پشت پرده استدلال مخالفان FATF از زبان یک اصلاح طلب

  4031106063 ۱ نظر، ۲ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده سابق مردم تهران در مجلس با بیان اینکه رهبری استدلال موافقین تصویب FATF را جدی و معقول می‌دانند، گفت: «پشت استدلال مخالفان این موضوع جز مواضع سیاسی حرف جدی نمی‌بینم و معتقدم حل این مشکل و پیوستن ایران به این مجموعه کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و بهبود وضعیت اقتصادی در کشور را به همراه خواهد داشت.»

پشت پرده استدلال مخالفان FATF از زبان یک اصلاح طلب

محمدعلی وکیلی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده سابق مردم تهران در مجلس، درباره بررسی دوباره FATF، CFT و لوایح پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام با درخواست رئیس دولت چهاردهم و موافقت رهبر معظم انقلاب، گفت: FATF یکی از شاخص‌های نظام اقتصادی جهانی است که نشان می‌دهد ما در چارچوب نظم جهانی عمل می‌کنیم یا خیر. البته خودِ پیوستن به FATF که بخشی از الزامات نظام شفاف‌سازی مالی در صحنه جهانی است، یک دستاورد داخلی هم دارد و آن این است که مقدمه‌ای برای FATF داخلی خواهد بود.

به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه اگر ما به FATF بپیوندیم و خودمان را از لیست سیاه خارج کنیم، شاخص کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در ایران بهبود می‌یابد، افزود: پیوستن به FATF همچنین چراغ سبزی است برای اینکه ما در تجارت جهانی بتوانیم سهم‌مان را از بازار جهانی به‌دست آوریم و سوم اینکه دنیا هم برای کار با ما با بهانه‌ها و موانع کمتری رو‌به‌رو خواهد بود.

رهبری استدلال موافقین تصویب FATF را جدی و معقول می‌دانند

نماینده سابق مردم تهران در مجلس بیان کرد: حالا که رهبری با درخواست رئیس جمهور برای بررسی دوباره لوایح FATF، CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت فرموده‌اند، به این معناست که رهبری نظام هم استدلال موافقین را جدی و معقول دیده‌اند که این ارجاع و بررسی مجدد را موافقت کردند.

وکیلی عنوان کرد: دستگاه اجرایی یعنی دولت با بهره گیری از نظرات کارشناسان اقتصادی، به‌شدت معتقد است که تصویب این لوایح در شرایط کنونی به کاهش بار تحریم‌ها علیه کشور کمک می‌کند و ثانیاً فضای کسب و کار به خصوص در تجارت خارجی را و روابط مالی و تجاری با کشور‌های دوست و همراه را بهبود می‌بخشد.

مدیرمسئول روزنامه ابتکار تصویب لوایح FATF، CFT و پالرمو در شرایط کنونی را به نفع منافع ملی کشور دانست و خاطرنشان کرد: البته دو روایت رسمی نه فقط در مورد این لوایح، وجود دارد یک روایت، روایت مخالفین است که هر نوع اقدام تعامل‌ساز را خلاف منافع ملی می‌دانند و استدلال‌های کلیشه‌ای می‌آورند که مثلاً تصویب لوایح دست ما را در شرایط تحریم می‌بندد.

وکیلی روایت دیگر را دیدگاه موافقین عنوان کرد که معتقدند ما خودمان هم باید در جهت کاهش بار تحریم‌ها علیه کشور قدم برداریم، زیرا با نپیوستن به FATF، در حقیقت به تحریم‌های داخلی کمک می‌کنیم.

مخالفان نگرانی اجرایی شدن FATF داخلی هستند

وی با بیان اینکه اگر به FATF ملحق شویم، مجبور خواهیم شد در داخل نیز FATF داخلی را اجرایی کنیم، افزود: این بدان معنا است که منشأ، گردش و مقصد پول باید معلوم و شفاف‌سازی شود و شفاف‌سازی مالی در حقیقت راه فساد اقتصادی و زد و بند‌ها و پنهان کاری‌های مالی را می‌بندد که امروز کشور را درگیر کرده است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اعتقاد به اینکه تصویری که اکنون وجود دارد نشان می‌دهد فقط یک گروه خاص از تصویب این لوایح ناراحت هستند و آن کاسبان تحریم است؛ گفت: اینها اقلیتی هستند که نان‌شان در تشدید تحریم‌ها و یا از رهگذر پولشویی تأمین می‌شود و این گروه مخالف تصویب FATF هستند و احتمالاً نگرانی بخاطر اجرای این قوانین و لوایح در داخل است.

وکیلی با اشاره به ضرورت ایجاد وفاق مورد تاکید دکتر پزشکیان و کنار گذاشتن اختلافات و دعوا‌های سیاسی عنوان کرد: یکی از صحنه‌هایی که آقای پزشکیان باید اثر گفتمان وفاق خود را در آن ببیند، همین موضوع برخورد با موضوعات ملی از جمله موضوع FATF است.

وی با بیان اینکه من پشت استدلال مخالفین جز مواضع سیاسی حرف جدی ندیده‌ام، گفت: در حال حاضر هم دولت آقای پزشکیان قدم‌های بسیار زیادی در انتصابات به نفع مخالفین در قالب گفتمان وفاق برداشته است از این‌رو انتظار این است که حداقل در موضوعات مهمی که تأمین کننده منافع ملی است، جریانات سیاسی نگاه ملی پیدا کنند و برخورد سیاسی نداشته باشند.

محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه ۲۳ دی ماه از آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های این مجمع خبر داد.

اف‌ای‌تی‌اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استاندارد‌های مبارزه با جرایم مالی، از جمله پولشویی و تامین مالی تروریسم را طراحی و ترویج می‌کند. همچنین CFT کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسیم است و کنوانسیون پالرمو به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی گفته می‌شود.

گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهایی‌شدن، برای جمع‌بندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار می‌گیرد.

برخی نمایندگانِ مجلس روز دوشنبه ۲۴ دی ماه به بهانه بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تلاش کردند با فریاد، اعتراض و استفاده از کلمات رکیک در صحن علنی مجلس در مورد FATF حاشیه‌ها را بر متن غلبه دهند، اما پاسخ قالیباف با اشاره به نظر رهبر انقلاب پاسخی به این حواشی بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۵۶۱۶۵۱۴:۵۳:۵۹ ۱۴۰۳/۱۱/۶
شما غربگرا ها دنبال بستن راه های دور زدن تحریم ایران هستید وقتی مجبور می شود با اجرای ان اطلاعات صرافی و... را به آن نهاد بدهید و آنها ام به آمریکا می دهند تا فشار بر کشور بیاورید برای برجام های بعدی و مانند لیبی و عراقی کردن ایران!! دستها رو شده

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. فرصت ترامپ برای ایران !

  3. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  6. همه نفوذی اند غیر از ما !

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  13. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  14. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  15. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین