نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 203891
سه راه نهایی مذاکرات هسته ای
بخش تعاملی الف-علی روندی، 12 آبان 92
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۱۱
دور دوم مذاکرات هسته ای ایران با ۱+۵ هفته آینده برگزار خواهد شد. طی روزهای ۱۷ و ۱۸ آبان طرفین رسماً پشت میز خواهند نشست تا به دیدگاهی مشترک برای آنچه حق غنی سازی هسته ای از سوی ایران و اعتماد سازی جهانی برای آمریکا و اتحادیه اروپا نامیده شود برسند.

در خصوص نتایج نهایی این مذاکرات چند فرضیه را می توان در نظر گرفت:
۱- اینکه طرفین به تفاهم برسند و بازی به صورت برد-برد باشد. اما تحقق این گزینه با وصف شرایط تبلیغاتی و دلخوشی های به وجود آمده، بسیار مشکل و غیر محتمل است. به عنوان مثال آقای بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طی اظهاراتی با تاکید بر غیرقابل تعطیلی بودن «فردو»، صراحتاً بیان داشت که ایران هرگز تاسیسات فردو را جمع آوری نمی کند و حاضر نیست غنی سازی در سطح کمتر از ۲۰ درصد را بپذیرد و مجموعه اماکن هسته ای ایران کماکان به فعالیت خود ادامه خواهند داد. قبلاً سوزان رایس مشاور ارشد اوباما هم اظهار داشت؛ رییس جمهور اوباما فقط حق استفاده از انرژی هسته ای را برای ایران به رسمیت شناخته، نه حق غنی سازی! به علاوه طرف های مقابل از سوی گروه های فشار، سخت ترین روزهای خود را سپری می کنند. کاخ سفید تلاش بسیاری دارد تا مجلس آمریکا را از تصویب تحریم های بیشتر در شرایط کنونی باز دارد. ولی این درخواست مشروط و معطوف به زمان خواهد بود. شاید تا چند هفته یا چند ماه تحریم جدیدی اعمال نگردد ولی در نهایت سنا تسلیم لابی صهیونیسم خواهد شد.

این روزها پروژه ای جدید با نام امکان ساخت سلاح هسته ای با اورانیوم زیر ۲۰ درصد در محافل غربی شنیده می شود. گویا سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر قرار نداشتن سلاح هسته ای در دکترین دفاعی ایران، هنوز غربی ها را مجاب نکرده است. شایان گفتن است که بیشتر سیاسیون غربی، ابتدا سخن خود را از طریق جراید و خبرگزاری ها بیان می کنند، بعد در پشت میز مذاکره مطرح می نمایند. آنالیز این سخن به معنای لزوم جمع آوری تمام تاسیسات هسته ای ایران است. پس به همین دلایل مختصر دورنمای مطلوبی برای رسیدن به تفاهم دیده نمی شود.

۲- گزینه دوم، اتخاذ سیاست جنگ و گریز در مذاکرات هسته ای است. این امر قوی ترین فرض به شمار می رود، زیرا ایران به خوبی می داند بحث هسته ای تنها بهانه ای برای دشمنان است. پس احتمال یک عقب نشینی تاکتیکی برای قرار گرفتن در موضع برتر وجود دارد. بر این اساس ایران طبق بسته پیشنهادی خود عمل خواهد کرد. ولی باید تحریم ها مرحله به مرحله حذف شوند. آمریکا نیز این موضوع را دریافته که به جای سطح تحریم ها فشار مالی بر دولت ایران را بکاهد. می بینیم که ایران از اقدام اعتمادساز جهانی و لغو بخشی از تحریم ها و آنچه پیشرفت گام به گام است، سخن به میان می آورد.

اگر ایران موفق شود یک مرحله از تحریم ها را با چنین روشی بشکند، تمام دیوار تحریم ها فرو خواهد ریخت. زیرا شرکت ها و کشورهای مختلف موضوع ایران را خاتمه یافته تلقی نموده و برای کسب امتیازات مختلف از هم سبقت خواهند گرفت. آنچه آمریکا طی چندین سال برای اجماع جهانی تلاش نموده به یک باره نابود می شود و شاید موقعیت و فشار تحریمی کنونی هرگز حاصل نگردد. به علاوه آمریکا برای رسیدن به این سقف تحریم ها بسیار بیشتر از ایران هزینه نموده و زیان شرکت های مختلف را با عناوینی جبران کرده پس هزینه کردن دوباره برای آنان خوش آیند نخواهد بود.

