در دنیای امروز بسیاری از افراد به سوی عمل های لاغری حرکت کرده اند. به نظر می رسد راز داشتن تناسب اندام، رژیم غذایی سالم، تمرینات مقاومتی، کاردیو و همچنین خواب شبانه باشد. اما حقیقت این است که ژنتیک بیشترین تاثیر را در این مسیر دارد. حتی اگر تمام تلاش ها به درستی انجام شود، ممکن است همچنان به دست آوردن استایل دلخواه دشوار باشد. بنابراین، بسیاری از افراد تصمیم به انجام عمل لاغری می گیرند.
انواع جراحی های لاغری با عوارض و خطرات گوناگونی همراه هستند که اطلاع از آن ها می تواند به شما در تصمیم گیری درست کمک کند. در این مطلب قصد داریم شما را با عمل اسلیو معده که یکی از بهترین روش های عمل لاغری محسوب می شود آشنا کنیم.
عمل اسلیو معده چیست؟
عمل جراحی اسلیو معده یا همان گاسترکتومی اسلیو، یک نوع جراحی لاغری برای کاهش وزن است که در آن بخش قابل توجهی از معده برداشته می شود. این نوع جراحی به عنوان یک جراحی محدود کننده شناخته می شود، که در آن حدود ۷۵ درصد از حجم معده از بین می رود. نتیجه آن این است که فرد پس از مصرف مقدار کمی غذا، احساس سیری خواهد کرد. این روش جراحی، به ساختار روده تدست نمی زند و تغییر یدر آن ایجاد نمی کند.
علاوه بر این، این جراحی باعث کاهش احساس گرسنگی می شود، زیرا معده کوچک تر، مقدار کمتری از هورمون گرلین (که باعث ایجاد احساس گرسنگی می شود) را ترشح می کند. به همین دلیل فرد تجربه کمتری از اشتها را خواهد داشت. به دلیل برداشتن حجم زیادی از معده، این جراحی به عنوان یک عمل غیرقابل بازگشت مطرح می شود. هدف اصلی این جراحی درمان چاقی شدید و بهبود بیماری های ایجاد شده ناشی از چاقی می باشد.
بعد از انجام این جراحی، فرد قادر خواهد بود غذای کمتری مصرف کند، بنابراین در مدت زمان کوتاهی، وزن فرد کاهش خواهد یافت.
از کجا بدانیم نیازمند عمل جراحی اسلیو معده هستیم؟
همانطور که گفته شد، عمل جراحی اسلیو معده برای افرادی مناسب است که با چاقی مفرط مواجه هستند. برخی از افراد اضافه وزن دارند که با استفاده از رژیم غذایی، ورزش سنگین یا ترکیبی از هر دو، می توانند این مشکل را حل کنند. اما زمانی که میزان اضافه وزن به حدی بالاتر می رود و فرد با وجود تلاش های مداوم در زمینه رژیم و ورزش، به کاهش وزن دلخواه نمی رسد، عمل جراحی اسلیو معده یکی از گزینه های مطرح خواهد بود. همانطور که می دانید، چاقی مفرط می تواند علاوه بر اضطراب جسمی، بسیاری از بیماری های دیگر را نیز به همراه داشته باشد. بنابراین، رفع این اضافه وزن برای افراد چاق یک مسئله مهم و حیاتی است.
چه کسانی می توانند عمل اسلیو معده انجام دهند؟
شاید از خود بپرسید که اسلیو معده برای چه افرادی مناسب است و چه شرایطی برای انجام این عمل لازم است؟
این جراحی یکی از گزینه هایی است که پس از تلاش های فراوان در جهت لاغری مطرح می شود. اما به طور کلی، فرد باید معیارهای خاصی را داشته باشد تا بتواند شرایط انجام این عمل را داشته باشد. در ادامه، تعدادی از این شرایط را ذکر می کنیم.
