نکنید آقایان، نکنید!

محسن سربوجاریان، گروه اقتصادی الف،   4031003097 ۴۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
نکنید آقایان، نکنید!

در خبرها شنیدم سرمایه گذاران چینی اعلام آمادگی کردند درساخت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی سرمایه گذاری نمایند و صدالبته مورداستقبال مقامات مسئول قرار گرفته.

نکنید آقایان، نکنید! سوخت فسیلی را نسوزانید، شما با تولید یک مگا وات انرژی تجدیدپذیر از سوخت رسانی به نیروگاه‌ برای ۳۶۵ روز سال راحت می شوید و۳۶۵بار در سال سوخت مورد نیاز آن یک مگا وات را صرفه‌جویی می کنید.

تصور کنید امروز سوختی را که براي تولید انرژی در نیروگاه‌ها می سوزانیم، بتوانیم صادر کنیم یا در پتروشیمی ها به محصولات با ارزش افزوده تبدیل کنیم وهمچنین برق تجدید پذیر را جایگزین گاز نمائیم، البته تصویر سازي از چنين روزی هر چند خواب وخیال ولی شیرین است. اقتصاد ایران درچنان روزی چه دیدنی است هر چند رویا گونه ولی رویای دلپذیری است.
جالب اینکه اصلا دور ازدسترس نیست وکاملا شدنی و نیاز به سرمایه آنچنانی نیز ندارد.

در هماهنگی وزارت نیرو ونفت، از پول حاصل از نسوزاندن سوخت در نیروگاه‌ها و گاز در منازل و کار خانه ها،نه تنها سرمایه لازم مهیا می‌شود.بلکه چنان مازاد درآمدی را به‌ همراه دارد که می تواند اکثر گپ های اقتصادی ما را نیز پوشش دهد. بیایید تولید برق از منابع تجدید پذیر را برای بخش خصوصی سود آور نمایید. فقط همین یک کار را انجام دهید کافی است ودیگر به هیچ چیز کار نداشته باشيد،.

شاید بگویند برای خرید برق با قیمت بالاتر  پول نداریم ، بله تا زمانیکه به نقطه سر به سر ناترازی انرژی نرسیم نياز به سرمایه داریم ولی پس ازآن و صرفه جويي در سوخت مصرفی، سرمایه به‌ سرعت بر می گردد.

برای این مدت که کمتر از یکسال است نیاز به سرمایه داریم و دعوت از سرمایه‌گذاران با حتی سود بالاتر از معمول قابل قبول است ودر نهایت می توان به اندوخته مردم (طلاودلار) با حفظ اصل سرمایه به همان شکل وسود معقول هم فکر کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۱۰۹۵۷۰۹:۱۶:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۴
کشور چین بزرگترین گسترش دهنده نیروگاه‌های خورشیدی و بادی هستش و کشور ما هم از لحاظ روزهای آفتابی و بادی بینظیر . اونوقت مسوولین فقط دنبال قراردادهایی هستند که داخلش رانت باشه .
ناشناس۳۷۱۱۰۰۳۰۹:۵۴:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۴
برخی بدنبال واردات کارخانجات و تکنولوژی از رده خارج کشورهای دیگر هستند تا بار....آقا مگر مطالعه ندارید سیر تحولات انرژی و سبد انرژی دیگر کشورها را نمی‌بینید ..مگر عضو توافقنامه پاریس نیستید .. استراتژی تدوین شده منطبق با تعهدات برای کاهش گازهای گلخانه ای نداشتیم حالا میخواهید نقض آن تعهدات را با ورود کارخانجات از رده خارج بیشتر کنید ..فردا به صادرات فرآورده های نفتی کشور بخاطر عدم انجام تعهدات کاهش گازهای گلخانه ای و متصاعد نمودن آن مالیات های عمده می‌بندند چرا مطالعه ندارید چرا روال استراتژی کشورهای دیگر را نمی‌بینید چرا همان توافقنامه پاریس را که امضا کردی یکبار تعهدات و جرایم عدم عمل به آنها را نمیخوانید ...با سخنرانی که کار درست نمیشود ...آقا وقت ندارید و یا تخصص ...بدهید بقیه بخوانند برایتان مفاهیم آن را به زبان ساده توضیح دهند ...ترکیه پنجاه درصد انرژی خود را از منابع تجدید پذیر تامین می‌کند ..نروژ که حدود ۴۰ درصد گاز اروپا را صادر می‌کند هدفش تامین کلیه انرژی از منابع تجدید پذیر و اکنون حدود ۷۰ درصد از این منابع انرژی تامین میکند ...چرا کارشناسی نمیکنید مگر بستن قرارداد برای نیروگاه های از رده خارج اینقدر مزایا برای برخی ...
