پشت پرده تاسف‌آور اخراج ۲ دیپلمات ایرانی از هلند

گروه سیاسی الف،   3970419039 ۵۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

در سایه سکوت و انفعال و وادادگی سفارت ایران در لاهه و وزارت امور خارجه کشورمان، طرف هلندی در کمال آرامش، دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد.

پشت پرده تاسف‌آور اخراج ۲ دیپلمات ایرانی از هلند

به گزارش الف، جمعه پانزدهم تیرماه (چهار روز پیش) خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) خبری منتشر کرد که به سرعت بر روی خروجی خبرگزاری داخلی و خارجی قرار گرفت. «۲ نفر از وابستگان سفارت ایران در تاریخ ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) از هلند اخراج شده‌اند و متاسفانه اطلاعات بیشتری در این زمینه نمی‌توانیم ارائه دهیم.» این جمله‌ای بود که هولبرت بِریده‌مَیِر، سخنگوی «سرویس اطلاعات و امنیت» هلند بیان کرد و بهت و حیرت افکار عمومی و همچنین محافل سیاسی و رسانه‌ای را برانگیخت و اذهان همگان را با پرسش‌های متعددی مواجه کرد.

اعلام این خبر از سوی سازمان اطلاعات و امنیت هلند و نه وزارت خارجه این کشور، عدم اعلام دلیل اخراج این دو دیپلمات ایرانی، عدم هرگونه واکنش مسئولان وزارت امورخارجه پس از گذشت یک ماه از این واقعه، عدم درج یک توضیح ولو چند سطری طی ۳۰ روز گذشته از سوی دستگاه دیپلماسی درباره چنین موضوع با اهمیتی که ارتباط مستقیم با عزت و اقتدار کشورمان دارد و از همه عجیب‌تر موضع‌گیری عجیب ۱۶ روز قبل بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه که این موضوع را نه تایید کرده بود و نه تکذیب! حکایت از پشت پرده‌ای عجیب و البته تکان دهنده‌ای می‌داد و همین امر سبب شد کیهان موضوع را دنبال کرده و به اطلاعاتی جالب و البته تاسف‌بار در این زمینه دست یابد که در ادامه می‌خوانید.

بیانیه سفارت ایران در محکومیت قتل یک تروریست!

ماجرا از آنجا آغاز می‌شود که سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) بررسی دو پرونده قتل را در دستور کار قرار می‌دهد. پرونده اول مربوط به فردی است به نام احمد مولا ابوناهض «مشهور به احمد نیسی» از سران گروه تروریستی «جنبش الاحواز» که سال ۲۰۱۷ در مقابل منزلش توسط افراد ناشناس از پای درآمده بود و دیگری فردی به نام «علی معتمد» که در سال ۲۰۱۵ در شهر المیره در نزدیکی آمستردام به ضرب گلوله کشته شده بود.

بعد از کشته شدن احمد نیسی که دستش به خون تعداد زیادی از هموطنانمان آلوده بود و بر اثر درگیری‌های درون حزبی و به جرم دخل و تصرف در اموال حزب ابتدا از سمت خود معزول و سپس کشته می‌شود، گروهک تروریستی الاحواز با سوءاستفاده از شرایط، از آب گل‌آلود ماهی گرفته و در لاهه، ایران را به دست داشتن در قتل این تروریست متهم می‌کند. متاسفانه این‌اشک تمساح تروریستهای تجزیه‌طلب سبب می‌شود که سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند در اقدام عجیب و انفعالی بیانیه صادر و ضمن ابراز تاسف ! از این حادثه، کشته شدن این تروریست تجزیه‌طلب را محکوم و ابراز امیدواری کند که پلیس موضوع را با جدیت دنبال نماید!

این اقدام عجیب و کاملا انفعالی سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند درباره کشته شدن یک تروریست تجزیه‌طلب زمینه‌ساز شروع جریان سازی علیه کشورمان می‌شود. پس از این اقدام گروهک تروریستی الاحواز از این فرصت استفاده کرده و مقابل سفارت ایران تجمعاتی برگزار می‌کند. گرچه مسئولان سفارت ایران در مقام توجیه این اقدام بر آمده و مدعی می‌شوند که برای دفع شر چنین اقدامی انجام داده‌اند، اما چنین ادعایی در حالی است که پیشتر رسانه‌های مختلف از جمله شبکه برون مرزی پرس تی وی طی گزارش‌های مفصل از شرارت‌های این تروریست و گروهک تجزیه‌طلب چهره واقعی آنان را عیان کرده بود و از سوی دیگر نابخردی و انفعال در انتشار بیانیه محکومیت مرگ یک تروریست بدون علم و آگاهی از هویت و ماهیت این فرد سبب شده بود که این جریان جری‌تر شده و جمهوری اسلامی ایران را به قتل این تروریست متهم کنند.

دادگاه بررسی قتل «علی معتمد»  و افشای هویت «کلاهی»

در کنار این قضیه پلیس هلند رسما اعلام می‌کند که پیگیری پرونده قتل شخصی به نام «علی معتمد» که در دسامبر ۲۰۱۵ به قتل رسیده بود به سرنخ‌هایی رسیده، لذا تلویزیون هلند در یک برنامه حساب شده نسبت به پخش نمایش صحنه جرم این دو مقتول بدون ارائه هر گونه توضیحی اقدام می‌کند و مطبوعات این کشور، این اقدام پلیس را مبتنی بر شباهت بین دو قتل بیان می‌کنند که می‌تواند از سوی یک طرف صورت گرفته باشد، لذا گروهک تروریستی تجزیه‌طلب و گروهک تروریستی منافقین این فیلم را مبنای حمله و اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران قرار داده و شبکه العربیه نیز به شدت در زمینه پوشش این نمایش فعال می‌شود. بازسازی صحنه جرم و نمایش آن از سوی شبکه تلویزیونی هلند با مجوز پلیس این کشور حکایت از توطئه‌ای جدید داشت که البته در آن مقطع آینده و سرنوشتش نامعلوم بود.

