سخنگوی وزارت بهداشت: شرمنده‌ام که بعضی مطب‌ها کارتخوان ندارند

گروه اجتماعی الف،   3970522115 ۲۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: به عنوان یک پزشک واقعا شرمنده ام که در شرایط فعلی که امکان تهیه کارتخوان بسیار آسان است، بعضی مطب ها کارتخوان ندارند.

سخنگوی وزارت بهداشت: شرمنده‌ام که بعضی مطب‌ها کارتخوان ندارند

به گزارش مهر، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری روز دوشنبه، در ابتدا پیرامون آخرین وضعیت حوزه سلامت در شرایط حاضر، توضیحاتی ارائه داد و در ادامه پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بود.

وی با اشاره به اظهارنظرهای مختلف در ارتباط با استفاده از کارتخوان در مطب ها، افزود: الزام قانونی وجود ندارد، اما به لحاظ اخلاقی و عرف، پزشکان می بایست از کارتخوان در مطب ها استفاده کنند.

حریرچی با بیان این مطلب که معلوم نیست سازمان نظام پزشکی این اختیار را برای الزام مطب ها به استفاده از کارتخوان دارد یا خیر، گفت: بعد از اینکه مشخص شد که این اختیار را دارد، در مورد آن می توان اظهار نظر کرد.

حریرچی در ادامه به وضعیت بازار دارویی کشور اشاره کرد و گفت: ما به هیچ وجه نمی گوییم که کمبود دارو نداریم اما این کمبود در سطح کشورهای پیشرفته اروپا و امریکا است به طوری که کمبود یک تا دو درصدی دارو اجتناب ناپذیر است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۳۸۵۰ قلم دارو در لیست دارویی کشور وجود دارد، تصریح کرد: کمبود ۳۰ تا ۴۰ قلم دارو همیشه بوده و بعد از بحران ارزی این کمبودها به دو درصد هم رسیده است که ما آن را کنترل کردیم.

وی گفت: مردم مطمئن باشند که داروی آنها را تأمین خواهیم کرد زیرا دولت ۳.۵ میلیارد دلار ارز دولتی برای تأمین دارو تخصیص داده است.

حریرچی در ارتباط با وضعیت مکمل ها با عنوان این مطلب که مکمل دارو تلقی نمی شود، خاطرنشان کرد: در سال های گذشته تا ۷۰۰ میلیون دلار واردات مکمل داشتیم که در سال ۹۶ این رقم را به ۱۵۰ میلیون دلار کاهش دادیم و در حال حاضر بازار مصرفی مکمل در ایران ۵۰۰ میلیارد تومان است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه مکمل ها توسط سازمان غذا و دارو قیمت گذاری نمی شود افزود: فقط در موارد خاصی که مکمل ها مورد نیاز برخی بیماران و افراد خاص است، ما بر قیمت مکمل ها و توزیع آنها نظارت داریم.

وی در ارتباط با ذخیره دارویی در کشور اظهار داشت: میزان ذخیره دارویی در شرایط عادی معمولا ۸ ماه است که اگر این مدت به ۴ ماه برسد نگران کننده است که در این صورت در سیاست های خودمان تجدیدنظر می کنیم.

وی با تأکید بر اینکه اهرم های لازم برای برخورد با افرادی که می خواهند از شرایط موجود سوءاستفاده کنند، وجود دارد گفت: در حال حاضر دادستانی هم به موضوع دارو ورود کرده است و از این جهت نظارت ها بر بازار دارویی به دقت رصد می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به سوال یکی از خبرنگاران که عنوان کرد در برنامه ای تلویزیونی گفته شده یک شرکت دارویی برای توزیع داروی وارداتی خودش شرط افزایش قیمت گذاشته است، گفت: موضع وزارت بهداشت در قبال بازار دارویی شفاف و روشن است زیرا قیمت دارو بر اساس ارز دریافتی تعیین می شود و ما اجازه نمی دهیم هیچ تغییر قیمتی خارج از ارز تخصیص یافته صورت بگیرد.

وی ادامه داد: قطعاً اگر وزارت بهداشت بخواهد در این موضوع کوتاهی کند، با ما برخورد می شود. از همین رو ما اجازه نمی دهیم هیچ تخلفی در بازار دارویی صورت بگیرد.