ناشناس۳۷۱۱۱۱۳۱۱:۲۹:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۴
کشور چین بزرگترین آلاینده هوای جهان است. شهر های پکن و شانگهای اغلب روزها در فهرست 10 شهر آلوده جهان قرار دارند.
ناشناس۳۷۱۱۱۲۴۱۱:۳۹:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۴
مخارج ساخت، نصب و نگهداری نیروگاههای خورشیدی دست کمی از نیروگاههای فسیلی ندارد. به علت غلظت بالای ذرات غبار در هوای مناطق مختلف ایران، خصوصاً مناطق کویری و بیابانی، سطح صفحات خورشیدی در معرض فرسایش دایم بوده و باید به طور پیوسته تمیز و غبار روبی شوند که این خود معظل بزرگی است.
ناشناس۳۷۱۱۲۲۲۱۲:۵۲:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۴
الان سلولهای خورشیدی ضد گرد و‌غبار برای شرایط مختلف آب و هوایی موجود است ،...با استفاده از روش‌های مختلفی مانند تمیز کردن دوره‌ای، استفاده از پوشش‌های ضد گرد و غبار و سیستم‌های خود تمیزکننده، می‌توان تاثیر گرد و غبار بر پنل‌های خورشیدی را کاهش داد و کارایی آنها را بهبود بخشید. انتخاب روش‌های مناسب بسته به شرایط محیطی و جغرافیایی هر منطقه اهمیت دارد و می‌تواند به بهره‌وری بیشتر از انرژی خورشیدی کمک کند.
ناشناس۳۷۱۱۴۰۰۱۴:۳۴:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۴
استفاده از نیروگاههای خورشیدی برای صنایع کوچک و روستاهای دور افتاده راه حل مناسبی است. اما برای کشور بزرگ ایران هزینه کردن برای ساخت نیروگاههای خورشیدی در مقیاس خیلی بزرگ با توجه به عمر محدود صفحات خورشیدی و مراقبتهای دائم از آنها نه اقتصادی است و نه منطقی.
ناشناس۳۷۱۱۲۶۷۱۳:۱۷:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۴
عمر مفید صفحات خورشیدی حداکثر 10 سال است.
ناشناس۳۷۱۱۱۳۸۱۱:۴۶:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۴
قالیباف دیروز در دانشگاه امام حسین: روزانه ۳۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی قاچاق می‌شود اما برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها کمبود داریم!
ناشناس۳۷۱۱۲۹۳۱۳:۳۰:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۴
آقای قالیباف خودت میدانی که قاچاق را مافیای قدرت میکنند. چند روز قبل سردار گودرزی فرمانده مرزبانی از قاچاق بی حد و مرز سوخت و همچنین واردات خودرو توسط یکی از آقازاده ها پرده برداشت.
ناشناس۳۷۱۱۰۶۹۱۰:۵۹:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۴
جناب سربوجاریان چرا مخالفت شون رو با گسترش نیروگاه های اتمی اعلام نمی کنن، نیروگاههایی که شترمرغند و معلوم نیست هدف از تاسیس شون چی بوده؟
ناشناس۳۷۱۱۲۲۸۱۲:۵۴:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۴
تنوع بخشی به تولید کننده های حامل انرژی باید در محور توجه باشد تجدید پذیر و انتقال نیروگاه های فسیلی به سواحل جنوبی کشور در جهت رفع معضل آلودگی و مشکل کم آبی برای سیستم خنک کنندگی آن
aridon.gh4848@۳۷۱۱۵۸۱۱۶:۲۷:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۴
چرا دور از خیال است که به توسعه انرژی پایدار برسیم ؟ فقط نظامیان از دوربر دولت ومدیریت کلان کشور دور کنیم ودخالت درسیاست نداشته باشند وتفکر وعملکرد سیاست های جنگی کنار بگذاریم وبا دنیا تعامل کنیم کشور گلستان میشود
ناشناس۳۷۱۱۶۳۶۱۶:۵۸:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۴
یک اشتباه از سوی نویسنده مطلب رخ داده و احتمالا همین موضوع در متن مطلب و کامنت ها مورد مخالفت قرار گرفته است. اگر احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به طور کامل (بخش گازی و بخاری) مدنظر است که مطلب و کامنت ها صحیح است ولی اگر قرارداد برای تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی است، کاملا درست و صحیح است. همین الان تعداد زیادی نیروگاه گازی هست که به صورت سیکل ساده بهره برداری می شوند. اگر بخش بخار بازیافت انرژی تلف شده این نیروگاه احداقث شود، بدون مصرف سوخت جدید، می توان تولید انرژی داشت.
