شهردار تهران: زمان آن رسیده که فعالیت جدی برای کاهش آلودگی هوا داشته باشیم

گروه اجتماعی الف،   3981007084 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

شهردار تهران اعلام کرد که زمان آن رسیده که با مدیریت پیوسته و اجرای قانون فعالیت جدی‌تری در کاهش آلودگی هوا ایفا کنیم.

شهردار تهران: زمان آن رسیده که فعالیت جدی برای کاهش آلودگی هوا داشته باشیم

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی صبح امروز در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از سه پروژه مدیریت بحران شهر تهران با بیان این‌که ایجاد این سامانه‌ها یکی از اولویت‌های شهر بود، گفت: امروز علاوه بر افتتاح سه سامانه اتفاق دیگری رخ داد و آن هم همکاری دستگاه‌ها با یکدیگر است به گونه‌ای که قبل از این، همه به صورت انفرادی فعالیت می‌کردند اما امروز متوجه شدیم که به تنهایی نمی‌توان کار را به سرانجام برسانیم و اگر همه دستگاه‌ها توان کم خود را کنار یکدیگر بگذارند می‌توانیم از قدرت مضاعف‌تری بهره ببریم.

وی با بیان این‌که شرایط کشورمان به گونه‌ای است که به دلیل قدمت آن بسیاری از وقایع بارها رخ داده به گونه‌ای که در ادبیات و فرهنگ ما نیز مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم صدمه نخوریم باید به این آموزه‌ها توجه شود وگرنه ممکن است وسط رودخانه قم تاسیساتی را بسازیم و یا در سیل سولقان دبی آب به اندازه‌ای نبود که موجب بروز سیل شود؛ اما در مسیر آن انسداد ایجاد کرده بودند و جمع شدن آب موجب شد که خسارات زیادی ایجاد شود و یا شیراز را مثال می‌زنم که در عید در مکانی که این اتفاق رخ داد قبلا به مسیل‌آباد معروف بود و باید دقت داشته باشیم که نباید آموزه‌های اقلیمی را فراموش کنیم.

شهردار تهران با بیان این‌که شهر تهران در امتداد هفت رود دره اصلی شکل گرفته و شاید اساس شکل‌گیری تهران همین روددره‌ها بودند، گفت:  سالانه 240 میلیون مترمکعب آب از البرز به قنات‌های تهران منتقل می‌کنند، اما بسیاری از قنات‌ها از بین رفته است و در خیلی از این قنات‌ها فاضلاب جریان دارد که لازم است همکارانمان در اولین فرصت نسبت به لایروبی آنها اقدام کرده و آنها را مجددا به چرخه حیات برگردانند، چرا که بارش‌ها کار طبیعی خود را دنبال می‌کنند و وقتی در مسیر آنها انسداد باشد ممکن است تغییر مسیر دهند.

حناچی با بیان این‌که در طرح جامع و تفصیلی شهر تهران احیای روددره‌ها مورد تاکید قرار گرفته و باید آنها به فضای مرفه و آماده در مقابل بحران‌ها تبدیل شوند، ادامه داد: اولین ساماندهی روددره‌ها متعلق به فرحزاد است که امیدواریم با سامان‌یافتن فرحزاد شاهد بروز اتفاقات خوب در تهران باشیم.

شهردار تهران با اشاره به لزوم آمادگی تهران در برابر سیل، اظهار کرد: در بهار امسال علی‌رغم بارش‌های گسترده‌ای که وجود داشت شاهد آن بودیم که به دلیل حضور مسئولان و مدیران در پست‌های خود و همچنین آمادگی شهرداری خوشبختانه حادثه‌ای رخ نداد، البته در 12 فروردین‌ماه ما در سازمان مدیریت بحران بودیم که باران شدیدی شروع به باریدن کرد و همزمان همکارانمان در پل کن با دو دستگاه بیل مکانیکی به صورت مداوم مسیر آب را بازگشایی می‌کردند و اگر باران ادامه می‌یافت مجبور می‌شدیم جاده مخصوص کرج را ببندیم؛ اما خوشبختانه با کاهش بارش این مشکلات رفع شد.

