هشدار کارشناسان پیرامون تبعات حذف ارز نیمایی چهارنعل رفتن اسب تورم !

گروه اقتصادی الف،   4030925047 ۴۶ نظر، ۶ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

با توجه به سیاست‌های مدنظر تیم اقتصادی دولت و بنا بر نظر کارشناسان و تجربه‌های گذشته، آنچه که وقوع آن قریب به نظر می‌رسد، حرکت چهارنعل اقتصاد ایران به سوی تورم افسارگسیخته است که چه‌بسا تبعات اجتماعی قابل‌توجهی را هم به‌دنبال داشته باشد.

چهارنعل رفتن اسب تورم !

به گزارش الف، سرانجام پس از انتقادات فراوان دولتمردان به تعدد نرخ‌های ارز و انتقاد به آنچه که نرخ‌گذاری دستوری و سرکوب قیمتی ارز از سوی آنان نامیده می‌شد، دولت تصمیم گرفت به عمر نرخ ارز نیمایی پایان دهد و این اقدام راستای در راستای عمل به سیاست عنوان‌شده وزیر اقتصاد در ابتدای سکانداری خود قلمداد می‌شود. عبدالناصر همتی یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های خود در وزارت اقتصاد را حرکت به‌سمت تک‌نرخی‌شدن ارز و پایان دوران قیمت‌گذاری دستوری ذکر کرده بود و حذف نرخ ارز نیمایی هم قدمی به‌سوی تحقق این سیاست است.

عمده استدلال وزیر اقتصاد و دیگر اعضای تیم اقتصادی دولت، متکی بر فسادزایی ارزی است که توسط دولت قیمت‌گذاری شده و فاصله زیادی هم با نرخ غیررسمی بازار آزاد دارد و علاوه بر این، معتقدند که هر اندازه که شکاف قیمتی میان ارزهای رسمی و غیررسمی بیشتر باشد، صادرکنندگان نه انگیزه صادرات خواهند داشت و نه تمایلی به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات و جمیع شرایط دولت را بر آن داشته که نرخ نیما را حذف و ارز توافقی که نرخ‌گذاری آن از اختیار دولت خارج بوده و از مکانیزم بازار تبعیت می‌کند را جایگزین کند. 

* کارشناسان از اثرات نامطلوب حذف ارز نیمایی می‌گویند

بسیاری از کارشناسان معتقدند که حذف ارز نیمایی، منافع عموم مردم را به خطر انداخته و کشور را با بحران‌های زیادی مواجه می‌کند.

حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، پیرامون حذف ارز نیمایی و جایگزینی ارز توافقی می‌گوید: «بانک مرکزی به کجا این‌گونه شتابان؟! از ابتدای سال، نرخ ارز نیما از ۴۰ هزار تومان به ۵۴ هزار تومان و حال با حذف آن می‌خواهید به ۶۲ هزار تومان برسانید؟ آقای همتی بورس را با گران کردن نرخ ارز، ایجاد تورم و برداشت از جیب مردم سبز می‌کنید؟! متوقف کنید این کار غلط را و معیشت مردم را به خطر نیندازید.»

این عضو کمیسیون اقتصادی با استفاده از «هشتگ استیضاح وزیر اقتصاد» خواستار توقف این روند شده است.

وحید شقاقی در خصوص اقدام اخیر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی می‌گوید: «بحث این است که کسی دلار بازار آزاد را گردن نمی‌گیرد. چنین مواجهه‌ای، واقعاً یک مواجهه خطرناک با اقتصاد ایران است؛ به‌خصوص زمانی که تحریم‌ها تشدید می‌شود.»

رضا غلامی نیز حذف دلار نیمایی را نوعی تنفس مصنوعی به بورس دانسته و تاکید می‌کند: «بازار سرمایه رشد انفجاری خواهد داشت ولی هزینه رشد تصنعی این روزهای شاخص بورس را همه مردم به شکل تورم در روزهای آتی خواهند پرداخت!»

