ربیعی: نمی‌توانیم بگوییم کرونا تمام شده/ اگر این دولت نبود وضع صد برابر از این خراب‌تر می‌شد/ در ماجرای هواپیمای اوکراین چیز پنهانی وجود ندارد

گروه سیاسی الف،   3990326091

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه مبارزه ضدکرونایی دولت و نظام سلامت وارد مرحله جدیدی شده است، گفت: البته به دوران پسا کرونا نرسیده‌ایم و اصلاً مفهوم پساکرونا به این مفهوم نیست که بگوییم کرونا تمام شده است.

ربیعی: نمی‌توانیم بگوییم کرونا تمام شده/ اگر این دولت نبود وضع صد برابر از این خراب‌تر می‌شد/ در ماجرای هواپیمای اوکراین چیز پنهانی وجود ندارد

به گزارش ایرنا، «علی ربیعی» روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این که موضوع کرونا کماکان مهمترین مساله دولت است، گفت: این موضوع در جلسات اقتصادی اجتماعی ما و همینطور ستاد ملی کرونا که به طور ویژه به این امر می پردازد جزو موضوعات مهم و همیشگی است.

سخنگوی دولت با تاکید براینکه مبارزه ضدکرونایی دولت و نظام سلامت وارد مرحله جدیدی شده است، گفت: البته به دوران پساکرونا نرسیده‌ایم و اصلاً مفهوم پساکرونا به این مفهوم نیست که بگوییم کرونا تمام شده است. آثار و تبعات کرونا از ماههای قبل شروع شده و تقریباً آثار آن به نحوی است که دوران پسا کرونا را سپری می‌کنیم.

ربیعی یادآور شد: اگر بتوانیم سه اصل فاصله‌گذاری، ماسک زدن و رعایت مسائل بهداشتی را به حد کافی رعایت کنیم قطعاً هم در سلامت فردی و حفظ جان انسان‌ها و هم پویایی اقتصاد موفق‌تر عمل می‌کنیم. دولت کادر درمانی و جامعه در این مرحله یعنی مرحله مهار، تجربه بزرگ را کسب کردیم.

وی با بیان اینکه دستاوردهای این دوره می‌تواند حتی پس از تمام شدن کرونا هم در عرصه‌های جدید به کار بسته شود، گفت: در فرآیند مبارزه ضد کرونایی آموختیم که باید یک روح جدید در حکمرانی و در سیاست دمیده شود که خوشبختانه امروز این امر رخ داده است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: ما در مبارزه با کرونا چالش‌های جدیدی داشتیم که با الگوی کارآمدی حاکمیت واحد و هم‌افزایی میان قوا و نیروهای مسلح توانستیم از این مرحله با موفقیت نسبی عبور کنیم.

اصول بهداشتی در وسایل نقلیه عمومی به خوبی رعایت نشده است

ربیعی گفت: گزارشات نشان می‌دهد که در برخی از اماکن متبرکه رعایت فاصله گذاری‌ها به خوبی صورت گرفته و در برخی متاسفانه مراعات نشده و یا بسیار ضعیف بوده است. در وسایل نقلیه عمومی چون اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها مراعات خوبی صورت نگرفته به طوری که۳۰ تا ۴۰ درصد مراعات شده است. علاوه بر این در مترو با اینکه ۹۰ درصد از ماسک استفاده کردند ولی فاصله‌گذاری رعایت نشده است.

وزارت صمت ماسک ارزان در اختیار مردم قرار می‌دهد

ربیعی گفت: با توجه به اینکه پوشیدن ماسک توسط همه مردم در خارج از خانه از مهمترین روش‌های موثر در مقابله با کرونا است در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته شد و به وزارت صمت مسئولیت داده شد تولید ماسک را افزایش دهند و ماسک ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: ما در شرایط فعلی در چند استان به پیک رسیده‌ایم این به معنای این نیست که ما پیک جدیدی داشته باشیم. استان‌هایی که وارد پیک نشده بودند امروز وارد پیک شدند. نباید اشتباه محاسبات صورت بگیرد و این طور تعبیر شود که ما وارد مرحله جدیدی از پیک شدیم.

چند استان وارد مرحله پیک شده‌اند

ربیعی اظهارداشت: الان ما در استان‌های خوزستان، هرمزگان، لرستان، کردستان، بوشهر، آذربایجان غربی و کرمانشاه وارد مراحلی از پیک شده‌ایم. در بسیاری از استان‌ها هم استانداران و همکاران در نظام سلامت به نحوی عمل کردند که تجهیزات ما بر شیوع کرونا غلبه کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به روزهای سخت دولت، خاطرنشان کرد: اتخاذ سیاستی مناسب هم برای نرسیدن آسیب به اقتصاد، بنگاه‌ها و  نرسیدن آسیب به جان انسان‌ها سیاستی است که توامان بتوانیم هر دو را حفظ کنیم که مسیر دشواری است که ویژگی‌های خاص خود را دارد.

وی با بیان اینکه تعطیلات عید فطر، رعایت نکردن اصول بهداشتی امروز اثر خود را نشان می‌دهد، افزود: پیک‌های سرپایی ما افزایش پیدا کرده. آماری که از ابتدا بوده و عمدتاً ناشی از تست بوده است و امروز از ۲۰۰۰ تست روزانه به ۲۶ هزار تست رسیده ایم.

تولید بیشتر مسکن برای مهار قیمت از سیاست‌های دولت است

ربیعی در ادامه به افزایش قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: مساله مسکن در چندین جلسه در ستاد اقتصادی دولت بحث و مقرر شد معاون اول رییس جمهوری مسوولیت برای ساماندهی کنترل قیمت و بحث تصمیم گیری در مورد سیاست‌های تشویق تولید مسکن و موانع تولید آن کارگروهی تشکیل دهند و تصمیمات را اجرایی کنند.

سخنگوی دولت با تاکید بر برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت بخش مسکن،  گفت: در کوتاه مدت در مورد مستاجران برنامه حمایتی را در دستور کار خواهیم داشت که در صورت نهایی شدند خبر آن را به اطلاع خواهیم رساند.  