وی با اشاره به شتاب‌نگارهایی که برای زلزله نصب شده است، گفت: تاریخ نشان می‌دهد که تهران زلزله‌های متوالی را پشت سر گذاشته و هنگامی که در جنوب بازار و مولوی حفاری می‌شود، لایه‌های مختلف تمدنی دیده می‌شود مثلا در عمق 13 متری در حفاری مترو آجرهایی کشف شده که نشان می‌دهد تمدن‌های قبلی به علت زلزله از بین رفته‌اند و نشان می‌دهد که این شهر بارها زلزله را تجربه کرده و ما در مقابل زلزله دو راه داریم یا باید بترسیم و یا باید آماده باشیم که طبیعتا ما راه دوم را انتخاب کرده‌ایم.

شهردار تهران با اشاره به تحقیقاتی که در خصوص خسارات زلزله انجام شده، ادامه داد: این تحقیقات خارجی است و براساس دلار محاسبه شده و باید بگویم هر دلاری که قبل از وقوع بحران‌هایی همچون سیل و زلزله هزینه می‌شود معادل 40 دلار اعتباری است که بعد از حادثه هزینه می‌شود که ما باید روش‌های عقلانی و کم‌هزینه را انتخاب کنیم.

حناچی با تاکید بر این‌که افزایش شتاب‌نگارها اطلاعات‌مان در مورد گسل‌ها را افزایش می‌دهد و به تبع آن آمادگی‌مان نیز ارتقاء می‌یابد، به آلودگی هوای تهران، اشاره کرد و افزود: تهران در هفته گذشته شرایط خاصی را از نظر آلودگی گذراند هرچند که در آذرماه و دی‌ماه طبیعتا میزان آلایندگی‌ها به دلیل شرایط وارونگی افزایش می‌یابد و حتی مجبور می‌شویم که مدارس و یا برخی فعالیت‌ها را تعطیل کنیم، اما منشاء این آلاینده‌ها مشخص است و باید برای کاهش آنها اقدام کرد هرچند که خوشبختانه در دولت روحانی کیفیت گازوئیل از نظر ذرات معلق و گوگرد بهبود یافت و شاهد کاهش این آلایندگی‌ها در گازوئیل بودیم و باید بگویم که اگر قرار بود با آن گازوئیل سابق که آلایندگی آن زیاد بود کار کنیم اساسا شرایطمان حالا بسیار بدتر بود.

وی با اشاره به تجربه سایر کشورها در کاهش آلودگی هوا گفت: در سال 52 میلادی از پنجم تا نهم دسامبر در لندن مه و دود غلیظی ایجاد شد به گونه‌ای که این دود ناشی از سوخت زغال‌سنگ بود و 4000 نفر در دم کشته شدند هرچند که بعدا مشخص شد تلفات ناشی از این مه و دود به 12 هزار نفر رسیده و حدود 100 هزار نفر نیز راهی بیمارستان شدند.

حناچی ادامه داد: بعد از این اتفاق لندن اقدامات جدی برای کاهش آلودگی هوا انجام داد و حالا می‌بینیم تا حدودی در این عرصه موفق است و در دوره معاصر نیز پکن به عنوان بزرگترین کلانشهر توانست در خصوص کاهش آلودگی هوا اقدامات موثری انجام دهد؛ به گونه‌ای که از سال 1998 که اقدامات مقابله‌ای آلودگی هوا را آغاز کرد تا سال 2017 توانست در یک بازه زمانی حدود 15 سال آلودگی هوایش را که عمدتا به علت سوخت زغال‌سنگ و گوگرد بود را کاهش دهد؛ به گونه‌ای که میزان ذرات معلق 10 میکرون آن حدود 55 درصد، ذرات معلق کمتر از  2.5 میکرون حدود 42 درصد و دی‌اکسید نیتروژن حدود 43 درصد کاهش یافت و این نشان می‌دهد که با مدیریت پیوسته و اجرای قانون و همچنین رعایت چارچوب‌ها می‌توانیم به هدف بزرگ کاهش آلودگی دست پیدا کنیم و به نظرم با استفاده از تجربیات جهانی وقت آن رسیده که با کمک همه دستگاه‌ها فعالیت جدی‌تری در عرصه کاهش آلودگی تهران ایفا کنیم.

