تکاپوی مجدد اسلام‌آباد برای معافیت پروژه خط لوله گاز با ایران از تحریم‌های آمریکا  

  4031013096

پس از اظهارات اخیر وزیر نفت پاکستان درباره ادامه مذاکرات برای بهره‌مندی از پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران، منابع آگاه در اسلام‌آباد مدعی هستند که مسئولان پاکستانی برای معافیت تحریمی ایران از دولت جدید آمریکا دوباره به تکاپو افتاده‌اند.  

به گزارش ایرنا، رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع آگاه دیپلماتیک این کشور عنوان کردند که اسلام‌آباد مجددا به دنبال معافیت از تحریم‌های آمریکا مرتبط با خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان است؛ موضوعی که دولتمردان این کشور آن را همواره بهانه‌ای برای تاخیر خود در پیشبرد این پروژه عنوان می کنند.

این منابع مدعی شدند: مسئولان پاکستانی دوباره به تکاپو افتاده‌اند، زیرا آنان درصدد جلوگیری از عواقب اقتصادی تحریم‌ها (تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران) هستند و همزمان دریافت گاز از ایران را برای ترمیم زخم کهنه کمبود انرژی پاکستان مهم و مقرون به صرفه می دانند.

روزنامه پاکستانی دیلی تایمز روز پنجشنبه نوشت: دولت تاکید دارد که پروژه مشترک گازی با ایران گامی حیاتی در جهت تامین انرژی مقرون به صرفه برای پاکستانی هاست، بنابراین ضروری است که این موضوع با دولت جدید آمریکا مورد بررسی مجدد قرار گیرد.

در گزارش این روزنامه به نقل از منابع آگاه آمده است: مقامات پاکستان در حال کار بر روی معافیت از این تحریم‌ها هستند که به پروژه اجازه می‌دهد بدون نقض محدودیت‌های ایالات متحده پیش رود.

دیلی تایمز نوشت: تلاش‌هایی نیز در حال انجام است تا ایران متقاعد شود که دو کشور می‌توانند راهکار میانی برای پیشبرد پروژه و در عین حال رسیدگی به نگرانی‌های همه طرف‌های درگیر را پیدا کنند.

این منابع افزودند: هدف دولت پاکستان، تضمین این است که پروژه مشترک گازی بدون برخورد با موانعی که می تواند امنیت انرژی و منافع اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، ادامه یابد.

براساس این گزارش؛ دوشنبه گذشته وزیر نفت پاکستان با اذعان به مقرون به صرفه بودن واردات گاز از جمهوری اسلامی ایران در قالب پروژه مشترک گازی بین دو کشور، مدعی شد که مذاکرات برای بهره‌مندی از این طرح انرژی ادامه دارد.

وی به طور تلویحی به تلاش پاکستان برای یافتن راهکار میانه برای بهره‌برداری از پروژه مشترک گازی با ایران اشاره و ادعا کرد: مذاکرات ما در حال انجام است اما رویکرد محتاطانه ای نیز برای جلوگیری از اعمال تحریم‌های بین المللی داریم.

منابع خبری پاکستان ماه های اخیر مدعی شدند که تهران طی نامه‌ای به اسلام‌آباد از تصمیم خود برای مراجعه به دیوان داوری بین المللی درباره پروژه مشترک گازی با پاکستان خبر داد.

مقام های سیاسی در پاکستان و کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی این کشور همواره تاکید دارند که اسلام آباد باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی‌.پی در مسیر غلبه بر بحران انرژی گام بردارد.

وزارت نفت پاکستان اوایل اسفند ۱۴۰۲ با صدور بیانیه‌ای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی اسلام آباد ارزیابی و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از بندر «گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.

در عین حال هیچ اقدامی از سوی طرف پاکستانی برای احداث خط لوله در خاک خود تا امروز مشاهده نشده است.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  2. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  3. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  4. درخواست الجولانی از آمریکا در رابطه با رژیم صهیونیستی

  5. پزشکیان برای وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد حکم زد

  6. احمدی: خط لوله گوره –جاسک به کاهش ناترازی انرژی کمک می کند

  7. گلوریا هاردی: ایران به کشور خودم تبدیل شده است

  8. طعنه سنگین ضرغامی به جهل فراگیر استادیومی

  9. ناترازی قدیمی فراموش شده

  10. توصیه دختر عموی شهید حججی در شبکه سلطنت طلب به اپوزیسیون

  11. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  12. ۲۳۶۷ بدهکار مهریه و نفقه در زندان‌های کشور داریم

  13. حجاب برای جامعه یهودی، نسخه برهنگی برای دیگران !

  14. شکنجه یک شهروند سوری توسط عناصر جولانی

  15. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  16. مقایسه نگاه کارگردان ایرانی به خانواده با نگاه رونالدو

  17. چرا درگاه ورودی ریالی صرافی‌های رمزارز بسته شد؟

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  3. آداب باخت

  4. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  9. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  10. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  16. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  17. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  18. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین