در گفتگو با الف عنوان شد: علی خرم: روحانی طوری صحبت کرد که انگار مردم نارضایتی اقتصادی ندارند/ ترامپ یک شومن است/ دولت با اتخاذ راهکارهای مناسب؛ اجازه ندهد مردم نگران آینده باشند

معصومه پورصادقی، گروه سیاسی الف،   3970516068 ۲۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

کارشناس مسائل هسته‌ای با بیان اینکه مذاکره به آمریکا به معنای این نیست که در همان لحظه توافق یا قراردادی امضاء شود بلکه بیشتر جو روانی دارد، گفت:آقای رییس جمهور تصور می کنند که با آدم منطقی روبرو هستند،آقای ترامپ انسان منطقی نیست و این موضوع را همه جهان می‌داند. می توان به مذاکره با تعیین شروط از سوی ایران تامل کرد.

علی خرم: روحانی طوری صحبت کرد که انگار مردم نارضایتی اقتصادی ندارند/ ترامپ یک شومن است/ دولت با اتخاذ راهکارهای مناسب؛ اجازه ندهد مردم نگران آینده باشند

به گزارش الف، روز گذشته کاخ سفید با انتشار تصویری از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در حال امضای فرمان اجرایی بازگشت تحریم‌های هسته‌ای ایران، بیانیه وی در خصوص بازگشت تحریم‌ها را منتشر کرد. در ابتدای این بیانیه به اتفاقات فردا اشاره‌شده و آمده که از روز ۷ اوت، تحریم‌های صنعت خودرو، طلا و ریال ایران اجرایی می‌شود و مابقی تحریم‌ها هم که نفت و بانک مرکزی ایران را هدف گرفته، از روز ۵ نوامبر (۱۴ آبان) اجرایی خواهد شد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد این تحریم‌ها علیه کشورمان مربوط به فروش، عرضه، تأمین یا نقل‌وانتقال گرافیت، فلزات خام و نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد و صادرات یا نرم‌افزار برای یکپارچه‌سازی فرآیندهای صنعتی به ایران است؛ همچنین تحریم‌های مربوط به معاملات خرید یا فروش ریال ایران یا نگهداری حساب‌ها و وجوه عمده‌ای که در خارج از خاک ایران بر پایه ریال ایران نگهداری می‌شوند را اعمال می‌شود.

از سوی دیگر پس‌ازاین موضوع، حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران شب گذشته گفتگوی تلویزیونی با مردم داشت که بازتاب زیادی را در رسانه‌های داخلی و خارجی به همراه داشت.

علی خرم کارشناس مسائل هسته‌ای و سیاست خارجی د راین خصوص به الف گفت: مذاکره به آمریکا به معنای این نیست که در همان لحظه توافق یا قراردادی امضاء شود بلکه بیشتر جو روانی مثبت دارد. آقای روحانی طوری با مردم صحبت کردند که انگار ایران الآن گلستان است. آقای رئیس‌جمهور تصور می‌کنند که با آدم منطقی روبرو هستند، آقای ترامپ انسان منطقی نیست و این موضوع را همه جهان می‌داند و  می‌توان به مذاکره با تعیین شروط از سوی ایران تأمل کرد.

علی خرم کارشناس مسائل هسته‌ای در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف که در ادامه آن را می‌خوانید:

*روز گذشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا فرمان اجرایی بازگشت تحریم‌ها را امضاء کرد به نظر شما ایران برای دور زدن در مقابل این تحریم‌ها چه اقداماتی باید انجام دهد؟

