
هرچند این بحث از نظر حقوقی مطرح شده است ، ولی به جنبه ها ی حقیقی قضیه هم بایدتوجه کرد . در بحث وکالت متاسفانه همه مشکلات به کانون های وکلا نسبت داده می شود ،در حالی که واقعا منصفانه نیست . یکی ازمقصرین ، حکومت است که قدرت مهندسی اجتماعی و سوق دادن جوانان به سوی شغل هایی که شغل در معنای واقعی کلمه محسوب شود را ندارد . چرا باید در خیلی از کشور ها بیش از یک میلیون نفر در کار گردشگری خارجی اشتغال داشته باشند، درحالی که در کشور ما این تعداد شاید به ده هزار نفر هم نرسد . نتیجه این می شود که همه به کارهایی مثل وکالت هجوم اورند ، در حالیکه می دانیم ظرفیت وکالت نامحدود نیست و اگر بیشتر از ظرفیت وکیل گرفته شود نتیجه آن بیکاری تعداد مازاد است . یک قسمت از مشکل مربوط به دادگستری است که تکلیف خود را با حرفه وکالت مشخص نکرده است . مقاومتی که... در برابر شغل وکالت انجام می دهد بسیار سنگین است . قسمت دیگر مشکل مربوط به طیف وسیعی از مردم است که اصلا مفهوم وکیل و وکالت برای آنها جا نیفتاده است و فقط در صورتی که از همه جا ناامید شوند به یاد وکیل می افتند آنهم برای دور زدن قانون . مشکل دیگر مربوط به کانون های وکلا است که قدرت طراحی فضاهای جدید برای وکالت را ندارند . مشکل دیگر دانشگاههای آزاد است که تا می توانسته و می تواند برای افزایش درآمد خود دانشجوی حقوق جذب می کند . بنابراین این مساله باید به طور همه جانبه دیده شود وگرنه مشکل به هیچ وجه حل نخواهد شد .فقط از شکلی به شکل دیگر و البته بدتر تبدیل می شود . (4190409) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.