ورودی پرونده جادوی پول و بانک - 1

عبدالرضا طالقانی، گروه اقتصادی الف،   3960907337 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

سایت «الف» در پرونده‌ای متفاوت، ابعاد مسئله پول و بانک را بررسی می‌کند. این یادداشت ورودیه پرونده است.

جادوی پول و بانک - 1

 این سیستم پولی الکترونیکی و دیجیتال همانند یک «گوانتانامو پولی» عمل می‌کند؛ و من یک پیام برای رهبر ایران دارم: ایران تنها کشور اسلامی جهان است که می‌تواند از اندک زمان باقی مانده استفاده کند و یک راه حل برای این چالش ارائه نماید.

عمران نزار حسین؛ اندیشمند آمریکایی

 

اسناد منتشر شده به‌روشنی نشان می‌دهد نظام پولی و بانکی جهان عمیقاً به صهیونیستها (یا به اصطلاح دقیقتر= زرسالاران) وابسته است. این ساختار از قرن 13 میلادی توسط یهودیان - همچون خانواده شناخته شده «مدیچی» - در ونیز ایتالیا پایه‌گذاری شد؛ عملکرد این نهاد ادامه یافت، تا در قرون بعد به مدد نظریه‌پردازان فیلسوف اجتماعی چون جان‌لاک و آدام‌اسمیت و جرمی‌بنتام در قالب ساختار سیاسی-اجتماعیِ اصالتِ ‌منفعتِ فرد، مفصل‌بندی و تئوریزه شد؛ ‌تا اکنون که این شبکه پیچیده، توسط «فدرال رزرو» - بانک خصوصی متولی نشر «دلار بدون پشتوانه» - اداره می‌شود. رهبر فرزانه انقلاب چندی قبل از این شرایط به «جادوی پولی و مالی دشمن» تعبیر کردند. اهم مشکلات این ساختار زرمدار در دو مسئله اساسی خلاصه می‌شود:

*خلق فزاینده پول، از «هیچ»، به نفع آمریکا

*مقبولیت دلار به‌عنوان ارز واسط؛ که به «کنترل نظام‌مند و ساختاری»و نیز «رصد و کنترل مبادلات تجاری» اقتصاد دیگر کشورها انجامیده است

دیگر نکته، توجه به جایگاه و «ابعاد فرا راهبردی مسئله» در سطح جهانی است؛ چه اینکه عملکردهای بیمار پولی و مالی، تمامی ساحتهای اقتصاد، و به تبع آن تمام ابعاد فردی و اجتماعی زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است. کوتاه سخن اینکه همه‌گیری ویروس ربا، البته در اطوار جدید، و آلوده شدن نظام پولی و مالی در سطح جهان، به تعبیرِ قرآن‌کریم، به درگیری و جنگ خواسته و ناخواسته جامعه با حضرت حق منجر شده، که لزوم قیام نخبگانی آزاده در برابر این مسئله را خاطرنشان می‌کند.

+ بیشتر ببینید: "اربعین حسین، بدون دلار" چرا؟

از سوی دیگر اگر منصفانه بنگریم در کشور ما طی چهار دهه گذشته در حوزه اصلاح پول و بانک تلاشهای پرحجمی صورت گرفته تا دست‌کم «در سطح حداقلی» زندگی جاری مردم را از مشکلات پولی بزداید، و تکلیف را از دوش مردم بردارد - که البته یک گام مهم به جلو محسوب می‌شود - اما با توجه به نقایص فراوان موجود، حرکت مؤثر در مسیر نظام‌مند کردن مالیه اسلامی، به‌عنوان نهاد مهمی از تمدن اسلامی، تلاشی مضاعف می‌طلبد.