ناشناس۳۷۱۰۹۶۰۰۹:۱۷:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۴
چین رسما اعلام کرد که برای اولین بار در سال 2023 بدلیل رشد عظیم برق بادی و خورشیدی و خودرو برقی همچنین استفاده از گاز طبیعی مایع در کامیونهای چین به جای گازوییل به اوج مصرف بنزین و گازوییل رسیده و امسال شروع به منفی شدن مصرف نفت و گازوییل کرده که از این به بعد هر سال سرعت بیشتری در کاهش مصرف نفت و گازییل در صنعت چین شاهد خواهیم بود.
ناشناس۳۷۱۱۱۱۵۱۱:۳۰:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۴
چین دروغ می گوید.
ناشناس۳۷۱۰۹۷۰۰۹:۲۵:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۴
برای اینکه متوجه شویم چه انقلاب عظیمی از سوی چین در دنیای انرژی اتفاق افتاده همین اندازه اشاره کنیم که امسال چین 70 درصد نصب ظرفیت انرژی خورشیدی دنیا به اندازه 212 گیگاوات( کل ظرفیت نیروگاههای نصب شده در ایران از اول تا کنون 90 گیگاوات) و انرژی بادی65 گیگاوات را فقط در طول یکسال نصب کرده و همین الان شش سال زودتر به هدف برنامه بلند پروازانه 2030 خود رسیده. و تولید خودرو برقی چین به بالای 1.5 میلیون دستگاه در ماه! رسیده و قیمت باطری برای خودرو به زیر 70 دلار در کیلووات( یک خودرو تسلا 100 کیلووات) رسیده و هزینه باطری ها برای تامین شهرها با کلیه سرویس و نصب به 65 دلار در کیلوات رسیده. یعنی الان در چین هزینه ساخت یک باطری به اندازه نیروگاه اتمی بوشهر یا هزار مگاوات به کمتر از 65 میلیون دلار رسیده در حالیکه یک نیروگاه اتمی هزینه ای بالای 8 میلیارد دلار و ده سال طول ساخت داره. نتیجه اینکه شهرهای چین که تا سه سال پیش همیشه جزو الوده ترین شهرهای دنیا بودند الان دیگر جزو حتی ده شهر الوده دنیا هم نیستند.
ناشناس۳۷۱۰۹۷۲۰۹:۲۶:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۴
«برای این مدت که کمتر از یکسال است نیاز به سرمایه داریم و دعوت از سرمایه‌گذاران با حتی سود بالاتر از معمول قابل قبول است ودر نهایت می توان به اندوخته مردم (طلاودلار) با حفظ اصل سرمایه به همان شکل وسود معقول هم فکر کرد.» اولی رو نمیتونی. چون همین الان کلی بدهی به بخش خصوصی داری. دومی رو هم نمیتونی. چون نمیتونی اعتماد و مشارکت مردمو جذب کنی
ناشناس۳۷۱۱۰۰۶۱۰:۰۲:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۴
اعتماد و مشارکت مردمو میتوان جذب کرد به خاطر دارم در تابستان سال 86 قطعی برق داشتیم دولت نهم اوراق مشارکت نیروگاهی با سود بالا فروخت و مشکل قطعی برق را تا سال 92 کاملا حل کرد بنده هم جزو خریداران اوراق مشارکت نیروگاهی بودم.
ناشناس۳۷۱۱۱۱۴۱۱:۳۰:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۴
امروز رابطه دولت - ملت دچار مشکلاتی عظیم است. از طرفی اصرار مسئولان به سوختن نفت برای تولید برق شگفت انگیز و مشکوک است!