این گفته فقط از سوی ایران پیگیری نمی شود بلکه سران مذاکره کننده مقابل هم مترصد هستند که گام به گام پیشروی کنند تا زمانی که دست ایران را در چارچوب قوانین و تعهدات بند کنند، از ایران تهعد بگیرند بدون آنکه امتیازی بدهند.

۳- سومین گزینه را می توان اینگونه بیان داشت که عضویت در NPT و تابعیت از مقررات آن و امضای پروتکل الحاقی داوطلبانه است. کشورها به عضویت مجامع بین المللی در می آیند تا منافع آنها تامین گردد ولی هرگاه سازمانی تقاضایی فراتر از آنچه در اساسنامه وجود دارد، داشته باشد، کشورها می توانند از معاهدات آن خارج شوند و بدین گونه پرونده ایران وارد فاز جدیدی خواهد شد. این عمل را نباید به منزله اقدام انتحاری یا خودکشی سیاسی قلمداد نمود فقط به جهان می گوییم حاضر به همکاری با سازمانی که نمی خواهد حقوق هسته ای ما را بپذیرد نیستیم.

اما می توان به اینکه ایران بدون خروج از معاهدات بین المللی مذاکرات را قطع کند، نیز اشاره نمود که بهترین نام برای آن دیپلماسی منفعل به جای پویا می باشد. مثلاً در چندین دور مذاکرات دولت های نهم و دهم پیشرفتی حاصل نگردید اما گاهی فاصله مذاکره بعدی به بیش از یکسال موکول می شد و این درست به معنای بن بست مذاکرات خواهد بود.

شاید فکر کنیم پیامد گزینه سوم بسیار خطرناک است ولی باید دانست اتحادیه اروپا و آمریکا همه برگه های خود را رو کرده اند و نهایتاً برفشار می افزایند. اکنون هم اختلال جدی در اقتصاد ایران پدید آمده و سطح درآمد ملی به پایین ترین وضعیت خود رسیده است. آنها به خوبی می دانند پیشرفت هسته ای ایران به مرحله بی بازگشت رسیده و می دانند دیگر «گزینه نظامی روی میز است» رنگ باخته، ایران لنگرگاه ثبات خاورمیانه است که اگر اراده کند، پایگاه سیاسی کشورهای حامی آمریکا را به شدت متزلزل خواهد ساخت.

گزینه سوم هرگز مطلوب اروپا و آمریکا نخواهد بود زیرا احتمال می دهند به موارد زیر منجر گردد:
- احتمال غنی سازی بالای ۲۰ درصد
- صدور تکنولوژی هسته ای
- تغییر سیاست هسته ای صلح آمیز به نظامی
- تبدیل شدن به الگوی جهانی
- گسترش نفوذ چین و روسیه
- مخفی ماندن تمام فعالیت هسته ای ایران از دید بازرسان

