آمریکا و یک بحران عجیب!

بیژن ایرانی، گروه جهان الف،   4031205097 ۴۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
آمریکا و یک بحران عجیب!

در روزهای اخیر شاهد وقوع یک بحران عجیب در آمریکا بوده ایم. بحرانی که البته همچنان نیز ادامه دارد و تا حد زیادی نظام حکمرانی در آمریکا و اعتبار ادعایی آن در محیط بین المللی را با چالش های جدی رو به رو کرده است. ماجرا از این قرار است که کشور آمریکا با کمبود جدی تخم مرغ رو به رو شده است! به نحوی که بر طبق گزارش های مختلف، در فروشگاه های این کشور، فروش تخم مرغ به افراد جیره‌بندی شده و شاهد افزایش و حتی رکوردزنی تخم مرغ دزدی در این کشور بوده ایم. به نحوی که بر طبق گزارش پلیس آمریکا، بیش از 500 تخم مرغ از رستورانی در سیاتل آمریکا دزدیده شده و یا در پنسیلوانیا نیز 100 هزار تخم مرغ که محموله یک تریلی بوده هدفِ دستبرد قرار گرفته است! 

رسانه‌های مختلف آمریکایی از جمله سی ان ان گزارش داده اند که مردم به برخی فروشگاه های این کشور برای خرید تخم‌مرغ یورش برده اند اما با قفسه های خالی رو به رو شده اند. قیمت تخم مرغ در آمریکا در نتیجه این مسائل ظرف یک ماه تا 15 درصد افزایش یافته و برخی رسانه های آمریکایی پیش بینی می کنند که 20 درصد گرانی بیشتر نیز در راه باشد. 

جالب است که مقام های ارشد دولت ترامپ تقصیرها را گردن دولت بایدن می اندازند و مثلا سخنگوی کاخ سفید گفته که "در سال 2024 که بایدن در کاخ سفید در خواب بوده، قیمت تخم مرغ در آمریکا تا 65 درصد افزایش یافته و دولت قبلی آمریکا بیش از 100 میلیون مرغ را هم به کشتن داده است!"  

برخی در کشورهای مختلف جهان (چه افکار عمومی و چه نخبگان سیاسی) به قدری دلباخته غرب و به طور خاص آمریکا هستند که آن را نمونه آرمانی حکمرانی در جهان بشری ارزیابی می کنند و به هر نحوی معتقدند خوب بودن یعنی تبدیل شدن به مدل حکمرانی آمریکایی و غربی. با این حال، آنچه اکنون در قالب بحران تخم مرغ در آمریکا می بینیم این است که در نظام حکمرانی آمریکا هم سطح بالایی از ناکارآمدی و بی‌کفایتی وجود دارد. موضوعی که سالیان سال با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی و رسانه ای لاپوشانی می شد و اکنون صرفا آشکار‌تر شده و پیش چشم همگان قرار گرفته است. 

 وقوع این قبیل رویدادها در آمریکا، در نوع خود نشان می دهد که تا چه اندازه ادعاهای دور و دراز ترامپ و ترامپیست ها در محیط بین المللی با محوریت ژست قدرت گرفتن برای دیگر کشورها و ملت ها و زور‌گفتن به آن ها، تکیه بر باد دارد. 