او معتقد است: «با حذف نرخ نیمایی، شرکت‌هایی که صادرات انجام می‌دادند یا ارز دریافت می کردند، می توانند بدون محدودیت ارز خود را بفروشند. این دسته از شرکت‌ها قبلا در فضای رقابتی نمی توانستند ارزشان را معامله کنند، زیرا محدودیت وجود داشت اما حالا این اقدام جدید می تواند درآمد حاصل از فروش ارزهای ایجاد شده را برای شرکت هایی که در بورس پذیرفته شده‌اند، یا حتی آن هایی که در بورس  هم نیستند، افزایش دهد. اما آن چیزی که مهم است و باید به آن توجه کرد این است که این اتفاق یک پدیده مقطعی است، یعنی یک پدیده اقتصادی واقعی نیست. طبیعتا با دستورالعمل جدید درآمد ارزی جدیدی برای شرکت‌های صادرات محور حاصل می‌شود ولی این یک پدیده مقطعی است و نمی توان آن را به عنوان یک روند پایدار در مسیر رشد اقتصادی دید.»

محمد برزگری با اشاره به اینکه کارشناسان اقتصادی بارها نسبت به تبعات خطرناک حذف ارز نیمایی و واگذاری کامل بازار به مکانیسم عرضه و تقاضا هشدار داده بودند می گوید: «ظاهراً گوش شنوایی برای شنیدن صدای نگرانی کارشناسان وجود نداشته است. با این تصمیم، عملاً بازار ارز به انحصار دلالان و قاچاقچیان ارز درخواهد آمد و این گروه با بهره‌گیری از موقعیت انحصاری خود، قیمت ارز را به صورت تصاعدی افزایش خواهند داد.»

او تاکید می‌کند: «شواهد نشان می‌دهد که بازار ارز کشور ما با عمق قابل توجهی از ارز قاچاق مواجه است. بر اساس آخرین آمار برآوردی ، بیش از ۴۰ میلیارد دلار از کل ارز مبادله شده در کشور، در بازار غیر رسمی ارز مبادله می‌شود، این یعنی حدود ۷۵ درصد از بازار ارز در دست دلالان و قاچاقچیان است. با حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با بازار توافقی، این گروه نه تنها بر بازار مسلط‌تر خواهند شد، بلکه انگیزه‌ای قوی برای افزایش بیشتر قیمت ارز پیدا خواهند کرد. افزایش بی‌رویه قیمت ارز، به معنای افزایش مستقیم هزینه‌های تولید برای تمامی بنگاه‌های اقتصادی است.»

به گفته برزگری، افزایش هزینه‌های تولید، از یک سو به کاهش تقاضا برای محصولات داخلی و از سوی دیگر به افزایش هزینه‌های تولید منجر شده و در نهایت بسیاری از واحدهای تولیدی را به مرز تعطیلی خواهد کشاند و او معتقد است: «افزایش بیکاری، کاهش تولید ناخالص داخلی و افزایش وابستگی به واردات، از جمله تبعات مستقیم این تصمیم خواهد بود. با حذف این نرخ و جایگزینی آن با بازار توافقی، می‌توان انتظار داشت که قیمت ارز در بازار آزاد به صورت تصاعدی افزایش یابد و به زودی مرزهای جدیدی از افزایش قیمت ارز را شاهد باشیم. این افزایش قیمت، نه تنها تورم را به شدت تشدید می‌کند، بلکه به کاهش ارزش پول ملی و افزایش نابرابری درآمدی نیز خواهد انجامید.»

همچنین یاسر جبرائیلی، کارشناس اقتصاد سیاسی در این‌باره گفت: «حذف ارز نیمایی، یک پروژه مشابه حذف ارز ۴۲۰۰ است. قهرا تبعات مشابه اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت.»

او در توییتی خطاب به رئیس‌جمهور نوشت: «جناب آقای دکتر پزشکیان می‌دانید با حذف ارز نیما و تعیین نرخ ارز به شکل توافقی، ارز چقدر گران می‌شود؟ می‌دانید کدام کالاها به چه مقدار گران خواهد شد؟ می‌دانید ذینفعان این گران‌سازی ارز چه‌کسانی هستند و چقدر از سفره ملت کسر به جیب آنها واریز خواهید کرد؟»

جبرائیلی تاکید کرد: «خاموشی های گسترده ومکرر برق، گرانی خودرو، دلار، برق و نان، احتمال گرانی بنزین وگازوئیل وحالا هم حذف ارز نیمایی. این وضعیت، چهارنعل بسمت نسخه های صندوق بین المللی پول و تخته گاز بسمت ایجاد آشوب های اجتماعی است.»

