قالیباف: کشور بیش از هر زمانی نیازمند سرمایه‌گذاری در علوم انسانی است

  4020419027 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: کشورما بیش از هر زمان دیگری نیازمند سرمایه گذاری در زمینه علوم انسانی است.

قالیباف: کشور بیش از هر زمانی نیازمند سرمایه‌گذاری در علوم انسانی است

به گزارش ایسنا، 

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس صبح امروز (دوشنبه ۱۹ تیر ماه) در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، اظهار داشت: اگر علوم انسانی جایگاه شایسته خودش را در تداوم تولید علم پیدا کرده بود، چه بسا شاهد رخدادهایی مانند ناآرامی‌های سال گذشته نبودیم.

وی بیان کرد: ما در برابر دستاوردهای امروز علوم انسانی اهل تقلید نیستیم و قرار نیست تا ابد شاگرد دیگران بمانیم. ما به طور مضاعف به حرکت عالمانه در برخورد با پدیده‌ها نیاز داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اندیشمندان و دانشمندان ما به ویژه در عرصه علوم انسانی تنها مسیر حل مسائل و مشکلات امروز کشور هستند.

قالیباف تاکید کرد: ما در دهه ۹۰ نه فقط تجربه خوبی از نظر رونق اقتصادی نداشتیم، بلکه از نظر فکری و نظری در عرصه علوم انسانی دهه خوبی را پشت سر نگذاشتیم. جامعه ایرانی در تاریخ معاصر جامعه‌ای ناآرام بوده است که بخشی از آن به ویژگی تاریخی ایرانیان در آرمان خواهی بازمی‌گردد و از این روز علوم انسانی نقش کلیدی در ادامه حرکت ما دارد.

وی اظهار داشت: متأسفانه نگاه صفر و صدی در دهه گذشته هم وضع علوم انسانی را آشفته کرده و هم گره‌های حکمرانی را کور کرده است. در چله دوم انقلاب نیازمند بازخوانی و بازاندیشی در علوم انسانی هستیم، در غیر این صورت دچار ناحکمرانی یا حکمرانی کهنه می‌شویم، یعنی دچار اشتباهات سهمگین خواهیم شد. کشور ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند سرمایه‌گذاری در زمینه علوم انسانی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه نیازمند برنامه‌ای توأم با عدالت هستیم. برنامه باید ما را به میراث علمی و معنوی در عرصه‌های مختلف برساند، بدون اینکه ما را از فناوری‌ها محروم کند.

قالیباف بیان کرد: هر چه فرهنگ عمومی ما در زمینه دانایی تقویت شود، خلاقیت ما هم بیشتر خواهد شد. رهبری بحث تحول را مطرح کردند اما تحرک خاصی را در این زمینه مشاهده نمی‌کنیم. در مورد دغدغه علوم انسانی ما در جهان اسلام تنها نیستیم و دیگران هم دغدغه و مسئله دارند.

وی گفت: ما در برنامه هفتم توسعه شیوه برنامه‌ریزی را متفاوت دیدیم و حتی دولت دو تا سه نوبت در لایحه برنامه هفتم توسعه تجدیدنظر کرد. ویژگی علوم انسانی این است که وضعیت امروز ما را شرح می‌دهد و راه پیش روی ما را روشن می‌کند، متأسفانه این جایگاه ارزشمند آنچنان که باید و شاید در کشور مورد توجه قرار نگرفته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بسیار مهم است که بدانیم مخاطب برنامه کیست. خانواده مخاطب تمام شاخص‌های ما در روند برنامه هفتم توسعه است. برای مثال باید مشخص شود که در یک خانواده سهم آموزش، اوقات فراغت و سلامت کجاست. حتماً نیازمند تحول اساسی در شکل حکمرانی خود هستیم.

