چه کسانی در انتخابات مجلس شرکت نکردند 

نسیم کاهیرده،   3981205104 ۱۰۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
چه کسانی در انتخابات مجلس شرکت نکردند 

در ادبیات سیاسی معاصر آنچه حکومت های مردمی را از دیگر انواع حکومتها متمایز می سازد مشارکت فعال مردم در سطوح مختلف تصمیم گیری و سیاست گذاری کشور است.این نوع نگاه و اصل ضرورت مشارکت مردم درتعیین سرنوشت و آینده اشان، در تعالیم اسلامی و در قالب مفهوم «شورا» به خوبی تبیین  شده است و پیامبر(ص) به عنوان شخص اول مکتب اسلام و به تبع آن مسلمانان، موظف شده اند که در به انجام رساندن امور خود از فرصت مشورت استفاده کنند.  

در مورد جامعه ایران  نیز به عنوان جامعه ای که اکثریت آن مسلمان است و نیز به واسطه ی حاکیمت دینی ، طبعا" مورد انتظار اینست که امورش بر پایه ی این اصل مهم؛ یعنی رجوع به آراء مردم و مشارکت فعال اقشار مختلف آن استوار شود.

اما واقعیت های اجتماعی  پیچیده تر از آن چیزی هستند که به ما این امکان را بدهند که صرفا" با اتکاء به یک سری اصول، جامعه ای ایده ال ایجاد کنیم. بنابراین استفاده از ساز و کارهای عملیاتی که متناسب با شرایط جوامع جدید می باشند و توسط کشوهای مختلف جهان تجربه شده؛ می توانند به طور نسبی ما را به هدفمان برسانند: یکی از مهمترین این ساز وکارها، انتخابات  است.

شرکت در انتخابات و رأی دهی، آشکارترین نوع از مشارکت سیاسی افراد یک جامعه است. رأی دادن در واقع نوعی ساز و کار اجتماعی برای تشخیص ارجحیت های اجتماعی است و اساسی ترین کارکرد آن دخالت مردم در تعیین مناصب ومسئولیت های کلیدی جامعه و انتقال آنهاست.

از آن جا که میزان مشارکت شهروندان در انتخابات، یکی از شاخص های اصلی تعیین مقبولیت و مشروعیت نظام سیاسی است، لذا حکومتها تلاش می کنند که این میزان به حداکثر برسد.

معمولا" میزان مشارکت در انتخابات  و رفتار انتخاباتی را تحت تأثیر سلوک نامزدهای انتخاباتی و روش تعامل آنها با مردم و نیز زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی رأی دهندگان می دانند که طبعا" امری فرآیندی و قابل تغییر است. 

هیچ چیز خطرناکتر از این نیست که جامعه‌ در وضعیتی قرار بگیرد  که در آن بخش قابل توجهی از مردم حس کنند که هیچ سهمی درسرنوشت خود و نظام سیاسی آن ندارند. یکی از اصلی ترین نشانه های چنین یأس اجتماعی، پایین آمدن میزان مشارکت در انتخابات است؛ واقعیتی که  بزعم بسیاری از تحلیل گران سیاسی و اجتماعی، بعد از اعلام نتایج رسمی یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، تا حد غیر قابل انکاری در جامعه ی ایران بروز پیدا کرده است .


اگر چه بسیاری از مردم به ویژه ساکنان شهرهای کوچکتر و روستاها به جهت تأثیر پذیری از عواملی  چون سنت ها و همبستگی های قومیتی و نیز روحیه ی تقدیرگرایی و پایین بودن سطح مطالبات مدنی از حاکمیت  همچنان حضور پررنگی در انتخابات امسال داشتند و نیز بخش قابل توجهی  ازشرکت کنندگان حامی  جناح سیاسی اصول گرا که هم به عنوان رأی دهنده  و هم به عنوان نیروی حامی جناح سیاسی محبوب خود در صحنه حضور فعال داشتند ، اصطلاحا" تنور رقابت های انتخاباتی را گرم نگه می داشتند. اما در کل مشارکت همه ی اقشار جامعه  در حد چشمگیری نبود. از اینرو ضرورت دارد که علل زمینه ای آن مورد بررسی قرار گیرد .

 اگر بخواهیم نگاهی اجمالی به مساله داشته باشیم با بررسی شواهد و قرائن موجود می توان به یک تقسیم بندی از زمینه و انگیزه عدم مشارکت افراد در انتخابات رسید که بخش قابل توجهی از این عدم مشارکت نیز در جامعه شهری به ویژه در تهران رخ داد:


۱- عدم مشارکت به عنوان اعتراض به رقابتی نبودن

طیفی از کسانی که در انتخابات شرکت نکردند عدم مشارکت خود را به رقابتی نبودن انتخابات و رفتار شورای نگهبان نسبت می دهند. عمده این دسته از حامیان جریان  اصلاح طلبی به شمار می روند .

۲- عدم مشارکت به دلیل انتقادات شدیدتر و گسترده تر

برخی دیگر از کسانی که در انتخابات شرکت نکردند ماجرا را در سطحی بالاتر از رقابت سیاسی و نظارت استصوابی شورای نگهبان می بینند و از آنجا که مدعی اند راهی برای اعتراض خود به روند امور ندارند این کار یعنی اعتراض خود را از طریق شرکت نکردن در انتخابات نشان می دهند. در این دسته هم انگیزه های عدالت طلبانه قوی وجود دارد و هم انگیزه آزادی خواهانه شدید. از نظر آنها نه اصول گرایان به عدالت توجه کافی دارند و نه اصلاح طلبان به آزادی. راهنمای این دسته، آرمان انقلاب اسلامی است و کارنامه جمهوری اسلامی را در مقایسه با این آرمان ها می سنجند و معمولا هم نمره بالایی به آن نمی دهند. این دسته با مشاهده نتیجه سیاست ورزی چند دهه گذشته در کشور و احیانا ارزیابی منفی از معدل کلی داوطلبان نتوانستند خود را مجاب به شرکت در این دوره از انتخابات کنند. هر چند که در دوره‌های قبلی ولو به طور نسبی اقدام به انتخاب نمایندگان نزدیک تر به دیدگاه خود می کردند.


