ادعای آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران/ انباشت اورانیوم به درجه تسلیحاتی نزدیک شده/ این یک نگرانی جدی است!

  4031208102 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود که به رویت خبرگزاری آمریکایی رسیده است، مدعی تسریع روند تولید اورانیوم غنی‌سازی‌شده با خلوص بالا توسط ایران شد.

ادعای آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران/ انباشت اورانیوم به درجه تسلیحاتی نزدیک شده/ این یک نگرانی جدی است!

به گزارش ایسنا، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» که گزارشات آژانس را مشاهده کرده، در گزارشی نوشت: «در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مستقر در وین آمده است که ایران تا ۸ فوریه ۲۷۴.۸ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا خلوص ۶۰ درصد ذخیره سازی کرده است. این گزارش از افزایش ۹۲.۵ کیلوگرمی نسبت به گزارش قبلی آژانس در نوامبر حکایت می‌کند.»

طبق گزارش ادعایی آژانس، میزان ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد ایران که بر اساس گزارش خبرگزاری آمریکایی به «درجه تسلیحاتی ۹۰ درصد» نزدیک است در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

در گزارش محرمانه آژانس ادعا شده: «افزایش قابل توجه تولید و انباشت اورانیوم با غنای بالا توسط ایران، به‌عنوان تنها کشور غیرهسته‌ای که چنین مواد هسته‌ای تولید می‌کند، یک نگرانی جدی است».

ابراز نگرانی آژانس درباره برنامه هسته‌ای کاملا صلح‌آمیز ایران درحالی است که مقامات ایران همواره بر عدم خواست خود برای ساخت سلاح هسته‌ای تأکید کرده‌اند.

با این وجود، آسوشیتدپرس، به نقل از گزارش آژانس و در تلاشی برای زیر سوال بردن ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران، ادعا کرد: «تقریباً ۴۲ کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصد غنی شده برای تولید یک بمب اتمی کافی است. اما اورانیوم مورد نیاز باید تا ۹۰ درصد غنی سازی شوند.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در گزارش فصلی خود تخمین زد که تا هشتم فوریه، ذخایر کلی اورانیوم غنی‌شده ایران به ۸۲۹۴.۴ کیلوگرم رسیده که نشان‌دهنده افزایش هزار و ۶۹۰ کیلوگرمی ذخایر اورانیوم ایران نسبت به آخرین گزارش آژانس در ماه نوامبر است.

آسوشیتدپرس در گزارش خود اذعان کرد که برنامه هسته‌ای ایران در پی خروج «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ به شرایط کنونی انجامیده است. 

با این وجود، خبرگزاری آمریکایی به نقل سازمان‌های اطلاعاتی و با اذعان به این مسئله که برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز باقی‌ مانده‌ است، ادعا کرد «ایران فعالیت‌هایی را انجام داده است که اگر بخواهد برنامه هسته‌ای خود را تسلیحاتی کند، موقعیت بهتری برای ساخت بمب هسته‌ای خواهد داشت.»

آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: «تولید تسریع شده اورانیوم نزدیک به درجه تسلیحات توسط ایران، فشار بیشتری بر ترامپ وارد می‌کند، زیرا او بارها گفته است که آماده مذاکره با ایران است و در عین حال فروش نفت ایران را به‌عنوان بخشی از سیاست "فشار حداکثری" که مجدداً تحمیل کرده، هدف قرار می‌دهد.»

به اذعان خبرگزاری آمریکایی مقامات ایران همواره بر خواست خود برای مذاکره با غرب پیرامون برجام تأکید کرده‌اند.

در گزارش روز چهارشنبه آژانس همچنین آمده است که ایران همچنین از تصمیم خود در سپتامبر ۲۰۲۳برای ممنوعیت حضور برخی از بازرسان آژانس برای نظارت بر برنامه هسته ای خود تجدید نظر نکرده است.

در این گزارش آمده است: «مدیرکل آژانس عمیقاً متأسف است که ایران، به‌رغم تمایل خود برای بررسی انتخاب چهار بازرس مجرب دیگر آژانس، تعیین نام آن‌ها را نپذیرفت.»

عدم موافقت ایران با بررسی احتمال حضور مجدد چهار بازرس «مجرب» پس از آن صورت می‌گیرد که در نشست شورای حکام، قطعنامه‌ای ضد ایرانی تصویب شد. مقامات ایران پیش از نشست مذکور و در گفت‌وگو با مدیرکل آژانس توافق کرده بودند تا در صورت عدم صدور قطعنامه ضدایرانی، احتمال انتصاب چهار بازرس بررسی و غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد محدود شود.

اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود به این مسئله اشاره ای نکرده و مدعی شده که «هیچ پیشرفتی در جهت حل مسائل پادمان باقی‌مانده در روابط ورامین و تورقوزآباد حاصل نشده است.»