بنده فکر می‌کنم دونالد ترامپ سفره‌اش را بسیار خوب چیده و از سیاست چماق و هویج استفاده می‌کند. از طرفی تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده و سعی دارد تا بر ایران فشار وارد کند و از سوی دیگر می‌خواهد ایران را غافلگیر کرده و پیشنهاد مذاکره را بدون پیش‌شرطی مطرح می‌کند. اما ما در اینجا باید حواسمان را جمع کرده و درست عمل کنیم به عبارتی این‌طور نباشد که غافلگیر شده و یا از طرفی منفعل عمل کنیم، بلکه باید بتوانیم طوری عمل کنیم که هم مشکلات داخلی را حل کرده و هم منافع کشور را درست رقم بزنیم.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید به خواسته‌های مردم توجه شود. دولت باید سعی کند تا تولید داخلی را افزایش داده و سوء مدیریت‌ها را از بین ببرد. ما با عملکردهای خود نباید اجازه دهیم تا مردم از این وضعیت ناامید شوند بلکه باید راهکارهای اقتصادی را در مقابل با تحریم‌ها ایجاد کرد. خرم: متأسفانه موضوع صنعت و تجارت به دلیل اختلاس‌هایی که در بین مسئولین شده است مردم را با نگرانی مواجه کرده است و این بی‌اعتمادی که به وجود آمده است موجب شده است تا ازنظر اقتصادی به لبه پرتگاه برسیم.

دولت باید سعی کند بازار ارز را باثبات کرده و آرامش را در بازار ایجاد نماید تا جامعه به اعتماد قبلی بازگردد. از سوی دیگر ما با اروپایی‌ها و همچنین چین و روسیه در خصوص اینکه اعمال تحریم‌های آمریکا بسیار گفتگو کردیم و آن‌ها هم وعده‌هایی را در این مورد به ما داده‌اند به‌طور مثال برای اینکه چه مقدار از بشکه نفت ایران خریداری کنند و یا اینکه چگونه تجارت و کانا‌ل‌های مالی با ایران را حفظ نمایند.

*ترامپ مذاکره بدون پیش‌شرط را با ایران مطرح کرده است، که نظرات مختلفی در خصوص مذاکره با آمریکا مطرح می‌شود، تحلیل شما در این خصوص چیست؟

بله همان‌طور که گفتید بحث‌های مختلفی در مورد مذاکره با آمریکا مطرح می‌شود، زمانی که بحث مذاکره با آمریکا پیش میاید ما نباید فکر کنیم که دنیا به آخر رسیده است و ما چاره‌ای به مذاکره با آمریکا  نداشته و یا اینکه می‌توانیم از پس آن به‌خوبی بربیایم. آمریکایی‌ها اگر تصور کنند که تحریم‌ها به‌جایی رسیده که بر کار و اوضاع داخلی کشور اثر گذاشته است به همه اعلام می‌کنند که در این قضیه موفق بودند. مذاکره کردن با آمریکا با شرایط و پیش‌شرط‌هایی مانعی ندارد.

مذاکره کردن به معنای امضای قرارداد یا توافق نیست. ما باید ببینیم اصلاً آمریکایی‌ّ‌ها چه می‌خواهند که عنوان می‌کنند به‌پای میز مذاکره بیایید. به‌طور مثال کره شمالی با آمریکا بر سر میز مذاکره رفت اما نه توافق و نه قراردادی با آن‌ها امضاء کرد و نه رابطه دوستانه‌ای با آن‌ها برقرار کرد اما درصحنه بین‌المللی فشار از روی کره شمالی کاسته شد و شاید این بحث مذاکره با آمریکا بیشتر جنبه روانی دارد. لذا اینکه ما برویم با آمریکا مذاکره کنیم به معنای امضای توافق یا پذیرفتن شروط آن‌ها نیست.

 *رئیس‌جمهور در گفتگوی تلویزیونی خود با مردم مذاکره با آمریکا منوط به برگشت آن‌ها به برجام دانستند. تحلیل شما در این مورد چیست؟

آقای رئیس‌جمهور فکر می‌کنند با آدم منطقی روبرو هستند، آقای ترامپ اصلاً آدم منطقی نیست و این موضوع را همه جهان می‌داند که هیچ‌گاه در چارچوب بین‌الملل رفتار نکرده است. به نظر بنده آقای روحانی باید عینک خود را در مورد ترامپ عوض کند.