۳- عدم مشارکت ناشی از بی اعتمادی و یأس  

علاوه بردسته  اول و دوم که اغلب از اقشار تحصیلکرده و دانشگاهی هستند، عده زیادتری از  کسانی که در انتخابات شرکت نکردند به دلایلی مانند بیکاری و نداشتن شغل مناسب، مشکلات معیشتی و نارضایتی از شرایط نا عادلانه وتبعیض آمیز موجود و در نهایت نا امیدی و یأس نسبت به رفع این مشکلات چنین کرده اند.

۴-عدم مشارکت به دلیل بی توجهی یا غفلت 

کسانی هم هستند که هیچگاه در انتخابات شرکت نکرده و نمی کنند اما انگیزه سیاسی و ایديولوزیک خاصی نیز ندارند و اساسا در برخورد با امور اجتماعی چندان سنجیده عمل نمی کنند. سهل انگاری یا بی توجهی به ایفای نقش اجتماعی دلیل اصلی عدم مشارکت آنان است. چنین شهروندانی در دموکراتیک ترین نظامات سیاسی نیز یافت می شوند.

۵-  مشارکت نکردن به دلیل مقابله یا تضعیف نظام

دسته آخر  از افرادی که در انتخابات امسال شرکت نکردند نیز همان اندک شمار افرادی  هستند که پیش از این هم در هیچ انتخاباتی  شرکت ننموده اند؛ اما نه به دلیل بی توجهی به ایفای نقش سیاسی و اجتماعی خود ( مانند مورد پیشین) بلکه اساسا" با انگیزه مخالفت با اصل نظام جمهوری اسلامی چنین  می‌کنند. این عده خود به دو طیف کلی تقسیم می شوند: دسته اول؛  صرفا" مخالف موجودیت نظام هستند اما به غیر از عدم مشارکت در همه پرسی ها، کنش خاص سیاسی هم بر علیه آن ندارند و اما دسته  دوم که جمعیت اندکی هستند علاوه بر تحریم انتخابات معمولا " از هر فرصتی در جهت ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی استفاده می کنند.  

در مجموع آنچه شایسته یادآوری است اشاره به تفاسیر مختلف از رویداد کاهش مشارکت در انتخابات اخیر و توجه به معانی متعدد آن است. این کاهش مشارکت نه به معنای افزایش مخالفان ایدئولوژیک جمهوری اسلامی است و نه به معنای رخدادی غیر قابل تغییر و راهی بازگشت ناپذیر است. از آنجا که اغلب کسانی که در انتخابات اخیر مشارکت نکرده اند را کسانی تشکیل می دهند که در نهایت یا در دایره نظام سیاسی موجود تعریف می شوند یا ترجیح می دهند در همین نظام سیاسی خواسته هایشان برآورده شود و یا اینکه دستکم در مخالفت با نظام کنشمندی سیاسی براندازانه  ندارند، رویگردانی از صندوق رای قابل تبدیل به روی آوری مجدد است به شرطها و شروطها...