این در حالی بود که پس از گذشت بیش از دو سال از قتل فردی به نام علی معتمد پناهنده ایرانی در شهر المیره دادگاهی در شهر لی استات تشکیل و پس از آن مشخص می‌شود «علی معتمد» همان «محمدرضا صمدی کلاهی» عامل انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت‌الله بهشتی و قریب به ۸۰ نفر از مسئولان نظام جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ بوده است و افشای هویت واقعی این تروریست جانی دولت هلند را برای اعطای پناهندگی ۳۰ ساله به وی با چالشی جدی مواجه می‌کند و به همین دلیل تعدادی از نمایندگان پارلمانی هلند طی سوالهایی جداگانه خواستار توضیح وزارت دادگستری و سازمان اطلاعات و امنیت این کشور می‌شوند. همچنین احزاب و گروههای سیاسی هلند نیز از دولت بابت مخفی نگه داشتن هویت این تروریست همراه با اعطای تابعیت اعتراض کرده و خواستار روشن شدن قصور دولت هلند در این زمینه می‌شوند.

احضار سفیر ایران به AIVD و اخراج دو دیپلمات

این موضوع مسکوت می‌ماند تا سوم خرداد ماه که سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) در اقدامی که پیش از این در هیچ کشور دیگری رخ نداده است، پس از دعوت از سفیر جمهوری اسلامی ایران به محل این سازمان به وی اعلام می‌کند که ما شواهد و قرائنی داریم که جمهوری اسلامی ایران در ماجرای قتل علی معتمد و احمد نیسی دست دارد و به همین منظور دو نفر از پرسنل سفارت ایران می‌بایست خاک هلند را هرچه سریعتر ترک کنند.

متعاقب این دیدار و بدون اینکه سفیر کشورمان در هلند نسبت به اظهارات و اتهامات طرف هلند و انتساب قتل‌های سازماندهی شده از سوی گروهک‌های تروریستی عکس‌العمل نشان دهد و یا اعتراض رسمی بنماید،به دو دیپلمات کشورمان اعلام می‌کند که بر اساس تقاضای طرف هلندی باید خاک این کشور را ترک کنند. نکته قابل تامل و تاسف‌بار آنجاست که سازمان اطلاعات هلند علاوه ‌بر انتساب اتهامات به جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند که سفارتخانه و وزارت امور خارجه حق رسانه‌ای شدن این موضوع را ندارند و باید دیپلمات‌های یاد شده را (بدون هیچ‌گونه دلیل و مدرکی) به عنوان «عناصر نامطلوب» معرفی کند تا نام آنها در لیست سیاه سازمان ملل نیز ثبت شود. سازمان اطلاعات و امنیت هلند همچنین تاکید می‌کند وزارت امور خارجه ایران باید از هرگونه واکنش و اقدام متقابلی در این زمینه خودداری کند که سفارت ایران در هلند و وزارت امورخارجه در موضعی حقارت بار و انفعالی دقیقا طبق دستور العمل سازمان اطلاعات و امنیت هلند عمل کرده و از درز هرگونه خبری در این زمینه جلوگیری بعمل می‌آورد.

موضع انفعالی و حقارت بار وزارت امورخارجه

در این میان هیچ‌گونه اعتراض، واکنش، توضیح یا حتی ملاقات مستقل برای مقابله با اتهام‌زنی هلند از سوی سفیر ایران در هلند و همچنین وزارت امور خارجه صورت نمی‌گیرد که این موضع حقارت بار و ذلیلانه به تقویت موضع هلند در این تصمیم اخراج دیپلمات‌های کشورمان کمک شایانی می‌کند.

بر همین اساس دو دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند بر اساس ضرب‌العجل سازمان اطلاعات و امنیت هلند (و نه وزارت امور خارجه این کشور) بدون هیچ حمایت یا واکنش مقتدرانه‌ای از سوی دستگاه دیپلماسی در تاریخ ۱۷ خرداد ۹۷ به صورت کاملا بی‌سر و صدا خاک این کشور را ترک می‌کنند.

بنابراین، این ماجرا می‌تواند اقدامی فرار به جلو از سوی دولت هلند تلقی شود که با اخراج دو دیپلمات ایرانی و برچسب اتهام قتل به جمهوری اسلامی از مسئولیت اعطای پناهندگی به تروریستی که دستش به خون بیش از ۸۰ نفر از مسئولان جمهوری اسلامی آلوده است شانه خالی کند.

به عبارت دیگر، در سایه سکوت و انفعال و وادادگی سفارت ایران در لاهه و وزارت امور خارجه، طرف هلندی در کمال آرامش به جای مجرم (به‌دلیل پناه دادن به یک تروریست جانی) در مقام شاکی نشسته و دو نفر از دیپلمات‌های ما را از این کشور اخراج می‌کند.

از سوی دیگر در حالی که تصور می‌شد اقداماتی سطح بالا و راهبردی برای زدودن این اتهام به جمهوری اسلامی بین طرفین انجام شود، متاسفانه هیچ‌گونه عکس‌العملی از سوی مقامات وزارت امور خارجه و نهادهای ذی‌ربط مشاهده و گزارش نگردید تا بدانجا که بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در چهارم تیرماه (۱۸ روز پس از اخراج دیپلمات‌های ما از هلند) در پاسخ به پرسشی در این زمینه در حالی که گویا انتظار شنیدن چنین پرسشی هم نداشته در یک برنامه زنده تلویزیونی و در مقابل دوربین رسانه‌های خارجی اعلام می‌کند که موضوع را نه تایید می‌کند و نه تکذیب که این نوع نحوه پاسخگویی منفعلانه و البته بی‌سابقه در تاریخ سخنگویی! به جز جری کردن طرف هلندی و تایید ضمنی عملکرد آنها در اخراج دیپلمات‌های کشورمان معنای دیگری نمی‌توانست داشته باشد.

اخراج دیپلمات‌های ایرانی و توهم پیشبرد مذاکرات

بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته، وزارت امور خارجه با توهم پیشبرد مذاکرات آتی برجام با طرف‌های اروپایی سعی داشته تا با نادیده گرفتن این موضوع به خیال خام خود در راه کمک به برجام و جلوگیری از تنش در سطح بین‌المللی برای حفظ وجهه داخلی (اگرچه به قیمت زیر سوال رفتن عزت و اعتبار جمهوری اسلامی) گام بردارد که پایان مذاکرات ظهر جمعه وزیر امور خارجه با مقامات اروپایی در وین و ناکامی مذاکرات خط بطلانی بر این توهم کشید.

 با این حال طرف هلندی پا را از این فراتر نهاده و پس از صدور بیانیه موگرینی در وین در پایان نشست ظریف با وزرای اروپایی در خوش‌رقصی برای آمریکا و اسرائیل سخنگوی سازمان اطلاعات و امنیت این کشور (و نه وزارت امور خارجه) اعلام می‌کند که دو نفر از وابستگان سفارت ایران در هلند اخراج شده و درباره دلایل آن هم هیچ توضیح بیشتری ارائه نخواهیم کرد. به عبارت دیگر طرف هلندی در ادامه بازی قبلی و با توجه به وادادگی و انفعال طرف ایرانی از موضع طلبکار وارد عمل شده و به گونه‌ای نسبت به انتشار خبر اقدام می‌کند که گویی دو نفر دیپلمات یاد شده از مصونیت و مزایای دیپلماتیک برخوردار نبوده و بر همین اساس مسئولیت‌های دولت هلند به عنوان دولت پذیرنده (میزبان سفارت) برای احترام به آداب دیپلماتیک و روابط حسنه فی‌مابین بر اساس کنوانسیون‌های ۱۹۶۱ و ۱۹۶۳ حقوق دیپلماتیک و حقوق کنسولی نادیده انگاشته و با خیال واهی خود را از مسئولیت و فشار افکار عمومی و رسمی رهانیده است.

با این حال تاکنون وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه به جز احضار سفیر هلند آن هم یک ماه پس از اخراج دیپلمات‌های ما و برداشته شدن سکوت خبری از موضوع، هیچ‌گونه اقدام عملی در این رابطه انجام ندادند در حالی که اخراج حداقل دو دیپلمات هلندی بدیهی‌ترین واکنش رسمی و عرفی به اینگونه موارد است.

در سفارت ایران در لاهه چه می‌گذرد؟

علاوه‌بر این سفارت ایران در لاهه پس از اخراج دو دیپلمات یاد شده در اقدامی غیر قابل توجیه علاوه‌بر میزبانی از خانم جنیدی معاون حقوقی رئیس‌جمهور به عنوان فرستاده ویژه هیچ مطلبی در اعتراض به این رفتار هلند بروز نداد و این سفر صرفا برای توضیح مطالب مطرح شده در قالب برجام صورت گرفت.

همچنین برگزاری موزه تمدن ایرانی با نمایش ۲۰۰ قطعه آثار باستانی منتقل شده از ایران به هلند پیام آشکاری از سوی سفارت ایران در این کشور به طرف هلندی مبنی بر کم‌اهمیت بودن رفتار آنان در اخراج دیپلمات‌های ایرانی بوده است.

در حال حاضر نیز رئیس ‌و تعداد از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی ایران در هلند به سر می‌برند ولی باز هم این موضوع با اهمیت فوق‌العاده در دستور کار قرار ندارد.

سابقه اقدامات خصمانه هلندی‌ها و انفعال وزارت خارجه

همچنین اتخاذ چنین رفتار انفعالی از سوی وزارت امور خارجه و سفارت ایران در لاهه در برابر اقدام خصمانه هلند تنها به این مورد ختم نشده و مسبوق به سابقه است.

در جریان تعرض به سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۵ دی‌ماه سال ۹۶ توسط تعدادی از اعضای گروهک تروریستی چریک‌های فدایی خلق و تلاش برای به آتش کشیدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم مصونیت مکان سفارت و مسئولیت مسلم دولت پذیرنده برای حفاظت و صیانت از مکان‌های دیپلماتیک تا کنون هیچ روشنگری یا اعلام رسمی و اعتراض از سوی وزارت خارجه در این زمینه صورت نگرفته و پلیس هلند هم هیچ اقدامی برای مجازات عاملان این تعرض آشکار صورت نداده است.

از سوی دیگر در پرونده سرقت اسناد و مدارک از دفتر حقوقی نهاد ریاست‌جمهوری ایران در هلند که از سوی رسانه‌های حامی دولت به شکلی مضحک به سرقت جواهرات و پول نقد تنزل داده شد، هنوز هیچ گزارشی از اعتراض و یا مطالبه مسئولیت دولت هلند در حفاظت از دفتر حقوقی ریاست جمهوری ایران منتشر نشده و برعکس مسئولین این نهاد درصددند با تنزل دادن حادثه به یک سرقت مالی صرف موضوع را بی‌اهمیت و غیرسیاسی جا بزنند.

همچنین اخراج دیپلمات‌های ما از هلند و عدم واکنش وزارت امور خارجه در حالی صورت می‌گیرد که دیپلمات‌ها در همه جای جهان علاوه‌ بر مصونیت دیپلماتیک، بالاترین مقام رسمی در ماموریت‌ها در کشورهای مقصد هستند و هرگونه تعرض به آنان در بدیهی‌ترین و پایین‌ترین شکل بر اساس اصل عمل متقابل (اخراج دیپلمات‌های طرف مقابل) صورت می‌پذیرد.

انفعال و وادادگی در قبال رفتار توهین‌آمیز هلند در حالی صورت می‌گیرد که این کشور کوچک غربی در حال حاضر به عنوان بازوی اجرایی آمریکا و رژیم اسرائیل در ایران فعالیت‌های خود را از طریق افزایش پرسنل سفارت، به‌کارگیری وابسته نظامی (به‌رغم نبود هر نوع رابطه نظامی) و تلاش برای تحریک قومیت‌ها و همچنین جریانات ضد انقلاب داخلی دنبال می‌کند.

