نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 358588
آتشی که فراستی روی آنتن روشن کرد/ ماجراهای دنباله‌دار یک برنامه‌ی سینمایی
رضا رستمی، 12 خرداد 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۰
بهروز افخمی کارگردان و مجری برنامه‌ی هفت هم دست‌به‌قلم شد و خطاب به کمال تبریزی نامه نوشت تا معلوم شود آتشی که مسعود فراستی در برنامه‌ی هفت روشن کرد هنوز زبانه می‌کشد.

آتشی که مسعود فراستی در برنامه‌ی هفت روشن کرد هنوز زبانه می‌کشد. او که از زمان پخش سری اول برنامه‌ی «هفت» با اجرای فریدون جیرانی بارها به خاطر ادبیات خاصش حاشیه آفریده، این بار از ترکیب «دیاثت فرهنگی» برای توصیف فیلم «دونده‌ی زمین» به کارگردانی کمال تبریزی استفاده کرد.

ترکیبی که استفاده از آن تابه‌حال در نقدهای هنری ایران رواج نداشته و هیچ منتقدی هیچ کارگردانی را به دلیل ضعف یا مشکل فیلم‌هایش به «دیاثت فرهنگی» متهم نکرده است.

فراستی در برنامه‌ی جمعه‌شب هفت گفت که «فیلم تبریزی به‌شدت بی‌غیرت است. همان بی‌غیرتی که اخیراً آقای جوادی آملی به آن اشاره کردند که فروش خانه و مملکت به بیگانه مصداق کامل بی‌غیرتی است. ما دیاثت فرهنگی و هنری هم داریم که متأسفانه در این فیلم، چنین دیاثت و فروش غیرتی هست.»

فیلم «دونده‌ی زمین» را کمال تبریزی سال ۱۳۸۹ ساخت،‌اما این فیلم اردیبهشت امسال در گروه «هنر و تجربه» روی پرده رفت.

فراستی در برنامه‌ی «هفت» گفته بود که به‌تنهایی در یک سالن خالی این فیلم را دیده و برخلاف کارگردان و تهیه‌کننده‌ی «دونده‌ی زمین»،‌ معتقد است که این فیلم علیه مردم است.

گویا پیش‌ازاین کمال تبریزی کارگردان و علیرضا شجاع نوری تهیه‌کننده‌ی فیلم گفته بودند که «دونده‌ی زمین» نقدی بر وضعیت دولت قبل (محمد احمدی‌نژاد) است.

تبریزی در این فیلم به سراغ روایت ماجراهای یک هنرپیشه مشهور ژاپنی است می‌رود که نذر کرده در سن ۶۰ سالگی دور دنیا را بدود. او پس از یک سال و اندی آمریکا و اروپا را دویده و در کشور ترکیه متوجه می‌شود که به سرطان لنفاوی مبتلا است، اما به راهش ادامه می‌دهد و وارد ایران می‌شود.

حرف‌های فراستی در برنامه‌ی «هفت» تمام نشده بود که این عبارت (دیاثت فرهنگی) بحث‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی (خصوصاً توییتر) راه انداخت.

فراستی اما یک روز بعد با نسیم آنلاین،‌گفت‌وگو کرد و درباره‌ی این عبارت و دلیل به کار بردن آن توضیح داد.

او گفت که «چیزی که من در هفت گفتم به‌دقت بر مبنای صحبت آقای جوادی آملی که از دیاثت سیاسی و اقتصادی حرف زده بودند و آن جمله‌ی فوق‌العاده‌شان که گفته بودند اصطلاح دیاثت در مورد کسانی است که راه نفوذ بیگانگان را درفضای اقتصادی و یا سیاسی به روی کشور می‌گشایند گفته شد.»

پیش‌ازاین آیت‌الله جوادی آملی یکی از مراجع تقلید ساکن قم و استاد فلسفه و عرفان در دیدار با محمدرضا عارف نماینده‌ی مردم تهران، گفته بودند: «کسانی که راه نفوذ بیگانگان را در فضای اقتصادی و یا سیاسی به روی کشور می‌گشایند از غیرت اقتصادی و یا سیاسی برخوردار نبوده و دیوث هستند.»

