نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 127907
روز استيضاح/ نطق عیسی جعفری
فساد نتيجه نقض شايسته سالاري
بخش خبري الف
در زمينه انتصابات رفيقانه دو سه مصداق مي گويم تا معلوم شود نقض شايسته سالاري روش رايج بود. سيد حميد پورمحمد گل سفيدي معروف به دكتر پورمحمدي...
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۱۶
عیسی جعفری نماینده بهاروکبودرآهنگ از استیضاح کنندگان وزير اقتصاد بود كه برخي نقاط كم كاري و اشتباه وزير را برشمرد.

به گزارش الف، متن نطق وي به شرح زير است:

در زمينه انتصابات رفيقانه، تبارگرايانه و حمايت هاي ويژه من هم دو سه مصداق مي گويم تا معلوم شود نقض شايسته سالاري روش رايج بود. امري كه فسادآفريني اش در ادبيات ذيربط علمي مدلل است. حضرت امير به مالك اشتر فرمان داده كه مسئولان را از عناصر آزمون شده برگزيند نه آن كه از سر تمايلات و بي قاعده مسئوليت سپرده شود كه موجب ستم و خيانت خواهد شد. بعد تاكيد مي فرمايند كه مسئولان بايد از ميان مجربان اهل شرم و حيا و از خانواده هاي درستكار برگزيده شوند. اما مثال هاي بعدي:
سيد حميد پورمحمد گل سفيدي
• سيد حميد پورمحمد گل سفيدي معروف به دكتر پورمحمدي، به حكم رئيس جمهور قائم مقام رئيس كل بانك مركزي است. وي ليسانس حقوق و فوق ليسانس مديريت دولتي دارد و دكترا هم ندارد. البته به خلاف خود را دكتر معرفي كرده است . پورمحمدي در مصاحبه با ماهنامه پيام بانك، نشريه داخلي بانك مركزي، دي ماه ۸۸، به خبرنگاري كه خطاب به وي مي‌گويد: "آقاي دكتر، لطفا مختصري در مورد خودتان توضيح دهيد"؛ اظهار مي كند: "من متولد بيست و هشتم دي ماه سال ۴۶ هستم و اصالتا بختياري ام. تخصيلات خود را در مقطع ديپلم در رشته اقتصاد، ليسانس در رشته حقوق، فوق ليسانس در رشته مديريت و دكترا در رشته علوم اقتصادي به پايان رساندم".
• آقاي پورمحمدي به عنوان كارشناس حقوق از سال ۶۸ در جهادسازندگي شروع مي‌كند و پس از مشاورت و مدير عاملي شركت شاهد، در سال ۸۳، معاون امور بانكي، بيمه و شركتهاي دولتي وزير اقتصاد وقت مي‌شود. در دولت نهم نيز در همين سمت ادامه مي‌دهد. تا ارديبهشت سال ۸۷ كه دكتر صمصامي سرپرست وزارت اقتصاد مي‌گردد. از همان روز اول به صمصامي سفارش شده بود كه پورمحمدي را نگهدار، هر كار بخواهي مي‌كند. دكتر صمصامي هم كه او را از جلسات اقتصادي دولت مي‌شناخت چند روز پس از شروع سرپرستي‌اش ظهر پنج شنبه ۱۸/۲/۸۷ عزلش مي‌كند. بلافاصله به او تلفن مي‌شود كه تا ظهر شنبه او بايد برگردانده شود، ولي صمصامي نمي پذيرد. شايد همين مقاومت يكي از دلايل عدم معرفي صمصامي براي وزارت بود. رفيق بازي نميگذارد پورمحمدي بيش از ۴ روز بيكار بماند و در ۲۳/۲/۸۷ به سمت مشاور عالي رئيس كل بانك مركزي نصب مي شود تا وقتي آقاي حسيني در ۱۶/۵/۸۷ به وزارت مي‌رسد، اولين حكمي كه مي‌زند ، حكم معاونت امور بانكي، بيمه براي پورمحمد گل سفيدي است. حدود يكسال بعد آقاي پورمحمدي به قائم مقامي رئيس كل بانك مركزي برگزيده مي‌شود. نقش وي در بروز فاجعه اخير بانكي بسيار پررنگ است كه تحت پيگرد قرار گرفته و بازداشت شده است. علت نيز آن است كه مسئوليت نظارت و بازرسي بانكها، صدور مجوز بانكهاي خصوصي و نظارت بر اعتبارات بر عهده اوست. در نطقهاي بعدي به برخي از اين موارد و نقش وي اشاره مي‌شود.
فرهاد همتي گل سفيدي
به يكي از شاهكارهاي تبارگرايي، رفيق بازي و حمايت ويژه به دست چنين عناصري كه به كمك آقاي دكتر حسيني پروبال تازه يافتند، و مسئوليت آن بر دوش آقاي وزير است، توجه بفرماييد: آقاي فرهاد همتي گل سفيدي خواهرزاده آقاي سيد حميد پورمحمد گل سفيدي معروف به پورمحمدي، دانشجوي فراگير پيام نور در شاهين شهر، در سال ۸۵ به شركت بازرگاني ايران ترانسفو جهت استخدام توصيه مي‌شود. پس از فارغ التحصيلي با معدل ۷۵/۱۳، باز هم با سفارش، به شركت دولتي ايران ترانسفو منتقل مي‌شود تا زمينه ارتقاي جهشي عجيب بعدي فراهم شود. همتي گل سفيدي بلافاصله بعد از استخدام در ايران ترانسفو، بدون كار در آن شركت به بانك توسعه صادرات منتقل مي‌شود و به عنوان مدير عامل صندوق مشترك ايران و ونزوئلا به كاركاس مامور مي‌شود. يك جوان مجرد، ليسانس حقوق با آن كيفيت، بدون هيچ تجربه و دانش بانكي و بدون دانستن زبان با پشتيباني دايي جان به اين سمت مهم ميرسد! ماه قبل با پايان ماموريت وي مجددا به عنوان عضو هيات مديره بانك توسعه بين الملل(BID) انتخاب و روانه كاراكاس ميگردد. يانك توسعه بين الملل متعلق به بانك توسعه صادرات ايران و دولتي است و طبق قانون مسئوليت نصب هيات مديره آن با وزير اقتصاد است. انتظار داريد با اين شيوه‌هاي اداره كشور كه بر خلاف دستورات موكد دين، عقل و انصاف و علم و تجربه است، فساد زياد نشود؟ اين امتيازات به دل جوانان تحصيلكرده زحمت كشيده دانش اندوخته زن و بچه دار و بيكار چه آتشي مي‌زند؟ يادمان باشد كه وزير علوم نرخ بيكاري بين فارغ التحصيلان دانشگاهي را ده برابر نرخ متوسط بيكاري اعلام كرده است.