به عنوان مثال رادیو زمانه با بودجه وزارت امور خارجه هلند وظیفه تحریک قومیت‌ها و تحرکات عناصر ضد انقلاب در آشوب‌های اخیر را بر عهده ‌دارد. همچنین سفارت این کشور در ایران تلاش زیادی برای تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران صورت داد که به این بهانه افرادی را وارد ایران کند که تا کنون ناکام مانده است.

هلند چند هفته پیش با اعزام «اد میل کرت» سیاستمدار برجسته هلندی، عضو شورای مشورتی دولت هلند و نماینده سابق سازمان ملل در امور عراق به سیرک اخیر سازمان منافقین در پاریس که اتفاقا رابطه دیرینه‌ای با منافقین هم دارد رسما به جرگه حمایت از این گروهک تروریستی پیوست و متاسفانه هیچ‌گونه اعتراض یا واکنشی هم از سوی وزارت خارجه و یا سفارت ایران در لاهه به دولت هلند صورت نگرفت.

به نظر می‌رسد سفارت ایران در هلند با تلاش برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات دیرینه و خصمانه این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران به همراهی با دولت این کشور اقدام کرده است.

اشاره رهبر انقلاب به دشمنی هلند با ملت ایران

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، رهبر حکیم انقلاب ۲۵ خرداد ۹۵ در دیدار مسئولان نظام در ماه مبارک رمضان فرمودند: «بعضی خیال می‌کنند دشمنی‌هایی که با ما می‌شود به‌خاطر این است که ما ستیزه‌گری کرده‌ایم؛ ما دائماً انگشت در چشم اینها کرده‌ایم، [لذا] اینها از این جهت با ما دشمنی می‌کنند؛ نه، این هم خیال غلطی است، تصور غلطی است. ما شروع‌کننده نبوده‌ایم. اول انقلاب آمریکایی‌هایی که دستگیر شده بودند، چند روزی نگه داشته شده بودند، امام فرمودند با کمال مراقبت بروند به محل خودشان، سفارت خودشان؛ تا قبل از اینکه مسئله تسخیر سفارت پیش بیاید - که آن هم عواملی داشت، مقدماتی داشت- [آمریکایی‌ها] در کمال امنیت اینجا زندگی می‌کردند؛ راحت می‌رفتند، می‌آمدند؛ و البته بدجنسی می‌کردند. ما شروع نکردیم، آنها شروع کردند؛ آنها از همان اول شروع کردند: با بدگویی، با تحریم، با طلبکاری، با پناه دادن به دشمن ملت ایران؛ شروع‌کننده آنها بودند. وانگهی! فقط آمریکا که نیست، کشورهای دیگر [هم هستند]؛ حالا مثلاً فرض بفرمایید جمهوری اسلامی نسبت به فرانسه چه ستیزه‌گری‌ای کرده؟ کشور فرانسه چون امام مدتی در آنجا بود، حتی مورد تمجید نیروهای انقلابی هم بود اما خب می‌بینید که چه‌کار می‌کنند. دیدید در قضیه‌ هسته‌ای که فرانسوی‌ها نقش پلیس بد را اجرا کردند - البته مدیریت برنامه با آمریکایی‌ها بود، معلوم بود لکن در قضیه‌ هسته‌ای بدترین موضع را فرانسوی‌ها [گرفتند]- ما با فرانسوی‌ها چه‌کار کرده بودیم؟ ستیزه‌گری کرده بودیم؟ حال یک کشور کوچکی مثل هلند مثلاً؛ در هر قضیه‌ای که شما نگاه کنید از قضایایی که پای جمهوری اسلامی به میان است، در آن لیست و فهرست دشمن‌ها، یکی‌اش هلند است! حالا ما با هلند چه‌کار داشتیم؟ چه ستیزه‌گری‌ای؟ کشور کوچکی که در گوشه‌ اروپا افتاده [است‌]. بحث این نیست که ما با آنها دشمنی و ستیزه‌گری کردیم.»
باید منتظر ماند و دید نمایندگان مجلس و دستگاه دیپلماسی کشورمان می‌خواهند با جسارت و گستاخی این کشور کوچک گوشه اروپا چه کنند. همچنان سکوت و انفعال را ادامه دهند و بر گستاخی آن بیفزایند یا پاسخی درخور و عبرت‌آموز به آن بدهند؟