در این گزارش همچنین آمده است که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ابتدای سال جاری میلادی با «سید عباس عراقچی»،وزیر امور خارجه ایران گفت‌وگوی تلفنی داشته است و طی آن وی بر آمادگی خود برای همکاری با ایران برای ازسرگیری اجرای توافقی که آژانس و تهران ۲ سال پیش توافق کرده بودند، تاکید کرده است.

در این گزارش آمده است: «عراقچی آمادگی ایران را برای همکاری با آژانس اعلام و احتمال سفر مجدد مدیرکل به تهران را مطرح کرد.»

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از گزارش فصلی دوم آژانس نوشت: «گروسی به طور جدی نگران این است که مسائل برجسته پادگانی در ایران حل نشده باقی بماند. ایران نه توضیحات فنی معتبری برای حضور ذرات اورانیوم در مکان‌های اعلام‌نشده در ایران ارائه کرده است و نه به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داده است.»

در گزارش دوم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط خبرگزاری انگلیسی مشاهده شده، آژانس مدعی مغایرت اطلاعات ارائه شده توسط ایران درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود و اطلاعات در اختیار آژانس شده است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۰۳۶۴۶۱۸:۰۵:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
بزرگترین تجاوز تل‌آویو به سوریه از زمان براندازی نظام بشار اسد تاکنون ۸ اسفند ۱۴۰۳، ۰۸:۴۳  4031208015۴ نظر، ۴ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار شبکه المیادین گزارش داد که تجاوزات زمینی اشغالگران صهیونیست طی شب گذشته علیه جنوب سوریه گسترده‌ترین تجاوز از زمان براندازی نظام بشار اسد تاکنون بوده است شبکه خبری الجزیره نیز از بمباران مناطق مختلف سوریه از جمله الکسوه و حومه درعا خبر داد. این شبکه از ورود متجاوزان ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، همزمان با عملیات بمباران هوایی این کشور خبر داد. آنهایی که صحبت از مذاکره با آمریکا و تخریب تاسیسات اتمی و موشکی ایران میدهند لابد چنین روزهایی را برای ایران میخواهند
رضا۳۸۰۳۶۵۹۱۸:۱۱:۱۸ ۱۴۰۳/۱۲/۸
جنگ با جبهه اسراییل- امریکا اجتناب ناپذیر است. نباید غافل شد.
ناشناس۳۸۰۳۶۹۱۱۸:۴۲:۴۷ ۱۴۰۳/۱۲/۸
چرا باید غنی سازیی انجام بدهمی که جز اجماع جهانی علیه ما هیچ سودی ندارد. چرا یک نفر نمی آید توضیح بدهد که چرا این حجم از غنی سازی را انجم می دهیم و دپو می کنیم؟
ناصر۳۸۰۴۲۲۵۲۲:۴۳:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۸
ایران هر چقدر با حسن نیت وصادقانه رفتار کند باعث گستاخی آژانس که لانه جاسوسی آمریکا واسرائیله خواهد شد خصوصا شخص مدیر کل که پزدور
حرف مردم۳۸۰۴۷۷۶۰۹:۳۹:۱۴ ۱۴۰۳/۱۲/۹
روزنامه جمهوری اسلامی: نکته مهم دیگر جایگاه جمهوری اسلامی ایران است که نباید خود را به این یا آن قدرت شرقی یا غربی سنجاق کند به ویژه آنکه این قدرت‌ها نشان داده‌اند قابل اعتماد نیستند. سیدعباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان در کنفرانس خبری با وزیر خارجه روسیه در روز سه‌شنبه گفت: «در موضوع هسته‌ای با همکاری و هماهنگی دوستان خود در روسیه و چین حرکت می‌کنیم و مواضع خود را هماهنگ می‌کنیم». این، یکی از اشتباهات وزارت خارجه است که بعد از تجربیات زیاد هنوز هم به دولت‌هائی اعتماد می‌کند و می‌خواهد ایران را به آنجا سنجاق کند که در جریان برجام، در جنگ اوکراین و در ماجرای سوریه و در موضع جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس نشان دادند که قابل اعتماد نیستند. حالا هم که پوتین بر سر اوکراین و زلنسکی با ترامپ معامله کرده و تجربه رفتار او با ایران در ماجرای سوریه نشان داد به او نمی‌توان اعتماد کرد، اشتباه بزرگی است که گفته شود در موضوع هسته‌ای با آنها هماهنگ می‌شویم! جمهوری اسلامی چرا نباید خودش بی‌واسطه وارد مذاکره شود و قدرتمندانه درصدد احقاق حقوق خود باشد تا بار دیگر از باصطلاح «دوستان خود» رکب نخورد؟
yektanetتریبون

آخرین عناوین