بهمن وكيلي
گرچه آقاي وكيلي ربطي به اين پرونده ندارد، ولي يكي از مصاديق انتصابات مغاير قانون و مقررات و بدون رعايت ضوابط شايسته سالاري است.
• آقاي دكتر حسيني ، آقاي وكيلي را در تاريخ ۵/۱۱/۸۹ به مدير عاملي بانك توسعه صادرات نصب نمود. يعني پس از تصويب و ابلاغ قانون برنامه پنجم. قانون برنامه پنجم در تبصره ۴ ماده ۹۶ دو شرط براي تصدي مدير عاملي بانكهاي دولتي معين مي‌كند: ۱) " صدور مجوز صلاحيت حرفه‌اي آنان از سوي بانك مركزي،" ۲)داشتن "حداقل ده سال سابقه كار در نظام بانكي" براي دو سوم اعضاي هيات مديره كه طبيعي است شرط اخير در باره مدير عامل به طريق اولي صادق است. كما اينكه در آئين نامه مربوط كه بعد از رسوايي اخير تدوين شده است همين برداشت حاكم است. بند ۲ ماده ۳ دستورالعمل احراز و سلب صلاحيت حرفه‌اي مدير عامل و اعضاي هيات مديره موسسات اعتباري كه بعد از رسوايي اخير در شهريور ماه ابلاغ شدهاست، آمده: "حداقل ده سال سابقه فعاليت در مديريت امور بانكي يا بازار سرمايه براي مدير عامل".
• اولاً در سايت رسمي بانك مركزي كه مديران تاييد صلاحيت شده در بانك توسعه صادرات را معرفي كرده است، نام وكيلي ديده نمي‌شود. ثانياً تمام سابقه بانكي آقاي وكيلي، مدير كلي پست بانك استان تهران از ۸۳ تا ۸۵ ، حدود دو سال، و به عنوان عضو غيرموظف هيات مديره بانك صادرات از ۳۱/۵/۸۸ تا ۵/۱۱/۸۹ يعني كمتر از يك سال و نيم بوده است. درواقع فاقد هر دو شرط قانوني احراز صلاحيت بوده است، ولي آقاي دكتر حسيني ظاهراً نيازي نديده‌اند كه قانون را رعايت كنند.
• از جمله خدمات آقاي وكيلي، نه به مردم، بلكه به دايي جان پورمحمد گل سفيدي تمديد ماموريت فرهاد همتي گل سفيدي در كاراكاس است كه ماه پيش صورت گرفت.
ذكر مصاديق بيش از اين را براي نظام بانكي كشور به مصلحت نميدانيم وگرنه موارد بيش از اين ها است. مطالعات علمي پيرامون فساد به روشني به ما مي گويد كه با اين روش مديريت بايد منتظر بروز فساد باشيم و اگر فسادي رخ نداد تعجب كنيم.
حق اين بود كه آقاي حسيني به محض آشكار شدن رسوايي بلافاصله مسئوليت خويش را ميپذيرفت و با عذرخواهي از مردم استعفا ميداد تا كار به اين جا نرسد كه با دلي پرخون بعضي واقعيات دستگاه تحت مديريت وي گفته شود و مجلس ناچار از بركناريش شود.
 
