هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  4030208158 ۲۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی نوشت؛ 

۱- شاید از تیتر یادداشت پیش روی تعجب کنید و از خود بپرسید؛ «‌برجام» با لایحه «‌عفاف و حجاب‌» چه نسبتی دارد؟! در نگاه اول حق با شماست! موضوع برجام فناوری هسته‌ای و مقصود از آن  لغو تحریم‌های ظالمانه و غیر‌قانونی علیه کشورمان بود ولی موضوع لایحه عفاف و حجاب، مقابله با پدیده پلشت و خانمانسوز کشف حجاب است. اما مروری -هرچند گذرا- بر متن لایحه عفاف و مسیری که تاکنون طی کرده است، این نگرانی جدی را پیش می‌کشد که مبادا همان‌گونه که برجام به جای لغو تحریم‌ها، تعداد آنها را دو برابر کرد، لایحه عفاف و حجاب نیز به جای پیشگیری از ناهنجاری کشف حجاب، گسترش این پدیده پلشت را به دنبال داشته باشد! مجلس قبلی برجام را بی‌توجه به انتقادات جدی و مستند منتقدان، ظرف ۲۰ دقیقه تصویب کرد و شد آنچه نباید می‌شد! مراحلی که در تصویب لایحه عفاف و حجاب دنبال می‌شود نیز با آنچه بر سر تاسیسات هسته‌ای کشورمان آوار شد، شباهت‌هایی دارد و صد البته با دامنه‌ای بسیار گسترده‌تر و خطرناک‌تر! تعجب نکنید. بخوانید!
۲- این روزها لایحه موسوم به عفاف و حجاب برای بررسی نهائی در دستور کار شورای محترم نگهبان قرار گرفته است. پیش از این و در طول نزدیک به یک سالی که از تهیه و تنظیم این لایحه می‌گذرد، در چند نوبت و متناسب با مراحل مختلفی که لایحه طی می‌کرد، به ارزیابی و نقد مستند برخی از مفاد آن پرداخته بودیم ولی متاسفانه علی‌رغم برخی تغییرات، موارد سؤال‌برانگیز کماکان و یا کم و بیش در متن لایحه دیده می‌شود که می‌تواند کارآمدی آن را با تردیدهای جدی رو‌به‌رو کند. از این روی، اشاره به نکاتی را در این خصوص خالی از فایده نمی‌دانیم.
۳- اولین پرسش که اساسی‌ترین نیز هست، این که لایحه یاد شده بر اساس کدام نیاز و برپایه کدام ضرورت تهیه شده است؟! 
الف: اگر پاسخ آن است که برای مقابله با کشف حجاب و حفظ عفت عمومی نیاز به قانون داشته‌ایم که باید گفت این پاسخ قابل قبول نیست! چرا که موضوع و متن مواد ۶۳۸ و ۶۳۹ از قانون مجازات اسلامی و قانون موسوم به البسه (مصوب ۲۸ اسفند ۱۳۶۵‌) به وضوح در این خصوص بوده و هست. بنابراین فقدان قانون نمی‌تواند انگیزه قابل پذیرشی برای تهیه لایحه مورد اشاره باشد.
ب: ممکن است گفته شود که قوانین موجود کافی نبوده و نیاز به اصلاح داشته است! در این صورت می‌توانستند با ارائه ماده واحده، مفاد قانون قبلی را اصلاح کنند! 
ج: بر فرض که تهیه و تدوین قانون تازه‌ای برای حجاب ضرورت داشته است! سؤال این است چرا مادام که قانون جدید به تصویب نرسیده است، این پدیده خسارت‌آفرین به حال خود رها شده و برای پیشگیری از آن به قوانین موجود عمل نشده است؟ این «‌ترک فعل‌» که مصداق روشن عمل مجرمانه است با کدام توضیح قابل قبولی صورت گرفته است؟! 
۴- ممکن است ادعا شود که رو‌به‌رو شدن با شرایط خاص! علت احساس نیاز به تهیه این لایحه بوده است! که باید پرسید: کدام شرایط خاص مورد نظرتان است؟! جامعه روال عادی خود را طی می‌کرد و رخداد و شرایط ویژه‌ای در میان نبود. حضرت آقا در دیدار رمضانی مسئولان نظام به همین نکته اشاره کرده و می‌فرمایند: «یک مطلب دیگری را من می‌خواهم مطرح کنم و آن چالش تحمیلی مسئله‌ «حجاب» در کشور است.‌
مسئله‌ حجاب تبدیل شده به یک چالش و بر کشور ما تحمیل شده، این را تحمیل کردند. کسانی نشستند نقشه کشیدند، برنامه‌ریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما، در حالی‌ که چنین مسئله‌ای در کشور وجود نداشت، مردم با شکل‌های مختلف داشتند زندگی می‌کردند‌». آیا پیش کشیدن لایحه حجاب و عفاف بی‌آن که ضرورتی داشته باشد، بخشی از پازل دشمن و کمک به این «‌چالش تحمیلی‌» نبوده است؟! 