نکته جالب توجه در این بین، انتقاد محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت اعتدال و یکی از حامیان سیاسی دولت کنونی است که با انتقاد از حذف ارز نیمایی، در توییتر نوشت: «جناب آقای رئیس‌جمهور،   هرچند از خیرخواهی شما اطمینان دارم ولی با وجود آگاهی حضرتعالی از سه سال فشار تورم بالای ۴۰ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخ‌های ارز آزاد وترجیحی) چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی ازدستور کار دولت شما خارج شده است؟»

* زین‌شدن اسب تورم

تجربه متاخر دولت دوم روحانی و دولت مرحوم رئیسی حاکی از آن است که هر گونه اقدام در جهت رسمیت‌بخشیدن به نرخ آزاد ارز و حرکت به سمت یکسان‌سازی قیمت ارز، آورده‌ای جز تورم نخواهد داشت. هر چند که برخی کارشناسان برای تک‌نرخی کردن ارز مزایایی را متصورند اما آنچه که در حال حاضر اهمیت دارد، نرسیدن به اهداف متصوره با توجه به روبرو بودن با مسئله‌ای چون تحریم‌هاست که ایجاب می‌کند دولت چتر حمایتی خود را گسترده‌تر کرده و سعی کند با اتخاذ سیاست‌های مناسب فشارهای وارده بر عموم مردم را کم کند. 