منبع:کیهان

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۲۵۹۱۹۰۸:۲۳:۵۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
خدایا شر این برجام را از سر ملت ایران کم کن.... برای حفظ یک خسارت محض به ه حقارت ها و ذلت ها که باید تن بدهیم....!!!!
ناشناس۴۲۶۲۴۳۱۱:۱۰:۵۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹
حتی اگر دو نفر کشته شده در هلند عامل قتل ایرانی ها بوده باشند نمی توان انها را در یک کشور دیگر ترور کرد و اشکارا اعلام نمود
ناشناس۴۲۷۱۲۵۱۷:۱۹:۳۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹
اگر ترور کار ایران بوده باید اسناد را در اختیار ایران میگذاشت
ناشناس۴۲۷۴۰۷۱۹:۳۷:۲۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
اولاً اگر مطلب را کامل خوانده باشید این دو دیپلمات هیچ نقشی در کشته شدن این افراد نداشتند و آنان در تصفیه درون گروهی کشته شده اند. دوماً این دولت هلند است که باید پاسخ دهد که چرا افرادی را که قاتل مردم ایران بوده اند پناه داده و حمایت می کند. سوماً اگر امکان دارد ، بفرمایید که نظرتان در خصوص حمله آمریکا به دو کشور مستقل افغانستان و لیبی برای دستگیری قاتلان شهروندانش چیست؟
غلام۴۲۵۹۲۴۰۸:۲۸:۱۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
درد نامه و رنجنامه ای است این مطلب.
میترا۴۲۵۹۵۶۰۸:۵۰:۰۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
کارنامه 6ساله وزارت خارجه: افتضاح بعد افتضاح
آریابان۴۲۶۲۳۱۱۱:۰۱:۲۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
جناب میترا (۴۲۵۹۵۶۰۸:۵۰:۰۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹") و جناب گروه الف : "....دیپلمات‌ها در همه جای جهان .... بالاترین مقام رسمی در ماموریت‌ها در کشورهای مقصد هستند و هرگونه تعرض به آنان ..... "؛ چنانچه کسی با الفبای آداب روابط دیپلماتیک میان کشور ها آشنا باشد میداند که اصولا تنها مجازات پیش بینی شده برای یک مامور دارای گذرنامه سیاسی ، اخراج از کشور پذیرنده بعنوان عنصر نامطلوب (پرسونا نان-گراتا) میباشد که در این ماجرا نیز اتفاقا در سایه اقتدار و توانائی های وزارت امور خارجه ایران بوده که دو دیپلمات را فقط اخراج کرده اند و نه زندانی !!!!! ؛ مجسم کنید که در این دنیای آشفته و "بلبشوی" !!!! دیپلماتیک امروزی و در شرایطی که ترامپ بصورت فردی !!!!! توافقنامه های دو جانبه ، منطقه ای و بین المللی را بی اعتبار اعلام میکنه ، عربستان سعودی انواع و اقسام تجاوز ها (حتی جنسی !!!!) و کشتار ها را به زائرین ایرانی مرتکب میشه و ووو..وو ،اگر مثلا دولت وابسته هلند با گستاخی و جسارت غیر دیپلماتیک !!!! این دو دیپلمات را زندانی !!!!! میکرد آیا کسی بود در دنیا که باصطلاح "ککش بگزد" ؟!؟!؟!؟!؟!؟ آیا انصاف است اگر این را از نمرات قابل قبول کارنامه 6 ساله وزارت امور خارجه (البته در حد آزادی-عمل هایش) محسوب نکرد ؟!؟!؟!؟
محمد قاسمی۴۲۶۳۴۷۱۱:۵۱:۲۱ ۱۳۹۷/۴/۱۹
جناب آریابان صحبت های شما دارای نقیض هستند همانطور که شما گفتید زندانی کردن دیپلمات ها خلاف قواعد بین المللی است و صرفا در صورتی که آنان به بالاترین جرم یعنی قتل مرتکب شوند اخراج می شوند . پس اینکه دولت هلند یک قاعده بین المللی رو رعایت کرده قاعدتاً نمایانگر اقتدار وزارت خارجه نیست بلکه در صورتی که متن بالا را با دقت مطالعه کنید نشان از ضعف و سوء مدیریت آن وزارتخانه در برخورد با این موضوع می باشد. دقت بفرمایید روند قضایی در این پرونده طی نشده و وزارت خارجه هلند از سفارت ایران تعهد اخذ کرده که اخراج این دیپلمات ها علنی نشود. در مباحث دیگر از جمله تجاوز به نوجوانان در عربستان نیز جز شکست غرور ملی چیزی از وزارت خارجه مشاهده نشد. حتی کشور ضعیف و طایفه ای افغانستان از دادن حق آبه ایران خودداری می کند و وزارت خارجه هیچ عکس العملی نشان نداد و یا اگر داده دستاوردی تا بحال نداشته است. مصادیق اقدامات و ضعف وزارت خارجه خارج از حوصله این کامنت ست . حالا شما از کدام دستاورد وزارت خارجه در 6 سال حمایت میکنید برای حقیر کاملاً مجهول است.
آریابان۴۲۹۷۸۷۱۲:۵۴:۴۳ ۱۳۹۷/۴/۲۱
جناب محمد قاسمی ، همانطوریکه در بالا اشاره رفته ، به کارنامه 6 ساله وزارت امور خارجه فقط باید در حد آزادی-عمل هایش !!!!! نمره داد و نه بیشتر ؛ زیرا ناگفته پیداست که در فرایند حضور در گستره جهان و مدیریت رفتار های بین المللی و سیاست خارجی کشور ایران ، شوربختانه یگانه-سکاندار و تنها تصمیم گیرنده ، وزارت امور خارجه نیست ؛ ولی در عوض باید باور داشت که اتفاقا کارکنان آن و بویژه دیپلمات های مشغول به کار در سفارتخانه های ایران در خارج از کشور را باید همچون یک سپر ضربه-گیر اتومبیل !!!!! که هر آن در آستانه تصادف و بروز یک غائله و ماجرای ضد ایرانی جدید در سنگر های خارجی میباشند باور کرد و نه بیشتر !!!! ؛