۵- آیا موارد یاد شده شک‌برانگیز نیست؟! و انگیزه تدوین و تهیه لایحه موسوم به حجاب و عفاف را با تردیدهای جدی رو‌به‌رو نمی‌کند؟! و آیا اقدام به تهیه این لایحه همان «‌چالش حجاب‌» نیست که در غفلت و ساده‌اندیشی مسئولان، به نظام و توده‌های عظیم مردم متدین و پاکباخته کشورمان تحمیل شده است؟! اگر پاسخ منفی است، بفرمایید چرا از هنگام تهیه لایحه عفاف تاکنون، ناهنجاری کشف حجاب گسترده‌تر شده است؟! چرا برخلاف تاکید رئیس قوه قضائیه و رئیس‌جمهور بر اجرای قوانین موجود، از اجرای آن خودداری شده است؟! 
چرا لایحه‌ای با ۹ ماده از سوی قوه قضائيه و افزایش آن به ۱۵ ماده توسط قوه مجریه وقتی به مجلس می‌رود به ۷۱ ماده و در حجم انبوه ۳۲۴۲۱ کلمه (بخوانید کلیات ابوالبقا‌) تبدیل می‌شود و نزدیک به یک سال در کوچه پس کوچه‌های مجلس معطل می‌ماند؟!
۶- و اما، اقدام اخیر نیروی انتظامی در قالب «‌طرح نور‌» نه فقط تاکنون طرح موفقی بوده است بلکه با جرأت می‌توان گفت که تنها طرح و اقدام موفق و کارساز طی یک‌سال اخیر است. در این خصوص گفتنی است که اولاً؛ این طرح، کمترین ربطی به لایحه عفاف و حجاب ندارد بلکه  اجرای قوانین موجود است که طی یک سال گذشته در حرکتی مشکوک، متوقف مانده بود و از این روی سند دیگری بر غیر‌ضروری بودن لایحه حجاب و عفاف است و این پرسش را پیش می‌کشد که چرا و با چه توجیه قابل قبولی از اجرای قوانین موجود خود‌داری شده بود؟! و ثانیاً؛ در صورتی که لایحه عفاف و حجاب به‌گونه‌ای که در مجلس تهیه شده است به تصویب شورای نگهبان برسد، از ادامه اجرای طرح نور نیز جلوگیری خواهد شد و امید تازه‌ای که با اجرای این طرح در افق پیش‌روی ملت پدید آمده است هم بر باد خواهد رفت!... می‌پرسید چرا؟! بخوانید!
۷- در ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب آمده است «‌هر زنی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است، اعم از فضای حقیقی یا مجازی کشف حجاب کند، به نحوی که چادر یا مقنعه یا روسری یا شال و امثال آنها بر سر نداشته باشد، در مرحله اول از طریق سامانه‌های هوشمند فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با تطبیق با سایر بانک‌های اطلاعاتی اطمینان‌آور احراز هویت قطعی مرتکب، معادل یک دوم حد‌اکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه ولیکن اخذ جریمه مذکور به مدت ۳ سال معلق می‌شود و با استفاده از سامانه‌های هوشمند یا پیامک یا پست، به وی اعلام می‌شود. در صورت تکرار در مدت تعلیق جریمه (مرتبه دوم‌) علاوه‌بر اخذ جریمه مرتبه اول، معادل حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه و از طرق مذکور به وی اعلام می‌شود، در مرتبه سوم توسط مرجع قضائی به جزای نقدی درجه شش و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه پنج محکوم می‌شود. در صورت تکرار بیش از چهار بار، مرتکب به مجازات تکرار جرم موضوع ماده ۳۷ این قانون، غیر از حبس محکوم می‌گردد‌»!
۸- یک بار دیگر متن این ماده را بخوانید! پلیس از برخورد قانونی با کشف حجاب که «‌جرم‌مشهود» است و باید بلافاصله از آن جلوگیری کند، منع شده است! و به جای آن باید پس از مشاهده کشف حجاب از کشف‌حجاب‌کننده عکس بگیرد و خانم کشف‌حجاب‌کننده را از طریق سامانه‌ها شناسائی کند و سپس به او پیامک بزند و در نهایت خانم کشف حجاب‌کننده به جریمه نقدی محکوم خواهد شد و مطابق این ماده «‌اخذ جریمه مذکور به مدت ۳ سال معلق می‌شود‌»! و... یعنی پول بده و کشف حجاب کن! و تازه این جریمه هم ۳ سال به حالت تعلیق خواهد بود!