در واقع، آمریکای ترامپ که از آغاز جنگ های تجاری علیه دیگر کشورها سخن می گوید و برای دیگر کشورها شاخ و شانه می کشد و مدام آن ها را تهدید می کند، در خاک خود قادر به حل بحران تخم مرغ به نحوی که برای آمریکا تبدیل به یک افتضاح نشود، نیست. موضوعی که ثابت می کند چندان نباید به لفاظی های رهبران آمریکا توجه کرد زیرا واقعیت های آن ها و کشورشان، فاصله زیادی با مواضع کلامی شان دارد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۹۹۷۲۷۰۷:۲۴:۰۱ ۱۴۰۳/۱۲/۶
حالا نگران تخم مرغ آمریکا شدید ؟!
ناشناس۳۷۹۹۸۰۳۰۹:۰۲:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
برای مدینه فاضله دوستان گفته!
ناشناس۳۷۹۹۸۸۵۱۰:۱۶:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۶
حالا اگر همین تخم مرغ اینجا کمیاب میشد هزار تا کانال ماهواره ای آن را در بوق و کرنا میکردند اما البته این توجیه سو مدیریت دولت ما نیست
سعید۳۸۰۰۲۹۵۱۶:۳۴:۵۳ ۱۴۰۳/۱۲/۶
آیا پرسید یا توضیح داده شد چرا کمبود ایجادشد، آیا میدانید بحث آنفولانزای پرندگان و معدوم کردن آن ها توسط سیتم بهداشتی آمریکا بوده.
ناشناس۳۸۰۰۲۲۵۱۵:۰۶:۴۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
کاش یکی هم نگران ما بود.
ناشناس۳۸۰۰۴۴۱۲۰:۰۰:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۶
کسی اینجا نگران آمریکا نیست بلکه واقعیتهایی را بیان میکنند تا مخاطبان هوشیار باشند و بدانند آواز دهل از دور خوش است و از نزدیک کرکننده!
ناشناس۳۷۹۹۷۳۱۰۷:۳۱:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۶
خوب. امریکا مشکل داره. زیاد هم داره. اما اذر و زمستان که مملکت بخاطر کمبود گاز یه هفته در میان نعطیل بود. بهار هم که بخاطر نوروز چند هفته تعطیل هست و از خرداد تا مهر هم بخاطر کمبود شدید برق نیمه تعطیل خواهد بود. انوقت جالبش این هست که همه از استاد دانشگاه تا سیاسیون! و تحلیلگر! و مردم عادی می پرسند چرا ارزش پول کشور دارد سقوط می کند.
ناشناس۳۸۰۰۰۰۹۱۱:۵۴:۵۸ ۱۴۰۳/۱۲/۶
کمبود برق و گاز و بنزین دستاورد دولت روحانی است زیرا میلیاردها دلار 4200 تومانی برای واردات کالاهای بنجل چینی تخصیص دادند اما برای ساخت نیروگاه و پالایشگاه هزینه نکردند.
ناشناس۳۸۰۰۱۵۹۱۴:۱۲:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۶
اگر نیروگاههای ساخته شده در دولت شهید رییسی نبود الان کمبود چند برابر بود
ناشناس۳۸۰۰۴۲۷۱۹:۴۳:۳۲ ۱۴۰۳/۱۲/۶
لطفا آمار این نیروگاه‌ها را دقیق به همراه تاریخ شروع و پایان احداث البته با سند و مرجع قابل دسترس اعلام کن.
ناشناس۳۸۰۰۴۸۶۲۰:۵۸:۴۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
در پنج سال گذشته هیچ نیروگاهی حتی افتتاح نشده تا به ساخت برسه
ناشناس۳۷۹۹۷۳۲۰۷:۳۳:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۶
کاش نویسنده محترم یه بادداشت در باره کشور قطر که پولمان و گازمان را واسه خودش کرده بنویسد.
ناشناس۳۷۹۹۷۳۵۰۷:۴۲:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
هرگز اشاره نشد که دلیل کاهش تولید تخم مرغ رواج بیماری انفلونزای مرغی در امریکا بوده که مجبور شدند میلیونها مرغ تخم گذار را امحا کنند و ظرف دو تا سه ماه اینده حل میشه.
ناشناس۳۷۹۹۸۱۰۰۹:۰۴:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۶
در مورد گران شدن اقلام در زمان شهید رئیسی هم اشاره نمی کردند که علت، جنگ روسیه و اکراین و گران شدن نهاده ها در تمام جهان است
