«ایمنی»، سازمان می خواهد

گروه تعاملی الف،   4020122011 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

سازمانی مرکب از اداره کل بازرسی کار و معاونت بهداشت محیط وزارت بهداشت و ... می‌تواند راهگشای وضعیت فعلی ایمنی کارگاهی کشور باشد. حذف کارشناسان کانون کارشناسان رسمی از روند بررسی حوادث ناشی از کار نیز با همکاری قوه قضائیه روند ناعادلانه فعلی را نیز می‌تواند بهبود بخشد.

 «ایمنی»، سازمان می خواهد

گروه تعاملی الف - سعید باقری‌فر:

با فوت بچه اهوازی در یکی از حفریات شهری و بازداشت افراد مرتبط، موضوع ایمنی باز مورد توجه قرار گرفت. ایمنی و حفاظت فنی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در توسعه صنعتی و رشد اقتصادی کشور است. ایمنی کارگاهی و محیط کار بصورت ویژه در فصل چهارم قانون کار مطرح شده است و مستند به همان فصل اداره کل بازرسی کار با محوریت ایمنی و حقوق کار در درون وزارت کار شکل گرفته است. ایمنی به لحاظ اهمیت و حساسیت آن همواره مورد توجه دولت‌های مختلف بوده است و با وقوع حوادث مختلف در نتیجه ضعف ایمنی این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

کارفرمایان وفق مواد 91 و 85 قانون کار ملزم به رعایت کلیه آیین‌نامه‌‌های مصوب شورای عالی حفاظت فنی هستند. وجود این موارد قانونی باعث رعایت این آیین‌نامه‌ها نیست و دولت و حکومت بعنوان ناظران قانونی از طریق بازرسان کار وظیفه نظارت بر اجرای این الزامات را بعهده دارند. دولت و مشخصا وزارت کار با وجود حساسیت نسبت به ایمنی محیط‌های کاری در عمل به علت تغییرات ساختاری وزارت کار و روش بررسی حوادث ناشی از کار کاری از پیش نمی‌برند و ایمنی روندی قهقرایی طی می‌کند. ساختار وزارت کار با ادغام در دو وزارتخانه دیگر (رفاه و تعاون) و گسترش چند برابری وظایف بویژه وظایفی که افکار عمومی حساسیت بیشتری نسبت به آن دارند(دبیرخانه اشتغال، یارانه و ....) نسبت به زمان تصویب قانون کار تغییرات عمده‌ای کرده است و این تغییرات با تنوع و فراوانی پست‌های مدیریتی باعث شد مدیرکل بازرسی کار بعنوان اصلی‌ترین مسئول ایمنی کارگاهی کشور در کنار انبوه مدیرانی قرار گرفت که وظایفی به مراتب کم اهمیت تر داشتند. این مهم با گذر زمان و وقوع حوادث مختلف کارگاهی از یک طرف باعث تیتر شدن ایمنی در جامعه و بر عکس از طرف دیگر باعث کاهش قدرت تاثیر اداره کل بازرسی کار و به حاشیه رفتن موضوع ایمنی در خود وزارت کار شد بطوری که وزارت کار بعنوان متولی ایمنی هیچگونه مطالبه‌ای و سخنگویی به لحاظ ایمنی در دولت ندارد بعبارت دیگر ایمنی در دولت گم شده است و بخوبی در دولت معرفی نشده، در نتیجه در تصمیمات کمتر اهمیت دارد.

این موضوع در کنار حذف شرایط اندک رفاهی استخدام بازرسان کار در قانون مدیریت خدمات کشوری (بر خلاف قانون کار) و نبود جایگزین آن با وجود محرومیت بازرسان کار از کار در بخش خصوصی ایمنی را هرچه بیشتر به استهلاک کشاند و خروج بازرسان خبره از وزارت کار را سبب شد. پیشگیری و ممانعت از تکرار حوادث در گسترش ایمنی اهمیتی ویژه دارد. بعد از ادغام و کاهش قدرت جایگاه بازرسی کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حوادث ناشی از کار و پیشگیری از آنها با دخالت کانون کارشناسان رسمی و صدور مجوز بررسی حوادث ناشی از کار برای انبوه افراد فاقد صلاحیت بر خلاف مواد 96 و 99 قانون کار و خلاف مواد 15 و 18 قانون کارشناسان رسمی مصوب مجلس، ممانعت از تکرار حوادث ناشی از کار روز به روز مشکل تر شده است چرا که کارشناسان رسمی در مورد ممانعت از تکرار حوادث هیچ مسئولیت و جایگاهی ندارند و در واقع با جایگزینی بازرسان کار با کارشناسان رسمی هم بحث ممانعت از تکرار با چالش مواجه شده و هم به علت عدم توانایی و نبود اهلیت کارشناسان رسمی در بررسی حوادث ناشی از کار هزینه انبوهی به جامعه، کارگران، کارفرمایان و پیمانکاران و .... وارد شده است.

تشکیل سازمان ایمنی بدون افزایش ساختار اداری مهمترین راهکار رفع مشکل است. سازمانی مرکب از اداره کل بازرسی کار و معاونت بهداشت محیط وزارت بهداشت و ... می‌تواند راهگشای وضعیت فعلی ایمنی کارگاهی کشور باشد. حذف کارشناسان کانون از روند بررسی حوادث ناشی از کار نیز با همکاری قوه قضائیه روند ناعادلانه فعلی را نیز می‌تواند بهبود بخشد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۹۹۰۱۲۵۱۰:۳۱:۰۷ ۱۴۰۲/۱/۲۲
سلام من کارشناس ارشد ایمنی صنعتی دارم موارد زیر نیاز به توجه دارد: 1- درصد بالایی از حوادث کشور در صنعت ساختمان سازی است که هیچ گونه نظارت ایمنی بر آن نمی شود و حوادث متعددی دارد به نحوی که بیش از 50 درصد حوادث کشور در صنایع ساختمان سازی است متاسفانه نبود نظارت در این بخش مشهود است 2- در محیط های دانشگاهی نیز هیچ گونه تیم ایمنی و HSE وجود ندارد و تعدادی از اساتید و دانشجویان در محیط های صنعتی دچار حادثه یا مسمومیت غذایی شده اند که نه قانونی وجود دارد و نه نظارتی 3- در شهرها و شهرداری ها هم تشکیلاتی برای ایمنی شهر وجود ندارد که سبب شده است حوادث متعددی در پارکها و محیط های شهری به ویژه برای کودکان رخ دهد 4- در خصوص آتش نشانی نیز در کشور نهاد متمرکزی وجود ندارد و سبب شده است که هر از چندگاهی آتش سوزی سرمایه های ملی را بر باد دهد برای این منظور ایجاد سازمانی جامع برای ایمنی کشور ضروری است
ناشناس۲۹۹۰۲۵۰۱۲:۰۱:۱۳ ۱۴۰۲/۱/۲۲
نباید قیمت آلونک های انتهای خیابانهای فرعی محله کشاورز میدان فهمیده مشهد نصف الهیه باشد و باید کاست و اختلاف طبقاتی مصنوعی مافیایی پایین شهری و بالاشهری از بین برود،، نباید اسکناس های پول ملی ارزشش از کاغذ کمتر باشد! https://www.tribunezamaneh.com/archives/343993
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  3. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  4. پزشکیان: چگونه روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم می‌شود؟ برای این سرقت مرا دار بزنند!

  5. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  6. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  7. سرلشکر صفوی: نظام قدرت از غرب در حال انتقال به شرق جهان است

  8. عارف: ناترازی انرژی سامان می‌یابد/دولت برای تولید۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی برنامه‌ گسترده دارد

  9. چرا بیت‌کوین طغیان کرده است؟!

  10. شاخص های حق و عدالت را باید علوم انسانی ها مشخص کنند

  11. در اتاق فرمان آمريكا چه مي‌گذرد؟

  12. زنان راننده اتوبوس

  13. جامعه در حال فقیر شدن نمی‌تواند به وفاق برسد/ به این باور نرسیدیم که علوم انسانی حلال مشکلات است

  14. روایت های یک‌سویه از مسئله بنزین/ چماقی که همیشه بالای سر مردم است!

  15. ژنرال ارتش روسیه در مسکو ترور شد

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  7. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  8. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  9. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  10. وصله پینه کردن تا کی؟!

  11.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  12. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  13. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  14. بزک کردن تروریست ها !

  15. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  16. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  17. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  18. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  19. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  20. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  21. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  22. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  23. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  24. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مشکلات اقتصادی مردم سوریه، انگیزه‌های آنان را برای نبرد تضعیف کرد/ آقای «همتی» چه‌ دستاوردی جز گرانی داشته؟!

آخرین عناوین