آیا قرار است این‌گونه با پدیده خانمان‌برانداز کشف حجاب مقابله شود؟! اگر لایحه یاد شده با همین فحوا تصویب شود، اولاً؛ دست دشمنان و عوامل مزدور آنها را برای گسترش کشف حجاب باز می‌گذارد. ثانیاً؛ زنان و دختران فریب‌خورده و بی‌خبر از پشت صحنه این پدیده پلشت را در طرح فریب دشمنان به حال خود رها می‌کند و در نهایت زمینه را (به قول حضرت آقا‌) برای گام‌های خسارت‌بار بعدی فراهم می‌آورد.
۹-‌ حالا به این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار رمضانی مسئولان نظام نگاه کنید حضرت ایشان بعد از تاکید بر وجوب شرعی و قانونی حجاب، می‌فرمایند: «‌امروز [دشمنان] روی مسئله برداشتن حجاب بانوان تلاش می‌کنند ولی این اول کار است. هدف این نیست. هدف دشمن آن است که وضع کشور را برگردانند به وضعیت قبل از انقلاب‌... بنده اطمینان دارم که بانوان کشورمان حتی کسانی که یک مقداری در زمینه حجاب سهل‌انگاری‌هائی هم دارند، اینها دلبسته اسلامند. وابسته نظامند. بارها گفته‌ام که با این دید باید نگاه کرد. بنده معتقدم در دولت و در قوه قضائیه و در بخش‌های مختلف در این زمینه مسئولیت وجود دارد و باید به مسئولیت‌های قانونی و شرعی خود عمل کنند. خود بانوان ما در این مسئله بیش از همه مسئولیت دارند‌».
۱۰- و در پایان، اشاره به دو نکته ضروری به نظر می‌رسد؛
اول:‌ آن که طرح «نور‌» نشان داد با اجرای هوشمندانه قوانین موجود می‌توان به مقابله کشف حجاب رفت و ضمن شناسائي و برخورد قاطع با عوامل مزدور دشمن، زنان و دختران بی‌خبر از نقشه دشمنان را هم از ترفند فریبکارانه آنان با خبر کرده و نجات داد. و البته حضور و مسئولیت‌پذیری سایر مراکز مسئول نیز ضروری است.
دوم:‌ از شورای محترم نگهبان انتظار می‌رود که مانند همیشه تمامی مفاد لایحه عفاف و حجاب را با دقت‌نظر بررسی کند و همان‌گونه که روش پسندیده این شورا بوده و هست اجازه ندهد کمترین تخلفی از مبانی شرعی، اصول قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام در طرح یاد شده جای داشته باشد‌... اگرچه با توجه به شرحی که درباره تهیه این لایحه ارائه شد، بهتر آن است که طرح یاد شده از اساس کنار گذارده شود

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۷۰۰۹۹۰۰:۲۴:۵۷ ۱۴۰۳/۲/۹
تو که سالهاست هدف و نیتی که داری برای اکثر مردم رو شده و با برجامی که تا حدودی ارامش را برای مردم و کشور به ارمغان اورده بود مخالفت شدید داشتی و حالا هم با تحریک حجاب باز هم خواهان ناارامی و تنش در جامعه هستی.
ناشناس۳۴۷۰۳۸۶۱۰:۱۷:۰۷ ۱۴۰۳/۲/۹
برجام واگذاری امنیت ملی و دخالت دیگران در امور داخلی ایران بود تا به این برسیم که همین برجام چرا تحریم‌ها را کم نکرد!
ناشناس۳۴۷۰۳۸۹۱۰:۱۸:۲۷ ۱۴۰۳/۲/۹
تنش یعنی عدم اجرای قانون
ناشناس۳۴۷۰۳۹۲۱۰:۱۹:۲۲ ۱۴۰۳/۲/۹
سرکوب شدید اقتصادی به معنی آرامش نیست بلکه آرامش خیالی قبل طوفان هست
ناشناس۳۴۷۰۵۰۸۱۱:۲۴:۴۲ ۱۴۰۳/۲/۹
هدف ها رو شده قانون اجرا نشود و ماهی گیری از آب گل آلود و دومینو برای دیگر قانون حیاتی مملکت اسلامی و بعد آشوب و تجزیه
ناشناس۳۴۷۰۶۴۴۱۳:۰۲:۱۵ ۱۴۰۳/۲/۹
شما یک مقدار هم در باب مفاسد اقتصادی و عدم مجازات درخور و بازدارنده مفسدان قلم فرسایی کنید....