ناشناس۳۷۹۹۸۸۸۱۰:۱۸:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
چون مرتب تبلیغ خودکفایی میکردیم
ناشناس۳۷۹۹۷۳۶۰۷:۴۳:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
حالا هم هرگز اشاره نشد که دلیل کاهش تولید تخم مرغ رواج بیماری انفلونزای مرغی در امریکا بوده که مجبور شدند میلیونها مرغ تخم گذار را امحا کنند و ظرف دو تا سه ماه اینده حل میشه.
ناشناس۳۷۹۹۷۳۸۰۷:۴۳:۵۲ ۱۴۰۳/۱۲/۶
اینجا سیب زمینی ۱۵۰۰۰ تومانی رو به ۸۰۰۰۰ تومان رساندند !!!
ناشناس۳۸۰۰۱۹۵۱۴:۴۰:۳۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
جالبه که بدونید در فصل بهار و تابستان سیب زمینی رو کیلویی نهایت ۱۵۰۰۰ تومان صادر کردند و در فصل زمستان کیلویی ۲۵۰۰۰ تومان وارد کردن
مجتبی۳۷۹۹۷۴۱۰۷:۴۶:۴۵ ۱۴۰۳/۱۲/۶
خیلی ممنون میشوم اگر اعلام کنید که در صورتی که قیمت تخم مرغ در آمریکا ۵ برابر بشود ، یک کارگر آمریکایی با حقوقش روزی چند کیلو میتواند خرید کند .
ناشناس۳۷۹۹۷۴۳۰۷:۴۹:۵۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
قیمت روز ۱۲ عدد تخم مرغ در آمریکا ۳ دلار است . یعنی کارگر دون پایه کف حقوق بگیر در آمریکا به طور متوسط روزی ۱۰۰ دلار معادل ۳۶۰ تخم مرغ میتواند بخرد . اما در ایران کارگر با حقوق روزی ۳۵۰ هزار تومان روزی ۶۰ الی ۷۰ عدد میتواند بخرد . اگر در آنجا به این وضع بحران میگویند ، در اینجا چه باید گفت ؟
ناشناس۳۸۰۰۱۹۶۱۴:۴۱:۴۰ ۱۴۰۳/۱۲/۶
کف حقوق در آمریکا برای کارگر ساده ساعتی ۲۰ دلار است.
ناشناس۳۷۹۹۷۵۱۰۸:۰۶:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
بر فرض امریکا و اروپا پر بحران ترین کشورهای دنیا به ما چه . لطفا مسئولان همین چند تا مساله ساده و کوچولو را که در کشور خودمان وجود دارد مثل خشکسالی و آلودگی و فرو نشست زمین و ناترازی انرژی و مهاجرت و... را حل کنند و بی خیال تخم مرغ در امریکا بعنوان تیتر اول بشوند
ناشناس۳۷۹۹۷۷۳۰۸:۳۴:۰۷ ۱۴۰۳/۱۲/۶
ای کاش دغدغه ما هم فقط تخم مرغ بود...
ناشناس۳۷۹۹۷۸۳۰۸:۴۰:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۶
تخم مرغ که چیزی نیست بحران کارتن خواب ها و چادرنشین ها که در اطراف شهرهای گران قیمت آمریکا هزاران نفر به این وضع زندگی می کنند بحران کشتار با اسلحه در مدارس بحران کشته شدن افراد زیاد توسط پلیس با گذاشتن زانو روی گلوی آن ها بحران افزایش روز افزون خشونت و تجاوز علیه زنان و ...
ناشناس۳۷۹۹۹۵۳۱۱:۰۷:۲۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
اینها که اشاره کردی ما خودمان در ایران خیلی بیشترش را داریم .
ناشناس۳۸۰۰۱۳۷۱۳:۵۵:۵۲ ۱۴۰۳/۱۲/۶
خیر شما یک تحقیق ساده بکن بعد نظر بده مثلا الان عصر اینترنت است
ناشناس۳۷۹۹۷۹۳۰۸:۵۳:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۶
آمریکا بحران های بزرگی داره بدهی کلان به بانک مرکزی حجم زیاد دلار چاپ شده این ترامپ خودشیفته متوهم هم فکر میکنه سیاست و حکومت دکه چونه زنی و میز قمار هستش می خواد با تهدید و تقلب جیب ملت های دیگر را تیغ بزند خود آمریکا و اروپا اکراین را تحریک کردن و جلو انداختن که منجر به جنگ شد حالا که ۳ سال با کمک های مالی و جنگی نتوانستن حریف روسیه شوند طلبکار اکراین شدند ترامپ دندان تیز کرده برای منابع طبیعی اکراین ملتی که خام حرفهای دیگران می شود و برای همسایه قدرتمند مزاحمت ایجاد می کند و دلقکی چون زلنسکی را رئیس جمهور و نمایندگان مجلس می کند باید عواقبش را هم تحمل کند