مراکز متعددی در کشور داعیه‌دار فهم مسئله پول و بانک هستند، اما حقیقت این است که نقطه کانونی، که جامع‌الأطراف و تأثیرگذار باشد،‌ وجود ندارد. برای حل این مسئله خطیر،‌ سه ضلع «شناخت مبانی فقهی اسلام»، «دانش آکادمیک و روزآمد» و همچنین «تجربه و دانش اجرایی» لازم است. حاصل نقص متولیان امر در این سه ضلع اساسی، نگرش جزیره‌ای نخبگان به مسئله و عدم وجود خروجی معتنابه در اصلاح این حوزه است. با این وصف، تقریباً تمامی بروندادهای نخبگانی مصلحان پول و بانک در جمهوری اسلامی – اعم از قوانین، سمینارها، کتب و محصولات پژوهشی، اجرا و ... – از بیماری «نگرش یک‌جانبه و جزیره‌ای» رنج می‌برد.

پرونده گشوده شده در سایت خبری تحلیلی «الف» از چند منظر منحصر به فرد است؛ اول اینکه در این پرونده، بر ماهیت و چیستی پول و بانک تأکید شده، و نگاه دقیق به جریان‌شناسی اقتصادی سیاسی حول این موضوع مهم، موجب می‌شود فهم دقیق از مسئله به مخاطب منتقل شود. نکته دوم جامعیت اطلاعات و استفاده از نظرات اندیشمندان تمام جریانهای فعال فکری حوزه پولی و بانکی کشور است.

از این پس در روزهای زوج یک مطلب از این پرونده در قالبهای متنوع یادداشت، مقاله، گزارش، گفتگو و خبر منتشر می‌شود. در طلیعه پرونده 5 یادداشت با محوریت جریان‌شناسی اقتصادی سیاسی منتشر می‌شود تا به تبیین سیر تطور نظام پولی و مالی جهانی خصوصاً  تأثیرگذاری عمیق و بی‌بدیل «فدرال رزرو» در رویدادهای بزرگ جهانی، مانند جنگهای جهانی، تشکیل اسرائیل، جنگ اعراب و اسرائیل، جنگ خلیج فارس و همچنین تشکیل نهادهای چندملیتی مانند تأسیس بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول، سازمان تجارت جهانی و ... بپردازد.

+ بیشتر ببینید: «راکفلر»ها در 7 بند

پس از این سلسله یادداشتها، نظرات صاحبنظران و اندیشمندان مبرز این حوزه – از نحله‌ها و جریانات فکری گوناگون - در قالب گفتگو و میزگرد در معرض نقد متخصصان و اندیشمندان قرار می‌گیرد و در انتها، یک پرونده منسجم و جمع‌بندی شده از کل نظرات ارائه شده در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

شنبه آینده با اولین شماره با ما همراه باشید...