که همگی در طرف های مقابل ما ایجاد شک و تردید خواهد نمود.
۱۳۹۵/۰۶/۱۵ ۱۱:۵۸
 
۱۳۹۳/۰۱/۲۴ ۱۰:۴۷
 
۱۳۹۲/۱۲/۱۸ ۰۸:۳۹
 
۱۳۹۲/۱۱/۳۰ ۰۷:۱۴
 
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ ۰۷:۲۲
 
۱۳۹۲/۰۹/۱۲ ۰۷:۰۹
 
۱۳۹۲/۰۹/۰۲ ۰۱:۱۰
 
۱۳۹۲/۰۸/۲۵ ۰۷:۲۳
 
۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۷:۰۹
 
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۱۵:۰۷
 
 
کلمات کلیدی : علی روندی
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۸:۱۴:۰۷
پاسخ ملت ایران به دولت و پارلمان‌های آمریکا و غرب و مخصوصاً گروه 1+5 که بر طبل اهرم فشار می‌کوبند این است که هرگونه احترام که با فشار حاصل شود از نظر حقیقی و سیاسی ارزشی ندارد ثانیاً ملت ایران بیدی نیست که با این بادها بلرزد همچنین پاسخ شما را در کف خیابانها و با اقدامات عملی می‌دهند نه اتاقهای لوکس و دربسته. (1755082) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۱۵:۳۴
مرگ حق است. اگر قرار است روزی بمیریم بهتر این است که پنجه در پنجه شیطان (آمریکا) باشیم تا در کنارش. (1755392) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۱۸:۵۱
پیشنهاد می‌کنم مردم انقلابی و استکبارستیز کشورمان با نزدیک شدن به روز مبارزه با استکبار پشت شیشه‌های خودروهای خود شعار شیطان بزرگ و مرگ بر آمریکا نصب کنند. (1755402) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۲۰:۱۲
عدم صداقت آمریکا برای مردم و مسئولین متعهد جمهوری اسلامی ایران سالیان سال است که کاملا محرز شده است. تاکتیک‌های عوامفریبانه آنان نمی‌تواند ماهیت پلیدشان را از دید ایرانیان بپوشاند. (1755406) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۲۸:۴۹
با توجه به نوع مذاکرات هسته‌ای که باید به تشخیص تیم مذاکره کننده و وزیر خارجه کشورمان محرمانه باقی بماند پیشنهاد می‌کنیم افرادی از سوی مجلس به نمایندگی از ملت این تیم را در مذاکرات همراهی بکنند. در این صورت نگرانی‌ها کاهش خواهد یافت. (1755429) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۸:۱۶:۰۱
انتظار آن بوده و هست که دولت محترم در نگاه خوشبینانه خود نسبت به آمریکا تجدیدنظر کند . آمریکا در مقابل امتیاز نقد، وعده نسیه هم نمی‌دهد. (1755084) (alef-13)
 
العبد
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۰۴:۲۶
به جاي خروج كامل از معاهده NPT مي توانستيم به گزينه " تعليق از NPT " نيز فكر كنيم يعني:
عضويت در معاهده هاي "منع گسترش تسليحات هسته اي" و نيز معاهده "منع تسليحات بيولوژيكي و شيميايي" را تا به يك زمان محدود و موقت به "تعليق" درآوريم   (1755377) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۲۲:۰۷
با اینکه خیلی از پیام‌های بنده را منتشر نکرده‌اید ولی همچنان روی مواضع انقلابی خود ایستاده‌ام. بدانید و بدانند که شعار مرگ بر آمریکا جزئی از کار و دعای شبانه‌روزی ما می‌باشد. (1755412) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۲۶:۴۴
بنده به فن و فنون کار دیپلماسی کاری ندارم ولی عرضم این است که حاصل مدیریت اختلاف ما به آمریکایی‌ها باید این چند مورد حاصل بشود.
اول اینکه آمریکایی‌ها اموال بلوکه شدن ایران را برگردانند دوم رفع تحریم‌های ظالمانه است و سوم اینکه از دخالت‌هایی که در امور ایران کرده‌اند عذرخواهی کنند و تعهد به عدم دخالت در آینده بدهند. (1755424) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۸:۱۹:۲۲
والله و بالله تنها راه کوتاه آمدن آمریکا فقط و فقط اقتدار کامل سیاسی، اقتصادی، علمی و نظامی کشورمان ایران اسلامی است. تا این امر محقق نشود هر نوع برقراری ارتباط با آمریکایی‌ها به نفع آنان تمام خواهد شد. (1755088) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۲۳:۰۳
رابطه با دولت آمریکا که تقریبا مردم آنجا هم به آن اعتماد ندارند و در تمام دنیا روز‌به‌روز منفورتر می‌شود به صلاح نیست. به دولتمردان توصیه می‌شود با اقتدار بیشتر حرکت کنند و هرگز نباید دنبال رابطه با آمریکا باشیم بلکه باید دنبال خودکفایی باشیم در برابر این قدرت پوشالی نباید هرگز زانو زد.
دکتر نیک‌خواه- عضو هیئت علمی دانشگاه (1755416) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۸:۲۰:۱۷
نرمش قهرمانانه در حقیقت راستی‌آزمایی مشخص غرب و آمریکا در حوزه چالش هسته‌ای است. ما با اعتمادسازی مشکلی نداریم اما این اعتمادسازی جاده دو طرفه است (1755090) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۱:۳۰:۰۹
به عنوان یک برادر شهید به دستگاه‌ دیپلماسی عرض می‌کنم هرگونه معامله بر سر ارزش‌های انقلاب خیانت به خون شهدا، جانبازان و خانواده آنان است. (1755432) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۸-۱۳ ۱۰:۵۱:۳۲
منهم یک برادرشهید هستم لطفا برای دستگاه دیپلماسی تعیین تکلیف نکن (1757254) (alef-13)
 
سلیمپور
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۸:۴۰:۵۲

فراموش نکنیم که یکی از عوامل اصلی جدی شدن روند این مذاکرات این اواخر عملکرد خوب تیم ایرانی در قبال شفاف سازی و انعکاس بهتر و موثر تر مواضع بحق ما بوده. (1755130) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۸:۴۷:۱۰
یعنی اگه 4 تا کارشناس مثل شما توی وزارت خارجه وجود داشته باشه ایران دیگه به دشمن احتیاج نداره. قدیمی ها راست می کفتن که دشمن دانا بلندت می کند //بر زمینت می زند نادان دوست (1755148) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۸:۵۹:۱۷
بسیار زیبا تحلیل نموده اید متشکرم (1755180) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۹:۴۶:۰۶
زنده باشی لپ مطلب را گفتی (1755253) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۰۹:۵۸:۴۲
برداشت من از این مقاله اینه که نویسنده هنوز شغلش را به خاطر تحریم ها از دست نداده، هنوز وقتی میره سوپری میتونه کارت بکشه، هنوز شرمنده بچه اش نشده! (1755278) (alef-13)
 
شاهرخ
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۰:۰۹:۲۰
بحثه انرژی هسته ای بحثه تولیده بمب نیست و کشور های صاحب تکنیک هسته ای هم اینو میدونن ! بحثه کاربری از انرژی هسته ای هست که در آینه نزدیک قراره جای سوختهای فسیلی مثله نفت رو بگیره! استعمار یک بار ضرب شصته آزاده خواهی وملی شدن نفت رو از مصدق و ایران خورد و نتیجش این بود که مصدق به عنوانه نماد خودکفایی از استعمار بانگه بلند زد و مورد الگو برداری و احسنته کشورهای مستعمراتی مثله مصر و کشورهای خاورمیانه و شماله آفریقا قرار گرفت! به نظر من عقب نشینی در مذاکرات هسته ای منش روحانیت درباری دهه 20 هستش که واسه کودتا و بازگشته شاه مراسم روضه خوانی و آرزوی سلامت در بازگشت شاه و آمریکا میکردن!! (1755299) (alef-13)
 