با توجه به سیاست‌های مدنظر تیم اقتصادی دولت، آنچه که وقوع آن قریب به نظر می‌رسد، زین‌شدن اسب تورم و حرکت چهارنعل آن است که چه‌بسا تبعات اجتماعی قابل‌توجهی را هم به‌دنبال داشته باشد.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۰۰۰۳۵۰۸:۴۱:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
آقای همتی بورس رو به اندازه کافی سبز کردید حالا فکر تورمی که برای مردم ایجاد کردید باشید !
ناشناس۳۷۰۰۰۷۲۰۹:۱۵:۲۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
تمام برنامه همتی رونق دوباره و موهوم بورس هست تا چند صباحی یک پارکینگ موقت برای نقدینگی وحشتناک ده هزار تریلیون تومنی پیدا کند. تا بعد هم طبق معمول خدا بزرگ هست!
ناشناس۳۷۰۰۱۲۴۰۹:۴۸:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
در شش روز گذشته، کشور فقط یک روز کاری داشته. اشتباه نکنید تعطیلات عید نوروز نشده! حتی زمستان هم هنوز نرسیده! با این وضعیت تعطیلی، چرا بورس باید بر مدار ترقی قرار داشته باشد؟!!
ناشناس۳۷۰۰۱۹۸۱۰:۵۲:۱۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
با این وضعیت اقتصادی مملکت که حتی آب و برق و گاز و مایحتاج اولیه مردم را نمی توانند تامین کنند، دائماً مردم را به فرزند آوری هم تشویق می کنند!
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۷۰۰۱۴۸۱۰:۱۱:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۲۶
جالب اینجاست که نمایندگان مجلس هم فقط نظاره گر هستند
ناشناس۳۷۰۰۱۹۵۱۰:۴۶:۵۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
برخی نماینده های مجلس فقط به منافع 4 ساله خود فکر می کنند و اینکه چه کار کنند تا 4 سال دیگر هم دوباره در انتخابات برنده شوند.
ناشناس۳۷۰۰۱۹۶۱۰:۴۷:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
برای مجلس نوشتن قوانین حجاب، فیلترینگ و از این دست اوجب واجبات است.
ناشناس۳۷۰۰۱۷۶۱۰:۳۱:۳۶ ۱۴۰۳/۹/۲۶
همتی‌وظریف‌عمداًدارن‌اقتصادو معیشت‌مردم‌رودلاریزه‌میکنن‌و گرانی‌وکمبودوقطع‌ووصل‌وبحران‌ های‌امنیتی،اقتصادی،سیاسی، فرهنگی‌ومعیشتی‌خلق‌وتحمیل‌ میکنند تامطامع‌خودشون‌ومنافع‌ غرب‌‌تأمین‌بشه‌ ومجدداًواجباراًفرمان‌کشوربه‌طرف‌ خیانت‌FATFوجنایت‌برجام‌منحرف‌ بشه
ناشناس۳۷۰۰۱۹۱۱۰:۴۵:۱۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
داداش، عینک سیاسی امنیتی را از روی چشمهایت بردار تا بتوانی واقعیات را ببینی.
ناشناس۳۷۰۰۲۰۰۱۰:۵۳:۴۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
تمام دولت ها و وزرا و مسئولان قبلی وکنونی ، کارگزاران حکومت بوده و هستند.
ناشناس۳۷۰۰۰۸۴۰۹:۱۹:۵۵ ۱۴۰۳/۹/۲۶
گول افزایش شاخص بورس را نخورید. چون به بادی بند بوده و با جرفه ای کوچک فرو می ریزد.
ناشناس۳۷۰۰۱۵۰۱۰:۱۳:۱۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
مجلس باید پاسخگو باشد که چرا به کل کابینه بصورت دیمی رای داد
ناشناس۳۷۰۰۰۹۷۰۹:۲۵:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۲۶
افزایش شاخص سهام کاملاً تصنعی و کاذب است. در حالیکه مملکت با کمبود شدید انرژی روبرو است و کارخانه ها به حالت نیمه تعطیل درآمده، ارزش پول ملی بیشترین ریزش در تاریخ را تجربه می کند و ده ها فاکتور دیگر اقتصادی دیگر بحران را نشان می دهند، چرا باید بورس تخته گاز افزایشی شود؟
ناشناس۳۷۰۰۱۳۴۰۹:۵۳:۰۵ ۱۴۰۳/۹/۲۶
از آن انرژى هسته‌اى كه حق مسلم ما بود، يك لامپ روشن كنيد تا لااقل مردم توى تاريكى شام نخورند!
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۰۰۱۸۱۱۰:۳۴:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۲۶
و دقیقا همین شعار حق مسلم ماست بیش از دو دهه اقتصادمان را در سراشیبی عجیبی قرار داده است اما متاسفانه شعاردهندگان آن هنوز که هنوز است حاضر نیستند دستکم به خطا و اشتباه خودشان اعتراف نمایند و بگذارند اقتصاد کشور روی غلطک بیفتد. فقط و فقط هم بد و بیراه گفتن به برجام و برجامیان را چاره کار می دانند! زهی مایه تأسف! والله اعلم