شهردار تهران با بیان این‌که در حال حاضر شهرداری تهران برنامه‌ بازسازی اتوبوس و افزایش تعداد اتوبوس‌های برقی و گازی را در دستور کار قرار داده است، گفت: امیدوارم در هفته‌های آینده سری اول این اتوبوس‌ها به ناوگان اضافه شود و امید است با افزایش واگن‌ها ظرفیت جابه‌جایی مسافران با مترو نیز حدود 50 درصد افزایش یابد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۵۹۱۲۶۱۳:۵۶:۲۲ ۱۳۹۸/۱۰/۷
خدار و شکر که بالاخره به فکر افتادید! بسم الله. معطل نکنید.
ناشناس۱۲۵۹۶۲۳۱۹:۰۹:۳۲ ۱۳۹۸/۱۰/۷
نه بابا هنوز زوده
ناشناس۱۲۵۹۱۳۳۱۴:۰۱:۲۷ ۱۳۹۸/۱۰/۷
نه جان من. زوده هنوز ...
محمد۱۲۵۹۱۵۵۱۴:۰۹:۱۴ ۱۳۹۸/۱۰/۷
زکی ؟ حالا تازه میخواهید فعالیت بکنید ؟ باید نتیجه اقدامات شما الان موثر واقع میشد
ناشناس۱۲۵۹۱۶۱۱۴:۱۱:۱۱ ۱۳۹۸/۱۰/۷
شوخی میکنی مگه میشه , مگه داریم!
ناشناس۱۲۵۹۱۶۲۱۴:۱۱:۱۹ ۱۳۹۸/۱۰/۷
مسخره است...یعنی تا حالا زمانش نرسیده بود جدی فکری به حال این معضل بزرگ شهری بکنید؟؟؟؟
شاهرخ۱۲۵۹۱۷۰۱۴:۱۳:۱۸ ۱۳۹۸/۱۰/۷
یا حسین.....یعنی تا بحال نرسیده بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ پس انشالله با طرح 100ساله رو برو هستیم......
ناشناس۱۲۵۹۱۷۹۱۴:۱۷:۳۶ ۱۳۹۸/۱۰/۷
يه وقت زود نباشه
ناشناس۱۲۵۹۱۸۶۱۴:۲۰:۱۷ ۱۳۹۸/۱۰/۷
شوخی میفرمایید ؟ حالا چرا این همه عجله
ناشناس۱۲۵۹۲۲۰۱۴:۳۶:۴۲ ۱۳۹۸/۱۰/۷
زحمت میکشید
مصطفي۱۲۵۹۲۶۴۱۴:۵۹:۴۶ ۱۳۹۸/۱۰/۷
آقاي حناچي اولين قدم را محكم برداشتند و پورسيدآقايي را حذف كردند آقاي حناچي لطفا مجدداً طرح ذوج و فرد را به حالت اولش برگردانيد زيرا اين طرح فقط براي پولدارها تصويب شد و عملاً هيچ كارايي نداشته است مردم مستاصل شده اند .
ناشناس۱۲۵۹۴۵۵۱۶:۵۴:۴۰ ۱۳۹۸/۱۰/۷
مردم ?!
ناشناس۱۲۵۹۲۶۶۱۵:۰۰:۴۱ ۱۳۹۸/۱۰/۷
هنوز زوده خیلی عجله نکنید خسته میشید راضی نیستیم
ناشناس۱۲۵۹۲۷۳۱۵:۰۵:۳۱ ۱۳۹۸/۱۰/۷
نه بابا عجله نکن خودتم تو زحمت ننداز ما آلودگی رو یه کاریش میکنم بجان تو
فاطمی۱۲۵۹۲۷۷۱۵:۰۶:۳۶ ۱۳۹۸/۱۰/۷
