به گزارش الف، سعید جلیلی در سخنانی تازه و در واکنش به یک سوال، درباره جلسه انتخاباتی تیرماه امسال در مشهد با حضور محمدباقر قالیباف و سردار اسماعیل قاآنی، توضیحاتی را ارائه کرد.
او درباره اینکه گفته میشود سید حسن نصرالله از جلیلی برای کنارهگیری از انتخابات درخواست کرده، اینگونه پاسخ داد: «در آن جلسه من، قالیباف و سردار قاآنی حضور داشتیم. حتی یک کلمه در مورد محور مقاومت صحبتی نشد. جناب سیدحسن نصرالله هیچ تماسی با من نداشتند. خود آقای قالیباف هم از این خبر کذب تعجب کرده بود. تکرار این دروغ اهانت به شهید نصرالله است.»
پس از این اظهارات و واکنشها به آن، «رجانیوز» رسانه نزدیک به جلیلی، روایت خود از جلسه انتخاباتی ۶ تیرماه در مشهد را نوشت: «سعید جلیلی در آخرین روز تبلیغات انتخاباتی پس از سفر به شیراز، به مشهد رفت و با استقبال بینظیر مردم مواجه شد. ورزشگاه تختی مشهد پر از جمعیت بود و جلیلی در سخنرانی خود گفت: «وقتی مردم بیایند پای کار و حجت را تمام کنند، آن موقع چه کسی میتواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند؟ ما هستیم و تا آخر میمانیم و با قدرت ادامه میدهیم.» این سخنان نشان داد که جلیلی اراده قوی برای ادامه رقابتهای انتخاباتی دارد. جلسه خیابان راهنمایی مشهد از هفتهها قبل، افرادی مانند محسن رضایی جلساتی برگزار کرده بودند تا از میان نامزدهای منتسب به جریان انقلاب نامزدی واحد انتخاب شود. قالیباف در همه این جلسات مبنا را مقبولیت و نظرسنجیها میدانست. پس از سخنرانی دکتر جلیلی و حضور او در منزل مادر شهید رئیسی، جلسهای با حضور او، سردار قاآنی و قالیباف برگزار شد.
سردار قاآنی نه به عنوان فرمانده نیروی قدس، بلکه به عنوان دوستی قدیمی و فردی که نزد هر دو طرف احترام داشت، در این جلسه حضور یافت. قالیباف اصرار داشت که او باید نامزد نهایی باشد، اما پاسخ دکتر جلیلی این بود که او اصراری برای کنار کشیدن دیگران ندارد اما اگر قرار باشد کسی کنار برود، باید با همان استدلالی که قالیباف ارائه کرده یعنی نظرسنجیها باشد، که اکنون برخلاف نظر قالیباف است. سردار قاآنی نیز تأیید کرد که منطق قالیباف همین بوده است. اما آقای قالیباف گفت که من برای ماندن، از طرف کسی که به من تکلیف کرد بیایم، حجت شرعی دارم! این بیان قالیباف، عملا این تصور را ایجاد کرد که شخص رهبری به او برای ماندن در انتخابات تکلیف کردهاند. جلیلی که به صداقت قالیباف اعتماد کرده بود، گفت اگر چنین سخنی از رهبری باشد، او کنار میرود، اما خواست تا فردا صبر کنند. جلسه بدون هیچ اتفاق دیگری به پایان رسید.
فردای آن روز، یکی از دوستان نزدیک به ستاد سعید جلیلی وقت کوتاهی برای دیدار با رهبری گرفت و پرسید که آیا این ادعا صحت دارد؟ رهبری در این دیدار کوتاه صراحتاً اعلام کردند که من به کسی تکلیف برای ماندن و یا نماندن نکردم. ایشان در ادامه نیز میفرمایند که هرچند افرادی پیش من آمدند تا من چنین سخنی را بگویم، اما من هرگز این موضوع را قبول نکردم. البته پس از برملا شدن این نسبت خلاف به رهبری، قالیباف اعلام میکند که تنها برداشت خود را نسبت به مواضع رهبری بیان کرده است.»