پس از انتشار این جملات در فضای رسانه‌ای، دفتر ایشان توضیحی را منتشر و تأکید کرد که «فقیهان شیعه، در ابواب قضاء، حدود و شهادات، بر اساس روایات معتبر امامان معصوم (علیهم‌السلام) احکام متعددی برای «دیوث» و «دیاثت» مطرح کرده‌اند. همان‌طور که در کتاب شریف مجمع البحرین آمده در اصطلاح ایشان، «دیوث» به مرد بى‌غیرتی گفته می‌شود که مردان بیگانه را بر همسرش وارد مى‌کند. دیاثت از گناهان کبیره است به‌گونه‌ای که در روایتی از وجود مقدس رسول اکرم (صلی‌الله علیه و آله و سلم) آمده است که دیوث بوى بهشت را استشمام نمى‌کند. امام صادق (علیه‌السلام) نیز مى‌فرماید: «بهشت بر دیوث حرام است». ازاین‌رو شهادت دیوث نیز در محاکم شرعی پذیرفته نیست.»

در توضیح دفتر آیت‌الله جوادی پس‌ازاین مقدمه اشاره‌شده‌ بود که «در فرهنگ قرآنی غیرت را معرفت هویت و غیر زدایی تشکیل می‌دهد و غیر زدایی هم به این معنا است که اولاً اجازه ندهیم بیگانه به حریم ما نفوذ کند و ثانیاً خودمان هم در کار دیگران تجسس نکنیم. بیگانه را در حریم خود راه دادن و وارد حریم غیر شدن باغیرت سازگار نیست. بر اساس چنین معنای فقهی و اخلاقی معظم له بابیان اینکه کشور ما، کشوری غنی و برخوردار از نعمات و مواهب الهی است، اظهار داشتند: باوجود این‌همه منابع غنی در داخل کشور، واردات برخی کالاها که در کشور امکان تولید آن وجود دارد، دلیلی جزء سوء مدیریت و در برخی موارد بی‌غیرتی ندارد.»

فراستی به نسیم آنلاین گفته بود که «دونده‌ی زمین» مردم را تبدیل می‌کند به یک آلت دست که همه منفعل و خواب‌آلودند و دارند برفک می‌بینند در تلویزیون؛ حالا یک ژاپنی منجی این مردم می‌شود. فیلم متأسفانه این مسئله را به‌کل مردم هم تعمیم می‌دهد. نکته‌ جالب بعدی اینکه یک ژاپنی که اساساً در دنیا معروفند به اینکه خندیدن بلد نیستند به مردم ایران خندیدن یاد می‌دهد و آن‌ها کم‌کم به زندگی نرمال خود بازمی‌گردند و آدم می‌شوند.

حرف‌های فراستی اما به حدی کمال تبریزی را عصبانی کرد که او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که «گروه سازنده‌ [این سریال] پس از حوصله و تأمل چندروزه و ادامه رفتار مدیران تلویزیون، تصمیم به تعطیلی پروژه «سرزمین کهن» گرفت تا در اسرع وقت معلوم شود که بین سریالی با موضوع انقلاب اسلامی و برنامه‌ای موهن![هفت] کدام‌یک ازنظر سازمان باید بماند و کدام‌یک برود.»

تبریزی می‌گوید که «ساخت سریال «سرزمین کهن» با توجه به اجرای پرزحمت و سنگین آن، به حمایت و پشتیبانی معنوی و روحیه‌بخش از سوی مدیران تلویزیون نیاز دارد؛ این در حالی است که یک برنامه سخیف تلویزیونی به خود اجازه توهین به من را داده است و مسئولان محترم سازمان صداوسیما هم بی‌هیچ عکس‌العملی در این خصوص سکوت کامل اختیار کرده‌اند.»

فراستی اما به خبر توقف سریال «سرزمین کهن» هم واکنش نشان داد. او به خبرگزاری بسیج گفت: «نسبت به اقدام او [کمال تبریزی] برای توقف تصویربرداری سریالش فقط می‌توانم بگویم به خاطر تعطیلی سریال سرزمین کهن باید اعلام عزای عمومی کنیم. حرف‌های من را با یکی از همین شکلک‌های مجازی منتشر کنید و بنویسید هاهاها.»

پیش از رد و بدل شدن این‌ حرف‌ها بین فراستی و تبریزی در رسانه‌ها، اصغر فرهادی هم وارد ماجرا شد. او درست در شبی که هم صنفانش دورهم جمع شده بودند تا از او برای افتخارآفرینی در جشنواره‌ی شصت و نهم فیلم کن تقدیر کند،‌ گریزی‌ هم به این ماجراها زد.

او از مسائلی که برای کمال تبریزی پیش آمد (توهین فراستی به تبریزی) به‌شدت انتقاد کرد و از واکنش نشان ندادن خانه سینما و سایر کارشناسان به این مسئله گلایه کرد. او گفت این واکنش نشان ندادن باعث جری شدن آن اقلیت می‌شود.

فرهادی تأکید کرد که باید حرمت آقای تبریزی نگه‌داشته شود.

بهروز افخمی که تا اینجای کار ساکت بود و در سکوت ماجراها را دنبال می‌کرد، پس از اعلام خبر توقف ساخت سریال «سرزمین کهن» تصمیم گرفت که بنشیند و با همان لحن همیشگی‌اش، نامه‌ای به کمال تبریزی بنویسد.

او این نامه را با دو بیت از یک ترانه (شنیده‌ام عزم سفر کردی) آغاز کرد و بعد کمال تبریزی را به خاطر این تصمیم سرزنش کرد: «فرموده‌ای که سریال «سرزمین کهن» را نیمه‌کاره وِل می‌کنی مگر اینکه برنامه «هفت» تعطیل شود و ما را از تلویزیون اخراج کنند. چرا عزیزم؟ مگر ما چه کرده‌ایم که می‌خواهی به هر قیمت که باشد خفقان بگیریم؟ تو اگر رئیس‌جمهور می‌شدی چه بلایی سرمان می‌آوردی؟ لابد دستور صادر می‌کردی که ما را بگیرند و به زندان بیندازند و اگر رئیس قوه قضاییه می‌گفت نمی‌توانی چنین دستوری بدهی و قانون اجازه نمی‌دهد، کار مملکت را ول می‌کردی و قهر می‌کردی و توی خانه بست می‌نشستی.»

این اما پایان ماجرا نبود. سید رضا میرکریمی به‌عنوان مدیرعامل خانه‌ی سینما وارد میدان شد و از برنامه‌ی هفت و رفتار فراستی در قبال کمال تبریزی انتقاد کرد.
میرکریمی به ایسنا گفت که «کمال تبریزی کارنامه پرافتخار و روشنی دارد و چهره‌ی شناخته‌شده و محبوبی در میان مردم است و نیاز به دفاع ندارد. آنچه باعث تأسف و شرم ساری است، شیوع روزافزون ادبیات سخیف و بی‌ادبانه در رسانه‌های رسمی کشور است.»
این کارگردان بابیان این مطلب که نقد علمی و کارشناسانه نیازی به واژه‌های توهین‌آمیز و تخریب شخصیت افراد ندارد، گفت: «فراموش نکنیم که قرار بود صداوسیما دانشگاه باشد.»

حالا باید منتظر ماند و دید که این جنجال کی و چگونه تمام می‌شود.
۱۳۹۵/۱۲/۰۷ ۱۴:۵۶
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۷ ۰۰:۲۱
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۴ ۰۹:۰۹
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۳ ۱۸:۵۳
 