ناشناس۳۴۷۰۱۲۱۰۱:۲۶:۳۶ ۱۴۰۳/۲/۹
کجای کاری، قانون حجاب را رها کردن و حتی مروجین بی حیایی را تشویق می کنند
حسین قلی خان۳۴۷۰۱۲۷۰۱:۵۵:۳۱ ۱۴۰۳/۲/۹
الان بیشتر از یکساله که مجلس و شورای نگهبان و دولت روی این لایحه کار کرده‌اند حالا کیهان میگه باطلش کنند پس چرا از اول شروع کردند لابد باید قبلا از کیهان اجازه می گرفتند
صمصام۳۴۷۰۱۶۵۰۶:۱۵:۵۷ ۱۴۰۳/۲/۹
اگر همین طوری و با همین خشم و شدت دوخط هم راجع به گرانی مسکن مینوشتید باورمان میشد که دلسوز ملت هستید اما نیستید شاید هم گرانی مسکن دغدغه شما نیست دردتان درد مردم نیست
ناشناس۳۴۷۰۵۱۹۱۱:۳۵:۰۴ ۱۴۰۳/۲/۹
و ایضا وضعیت بد معیشتی که تاکنون لمسش نکردید.
ه ن۳۴۷۰۱۶۸۰۶:۲۵:۱۳ ۱۴۰۳/۲/۹
ایشان واقعا درست می گویند و ما امیدواریم مجلس آینده این طرح را اصلاح نماید .
ناشناس۳۴۷۰۲۰۳۰۷:۲۲:۲۱ ۱۴۰۳/۲/۹
بعضیا هرچقدر هم برای کشور زیانبار بوده باشن همچنان سر کارشون هستن
ناشناس۳۴۷۰۶۲۲۱۲:۴۶:۴۲ ۱۴۰۳/۲/۹
همین که عده ای دنبال ترویج و توجیه بی حیایی هستند اما عده ای هستند که مقابله می کنند حکم جهاد دارد.
صمصام۳۴۷۰۲۱۱۰۷:۳۶:۴۶ ۱۴۰۳/۲/۹
حسین شریعتمداری اینقدر که تار موی زنها رو میبینه چرا وضعیت تورم و گرانی رو نمی بیند.
ناشناس۳۴۷۰۷۶۴۱۵:۱۲:۱۸ ۱۴۰۳/۲/۹
برای اینکه نمی خواهد ببیند و فقط آنچه را می پسندد می بیند و داد سخن سر می دهد!
ناشناس۳۴۷۰۲۲۸۰۷:۵۱:۰۵ ۱۴۰۳/۲/۹
عفاف امری درونی و اعتقادی است با قانون و به زور ایجاد نمی شود.
ناشناس۳۴۷۰۲۴۵۰۸:۰۷:۴۰ ۱۴۰۳/۲/۹
لایحه عفاف و حجاب در صورتی می‌تواند ریشه بی حجابی و بی بند و باری را برکند که سازمان مردم نهاد بسبج تمام قد به عنوان ضابط قضایی پا به عرصه شبیخون فرهنگی بگذارد
ناشناس۳۴۷۰۲۴۶۰۸:۰۸:۴۱ ۱۴۰۳/۲/۹
درود و تشکر از سلطان و سردار قلم و بیان جناب شریعتمداری
امیر حسین سلطان/تهران۳۴۷۰۲۸۶۰۹:۰۳:۴۰ ۱۴۰۳/۲/۹
آقای شریعتمداری همه چیز را مد نظر گرفته اند الا اقتصائات زمانه و روزگار ما را! اگر تداوم وضعیت گذشته مشکلی نداشت پس تهیه و تدوین طرح یا لایحه جدید برای چه بوده است؟ آقای شریعتمداری با نسل های جدیدی سر و کار داریم که حداقل اصلاح قوانین و دستورالعمل های گذشته است و همیشه اینطور نیست که هر قانون یا دستورالعملی قابل اصلاح و تجدید نظر و بازنگری باشد. این شد پاسخی به بخش عمده سئوالات و موارد پیش آمده خلاف انتظار و توقع شما! در ثانی هنوز زمانی از اجرای طرح نور و مشابه آن نگذشته است که شما کشور را بی نیاز از قانون عفاف و حجاب هنوز تصویب نهایی شده می پندارید. با زور و تحکم یک مسأله صد در صد فرهنگی(باز تاکید بر فرهنگی بودن حجاب) قابل حل و فصل نبوده، نیست و نخواهد بود چرا که اگر بنا بود با توسل به اینگونه روشها همه افراد حجاب شان را رعایت می کردند اصولا وضعیت سالهای اخیر به این صورت نمی بود پس حضور همیشگی ماموران انتظامی و نیروی قهریه در آن کوچه و خیابان و میدان و معابر نه امکان پذیر است و مستلزم صرف هزینه های بالایی است و نه با مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی و فصل سوم آن یعنی حقوق ملت سازگاری خواهد داشت. اجازه دهید قانون در دست بررسی آخرین مراحل تصویبش را هم بگذراند و آنگاه آن را مورد نقد و نظر قرار بدهید. با سپاس
ناشناس۳۴۷۰۲۸۷۰۹:۰۴:۴۴ ۱۴۰۳/۲/۹
جناب شریعتمداری حالا نمیشد همین مطلب رو بدون تیکه پراندن به برجام بیان کنی ؟!! یعنی الان اوضاع ما خیلی بهتر از قبل از برجام شده ؟!