ناشناس۳۷۰۰۱۴۶۱۰:۰۸:۱۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
افزایش قیمت ها در بورس یعنی گران اداره شدن اقتصاد .
ناشناس۳۷۰۰۱۰۰۰۹:۳۰:۱۴ ۱۴۰۳/۹/۲۶
یک زمانی دلار 7 تومان بود و روزی 6 میلیون بشکه نفت صادر می کردیم. اکنون دلار 76 هزار تومان است و 1 میلیون بشکه نفت با تخفیف به چین صادر می کنیم که پول آن را هم نمی توانیم مستقیم تحصیل کنیم.
ناشناس۳۷۰۰۱۶۴۱۰:۲۲:۳۱ ۱۴۰۳/۹/۲۶
تازه وارد کننده بنزین شده ایم و به خاطر کمبود سوخت کارخانه ها ادارات و مدارس هم تعطیل می شوند.
ناشناس۳۷۰۰۰۵۱۰۸:۵۴:۴۵ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اوضاع اقتصادی فعلی مملکت، حاصل سالها دیپلماسی خارجی تند است.
ناشناس۳۷۰۰۱۰۳۰۹:۳۲:۱۶ ۱۴۰۳/۹/۲۶
کاسبان تحریم عاشق و ترویج دهنده چنین سیاستی هستند.
ناشناس۳۷۰۰۱۲۹۰۹:۴۹:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
روسیه تند ترین روش را دربرابر غرب اتخاذ کرده و سنگین ترین تحریم ها را متحمل شده است.اما تورم معقولی دارد
ناشناس۳۷۰۰۱۷۴۱۰:۳۰:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اولاً رشد اقتصادی روسیه سه چهارم کاهش یافته. ثانیاً قیاس ایران با روسیه اشتباه است. ثالثاً غرب ستیزی نه هنر است و نه افتخار.
ناشناس۳۷۰۰۰۵۳۰۸:۵۶:۳۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
چرا باید با سقوط اسد، ارزش لیر سوریه در عرض یک هفته 45% افزایش یابد؟ چون هر چه در سیاست بکارید، نتیجه اش را در اقتصاد برداشت می کنید.
ناشناس۳۷۰۰۱۴۷۱۰:۰۹:۱۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
امنیت، آزادی های قانونی و سیاست خارجی درهای باز از اصول پایه ای و اولیه برای داشتن اقتصاد موفق و رو به رشد هستند.
ناشناس۳۷۰۰۰۵۵۰۸:۵۷:۵۴ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اقتصاد مملکت به ته خط رسیده است.
ناشناس۳۷۰۰۱۷۹۱۰:۳۳:۳۵ ۱۴۰۳/۹/۲۶
و با رفتن اون و آمدن این هیچ اتفاقی نمی افتد
ناشناس۳۷۰۰۰۶۰۰۹:۰۴:۰۰ ۱۴۰۳/۹/۲۶
در 4 سال ریاست جمهوری بایدن، صادرات نفت ایران به چین نسبت به زمان ترامپ 5 برابر شد. اما معلوم نیست که چرا هیچ اثری بر روی اقتصاد ایران نگذاشت.
ناشناس۳۷۰۰۰۷۹۰۹:۱۸:۰۵ ۱۴۰۳/۹/۲۶
چون کلا ارزها اون صرف خرید ماشین چینی از چین شد ! پول ها در بانک های چینی هستند و فقط از اونها میشه کالا خرید
ناشناس۳۷۰۰۱۴۹۱۰:۱۱:۳۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
یک بخش کوچک آن این هست حتی فروش نقدی و حوالجات هم هست!!
ناشناس۳۷۰۰۱۱۶۰۹:۴۳:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۲۶
بلومبرگ: تحریم‌های آمریکا بر نفتکش‌ها باعث کاهش فروش نفت ایران به چین شده
ناشناس۳۷۰۰۰۶۳۰۹:۰۶:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اوضاع کنونی اقتصاد ایران ناشی از پیشه کردن سیاست «چرخش به شرق» است. پس چه شد نتیجه تفاهم نامه های 25 ساله با چین و 20 سال با روسیه؟ چه بود نتیجه عضویت در شانگهای، بریکس و اوراسیا؟
ناشناس۳۷۰۰۱۱۸۰۹:۴۴:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
نتیجه اش تورم 45 درصد به بالا به تورم 33 درصد به پایین!! هرچند باید به شما گفت ربطی به شرق و غرب ندارد این تورم پایین آمدن! اما وضع اقتصاد کنونی بر می‌گردد به برجام و سرکوب های اقتصادی آن و چه بعد خروج امریکا از برجام که مهترین و اصلی ترین آن خلق ارز4200 که اقتصاد را چند دهه عقب برد در حالی که تحریم انجام نداد!!!!
ناشناس۳۷۰۰۱۶۷۱۰:۲۵:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
تورم 33 درصدی خواب و خیالی است که به جای آمار منتشر می کنند.
ناشناس۳۷۰۰۰۶۹۰۹:۱۳:۳۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اقای همتی میدونه که با شکر شکر گفتن چایی شیرین نمی شود. تصور می کنید اگر همتی و فرزین می دونستند خزانه دلار دارد خودشان را به این همه دردسر می انداختند. سابقه انها و همه مدیران دولتهای ایرانی نشان می دهد که فقط از سر اجبار و در وقت اضافه ناگهان طرفدرار فرمول قیمت و عرضه و تقاضا می شوند
