اشکال تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت و معدن چیست؟

گروه اقتصادی الف،   4010729016

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: متولی بخش تولید و تجارت باید یک وزارتخانه واحد باشد، وظیفه‌ ما در مجلس این است که با توجه به تجارب قبلی ساختارها را به سمت یکسان بودن متولی کل زنجیره ببریم و ابتدا تا انتهای زنجیره به دست یک وزارتخانه ساماندهی شود.

‌سید جواد حسینی‌کیا‌ در گفت‌‌وگو با فارس با تأکید بر ضرورت مقابله با تشکیل وزارت بازرگانی و درس گرفتن از تجربه ادغام وزارت صنعت و معدن با وزارت بازرگانی در ابتدای دهه نود، اظهار داشت: در دنیا همیشه قاعده بر این اصل است که دولت‌ها کوچک شوند و حکمرانی به سمت شفافیت و خصوصی‌سازی حرکت کند تا جایی که دولت فقط سیاست‌گذار باشد، بنابراین وزارتخانه‌های مرتبط به ‌هم را ادغام می‌کنند.

وی افزود: از جمله ادغام‌های مهم در جهت بهبود وضعیت تولید و تجارت، ادغام وزارت صنعت و معدن و تجارت بود که در دنیا و در کشورهای توسعه یافته این وزارتخانه یکی و ادغام شده است یعنی متولی بخش تولید و تجارت باید یک وزارتخانه واحد باشد.

* ضرورت توجه به 3 محور اساسی در نقد تشکیل وزارت بازرگانی‌ 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: ما در کشورمان هم تجربه‌‌ قبل از ادغام را داریم و هم تجربه‌‌ بعد از ادغام، قطعا با توجه به تجربه ادغام و تفکیک، تفکیک این وزارتخانه و تشکیل وزارت بازرگانی کار اشتباهی است و مشکلات فراوانی را به‌همراه خواهد داشت.

حسینی‌کیا با اشاره به مشکلات تشکیل وزارت بازرگانی افزود: اولین مشکل تشکیل وزارت بازرگانی، ایجاد بار مالی برای دولت است که با وضعیت فعلی اقتصاد ایران، این اقدام اصلا به نفع کشور نخواهد بود، مشکل بعدی این است که با توجه به تجارب قبلی، استعلام‌گیری بین دو وزارتخانه زمان‌بر خواهد بود و قطعا این امر مانع سهولت کسب و کارهای مرتبط با این حوزه خواهد شد و مردم نیز در این زمینه بسیار گرفتار خواهند شد.

وی ادامه داد: نکته‌‌ سوم این‌ است که نگاه تجارتی، وزارت بازرگانی را به سمت واردات خواهد برد و طبیعی است که واردکنندگان به دنبال تشکیل این وزارتخانه باشند، اما خوب می‌دانیم که بیشترین ضرر و زیان واردات متوجه صنعت است، این در حالی است که اگر وزارتخانه‌ها ادغام باشند و متولی امر تجارت و تولید یکی باشد، صنعت و واردات متناسب باهم پیش می‌روند و این متناسب بودن موجب میشود که به صنعت و تولیدات صنعتی کشور، ضربه‌ای وارد نشود و بازار تنظیم شود.

* وزیر صنعت باید یک معاون بازرگانی کاربلد تعیین کند

‌عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اجرای قانون تمرکز اختیارات در وزارت جهاد کشاورزی و اصلاح زنجیره تامین و توزیع کالاهای اساسی و سپرده شدن وظایف زنجیره کالاهای اساسی به وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: نکته‌‌ حائز اهمیت در شرایط به‌وجود آمده این است که بخشی از وظایف صنعت و معدن را به جهاد کشاورزی سپردند و این موجب شد تا اشکالات به حداقل برسد و در حال حاضر ما شاهد این هستیم که زنجیره‌‌ فروش و تولید از ابتدا تا انتهای زنجیره‌ سامان گرفته‌ است.

وی اضافه کرد: به طور کلی از نظر بنده تفکیک این دو وزارتخانه به نفع کشور نخواهد بود اما وزارت صنعت باید یک معاون بازرگانی کاربلد تعیین کند تا اشکالات موجود به صفر برسد.

* وزارت صمت به عنوان متولی تولید و تجارت باید زیرنظر یک وزیر باشد

حسینی‌کیا با اشاره به با پافشاری دولت قبل بر تشکیل وزارت بازرگانی، افزود: دولت قبل با تصمیم‌گیری دولت مردان خود این تصمیم را گرفتند، در حال حاضر با توجه به اهمیت وجود متولی واحد در تولید و تجارت، وظیفه‌‌ ما در مجلس این است که با توجه به تجارب قبلی ساختارها را به سمت یکسان بودن متولی کل زنجیره ببریم و ابتدا تا انتهای زنجیره به دست یک وزیر سپرده و ساماندهی شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ‌با اشاره به اهمیت متولی بودن یک وزیر از ابتدا تا انتهای زنجیره کالاهای اساسی افزود: مدیریت واحد یعنی اینکه وزارت صنعت و معدن و تجارت به عنوان متولی تولید و تجارت زیرنظر یک وزیر باشد و تفکیک نشود بدین معنا که یک رگلاتور و تنظیم‌گر در بالا وجود داشته باشد تا بتواند صنعت را به حوزه‌‌ تجارت داخلی و خارجی گره بزند تا صنعت زمین نخورد و درصورت نیاز به برخی محصولات، واردات صورت گیرد و همچنین در مقابل اگر در برخی محصولات ظرفیت صادرات وجود دارد با زمینه‌سازی‌های ‌لازم صادرات انجام شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  13. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  14. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  15. درد بیمار و ناز طبیبان !

  16. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  19. یارانه‌ها واریز شد

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  23. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

آخرین عناوین