قالیباف با اشاره به اینکه باید از هرگونه خوشبینی و بدبینی پرهیز کنیم و آرمان‌خواهی واقع‌بینانه را جایگزین آن کنیم، گفت: ما اگر در کشور به دنبال استقلال و پیشرفت هستیم، باید یک کشور مولد باشیم. جامعه ما نیاز به بالا بردن سطح عقلانیت عمومی دارد. برای ایران قوی نیازمند حکمرانی دانایی محور هستیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۳۴۳۸۴۱۰:۴۵:۵۳ ۱۴۰۲/۴/۱۹
کشور ما محتاج برنامه ریزی در ادب و تربیت و احترام به محیط زیست و حقوق دیگران است اینکه افراد در خیابان با صدای بلند فحش های رکیک ناموسی بدهند و نوجوانان فحش دادن را جزو صمیمیت بدانند در فرهنگ ما نبوده ولی بسیار رایج شده اینکه افراد در طبیعت و خیابان زباله می ریزند و اطراف خود را خراب و الوده می کنند نیاز به فرهنگ سازی جدی دارد در هیچ کشور متمدنی به مردم اجازه داده نمی شود که در جنگل ها و طبیعت بکر آتش روشن کنند و زباله بریزند ولی در کشور ما این موضوع به راحتی انجام می شود ... اینکه پزشک حقوق بیمار را نادیده می گیرد و دیر به مطب می آید و بدون شنیدن صحبت بیمار نسخه می نویسد و به بیمار به چشم ویزیت نگاه می کند یا نانوا بدون توجه به صف طولانی در هوای داغ برای اسنپ نان می پزد یا فروشنده هر قیمت که بخواهد بر اجناس می گذارد و کسی جلودار نیست و .... نیاز به فرهنگ سازی دارد اینکه آپارتمان نشین هستیم و یاد نگرفته ایم که در مشاعات با صدای بلند حرف نزنیم و سیگار نکشیم و سرک نکشیم و فضولی نکنیم و کفش و ... در مشاعات نگذاریم هم جزو حقوق شهروندی است
مصطفی۳۱۳۴۴۱۲۱۱:۱۱:۳۸ ۱۴۰۲/۴/۱۹
آقای قالیباف یک سویه نگری و جزم اندیشی و دوری از واقعیات و مهمتر ازهمه نگاه سیاسی واز بالا نگاه کردن به جامعه ورعیت دیدن مردم ودوری از عالمانه نگاه کردن به علوم انسانی به بهانه بومی سازی این علوم باعث بزرگترین ضررهای معنوی و مادی به جامعه ایران گردید.
ناشناس۳۱۳۴۴۲۷۱۱:۲۲:۱۷ ۱۴۰۲/۴/۱۹
باشه. شما اول سرمایه را جور کن بعد دنبال سرمایه گذاری برای نگاه نو به دویست سال تجربه علمی سازمان یافته باش!
ناشناس۳۱۳۴۶۹۲۱۴:۰۸:۱۶ ۱۴۰۲/۴/۱۹
توانایی سردار در ورود به تمام حوزه ها و علوم علمی و کاربردی مثال زدنیست. ولی مطمئن که در عرصه های مختلف کم نخواهید آورد؟
ناشناس۳۱۳۴۶۹۹۱۴:۱۳:۱۲ ۱۴۰۲/۴/۱۹
قبل از همه چیز سرمایه گذاری در بهبود وضعیت بد معیشتی لازم است.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. «کیا» جان روحت شاد !

    2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

    3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

    4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

    5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

    6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

    7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

    8. وصله پینه کردن تا کی؟!

    9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

    10.  معامله بزرگ بر سر سوریه

    11. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

    12. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

    13. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

    14. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

    15. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

    16. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

    17. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

    18. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

    19. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

    20. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

    21. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

    22. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

    23. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

    24. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

    25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مشکلات اقتصادی مردم سوریه، انگیزه‌های آنان را برای نبرد تضعیف کرد/ آقای «همتی» چه‌ دستاوردی جز گرانی داشته؟!

    آخرین عناوین