بنظر میرسه تا حالا شهردار محترم در مورد آلودگی هوا شوخی داشته و از همین حالا به بعد میخواد جدی باشه. کلماتی که شهردار محترم استفاده کرده جالبه: باید دقت داشته باشیم، انسداد ایجاد کرده بودند، مورد تاکید قرار گرفته، لزوم آمادگی تهران، یا باید بترسیم یا باید آماده باشیم، ما باید روش‌های عقلانی و کم‌هزینه را انتخاب کنیم، باید برای کاهش آنها اقدام کرد، با آن گازوئیل سابق که آلایندگی آن زیاد بود کار کنیم اساسا شرایطمان حالا بسیار بدتر بود، لندن اقدامات جدی برای کاهش آلودگی هوا انجام داد، می‌توانیم به هدف بزرگ کاهش آلودگی دست پیدا کنیم، در دستور کار قرار داده است وامیدوارم در هفته‌های آینده.. خواهشاً با دید مدیریتی موارد گفته شده ایشان ارزیابی بشود تا ببینیم ایشان صلاحیت شهرداری را دارد یا فقط باید بشود و تعریف تاریخی و گشت و گذار لندن را برای ما مردم به ارمغان آورده که ما بگوییم چشم.... آقای شهردار شما باید به مردم گزارش کارهای تکمیل و تمام شده قبل و کارهای انجام شده و تمام شده فعلی رو بدین ما رعیت شما نیستیم اگه بلد نیستی یا توان اش رو نداری و یا نمی گذارند شرعاً باید از ادامه کار انصراف بدید. با احترام
ناشناس۱۲۵۹۲۹۲۱۵:۱۲:۱۶ ۱۳۹۸/۱۰/۷
شما که قرار بود تجربیاتتون را در اختیار دیگر کشورهای بگذارید چی شد که تو کار خودتون ماندید؟
مازنی۱۲۵۹۵۸۹۱۸:۲۵:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۷
حتما اون کشورها آلودگیشون از ما خیلی شدیدتر بوده بنده خداها ، اومدن یه مدت طولانی تهران بسط نشستن با واسطه و ریش سفیدی و اینا خواهش کردن ، دیگه از مرام و معرفت دور بوده ، هرچی باشه میهمان ما بودن ، بنظر منم اول باید کار اونا انجام میشد .
ناشناس۱۲۵۹۳۲۸۱۵:۳۱:۲۲ ۱۳۹۸/۱۰/۷
"شهردار تهران: زمان آن رسیده که فعالیت جدی برای کاهش آلودگی هوا داشته باشیم" ای آقا جان چه کاریه؟!! چند صباحی یه پست و مقام ناقابل به شما محول شده اینجور تخته گاز دل میسوزونید و کار میکنید .. ول کنید آلودگی رو هر وقت به فرموده باد اومد خودش رفع میشه
ناشناس۱۲۵۹۳۶۲۱۵:۵۳:۴۲ ۱۳۹۸/۱۰/۷
جنگل های کاج دور و اطراف تهران را از بین ببرید و بجای اون درختان مفید بکارید نصف‌مشکل آلودگی حل خواهد شد کاج در اقلیم ایران حکم قاتل محیط زیست را دارد
ناشناس۱۲۵۹۳۸۵۱۶:۰۸:۵۰ ۱۳۹۸/۱۰/۷
اصل خبر این است که زمان آن رسیده که به اسم آلودگی هوا بودجه گرفته و سمینار و نشست برگزار کنیم و به خودمون و دوستان .. حسابی برسیم! گور بابای مردم و آلودگی هوا! ..
