جزئیات عرضه ارز مسافرتی و دانشجویی در بانکها

گروه اقتصادی الف،   3970613094 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

بانک ها مجازند از محل ارزهای خریداری‌ شده و با تامین اسکناس از محل منابع خود، نسبت به فروش و پرداخت ارز مسافرتی و دانشجویی به نرخ بازار در سطح شعب داخل شهر با اخذ مدارک مثبته اقدام کنند.

جزئیات عرضه ارز مسافرتی و دانشجویی در بانکها

به گزارش الف به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی،  بانک مرکزی پیرو بند (۱) بخشنامه شماره ۱۷۱۹۶۸‏‏‏/۹۷ مورخ ۲۰‏‏‏/۵‏‏‏/۱۳۹۷ در خصوص خرید و فروش ارز به نرخ بازار، طی بخشنامه شماره ۲۰۱۰۶۸ مورخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۷، بانک ها را مجاز به فروش و پرداخت ارز مسافرتی و دانشجویی اعلام کرد.

بر این اساس بانک ها مجازند از محل ارزهای خریداری‌شده و با تامین اسکناس از محل منابع خود، نسبت به فروش و پرداخت ارز مسافرتی به نرخ بازار در سطح شعب داخل شهر با اخذ مدارک مثبته از قبیل گذرنامه‌ معتبر ج. ا.ا، بلیط‌ مسافرت هوایی، ویزای کشور مقصدـ‌ در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند اقدام کنند. همچنین لازم است مدارک مزبور به منظور نظارت بازرسان بانک در سوابق نگهداری شود.

طبق مفاد این بخشنامه بانک های عامل مجازند از محل ارزهای خریداری‌شده و با تامین اسکناس از محل منابع خود، نسبت به فروش و پرداخت ارز دانشجویی اعم از شهریه و اقامت به نرخ بازار با اخذ مدارک مثبته شامل تاییدیه وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (حسب مورد)، صورتحساب دانشگاه محل تحصیل که اصالت و اعتبار آن توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل تایید شده باشد، اقدام کنند. خاطر نشان می‌سازد لازم است به منظور دریافت تاییدیه وزارتخانه‌های ذیربط برای ایجاد دسترسی به سامانه‌های مربوطه، هماهنگی‌های لازم را با وزارتخانه‌های یادشده به عمل آورند.

همچنین در رابطه با فروش و پرداخت ارز مسافرتی و دانشجویی، اخذ تعهد کتبی از متقاضی مبنی بر خرید ارز صرفاً از یک منبع اعم از بانک و یا صرافی مجاز و معتبر الزامی است.