علی۳۴۷۰۳۱۶۰۹:۳۱:۲۰ ۱۴۰۳/۲/۹
از مصائب روزنامه ها با بودجه دولتی(بیت المالی) و کارشناسان دولتی اینه که در مورد همه چیز خود را صاحب نظر می دانند و توانایی پیوند هسته اتم به حجاب را دارند
ناشناس۳۴۷۰۵۲۶۱۱:۳۹:۲۱ ۱۴۰۳/۲/۹
الا در مورد گرانی ، تورم و قدرت خرید دهکهای یارانه بگیر.
ناشناس۳۴۷۰۳۵۳۰۹:۵۹:۵۱ ۱۴۰۳/۲/۹
وقتی دارند به ورزشکاران زن لباس زننده می دهند و در فیلم ها هم همین طور بدان که دارند بازی می دهند
ناشناس۳۴۷۰۳۵۵۱۰:۰۰:۳۱ ۱۴۰۳/۲/۹
الان می آیند و حرف از فساد و دزدی می زنند .
ناشناس۳۴۷۰۵۲۱۱۱:۳۵:۴۱ ۱۴۰۳/۲/۹
حالا شما چرا از این حرفا ناراحت میشی؟
ناشناس۳۴۷۰۵۵۶۱۲:۰۶:۲۲ ۱۴۰۳/۲/۹
خب درستش هم همین است که اگر ادعای پیروی از حق دارید باید همه جا باشد نه گزینشی.
ناشناس۳۴۷۰۴۲۶۱۰:۴۶:۴۶ ۱۴۰۳/۲/۹
کاری به وجوب یا عدم وجوب حجاب ندارم و این را به روحانیون می سپارم که حداقل تا اینجا روحانیون و مراجع نظر واحدی در این مورد نداشته و نمی توان حکم واحدی صادر کرد اگر نظر مرجعیت شرط است.موضوع اصلی آنجاست که در کجای احادیث و روایات جریمه تعزیراتی یا مالی یا بدنی یا زندان برای مساله حجاب دیده شده است؟
ناشناس۳۴۷۰۴۵۳۱۰:۵۷:۳۱ ۱۴۰۳/۲/۹
در خصوص برجام: اگر بد بود چرا دولت فعلی به گفته وزیر خارجه مدام در پی احیای آن است و میگه برجام بدون تغییر؟ در خصوص حجاب: خوب بهتره در کنار آن از مشکلات اقتصادی و معیشتی هم نام برده شود
ناشناس۳۴۷۰۵۱۱۱۱:۲۵:۳۹ ۱۴۰۳/۲/۹
آقای شریعتمداری کاش در مورد مفاسد اقتصادی دولتی و خودرو سازها، ربا در بانکها که عملا جنگ با خدا محسوب میشه، قلمی هم می زدید. اصل رو رها کردید و به فرع پرداختید!؟ به استناد کدام آیه از قرآن حجاب اجباری شده!؟ به استناد کدام آیه از قرآن با بی حجابی برخورد میشه!؟ آیا دوران پیامبر هم حجاب اجباری بوده!؟ تعداد آیاتی که در مورد مفاسد اقتصادی داریم بیشتر است یا حجاب!؟
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  7. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  8. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  9. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  10. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  11. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  12. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  13. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  14. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  15. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  16. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  17. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  18. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  19. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  20. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  21. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  22. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  23. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  24. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

  25. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

آخرین عناوین