*عبدالرضا طالقانی، پژوهشگر مؤسسه احیاگران تمدن فاخر

دیدگاه کاربران

محمد ایرانی۱۵۴۱۸۳۰۸:۳۹:۴۴ ۱۳۹۶/۹/۸
ایراد گرفتن از نظام پولی و بانکی جهان و آمریکا کار سختی نیست. سوال این است که آیا ما جایگزین بهتری در این خصوص داریم؟ پیشنهاد ما چیست؟ در این چهل سال بعد از انقلاب چه کرده ایم؟ هر موقع نظام پولی و بانکی بهتر از دنیای غرب بوجود آوردیم و هر موقع زندگی و رفاه و اقتصاد و فرهنگ مردم بهتر از دیگر ملل شد آنوقت میتوانیم ادعا کنیم نظام های دیگر اشکال دارد و لاغیر!!!!!!!!!!
برده داری نوین۱۵۴۳۳۵۱۱:۲۴:۴۸ ۱۳۹۶/۹/۸
چیزی که در بالا اشاره نشد و رئیس جمهور هم دیشب در گزارش عملکرد 100 روزه پاسخ ندادند، بحث آزادی بیان و شفافیت عملکرد در کلیه بخش ها می باشد من فقط یک مثال ساده میزنم: اگر یادتان باشد چند شب پیش رئیس دیوان عدالت در بحث مبارزه با فساد اعلام کردند که قوه قضائیه با خیلی از متخلفان سیستم اداری خودش برخورد کرده! ولی آمار ندادند!!!! سوال اینجاست که چرا آمار ندادند و اصولا سیستمی که خودش فساد ایجاد می کند و یا لااقل محرک های ایجاد فساد را از درون و بیرون تشویق می کند اصولا حرف درباره مبارزه با فساد چه مفهومی دارد؟ متاسفانه ما تاریخ را زود فراموش می کنیم: آقایان علما متاسفانه در زمینه نظام پولی و مالی بسیار دارند مسالهه و انکار پذیری می کنند در مساله مبارزه با توتون و تنباکو آیت الله میرزای شیرازی حکم فقهی روشن دادند و علنا مردم تبعیت کردند ولی امروزه می بینیم که علما در این مسائل یا ورود نمی کنند و یا به گفتن چند تذکر اکتفا می کنند(علت اینکه علما را خطاب قرار میدهم این است که هر وقت ما دانشگاهیان در مورد این مسائل صحبت می کنیم انگاره ضد ولایت و ضد مصلحت و ... را به ما می زنند و علنا زبان ما کوتاه است). بنده همین جا صراحتا عرض میکنم که اگر رویکرد درستی اتخاذ نشود و وضع به همین منوال ادامه یابد قطعا اولین کسی خواهم بود که در مبارزه با ربا و نزول خواری جانم را بدهم ...
بانو۱۵۴۳۶۵۱۱:۴۱:۵۱ ۱۳۹۶/۹/۸
این دست از مقالات را بیشتر کنید.
میم۱۵۵۰۶۳۰۰:۱۸:۱۲ ۱۳۹۶/۹/۹
بی صبرانه منتظر بخش های مختلف این پرونده هستیم. امیدوارم این پرونده بتونه جریان رسانه ای تاثیرگذار ایجاد کنه
میم۱۵۵۰۶۷۰۰:۲۷:۵۴ ۱۳۹۶/۹/۹
همونطور که در کامنت قبلی گفتم پرونده بسیار خووب و مهمی رو شروع کردین. اما با نوشتن یک تیتر "خلق فزاینده پول از هیچ، به نفع آمریکا" خودتون رو از پاسخ به این سوال که بانک فدرال رزرو آمریکا بر چه اساسی و با چه پشتوانه ای دلار چاپ می کند، تبرئه کردین. اگر می خواهید به صورت دقیق به این مساله بپردازین باید این مورد رو هم بررسی کنید که اساس خلق پول چه بوده و چگونه شروع شده است و اعتبار ارز هر کشور و مخصوصا ارز دلار به عنوان ارز مرجع از چه گرفته می شود؟!
سهراب۱۵۵۶۵۳۲۱:۱۷:۵۹ ۱۳۹۶/۹/۹
تشکر از سایت الف . دیدگاه همه جانبه تون راجع به این مسئله ستودنی است. امیدوارم این حرکت به حذف دلار در بین کشورهای آسیایی مثل ایران ، روسیه ، چین، ترکیه و هند منجر بشه و این کشورها به سمت خلق پولی واحد برای مبادلات خود پیش بروند. سپاس
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  2. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  3. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  4. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  5. کشوری که بازیچه رقابت های حزبی آمریکا شد

  6. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  7. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  8. شیطان بزرگ باز هم پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه را وتو کرد

  9. ادعای گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفت

  10. متن کامل پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام؛ به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت داده شد  

  11. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  12. رسایی: یک جریانی که ۸ سال کشور را به قهقرا برد امروز کنار گوش رئیس جمهور ایستاده است

  13. قتل شوهر با همدستی پسرعمه

  14. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  15. حزب‌الله: اگر قدرت مقاومت نبود، آمریکا به دنبال راه حل نمی‌آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. چطور ترازش کنیم؟!

  14. درد بیمار و ناز طبیبان !

  15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

آخرین عناوین