ناشناس۴۲۶۴۸۳۱۲:۴۷:۰۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹
معلومه شما تو وزارت خارجه کار می کنی. بایدم دفاع کنی. نه! اصلا کارنامه خوبی ندارد وزارت خارجه در این چند سال. نه تنها عزت رو به پاسپورت ایرانی برنگردند بر خلاف ادعاش، بلکه در موارد متعدد ذلیلمون کرد در جامعه بین الملل. فقط مقایسه کنید با رفتارهای وزارت خارجه چین یا روسیه!
آریابان۴۲۷۴۶۵۲۰:۱۴:۵۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
جناب ناشناس (۴۲۶۴۸۳۱۲:۴۷:۰۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹) همانطوریکه در بالا اشاره رفته ، به کارنامه 6 ساله وزارت امور خارجه فقط باید در حد آزادی-عمل هایش !!!!! نمره داد و نه بیشتر ، زیرا ناگفته پیداست که "بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی " در واقع وظیفه مجموعه ای از دستگاهها و مسئولین مدیریت کلان کشور است که اتفاقا کارکنان وزارت امور خارجه و بویژه دیپلمات های مشغول به کار در سفارتخانه های ایران در خارج از کشور را باید همچون یک سپر ضربه-گیر اتومبیل !!!!! که هر آن در آستانه تصادف و بروز یک غائله و ماجرای ضد ایرانی جدید در سنگر های خارجی میباشد باور کرد و نه بیشتر !!!! ؛
ناشناس۴۲۷۴۹۹۲۰:۳۰:۰۴ ۱۳۹۷/۴/۱۹
کسی که تو وزارت خارجه کار می کند لابد بیشتر از شما که انتقاد می کنی به چم وخم روابط سیاسی واقف است پس کمی دست از تعصب وجناح بازی بردار وگوش کن !
ناشناس۴۲۷۴۳۳۱۹:۵۸:۵۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
آقای دیپلمات!!! اولاً بفرمایید دولت هلند بر اساس کدام قانون و اصل دیپلماتیک قاتلان مردم ایران و تروریستها را در کشور خود پناه داده و حمایت می کنند. دوماً بفرمایید که دستگاه دیپلماسی به اصطلاح توانمند ما ، چه اقدامی در قبال پناه دادن به قاتلان مردم ایران توسط یک دولت درجه دو اروپایی انجام داده است؟
ناشناس۴۲۵۹۷۰۰۸:۵۹:۵۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
قهرمانان دیپلماسی ...
ناشناس۴۲۵۹۷۷۰۹:۰۴:۳۲ ۱۳۹۷/۴/۱۹
فقط ادعا بودند و دیگرهیچ
نوید عصاره۴۲۵۹۸۶۰۹:۰۷:۵۴ ۱۳۹۷/۴/۱۹
این کشور کوچک در گوشه اروپا بعد از آمریکا دومین صادر کننده مواد غذایی در دنیا هست. شرایط کشور پهناور ما با تمام منابع نفتی و غیر نفتی هم نیاز به توضیح نداره.
ناشناس۴۲۶۱۸۲۱۰:۴۵:۱۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
اولا دومین نیست و چندمین است و ثانیا چه ربطی داشت؟؟؟ میگه این حقارت دیپلماسی ذلت رو چی کار کنیم...؟
شهره۴۲۷۲۷۵۱۸:۳۱:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
عنوان این کشور کوچک اروپا بوی تفرقه و نفاق و نوعی القا نژادپرستانه را میدهد. تا کی بایستی احساسات بر حقایق غلبه کند؟
ناشناس۴۲۶۰۰۱۰۹:۱۴:۰۰ ۱۳۹۷/۴/۱۹
دیپلماسی عزت !!
محسن۴۲۶۰۰۲۰۹:۱۵:۳۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹
الف خان معلومه که امثال شما ها قصد دارید مانع رسیدن توافق تاریخی ایران و اروپا برای به انزوا کشاندن آمریکا باشید آقای ظریف در این مدت 5 سال با ابتکار عمل و آوردن اروپا در جبهه ایران بر علیه آمریکا شما تندرو ها رو خسته و عصبانی کرده ، پس از دست آقای ظریف عصبانی باشید
ناشناس۴۲۶۳۷۶۱۱:۵۷:۱۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
واقعا شما دیگه رد دادی داداش برو یه کم جلو آینه بشین فکر کن همین....
ناشناس۴۲۶۹۲۶۱۶:۰۱:۵۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
شما که میگین اروپا بین ایران و آمریکا حتما آمریکا رو انتخاب میکنه حالا چی شده آمریکا قراره منزوی بشه!!!؟
ناشناس۴۲۶۰۱۴۰۹:۲۷:۱۹ ۱۳۹۷/۴/۱۹
امیدوارم همه سفیرهای ایران اخراج شوند. سفارت های خارجی ما که دردی از مردم دوا نمیکنند!
ناشناس۴۲۶۰۱۷۰۹:۲۹:۵۴ ۱۳۹۷/۴/۱۹
آیا اروپا بمنظور همراهی با آمریکا در برجام و بجهت اجتناب از برخ یپیامدهای سیاسی و بین المللی بدنبال شروع جنگ سفارتخانه هاست؛ آلمان - فرانسه - بلژیک و حال نیز هلند؟!
ناشناس۴۲۶۰۲۵۰۹:۳۲:۱۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
باحقارت تا۱۴۰۰
ناشناس۴۲۶۲۱۶۱۰:۵۶:۲۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
آقایان طرفدار رئیسی . فقط کافی به جای آقای روحانی آقای رئیسی رو بشونید و به جای ظریف وزیر آقای رئیسی. می فهمید که از رئیسی هم اگر بود هیچ بر نمی آمد. فقط همه رو گردن دولت قبل می انداخت.
ناشناس۴۲۷۴۵۹۲۰:۱۲:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
واقعا با حقارت تا ۱۴۰۰....از واردات کود انسانی گرفته..تا دلار ۱۰ هزار تومانی...تا عزت لگدمال شده ایرانی...عجیب اینست که برخی حتی تاب شنیدن نقد به این دولت را ندارند!...دو حالت دارد یا درد را احساس می کنند ولی وانمود می کنند که دردی نیست یا اصلا دردی احساس نمی کنند! فقط قشر ضعیف است که لگدمال می شوند...غیرت هم خوب چیزی است...احسنت به کسانی که واقعیت را کتمان نکردند و گفتند که از رای دادن به این دولت پشیمان هستند...انشالله این حقارت سال ۱۴۰۰ پایان یابد...