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۳۴۶۸۵۵۰۶:۴۳:۰۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
کسانی که توسط مجلس و دولت امید، ناامید شدند!
ناشناس۱۳۴۷۱۱۴۱۰:۰۷:۴۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
فقط این دولت ؟؟؟
ناشناس۱۳۴۷۲۰۰۱۰:۳۷:۴۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
فقط افراد خرسند از وضع موجود رای دادند. در تهران بنا بر آمار خودتان (!) از هر چهار نفر یک نفر رای داده. خوشبحال آن یک نفر!!!!
ناشناس۱۳۴۷۴۰۱۱۲:۰۳:۲۱ ۱۳۹۸/۱۲/۶
تهرانی ها که فقط برای ورزشگاه رای بدهد انتظاری بیشتری از ان ها نیست
ناشناس۱۳۴۷۴۷۶۱۲:۳۰:۳۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
قطعا"یک مجلس قوی و کارآمد می تواند دولت منفعل و ناکارآمد را بکار وادار نماید و ما به همین امید رای دادیم.
ناشناس۱۳۴۸۰۴۱۱۷:۰۳:۵۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
شب دراز است و قلندر بیدار این مجلسم خواهیم دید
ناشناس۱۳۴۷۶۰۱۱۳:۳۳:۳۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
اصلاح طلبان و کارگزارانی ها اقتصاد کشور و معیشت مردم را نابود کردند و نتیجه آن کاهش مشارکت در انتخابات شد خود کرده را تدبیر نیست.
ناشناس۱۳۴۷۶۱۰۱۳:۳۶:۰۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
قالیباف 18 برابر مجید انصاری رای آورده است این یعنی مردم از اصلاح طلبان قطع امید کرده اند.
علی۱۳۴۷۷۲۵۱۴:۳۰:۳۱ ۱۳۹۸/۱۲/۶
قطع امید از اصلاح طلبان، نشانه داشتن امید به اصول گرایان نیست.
ناشناس۱۳۴۷۶۵۵۱۳:۵۳:۱۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
وقتی در کل کشور فقط 16 نفر اصلاح طلب در انتخابات مجلس یازدهم رای آوردند یعنی مردم از اصلاحات سرخورده شدند.
ناشناس۱۳۴۷۱۱۷۱۰:۰۸:۱۴ ۱۳۹۸/۱۲/۶
مردم در انتخابات مجلس نهم مشارکت 64 درصدی داشتند عملکرد بسیار ضعیف دولت و مجلس اصلاح طلب باعث ناامیدی و یاس مردم و در نتیجه کاهش مشارکت شد.
ناشناس۱۳۴۷۲۸۴۱۱:۱۴:۱۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
باز 4سال دیگه 30 درصد هم نخواهد شد کشور شدیدا درگیر ربا است- یعنی جنگ با خدا وقتی جنگ با خدا در میان است -بقیه چیزها چرت و پرت است و فرقی نداره کی مسئول قوا باشه
ناشناس۱۳۴۷۳۸۴۱۱:۵۸:۰۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
آخه اینکه میگی 10 سال پیش هم بود ولی 80 درصد در انتخابات شرکت کردن.
ناشناس۱۳۴۷۴۰۶۱۲:۰۵:۴۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
30درصد؟!!! وقتی دولت از عمد در چند ماه مانده به انتخابات مجلس کار شکنی می کند تا دم انتخابات برای عصبانی کردن مردم معلوم است مشارکت کمتر می شود ولی این را بدون دوره بعد باز بر می گردد به بالای 50 درصد
تبریزی۱۳۴۷۶۶۴۱۳:۵۶:۰۴ ۱۳۹۸/۱۲/۶
البته امیدوارم منظورتون از ربا سود بانکی 20 درصدی در تورم 400 درصدی نباشه که اگه سود بانکی 401 درصد بود اون وقت شاید می شد با ارفاق اسمش رو گذاشت ربا.
ناشناس۱۳۴۷۳۱۵۱۱:۲۸:۴۴ ۱۳۹۸/۱۲/۶
اگر تمام قدرت در دست دولت و مجلس بود، حرف شما درست بود. ولی هیچ آدم عاقلی نقش نهادهای خارج از دولت و مجلس و تاثیرگذار در سیاست خارجی و داخلی و اقتصاد را نمی تواند انکار کند. در واقع چیزی که باعث ناکامی دولت و مجلس شد مجموعه ای از عوامل داخلی و خارجی بود. مشکلات اقتصادی ناشی از تشتت در داخل و ناتوانی در اجماع داخلی بر سیاست داخلی و خارجی و فشار خارجی بسیار زیاد بر شریان های اقتصادی عامل اصلی ناکامی دولت و مجلس بوده. با ادامه تشتت داخلی وضع بسیار بسیار بدتر خواهد شد.
ناشناس۱۳۴۷۴۱۴۱۲:۰۷:۱۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
تشدید تحریم ها و فشار حداکثری دشمن ثمره برجام است به قول خود جان کری اگر برجام نبود دیوار تحریم های ضد ایرانی فرو ریخته بود.
ناشناس۱۳۴۷۶۹۴۱۴:۱۱:۲۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
بله - اقتصاد ایران دست رئیس قوا نیست- اینها در واقع مجری هستند اقتصاد ایران مطلقا ربوی است و از جاهای دیگه ناشی میشه
ناشناس۱۳۴۷۱۶۴۱۰:۲۹:۴۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
آنهایی که باید بپذیرند مشارکت مردم کاهش یافته اصل موضوع را انکار می کنند
ناشناس۱۳۴۷۴۸۸۱۲:۳۴:۱۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
کرونای بنفش باعث کاهش مشارکت مردم شد.
ناشناس۱۳۴۷۲۰۱۱۰:۳۷:۴۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
اصلا اینطور نیست من رای ندادم چون معتقدم که قانون اساسی فعلی کارایی ندارد و باید از اساس تغییر پیدا کند به این مجلس واون مجلس و دولت هم ربطی ندارد
ناشناس۱۳۴۷۹۵۱۱۶:۲۰:۳۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
پس به تو ربط دارد!!!!
ناصر۱۳۴۷۵۲۸۱۲:۵۲:۱۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
چه خوبه حالا که علل مختلف و دسته بندی افراد برای عدم حضور در انتخابات رو منتشر میکنید یه ارزیابی از علت حضور افراد در مثلا تشییع سردار سلیمانی یا راهپیمایی ها و... داشته باشید تا معلوم بشه کسانی که که در این مراسم هم شرکت میکنند ببینیم چند دسته هستند.
ناشناس۱۳۴۶۸۵۷۰۶:۴۴:۳۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
۶۵ ٪ مردم
ناشناس۱۳۴۷۱۷۵۱۰:۳۲:۱۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
دلسوزی برای ملتی که خودشان اینگونه زندگی کردن را انتخاب کرده اند یک کار بیهوده است خلایق هر چه لایق
ناشناس۱۳۴۶۸۵۹۰۶:۴۵:۲۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
همین گزینه‌ها رو‌ که گفتید یه جا به نظرسنجی بذارید ببینید کدومشون مهمتره
ناشناس۱۳۴۷۱۴۳۱۰:۲۴:۰۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