* واکنش یاران قالیباف
این اظهارات و مواضع یاران جلیلی، واکنش رئیس اداره اخبار مجلس را به دنبال داشت و امیرحسین یزدان پناه، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «درباره آخرین جلسه انتخاباتی با حضور دکتر قالیباف سردار قاآنی و دکتر جلیلی در مشهد به دلیل پرهیز از خدشه به وحدت جریان انقلاب و وجود برخی اسامی و جزئیات که ذکر آن به خصوص در شرایط جنگی با رژیم صهیونی به مصلحت کشور، نبود تاکنون بنا نداشتیم حرفی بزنیم. با دروغ پردازی که انجام شد حجت تمام است و چاره ای جز انتشار شرح ماوقع جلسات چهارشنبه و پنجشنبه نیست.»
سپس عباس پارسایی، مسئول ستاد انتخاباتی قالیباف در خراسان رضوی، با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس به روایت سعید جلیلی از جلسه انتخاباتی در مشهد و رسانههای نزدیک به او واکنش نشان داد و در اینباره نوشت:
« بار دیگر شاهد تحریف جلسه مهم میان دکتر قالیباف، سردار قاآنی و دکتر جلیلی هستیم؛ چرا راویان این ماجرا حاضر نیستند به درستی نقش سردار قاآنی را روایت کنند؟ چرا از استدلال سردار برای کناره گیری آقای جلیلی سخنی نمیگویند؟ حقیقت این است که سردار قاآنی در آن جلسه مهم که در مشهد برگزار شد شرایط جبهه مقاومت را تشریح کرد و بر همین اساس اصرار به حضور دکتر قالیباف داشت. شخصاً تا پاسی از شب منتظر نتیجه جلسه بودم و حدود ساعت ۱ بامداد به عنوان مسئول ستاد آقای قالیباف در استان خراسان رضوی با ایشان تماس گرفتم. پاسخ ایشان صریح و روشن بود تکلیف من را مشخص کردند، باید بمانم، زیرا کناره گیری من موجب یک مرحلهای شدن انتخابات به نفع آقای پزشکیان خواهد شد. تحلیل بزرگان و بررسی نظرسنجیها نیز نشان میداد که آرای آقای قالیباف به سبد ایشان اضافه نخواهد شد بنابراین باقی ماندن دکتر قالیباف تصمیمی قطعی و منطقی بود.
اما درباره حجیت شرعی، حقیقت آن است که پیش از ورود به انتخابات آقای جلیلی نامهای به محضر حضرت آقا ارسال کرد و پاسخی دریافت نکرد سپس به آقای قالیباف متوسل شد تا پاسخ روشنی از حضرت آقا دریافت کند آقای قالیباف در جلسه حضوری درخواست آقای جلیلی را مطرح کردند. پاسخ حضرت آقا عدم ورود ایشان به عرصه حضور یا عدم حضور به عرصه انتخابات بود، اما توصیهای که خواستند به آقای جلیلی منتقل شود «ضرورت اجماع» بود. پس از این جلسه آقای وحید جلیلی بعد از نماز فرصتی کوتاه برای دیدار با حضرت آقا پیدا کرد و پرسش را مطرح نمود که آیا شما به آقای قالیباف تکلیف کردید وارد عرصه انتخابات شود؟ پاسخ حضرت آقا روشن بود: «شما به کاندیدای دیگر چه کار دارید؟ سوال خودتان را درباره نامزد مورد نظرتان بپرسید.»
هنگامی که صریحاً درباره کنارهگیری آقای جلیلی پرسیده شد، حضرت آقا فرمودند: «من بنای ورود به عرصه انتخابات را ندارم، اما توصیه من همان چیزی است که قبلاً به آقای قالیباف گفتم به ایشان بگوید»؛ حقیقتی که پس از انتخابات روشن شد.اکنون که انتخابات گذشته و نتایج روشن شده است میدانیم که دکتر قالیباف و دکتر جلیلی جلسات طولانی و چند ساعتهای داشتهاند. در این جلسات دکتر قالیباف بارها این سوال را مطرح کرده است شما در آن شب چه دیدید که ما ندیدیم و این خسارت را به جبهه انقلاب وارد کردید؟ آیا تحلیل و اخبار آن شب درست از آب درنیامد؟ شخصاً به عنوان یک، بسیجی جانباز و آزاده از کسانی که این هزینه را بر انقلاب، نظام مردم و جبهه مقاومت تحمیل کردند نخواهم گذشت. شرایط منطقه و جبهه مقاومت به وضوح بیان شد. اما برخی تصمیم به موقع و لازم را نگرفتند و نتیجه آن شد که دیدیم.»