حریرچی در ارتباط با تغییرتحولات در وزارت رفاه و اینکه گفته می شود وزارت بهداشت به دنبال انتقال سازمان تامین اجتماعی به مجموعه وزارت بهداشت است، گفت: تغییر و تحولات جدید رخ داده ارتباطی با وزارت بهداشت ندارد. موضع ما کاملاً از قبل مشخص بوده و وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت تاکید دارد که درمان مردم می بایست تحت سیاستگذاری وزارت بهداشت باشد.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی حوزه های مختلفی همچون بازنشستگی و... دارد که ما اجازه نداریم در آن حوزه ها دخالت کنیم ولی بحث درمان و بیمه با توجه به گستردگی که دارد مورد تاکید ما است که از سیاستگذاری واحد و یکسان تبعیت کند.

حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا وزارت بهداشت مدیر بازنشسته دارد که قرار باشد از فعالیت کناره گیری کند، اظهارداشت: ممکن است در دانشگاه های علوم پزشکی و یا وزارتخانه مدیرانی داشته باشیم که مشمول بازنشستگی باشند اما تا زمانی که هیچ مصوبه و بخشنامه ای به صورت قانونی اعلام نشود، نمی توانیم در این مورد اظهارنظر کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه گفته می شود در تخصیص ارز دولتی برخی رشته های پزشکی همچون رادیولوژی از دریافت ارز دولتی محروم مانده اند، گفت: تخصیص ارز دولتی در حال حاضر و با توجه به شرایطی که در کشور حاکم است صورت می گیرد به طوری که معیارها سختگیرانه شده و وزارت بهداشت نیز از این قائده مستثنی نیست.

حریرچی ادامه داد: تخصیص ارز بر اساس سهمیه بندی که برای وزارت بهداشت مشخص شده صورت می گیرد و از همین رو ما بر اساس نیاز کشور به دارو، داروهای ساخته شده، مواد اولیه دارویی و صنایع جانبی دارو و همچنین تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی ارز دولتی را تخصیص می دهیم.