ناشناس۳۷۱۱۰۱۰۱۰:۰۶:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۴
نکنید اقایان نکنید نیروگاههای سوخت فسیلی هوا را الوده می کنند و به صرفه نیستن نیروگاه اتمی بسازید که هم معضل الودگی هوا حل بشود و هم تولید انرژی اتمی به صرفه است.
ناشناس۳۷۱۱۰۱۲۱۰:۰۹:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۴
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به نمایندگی از کشورمان پیش تعهدات ایران (INDC) را در توافقنامه الزام آور آب و هوایی پاریس به امضا رساند و این درحالیست که عدم پایبندی به تعهدات امضا شده ایران مبنی بر کاهش ۱۲ درصد تولید گازهای گلخانه‌ای می‌تواند، تبعات جهانی برای ایران داشته باشد؟..
ناشناس۳۷۱۱۰۴۷۱۰:۴۰:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۴
دولت روحانی با پیوستن به معاهده پاریس و برجام از ساخت نیروگاههای اتمی و غیر اتمی اجتناب می کرد و اینگونه کشور را با 22 هزار مگاوات کسری برق مواجه کرد.
ناشناس۳۷۱۱۱۱۹۱۱:۳۶:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۴
کشورها باید همگی از گرم شدن زمین جلوگیری کنند تا تغییرات اقلیمی به وجود نیاد !
ناشناس۳۷۱۱۱۲۵۱۱:۳۹:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۴
این همه هزینه که احمدی نژاد با تحریم های هسته ای روی دست مردم گذاشت اگه صرف انرژی خورشیدی کرده بود الان کشور خیلی جلوتر بود !
ناشناس۳۷۱۲۱۰۲۲۲:۰۰:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۴
تعلل دولت روحانی در ساخت نیروگاههای اتمی و واردات خودروهای برقی دلایل اصلی الودگی هواست.
ناشناس۳۷۱۱۲۲۴۱۲:۵۳:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۴
خود آن کشورها بیشترین آلودگی گلخانه ای دارند و جالب تر آقایان بابت آب و هوایی پاریس کمترین سرمایه گذاری کردند حتی در تجدید پذیر. در زمان احمدی نژاد قطعی برق تمام شده بود و غربگرا ها آمدن و کشور را عقب بردند
ناشناس۳۷۱۱۰۷۷۱۱:۰۳:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۴
به همین دلیل می گوئیم پیوستن به معاهده پاریس برای ایران هزینه ساز است.
ناشناس۳۷۱۱۱۲۱۱۱:۳۷:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۴
با همین روند کشور گاز گلخانه ایجاد کنند زمین رو گرم کنه دنیا جلوی ما را خواهد گرفت ؟؟
ناشناس۳۷۱۱۰۱۶۱۰:۱۵:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۴
من موافق انرژی های تجدید پذیر از جمله کوره های خورشیدی و پنل های خورشیدی هستیم. ولی اینکه با این سیستم ها مصرف سوخت کمتر میشه، که میشه، و بعدش ما میتونیم صادر کنیم مشخصا دارید تخیل میکنید نه واقعیت. ما تحریم هستیم و هیچی نمیتونیم صادر کنیم اگه هم صادر میکنیم پول نمیگیریم و ...
ناشناس۳۷۱۱۲۳۳۱۲:۵۶:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۴
همین الان قرارداد صادرات حامل های انرژی با برخی کشورهای همسایه داریم
ناشناس۳۷۱۱۰۱۹۱۰:۱۸:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۴
هزینه سرمایه گذاری تجدید پذیر بالاتر هست و خروجی برق آن هم کمتر و آقایان هم کوتاه مدت فعلا نگاه می کنند!
ناشناس۳۷۱۱۰۴۳۱۰:۳۶:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۴
کاش برای تولید برق با کشورهای غربی قرداد منعقد می شد
ناشناس۳۷۱۱۱۱۲۱۱:۲۹:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۴
لطفا به مردم آدرس غلط ندهید ، چون مردم از همه ی موارد اطلاع دارند و فریب کی بود کی بود ، من نبودم را نمی خورند .
ناشناس۳۷۱۱۱۲۶۱۱:۴۰:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۴
این همه هزینه انرژی هسته ای برای چی بود !
