جزئیات فعالیت پیمانکاران ایرانی در سوریه/ ساخت ۳۰هزار واحدمسکونی

گروه اقتصادی الف،   3970609076 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
جزئیات فعالیت پیمانکاران ایرانی در سوریه/ ساخت ۳۰هزار واحدمسکونی

در سفر دو هفته قبل هیئت ایرانی به دمشق مقدمات امضای یک تفاهم نامه راهبردی امضا شد که بر اساس آن شرکت های ایرانی در بازسازی زیرساخت های سوریه مشارکت جدی خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار مهر، امیر امینی معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی هفته پایانی مرداد ماه در راس یک هیئت اقتصادی به نمایندگی از عباس آخوندی رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و سوریه به سوریه سفر و با مقامات ارشد این کشور از جمله وزرای اقتصاد و مسکن سوریه دیدار کرد.

سفر امینی به سوریه در راستای سفرهای دو جانبه مقامات دو کشور به تهران و دمشق در یک سال اخیر و پس از خروج بخش اعظم تروریست ها از خاک سوریه انجام شد که از جمله آنها سفر اردیبهشت ماه آخوندی وزیر راه و شهرسازی به دمشق و دیدار با بشار اسد رئیس جمهور سوریه، عماد خمیس نخست وزیر این کشور و تعدادی از وزرای اقتصادی دولت سوریه در خصوص مشارکت شرکت ها، پیمانکاران و بخش خصوصی ایران در زمینه بازسازی سوریه در دوره پساداعش به شمار می رود.

مدیرکل بین الملل وزارت راه: بخش خصوصی ایران بازسازی سوریه را در دست می گیرد

تیمور بشیرگنبدی، مدیرکل امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی به عنوان یکی از اعضای اصلی این هیئت که امینی معاون وزیر راه و شهرسازی را در سفر دمشق همراهی می کرد در خصوص جزئیات تفاهمات و همکاری های اقتصادی ایران و سوریه به خبرنگار مهر گفت: اعضای کمیسیون های مشترک اقتصادی ایران و سوریه در این دور از مذاکرات در زمینه همکاری های اقتصادی موافقت نامه دو جانبه بلند مدتی را تنظیم کردند تا آغازی برای تحول جدید در مشارکت اقتصادی ایران و سوریه در دوران پس از بحران داعش باشد.

وی افزود: در دو نشست قبلی در ماه های گذشته در تهران و دمشق مشکلات بر سر راه امضای کلیات تفاهم نامه همکاری اقتصادی ایران و سوریه حل شده بود و در این دور از مذاکرات در طول سفر هیئت ایرانی به دمشق به جزئیات آن پرداخته شد.

محورهای همکاری اقتصادی ایران و سوریه

به گفته بشیرگنبدی، همکاری های بانکی و گمرگی در این مذاکرات بیشتر از هر موضوعی مدنظر قرار داشت تا تهران و دمشق بتوانند قوانین را به نحوی تنظیم کنند که سبب افزایش تجارت میان ایران و سوریه شود. ضمن اینکه همکاری های صنعتی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایجاد بنگاه های کوچک و متوسط (SMEها) در سوریه، مطالعه در خصوص شبکه آبرسانی، ایجاد پست های جدید خطوط انتقال برق، صادرات صنایع دستی و بازسازی زیرساخت های سوریه از جمله موضوعاتی بود که در سفر مرداد ماه هیئت ایرانی به دمشق بررسی و توافق نامه اولیه در خصوص آنها امضا شد.

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: موضوع محوری این نشست، فراهم کردن مقدمات لازم برای برگزاری کمیسیون عالی مشترک اقتصادی دو کشور در سطح نخست وزیر سوریه و معاون اول رئیس جمهوری ایران بود که در هفته های آینده با حضور مسئولان عالی رتبه ایران و سوریه با هدف امضای اسناد قراردادهای مزبور و همچنین یک سند راهبردی بین دو کشور در تمامی زمینه های اقتصادی و فرهنگی برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در این سفر تهران و دمشق برای حرکت در مسیر توسعه اقتصادی بلندمدت و ماندگار متن تفاهم نامه راهبردی جدیدی را تهیه و برای امضای روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران ـ سوریه آماده کردند، ادامه داد: سوریه در حال حاضر در آستانه بازسازی پس از بحران تروریستی است و بخش خصوصی ایران نیز تجربیات زیادی در حوزه بازسازی خرابی های هشت سال دفاع مقدس دارد؛ به همین دلیل بخشی از تفاهم نامه همکاری اقتصادی ایران ـ سوریه با محوریت بازسازی شهرها و دیگر مناطق سوریه در دوران پساداعش در حال تنظیم نهایی است.