وی گفت: آنچه مسلم است در مورد تجهیزات سرمایه ای و قطعات یدکی و مواد مصرفی رادیولوژی ارز دولتی تخصیص داده می شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۹۱۲۸۶۱۳:۲۹:۵۷ ۱۳۹۷/۵/۲۲
بحث شرمندگي نيست دوستان اطبا زيادي زرنگ تشريف دارند
ناشناس۴۹۱۸۴۰۱۶:۲۷:۴۵ ۱۳۹۷/۵/۲۲
شرمنده هستم یعنی چی شما حکومت هستید باید طرف رانقره داغ کنید این است مدریت بسته و خسته و ناکارامد ژن خوبی
مسعود۴۹۱۸۷۵۱۶:۴۰:۳۸ ۱۳۹۷/۵/۲۲
خود عامل اصلی طرح مخرب سلامت و تمول پزشکان هستی
ناشناس۴۹۲۲۸۱۲۰:۱۷:۴۱ ۱۳۹۷/۵/۲۲
هر مطبی که کارتخوان نداشت را پلمپ و جریمه کنید
ناشناس۴۹۲۳۷۲۲۱:۳۶:۰۸ ۱۳۹۷/۵/۲۲
نه بنده دکترهایی رو میشناسم که سلامت بانک رو قبول ندارند و در مطب کارت خوان ندارند.
ناشناس۴۹۱۲۹۵۱۳:۳۱:۵۹ ۱۳۹۷/۵/۲۲
دفترچه و نسخه رو گروو نگه میداره میگه برو 130 تومن از عابربانک بکش بیار!
ناشناس۴۹۱۳۱۴۱۳:۳۵:۵۹ ۱۳۹۷/۵/۲۲
چرا شرمنده باشيد مقصريد مطب هاي دندانپزشكي وپزشكان كارتخوان ندارن چون درامدشان معلوم نشه علتش عدم كنترلاز طرف وزاتخانه هاي مربوطه
ناشناس۴۹۱۳۳۷۱۳:۴۰:۱۹ ۱۳۹۷/۵/۲۲
بعضی؟ اکثرا ندارن
ناشناس۴۹۱۴۷۳۱۴:۲۴:۱۲ ۱۳۹۷/۵/۲۲
دمت گرم. انگار فرق بین بعضی تا اکثرا رو طرف هنوز نمیدونه
آریابان۴۹۱۳۵۱۱۳:۴۵:۱۱ ۱۳۹۷/۵/۲۲
در حالیکه گردو فروش و لبو فروش کنار خیابون هم برای رفاه حال مشتری (و حتی برای جیب خودشون !!!!) به کارتخوان مجهزند آیا باید به پزشگان یادآوری کرد که تک تک شما پزشگان در ابتدای شروع بکار طبابت خودتون سوگند خورده اید که فقط دراندیشه سلامتی و به طبع اون رفاه مردم و بیماران خود باشید ؟!؟!؟!؟!؟
ناشناس۴۹۱۳۹۰۱۳:۵۹:۰۹ ۱۳۹۷/۵/۲۲
اصلا بحث آسانی یا مشکلی تهیه خودپرداز نیست مسئله نطام بانکی است. گاهی با تاخیر چند روزه پول به حساب ریخته میشود. این وسط کی منفعتشو میبره؟ رفته بودم نونوایی خودپردازش قطع شد گفت برید از بقالی کناری کارت بکشید برام پول بیاورید. صاحب بقالی قبول نکرد. بالاخره صاحب نونوایی مجبور شد همان فیش پرداخت در بقالی رو قبول کنه تا بعدا که پول به حساب رفت باهاش تصفیه کنه.
ناشناس۴۹۱۴۱۸۱۴:۰۹:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۲۲
البته در این میان کم کاری مماشات اداره دارایی هم جای سوال دارد
ناشناس۴۹۱۵۰۴۱۴:۳۳:۵۶ ۱۳۹۷/۵/۲۲
بازهم خدا را شکر وضعیت درمان ایران نسبت به خیلی از کشورها بهتر است
ناشناس۴۹۱۶۰۸۱۵:۰۴:۴۹ ۱۳۹۷/۵/۲۲
پزشکان مالیات نمی دن تعرفه رو رعایت نمی کنن زیر میزی و رو میزی میگرن شما فقط شرمنده ای؟؟؟؟؟؟!
ناشناس۴۹۱۶۱۸۱۵:۰۸:۴۳ ۱۳۹۷/۵/۲۲
شرمندگی لازم نیست دوست عزیز این چه فرهنگیه که یکی بگه شرمنده ام و فکر کنه کار بزرگی کرده ! مگه شرمندگی شما مشکلی را حل می کنه ؟ اقدام عملی لازمه سریع و بدون فوت وقت البته این شرمندگی هم پیشرفت بزرگیه قبلا انکار می کردن فقط قبلش که اصلا انکار هم نمی کردند بلکه گوینده را متهم و رسوا می کردن ! الان این شرمندگی یعنی پیشرفت ولی تا اقدام عملی کردن در برابر مشکلات چند نسل باید صبر کنیم پیشگیری از مشکلات که ایشلا قرن بعد !
ناشناس۴۹۱۶۵۸۱۵:۲۳:۰۰ ۱۳۹۷/۵/۲۲
مشکل عدم کارت خوان نیست مشکل بی پولی مردم است
ناشناس۴۹۱۶۹۳۱۵:۳۲:۳۴ ۱۳۹۷/۵/۲۲
کارت خوان دارند لیکن می گویند نقد بده چون می خواهند دریافتی ها بابت تعرفه مشخص نشود