ناشناس۳۷۰۰۰۷۱۰۹:۱۴:۵۶ ۱۴۰۳/۹/۲۶
فایده اختلاف ارز و ارزان فروشی آن به مردم نمی رسد. فقط عده ای رانت جو از آن استفاده می‌کنند. یک نمونه آن چای دبش است که بیش از ۴ میلیارد دلار از اختلاف ارزی واز جیب تک تک مردم ایران اختلاس کرد و.. قطعا این مافیا در برابر شفافیت و حذف این رانت، بسیار مقاومت و حتی حاضر به جنگیدن است ولی به هرحال دیگر کشور با شرایط قبلی قابل اداره کردن نیست.
ناشناس۳۷۰۰۰۷۸۰۹:۱۸:۰۱ ۱۴۰۳/۹/۲۶
خیلی خوب می شد که بدانیم الان اقای زنگنه یا میر کاظمی که سالها وزیر نفت کشور بودند کجا هستند؟
ناشناس۳۷۰۰۰۸۱۰۹:۱۸:۳۷ ۱۴۰۳/۹/۲۶
در کلیت اقتصاد از آنجا که برخی از شرکت‌ها با قیمت دلار نیمایی مواد مورد نیاز خود را تهیه می‌کردند، در شرایط فعلی به دلیل افزایش نرخ قیمت دلار موجب افزایش نرخ بهای تمام‌شده خواهد شد. در نتیجه تورم بیش از حد انتظار حاکم خواهد شد.
ناشناس۳۷۰۰۰۹۰۰۹:۲۲:۵۴ ۱۴۰۳/۹/۲۶
آقای ظریف گفته شرمنده قطع برق هستیم...اقای ظریف. شما قاعدتا باید توانایی علاج بحران ناکارامدی مدیریت کلان کشور و کمبود اب و برق و گاز و بنزین کشور را داشته باشید.
ناشناس۳۷۰۰۱۱۴۰۹:۴۰:۳۵ ۱۴۰۳/۹/۲۶
خیر اقتصاد درست تر می شود منتهی اول آن یک مقدار تورم کم درست می کند
علی۳۷۰۰۱۲۳۰۹:۴۸:۲۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
با افزایش قیمت ارز نیمائی دوباره خودروسازها قیمت خودروهای خود را افزایش خواهند دا دتا از محل این افزایش قیمت زیان انباشته خود را جبران کنند بانکها که بیشترین ناترازی را دارند و از طرفی خودشان صاحبان هلدینگهای بزرگ هستند نیز با افزایش قیمت ارز ناترازیهای خود را جبران میکنند شرکتهای زیر مجموعه شستا که به سازمان تامین اجتماعی وابسته هستند و بنابر اعتراف وزیر مربوطه فقط چند شرکت آن بیش از 500 همت زیان انباشته بعلت سوء مدیریت دارد نیز از محل این افزایش قیمت ارز زیان انباشته آن جبران خواهد شد و مدیران آن بابت این هدیه بزرگ دولت و بانک مرکزی پاداش هم خواهند گرفت و آن را به پای مدیریت خودشان خواهند نوشت و دارندگان عمده ارز صادراتی مانند فولادیها و پتروشیمی ها بزرگترین کاسبان این افزایش قیمت دلار خواهند بود این وسط به غیر از مردم همه سود میکنند مردم چه گناهی کردند که این اقتصاد دانهای غربزده این چنین آنها را چپاول میکنند ؟
ناشناس۳۷۰۰۱۶۶۱۰:۲۳:۴۶ ۱۴۰۳/۹/۲۶
متاسفانه دولتها در ایران هریک برای بهبودی اوضاع، با سعی و خطا تصمیماتی اتخاذ می کنند که البته همگی تصمیمات تاکنون به شکست انجامیده است.غافل از اینکه مشکلات اقتصادی ما ریشه در انزوای کشور و عدم تعامل با سایر کشور های تاثیر گذار در دنیا دارد.

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  4. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  5. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  7. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  8. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  9. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  10. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  11. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  12. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  13. وصله پینه کردن تا کی؟!

  14. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  17. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  18. بزک کردن تروریست ها !

  19. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  20. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  21. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  22. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  23. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  24. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  25. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

آخرین عناوین