"دسته آخر  از افرادی که در انتخابات امسال شرکت نکردند نیز همان اندک شمار افرادی  هستند که پیش از این هم در هیچ انتخاباتی  شرکت ننموده اند" این شمار اندک در دوره قبل ۴۰ درصد بود و عده ای هم که بعضی دوره ها رای دادند جزو این دسته بودند که سعی کردند در آن دوره به اصلاح طلبانی که با شعار آزادی ملت را فریب دادند اندکی فضا را برای آزادی بیان بازتر کنند.
ناشناس۱۳۴۷۶۱۵۱۳:۳۷:۵۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
نارضایتی از عملکرد دولت و گرانی دلار و سکه و مسکن و خودرو و موبایل و غیره مهم ترین دلیل کاهش شرکت مردم بود.
ناشناس۱۳۴۶۸۶۲۰۶:۴۸:۲۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
افراد باسواد و تحصیلکرده جامعه
ناشناس۱۳۴۷۳۹۶۱۲:۰۲:۱۱ ۱۳۹۸/۱۲/۶
بر فرض که حرف شما درست باشه ولی اونایی که شرکت کردن حتما آدمهای عاقل و دوراندیشی بودن!
ناشناس۱۳۴۷۴۰۰۱۲:۰۳:۰۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
از نظر شما هرکس تحصیلکرده باشه با شعور هم هست!؟
ناشناس۱۳۴۶۸۶۵۰۶:۵۰:۵۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
خیلی از کسانی که رأی ندادند مربوط به گروه مذکور در بند 3 مقاله هستند .
ناشناس۱۳۴۶۸۶۹۰۶:۵۶:۳۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
5 درصد مردم شرکت کنند و یک مجلس انقلابی و توانمند تشکیل بشه بهتر است از یک مجلس ضد ارزش با شرکت 90 صدی مردم
ناشناس۱۳۴۷۰۶۳۰۹:۳۵:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
شما اصولا اعتقادی به دموکراسی داری؟
ناشناس۱۳۴۷۱۰۷۱۰:۰۴:۵۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
در کشورهای اروپایی با مشارکت 30 درصدی مردم ادعای دموکراسی دارند در ایران 41 درصد مشارکت داشتیم که قابل قبول بود.
ناشناس۱۳۴۷۲۳۵۱۰:۵۱:۰۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
در اون کشورها تعداد زیادی از مردم کلا علاقه ای به مشارکت و امور سیاسی ندارند ولی در کشور ما مردم مشارکتهای حیرت انگیز داشته اند این دو با هم فرق داره داداش مردم ما به خاطر نارضایتی شرکت نکردند
ناشناس۱۳۴۷۴۲۳۱۲:۱۰:۱۱ ۱۳۹۸/۱۲/۶
مردم از عملکرد دولت و مجلس به شدت ناراضی هستن و در این مسئله هیچ تردیدی وجود ندارد.
ناشناس۱۳۴۷۲۶۶۱۱:۰۴:۳۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
تو آن کشورها سندیکای کارگری آزاد هست و حق اعتراض به رسمیت شناخته شده. اگر سی درصد هم شرکت کنند به دلیل سالم بودن ساختار و حق پرسش‌گری و اعتراض خروجیش از نود درصد شرکت کننده در ایران بیشتر هست.
ناشناس۱۳۴۷۴۱۵۱۲:۰۷:۳۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
جناب کارگری بهانه دیگری نداشتید برای توجیهات درجه چندم؟
خودک۱۳۴۷۳۶۳۱۱:۴۹:۲۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
در کشورهای اروپایی، شرکت در فلان راهپیمایی و فلان تشییع جنازه رفراندوم قلمداد نمیشه!
ناشناس۱۳۴۷۵۲۴۱۲:۴۸:۴۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
شما ازادی اروپا را با اینجا یکی میدونی. اومجا هر کسی وظیفه مشخصی داره و از طرف مردم مورد سوال و جواب قرار میگیره.
ناشناس۱۳۴۷۸۰۳۱۵:۱۳:۵۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
آقا توی کدوم کشور اروپایی مشارکت 30 درصد هست که شما و هم فکرانتون هی دارین تکرار می کنین ، الان دنیای اینترنت برین دو دقیقه زحمت بکشین سرچ کنین ببینین فقط درصد مشارکت در سوئیس پایین که اونهم بخاطر اینکه بابت هر مسئله کوچیک رفراندوم میزارن
ناشناس۱۳۴۷۵۷۲۱۳:۱۸:۲۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
کلا گویا شما با جمهوریت نظام مخالف هستید
ناشناس۱۳۴۶۸۷۳۰۷:۰۵:۳۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
تحلیلتان با نتیجه گیریتان همخوانی ندارد.
ناشناس۱۳۴۶۸۷۷۰۷:۰۸:۳۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
این تعدادکم هم که شرکت کردند مربوط به روستاها وشهرهای کوچک است که به دلایل کشمکش های قومی وقبیله ای است
ناشناس۱۳۴۶۸۸۱۰۷:۱۰:۵۴ ۱۳۹۸/۱۲/۶
هیچ کسی به فکر اجاره نشین ها نیست خدایا تو کمک کن حداقل یک زلزله بفرست تا مسئولین هم بی خانه شوند درک کنند بی خانمانی یعنی چی
ناشناس۱۳۴۷۰۳۸۰۹:۱۷:۴۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
چپ و راست داره زلزله و سیل و کورونا و ....میفرسته.اینقدر ناشکر نباش!!
ناشناس۱۳۴۷۴۱۱۱۲:۰۶:۳۱ ۱۳۹۸/۱۲/۶
دوست عزیز خانه مسئولین ضد زلزله هست و با بتون آرمه ساخته شده! فقط از دست ابو عزرائیل در امان نیستند وگرنه سیل و زلزله و ویروس و... روشون تاثیر ندارد. البته خوشحالیشون برای همین دنیا هست
ناشناس۱۳۴۶۸۸۴۰۷:۱۳:۴۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
بنظرم مقایسه مشارکت ۴۳ درصدی الان با ۶۳ درصدی دوره نهم مجلس که در اون هم رد صلاحیت اصلاح طلبان محسوس بود، نشون میده که علت اصلی مورد سومه
ناشناس۱۳۴۷۴۲۰۱۲:۰۸:۵۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
همیشه بعد از دوره ای که قدرت دست اصلاح طلبان هست ما یک جو ناامیدی و کاهش مشارکت داریم.
ناشناس۱۳۴۶۸۸۵۰۷:۱۳:۵۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
پراید شده 70 میلیون تو انتظار داری مردم بیان رای بدن؟حالا بندازید گردن کرونا و استکبار جهانی و شورای نگهبان و... مردم خسته شدن به چه زبونی باید بگن؟
ناشناس۱۳۴۶۸۹۰۰۷:۱۸:۳۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
چرا قبول نمیکنید مردم از سو مدیریت و فساد سیستمی به تنگ آمده اند؟؟؟
ناشناس۱۳۴۷۱۸۱۱۰:۳۳:۴۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
تحریم ها بی اثر نیست
ناشناس۱۳۴۷۴۳۱۱۲:۱۱:۱۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
عراقچی: نتیجه پایبندی به برجام تحریم بیشتر بود.
ناشناس۱۳۴۷۴۴۰۱۲:۱۴:۰۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
منظورت سو مدیریت همون آدمی هست که مردم سال 92 انتخاب کردن!؟ خب بیشتر دقت کنید تا نا امید نشوید!
ناشناس۱۳۴۶۸۹۱۰۷:۲۰:۳۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
خیلی سطحی به مساله نگاه کرده بود با این تحلیل ها بجایی نمی رسید و انتخابات بعدی اوضاع از ین هم بدتر خواهد بود
ناشناس۱۳۴۷۳۳۷۱۱:۳۸:۴۴ ۱۳۹۸/۱۲/۶
این دیدگاه دقیقا درست است واقعا یک تحلیل آبکی ویکجانبه وعوام پسند
ناشناس۱۳۴۶۹۰۴۰۷:۳۲:۳۱ ۱۳۹۸/۱۲/۶
چه كساني در انتخابات شركت نكردند ؟ ---------- همه شركت كردند برادر ! ... همه ... صد در صد مردم رأي دادند !! .... آن هايي كه پاي صندوق رفتند رأي خود را نوشتند و آن هايي هم كه نرفتند باز هم رأي خود را اعلام كردند !! مهم اين است كه تفسير مان ار آراي مردم درست و صحيح و علمي و بدون حب و بغض باشد !!!
شهروند اصفهانی۱۳۴۶۹۰۸۰۷:۴۲:۳۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
من و خانواده ام و کلا دوستان و آشنایان هیچ کدام در انتخابات شرکت نکردیم ،نظرات هر کدام در مورد شرکت نکردن متفاوته ولی نظر شخص من در درجه اول بی تدبیری و ناکارآمدی قوا ،منفعت طلبی منتخبین،در اولویت نبودن منافع مردم نسبت به نظرات یک عده خاص!است(امیدوارم منظورم توانسته باشم برسانم)
عمران۱۳۴۶۹۱۰۰۷:۴۶:۱۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
نویسنده محترم گروه‌های مردمی را که در انتخابات شرکت نکرده اند دسته بندی کرده اند که کار تحلیلی جالبی است. سوال کلیدی این است که هر کدام از این دسته ها چند درصد جمعیت را شامل میشوند؟ اگر اکثریت در دسته اول مانده اند با رقابتی کردن انتخابات باز میگردند و موضوع قابل حل است. اما اگر در دسته های دیگر باشند، یا در حال سوق به دسته های دیگر باشند چطور؟
ناشناس۱۳۴۶۹۱۵۰۷:۴۹:۵۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
عملکرد ضعیف ، دروغ گویی مسئولین ، بی توجهی به افکار عمومی ، فساد گسترده و انتساب های قبیله ای را هم به فاکتورهای فوق اضافه نمائید . مردم قدر شناسی از خادمین و دوری از سیاست بازان را بصورت عملی نشان میدهند نمونه آن شرکت در تششیع با شکوه سردار سلیمانی و عدم شرکت مناسب در انتخابات را در فاصله کوتاه زمانی نظاره کردیم .
ناشناس۱۳۴۶۹۱۶۰۷:۵۰:۱۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
کارکرد انتخابات تفهیم اولویتها و خواستهای سیاسی و اقتصادی به حاکمان از سوی مردم است. انتخابات را نباید به تعیین کارگزاران تقلیل داد.
ناشناس۱۳۴۶۹۱۸۰۷:۵۲:۰۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
اینجوری که شما می فرمایید همه چی خوبه فقط باید مبلغ یارانه اضافه بشه تا روی گردانی به روی آوری مجدد تبدیل بشه
ناشناس۱۳۴۷۱۳۰۱۰:۲۰:۱۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
یارانه یعنی گدا پروری تنبل پروری اشتغال ایجاد کنند و اصلا یارانه را قطع کنند این چه اوضاعیه ؟
ناشناس۱۳۴۶۹۲۲۰۷:۵۴:۳۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
چون در تمام این سالها تعداد کاندیداهایی که صادقانه برای خدمت به مملکت و ملت پا در عرصه انتخابات گذاشتن ( بی نهایت کم و انگشت شمار بودند ) منهم ترجیح دادم در هیچ انتخاباتی شرکت نکنم .
ناشناس۱۳۴۶۹۲۴۰۷:۵۶:۵۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
هرکس امنیت ایران را می‌خواهد باید رای دهد
ناشناس۱۳۴۷۵۷۱۱۳:۱۸:۲۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
شما اصلا میدونی امنیت چیه؟ لطفا میشه تعریف شما از امنیت رو بدونیم؟
ناشناس۱۳۴۷۸۲۶۱۵:۲۱:۵۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
امنیت ایران نه امنیت اشخاص
ناشناس۱۳۴۶۹۲۵۰۷:۵۷:۳۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
در واقع شما خواستی بگی نگران نباشید با همین فرمون برید جلو حالا یه خورده پراید رو ارزون کنید دوباره میان رای میدن
ناشناس۱۳۴۶۹۲۸۰۷:۵۸:۴۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
چه کسانی در انتخابات مجلس شرکت نکردند ؟ جوابش را امام جمعه ي مشهد دادند آناني كه مسلمان نبودند . من هميشه فكر مي كردم 99% مردمان ايران مسلمان هستند حال با توجه به تحليل امام جمعه ي نام برده شده ، فهميدم 30% ما مسلمان هستيم و مابقي كافرند !!!!!!!!
ناشناس۱۳۴۷۱۴۷۱۰:۲۵:۰۱ ۱۳۹۸/۱۲/۶
من هم بنا به فرمایش ایشون چون مسلمان نیستم دارم دنبال یه دین می گردم نمی دونم چرا اسلام ایشون و امثال ایشون با اسلام دیگر کشورهای مسلمان فرق داره این همه سخت گیری و تنگ نظری در هیچ کشور مسلمانی دیده نمی شه
ناشناس۱۳۴۷۱۸۶۱۰:۳۴:۳۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
اگر التزام عملی ملاک باشه از سی درصد هم کمترند.
ناشناس۱۳۴۷۴۳۰۱۲:۱۱:۱۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
داش 42 درصد توی انتخابات شرکت کردن. تو روز روشن داری تحریف میکنی!؟
- مهدی _۱۳۴۶۹۲۹۰۷:۵۸:۵۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
پشت مردم را خالی کنید، مردم پشت شما را خالی می کنند. بفهمید
محسن۱۳۴۶۹۴۴۰۸:۱۱:۳۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
بی عدالتی، عدم اعتماد عدم حق اعتراض و دیگر موارد. مردم به خیلی چیزها اعتراص دارند.مهم ترین بی عدالتی بی عدالتی سیاسی.
ناشناس۱۳۴۶۹۵۹۰۸:۲۵:۵۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
نه عزیزم. یک گروه بسیار مهم و قابل توجه از مردم رو جا انداختی. مردم در صحنه حاضر بودند و در انتخابات شرکت کردند . اما کسانی که انتخاب شدند فقط و فقط فکر خودشون بودند.چند تا تصمیم درست و حسابی توسط این نماینده ها گرفته شده ؟ الان و دیروز و پریروز رو نمیگم.میتونی تا سالها هم به قبل برگردی. مجلس در راس امور است. نه داداش مجلس در جریان امور هم نیست. این دلیل اصلی عدم مشارکته. معنیش عدم مشارکت ناشی از بی اعتمادی و یأس نیست.اتفاقا کاملا مردم اعتماد و اعتقاد دارند که آقایان نماینده خودشون هستند و نه مردم.
فرناز۱۳۴۶۹۷۶۰۸:۳۹:۴۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
چه عجب بالاخره کسی پذیرفت که مشارکت در انتخابات کم بوده و مردم معترض به شرایط فعلی مملکت هستند!
ناشناس۱۳۴۷۷۶۰۱۴:۴۵:۲۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
احتمالا اخبار ایران را دنبال نمی کنی آمار رسمی وزارت کشور 42 درصد بوده کمی هم اخبار را از هموطنان خودمان دریافت کن
الف ر۱۳۴۷۰۱۴۰۹:۰۳:۱۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
هر شخصیتی که موجب کم رنگ شدن حضور مردم در انتخابات یعنی همان عدم بر خورداری از حمایت مردمی است مرتکب اشتباه فاحشی شد زیرا انسجام و ضعف حکومت یعنی خدای نکرده از هم پاشیدگی کشور یعنی ناامنی کامل هیچکس نه مخالف ونه موافق در امان نیست
ناشناس۱۳۴۷۰۱۸۰۹:۰۵:۴۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
بیشتر از دسته پنجم هستن
ناشناس۱۳۴۷۰۳۰۰۹:۱۱:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
وقتی مشارکت دوره قبل را با این دوره(البته تعداد واقعی مشارکت نه آن رقمی که اعلامشد) مقایسه کنیم نشان می دهد مردم به اقدامات غلط واکنش نشان می دهند. آنطور نیست که یک نفر را که می خواهید بر راس کار بیاورید و بگویی آزادید به همین رای بدهید همه بیایند.
علی۱۳۴۷۰۳۹۰۹:۱۷:۴۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
مهمترین علل عدم مشارکت تقلیل جایگاه مجلس درحد یک شورای محلی بوده است وجالب که سه نفر(سران سه قوه ) یا 12نفر یا 20 نفر درشورا ومجامع می توانند رای 300 نماینده مجلس راوتوکنند راه حل اصلاح قانون اساسی است
ناشناس۱۳۴۷۰۴۳۰۹:۲۳:۵۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
کسانی که به حقوق مدنی خود مشروحه در قانون اساسی آگاه بودند
درمانده۱۳۴۷۰۵۷۰۹:۳۲:۴۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
شاید بهتر بود اسم این مطلب رو اینجوری انتخاب می کردید! "چه کسانی در انتخابات مجلس شرکت کردند؟"
مهران۱۳۴۷۸۶۲۱۵:۳۴:۵۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
عیب ندارد اینم سوال خوبی است و جوابش کسانی که معتقدن بایستی حضور پیدا کرد و نماینده درست رو انتخاب کرد نه مثل دور قبل به خاطر حرف سلبریتی ها به خاطر رقص و کنسرت سی تا نماینده لیست امیدی از جمله دختر سی ساله صفدر حسینی نجومی بگیر رو انتخاب کنی من شرکت کردم و خوشحالم از اینکه میبینم از دو میلیون نفری که شرکت کردن در انتخابات شخصی مثل اقای انصاری فقط شصت هزار رای اورد و این یعنی شعار های رقص و کنسرت و ازادی دیگه حتی طرفداران اصلاحات رو فریب نمیده هرچند اصلاحاتی ها مردم رو علاوه بر اینکه از خودشون دور کردن بلکه از مشارکت هم دور کردن ببینید چه خرابکاری کردن که این اتفاق افتاده
ناشناس۱۳۴۷۰۸۲۰۹:۵۰:۵۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
لازم است در عرصه های مختلف نظام دارای کارآمدی باشد. و نیازهای مردم اولویت اول آن باشد ایدئولوژی حاکم برنامه ها سیاستها و ... همه در خدمت مردم باشند.
علی 671۱۳۴۷۰۸۴۰۹:۵۳:۳۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
اگر با دید بی غرضانه به مسئله نگاه کنیم و با انتخاب لیست اصولگرایان و خدایی مسئله را برسی کنیم که اگر کل اصلاح طلبان هم تایید صلاحیت می شدند در به همین منوال می چرخید و آبرو ریزی بیشتر می شد چرا؟ در انتخابات کسی را اجبار نکرده بودند که به لیست رای بدهند رای آزاد است چرا بهترین اصلاح طلب ها مانند کواکبیان و و سر ایست اصلاح طلب هاو دیگران آن چنان رایی برایشان به صندوق ریخته نشد .پس بپذیریم که اشکال از شورای نگهبان نبود .اشکال از خودشان بود که با روحانی طی این شش سال عملکردشان مردم را ناراضی و ناراحت کرد که همه می دانند .دیانت همه شان ثابت شد .آنها مردم را به حساب نیاوردند و الکی و دروغ دم از مردم می زدند .مردم از عمکرد ها ناراضی بودن از دروغ ها و بیغیرتی ها از چپ شدن قطار مسافر بری تا سقوط هواپیما و گران شدن به ناحق بنزین و وعده مردم می دانید و سیب و گلابی و در کل به حساب نیاوردن همین مردم که رای دادند .با پوز خند صبح جمعه روحانی و این همه مصیبت گرانی و زجر مردم سبب شدک مردم از دست اند کاران ناراحت باشند نه از حکومت اسلامی و ارتش و سپاهش که خالصانه در تشیع سردار بزرگ کشور خلوث خود را نشان دادند .پس عملکرد دولت و مجلس سبب شدکه مردم از صندوق رای زده شوند .و خوب انتخاب کردند .چون قول داده بودند .و انشا الله با عملکرد مجلس جدید و رئیس جمهوری دلسوز و مردمی وزجر مردم کشیده در آینده کشوری آباد به کوری چشم دشمنان و مردمی در رفاه و آرام را انتخاب خواهند کرد .
حسین۱۳۴۷۰۹۱۰۹:۵۷:۵۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
با اینکه با تحلیلتان در این مقطع موافق هستم ولی نتیجه گیری شما با متن تحلیل همخوانی ندارد.باید به عرض برسانم که این تحولات اجتماعی ناگزیر است و هیچ کسی نمی تواند جلوی تحولات اجتماعی را بگیرد.فقط با عملکرد یک سیستم می تواند این تحولات را کند یا تند نماید . مطمئن باشید در اداوار آینده چنانچه اصلاحاتی در قانون اساسی صورت نپذیرد این مشارکت به تدریج به حداقل ممکن خواهد رسید. عاقلانه ترین راه این است که عقلای جامعه این تحولات را در مسیر اصلی خود قرار دهند در غیر اینصورت به ضرر همه خواهد بود.
ناشناس۱۳۴۷۱۱۳۱۰:۰۷:۳۷ ۱۳۹۸/۱۲/۶
هر وقت مسئولان ما مورد سوال قرار می گرفتند سریع پشت درصد مشارکت پنهان میشدند
کلمیس۱۳۴۷۱۱۵۱۰:۰۷:۵۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
نویسنده محترم اقا یاخانم کاهیرده سلام سوای موارد اشاره شده شما که الحق تا حدودی همین موارد موجب شده تا مردم مخالفت ویاهمان اعتراض مدنی را شکل دهند ولی مواردی هست که شاید بنظرتان مهم نیاید ولی درافکار عمومی وتشویق وترغیب شدن دررای دادن یارای ندادن مردم دخیل هست 1- تفکرات برخی ائمه جمعه 2- شیوع اشرف زدگی دربین فرزندان علماها واقازاده وتبعیض بین فرزندان این مرزوبوم 3- منفعل بودن دربرخورد با مفسدان اقتصادی واخلال گران اقتصادی که نحوه برخورد انان واثراتش برای مردم ناملموس هست 4- توجه نکردن به بیکاری ومعیشت مردم 5- عدم برخورد مناسب ودرخور برای متجاوزین منابع طبیعی مثل زمینخواری کوهخواری ساحل وجنگلخواری 6- جناح بازی وباندبازی وگردش مقام وپستهای کلید همواره بردستان300-400نفر ازمقامات وفعلی وقبلی 7- دروغگویی وشفاف نبودن امورجاری کشور با مردم 8- وعده دروغین به مردم دادن 9- بنام اسلام ودین وپیامبر وائمه معصومین ع وشهدا برمردم تاختند
ناشناس۱۳۴۷۲۱۰۱۰:۴۱:۱۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
خانم کاهیرده یک اصلاح طلب است ومی خواهد رای ندادن مردم به طیف اصلاح طلبی را توجیه نماید ، در حالی که در همین تهران اصلاح طلبان 5 لیست دادن ودر بین این لیستهابسیاری از افراد بودند که در دوره های قبلی توسط همین مردم انتخاب شده اند اما در این دوره مردم از دولت روحانی و طیف اصلاح طلب به خاطر عدم کارایی خسته شده اند ورغبتی به رای دادن نداشتنداین است دلیل کاهش مشارکت.
ناشناس۱۳۴۷۴۳۴۱۲:۱۲:۴۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
زیباکلام: مردم از رای دادن به اصلاح طلبان سرخورده شده اند.
ناشناس۱۳۴۷۳۲۵۱۱:۳۲:۴۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
من رای ندادم و سوالم اینست آیا مجلس در راس امور است؟
ناشناس۱۳۴۷۷۰۳۱۴:۱۶:۵۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
به حرف های امام زیاد شک نکنید - حرفها ی امام 99 دردصش گفته نمیشه - مخصوصا در مورد اقتصاد امام تا تونست در 10 سال اول خب مدیریت کرد- کشوری 10 سال درگیر جنگ بود را برید ببیند- بیشترین افزایش موالید را داشته در تاریخ ایران
حميد۱۳۴۷۳۶۲۱۱:۴۹:۰۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
شما بايد تحليل خود را بدون پيش فرض جلو ببريد. اينكه به تقسيم بندي هاي 5 گانه خود وزن مي دهيد بدون اينكه اشاره كنيد از كجا آمده اند و به نظر مي آيد عمدتا از جنس فرامتن هستند به تحليل شما آسيب زده است.
ناشناس۱۳۴۷۵۲۳۱۲:۴۶:۴۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
تبعیض دزدی رانت خواری شیوع بیکاری و اعتیاد، پایین بودن سطح سلامت، بیسواد بودن، گرسنگی ووعدم سلامت روانی؟ دلیلش چیست؟ بخاط این مردم رای دادند!!! ؟
کورش۱۳۴۷۵۳۴۱۲:۵۷:۲۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
مردم بخاطر بی عرضگی تمام مسولین نیومدن رای بدن چون به فکرجیب وجایگاه خودشون هستن چون فقط مردمومیخوان برا رای دادن وراهپیمایی
ناشناس۱۳۴۷۵۵۰۱۳:۰۵:۲۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
با وجود همه نظرات موافق و مخالف مهم اینه که منتخبان جدید مجلس طریقه درست رو پیدا کنند اون وقت خواهیم دید که همه پشتشونو میگیرند
بهرام۱۳۴۷۵۵۶۱۳:۱۰:۱۹ ۱۳۹۸/۱۲/۶
بیشترین عدم مشارکت ناشی از بی اعتمادی و یأس از دولت و سیستم است مردم با چچه امیدی به نماینده رای میدهد انوقت 90 نماینده فاسد از اب در میاد
ناشناس۱۳۴۷۵۸۲۱۳:۲۴:۰۲ ۱۳۹۸/۱۲/۶
من عاشق ایرانم نژاد پرست نیستم ولی با جون و دلم کشورنو دوست دارم با این همه نعمت خدادادی این همه فقر یه جای کار میلنگه
ناشناس۱۳۴۷۶۱۳۱۳:۳۷:۴۴ ۱۳۹۸/۱۲/۶
من رای ندادم بدلیل اینکه1-بی عدالتی و بی توجهی به مردم خصوص رنگین پوست ها2-دزدی و ربا خواری بانک ها3- نژاد پرستی و بی توجهی به برخی قومیت ها توجه کنید
ناشناس۱۳۴۷۶۹۶۱۴:۱۳:۱۶ ۱۳۹۸/۱۲/۶
من رای ندادم به این خاطر که هیچکدام ازنامزدها واجد شرایط نبودند
نادان۱۳۴۷۷۰۵۱۴:۱۷:۲۳ ۱۳۹۸/۱۲/۶
بنظر بنده بجای انتخاب 290 نماینده و هزینه های فراوان مجلس . مثل انتخاب ریس جمهورمردم یکی را هم بعنوان ریس مجلس انتخاب کنند تا سران سه قوا بتوانند به درستی مصالح کشور را تشخیص داده و تصمیم بگیرند.
ناشناس۱۳۴۷۷۴۶۱۴:۳۸:۲۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
من نمیدونم شما چرا اصرار دارید مغرضانه (یا از روی کم فکری )که این مورد را به اصلاح طلبان نسبت بدهید , که البته در قدم بعد لابد میخواهید نتیجه بگیرید "چون طرفداران اصلاحات کم شده اند , این گروه هم اندکی از کل هستند ". در حالیکه اصلا چون اصلاح طلبان مطالبات مردم را مطرح میکردند ( از جمله همین رقابت ناعادلانه ) محبوب مردم شدند , نه بر عکسش !
ناشناس۱۳۴۷۷۶۱۱۴:۴۶:۵۰ ۱۳۹۸/۱۲/۶
معنی امنیت را یک عده وقتی چاقوی امثال داعش روی گردن خانواده اش قرار گرفت خواهد فهمید صبر کنید تا ببینید
ناشناس۱۳۴۸۰۰۷۱۶:۴۹:۱۵ ۱۳۹۸/۱۲/۶
ما همین الان هم معنی امنیت را در نبود ماسک و ژل ضد عفونی و بی خبری از سلامتمان و بی کفایتی و ناکارآمدی مسئولین فهمیدیم ، برادر
ناشناس۱۳۴۷۸۱۲۱۵:۱۸:۲۴ ۱۳۹۸/۱۲/۶
این انتخابات میخ آخر بر تابوت اصلاح طلبی و تفکری بود که ادعا میکرد در چهارچوب این سیستم میشه اصلاحات انجام داد. حالا باید دید مشارکت 30 درصدی در 1400 رو چطور تفسیر خواهید کرد.
حسین۱۳۴۷۹۸۳۱۶:۳۶:۰۸ ۱۳۹۸/۱۲/۶
از 290 نفر نماینده دوره گذشته 90 نفر از ثبت نام کنندگان عمدتا به دلیل مشکلات اقتصادی تایید صلاحیت نشدند؟؟!!! بیش از 31 درصد؟!!! حالا چقدر خودشان آبروداری کردند و ثبت نام نکردند، الله و اعلم. واقعا جامعه ای با این نرخ مجرم در کشور سراغ دارید، پزشکان، معلمان، کارگران، کشاورزان ...... من خواستم از اینکه افرادی محترم را مشکل دار کنم بپرهیزم
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

    2. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

    3. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

    4. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

    5. ظریف به صحبت‌های قالیباف واکنش نشان داد

    6. ظریف: ترک میز مذاکره ضد منافع ملی است/ زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باید منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم

    7. وعده صادق۳ عملیاتی فراتر از تصور

    8. پاسخ احمد توکلی به توییت جنجالی با موضوع ناترازی انرژی

    9.  آتش بس؛ پیروزی یا شکست؟

    10. شادی لبنانی‌ها از اجرای آتش‌بس | تصاویری از خیابان های لبنان ببینید

    11. عارف: نمی‌خواهیم بگوییم در چه شرایطی دولت را تحویل گرفته‌ایم

    12. سناریوهای محتمل پاسخ ایران به اسرائیل چیست؟/ این مرد، فدایی روحانی و دشمن پزشکیان شد!/ خطری که مذاکرات را تهدید می‌کند

    13. مقصر زیان‌ انباشته ایران‌خودرو کیست: بخش خصوصی یا دولت؟

    14. حواشی اولین نشست خبری قالیباف در قامت ریاست مجلس؛ توصیه باظرافت به ظریف!  

    15. آ ن روی سکه غرب

    16. افشاگری علی ربیعی از مقاومت چند نفر در شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ

    17. واکنش ظریف به حرف های قالیباف درباره غیرقانونی بودن انتصابش

    18. جایی برای صهیونیست‌ها امن نیست !

    19. تاکید فرمانده کل قوا بر افزایش آمادگی و توان رزم نیروهای مسلح

    20. ساحل فریدونکنار آزاد شد

    21. اسلامی: سطح غنی‌سازی طبق برنامه حداکثر ۶۰ درصد است/بخواهند فشار بیاورند جواب‌ معکوس می‌گیرند

    22. قالیباف: از آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم/ موضوع مسکن را در کشور رها نکنید

    23. کنایه محسن رضایی به اسرائیلی ها پس از قبول آتش بس

    24. انتقام سخت یک گردشگر از یک بستنی فروش در ترکیه

    25. با این کار خیال همه راحت می شود

    پربحث‌های هفته

    1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

    2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

    3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

    4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

    5. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

    6. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

    7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

    8. بدهکاران، طلبکار شدند!

    9. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

    10. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

    11. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

    12. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

    13. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

    14. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

    15. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    16. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

    17. یارانه‌ها واریز شد

    18. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

    19. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

    20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

    21. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

    22. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

    23. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

    24. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

    25. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

    پربحث‌های اخیر

      پربحث‌های دیروز

      1. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

      2. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

      3. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

      4. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

      5. ظریف به صحبت‌های قالیباف واکنش نشان داد

      6. ظریف: ترک میز مذاکره ضد منافع ملی است/ زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باید منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم

      7. وعده صادق۳ عملیاتی فراتر از تصور

      8. پاسخ احمد توکلی به توییت جنجالی با موضوع ناترازی انرژی

      9. عارف: نمی‌خواهیم بگوییم در چه شرایطی دولت را تحویل گرفته‌ایم

      10. سناریوهای محتمل پاسخ ایران به اسرائیل چیست؟/ این مرد، فدایی روحانی و دشمن پزشکیان شد!/ خطری که مذاکرات را تهدید می‌کند

      11. حواشی اولین نشست خبری قالیباف در قامت ریاست مجلس؛ توصیه باظرافت به ظریف!  

      12. آ ن روی سکه غرب

      13. افشاگری علی ربیعی از مقاومت چند نفر در شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ

      14. تاکید فرمانده کل قوا بر افزایش آمادگی و توان رزم نیروهای مسلح

      15. اسلامی: سطح غنی‌سازی طبق برنامه حداکثر ۶۰ درصد است/بخواهند فشار بیاورند جواب‌ معکوس می‌گیرند

      16. قالیباف: از آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم/ موضوع مسکن را در کشور رها نکنید

      17. کنایه محسن رضایی به اسرائیلی ها پس از قبول آتش بس

      پربحث‌های هفته

      1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

      2. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

      3. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

      4. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

      5. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

      6. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

      7. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

      8. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

      9. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

      10. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

      11. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

      12. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

      13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

      14. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

      15. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

      16. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

      17. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

      18. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

      19. ظریف به صحبت‌های قالیباف واکنش نشان داد

      20. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

      21. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

      22. ظریف: ترک میز مذاکره ضد منافع ملی است/ زمان حضور ترامپ در کاخ سفید باید منافع ملی خودمان را در نظر بگیریم

      23. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

      24. وعده صادق۳ عملیاتی فراتر از تصور

      25. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

      آخرین عناوین