ناشناس۴۹۱۷۶۳۱۶:۰۳:۴۰ ۱۳۹۷/۵/۲۲
ما هم شرمنده ایم ! ا البته ! از داشتن مسئولین ناتوانی مانند خود شما !
ناشناس۴۹۱۷۸۵۱۶:۱۱:۴۷ ۱۳۹۷/۵/۲۲
پس سازمانهای نظارتی کجا هستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اداره مالیات کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تخلف از این واضحتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ شرمندگی که نشد جواب
ناشناس۴۹۲۰۰۱۱۷:۳۴:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۲۲
شرمندگی نمی خواد که، پیش میاد دیگه. بالاخره وقتی وزیر و معاونین همه پزشک باشن این چیزا طبیعیه، زیاد خودتونو ناراحت نکنین.
ناشناس۴۹۲۰۵۳۱۷:۵۸:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۲۲
کارتخوان که هیچ توی شهر ما مطبهایی هستند که حتی وسایل سرمایش و گرمایش هم ندارند. آقای دکتر مثل میوه فروش سر کوچه زمستون یه بخاری برقی میزاره زیر میزش تابستون هم یه پنکه روی میزش . ملت توی اتاق انتظار زمستون مثل طیور می چسبند به هم تابستون هم با دفترچه بیمه و برگه آزمایش خودشان را باد میزنن. البته همیشه در زمستان با پرداخت ویزیت داغ میکنند و تابستان با جیب خالیشان یخ
علی۴۹۲۰۶۵۱۸:۰۱:۰۶ ۱۳۹۷/۵/۲۲
بعضی از پزشکان علی رغم داشتن دستگاه کارت خوان در مطب خود بدلیل عدم ثبت دقیق درآمد خود میگویند باید نقدی هزینه پرداخت شود ضمنا هیچ کسی هم نتواند از تخلفات آنها در وجوه دریافتی از بیماران ردیابی کند آقای سخنگو شما فقط یک کلمه بگوئید بازرسی شما تا بحال کجا مچ یک پزشک در دریافت هزینه بیش از تعرفه قانونی در مطبها را گرفته است ؟ یک سوال دیگر چه تعداد از پزشکان شما حداقل زمان معاینه را رعایت میکنند ؟ شما چکار میکنید در وزارت خانه عریض و طویل تان ؟ مردم میدانند هرچه که دولتمردان وعده دهند خلاف آن به وقوع میپوندد
حسن۴۹۲۱۳۷۱۸:۳۲:۰۹ ۱۳۹۷/۵/۲۲
ایشان و وزیر بایستی بخاطر هزینه های عظیمی که به کردن مردم و دولت گذاشته اند شرمنده باشند و محاکمه شوند
ناشناس۴۹۲۱۵۴۱۸:۴۶:۰۸ ۱۳۹۷/۵/۲۲
علی برکت الله
م-م۴۹۲۲۲۶۱۹:۳۱:۰۸ ۱۳۹۷/۵/۲۲
بدتر از پزشکان در دریافت پول نقد دفتر خانه ها است یا نقد یا در دستگاه پوز متفرقه باید کارت کشیده شود تا دریافتی غیر قابل رد یابی توسط بازرسان باشد و فیش آماده از قبل دارند و در اسناد درج می کنند
ناشناس۴۹۲۳۱۶۲۰:۵۲:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۲۲
خیلی زرنگید.................................
مجید۴۹۲۳۵۱۲۱:۲۳:۳۴ ۱۳۹۷/۵/۲۲
دوتا نکته: اول: پزشک دستگاه کارت خوان نداره...اوکی...بیاید ماها خودمون مجبورش کنیم کارت خوان بزاره، دیگه نریم مطبش، اینکه نمیشه ما التماس کنیم برای گرفتن وقت و ویزیت توسط فلان پزشک و بعدش براش تعیین تکلیف هم بکنیم دوم: سخنگوی عزیز! یکمی هم بابت تاخیر پرداخت یک ساله به پزشک ها و سایر کادر درمان بیمارستان های دولتی ت شرمنده باش
ناشناس۴۹۲۵۰۹۲۳:۱۱:۵۱ ۱۳۹۷/۵/۲۲
اینکه میگین الزامی برای استفاده از کارتخوان ندارند از کجا درآوردین؟ مگه شما در سازمان نظام پزشکی قوانین مالیاتی مستقل خودتان را دارید؟ اینقدر در مساله تخلفات پزشکی خودتان قاضی و خودتان محتسب و همه کاره بوده‌اید که گمان می‌کنید قوانین مالیاتی سازمان نظام پزشکی هم بایستی از مابقی کشور مستثنی باشد؟
yektanetتریبون

آخرین عناوین