ناشناس۳۷۱۱۱۴۰۱۱:۴۸:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۴
وقتی این همه از نعمت خوشید و زمین بایر بهره مندیم چرا طرح انرژی خورشیدی که در زمان دولت اول روحانی توسط وزیر نیرو پایه گذاری شد را ادامه ندهیم
ناشناس۳۷۱۱۱۴۶۱۱:۵۸:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۴
اگر طرح آقای دکتر اردکانیان را که شامل پنل های خورشیدی بر بام ساختمان‌ها و در کویر بود اجرا و ادامه می‌دادند الان کمبود برق نداشتیم و هوای بسیار تمیز نیز داشتیم الان هم پنل ها را وارد و اقساطی به مردم بفروشید تا هر ساختمانی برقش را تامین کند و در زمین های بایر هم دولت پنل نصب و نگهداری‌ش را به بخش خصوصی واگذار کند و از آنها برق بخرد تا هم هوای پاک و هم برق داشته باشیم
ناشناس۳۷۱۱۱۶۲۱۲:۰۷:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۴
نقد درستی است بویژه که چاههای نفت ما در حال ترش شدن هستند و در آینده ارزش استخراج هم ندارند. البته گاز داریم ولی گاز را میتوانیم برای تولید پتروشیمی اگر اجازه دهند استفاده کنیم که ارزش افزوده آن به مراتب بیشتر از سوزاندن آن است.
ناشناس۳۷۱۱۳۶۶۱۴:۱۵:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۴
اتفاقا نقد درستی نیست، سرمایه گذاری برای انرژی خورشیدی بسیار هزینه بر، زمان بر و تولیدش کمه. ما در شرایط بحرانی هستیم و به اندازه کافی زمان نداریم برای جبران ناترازی.
باهر۳۷۱۱۲۲۳۱۲:۵۳:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۴
اگر انرژی های تجدید پذیر غیرقابل قاچاق بجای انرژی های حاصل از سوخت و گاز در سرویس قرار گیرند پس این اقایان یقه سفید نورچشمی و سفارشی و اقایی و اقازاده ای چگونه در روز روشن و به چه بهانه ای قاچاق کلان سوخت را از مبادی رسمی و با تانکر سوخت رسان و اسکله مخصوص و جاده مخصوص و باشناورهای مخصوص انجام بدهند ؟!!!!
ناشناس۳۷۱۱۲۵۵۱۳:۰۸:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۴
به چبنی ها بگید نیروگاه خورشیدی بسازند سراسر ایران ۳۶۰ روز آفتاب دارند از انرژی رایگان وپاک خورشید بهره ببرید
ناشناس۳۷۱۱۷۸۲۱۸:۲۰:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۴
اگر دست دوتا اقازاده ا قطع کنید دیگه کسی دزدی نمیکنه
ناشناس۳۷۱۱۸۵۹۱۹:۱۵:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۴
با تمام کشورهای که خدا را قبول ندارند دوست شدیم چرا معلوم نیست
امیر۳۷۱۱۹۶۹۲۰:۳۷:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۴
خیلی مطلب خوبی بود و من هم کاملا موافقم، هم از حیث کاهش مصرف سوخت و صرفه جویی در گاز، هم از جهت اثرات زیست محیطی
ناشناس۳۷۱۲۱۷۷۲۲:۵۱:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۴
چین دارد روی منابع انرژی غیرنفتی سرمایه گذاری میکند چون در زمان جنگ با آمریکا امکان دریافت نفت از دیگر کشورها را ندارد. خودش هم منابع نفتی کافی ندارد.
ناشناس۳۷۱۲۲۹۷۰۱:۱۰:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۵
اگه ما خودمون نمی تونیم از ژاپنی ها کمک بگیرید چون هم پرکارند و هم صداقت دارند
مهدی۳۷۱۲۳۳۴۰۲:۲۲:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۵
اگر درآمدها را خرج نیروگاه ها کنیم.پس خرج مقاومت کشورهای عربی را کی می دهد..........
ناشناس۳۷۱۲۴۰۸۰۶:۲۴:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۵
خوب باسوخت هسته ای برق تولید کنیم
ناشناس۳۷۱۲۶۴۵۰۹:۵۶:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۵
یک مگاوات نیروگاه خورشیدی به طور متوسط 200 کیلووات برق درست میکنه با توجه به ضریب و زمان تابش در منطقه ما بنابرین 5 مگاوات نیروگاه خورشیدی میتونه متوسط یک مگاوات را تولید کنه. البته از جنب پیک مصرف در تابستان کمی داستان متفاوته.
yektanetتریبون

آخرین عناوین