۱۳۹۵/۰۳/۲۷ ۱۷:۴۸
 
۱۳۹۴/۰۸/۲۸ ۲۰:۰۰
 
۱۳۹۴/۰۸/۱۶ ۱۶:۳۱
 
۱۳۹۴/۰۸/۱۶ ۱۵:۱۱
 
۱۳۹۴/۰۸/۱۰ ۱۱:۴۴
 
۱۳۹۴/۰۷/۰۹ ۰۸:۴۴
 
 
کلمات کلیدی : برنامه هفت+هفت+بهروز افخمی+افخمی+فراستی+کمال تبریزی
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۱:۱۹:۴۴
خود فروشان همه را به کیش خود پندارند. (3736982) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۲:۳۰:۵۱
این سینماگرها عادت کرده اند با زبان خودشان ودر فیلم به هرکسی دوست دارند توهین کنند(ایرادی هم نداره)ولی همینکه یک منتقد با زبان خودش جوابشون رو بده اگر کمی تند باشه زمین زمان رو بهم میریزن...مثل میرکریمی که الان فرصت رو مناسب دیده دق و دلی هاشو سر هفت خالی کنه و به پشتیبانی کمال تبریزی دراومده چند هفته پیش با یک انتقاد ساده هفت بلوا راه انداخت ولی خودش با کنایه وبی کنایه به همه توهین میکنه..چه کسی همچین مجوزی به این افراد داده ولی به بقیه و به بهروز افخمی که خودش سینماگره وبه مخصوصا منتقدینی مثل فراستی که خیلی از مردم دوستش دارن و باسواد هم هست نداده؟وقتی اوضاع انتقاد پذیری(حتی اگر بسیار تند هم باشه)هنرمندان ما که خود را محق به انتقاد همه میدانند اینه آیا میشه به آینده امیدوار بود؟من فیلمی که آقای کمال تبریزی ساخته و آقای فراستی به همراه یک منتقد دیگه نقدش کرد ندیدم ولی همه فیلم رو با ارجاع دادنهای عینی نقد کردند و واقعا هم اگر همان طور که گفته شد ساخته شده باشه واقعا به مردم و حتی به کشور توهین کرده و خیلی فیلم متفرعنانه و سطح پایینی بوده اگر اینطور هم باشه مهم نیست چون فضای نقد همینه..تنها راه حل اینه که تحمل پذیری شون رو آقایون ببرن بالا..این چه وضعیه که از اون روزیکه هفت دوباره با مسعود فراستی شروع بکار کرده آقایون شمشیر از رو بسته اند؟حریف جواب دادن وایرادهایی که استادانه و با استفاده از سوادش از فیلم میگیره نمیشوند میگردند چیزی پیدا کنند بلوا راه بندازن..واقعا شیوه زشتیه (3737086) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۱:۲۱:۳۸
مرگ اخلاق (3736984) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۱:۳۰:۱۹
فراستی دنبال جلب توجه است (3736994) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۱:۳۶:۵۳
جناب آقاي فراستى و افخمى حتى اگر تحصيلات عاليه در زمينه سينما داشته باشند ولى از بسيارى كسانى كه سواد آكادميك ندارند كمتر يك اثر هنرى را درك ميكنند.
حيف وقت و هزينه صدا و سيما براي اين برنامه... (3737004) (alef-13)
 
Estonia
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۶:۴۲:۲۲
من عاشقشونم (3737394) (alef-3)
 