ناظر
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۰:۱۵:۳۷
امریکا تا پایان 2014 که نیروهایش را از افغانستان خارج کند به ایران برای این منظور نیاز دارد. تا این زمان کج دار مریض رفتار میکند فقط چند هفته از خروج نیروهایش از طریق ایران که امنترین و ارزانترین راه برایش است. شروع به گربه رقصانی میکند. این برگ برنده ایران است که تمام تحریمها لغو شوند و امریکا متهد شود حقوق ایران را برسمیت بشناسد و این بازیها را تکرار نکند. (1755310) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۰:۱۸:۳۶
شاید مروری بر تجربیات گذشته و قبول قطعنامه 598 بتواند راه گشا باشد. پایان جنگ ،به دلیل مقاومت لشگر و مردم ایران از گروه های مختلف،حامیان عراق را به این نتیجه رساند که قادر به فتح ایران نیستند.امروز هم به نظر بنده اگر کشور از درون قوی بود در مذاکرات هسته ای بهتر نتیجه گیری میشد. اگر دولت مردان حاضر بودند دست به اصلاحات اقتصادی و ذبح زالو های اقتصادی بزنند و عدالت را در جامعه حکمفرما نمایند،دسته بندی های سیاسی را کنار گذاشته و در جهت ایجاد اجماع ملی قدم بردارد،حل مسائل هسته ایی مشکل نیست. دیوار اعتماد مردم به گروه های سیاسی موجود کاملا از بین رفته غییر از افرادی خاص که وابسته به گروه ها هستند و تعدادی از جوانان که به دلیل کم سن بودنشان دوران نخست وزیری موسوی و دولت هاشمی و خاتمی را به یاد ندارند و یا با توجه به شرایط سنی قادر به انالیز شرایط ان دوران نیستند. انتخابات اخیر هم تحت تاثیر وقایع 88 و در پی حمایت بعضی اشخاص و ایجاد شبهه در قشر جوان در رسیدن به شرایط بینابین حاصل شد و در صورت عدم موفقیت اقای روحانی نه در برقراری ارتباط با امریکا بلکه برقراری عدالت و رفاه اجتماعی و مبارزه با فساد باعث نابودی مانده اعتماد مردم و نا امید شدن مردم از تمام گروه های سیاسی خواهد شد چرا که به دلیل قطع رابطه با امریکا از 34 سال قبل چنین ذهنیتی در جوانان القا شده که تمام مشکلات از عدم رابطه اقتصادی با امریکاست در حالی که کشور فقط 4 سال است که زیر فشار بیش از اندازه تحریم قرار گرفته و همین مسئله باعث شده که از تحریمها به عنوان مسبب تمام ناتوانی های دولت مردان در اداره وضعیت اقتصادی کشور در تمام 7 دوره دولت یاد شود.چراغ سبز احتیاطی امریکا هم به سبب همین شبهه است و امریکا نیز تصور میکند که شخصی از گروه مخالف در سال 88 به پیروزی رسیده و سعی دارد با ازمون و البته اهسته به گروه فعلی نزدیک شود تا شاید با دادن امتیاز ها کوچک شکاف موجود بین دو گروه را بیشتر کند.در این بین هم سیاست مداران داخل با مسبب نشان دادن یگدیکر سعی در جذب ارا مردم و کسب قدرت بیشتر میکنند غافل از این که به تصور بنده تا همین امروز هم عملکرد اقایان و ایجاد بستر برای رانت خواران و مختلصین،تا حدود زیادی از باور های مردم را از بین برده است. مردم ایران با هر سختی کنار میایند مشروط بر اینکه وجود عدالت بین همه به صورت مساوی احساس کنند. الف عزیز، تمام کامنت های بنده که کمی بوی سیاست میدهد حذف میکنید ظاهرا شما هم بی طرف نیستید و اب در اسیاب گروه خود میریزی.اما من وابسته به هیچ گروهی نیستم نیاز مالی هم ندارم حقوق هم از هیچ سازمانی نگرفتم بادمجان هم دور قاب کسی نچیدم اگر جبهه بودم برای مردم و خودم بودم اکنون هم که انتقاد میکنم باز برای مردم است در ضمن غییر از خدا از کسی هم نمیترسم.این کامنت را هم منتشر نمیکنید. (1755316) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۲:۰۸:۴۳
نماز جمعه تهران/ آیت اله صدیقی: این که باید در مساله هسته ای اعتمادسازی کنیم را دور از حقیقت میدانیم/ ادامه غنی سازی حق ماست/ تحریم های ظالمانه و بی مبنا باید برداشته شود/ آمریکا از همیشه ذلیل تر شده (1755518) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۲:۱۰:۰۷
نفرت پراکنی علیه سران امریکا به تعبیر مقام معظم رهبری همان استعاذه از شیطان رجیم است. 13 آبان روز طنین انداز شدن فریاد مرگ بر امریکا بر شما استکبارستیزان مبارکباد. (1755522) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۲:۵۸:۳۷
غرب پرونده اتمی ایران را برای تنطیم قیمت جهانی نفت می خواهد زمانی که نیاز دارد قیمت را بالا ببرد شروع به تهدید و ارایه اطلاعات مثلا در باره نطامی بودن آن و احتمال حمله و... میکند ولی هرگاه نیاز به کاهش قیمت باشد از در گفت گو و مذاکرات وارد میشود لذا به نطر میرسد فعلا بازی موش و گربه غرب ادامه خواهد داشت ایران امتیازی بدهد یا ندهد فرق اساسی نخواهد داشت. (1755643) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۲-۰۸-۱۲ ۱۹:۲۶:۰۳
ایران هرگز تسلیم آمریکا و اهداف شوم آن نخواهد شد،ایران بایستی به آنچه که

حقش می باشد برسد.افتخار من به ایرانی بودنم است ،به اینکه در تاریخ کشورم از

روز 13آبان با افتخار یاد می کنم. (1756439) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۳۰ ۰۲:۳۶:۲۰
تحلیل جالبی بود ولی شخصا" با گزینه دوم موافق هستم که نویسنده به آن لقب اتخاذ سیاست جنگ و گریز داده / (1786188) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.