کلمات کلیدی : استيضاح وزیر
 
خالد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۱۰ ۱۰:۲۶:۳۲
پس باید برود . حسینی را میگم اگر اینگونه است دیگر جای درنگ برای برکناریش نیست / (521420) (moderator19)
 
Germany
۱۳۹۰-۰۸-۱۰ ۱۴:۱۴:۰۲
شایسته سالاری واژه ای است که به هیچ وجه در این دولت جایی ندارد و قریب به اتفاق انتصاب ها بر مبنای رابطه انجام می شود. (521666) (moderator19)
 
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۱۰ ۱۵:۰۳:۰۳
ايكاش از ديگر منسوبين منصوب شده توسط پورمحمدي اعم از سببي ونسبي وكسانيكه دردولت گذشته به او پست داده بودند ومشاوران كذايي وآنهايي كه به اودرس مي دادند هم خبر داشتيد آيا اموال به ناحق كسب كرده او از 15سال پيش تاكنون هم بررسي ميشود (521726) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۸-۱۰ ۱۹:۵۵:۰۵
هر موقع هرچی برای خودم پسندیدیم برای دیگران هم بپسندیم ئضع بهتر خواهد شد، اما همه فقط برای خودشون و اطرافیانشون می پسندند (522102) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۱۰ ۲۳:۵۰:۳۹
"فساد نتيجه نقض شايسته سالاري" نه بابا تو مجلس حرف حساب هم میزنند (522361) (moderator19)
 
شظ@غشاخخ.زخئ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۱۱ ۰۸:۱۰:۵۳
از شما خواهش میکنم لیست نمایندکانی که موافق استیضاخ بودند و لیست آنانی که رای اعتماد داند را منشر کنید که مردم در دور بعد بتونن بهتر تصمیم گیری کنند و سزای اون 141 نفر را کف دستشون بگذارند (522489) (moderator19)
 
شايسته دوست
۱۳۹۰-۰۸-۱۱ ۰۸:۲۰:۰۹
اگر زودتر مي فهميديد كه شايسته سالاري نيست,كار به اينجا نمي كشيد. (522503) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
فساد نتيجه نقض شايسته سالاري