مدیرکل بین الملل وزارت راه و شهرسازی افزود: تقریبا همه همکاری های اقتصادی ایران و سوریه نیازمند حضور بخش خصوصی ایران است. بازسازی اماکن تاریخی و زیرساخت های تخریب شده در بحران حدودا ۸ ساله سوریه محور مذاکرات و نشست های هیئت ایرانی و سوری بود و قرار شد در تفاهم نامه جدید، بخش خصوصی ایران فعالیت گسترده ای داشته باشد.

به گفته بشیرگنبدی، تفاهم نامه جدید اقتصادی ایران ـ سوریه شامل دو بخش پوشش تمامی موافقت نامه های قبلی و همچنین توجه به موضوعات صنعتی، تجاری، بازرگانی و ... به صورت کلان می شود.

دلار از مبادلات تجاری ایران و سوریه حذف می شود

وی یادآور شد: مقامات ارشد سوریه اعلام کردند با رفع مشکلات امنیتی سوریه و عادی شدن تدریجی شرایط و اوضاع این کشور شرکت های خارجی به دنبال از سرگیری مناسبات با دمشق برای اجرای طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری در این کشور هستند که در این میان با توجه اینکه ایران نقش برجسته ای در حل بحران سوریه داشته، باید از روابط خوب خود با دمشق در شرایط کنونی به سود شرکت های خصوصی و پیمانکاران ایرانی برای بازسازی سوریه استفاده کند.

عضو هیئت اقتصادی ایران در سفر به دمشق تاکید کرد: سامر الخلیل وزیر اقتصاد سوریه در نشستی که با هیئت ایرانی داشت بر لزوم انجام مبادلات تجاری دو کشور با ارز محلی به جای دلار در پاسخ به تحریم های آمریکا تاکید کرد. ضمن اینکه وی با اشاره به توانمندی های بسیار بالای شرکت های ایرانی اعلام کرد ایرانی های می توانند نقش آفرینی ویژه ای در ارتباط با بازسازی زیرساخت های تخریب شده سوریه داشته باشند. همچنین این مقام ارشد سوری توافق نامه جدید بین سوریه و ایران را شامل همکاری در زمینه های گمرکی، حل مشکلات تعرفه ها، مالیات، فعال کردن مبادلات تجاری، کاهش فهرست کالاهای غیر مشمول معافیت به حداقل، همکاری در زمینه نمایشگاه ها، تبادل تجربیات و مهمتر از همه سرمایه گذاری در بازسازی سوریه عنوان کرد.

شبکه ریلی ایران به بندر دیرالزور سوریه متصل می شود

وی مهمترین بندهای توافقنامه همکاری اقتصادی ایران و سوریه را، بازسازی زیرساخت های حمل و نقلی این کشور به خصوص حمل و نقل ریلی و همچنین احداث ۳۰ هزار واحد مسکونی در سوریه از سوی شرکت های ایرانی ذکر کرد.

بشیرگنبدی در تشریح جزئیات اتصال ریلی ایران ـ سوریه اظهار کرد: مذاکراتی با کشورهای سوریه و عراق برای ارتباط ریلی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای شرق مدیترانه انجام شده و در سفر اخیری که به دمشق داشتیم در زمینه اتصال ریلی سه کشور نیز مذاکراتی انجام شد به خصوص که اتصال ریلی خلیج فارس به دریای مدیترانه از طریق بصره عراق به «بوکمال» و از آنجا به «دیرالزور» سوریه از طرح های بزرگ تصویب شده در سازمان توسعه اقتصادی آسیا ـ اقیانوسیه است. از سوی دیگر وزارت راه نیز در سال های اخیر به موضوع اتصال شبکه های ریلی و جاده ای ایران به کشورهای همسایه اهتمام جدی داشته و یکی از برنامه های اصلی و استراتژیک این وزارتخانه شمرده می شود.