ربیعی یادآور شد: به منظور زمینه سازی برای تامین مسکن گروه‌های کم درآمد وزارت مسکن و شهرسازی مکلف شد هم برای تامین مسکن این گروهها و هم برای جریان پایدار تولید و رونق مسکن،  طرح اقدام مسکن ملی را که با هدف گذاری ۴۰۰ هزار واحد با سرعت بیشتری در این جهت پیگیری کند و تفاهم‌نامه دستگاهی جدی‌تر دنبال شود و سایر وزارتخانه ها که گروه‌های هدف طرح ملی مسکن هستند موظف شدند که در این زمینه همکاری کنند. بانک ها، وزارت اقتصاد، نیرو، شهرداری‌ها مکلف شدند که همه تمهیدات لازم را برای ۴۰۰ هزار واحد مسکن انجام دهند.

وی گفت: برای شاغلین، کارگران و بازنشستگان فاقد مسکن تفاهم نامه‌هایی با نهادهای مختلف از جمله ستاد اجرایی، وزارت دفاع، آموزش و پرورش، تعاون و کار، رفاه و اجتماعی امضا شد که خود این دستگاه ها حمایت خواهند کرد. بنابر این یکی از سیاست های دولت تولید بیشتر مسکن برای مهار قیمت است که سریعتر به ثمر بنشیند.

ربیعی در ادامه به تامین مسکن برای دهک‌های کم درآمد اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه ساخت ۲۰۰ هزار واحد در سطح کشور برای تامین مسکن دهک‌های کم درآمد با سازمان بهزیستی، ‌کمیته امداد، اوقاف، آستان قدس، بنیاد مستضعفان امضا شد.

سخنگوی دولت افزود: همچنین برنامه‌هایی به منظور تامین مسکن کارمندان دستگاه‌هایی که تقاضا ندادند و سایر دستگاه‌ها هم از طریق اخذ مصوبه هیات دولت طراحی شد و دولت مصوبه لازم را برای در اختیار گذاشتن زمین انجام داد که آن هم برای پاسخ دادن به تقاضای واقعی اقدام خواهد شد.

ربیعی ادامه داد: در اقدام چهارم به منظور کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن، در طرح اقدام ملی مسکن تفاهم‌نامه‌ای با وزارت کشور و سازمان نظام مهندسی برای تفکیک و تقسیط هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی و خدمات مهندسی منعقد شده است. از طرف دیگر برای جاهایی که مجوز صادر می‌کنند و هزینه دارد مذاکرات صورت می‌گیرد که بتوانیم این هزینه‌ها را پایین بیاوریم. حتی برای تقسیط هزینه مصالح ساختمانی هم اقداماتی صورت می‌گیرد که اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی گفت: برای طرح اقدام ملی در دو مرحله تعداد یک میلیون و ۶۰۰ هزار متقاضی از طریق سامانه اقدام کردند که عملیات ثبت‌نام و پالایش اینها انجام شده و برای افتتاح حساب و سپرده گذاری به بانک مسکن معرفی شدند اینها در مراحل میان مدت هستند که دنبال خواهد شد.

ربیعی در ادامه افزود: با وجود شرایط رکود عمیق در بازارهای معاملات و ساخت و ساز مسکن تسهیلات پرداختی توسط بانکها در این بخش  ۱۹ درصد رشد داشته است و امروز هم تسهیلات جدید برای افرادی که بخواهند ساخت و ساز کنند و در زمینه‌هایی که مشخص کردند فعالیت کنند از طریق بانک مرکزی همتی بتوانیم باز هم مقداری منابع در اختیار قرار دهیم.

سخنگوی دولت یادآور شد: سال گذشته بانک مسکن ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعم از مشارکت مدنی و خرید جعاله تسهیلات داده که ۵۸۱ هزار فقره بوده است. بنابراین سیاست های پولی و حمایت های تسهیلات از اقداماتی بوده که دنبال شده است.  

وی گفت: سیاست‌هایی را وزارت راه و شهرسازی و صمت به ستاد اقتصادی دولت پیشنهاد کردند ضمن تامین تقاضای بازار و ساخت مسکن نسبت به مدیریت قیمت و ورود نقدینگی به این حوزه هم تلاش شد و بانک مرکزی هم در این زمینه کمیته‌های مشترک تشکیل دادند. از جمله این برنامه‌ها تامین تقاضا با ایجاد چشم انداز مثبت در ایجاد رونق در عرضه مسکن کوچک و متوسط بوده که به سهولت هم بتواند در دسترس اقشار کم درآمد باشد.

سخنگوی دولت افزود: تسهیل در اجرای طرح‌های گسترده مسکن ملی یا مسکن اول با انتقال تسهیلات به متقاضیان در چهارچوب بازار عرضه از جمله برنامه های  موثر بوده که در کنترل قیمت دنبال خواهد شد.  

بخشی از افزایش قیمت مسکن ناشی از سرمایه‌های سرگردان است

ربیعی ادامه داد: بخشی از افزایش قیمت ناشی از سرمایه‌های سرگردان در دست مردم بوده که امروز بورس بخش اعظمی از آنها را جذب کرده است. ولی اجرای سیاست‌هایی در سایر بخش‌ها که بتوانیم بخشی از نقدینگی را بخصوص در بازار مسکن کنترل و مدیریت کنیم تا این نقدینگی دچار آشفتگی بیشتر نشود بنابراین با اعمال سیاست‌های دقیق پولی و مالی در جهت گیری درست خودش برای عدم فشار به قیمت بخش مسکن مورد توجه قرار گرفت.

سخنگوی دولت اضافه کرد: وزارت راه و شهرسازی موظف به کنترل و مدیریت هزینه ساخت مسکن شد. اگر بتوانیم از منشا اصلی که مرحله ساخت است هزینه‌ها را کنترل کنیم قطعاً گام موثری در مدیریت قیمت مسکن برداشته خواهد شد.

ربیعی گفت: تقاضای برخی اقشار برای خرید مسکن صرفاً با هدف سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد چرا که می‌خواهند ارزش پول خود را حفظ کنند بنابراین مسکن خریداری می‌کنند، بنابراین بدنبال این هستم که بتوانیم بورس مسکن را هم راه اندازی کنیم تا افرادی که مایل باشند بتوانند متراژ هم خریداری کنند.

اراضی دولتی حریم شهرها برای طرح اقدام ملی مسکن به وزارت راه واگذار می‌شود

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با تاکید بر این که حفظ باغات و اراضی کشاورزی همچنان در سیاست های دولت خواهد بود افزود: اراضی دولتی واقع شده در محدوده و حریم شهرها به منظور اجرای ماده ۶ قانون ساماندهی زمین و مسکن برای بهره برداری در طرح اقدام ملی مسکن به وزارت راه و شهرسازی واگذار خواهد شد شوراهای ذیربط تصمیمات لازم را خواهند گرفت که بتوانیم زمین‌های جدید را برای ساخت مسکن داشته باشیم.

وی از تایید و ابلاغ مصوبه پنجاهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب خبر داد و گفت: براساس این مصوبه ورود ارز به صورت اسکناس به داخل کشور بدون محدودیت آزاد است. مطابق ضوابط و مقررات بانک مرکزی و مقررات مبارزه با پولشویی اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز هستند که بدون محدودیت ارز را به کشور وارد کنند.

سخنگوی دولت افزود: تصمیم خوب دیگری که به تایید رهبری رسید، واردات فلزات گرانبها، طلا، نقره و پلاتین به صورت خام بود که طبق ضوابط بانک مرکزی جمهوری اسلامی، تمامی حقوق و عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده آن معاف شد. البته مدت اعتبار این مصوبه تا پایان سال ۱۳۹۹ است. بانک مرکزی هم موظف شده است که گزارش اقدامات و پیشرفت کار را هر ۳ ماه یک بار به دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارائه کند.

ربیعی در ادامه به پرداخت مالیات اشاره کرد و گفت: سازمان امور مالیاتی کشور تلاش کرد تا به مالیات دهندگان خوشنام فشار وارد نشود و وارد جاهایی شد که فرار مالیاتی وجود داشت و توانست بخشی از تامین بودجه کشور را از این طریق جبران کنند.  

وی افزود: تصمیمی دیگری که اتخاذ شد این بود که آنهایی که زودتر از موعد مقرر مالیات را پرداخت کنند مورد تشویق قرار بگیرند. بر این اساس مقرر شد به ازای هر یک ماه پرداخت زودتر مالیات، یک و نیم درصد پاداش برای آنها در نظر گرفته شود.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در ادامه به بخشودگی جرایم مالیاتی اشاره کرد و گفت: بخشودگی جرایم مالیاتی از تصمیمات و  سیاست‌های دولت است که مانند سنوات گذشته در دست انجام دارد که برای رفع دغدغه فعالان اقتصادی این بخشودگی کمک شایانی خواهد کرد. امسال هم وزارت امور اقتصادی و دارایی قصد دارد در اجرای مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، بخشودگی را انجام داده و اجرایی کند که براساس اطلاعات داده شده دستورالعمل آن هم ابلاغ شده است.  

پنجره واحد به تدریج در تمام استان‌ها اجرایی خواهد شد

ربیعی در ادامه به پنجره واحد کسب و کار اشاره کرد و گفت: گزارشی در دولت ارائه شد که بحث پنجره واحد کسب و کار بود که براساس آن زمان مورد انتظار از  ۷ روز به ۳ روز کاهش پیدا کرد و براساس تصمیم گرفته شده این امر در استان‌ها مثل خراسان رضوی، فارس، اصفهان، آذربایجان شرقی آغاز شده و در سایر استان‌ها هم این پنجره واحد آغاز شد و به مرور در تمامی استان‌ها تشکیل خواهد شد.

سخنگوی دولت در ادامه به تصمیم دیگری در راستای دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای حمایت از هنر و هنرمندان سکوهای نرم افزاری محتوا را که در بستر شبکه ملی شکل گرفته را  بررسی کردند و اعلام کردند که وقت آن است که این سکوهای نرم افزاری در یک زنجیره ارزشی وارد شود و بخشی از درآمد حاصله از شبکه و تبلیغات به تولیدکنندگان نهایی محتوا را بپردازند. وزارت ارتباطات در حال هماهنگی این زنجیره ارزش است و دستورالعمل آن به زودی صادر خواهد شد. این اقدام مهمی در جهت جهش تولید در عرصه تولید محتوا در فضای مجازی خواهد بود.

ربیعی به نگرانی وزارت نیرو در مصرف برق اشاره کرد و گفت: سال ۹۸ اوج مصرف در ۳۰ تیرماه کمتر از ۵۸ هزار مگاوات بوده است اما امسال هنوز در هفته آخر خرداد هستیم ما به ۵۶ هزار مگاوات مصرف برق رسیده‌ایم بنابراین درخواست وزارت نیرو این است که کولرهای گازی را روی ۲۴ درجه تنظیم کنند و کولرهای آبی را روی دور کند بگذارند و به نحوی صرفه جویی کنیم که در تابستان مواجه با کمبود برق نشویم.

شفاف‌ترین برنامه هسته ای جهان را داریم

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر آژانس بین‌المللی و جلسه آتی شورای حکام ابراز داشت: ما از اعضای شورای حکام انتظار داریم که از استقلال این نهاد بین‌المللی در برابر قلدری آمریکا حمایت کنند. در عین حال این هشدار را می‌دهیم که استفاده از معیارهای سیاسی در رسیدگی متقابل به تکالیف و حقوق کشورها در آژانس نتیجه‌ای جز از هم گسیختن رشته‌های اعتماد و تقویت بی‌ثباتی در عرصه جهانی ندارد.

ربیعی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بیشترین حد دسترسی را که ممکن یک کشور به آژانس بدهد، داده است، بیان کرد: ما بر حوزه دسترسی‌ها، به بازرسان آژانس امکاناتی را دادیم که به جرات می‌توان گفت شفاف‌ترین برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای در جهان را داریم. آیا یکی از کشورهای منطقه درصدی از شفافیت برنامه را داشته‌اند؟ ایران هم انتظار دارد آژانس درخواست‌های خود را در چارچوب توافقات پادمانی و اساسنامه آژانس ارائه کند.

بازرسی‌های فنی نباید سیاسی شود

وی اضافه کرد: ما تاکید کردیم به تمامی تعهدات بین‌المللی خود پایبند هستیم و گواه ادعایمان گزارش‌های مثبت ۱۷ گانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال‌های اخیر است. ما همیشه آماده‌ بودیم براساس توافقات معتبر پیشین و مقررات بین‌المللی دسترسی‌های ضرری آژانس را فراهم کنیم. از این پس هم براساس همان روال و متقضیات عمل خواهیم کرد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهور با بیان اینکه به هیچ عنوان بازرسی‌های فنی نباید سیاسی شود، یادآور شد: سیاسی شدن این مسئله نه تنها کمکی به حل مسئله نمی‌کند بلکه پیچیده هم خواهد کرد. همانطور که آژانس در سال‌های گذشته گزارش‌های مثبتی را منتشر کرده، امیدواریم این بار نیز اجازه ندهد اهداف سیاسی در آژانس به نتیجه برسد.

وی با اشاره به تحریکات آمریکا و اسرائیل در آژانس علیه ایران عنوان کرد: ما بدطینتی‌های آمریکا و رژیم اسرائیل و همچنین تحرکات رژیم صهیونیستی را در این موضوع کاملا مشاهده کرده و آن را محکوم می‌کنیم.

آمریکا قلدری‌ها را کنار بگذارد

در ادامه خبرنگاری از ربیعی پرسید آیا روند و سیاست‌ها در قبال آمریکا عوض و نرم‌تر شده است که ربیعی پاسخ داد: نتایج انتخابات آمریکا تاثیری بر سیاست‌های اصولی ما در برابر آمریکا ندارد ما برای بهره گیری از دیپلماسی‌مان منتظر تغییر دولت ها و ریاست جمهوری در آمریکا نیستیم.

وی افزود: هر زمان آمریکا آمادگی واقعی و غیرنمایشی را برای آغاز دیپلماسی موثر همراه با جدیت احترام به توافق‌های پیشین و احترام به قوانین بین المللی داشته باشد دیپلمات‌های ایران بر سر میز مذاکره ای که آمریکا آن را ترک کردند، حاضر خواهند شد 

ربیعی یادآور شد: مواضع روشن ما در برابر آمریکا بارها اعلام شده ولی هنوز هم تاثیری نکرده است ما از آمریکا می خواهیم شنواتر باشد صدای جامعه بین المللی را بشنود و قلدری ها را کنار بگذارد.
 
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: تا وقتی آمریکا به دیپلماسی و ارزش هایی مشترک در پایه برجام که دنیا به آن احترام می گذارد بر نگردد ما امیدی به گفت وگو و نتیجه ثمربخش در آن نمی‌بینیم و چهارچوب‌های ما همان چهارچوب‌هایی است که اعلام کردیم.

در ماجرای هواپیمای اوکراین چیز پنهانی وجود ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین توافقات انجام شده درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و ارسال جعبه سیاه به فرانسه هم اظهار داشت: ما این حادثه دلخراش را مجددا به خانواده‌های درگذشتگان این حادثه تسلیت می‌گویم. ما از ابتدای این حادثه دردناک، ‌ آمادگی خودمان را برای هرگونه همکاری به منظور بررسی جعبه سیاه این هواپیما اعلام کردیم. هیچ چیزی برای پنهان کردن موضوع از جانب ما وجود ندارد.

وی با بیان اینکه ما هم باید نسبت به وجود شفافیت در روند بررسی جعبه سیاه اعتماد کامل را داشته باشیم، تصریح کرد: طی مراحل تحقیقاتی و قطعی شدن این مسئله که امکان خوانده شدن جعبه سیاه در ایران وجود ندارد، تصمیم به ارسال جعبه سیاه گرفته شده است. این چیزی نیست که امروز بخواهیم آن را انجام دهیم. این تصمیم گرفته شده که بازخوانی جعبه سیاه با حضور نمایندگان ایران در اسرع وقت انجام شود.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهور با بیان اینکه کمیسیون بررسی حادثه منتظر هماهنگی نهایی و عزیمت به اوکراین هستند، خاطرنشان کرد: در صورتی که امکان بازخوانی در اوکراین براساس ادعای طرف اوکراینی فراهم شده باشد، این کار در آنجا انجام می‌شود. در غیر این صورت، با توجه به سابقه طولانی موسسه فرانسوی که مورد تایید ایکائو هم است، جعبه سیاه در فرانسه بازخوانی خواهد شد.

ربیعی با تاکید بر اینکه شیوع جهانی کرونا و لغو پروازهای بین‌المللی، تعللی ناخواسته در این روند ایجاد کرد، ابراز داشت: این تصمیم ایران، قبل از کرونا بوده ولی با بازگشایی تدریجی پروازهای بین‌المللی و مشخص شدن نتایج گفت‌وگوهای سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت خارجه با همتایان‌شان در پنج کشور ذینفع پیرامون این موضوع داشته‌اند، این روند را از سرخواهیم گرفت.

وی افزود: ما خواستار روشن شدن ابعاد این حادثه، توافق درباره میزان غرامت‌ها و پرداخت آن هستیم و امیدواریم با همکاری کشورهای دیگر هرچه سریعتر نتیجه ممکن را بگیریم.

انتقاد از تعلل کره جنوبی در بازگرداندن پول‌های ایران

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره دستورات رییس جمهوری درباره پول‌های بلوکه شده به رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: این موضوع مربوط به بانک مرکزی و درآمد صادرات نفت و میعانات گازی به کشور کره جنوبی بوده است. این پول‌ها در حساب‌های بانک مرکزی در بانک‌های کره‌ای است.

ربیعی گفت: با فشار آمریکا به رغم اینکه استفاده از منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی مانند دارو بوده است عنوان کردند که امروز مانعی نداریم که از این منابع در راستای واردات کالاهای اساسی و دارو استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: ما به دلایل نامعلومی ا احساس می‌کنیم که دولت کره جنوبی همکاری‌های لازم را انجام نمی‌دهد. بانک مرکزی از سال ۹۷ تاکنون از طریق سیاسی، حقوقی، و نهادهای مختلف و هماهنگی وزارت خارجه دائما این موضوع را پیگیری می کند راهکارهای مختلفی هم در این زمینه ارائه شده است.

سخنگوی دولت یادآورشد: امیدواریم دولت کره جنوبی هرچه سریعتر منابع را آزاد کند ومشکلاتی که ایجاد کرده را مرتفع کند. جالب است که این منابع مربوط به صادرات نفتی است که با مجوز و معافیت ارائه شده از سوی آمریکا به کره جنوبی انجام شده است بنابراین از چند طریق دلایل کره جنوبی برای ما توجیه ‌پذیر نیست.

ربیعی خاطرنشان کرد: قطعا این رفتار برای همه ما غیرقابل قبول است و در چشم‌انداز روابط دوجانبه و همکاری‌های آتی ما هم قطعاً تاثیر خواهد داشت.

تندروها می‌خواهند دشمنی با ایران را ابدی کنند 

وی درباره تلاش جمهوریخواهان برای ارائه طرحی جهت اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران از سوی جمهوریخواهان در کنگره ابراز داشت: این حرف‌ها برای ما بسیار تکراری شده است. حداکثر فشاری که علیه یک کشور می‌توانست وارد شود، بر ایران وارد شده بهرحال آمریکا ابزار قدرت اقتصادی و نظامی دارد و وابستگی‌های جهانی به آمریکا هم زیاد است.  

سخنگوی دولت با بیان اینکه با وجود این تحریم‌ها و فشارها، بیش از این دیگر ظرفیت اعمال فشار وجود ندارد، عنوان کرد: به اعتقاد من سیاست تحریم نتیجه‌ای جز انزوا هم برای آمریکا به همراه نداشته است. برخلاف انتظار تحریم‌کنندگان که فکر می‌کردند با تشدید تحریم‌ها، فروپاشی ایران قطعی است، دیدند این مسئله رخ نداد. البته این موضوع را هم کتمان نمی‌کنیم که زندگی با مشکل روبه‌رو شده است اما امسال رشد بدون نفت هم خواهیم داشت.  

ربیعی ادامه داد: تولیدات امسال ما افزایش داشته است. واردات‌مان را هم کم کردیم. درست است که زندگی با مشکل روبه‌رو شده ولی در سایه همین اقدامات اتفاقا زیرساخت‌هایی از نوع مقاومت ملی و تاب‌آوری اجتماعی در ایران شکل گرفت که آثار مثبت آن را بعد از برداشته شدن تحریم ادامه می‌یابد.  

وی طرح جدید تحریمی علیه ایران را نوعی خودزنی دانست و یادآور شد: ما این طرح نشانه دیگری از تلاش‌های تندروهای آمریکایی می‌دانیم که می‌خواهند خصومت با جمهوری اسلامی ایران را ابدی و برگشت‌ناپذیر کنند و تمام روزنه‌های دیپلماسی را ببندند. پیامد این اقدامات برعهده آمریکا است.

تالارها در شهرهای با وضعیت سفید با ۵۰ درصد ظرفیت فعال خواهند شد

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی تالارها اظهارداشت: تالارها جزو آن ۱۳ دسته‌ای که ما پیش‌بینی کرده بودیم، هستند و اتفاقا از جمله مکان‌هایی بودند که بنا به دستور تعطیل شدند.

ربیعی خاطرنشان کرد: دولت برای تعطیلی برخی مکان‌ها تصمیم‌گیری نکرده بود بلکه مردم خودشان به خیلی از مکان‌ها نمی‌رفتند و این مکان‌ها خود به خود تعطیل شد ولی تعطیلی برخی مکان‌ها براساس تصمیم بوده است. بنابراین این بخش هم از مواردی است که به ازای هر فرد ۱۶ میلیون تومان وام به علاوه ۵۰ درصد سرمایه در گردش مشمولان آنها خواهد بود.

وی ادامه داد: در آخرین جلسه ستاد در روز شنبه تصمیم گرفتیم که تالارهای پذیرایی در شهرهای کم‌خطر که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می‌کند، یعنی در شهرهای سفید با الزام به کاهش در پذیرش افراد، مقرر شد تا ۵۰ درصد ظرفیتی که برای آن درنظر گرفته شده برای آنها پروتکل‌های بهداشتی نوشته شود که بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره گسترش کرونا در استان خوزستان بیان کرد: بنابر بر آنچه که گفته شده مراسم‌های عزا و عروسی‌های دسته جمعی از دلایل گسترش ویروس کرونا در این استان بوده است.

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره کارگری که در یکی از بخش‌های پیمانکاری اقدام به خودکشی کرده است، با خانواده این فرد ابراز همدردی کرد و گفت: نباید در این زمینه حتی با پیشداوری این سوال را مطرح یا قضاوت کنیم. خودکشی علت و عوامل متعددی دارد بدون مطالعات کافی و موردی درباره علت وقوع خودکشی یک فرد نمیتوانیم نظر قطعی بدهیم. هر کیسی (نمونه) می‌تواند مبنای مطالعه درباره خودکشی باشد و تعمیم دادن خودکشی یک فرد قطعا از نظر عملی نادرست است، علل اقتصادی، فقر تا علل روانشناختی و عوامل محیطی می‌تواند از علل خودکشی باشد.

 سخنگوی دولت افزود: به طور کلی میانگین خودکشی در جهان ۱۲ تا ۱۴ [درصد] از هر ۱۰۰ هزار نفر است. آخرین مطالعات ما در سال ۹۷- ۹۸ نشان می‌دهد بین ۵ تا ۶ در ۱۰۰هزار است، یعنی از متوسط جهانی عدد ما در این زمینه کمتر است. اما در برخی استان‌های ایران  به بیش از ۲۰ درصد می‌رسد. بنابراین درباره علل خودکشی باید بررسی‌ها در سطح محلی باشد.

 ربیعی خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد کلی، عوامل معیشتی و عوامل روانی ناشی از حوادث و اتفاقات هم در این امر می‌تواند موثر باشد. ما سیاست‌هایی را دنبال می‌کنیم که با حمایت‌های اجتماعی بتوانیم انگیزه‌های افراد را برای خودکشی کاهش دهیم.

وی افزود: در این باره خاص خواستار تحقیقاتی شدیم و گزارش های آن برای من و همچنین دولت ارسال شد و در مورد خاص عوامل فردی و روانشناختی بیش از هر عامل دیگری موثر بوده است. در این دوران سخت کنونی نیازمند امید به آینده هستیم و روی تاب آوری اجتماعی کار کنیم وظیفه داریم در عبور از تحریم‌ها و کرونا به جامعه بانشاط کار داریم. تا با افزایش حمایت های اجتماعی بتوانیم از این دوران عبور کنیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: دستگاه‌های ذیربط گزارش های خودشان را در این زمینه منتشر کنند ولی در مجموع هم نگران مسائل اقتصادی و همچنین عوامل روانشناختی هستیم این عوامل می‌تواند مثل الگوی متصل بهم عمل کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا جلسات ستاد اقتصادی دولت جایگزین جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی شده است، اظهار داشت: اساسا شورای عالی هماهنگی اقتصادی در مواردی دستور جلسه داشته که ما نیاز به یک قانونی داشتیم که این قانون در حال حاضر و در شرایط تحریم ممکن بود دستیابی به آن قانون طولانی شود.

ربیعی درخصوص موضوع گرانی مسکن هم تصریح کرد: مساله گرانی مسکن ارتباط چندانی با این جلسه ندارد مگر این که ما قانون یا مصوبه‌ای نیاز داشته باشیم که جلسه تصویب کند و مقام معظم رهبری هم این را تایید کند بنابراین ارتباط دادن آن با جلسه امروز غیرمنطقی است.

ستاد اقتصادی دولت جایگزین شورای عالی هماهنگی نشده است

سخنگوی دولت افزود: جلسات ستاد اقتصادی دولت از سال ۹۲ تاکنون به طور منظم دو بار در هفته در حضور رییس جمهوری تشکیل شده است و جایگزین جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی نشده است.  

ربیعی خاطرنشان کرد: تاریخچه جلسات ستاد اقتصادی دولت از سال ۱۳۹۲ است و دبیری این جلسات هم در مقطعی با آقای نیلی بوده و الان هم بر عهده آقای نهاوندیان است و افراد مختلفی دبیری این جلسات را بر عهده داشتند و این جلسات هماهنگی تصمیمات در بخش‌های مختلف اقتصادی و کلان اقتصاد دولت را پیگیری می‌کرده است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: در مواردی که نیاز به تصمیم‌گیری فراتر از قوه مجریه داشتیم و یا در مواردی هم که نیاز به همکاری سه قوه داشتیم، اینها را به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا ارجاع می‌دادیم.

ربیعی اضافه کرد: این شورا هم در دو سال گذشته ۵۰ جلسه برگزار کرده است و درباره مسائل مهمی که نیاز به تصمیم گیری در سطح عالی نظام را داشته تصمیم گیری کرده است. در فروردین و اردیبهشت هم به دلیل شیوع کرونا، تعداد جلسات کاهش یافته و در هفته‌های آینده به روال عادی باز خواهیم گشت و براساس دستور کار پیشنهادی و دستور کارهایی که امروز داریم، جلسه تشکیل خواهد شد.

نقطه دوم اوج کرونا نداریم

ربیعی با بیان این که نقطه دوم اوج کرونا در کشور ایجاد نشده است، گفت: اکنون فقط استان‌هایی درگیر شده‌اند که تاکنون پیک را تجربه نکرده بودند. بسیاری از روندشناسان این بیماری، تاکید دارند که نقطه اوج در مناطقی که مبتلا نشده‌اند اتفاق خواهد افتاد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه آمار جانباختگان کرونا شیب رو به بالا و تند را نشان نمی دهد، گفت: در برخی استان‌ها این روند به صورت ملایم کاهشی است، این چند استان که جدیدا درگیر شده اند، آمار را بالا برده‌اند.
 
برای مدیریت کرونا به استانداران اختیاراتی داده شده است

وی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد ملی کرونا هم گفت: میزان مراجعات به مراکز ناشی از بیماریابی فعال بوده است، برای مدیریت کرونا به استانداران اختیارات داده شده است و حدود این اختیارات را اعلام می کنیم که هر شهرستانی را به تفکیک بررسی کنند در جایی که شیوع کرونا افزایش داشت، تصمیم بگیرندو محدودیتهای جدید اعمال کنند که می‌تواند در هر استانی حتی تهران هم اتفاق بیافتد.

ربیعی گفت: اگر مشاهده کنیم بیماری از حد کنترل و روند پیش بینی خارج شود، حتما محدودیت‌ها و تصمیم‌های سخت‌گیرانه اتخاذ می‌کنیم.

نگران کاهش نرخ باروری هستیم

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره چشم انداز آینده جمعیت در کشور و لزوم جلوگیری از پیری جمعیت ایران گفت: نگرانی در این زمینه وجود دارد و کرونا هم باعث شده ازدواج ها هم به تاخیر بیفتد و نرخ باروری کاهش خواهد یافت.  

وی با اشاره به سیاست‌های جمعیتی دولت گفت: در هر حوزه بهداشت و درمان، افزایش پوشش‌های بیمه برای زایمان‌های طبیعی برنامه ریزی کردیم. علاوه بر این محدودیت فرزند در تامین اجتماعی برداشته شد و مشوق‌های ازدواج و تسهیلات مرتبط را افزایش دادیم تا با اولویت پرداخت شود در حوزه مسکن هم برای زوج‌های جوان اقدامات زیادی انجام شده است.

سخنگوی دولت  با بیان اینکه شرایط اقتصادی تاثیر زیادی بر کاهش ازدواج و افزایش جمعیت دارد، اظهارداشت: نمی‌توانیم بدون توجه به تغییرات ایجاد شده در زندگی و فقط با مشوق‌ها و تسهیلات به اهداف افزایش و جوان‌سازی جمعیت دست پیدا کنیم.

ربیعی افزود: شرایط اقتصادی بر سبک زندگی تاثیرگذار است، اما نگاه‌های فردی به ازدواج هم مهم است و باید به سمت اعطای تسهیلات بیشتر و تمرکز بر روی ارزش و نگرش‌ها به خانواده حرکت کنیم تا نرخ رشد جمعیت کاهش پیدا نکند.

وی جوان بودن جمعیت را از مزیت‌های جامعه ایران دانست و اظهار داشت: نباید اجازه دهیم جوانی جمعیت کشور از میان برود، تاخیر ازدواج دو دهه اخیرباعث کاهش نرخ باروری شده و نسبت به این موضوع نگرانیم.

جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی فردا تشکیل می‌شود

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره تشکیل جلسات شوراهای عالی گفت: اعضای این شورا ۴۰ نفر هستند و فردا هم این جلسه حضوری و ویدیو کنفرانسی برگزار می‌شود چون در این روش محدودیت فاصله‌گذاری اجتماعی در جلسات رعایت می‌شود.  

وی گفت: در دوران کرونا طبیعی است این جلسات این گونه برگزار شود؛ البته جلسات «شورای عالی امنیت ملی» که ۱۱ عضو دارد و جلسات مهمی است به طور منظم برگزار می شود.

سخنگوی دولت گفت: در دوران کرونا بسیار از جلسات و شوراها تعطیل شد حتی جلسات مجلس شورای اسلامی به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی چند ماه تعطیل شد، دیدارهای حضوری بسیاری در دوران کرونا تعطیل شد، که پیش از آن تعطیل بردار نبود.

کرونا باعث عدم تشکیل جلسات شوراها بوده است 

ربیعی به برخی اخبار مبنی بر عدم تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به مدت ۴ ماه اشاره و توصیه کرد: افرادی که این نوع اخبار را منتشر می‌کنند اولا؛ علت عدم تشکیل این جلسات را بپرسند و بعد آن نقدها را بیان کنند، ثانیا؛ به ارائه گزارش عملکرد خود بپردازند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: قطعا برای برگزاری جلسات تمهیداتی اندیشیده می‌شود و آرام آرام جلسات شوراها با ترکیبی از فضای حضوری و مجازی برگزار می‌شود؛ وقفه در این جلسات بخاطر شرایط کرونا بوده است و رییس جمهوری هم بر روی برگزاری این جلسات وقت بیشتری گذاشته است.

کسی منکر استقلال قوا نیست

سخنگوی دولت بیان کرد:‌ استقلال قوا امری بدیهی است و آزادی زندانیان هم یک امر قضایی است کسی این‌ها را منکر نشده است؛ اما آنچه دولت دنبال می‌کند براساس تصمیماتی است که در سطوح عالی نظام اتخاذ می شود و قطعا اینگونه تصمیم‌گیری‌ها از مجاری قانونی خود در دولت تعریف می‌شود.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری بیان کرد: اینکه با کشوری مذاکره شود، و در چارچوب اقدام انسانی زندانی‌های کشور آزاد شوند و معلوم است کار قضایی می‌شود و بر اساس تصمیمات قضایی این اقدامات صورت گیرد؛ اما این اقدام حتما کار دولت است و کار قوه قضاییه نیست، آنچه که در این زمینه بیان شده است در همین حدود است؛ اگر سوال می شد خدمت ایشان توضیح داده می‌شد.

تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی جزئی از سیاست‌های فراقوه‌ای است

ربیعی اظهار داشت: تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی هم جزئی از سیاست‌های فراقوه‌ای است که در عالی‌ترین سطوح تصمیم گیری می‌شود.  ملاحظات انسان‌دوستانه در این اقدام وجود دارد و برای پایان دادن به جدایی شهروندان و برگرداندن شهروندان ایرانی به خانواده‌های آنها اجرا می‌شود.

سخنگوی دولت گفت: ما از دولت آمریکا خواسته‌ایم که فورا مقدمات حقوقی و قانونی برای بازگرداندن همه ایرانی‌هایی که به دلایل واهی در آنجا زندانی هستند فراهم کند و این نوع اقدامات آنها را یک گروگان‌گیری شرم آور خوانده‌ایم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: برای اینکه ثابت کنیم آمریکا واقعی‌ عمل نمی‌کند، و دروغگویی آنها را اثبات کنیم، برای تبادلات اعلام آمادگی کردیم این موارد طبق اصول کشور بر مبنای تصمیمات فراقوه‌ای و همچنین حفظ استقلال قوا انجام می‌شود.

ربیعی توضیح داد که منظور ما از بیان این مواضع در برابر آمریکایی‌ها، پیام صداقت ایران و عدم صداقت آنها بوده است و طبیعی است که هر قوه ای تصمیم خود را می‌گیرد و مسئولیت زندانیان هم با قوه قضاییه است.

نظارت بر پیمان‌کاری‌ها باید افزایش دهیم

ربیعی درباره برنامه دولت برای تامین ارز شرکتهای پیمانکاری و جلوگیری از تضییع حقوق پیمانکاران گفت: از برنامه سوم توسعه به این طرف به دنبال کوچک سازی دولت بوده ایم؛ زمان بندی برخی از طرح‌ها ۶ ماهه و برخی یکساله است و باید برای کوچک سازی برخی از وظایف به بخش خصوصی داده شود.

سخنگوی دولت گفت: اگر پیمان‌کاری‌ها هم حذف شوند ناچاریم دولت را دوباره بزرگ کنیم، که شفافیت را ازبین می برد و آثار منفی به بار می اورد و آنچه که وجود دارد و در دولت مطرح و مصوب شده این است که باید نظارت را افزایش دهیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری بیان کرد: تمام دستگاه‌هایی که اجرای طرح‌ها را به پیمانکار واگذارمی‌کنند و خدمات می‌خرند،  باید حقوق کارگران را به موقع پرداخت کنند. علاوه بر این باید قواعد نظارت را بر پیمان‌کاری را تشدید کنیم زیرا با حذف و لغو این پیمانکاری‌ها دولت بزرگ و سیاست‌های کوچک‌سازی دولت متوقف می‌شود.

اگر این دولت نبود وضع صد برابر از این خراب‌تر می‌شد

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره ابراز نمایندگان مجلس نسبت به گرانی ها و اینکه ‌آیا  دستورات رییس جمهور به وزیران در این خصوص، می‌تواند تاثیر داشته باشد؟ گفت: معتقدم نقد باید زمینه منصفانه داشته باشد و همه ابعاد موضوع را در بر بگیرد تا بتواند پیش روی مخاطب تصویر درستی ایجاد کند.

وی ادامه داد: در خصوص هفت سال گذشته آمار اطلاعات اقتصادی و اجتماعی و وجدان جمعی جامعه گواه است، اگر هر کدام را خلاف می گویم می توانید فردا آن را نقد کنید. سال ۹۲ که دولت یازدهم شکل گرفت، میزان تورم مشخص بود، رشد منفی که داشتیم، بیش از ۶۰ درصد کسری رشد داشتیم. قدرت خرید مردم، بازنشستگان کم شده و اقتصاد کوچک شده، بی ثباتی اقتصادی و کاهش قدرت خرید حاکم بود. بنابراین ما با این شرایط سرکار آمدیم، این در حالی است که حدود ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را هیچ‌گاه نداشتیم ‌ما با این شرایط آمدیم که باید یک مقایسه‌ای صورت بگیرد.

سخنگوی دولت گفت: کشور در آن دوره هم با تحریم ترامپی هم روبرو نبود، تحریم ترامپی در نوع خود یک تحریم بی نظیر است، نفتی هم که فروش می‌رفت درآمد آن برمی‌گشت.

وی یادآور شد: در این ۵۶ ماه آیا این نبود که تورم تک رقمی شد و آیا این نبود که  رشد ۱۲ درصدی را در صنعت تجربه کردیم؟ متوسط نرخ رشد قابل قبولی را تجربه نکردیم؟ آیا بازار ارز با ثبات نشد؟ آیا اقتصاد ما قابل پیش بینی نبود؟ آیا ورود شرکت‌های سرمایه گذاری به ایران آغاز نشد؟ متوسط اشتغال ما در طول این سال‌ها بالای ۴۵۰ هزار بود، شما که هفت سال را می‌گویید این چند سال هم گفته شود.

ربیعی اضافه کرد: ما با پدیده ترامپ نامتعادل‌ترین رئیس جمهور آمریکا  بر سر یک کشور زورگو که ابزار نظامی، سیاسی و اقتصادی قوی دارد، روبرو بودیم. آیا کسی تردید دارد که امروز ناکامی‌های داخلی آمریکا، نوع تصور و تفکر خود ترامپیست‌ها و در کنار آنها رژیم صهیونیستی و بعضی کشورهای منطقه بزرگترین موضوع مورد مخالفت و خصومت خود را جمهوری اسلامی ایران قرار دادند.

سخنگوی دولت گفت: دوستان در این زمینه بحث می‌کنند اما تحریم را نمی‌بینند و عامل آن را نمی‌گویند. شما درآمد ارزی‌تان امسال چقدر بوده و چگونه کالای اساسی مردم را تامین کردید و زندگی مردم را نگه داشتید؟ من ادعا نمی‌کنم امروز جامعه از زندگی خود خوشحال است، نگرانی وجود دارد اما علتش را هم بگویید که اگر این دولت نبود شمایی که مدعی هستید وضع صد برابر بدتر از این می‌شد.

وی ادامه داد: ما در همین شرایط در سال ۹۸ اقتصاد بدون نفت خود را مثبت کردیم و سال ۹۹ هم رشد خواهیم کرد البته با کرونا هم روبرو شدیم و پدیده کرونا هم روی اقتصاد تحریم زده ما افتاده است، آیا ما در مبارزه با کرونا نمره قبولی را نگرفتیم؟ خوب این همان دولت است، سیاستی که باید هم از جان انسان‌ها در مقابل ویروس محافظت کند و هم از جان مردم در مقابل بیکاری محافظت کند.

 دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه قضاوت در مورد هفت سال منهای شرایط تحریم، قضاوت منصفانه‌ای نیست، گفت: ما بیش از همه آن‌هایی که ابراز نگرانی ‌می‌کنند نگران معیشت و زندگی مردم هستیم همه تلاشمان بر این بوده که نگرانی را رفع کنیم. مدعی هستیم با سیاست‌هایی که دنبال کردیم با توجه به این همه محدودیت‌هایی که داشتیم، معلوم نبود کس دیگری بتواند آثار مثبتی داشته باشد.

ربیعی گفت: وقتی ارز محدود دارید بنابراین مجبور می شوید که برخی کالاهایت را از ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج کنید؟ معلوم است گرانی ایجاد می‌شود البته تصمیم گرفتیم با تعرفه و کاهش تعرفه‌ها و عوارض گمرکی اثر ارز را متعادل کنیم. بالاخره این آثار خود را داشته است که البته بعضی از گرانی ها هم نتیجه سیاست‌هایی است که دولت باید دنبال کند که نمی‌خواهم کتمان کنم.

سخنگوی دولت افزود: امسال هم پیش بینی اشتغال را داریم. بیشترین سهم ما هم در اشتغال در بخش خدمات بود که کرونا هم بخش خدمات ما را مورد حمله قرار داد ولی تحریم شرایطی که برای ما به وجود آورده در برخی حوزه‌ها برنامه اشتغال خاص داریم که در سال ۹۹ آن را دنبال می کنیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره دستورات تلفنی رییس جمهور به وزیران هم گفت: نمی خواهم در این مورد بحث را گسترش دهم اما از این چیزها که «جمعه کجاست» و «شنبه متوجه شدیم» خیلی می‌شنویم؛ یک جمله رئیس جمهور در بحث کرونا گفت که از شنبه عادی است، ده بار من آن را توضیح دادم، من در آن جلسه بودم. ایشان گفتند استان‌ها تصمیمات متفرق می‌گیرند، رئیس جمهور گفت از روز شنبه به روال عادی ستاد ملی کرونا تصمیم می‌گیرد. این را دیگر ول نمی‌کنید که از «شنبه عادی است».

وی ادامه داد: رئیس جمهور تلفن زده و پیگیری کرده است. او مطالعه کرده و گزارشات را پیگیری کرده است بخشی از پیگیری‌ها تلفنی است البته جلسه حضوری و پیگیری هم است.

ربیعی با بیان اینکه ما به همکاری دولت و مجلس خوشبین هستیم، گفت: به تجربه ثابت شده همدلی، همراهی و درک مشترک دولت و مجلس تجربه خوب و راهگشا و به سود مردم خواهد بود. ما الگوی مدیریتی کرونا را که همه با هم همکاری کردند را الگوی مثبتی می‌دانیم.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  2. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  3. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  4. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  5.   مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید  

  6. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  7. گرانی‌ها به کشور ضربه می‌زند مسئولان باید به داد مردم برسند

  8.  یارانه نقدی ۱۴۰۴ با افزایش ۳۵درصدی ارز ترجیحی زیاد می‌شود؟

  9. حسین شریعتمداری عذرخواهی کرد /انتشار یک مطلب اشتباه و تکذیب آن از سوی عضو دفتر رهبری

  10. جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت!

  11. پزشکیان:حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست

  12. راه اندازی بوستان کودکان اتیسم در منطقه ۲/ پیگیری مناسب سازی بخشی از بوستانهای تهران برای معلولان  

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  10. بدهکاران، طلبکار شدند!

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  22. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  6. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  7. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  8. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  9. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  10. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  11. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  12. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  14. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  15. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  18. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  19. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  20. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  21. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  22. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  23. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  24. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  25. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

آخرین عناوین