در روابط بین‌الملل هرکسی که شعار مذاکره بدهد برنده است و هرکسی که مخالفت کند بازنده است. ازنظر روابط تاکتیکی در عرصه بین‌المللی نباید به کسی که پیشنهاد مذاکره می‌دهد را رد کرد اما نباید در مورد این موضوع برداشت اشتباه هم کرد که همه اهل مذاکره هستند. آقای ترامپ شومن است و ما هم باید دقیقاً مثل خود با او رفتار کنیم. وی قصد دارد که به طرفدارانش طوری القاء کند که بگوید من توانستم با ایران کنار بیایم لذا ما نباید اجازه این موضوع را بدهیم.

در مورد مسائل اقتصادی نیز آقای روحانی طوری با مردم سخن گفتند که انگار ایران گلستان است و مردم نگرانی و نارضایتی اقتصادی ندارند. دولت باید با اتخاذ راهکارهای مناسب کشور را از شرایط فعلی اقتصادی نجات دهد و اجازه ندهد تا مردم نگران آینده و حتی از بترسند که شاید در آینده جنگی رخ دهد. ایران همواره به دنیا نشان داده است که اهل تعامل سازنده و مذاکره است اما باید یک پلانی برای نحوه رفتار ما با خارج از کشور صورت گیرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۸۰۷۶۸۱۴:۴۳:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بحث رفراندوم که روحانی مطرح کرد ، یک تاکتیک بود تا طیف تندرو اصلاح طلب که زمزمه پشیمانی از حمایت از او را سر می دهند ، چند روزی مشغول باشند و راضی..و تیتر برای روزنامه هاشون داشته باشند...
ناشناس۴۸۰۷۹۴۱۴:۵۵:۴۰ ۱۳۹۷/۵/۱۶
فعلا ترامپ "شومن" از همه مدعی ها عملگراتر بوده، همه "حرف" میزنید او عمل می کند.
ناشناس۴۸۰۹۰۸۱۶:۱۵:۳۳ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بفرمائید چه کار کرده؟ عمده مردم آمریکا و کارشناسان آمریکایی از کارهای عجیب ترامپ ناراضی اند و اعتبار آمریکا را خدشه دار می بینند. به نیویورک تایمز و نیوزویک و .... ببینید. هر جا می ره مایه مضحکه و مسخره مردم شده. از توافق هسته ای خارج شدن عملگرایی اون رو نشان نمی ده بلکه توهم اون را نشان میده...
ناشناس۴۸۰۷۹۶۱۴:۵۵:۵۱ ۱۳۹۷/۵/۱۶
شماها با همین دعواهاتون مردم رو بیچاره کردید. حب قدرت در بین دوگروه اصلاح طلب و اصولگرا باعث این وضع امروز شده. مردم از حزب بازی شماها خسته شدن
ناشناس۴۸۰۸۰۲۱۴:۵۹:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
برای نمایش انتخاباتی و رفراندوم بازی آمده بود نه پاسخگویی! ضمنا خوب است اولین رفراندوم در مورد کفایت دولتش باشد با اجرای یک هیات بی طرف .
ناشناس۴۸۰۸۳۵۱۵:۲۵:۳۵ ۱۳۹۷/۵/۱۶
نارضایتی اقتصادی گوشه ای از فشارهای وارده به مردم است.خواسته اصلی مردم ایران شنیده شدن صدایشان در هیاهوهای سیاسی است.بخداوندی خدا حق این مردم بیش از اینهاست
اکبر۴۸۰۸۹۵۱۶:۰۷:۴۴ ۱۳۹۷/۵/۱۶
وقتی تومصاحبه دیشب لبخند میزد مثل اینکه با گلوله داخل قلب مردم ایران شلیک می کرد .
سید علی حجازی۴۸۰۹۰۲۱۶:۱۲:۴۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
قطعا آقای روحانی شناختشان از معضلات جامعه بیشتر از من و شماست طلبه ای که اهلی روستا و خاک خورده جنگ و رنج کشیده راه علوم دینی و دانشگاهی است و بی جهت رهبری معظم به ایشان لقب داشتند دادند و الحق ایشان دیشب استادانه سیاست مدارانه با تعقل و تعمق که برگرفته از علم و حلم شان صحبت کردند -- در سختی این سخت که مردان خدا منتظر تکبیر اند بگذارید نفس تازه کنیم سخن از همدلی و رونق امید بگوییم اگر اهل دلیم
