به گزارش مهر، گوجه فرنگی دارای مقادیر چشمگیری ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین K و همچنین ویتامین B۶، فولات و تیامین است. گوجهفرنگی همچنین منبع خوب پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و مس است. همچنین این ماده خوراکی حاوی فیبر، پروتئین و شماری از ترکیبات ارگانیک نظیر لیکوپن است. در ادامه به برخی خواص ترکیبات موجود در گوجه فرنگی اشاره میشود.
سرشار از آنتی اکسیدان:
گوجهفرنگی منبع خوب آنتی اکسیدانی موسوم به لیکوپن است که به شدت در از بین بردن رادیکالهای آزاد که عامل سرطان هستند، موثر است. این آنتیاکسیدان نه تنها در حالت خام، بلکه در کچاپ گوجهفرنگی هم یافت میشود. مشخص شده است که لیکوپن موجود در گوجهفرنگی با سرطان مقابله میکند و تاثیر خوبی در مقابله با سرطانهای پروستات، گردنه رحم، معده، گلو و مری دارد. در حقیقت، محققان دانشگاه هاروارد نشان دادهاند که گوجهفرنگی با سرطان سینه و دهان هم مقابله میکند.
سرشار از ویتامینها و مواد معدنی:
مصرف تنها یک عدد گوجهفرنگی، ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین میکند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان طبیعی است که با رادیکالهای آزاد عامل سرطان مقابله میکند. میزان پتاسیم موجود در گوجهفرنگی به حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک میکند و آهن موجود در آن موجب حفظ جریان عادی خون در بدن میشود. ویتامین K که برای لختگیخون و کنترل خونریزی ضروری است، هم به وفور در گوجهفرنگی یافت میشود.
حفظ سلامت قلب:
بازهم لیکوپن موجود در گوجهفرنگی از اکسایش لیپید خون، که تاثیر حفاظتی در مقابل انواع بیماریهای قلبی-عروقی دارد، پیشگیری میکند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم گوجهفرنگی منجر به کاهش میزان کلسترول LDL و تری گلیسیریدهای موجود در خون میشود. این لیپیدها نقش حیاتی در بیماریهای قلبی-عروقی و رسوبات چربی در عروق خونی دارند.
مقابله با تاثیرات مضر سیگار:
اسید کوماریک و اسید کلروژنیک موجود در گوجهفرنگی با نیتروسامینها، که عامل سرطانزا اصلی در سیگار هستند، مقابله میکنند. همچنین ویتامین A نیز موجب کاهش تاثیرات سرطانزایی سیگار شده و میتواند از بدن در مقابل سرطان ریه محافظت نماید.
بهبود بینایی:
ویتامین A موجود در گوجهفرنگی به قدرت بینایی بهتر کمک کرده و از شب کوری و دژنراسیون ماکولا پیشگیری میکند.
کمک به روند هضم:
مقادیر بالا فیبر موجود در گوجهفرنگی با پیشگیری از یبوست و اسهال به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک میکند. مطالعات نشان دادهاند که گوجه فرنگی به پیشگیری از زردی و حذف موثر سموم از بدن کمک میکند. مقدار سالم فیبر دارای توانایی کمک به تحریک حرکت تلمبهای در ماهیچههای روده و آزادشدن ترشحات معدی و رودهای است. بدین ترتیب حرکات روده تنظیم شده و سلامت کلی دستگاه گوارش حفظ میشود.