سفیر ژاپن در ایران: مسئولیت امنیت خاورمیانه باید با کشورهای منطقه باشد نه فرامنطقه‌

  4030823124

سفیر ژاپن در ایران با اعتقاد بر اینکه ساختار ترتیبات امنیتی در منطقه می‌بایست تغییر کند، گفت: مسئولیت امنیت منطقه باید بر عهده کشورهای منطقه باشد، نه اینکه دولت‌های فرامنطقه‌ای در این حوزه ورود پیدا کرده و مسئولیت بگیرند.

به گزارش ایسنا، «تاماکی تسوکادا» سفیر ژاپن در ایران روز چهارشنبه و در ششمین همایش بین‌المللی «آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا» با موضوع رویکرد ژاپن به توسعه صلح و دیپلماسی در غرب آسیا سخنرانی کرد.

این دیپلمات ژاپنی در تهران در این همایش که در دانشگاه تهران و از سوی بنیاد گفت‌وگو و دوستی ملل برگزار شده بود با تشریح برخی از چالش‌های مهم موجود در عرصه جهانی از جمله درگیری‌های موجود در غرب آسیا گفت: ما در منطقه شرق آسیا نیز با چالش‌هایی مانند رقابت آمریکا و چین، موضوع تایوان و بحث آب در شرق آسیا مواجه هستیم و می‌توانیم بگوییم بخش مهمی از نظم روابط بین‌الملل به روابط چین و آمریکا بستگی دارد.

او همچنین گفت ماهیت روابط چین و آمریکا و اثرات آن فراتر از منطقه شرق آسیاست.

سفیر ژاپن در ایران: مسئولیت امنیت خاورمیانه باید با کشورهای منطقه باشد نه فرامنطقه‌ای
سخنرانی سفیر ژاپن

فشارهای اقتصادی پیامد جهانی‌شدن است

تسوکادا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع جهانی شدن اشاره کرد و گفت: جهانی شدن بعضا پیامدهای منفی نیز به همراه خود داشته است که یکی از آن‌ها فشارهای اقتصادی است. فشارهایی که می‌تواند روی زنجیره عرضه تاثیر بگذارد.

سفیر ژاپن در تهران با بیان اینکه اثرات منفی این موضوع محدود به یک کشور نیست، در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد که «ما باید برای مقابله با این پیامدهای منفی هنجارها و نهادهای بین‌المللی را تقویت کنیم».

او همچنین با بیان اینکه از جمله چالش‌هایی که در عرصه جهانی با آن روبرو هستیم مسئله تغییر اقلیم و فراگیری برخی از بیماری‌ها و پاندمی‌هاست، تصریح کرد: افزایش همکاری‌های بین‌المللی تنها راه مقابله با این تهدیدهاست.

سفیر ژاپن در ایران: مسئولیت امنیت خاورمیانه باید با کشورهای منطقه باشد نه فرامنطقه‌ای
سخنرانی سفیر ژاپن

در عرصه جهانی باید از تک قطبی فاصله بگیریم

تاماکی تسوکادا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه «در عرصه جهانی باید از تک قطبی فاصله بگیریم و نظامات جدید ایجاد شود»، خاطرنشان کرد: برخی از ساختارهای بین‌المللی مربوط به زمان بعد از جنگ جهانی دوم است و متناسب با نیازهای آن زمان شکل گرفته است ولی اکنون ضروری است که این ساختارها متناسب با نیازهای کنونی فعالیت کند چرا که واقعیت جهان تغییر کرده است.

او با اعتقاد بر اینکه در همین چهارچوب باید ساختار شورای امنیت نیز تغییر کند، در ادامه صحبت‌های خود به درگیری‌های موجود در منطقه غرب آسیا از جمله درگیری بین رژیم صهیونیستی و فلسطین اشاره کرد و گفت: در سال‌های قبل تلاش‌های زیادی صورت گرفت که روابط این ۲ بهبود پیدا کند و روند صلحی نیز از سوی آمریکا در این ارتباط آغاز شد ولی راه به جایی نبرد، چنانکه دیدیم توافقنامه ابراهیم نیز نتوانست به جایی برسد.

سفیر ژاپن در تهران با اعتقاد بر اینکه در آینده احتمالا تنش‌ها و درگیری‌ها در خاورمیانه در سطح جدیدی قرار خواهد گرفت ادامه داد: ژاپن همواره تلاش کرده این تنش‌ها از طریق دیپلماسی حل و فصل شود. ژاپن رابطه خوبی با آمریکا دارد و تلاش کرده که با توجه به این رابطه در ارتباط با کاهش تنش‌ها در منطقه تاثیر بگذارد.

او همچنین با تاکید بر اینکه منطقه غرب آسیا همچنان منبع انرژی در جهان است و در همین چهارچوب ثبات در منطقه و آبراه‌های آن برای ژاپن مهم است، در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: از اکتبر سال گذشته حجم کمک‌های انسان دوستانه ژاپن به مردم فلسطین بیش از ۱۳۰ میلیون دلار بوده است.

سفیر ژاپن در ایران: مسئولیت امنیت خاورمیانه باید با کشورهای منطقه باشد نه فرامنطقه‌ای
سخنرانی سفیر ژاپن

 

ساختار ترتیبات امنیتی در منطقه باید تغییر کند

تاماکی تسوکادا گفت: من معتقدم که باید ساختار ترتیبات امنیتی در خاورمیانه تغییر کند. باید تمامیت ارضی کشورهای منطقه احترام گذاشته شود و در مورد آن‌ها عمال زور نشود و از دیگر سو مسئولیت تامین امنیت منطقه بر عهده کشورهای منطقه گذاشته شود و دولت‌هایی خارج از منطقه در این زمینه مسئولیتی بر عهده نداشته باشند.

سفیر ژاپن در تهران همچنین در پاسخ به سوالی در این نشست مبنی بر اینکه اگر اتفاقات غزه در منطقه دیگری رخ می‌داد احتمالا ژاپن واکنش شدیدتری به این موضوع نشان می‌داد با رد این اظهار نظر، گفت: رنج بشر و ناراحتی از آن یک امر جهانی است و در این ارتباط فراتر از جغرافیا نگاه می‌شود. ما معتقدیم مسائل بشردوستانه یک بحث جهانی است و در همین چهارچوب در مدت اخیر کمک‌های بشردوستانه زیادی را به غزه و لبنان ارائه کرده‌ایم و میزان کمک‌های خود را افزایش داده‌ایم. از دیگر سو تاکید بر این داریم که همه کشورها به عنوان عضوی از جامعه بین‌الملل مسئولیت دارند که از صلح حمایت کنند و به وظیفه خود در این زمینه عمل کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

آخرین عناوین