نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 447278
54 درصد درآمدهای یک بانک از محل جریمه دیرکرد
بخش اقتصادی الف، 2 اسفند ماه 95
این روزها بانک ها از محل دریافت جریمه دیرکرد مشتریان روزگار خود را سپری می کنند. بررسی ها نشان می دهد یک بانک از این محل 6400 میلیارد تومان درآمدکسب می کند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۳
بررسی آخرین صورت های مالی بانک تجارت نشان می دهد که این بانک بیش از 54 درصد کل درآمد خود را مدیون جریمه دیرکرد است.  با این حال، تجارت تنها بانکی نیست که از جریمه دیرکرد ارتزاق می کند، بلکه سایر بانک ها نیز کم و بیش به جریمه دیرکرد وابسته اند و این یعنی بازی باخت- باخت بین مشتریان و بانک ها.

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بانک ها از چه محلی درآمد کسب می کنند که می توانند نرخ های سود بالایی را پرداخت کنند. برای بررسی محل های درآمدی بانک ها به صورت های مالی 9 ماهه بانک تجارت سر زدیم که اطلاعات بیشتری نسبت به سایر بانک ها داشت.

نتیجه بررسی ها بسیار عجیب بود: بانک تجارت بیش از 54 درصد کل درآمدهای خود را از وجه التزام یا همان جریمه دیرکرد کسب می کند. این بانک در 9 ماهه نخست امسال بیش از 6 هزار و 400 میلیارد تومان جریمه دیرکرد ثبت کرده است. یعنی معادل دو ماه هزینه یارانه خانوارهای ایرانی.

 این در حالی است که مجموع درآمدهای مشاع این بانک تنها 10 هزار و 900 میلیارد تومان بوده است. با این حساب بیش از 58 درصد درآمدهای مشاع(درآمدهای ناشی از سپرده گذاری و تسهیلات دهی) در گرو جریمه دیرکرد است.  در مقابل، درآمدهای غیر مشاع بانک که ریشه در فعالیت های کارمزدی دارد تنها 984 میلیارد تومان عنوان شده است. این در حالی است که این رقم در مدت مشابه سال قبل تنها 23 درصد بوده است.

اگرچه بانک تجارت تنها بانکی است که اطلاعات 9 ماهه خود را با جزئیات زیادی منتشر کرده، اما وضعیت سایر بانک ها در گزارش های سال 94 بهتر نیست.



نمودار بالا وضعیت درآمدزایی بانک ها را از وجه التزام نشان می دهد. به این ترتیب در روزهایی که رکود بر اقتصاد حکمفرماست، جریمه دیرکرد بهترین ابزار برای سود ده نشان دادن بانک ها می باشد.

هر چند که افزایش سهم وجه التزام در رکود طبیعی به نظر می رسد، بالا رفتن ریسک موسسات مالی خطری است که آن ها را تهدید می کند. از این مسائل که بگذریم، حرمت شرعی وجه التزام از سوی اکثر مراجع اعلام شده است.

منبع: روزنامه خراسان
 
کلمات کلیدی : نظام بانکی+بانکداری اسلامی+بانکداری بدون ربا+جریمه دیرکرد
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۷:۵۹:۱۵
وضع کارمند های بانک خیلی خوبه.خوشبحالشون..جلوی کولر و بخاری و کار بدون ریسک (4169407) (alef-3)
 
کارشناس بانکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۰:۵۰
مردم عزیز ناراحت نباشید این مبالغ جریمه دیرکرد ها کاملا صوری می باشد وبه صورت دفتری ایجاد شده برای لاپوشانی معوقات بانکی می باشد بانک تجارت الان چندین سال است که دارد بدهی معوقه داران کلان بانکی خود را با دادن وام جدید تسویه می کتد وبا این کار زیان ومعوقات خود را لاپوشانی می کند در حالی که اصل پول ها در حقیقت سوخت شده است زیرا سابیان درازی است که معوقه داران پول بانک را پس نمی دهند که دلایل مختلفی از جمله عدم داشتن وثیقه لازم دریافت رانت ورشوه در حین پرداخت تسهیلات و تعداد کمی هم به دلیل مشکلات اقتصادی ولی اصل قضیه این است که تسهیلات در محل خود مصرف نشده است (4169574) (alef-18)
 
جعفر قلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۳:۳۲
از محل همین سود ها مدیرات بانک علاوه برحقوق های انچنانی ماهانه یک پاداش ویژ وبسیار سنگین از مجمع عمومی بانک می گیرند ویک پاداش ویژه دیگر که معادل 6 ماه حقوق ماهانه هر مدیر می باشد در سال می گیرند (4169575) (alef-18)
 
کاظم پور اردبیلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۷:۳۴
متاسفانه همین بانکی که بیشترین جریمه دیر کرد را گرفته در چند سال گذشته جذب منابع وقرعه کشی قرض الحسنه را کنار گذاشته وبا شگردهایدحسابداری وترفند های خاص منابع قرض الحینه را به سمت حسابی دیگر منحرف کرده است (4169581) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۰۱:۱۷
با توجه به اینکه نسبت مطالبات معوق و مشکوک الوصول در بانکها بالاست این درآمدها کاملا صوری است و محقق شدن انها بسیار بعید است. این نسبت درآمد یعنی زیان بیشتربانکها و ربوی شدن عملیات آنها.. (4169626) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۷:۵۷:۴۱
بنظر من جريمه ديركرد بايد دو برابر نرخ بهره باشد زيرا بايد بين خوش حساب و بد حساب فرقي باشد . (4170162) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۷:۵۹:۳۱
بانكداري اسلامي پيشرو در اقتصاد جهاني! (4169408) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۸:۰۲:۵۳
من صد در صد با جریمه دیرکرد موافقم حتی آنرا بسیار کم میدانم چه معنی دارد کسی که وام میگیرد اقساطش را دیر بپردازد نباید بین کسی که به موقع پرداخت کرده و کسی که دیر پرداخت میکند تفاوتی باشد متاسفانه بانکها و ادارات مالیاتی و راهنمایی رانندگی هر از چندگاهی جریمه های دیرکرد را میبخشند این ظلم آشکار به کسانی است که به موقع بدهی خود را پرداخته اند و ترویجگ فرهنگ بدحسابیست (4169414) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۴۷:۳۹
همان خدایی که پرداخت قسط در سر موقع را واجب کرده جریمه دیر کرد را حرام کرده است (4169611) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۵:۳۴:۳۷
اگر اینطور باشد که اقساط دیر پرداخت شود من الان وام میگیرم و ده سال دیگر پرداخت می کنم اون موقع ایا پول ارزش 10 سال قبلش را دارد؟ شما 30 سال پیش 10 هزار تومن یا 100 هزار تومن وام گرفته اید الان 100 هزار تومن پول توجیبی یک بجه 12 ساله است (4170003) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۸:۱۳:۵۷
کی میخواهیم بفمیم که
ربا = جنگ با خدا (4169425) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۸:۱۴:۳۲
مملکتی که پر شده از بنگاه های ربوی (4169427) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۸:۱۹:۳۲
همینه که دارن ورشکسته میشن. چوب خدا صدا نداره (4169431) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۵۳:۴۳
حالا این بانک گزارشحساب به شما داده.... بقیه که اصلا صورتحساب دقیقی اراده عمومی نمی کنند!!1 (4169703) (alef-3)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۸:۲۸:۳۲
این ها فکر میکنند با این سودها اتفاقی نمیوفته پس این همه فساد وفقر روبیکاری و رشوه وتعطیلیه کارخانجات وکوچک شدن سفره مردم چیه مرگ بر نزول خور (4169443) (alef-3)
 
کارشناس بانکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۸:۳۸:۱۸
نکته بسیار مهمی که وجود دارد در گزارش برای اگاهی عموم به عرض برسانم اکثر این مبالغ که به عنوان سود وجرایم دیر کرد دریافت شده موهومی وکاغذی می باشد الان چند سال است که در بانک تجارت با اعمال روشی صوری می ایند و تسهیلات کلان مجدد به بدهکاران کلان و معوقه داران می دهند واز محل ان بدهی مشتری را تسویه می کنند وبا این روش صوری به چند هدف می رسند1 کاهش صوری امار معوقات بانکی 2 افزایش صوری امار اسهیلات پرداختی3 بند 3 که خیلی مهم است ایجاد سود موهومی یا کاغذی یا صوری ویا به عبارتی سود هش من نه شاهی ایجاد می کنند4 از محل همین سودهای کاذب پاداش های بسیار کلانی هم چون پاداس ویژه مجمع عمومی به مدیران ویک پاداش ویژه دیگر نیز از طرف خود بانک به مدیران به عنوان اینکه مدیران پرسنل بانک هم هستند معادل 6 ماه حقوق ماهانه در هر سال 4 گرفتن انواع پست ها وتشویقی ها برای مدیران میانی که از طریق اعمال صوری سود سازی اقدام می کنند (4169448) (alef-11)
 
مردانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۰۹:۵۶
سایت محترم تحلیلی الف همانگونه که مستحضر می باشید امسال که بانک مرکزی از بانک ها خواست صورت های مالی خود را بر اساس قوانین ifrs اعلام کنند که بر اساس این فرمت صورت های مالی تا حد زیادی شفاف سازی می شود مشخص شد که بانک تجارت زیان بسیار سنگینی در دل صورت های مالی خود داشته که طی چندین سال گذشته مخفی می شده است که علت ان این بوده از انجا که در سال های گذشته تسهیلات زیادی که اکثر انها دارای وثایق کافی نبوده ویا در محل خود مصرف نشده ویا حاوی رانت ورشوه بوده در چند سال گذشته این تسهیلات به معوقات کلان بانکی تبدیل شده است که بر اساس یک سیاست غلط وخارج از عرف حرفه ای واخلاقی و مسایل دیگر این معوقات همه ساله با دادن تسهیلات جدید به طرق وترفند های مختلف برای چندین بار از گردونه معوقات با تسویه از منابع وام جدید معوقات مخفی شده و از محل این کار سوددهای کاذب وجرایم کاذب حاصل شده است در حالی که اصل تسهیلات ها بر فنا ویا به عبارتی روی هوا می باشد علل کارشناسی اینکه بانک تجارت بیشترین امار جرایم دیر کرد را دارد به این دلیل می باشد برای نمونه دستگاههای نظارتی به یکیداز پرونده های کلان از این دست به مطالبات از گروه العقیلی در این بانک بپردازند بسیاری از مسایل به راحتی روشن می گردد (4169482) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۳۲:۵۲
باسلام و احترام
1) بانک ها تا 15اسفند تمامی جریمه های تأخیر را می بخشند.
2) آیا کسی که خلف وعده میکند و تعهدات خود را به موقع انجام میدهد و به این واسطه به برنامه ریزی و تعهدات بانک ها ضربه میزند نباید جریمه شود؟
3) بانک ها هر ماه ملزم به پرداخت سود سپرده هایی هستند که به بدهکاران بانکی تسهیلات داده شده است. (4169512) (alef-18)
 
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۷:۰۰
همین بهره ای که بانکها به عنوان سود تسهیلات از مشتریان دریافت میکنند، حکم ربا دارد. وای به حال جریمه دیر کرد.وای به حال ربا خوران. (4169547) (alef-3)
 
سرباز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۹:۵۲
نگویید جریمه دیرکرد و سود تسهیلات..بگویید از راه ربا... (4169552) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۰۳:۳۶
باخت برای مشتری نه برای بانک. چون جریمه های دیرکرد 30 % هست. بانک نه تنها از دیرکرد پرداخت ناراضی نیست بلکه خوشحالم هست. کلی سود میکنه. هر وقت هم بخاد به راحتی از طریق وثیقه ها اصل پول رو میگیره. کاری به این ندارم بعضی کله گنده ها بی وثیقه وام گرفتن ولی مردم عادی و کارآفرین ها این وام ها رو با وثیقه های خیلی سنگین گرفتن و پاشون حسابی گیره. (4169560) (alef-18)
 
عقیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۱۹:۰۹
54 درصد ربای خالص (4169573) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۰:۴۸:۱۵
ربا جنگ با خدا و رسول خدا است (4169613) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۱:۴۱:۱۰
خدا وکیلی مردم ایران باید تمام بانکها را تحریم کنند. البته با اجازه ... (4169671) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۲:۲۹:۳۴
انوقت ما در کشور اسلامی زندگی میکنیم همه بانکها حرام خوار هستند مردم باید تحریم کنند بانکها را (4169748) (alef-3)
 
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۱۷:۰۲:۴۸
بیایید دست در دست هم کمپینی جهت مبارزه با ربا خواری بانکها راه اندازی کنیم (4170113) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۲۰:۳۵:۴۳
اگر جرات داری پولتو تو خونه نگه دار بعد برو تحریم کن (4170382) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۲ ۲۰:۰۶:۵۲
شما رو به خدا بانک قوامین داره همین کارو میکنه و اصلا خودش رو شامل تخفیف در بخشنامه دولت مبنی بر کاهش جریمه دیرکرد نمیدونه
به خدا قسم زندگی چند خانواده رو به هم ریختن (4170333) (alef-11)
 
sina
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۳ ۰۸:۵۲:۵۳
واقعا خسته نباشید که دارین درسال اقتصاد مقاومتی جلو اقتصاد مقاومت میکنید. (4170841) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.