سهیل
Estonia
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۶:۴۹:۰۲
درود بر فراستی. من اصلا حزب الهی و نمیدونم اصولگرا و ... نیستم خیلیم مدرن فکر می کنم و عاشق فرهنگ پیشرفته اروپا ولی فرهنگی که نه ادا و سیگار کشیدن و الکل و سگ بازیه. فرهنگی که آشغال خودشو بیرون نمیندازه، به حیوانات احترام میذاره، به معلولان احترام میذاره، رانندگیش تابع کامل قانونه. عاشق سگ و گربه و حیواناتم هستم ولی: غرب زدگی بده، تقلید کورکورانه بده هر کاری که اونا کردن بگیم خوبه بده. خودمونو بکوبیم همش بده. این کارگردان های ما بعضی موقع ها شکل وطن فروش ها رفتار میکنن. فیلم خانواده محترم رو ببینید واقعا فاجعه و دقیقا نشانه گرفتن پول از بیگانست. اینم که ژاپنی به ما شادی رو یاد بده واقعا چرت مطلقه. (3737397) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۱:۵۱:۵۲
اقای فراستی فقط و فقط در پی جلب مخاطب و شهرت روزافزون میباشد. آقای افخمی که انسان بسیار باهوشی است از همین خصلت فراستی واسه برنامه خودش استفاده میکند و بیشتر و بیشتر درپی همین صحبتها میباشد. الان هم که این اتفاق افتاده کلی لذت میبرد. اصلا آقای جوادی آملی که این صحبتها رو کرده یک فقیه است که کتابهای فقه رو خونده و سالها توی این زمنیه مطالعه کرده چه لزومی دارد که اقای فراستی وارد این حوزه شود؟؟ مثلا اقای فراستی تحصیلات حوزی دارد؟؟ یا کتابهای فقه شیعی رو خونده و یا تدریس کرده؟؟؟ اصلا نقد فیلم چه ربطی به دیاثت دارد؟؟ (3737027) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۱:۵۴:۳۶
زنده باد افخمی
زنده باد فراستی
لقلیت انهایی هساند که برای سفارت فرانسه فیلم میسازند ومردم رشیدشان را تحقیر میکنند (3737034) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۱:۵۶:۱۷
مسعود فراستی شیوه نقدی رو دنبال میکنه که اتفاقا در جامعه امروز به شدت نیازمندش هستیم.نقد بدون تعارف. (3737035) (alef-13)
 
Maziar
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۲:۱۲:۲۲
این آقا نقد نمیکنه که دور همی میشینن و به یکی گیر میدن و شروع میکنن فخاشی و بی ادبی کردن . اصلا یه موافق هم نمیارن تا فیلم دفاع کنه . یه عده آدم حسود شکست خورده . خیلی ترحم برانگیز هستن (3737061) (alef-13)
 
م
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۲:۱۴:۴۴
اگز از توهین فراستی ربگذریم
توجیهش واقعا به اندازه دو تا فیلم مطلبه داشته (3737062) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۷:۵۲:۵۷
توهین چیه؟ در ادبیات فقهی واژه دیاثت با اون مفهومی که عوام می فهمن فرق داره. عوام دیوث رو فحش تلقی می کنن در حالیکه در ادبیات فقهی دیوث به مردی گفته می شه که مرد بیگانه را بر همسرش وارد کنه، یک واژه برای توصیف فعل حرام. مثل زنا یا فحشا یا لواط. دقیقا با همین منطق هر کسی بیگانه را بر مملکتش وارد کنه چه به لحاظ اقتصادی یا سیاسی یا فرهنگی و هنری؛ مصداق ارتکاب فعل دیاثت از لحاظ اقتصادی یا سیاسی یا فرهنگی و هنری هست! فراستی فعل کارگردان و تهیه کننده رو نقد کرده و نه خود اون افراد رو. این که توهین نیست! (3737419) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۲:۲۱:۱۹
منظور فراستی,نقد فیلم بود نه شخص. نمیدانم چرا این جنابان شبه روشنفکر این موضوع ساده را درک نمیکنند و آنرا به خود میگیرند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

در مورد داستان فیلم تا حدی حرف فراستی صدق میکند یعنی زمانی که فیلم ناجی مردم کشورش را یک ژاپنی میداند خوب به هر حال مشخص است که بر ضد مردم کشور خودش فیلم ساخته.

در مورد اینکه برخی هم صحبت از ادب میکنند و کلمه دیاثت را وسیله ای برای کوبیدن فراستی میدانند باید گفت که این رفتار, مثل این میماند که اصغر فرهادی را برای فیلم فروشنده و کنکاش در زندگی یک خودفروش و داستان تجاوز به همسر قهرمان فیلم, محکوم کنیم و آنرا به مرگ اخلاق !!!! ربط دهیم و بگوییم فرهادی حتما خودش اینگونه است که همچین فیلمی ساخته !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! یعنی استدلال از این ضعیفتر امکانش نیست.