- شاخص توده بدنی بیش از 40: برای انجام عمل اسلیو معده، شاخص توده بدنی فرد باید بیشتر از 40 باشد؛ به عبارت دیگر، فرد باید دارای چاقی مفرط باشد.
- ابتلا به فشار خون بالا یا دیابت: اگر فردی دارای فشار خون بالا یا دیابت و سایر بیماری های مرتبط با چاقی باشد و شاخص توده بدنی بین 35 و 39.9 باشد، نیز به عنوان یکی از کاندیدهای مناسب برای این جراحی محسوب میشود.
- چاقی بیش از 45 کیلوگرم: افرادی با اضافه وزن بیش از 45.5 کیلوگرم نیز جزو دسته کاندیدهای این عمل محسوب می شوند.
- عدم اعتیاد به دخانیات و مصرف الکل: اگر فرد عادت به مصرف مواد مخدر یا الکل نداشته باشد و از نظر ذهنی برای تغییر سبک زندگی خود آماده باشد.
- چاقی عصبی و روانی: در آخر، اگر چاقی فرد ناشی از بیماری های روانشناختی باشد یا به عبارتی دچار چاقی عصبی و روانی باشد، می تواند از این عمل جراحی برای لاغری بهره ببرد.
لازم به ذکر است که در برخی افراد که دارای شاخص توده بدنی بالای 32 هم هستند، با مشاوره از پزشک مورد نظر، می توان عمل اسلیو معده را انجام داد.
مزایای عمل اسلیو معده چیست؟
تجربیات افرادی که عمل اسلیو معده انجام داده اند نشان می دهد که این جراحی دارای مزایا و فواید زیر است:
- کاهش وزن بیشتر: بیمارانی که اسلیو معده انجام داده اند، در مدت حدود 12 تا 24 ماه پس از عمل، تا 83 درصد از وزن اضافی خود را از دست می دهند که نشان از کاهش وزن موثر این جراحی دارد.
- خطر کمتر نسبت به بای پس معده: با توجه به عدم نیاز به بای پس روده، عمل اسلیو معده با خطرات کمتری نسبت سایر روش ها دارد.
- ترشح هورمون و احساس گرسنگی کمتر: این جراحی باعث کاهش ترشح هورمون های تحریک کننده اشتها یا گرلین می شود، که باعث احساس گرسنگی کمتر در بیماران می گردد.
- پیشگیری از برخی بیماری های مزمن: اسلیو معده به پیشگیری از برخی بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، افزایش فشار خون و کلسترول، آپنه انسدادی خواب، دیابت نوع 2، سکته مغزی، سرطان و ناباروری کمک می کند.
عوارض عمل اسلیو معده چیست؟
همانند سایر جراحی ها، عوارض جانبی و خطرات عمل اسلیو معده برای هر شخصی متفاوت است. می توان گفت که این عمل یک فرآیند خطرناک است، زیرا بخش قابل توجهی از یک اندام حیاتی از بدن حذف می شود. به علاوه، اسلیو معده یک جراحی دائمی است. بنابراین، قبل از اقدام به این جراحی، لازم است همه جوانب و مسائل آن را دقیقا مورد بررسی قرار دهید. عوارض اسلیو معده یا خطرات این جراحی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خونریزی زیاد
- عفونت
- واکنش منفی به بیهوشی
- ایجاد لخته خون
- مشکلات تنفسی
لازم به ذکر است که این لیست کامل نیست و عوارض ممکن است بسته به وضعیت فرد متغیر باشد. قبل از تصمیم گیری در مورد انجام این جراحی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و تمامی جوانب و خطرات احتمالی را به دقت بررسی کنید.
جمع بندی
با وجود اینکه عمل اسلیو معده در میان جراحی های لاغری از خطر کمتری برخوردار است، با این حال بهتر است قبل از تصمیم به جراحی تمامی روش های غیر جراحی برای لاغری را امتحان کنید و در صورت موفق نشدن با مشورت پزشک متخصص اقدام به جراحی لاغری کنید.