ناشناس۱۲۵۹۴۲۳۱۶:۳۲:۱۵ ۱۳۹۸/۱۰/۷
آره چون ممکنه مغز مردم در اثر آلودگی هوا قاطی کنه و..
ناشناس۱۲۵۹۴۳۰۱۶:۳۵:۲۴ ۱۳۹۸/۱۰/۷
.. هیچی با این همه نبوغی که از مسئولین کشورم هر روزه میبینم به ذهنم نمیرسه از ذوقم بگم وطنم ای شکوه پا در جا
ناشناس۱۲۵۹۴۳۴۱۶:۳۸:۲۱ ۱۳۹۸/۱۰/۷
وقتی این حرفهارو میزنید خودتون و نگه میدارین خندتون نگیره یا کلا خنده دار نیست براتون
ناشناس۱۲۵۹۴۵۷۱۶:۵۵:۴۶ ۱۳۹۸/۱۰/۷
بی خیال بابا شما پول رو بگیر چیکار به این کارا داری؟؟؟ مساله اصلی تولید ماشین بی کیفیت با سود زیاد و بنزین آشغال و ..است به شما چه که مردم میمیرن مرگ و زندگی دست خداست وظیفه شما فقط ..
ناشناس۱۲۵۹۵۶۵۱۸:۰۰:۳۱ ۱۳۹۸/۱۰/۷
حالا وقت هست. فعلا اسم خیابان ها را عوض کنید تا انتخابات بعدی وقت هست هنوز
ناشناس۱۲۵۹۵۸۱۱۸:۱۸:۰۴ ۱۳۹۸/۱۰/۷
از خودروسازان شروع کنید
ناشناس۱۲۵۹۵۸۲۱۸:۱۸:۱۸ ۱۳۹۸/۱۰/۷
والا به نظر من شما یه چرت دیگه بزن بعد که بیدار شدی اگه بازم نظرت همین بود اونوقت یه فکری برای آلودگی میکنیم.
ناشناس۱۲۵۹۵۸۴۱۸:۲۱:۵۴ ۱۳۹۸/۱۰/۷
واقعیت این است که این یک کار ملی است همه باید به هم کمک کنند ،تهران وجه المصالحه جناحهای قدرت طلب سیاسی شده انتخاب آقای نجفی را بیاد بیاورید ،دوره آقای قالیباف وحتی احمدی نژاد ،رفتارهای دولتهای وقت را ببینید همه سیاسی کاری ،به نظر میاید کسی تهران را دوست ندارد ،امکان ندارد شهرداری بدون کمک دولت بتواند چنین کاری را انجام دهد
ناشناس۱۲۵۹۶۳۸۱۹:۲۶:۲۱ ۱۳۹۸/۱۰/۷
بله، دوباره شاهد استدلال زیبای «اگر دولت روحانی نبود، وضع از این بدتر بود. پس باید شکرگزار ایشان باشیم.» هستیم.
ناشناس۱۲۵۹۶۴۴۱۹:۳۰:۱۸ ۱۳۹۸/۱۰/۷
یک کم از مدیریت جهانی دست بکشید و اگه میتونید یک روستای 1000 نفره رو آباد کنید!
ناشناس۱۲۵۹۶۵۸۱۹:۴۱:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۷
شما فقط مترو و تعداد اتوبوسهای سالم و نو را افزایش دهید. مرتفع سازی را نیز متوقف کنید. بقیه اش را دیگران کمک میکنند.
ناشناس۱۲۵۹۸۸۳۲۳:۱۱:۴۴ ۱۳۹۸/۱۰/۷
استاد حرافی است این حناچی . عمل صفر
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

آخرین عناوین