والا در همین فیلم پنجاه کیلو آلبالو, انواع و اقسام صحنه های مبتذل وجود داشت و هیچکس صحبت از اخلاق و خودفروش همه را به کیش خود میپندارد نکرد اما تا فراستی از این کلمه استفاده کرد, احساسات برخی منورالفکرها که شعار دموکراسی دروغین سر میدهند, گوش فلک را کر کرده !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3737072) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۷:۵۵:۲۸
این جماعت روشنفکر تا زمانی که در گعده ها و همایش ها و دور همی ها و ... از همدیگه تعریف و به به و چه چه می کنن، خوش تشریف دارن و با کلاس و اتو کشیده و روشنفکر و اهل تساهل و گل و بلبل! به محض اینکه یکی ازشون انتقاد کنه به صورت زنجیره ای صداشون در میاد. یه بنده خدایی می گفت با یند به همدیگه بسته شدن و اگر بند رو بکشی همشون دردشون می گیره! (3737422) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۳:۱۰:۲۱
تحمل نقد به شدت پايينه! به شدت!!
آدم ياد تحمل پرزيدنت روحاني در برابر منتقدين ميافته.

بهترين كار اينه كه آقاي تبريزي بياد توي برنامه هفت و از فيلمش دفاع كنه مثل باقي كارگردان هايي كه در برنامه هفت حاضر ميشوند و رودررو با جدي ترين و شايد باسوادترين منتقد سينماي ايران بحث ميكنند! (3737148) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۸:۵۷:۱۰
نقد با فحاشی و حمله فرق میکنه...ایشون با وا‍ژه های زننده و شرم اوری به فیلم حمله کردند من عرق شرم به چهره ام نشست وقتی صحبت های فراستی رو شنییدم انقلاب کردیم صداو سیمای ما که به قول امام باید دانشگاه عمومی باشه بجایی رسیده که امروز باید مواظب باشیم تا اثر گذاری منفی از این رسانه نپذیریم کجای عقل و شریعت و اخلاق قبول میکنه که یک فیلم رو دو نفر به شدت بکوبند بدون اینکه حق دفاعی به اون فیلم داده بشه (3737496) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۳:۳۲:۳۳
فراستي فيلم رو نقد كرده نه شخصيت فيلم ساز را!

مسئله خيلي ساده است... (3737184) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۲۳:۴۵:۲۳
درود بر کمال تبریزی خالق بهترین آثار سینمایی ایران. (3737198) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۰:۰۸:۰۶
دقیقا فراستی روبروی مردم هستند . (3737226) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۰:۲۰:۱۰
آسید تا نفهمند چی تو چنته داری و چند مرده حلاجی ولت نمی کنند تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد بریز رو دایره همه داشته هاتو (3737247) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۱:۰۳:۵۹
من آقی فراستی را نمیشناختم چون اصولا با نشریات سینمای ایران بیگانه بودم علی رغم علاقه ام به سینمای جهان بلطف نبودن کپی رایت شب ها حد اقل یک فیلم سینمائی اکثرا امریکائی میبینم . تا اینکه اتفاقا در چند برنامه هفت که موفق به آشنائی با نظرات ایشان شدم از شناخت ایشان نسبت به سینمای انگلو ساگسون و بزرگان این سینما شگفت زده شدم معیار قرار دادن آثار بزرگان سینمای غرب برای مقایسه با کار سینما گران ایرانی را آموزنده میدانم البته این توهین اخیر ایشان را نه تنها شایسته نمیدانم که اصولا زبان نقد هنری ادبیات خودش را میطلبد . (3737280) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۳:۵۳:۳۲
یه سوال ساده: آیا در کشور ما ز آقای فراستی هیچ منتقد فیلمی وجود ندارد؟
چرا برنامه هفت چند مجری به خود دیده اما ایشان کماکان سر جای خود هستند؟ (3737366) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۴:۱۲:۵۰
آقای فراستی هنوز با این همه ادعای سواد و تحصیل در خارج معنی نقد فیلم را نمیداند، جناب آقای فراستی نقد به این معنی نیست که سوال کنی:
"چرا این را گفتی"
منتقد باید بپرسد:
"چرا چیزی که مورد نظرت بود به این نحو گفتی"
اصلا به شما ربطی ندارد چرا این را گفت، هر انسانی فکر و تحلیلی دارد و بیان میکند، مگر شما معیار هستی یا دادگاه تفتیش عقاید راه انداختی که به مردم میگویی چرا فلان چیز را گفتی؟! (3737369) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۸:۰۹:۲۷
حضرت آیت ا... جوادی آملی هرگز مصداقی و به اسم به کسی عنوان دیوث نداده اند کار فراستی بسیار دون شان صدا و سیما بود و صدا و سیما هر چه سریعتر باید از کار ایشان برایت بخواهد کمال تبریزی میتواند و باید از ایشان شکایت کند کمی بینا باشیم تبریزی هر کاری کرده نباید با این لفظ مورد توهین قرار بگیرد (3737432) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۹:۰۷:۰۸
اقای کمال تبریزی از هنرمندان خوب کشور هست اما این به این معنی نیست که مصون از انتقاد هست . فراستی هم اثر رو نقد کرده نه صاحب اثر رو .درک این موضوع واقعا اینقدر سخته ؟ (3737510) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۰۹:۱۲:۵۶
افرادی که حتی جنبه یک نقد علمی را ندارند چرا باید پروژه های بزرگ دولتی را در اختیارش قرار داد با اون گندی که در فصل اول زد نباید مجدد کار به تبریزی سپرده میشد و حالا با این کارش که می خواهد سازمان را در منگنه قرار دهد باید خودش برود.
جناب رئئیس خانه سینما هم مشخص شد از فرهادی دستور میگیره ... یه خسته نباشید هم به ایشان میگیم.
انصافا برنامه هفت داره شکل واقعی خودش را پیدا می کنه (3737521) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۱:۴۰:۱۴
بنده هم به اقای فراستی عرض میکنم که دیاثت ادبی هم داریم و آن است که کسی در جامعه پمپاژ بی ادبی نماید. شما مرز میان صراحت و بی ادبی را نمیشناسید. (3737769) (alef-13)
 
يك استاد دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۱:۵۰:۲۰
من فقط يه سوال از كساني كه مي گويند توهين شده مي پرسم.
من مي فهمم كه اگر به انساني بگويم "خر" توهين كرده ام اما اگر به خر هم بگويم "خر" توهين كرده ام؟ كسي كه فرهنگ مرا به تاراج مي گذارد بايد بگويم "آقاي محترم"؟ (3737790) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۲:۵۵:۵۷
از انتخاب پرزیدنت محترم به این طرف ، آستانه ی تحمل مدعیان خیلی پایین آمده و بجای جواب به انبوه نقدهای مستدل و اساسی ، به تحقیر و توهین و اخم و قهر و تکبر بیشتر روی میآورند !!!!!!!!!!!! آیا اینها نشانه ی خود خواهی و افکار دیکتاتوری نیست ؟؟ آقای فراستی کاملا" درست و منطقی گفته اند و ظاهرا" هیچ جواب منطقی و مشروعی وجود ندارد . زیرا به قول جناب افخمی نباید انتظار خفقان و لالمونی میداشتند . امیدواریم بیش از این برخی از رفتارهای متکبرانه ی تدبیریان !! به امثال ایشان سرایت نکند . (3737922) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۱۵:۱۳:۲۸
از روز جمعه به خاطر برنامه هفت بدم مياد (3739427) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۸:۱۷:۴۰
خیلی رک و بی تعارفه
چیزی که به اون نیازمندیم
در هر حال این جر و بحث ها باعث شکوفایی فرهنگی و بیداری فرهنگی خواهد شد و ما به این نقد های تیز احتیاج داریم
فقط نکته مغفول اینکه ایشان اثر را نقد کرده نه سازنده اثر را و البته سازنده اثر باید این نقد را نسبت به اثرش حدس میزد شاید این نقد درست باشد (3744198) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.