وی درباره مزایای اتصال شبکه ریلی ایران به عراق و از آنجا به بنادر سوریه در دریای مدیترانه گفت: این شبکه ریلی سبب کاهش وابستگی به تجارت جاده‌ای و محدودیت های آن شده و تبادل گردشگری مذهبی بین سه کشور را افزایش می دهد. همچنین برقراری شبکه ریلی میان سه کشور ایران، عراق و سوریه گام اساسی دیگری برای اتصال ریلی چین به دریای مدیترانه از طریق این سه کشور خواهد بود که این موضوع نیز در سفر مرداد ماه هیئت ایرانی به سوریه مطرح و برنامه ریزی شد. با احداث این شبکه ریلی، بنادر جنوبی و شمالی ما می توانند از مزایای ارتباط با سایر مراکز بار کشورهای منطقه بهره ببرند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۲۱۳۸۴۱۲:۲۴:۱۰ ۱۳۹۷/۶/۹
با کدام سرمایه؟
ناشناس۵۲۱۵۰۷۱۴:۳۳:۳۳ ۱۳۹۷/۶/۹
قرار نیست چیزی مجانی باشه همه چیز با سودش برمی گرده.اتصال به مدیترانه خودش یک سود بزرگه.
مهران۵۲۱۵۶۹۱۵:۲۰:۴۱ ۱۳۹۷/۶/۹
یا نمیدونی که واقعا متاسفم یا از روی کینه چنین کامنتی میزاری باسواد همه کشورها سر و دست میشکونند برای اینکه بتونند سوریه و عراق رو راضی کنند که اونها باهاشون قرارداد ببندند چون سود داره باسواد با هزینه اون کشورها یه عالمه کارگر ایرانی میره سرکار حقوق میگیره از اون کشور
ناشناس۵۲۱۷۴۲۱۸:۱۸:۴۲ ۱۳۹۷/۶/۹
آقای سر و دست شکن باسواد! غرب اجازه نخواهد داد حتی یک سنت از بانک جهانی و صندوق بین المللی پول یا سازمان ملل برای بازسازی سوریه هزینه بشه.
رضا۵۲۱۶۶۰۱۶:۴۷:۱۲ ۱۳۹۷/۶/۹
قطعاً با سرمایه خودشون، یا اگر سرمایه گذاری انجام بشه از عوایدش بهره برداری میکنیم. شما بی خود حرص نخور بازار سوریه خیلی بکره و باید توش ریسک کرد.
ناشناس۵۲۲۰۰۸۲۳:۴۰:۱۹ ۱۳۹۷/۶/۹
باشه اگه پول مال شخص خودشونه هرچقدر دوست دارم در آنجا ریسک کنن! خوش اومدن.
valor۵۲۱۸۰۷۱۹:۲۷:۲۵ ۱۳۹۷/۶/۹
سوریه درآمد قابل توجه ای از منظر فروش نفت ، کشاورزی و گردشگری داره . سوریه داشت ورند رشد اقتصادی و زیر بنایی قابل توجه ای را طی می کرد که این جنگ را آمریکا براش را انداخت. هزینه بازسازی را فروش نفت و ارتباط دریایی تامین می کنه . بانک جهانی هم که به دنبال وام دادن و مقروض کردن کشور هاست بیکار نمی شینه. نگران تامین پول نباش مهم سهم بخش خصوصی ایران از این بازار بزرگه.
ناشناس۵۲۱۴۳۶۱۳:۳۲:۵۳ ۱۳۹۷/۶/۹
چرا برای خودمون نمی سازید
ناشناس۵۲۲۰۰۷۲۳:۳۹:۲۱ ۱۳۹۷/۶/۹
پولشو بدی چرا
علی۵۲۱۶۴۹۱۶:۳۸:۳۲ ۱۳۹۷/۶/۹
چرا این پیمانکاران 30 هزار مسکن در ایران برای رفاه حال جوانان و خروج از رکود نمی سازند؟
ناشناس۵۲۱۷۳۲۱۸:۱۲:۱۱ ۱۳۹۷/۶/۹
این من اصلا کاری با سوریه ندارم. چرا این حرکات جهادی و این ریسک ها (بقول شما) در ایران انجام نمیشه؟!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  2. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  3. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  8. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  9. وصله پینه کردن تا کی؟!

  10. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  11. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  12.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  13. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  14. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  15. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  16. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  17. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  18. امان از این یاغی!..

  19. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  21. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  22. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  23. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  24. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  25. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

آخرین عناوین