حال پزشکی کشور خوب نیست/ ۶۵ درصد دستیاران ما افسردگی دارند  

  4031202021 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

مشاور آموزشی رئیس‌جمهور با بیان اینکه حال پزشکی کشور خوب نیست، گفت: ۶۵ درصد دستیاران ما افسردگی دارند؛ ۲۵ درصد از آن‌ها افسردگی شدید دارند، ۶۰ درصد اضطراب دارند و ۱۶ درصد از افرادی که اضطراب دارند، دارای اضطراب شدید هستند.

حال پزشکی کشور خوب نیست/ ۶۵ درصد دستیاران ما افسردگی دارند  

به گزارش ایسنا، دکتر شهرام یزدانی در نشست خبری ضمن بیان این مطلب با بیان اینکه حال پزشکی در کشور ما خوب نیست، گفت: ما مطالعه‌ای بر روی ۳۵۰ نفر از دستیاران پزشکی در شهر تهران انجام دادیم. بر اساس این مطالعه، ۶۵ درصد دستیاران ما افسردگی دارند؛ ۲۵ درصد از آن‌ها افسردگی شدید دارند، ۶۰ درصد اضطراب دارند و ۱۶ درصد از افرادی که اضطراب دارند، دارای اضطراب شدید هستند.

رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی در ادامه با اشاره به شیوع افکار خودکشی در بین دستیاران افزود: یک‌سوم دستیاران که در این مطالعه بررسی شدند؛ افکار خودکشی دارند و ۱۰ درصد این افکار خودکشی خطرناک است.

مشاور رئیس‌جمهور تاکید کرد: مطالعه دیگری در مورد افکار خودکشی در مشاغل مختلف در ایران انجام شده است. بر اساس این مطالعه؛ میزان افکار خودکشی در پزشکان ۲.۷ برابر میانگین افکار خودکشی در سایر مشاغل جامعه و کم‌ترین آن مربوط به معماری بود. بنابراین حال جامعه پزشکی ما خوب نیست و هر سیاستی که بخواهد فشار را بر این جامعه بیشتر کند، اشتباه است؛ اول باید حال این جامعه خوب شود.

به گفته این مقام مسئول، سیاست‌های دستوری توزیعی دستیاران اشتباه است. اگر بخواهیم با سیاست دستوری افراد را به مناطق محروم و شهرستان بفرستیم، درست نیست.

رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی تاکید کرد: یک چارچوب انگیزشی خوب می‌تواند سبب شود که توزیع اتفاق افتد، بحث دیگر بومی‌گزینی است. من با هرگونه سهمیه موافقم به شرط این‌که شرایط برای زندگی فرد مهیا شود.

مشاور آموزشی رئیس جمهور اظهار کرد: اعتقاد من این است که گردش کار بیمارستان‌های آموزشی ما نباید وابسته به وجود رزیدنت باشد. باید گردش کار تضمین شده داشته باشیم و دانشجوی رزیدنت آن‌جا کار یاد بگیرند. این‌که تنها دانشجویان دستیاری فعالیت کنند، اشتباه است و باعث بار زیادی بر روی آن‌ها می‌شود. در حال حاضر بررسی نشان داده که ۹۳ درصد از دستیاران در این شرایط کاری بریده بودند.

وی تاکید کرد: کوتاه کردن دوره دستیاری، پذیرش مستقیم دانشجو از عمومی به تخصص و از تخصص به فوق تخصص است که فاصله زمانی بین آن برداشته شود، استفاده از افراد کمکی برای کاهش بار کاری دستیاران، کم کردن تعهدات اجباری دستیاران، ایجاد بسته های انگیزشی برای حضور در مناطق محروم و بهبود تعرفه‌ها از مهمترین پیشنهاداتی است که می تواند حال دستیاران را خوب کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۹۵۲۵۹۱۰:۲۳:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲
مافیای پزشکی باز شروع کرد. کل خونه های و ویلاهای تهران که مال شماست بایدم افسرده بشید
رضا۳۷۹۵۳۲۳۱۱:۱۸:۳۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲
دستیار داخلی هستم انقدر فشار کاری زیاد بود که توی شیفت دچار سکته قلبی حاد شدم و مجبور به جراحی شدم. فقط خواست خدا بود زنده ماندم
ناشناس۳۷۹۵۳۸۵۱۲:۲۱:۰۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲
تمام این اخبار کذب فقط بخاطر این هست که جلو افزایش ظرفیت را بگیرند و تعرفه هارا باز بیشتر از این کنند و درآمد خود را بالا ببرند
ناشناس۳۷۹۵۳۸۷۱۲:۲۲:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲
فقط دنبال پول هستند همین این حرف ها هم فقط بهانه ای هست برای افزایش ثروت خودشان
ناشناس۳۷۹۵۶۵۱۱۶:۴۶:۳۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲
بازنشستگان ، معلمان ، کارگران ، کارمندان رتبه پایین ،و......را هم به آمارتان اضافه فرمایید .
ناشناس۳۷۹۵۸۷۹۲۱:۴۱:۰۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲
اگرحال پزشکی خوب نیست پس وای بحال بیماران
آرمان۳۷۹۶۴۰۳۱۰:۴۳:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۳
حقوق های نجومی برای شماست تو این کشور...بالاترین مسولیت های کشوری رو به شما میدن تو این کشور....دیگه چی میخواید
ناشناس۳۷۹۶۶۹۲۱۷:۰۴:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۳
دکتر یزدانی انسانی دلسوز و خبره است صحبت‌های ایشان را جدی بگیرید
yektanetتریبون

آخرین عناوین