افسردگی و علائم آن را بهتر بشناسیم

گزارش بازرگانی،   3991226081

افسردگی یکی از اختلالات خلقی بوده که در دنیای امروزی بسیار شایع می باشد. افسردگی معمولا با واژه های غم، اندوه، از دست دادن یا خشم توصیف شده و فعالیت و زندگی روزمره فرد را در سنین مختلف مختل می کند. افسردگی برای هر فرد به دلایل و با علائم مختلف رخ می دهد.

گرچه بسیاری افراد روزانه به دلایل مختلف در زندگی خود حالت ها و علائم افسردگی را تجربه می کنند و این مسئله امری طبیعی است و لزوما به معنی اختلال نیست. اما در صورتی که این علائم طولانی مدت و پایدار بوده و عملکرد فرد را دچار اختلال کند، فرد نیاز به مراقبت و درمان دارد.

افسردگی انواع مختلفی داشته که شامل موارد زیر است:

  • افسردگی اساسی و پایه

  • افسردگی پس از زایمان

  • اختلال ملال پیش از قاعدگی

  • افسردگی فصلی

  • افسردگی پرخاشگر

  • افسردگی دائمی

  • افسردگی ناشی از دارو

انواع مختلف افسردگی معمولا علائم یکسانی داشته اما شدت و دلیل به وجود آمدن آن ها متفاوت است. برای مثال افسردگی پس از زایمان معمولا به دلیل تغییرات هورمونی بارداری و زایمان رخ داده و یا افسردگی فصلی به دلیل تغییر فصل معمولا در پاییز و زمستان به وجود می آید. بنابراین برای شناخت و درمان علائم افسردگی باید علت و ریشه آن را شناخت.

علت افسردگی مختلف بوده و افسردگی از اختلالاتی است که محیط و ژنتیک هر دو در به وجود آمدن آن دخیل بوده و تاثیر می گذارند. برای مثال عزت نفس پایین، رویداد های استرس زا محیط و یا سابقه خانوادگی در افسردگی دخیل هستند.

علاوه بر این عوامل مغزی نیز بر بروز افسردگی دخیل هستند. برای مثال یکی از این عوامل افسردگی کوچک بودن هیپوکامپ (hippocampus) مغز که بخش کوچکی در پردازش حافظه و یادآوری است بوده که به همین علت گیرنده های سروتونین کمتری دارد. سروتونین هورمونی است که در خلق و احساسات افراد تاثیر دارد. تالاموس(Thalamus) نیز یکی از عواملی است که در بروز اختلال دو قطبی و افسردگی نقش دارد. عملکرد هایی مثل گفتار، واکنش رفتاری، تفکر و یادگیری توسط افسردگی هدایت می شود و بروز اختلال در تالاموس فرد منجر به علائم افسردگی می شود.

برخی محققان نیز دریافته اند که هورمون کورتیزول (Cortisol) که در استرس نقش دارد در افراد افسرده بیش از حد تولید می شود، این هورمون در رشد و فعالیت هیپوکامپ اختلال ایجاد کرده و اثر سمی به همراه دارد.

برای مطالعه اطلاعات لازم در مورد افسردگی در سایت مصاحب کلیک نمایید

افسردگی و انواع آن





علائم و نشانه های افسردگی چیست

طبق گفته سایت مصاحب افسردگی علائم مختلفی داشته که در افراد مختلف به طور متفاوتی وجود داشته و لزوما همه علائم را افراد تجربه نمی کنند. در راهنمای تشخیصی و آماری اختلال های روانی DSM5 شرایط خاصی را برای تشخیص راحت افسردگی به رواندرمانگران ارائه داده است. طبق این راهنما باید حداقل دو هفته، حداقل 5 نشانه از نشانه های زیر یا بیشتر در فرد وجود داشته باشد تا تشخیص افسردگی بر روی وی بگذارند. ( یکی از ملاک های 1 یا 2 باید حتما برای تشخیص جزو علائم باشد)

1 ) خلق افسرده، غمگین، گریه و نا امیدی

2 ) فقدان لذت و علاقه به کارهای مختلف از جمله مواردی که قبلا فرد دوست داشته

3 ) تغییر وزن به صورت کم وزنی یا افزایش وزن که همراه با بی اشتهایی یا پر اشتهایی است

4 ) مشکلات خواب مانند کم خوابی، پرخوابی یا بد خوابی

5 ) کندی روانی-حرکتی یا سراسیمگی در افسردگی

6 ) احساس خستگی زیاد و فقدان انرژی حتی در مواقعی که فعالیت خاصی نداشته

7 ) احساس بی ارزش بودن و یا حس گناه و شرم در فرد

8 ) اختلال در تمرکز، فکر کردن و شک و تردید زیاد

9 ) افکار مرگ و خودکشی در ذهن فرد

از نشانه ها و علائم دیگر افسردگی می توان به نشخوار فکری، اضطراب و استرس شدید، کاهش میل جنسی، عزت نفس پایین و خشم اشاره کرد.

برای مطالعه علائم افسردگی در سایت مصاحب کلیک نمایید

علائم افسردگی



آشنایی با راه های درمان افسردگی

خوشبختانه افسردگی جزو اختلالاتی است که با کمک و همت خود فرد و روش های درمانی که توسط متخصصین ارائه می شود قابل بهبود و رفع می باشد. این روش ها بسیار متنوع بوده و شامل روان درمانگری، دارو درمانی و راه های درمان خانگی می باشد.

رواندرمانگری برای درمان افسردگی: این روش خود انواع مختلفی مثل درمان شناختی رفتاری CBT، درمان بین فردی، آموزش مهارت های اجتماعی و روانکاوی می باشد. هر کدام از این نوع درمان ها روش مخصوص به خود را داشته و بسته به شخصیت فرد تاثیر مثبت می گذارند. برای درمان با این روش ها باید به متخصص مراجعه کرده و با کمک او این پروسه را طی کنید.



درمان دارویی برای افسردگی: در حال حاضر به دلیل شایع بودن اختلال افسردگی دارو های مختلفی تولید شده و روز به روز افزایش می یابد. اما برای مصرف دارو های ضد افسردگی حتما باید با پزشک مشورت کرده و طبق تجویز او اقدام به درمان با دارو انجام داد. در غیر این صورت مصرف سرخود این دارو ها عواقب و عوارض به همراه دارد. دارو های افسردگی در دسته های بازدارنده های مونوآمین اکسیداز MAOIs، دارو های بازدارنده بازجذب سروتونین SSRIs ، بازدارنده بازجذب سروتونین و نور اپی نفرین SNRIs و دارو های سه حلقه ای TCAs می باشد.



درمان خانگی افسردگی: راه های بسیاری نیز برای کمک به درمان موثر افسردگی وجود داشته که به عنوان درمان های مکمل کارساز هستند. این راه ها شامل ورزش، مدیتیشن یا مراقبه، رژیم غذایی مناسب، خواب تنظیم شده و کافی و انجام کارهای مختلف و سرگرم کننده می باشد.




برای مطالعه راهنمای جامع درمان افسردگی در سایت مصاحب کلیک نمایید

راه های درمان افسردگی

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  4. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  5. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  7. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  8. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  9. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  10. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  11. وصله پینه کردن تا کی؟!

  12. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  13. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  14. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  15. بزک کردن تروریست ها !

  16. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  17.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  18. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  19. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  20. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  21. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  22. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  23. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

  24. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مشکلات اقتصادی مردم سوریه، انگیزه‌های آنان را برای نبرد تضعیف کرد/ آقای «همتی» چه‌ دستاوردی جز گرانی داشته؟!

آخرین عناوین