ناشناس۴۸۱۱۱۷۱۹:۲۳:۱۷ ۱۳۹۷/۵/۱۶
رنج کشیده علوم دانشگاهی؟! رساله دکتری!
ناشناس۴۸۱۱۳۸۱۹:۵۴:۴۴ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بی جهت چیزی را به رهبری منتسب نکنید. رهبری رسماً اعلام کرده اند که همه مطالب خود را علنی بیان می کنند. و سخنان علنی رهبری حاکی از نارضایتی ایشان از عملکرد دولت است.
ناشناس۴۸۱۲۳۸۲۱:۲۲:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بعید نیست خودت روحانی باشی که اینقدر از خودت تعریف میکنی.
سید علی حجازی۴۸۱۳۳۲۲۲:۲۴:۳۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
رهبری معظم از ایشان به عنوان دانشمند یاد کردن این کم لقبی نیست و مایه مباهات ما که چنین رئیس جمهوری داریم (لطفا به متن بالا اضافه شود )
علی۴۸۰۹۴۱۱۶:۳۸:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۱۶
روحانی داره علنن به ریش مردم میخنده
ناشناس۴۸۱۱۰۳۱۹:۰۳:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
فقط روحانی داره می خنده؟
ناشناس۴۸۰۹۵۸۱۶:۵۵:۰۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
خرم جون تا دیروز که همه اش به به و چهچه بودی چه شد یهو منتقد از کار دراومدی؟
ناشناس۴۸۱۰۰۸۱۷:۳۱:۱۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
آقای روحانی دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را به قول خودتون شما یک جوری صحبت کردی که بنده تصور کردم در کشور دیگه زندگی میکنم... ایران هم همه چیز گل و بلبل هست.... همه چیز آرومه.. ما چقدر خوشبختیم...
ناشناس۴۸۱۱۲۸۱۹:۳۷:۴۷ ۱۳۹۷/۵/۱۶
آقای روحانی به راحتی گفت که تصمیم قبلی دولت برای دلار 4200 تومنی اشتباه بوده! یک اشتباهی که فساد عظیم و تاراج منابع ملی و ضربه مهم به اقتصاد کشور و آرامش مردم رو داشت به همین سادگی ازش صحبت میشه؟ باید همه افرادی که در چنین تصمیمی دخیل بودن حداقل برکنار بشن و حتی اونهایی که عمدی نداشتن اما به خاطر نداشتن صلاحیت لازم در سمت خودشون چنین ضربه ای زدن باید مجازات بشن.
محمدی۴۸۱۱۵۲۲۰:۰۵:۰۹ ۱۳۹۷/۵/۱۶
روحانی ثابت کرد چیزی برای گفتن ندارد، برنامه و نسخه ای برای رفع مشکلات موجود ندارد، عزم جدی برای مبارزه با فساد اداری و مالی بدنه دولت ندارد ، چرا باید سه سال دیگر این فرد را تحمل کنیم. ایشان کفایت لازم برای ادامه کار را ندارد‌ باید سریعتر تشریفات عزل ایشان صورت گیرد.
ناشناس۴۸۱۱۶۴۲۰:۲۰:۳۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
ریاست جمهوری که 8 سال بیشتر نیست نباید هم درد مردم رو داشته باشه باید هم بخنده دیگه نیاز به رای هم نداره
ناشناس۴۸۱۲۹۱۲۱:۵۱:۰۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
حالا ببینیم اتحادیه اروپا ار امروز 7 اوت تا 4 نوامبر چه گلی به سر ایران می زند؟ معمولا هر سخنرانی که توسط سران سه قوه میشود فردای آنروز گرانی ها در کلیه سطوح عملیاتی می شود
مهرداد۴۸۱۳۸۲۲۳:۰۷:۴۴ ۱۳۹۷/۵/۱۶
فریبکاری در انتخابات اینم از الان
yektanetتریبون

آخرین عناوین