گفتنی است بانک مرکزی نهم شهریور ماه جاری در اطلاعیه ای از پرداخت ارز دانشجویی بابت نیمسال اول تحصیلی ۲۰۱۸ خبر داده و اعلام کرده بود: ارز دانشجویی بابت نیمسال اول تحصیلی سال ۲۰۱۸ و تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ قابل پرداخت بوده و پس از تاریخ مورد اشاره ارز دانشجویی به نرخ بازار و از طریق دو بانک پرداخت می شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۲۸۴۳۹۱۱:۰۸:۲۷ ۱۳۹۷/۶/۱۳
دلار ارزان برای رفتن حج ودلار گران برای کسب علم
ناشناس۵۲۸۵۱۴۱۱:۳۰:۴۱ ۱۳۹۷/۶/۱۳
با نرخ کدوم بازار در بانکها باید ارز بفروش برسه ؟ بازار ثانویه یا تابلو صرافی ها که قرار بود فقط یک درصد بالاتر از بازار ثانویه باشه؟ نکنه دیگه هم اینکه امروز با این همه امکانات و زیرساختهای اینترنتی گرفتن این جمله آخر در خصوص اخذ تعهد کتبی از متقاضی مبنی بر خرید ارز صرفاً از یک منبع اعم از بانک و یا صرافی مجاز و معتبر الزامی است. واقعا به چه معنا هست؟ آیا واقعا امکان ثبت مشخصات گیرنده ارز در یک سامانه جامع وجود نداره که جلوگیری کنه از سوء استفاده بعضی افراد!!!!!!!!!!!!!!!!!!! بانک مرکزی می تونه خودش یک سامانه جامع داشته باشه که متقاضیان قبل از مراجعه به بانک یا صرافی مدارک مثبته خودشون رو تو اون سایت بزارن و بعد از بررسی یک کد رهگیری به متقاضی داده باشه که افراد بجای بردن مدارک به بانک و صرافی کد رهگیری رو ارائه بدن و ارز مورد نیازشون رو تهیه کنن این طور هم شفافیت هست هم روند کار ساده تر
محمدی۵۲۸۶۷۵۱۲:۱۱:۴۲ ۱۳۹۷/۶/۱۳
منظورتان از نرخ بازار چیست؟ بازاری که قیمت آن توسط دلاها تعیین می شود؟؟ یا بازار ثانویه که درست کردید؟ این چه نوع مدیریتی است ؟ خودتان عمدا دارید به قیمت های کاذب و گرانی دامن می زنید.
ناشناس۵۲۹۰۶۵۱۳:۳۰:۰۱ ۱۳۹۷/۶/۱۳
خب برادر چرا خودتو آزار میدی بدون مدارک از بازار آزاد میخره دیگه .... واقعا دوستان بانک مرکزی خسته نباشند
ناشناس۵۲۹۱۳۹۱۳:۵۰:۳۱ ۱۳۹۷/۶/۱۳
واقعا شرم آور ...است . یعنی من دانشجو برم یورو 16 تومن بخرم! چه فرقی داره میرم همون صرافی میخرم. واقعا که مدیریتتون ما رو کشته
ناشناس۵۲۹۲۴۶۱۴:۱۵:۰۲ ۱۳۹۷/۶/۱۳
آقای به اصطلاح وزیر علوم شما نه تنها نباید از رییس بانک مرکزی جهت تداوم اختصاص ارز دانشجویی با نرخ مصوب خواهش کنید بلکه میباست رسالت خودتون رو به عنوان وزیر علوم و تنها حامی ما انجام داده و با صدایی رسا و رعد گونه بر سر ایشان و در حمایت از ما دانشجویان مادر مرده ی شاغل به تحصیل در خارج فریاد بزنید. همانطور که چند روز پیش در سایت محترم الف گفته شد این اقدام یک جانبه ی بانک مرکزی در قطع اختصاص ارز دانشجویی با نرخ مصوب نقض آشکار بند 9 و 10 مصوبه ی ارز دانشجویی به تاریخ 25 فروردین 1364 و همچنین در تعارض کامل با ردیف بودجه ی تصویب شده ی ارز دانشجویی در سال جاری 1397 میباشد. نمیدونم چرا توی این مملکت تنها چیزی که پشیزی ارزش نداره احترام به قانون و قوانین مصوب مجلسه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ "بر اساس قوانین مصوب کشور و با توجه بند قانونی ۹ و ۱۰ اعزام دانشجو به خارج از کشور مصوب ۲۵ فروردین سال ۱۳۶۴مجلس که در پنج اردیبهشت همان سال نیز به تصویب شورای نگهبان رسیده است؛ دولت موظف است برای داوطلبان واجد شرایط مذکور در این قانون اعتبارات ارزی مکفی و قانونی را در بودجه کل کشور در نظر بگیرد که این اعتبارات شامل تخصیص بورسیه، وام دانشجویی و ارز دانشجویی با نرخ مصوب دولت است. با توجه به متن صریح قانون، دولت موظف بوده اعتبار لازم برای ارز دانشجویی، بورسیه و وام تحصیلی را در بودجه سال ۱۳۹۷ تعیین کند. با توجه به اینکه این ردیف از بودجه در بودجه پیشنهادی دولت و تصویب شده مجلس در سال ۱۳۹۷ مشخص شده است، قطع یا تعلیق ارز دانشجویی تا پایان سال جاری برای هر یک از متقاضیان این ارز با شرایط ارائه شده توسط سازمان امور دانشجویان خارج از کشور تخطی از مصوبه مجلس و قانون بودجه است."
رضا۵۲۹۳۶۲۱۴:۴۶:۰۶ ۱۳۹۷/۶/۱۳
جالبه دلالهای خیابون ارزونتر از بانک و صرافی میدهند بدون دنگ وفنگ!!!!!!!!!!!
نیازمند ارز دانشجویی۵۲۹۵۴۵۱۵:۳۰:۰۴ ۱۳۹۷/۶/۱۳
ممکنه منظورشون ارز به قیمت بازارثانویه باشه درغیر این صورت چه احتیاجی به تعهد داره
ناشناس۵۳۰۵۴۳۲۲:۴۰:۵۷ ۱۳۹۷/۶/۱۳
هزار رحمت به سیف. ادعای این آقا رو هم نداشت.
yektanetتریبون

آخرین عناوین