ناشناس۴۲۶۴۷۸۱۲:۴۵:۲۴ ۱۳۹۷/۴/۱۹
این حرف کل ملته الان چیه الکی میچسبونید به رییسی و رقبای سیاسیتون؟
ناشناس۴۲۶۰۲۹۰۹:۳۵:۳۱ ۱۳۹۷/۴/۱۹
نویسنده این مطالب از ابتدائی ترین حقوق دیپلمانیک بی اطلاع است از یک سو ابراز تاسف از یک ترور را هم انتقادی بعمل کرد سفارت دانسته که واقعا عجیب است از کشوری که مدعی مبارزه با ترو ریسم است مگر میشود مخالف تروریسم بود اما از ترور مخالفان خود دفاع کرد . علنی نکردن این واقعه از سوی دوطرف ایران و هلند نشان از آن دارد که دو کشور برای حفظ روابط موجود و جلوگیری از تنش دست به این رفتار زده اند .
ناشناس۴۲۶۰۵۰۰۹:۴۷:۳۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
وای بر این دولت، وای بر این دولت
ناشناس۴۲۶۰۵۳۰۹:۴۹:۵۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹
سکوت و انفعال وزارت خارجه احتمالا به دلیل شواهد و مدارک مستدلی است که از طرف هلند با انها ارایه شده که جای هیچگونه عکس العملی برایشان باقی نمیگذارد.متاسفانه تندروهای داخلی مرتکب اعمالی میشوند که جای هیچگونه دفاعی برای کسی نمیگذارند.
ناشناس۴۲۶۲۹۲۱۱:۳۴:۱۹ ۱۳۹۷/۴/۱۹
به نظر می اید آن مقاله طولانی با آن ادبیات کیهانی فرار به جلو باشد. و شما با چند جمله کوتاه جواب کیهان را کوتاه و گویا داده اید
ناشناس۴۲۶۵۷۴۱۳:۳۴:۱۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
اصل موضوع را در لفافه گفتی. آفرین
ناشناس۴۲۶۸۶۱۱۵:۲۰:۵۱ ۱۳۹۷/۴/۱۹
احسنت، پنبه شد رشته ها
ناشناس۴۲۷۰۶۰۱۶:۵۵:۲۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
بزرگوار هلندی ها با این سابقه خصومت بی دلیل شون علیه ایران با ما رودربایستی داشتن که اگر سند و مدرکی داشته باشن برای حفظ آبروی ما منتشر نکنن! مطلب رو دوباره بخونید ، دولت هلند از طرف نمایندگان پارلمانی و احزاب سیاسی به شدت تحت فشار قرار گرفته و برای اینکه خودش رو تبرئه کنه توپ رو میندازه تو زمین ایران و ایران رو به قتل دو تا تروریست متهم میکنه تا ایران متهم باشم نه دولت هلند ...
ناشناس۴۲۶۰۷۹۱۰:۰۲:۱۴ ۱۳۹۷/۴/۱۹
ظریف الدوله یا ضعیف الدوله مسئله اینست؟
علی 671۴۲۶۱۸۸۱۰:۴۷:۳۵ ۱۳۹۷/۴/۱۹
در این دولت چه کار ها که نشد که همش اضافه کردن حرمت بالای انسانی و کشورمان بود .زهی خیال باطل .چه کردند با این ملت ظرف این پنج سال .در آینده نه چندان دور باید تمام کسانی که در این مدت آبروی کشور و مردم را برده اند جواب دهند .راستی به کی .آنهم کشگ است .
ناشناس۴۲۶۳۵۶۱۱:۵۲:۲۵ ۱۳۹۷/۴/۱۹
کاملا حق با هلند است،وزارت خارجه هم کاری نکرده چون میدونه اینا اطلاعاتی های در پوشش دیپلمات هستند و حتما خطاهایی کرده اند.
ناشناس۴۲۶۳۷۰۱۱:۵۶:۲۱ ۱۳۹۷/۴/۱۹
دوستانی که داد وانفسا از انفعال دستگاه دیپلماسی سر میدهید حداقل روش پیشنهادی خود را هم ارائه میدادید تا متوجه میشدیم چه کوتاهی انجام شده!!! نهایت دو دیپلمات هلندی را اخراج کنیم خب این اقدامی برابر است با اینکه ما را عامل ترور این دوفرد معلوم الحال معرفی کرده اند؟!!
ايرج۴۲۶۳۸۰۱۲:۰۰:۳۲ ۱۳۹۷/۴/۱۹
اطلاعات سری بدست آمده توسط روزنامه کیهان خیلی دقیقه ، مثل اون اطلاعاتی که از کشته شدن محمد بن سلمان بدست آورده بود
ناشناس۴۲۷۷۲۷۲۳:۳۰:۱۱ ۱۳۹۷/۴/۱۹
کیهان از خجالت باید آب بشه
مرتضی۴۲۶۴۱۲۱۲:۱۵:۴۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
از افتخارات این دولت دیپلماسی واردات کالا از جمله کود انسانی ،،،افتضاح، این که فن آوری نمی‌خواست،،
ناشناس۴۲۶۵۵۸۱۳:۱۸:۴۵ ۱۳۹۷/۴/۱۹
دست هلند در ماجرای اسلام ستیزی و توهین به پیامبر اسلام رو شده است. اینها بدنبال نابودی اسلام هستند ولی خودشان نابود می شوند.
باران۴۲۷۳۷۸۱۹:۲۳:۲۹ ۱۳۹۷/۴/۱۹
از این به بعد بگیم مرگ بر هلند؟
ناشناس۴۲۶۷۳۲۱۴:۳۲:۰۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹
اگر همه این مطالب را صحیح تلقی کنیم، بیشتر عقلانیت دولت هلند و سفارت ایران را ثابت می کند تا ضعف دیپلماسی. مقامات دیپلماتیک مصونیت کامل دارند و تنها می توان آنهارا اخراج کرد. اخراج دیپلماتها نه نشانه قدرت میزبان است و نه ضعف میهمان، بلکه همیشه دلیلی برای آن وجود دارد و اخراج ملایم ترین کار است تا روابط به بحران کشیده نشود. اگر چنانکه در این مقاله آمده مطلب به دستگاههای امنیتی هلند رسیده باشد و سفیر ایران هم حاضر شده باشد در جلسه آنها شرکت کند و سپس دو دیپلمات ایرانی هلند را ترک کرده باشند، مشخص است که دو طرف با درایت سعی کرده اند مسئله به صورت دیپلماتیک و بی سر و صدا حل شود تا به روابط دو کشور و نیز چهره ایران خدشه ای وارد نشود. علنی کردن و ایجاد سر و صدا جز اینکه رسانه های هلندی سازمان امنیت هلند را مجبور کنند جزئیات بیشتری ارائه دهد نتیجه ای نخواهد داشت. در آن صورت است که تازه ضرر به منافع کلی و چهره ایران خودرا آشکار خواهد کرد. زیرا رسانه ها با بزرگ نمایی و اغراق و غلو انواع تهمت هارا به ایران خواهند زد و افکار عمومی جهان را علیه ایران خواهند شوراند. در یک مسئله کوچکی مانند حادثه راننندگی مقام عربستانی در تهران رسانه ها بی جهت مطلب را بزرگ کردند در حالیکه می دانستند نهایت کار اخراج آن دیپلمات است و کار دیگری از ایران بر نمی آید. آیا روزنامه های ایران با آن سر و صدا به منافع ایران کمکی کردند؟ خیر فقط ضعف ایران را بزرگ کردند که نتوانسته دیپلمات سعودی را که موجب مرگ یک ایرانی شده بود محاکمه کند. در هلند رسانه ها درحالیکه کاملاً آزاد هستند منافع ملی را تشخیص می دهند و بی جهت برخی مسائل را که به منافع ملی و روابط بین المللی خدشه وارد می سازد علنی نمی کنند. کاش این رفتار حرفه ای در رسانه های ایران هم بود.
ناشناس۴۲۶۸۲۸۱۵:۰۶:۴۵ ۱۳۹۷/۴/۱۹
دوست عزیز، همه از این مساله ناراحت میشنود و در اینی که در دولت‌های کشور‌های غربی چیزی به عنوان اخلاق وجود نداره شکی‌ نیست، ولی‌ توجه داشته باشید که اولا در هیچ کشوری اینی که یه کشور دیگه بگه فلانی چون مقصر هست رو خودم باید مجازاتش کنم قابل قبول نیست. اگر هم در اقتدار دستگاه دیپلماسی شک دارید، مقایسه کنید با ۲۰ سال پیش که دیپلپماسی دست یک سری "انقلابی‌" بود و ماجرای میکینوس رو به اوجود آوردند که شبیه به این دستان هست. ببینید برخورد اروپا و نه فقط المان با این قضیه چه بود و حالا ببینید این عکس‌العمل با اون زمان قبیل مقایسه هست؟ اون هم در این زمان که ترامپ همه تلاشش رو داره انجام میده، دو نفر بی‌ سرو صدا اخراج میشوند. دوما در هلند هم مثل سایر کشور‌های اروپایی‌، گروه‌هایی‌ هستند که طرفدار رابطه بهتر با ایران هستند و گروه‌هایی‌ هم هستند که مخالفند، مثلا چند وقت پیش وزیر امور خارجه هلند به ایران میاد و یک سری قطعات نظامی هم میفروشه، که اینجا (هلند) با واکنش منفی‌ برخی‌‌ها هم مواجه شد ولی‌ بازتاب خاصی‌ در ایران نداشت. در کل برخورد ایران هست که میتونه تعیین کنه کدوم گروه تقویت بشه.
حمید کریمی۴۲۶۸۵۸۱۵:۱۹:۴۵ ۱۳۹۷/۴/۱۹
باسلام، البته میدونم این نظر را منتشر نمیکنید ولی گفتنش بهتر از نگفتنشه در پاراگراف "یانیه سفارت ایران در محکومیت قتل یک تروریست!" نوشتید که بیانیه وزارت امور خارجه درخصوص اعلام برائت در قضیه و محکوم کردن این ترور ناشی گری بوده و باید مانند پرس تی وی از جنایات اون فرد (مقتول) و مهدور الدم بودن و واجب القتل بودنش میگفتند!!! خودتان قضاوت کنید : فردی کشته شده و شما را متهم میکنند حال اگر به جای پاسخ و اعلام برائت ، مقتول را واجب القتل اعلام کنید و از جنایاتش بگوئید ، شک آنها به قاتل بودن شما بیشتر میشود یا کمتر ؟؟؟؟
ناشناس۴۲۷۰۴۹۱۶:۵۲:۵۸ ۱۳۹۷/۴/۱۹
همین یک ماجرا برای استعفای وزیر خارجه یک کشور کفایت میکنه اینقدر وادادگی و انفعال نوبره
ناشناس۴۲۷۱۵۲۱۷:۳۲:۴۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
خیلی خنده داره که هلند را کشور کوچکی در گوشه اروپا بنامیم.‌بقولی مگه به قده . کسی که شعورش این اندازه است اصلا نمیشود باهاش بحث کرد.
ناشناس۴۲۹۱۱۲۲۳:۲۷:۵۵ ۱۳۹۷/۴/۲۰
شما به بزرگی خودتون ببخشید، یه کشور خیلی پهناوره تو قلب اروپا، بخاطر همین ما باید مقابلش زانو بزنیم... جالب اینه که اگه یه کشور عربی اینکار رو می کرد همه حس ناسیونالیسمشون گل می کرد و بد و بیراه نثار اعراب می کردن ولی گویا برخی پذیرفتن که اروپاییا و آمریکاییا نژاد برترن و بقیه عالم مستعمره و ملک طلقشون. کجایی غیرت ملی که یادت بخیر.
ناشناس۴۲۷۵۰۷۲۰:۳۴:۳۷ ۱۳۹۷/۴/۱۹
احتمالا هلند خیلی چشم پوشی کرده !
ناشناس۴۲۷۵۱۳۲۰:۳۶:۵۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
به هر حال مخالفان برجام در سفارتها هم بی کار نمی مانند !
ناشناس۴۲۷۹۱۲۰۴:۳۶:۵۲ ۱۳۹۷/۴/۲۰
ترور سال 95 انجام شده و جالب اینکه ان زمان هلند چیزی نمیگوید ولی ما همان سال هلند را محکوم میکنیم که بر ضد ایران کار میکند
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  8. وصله پینه کردن تا کی؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  12. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  13. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  14. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  15. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  20. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  21. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  22. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  23. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  24. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  25. ابوعبیده، ارتش یمن را به تشدید حملات علیه رژیم صهیونیستی فراخواند  

آخرین عناوین