ناشناس۳۷۹۹۸۱۲۰۹:۰۴:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۶
نشانه های افول هژمونی آمریکا را نه دشمنان آمریکا که بزرگان سیاسی و اقتصادی و نظامی آمریکا بیان میکنند . کمبود تخم‌مرغ در مقابل بحرانهای دیگر خیلی بیمقداراست . کلیدواژه های ترامپ بعد از روی کار آمدن نشان از ضعف آشکار قدرت آمریکا دارد . ضعف اقتصادی اقتدار سیاسی و قدرت نظامی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد . در مخیله چه کسی می‌گنجید که در آب‌راه‌های بین المللی‌ ناوهای هواپیمابر آمریکا مورد حمله یک گروه که در معادلات بین‌المللی از نظر غرب محلی از اعراب ندارند در بمانند . کمبود تخم‌مرغ نشانه کمبود مرغ است و عاجز بودن در رفع خیلی از بحرانها نشانه وجود بحران است .
ناشناس۳۷۹۹۸۶۵۰۹:۵۵:۲۷ ۱۴۰۳/۱۲/۶
آمریکا در حال فروپاشی است و این ابر بحران ها این فروپاشی را تسریع خواهد کرد .
ناشناس۳۷۹۹۸۷۴۱۰:۰۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
امریکای رو به افول
ناشناس۳۸۰۰۳۳۹۱۷:۳۴:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۶
دقیقا، غرب در حال فروپاشی است و دشمن شکست خورده و ترسیده
ناشناس۳۷۹۹۸۷۵۱۰:۰۹:۴۵ ۱۴۰۳/۱۲/۶
از نشانه های افول امریکا نیست؟؟
ناشناس۳۷۹۹۹۸۱۱۱:۳۰:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۶
مردم امریکا چه ابر بحران هایی را شاهد هستند ؟؟!
یاسر موذن۳۸۰۰۰۲۳۱۲:۰۹:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۶
وقتی به خاطر آنفولانزا بیست میلیون مرغ تخم گذار معدوم میشه این اتفاقات کاملا طبیعی هست و نمی تونه نشانه نا کارآمدی باشه
ناشناس۳۸۰۰۰۷۷۱۲:۵۹:۵۰ ۱۴۰۳/۱۲/۶
چرا واکسن انفلونزای مرغی تزریق نکردند ؟!
ناشناس۳۸۰۰۱۴۰۱۳:۵۹:۰۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
ناتوانی در کنترل آتش سوزی را چه می گوئید وقتی تعداد بسیار زیادی از ماشین های آتش نشانی بدون تعمیر رها شده بودند ناتوانی در کنترل سیل را چه می گوئید
ناشناس۳۸۰۰۰۸۲۱۳:۰۱:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۶
نگران امریکا نباش
ناشناس۳۸۰۰۱۴۴۱۴:۰۳:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۶
به این میگن فروپاشی !
حسین۳۸۰۰۲۴۰۱۵:۲۳:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
نویسنده راست می‌گوید اینجا افزایش قیمتی ۲۰٪ خیلی غیر طبیعی است.
ناشناس۳۸۰۰۲۴۱۱۵:۲۴:۱۴ ۱۴۰۳/۱۲/۶
آقا میشه امریکا را ول کنید ی فکری برای بحران انزژی دارنده دومین منابع گازی جهان بکنید. آقای نویسنده ی کم فکر کن. کمبودتخم مرغ تو امریکا به ما چه؟
جواد۳۸۰۰۲۶۱۱۵:۴۷:۲۷ ۱۴۰۳/۱۲/۶
چرا نویسنده برای مشکل تخم مرغ ینگه دنیا مرثیه سرای میکند
ناشناس۳۸۰۰۳۷۲۱۸:۲۰:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
این اظهارنظرها برای کشوری که یه روز برق نداره، یه روز گاز ، زیاده گویی نیست ؟!
ناشناس۳۸۰۰۴۷۲۲۰:۴۱:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۶
حالا چند روز تخم مرغ در امریکا کم شده به من و شما چه ربطی دارد .
ناشناس۳۸۰۰۴۸۲۲۰:۵۲:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۶
بیژن ایرانی چرا به جای پرداختن به مشکلات کشورش از مشکلات غرب می نویسد.
yektanetتریبون

آخرین عناوین