نظر منتشر شده
۱۰۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 216382
مردم بنزین 2000 تومانی را می پذیرند اما
بخش تعاملی الف - علی روندی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۱۴
مدت ها است که بحث یارانه ها و هدفمندی آن مطرح و به مرحله اجرایی رسیده است و فاز دوم آن از ابتدای تیرماه ۹۳ آغاز خواهد شد در این بین مبنا بر این است که سرانجام قیمت فراورده های سوختی خصوصا" بنزین به ۹۰ درصد پایه تحویلی در خلیچ فارس برسد.

در صورت اجرای صحیح آثار متعددی بر اقتصاد ایران خواهد داشت، می توان امیدوار بود که قاچاق سوخت به صفر برسد، هرکسی بنزین بیشتری مصرف می کند هزینه بیشتری بپردازد؛ اسراف کم شده و بر آلودگی هوا تاثیر بگذارد امری که از نظر تطابق با واقعیت درست به نظر می رسد اما در این بین شرایطی هست که باید تحقق یابد.

اینکه همه چیز ما با قیمت جهانی محاسبه و پرداخت شود بر هر عقلی روشن و مبرهن است ولی چرا باید فقط افزایش قیمت برخی محصولات که در نهایت به سود دولت تمام خواهد گردید مطرح می شود؟

آیا بهتر نیست دستمزد افراد هم بر پایه کشورهای خلیج فارس پرداخت گردد حقوق یک معلم، پرستار ، کارگر و.... همگی با توجه به دریافتی کشورهای مختلف که اکنون در قیاس با آنها گاهی به یک دهم نیز نمی رسد برقرار شود؟

چون بنا است سوخت ایران بر پایه میانگین خلیج فارس نرخ گزاری شود و در حذف گام به گام یارانه ها حرکت به سوی این مرحله مد نظر است باید مسئولین پاسخ دهند آیا این نشانه بیماری اقتصاد ایران نیست که فقط یک بعد را افزایش دهیم و در سایر پرداخت ها در سطح فقیرترین کشورهای دنیا باشیم.

وقتی وزیر نفت کشورمان در شهریور گذشته قیمت بنزین ایران را لیتری ۳۰۰۰ تومان اعلام نمود و اگر قیمت بنزین به نیمی از این رقم یعنی ۱۵۰۰ تومان برسد با محاسبه هر خودرو ۱۲۰ لیتر در ماه این رقم معادل ۱۰ تا ۱۵ درصد خالص دریافتی کارکنان دولت است که با اضافه کردن قیمت گاز و برق درصد پرداختی بیشتر می گردد، سئوال اینجاست کدام کشوری تا این درصد از درآمد مردم صرف هزینه انرژی می گردد؟

در بوق و کرنا کردیم که بنزین ایران از همه جا ارزان تر است ولی میانگین درآمد ۸۰۰۰ دلار ماهیانه اروپا و آمریکا به همراه قیمت پایین خودرو و قطعات همینطور کم مصرفی آنها قیمت ۱/۵ دلاری بنزین را هم توجیه پذیر می کند با این وصف درآمد ۴۰۰ دلاری ماهیانه در ایران چه سنخیتی با این موضوع دارد؟

مردم بنزین ۷۰۰ و ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰ تومانی را خواهند پذیرفت اگر در همه ابعاد رو به سوی بین المللی شدن گام برداریم، وقتی تفاوت بین قیمت حامل های انرژی درایران با سایر ملل را می نگریم نیم نگاهی به سطح درآمدها داشته باشیم حقوق من فرهنگی را به سطح یک سوم معلمان قطر و کویت برسانند تا معادل ۱۵۰ دلارش را برای بنزین یک دلاری کنار بگذارم.

اقتصادی سالم و زنده است که مانند حرکت قسمت های یک ارگانیسم در سیر رشد خود همسو و هم جهت باشند و الا دردی را مداوا نخواهد ساخت بلکه خود به دردی دیگر مبدل خواهد گردید تجربه گام نخست هدفمندی یارانه ها افزایش شکاف طبقاتی را نشان می دهد که در نتیجه آن فقیران فقیرتر و اغنیا غنی تر شدند بنابر این هیچ تضمینی وجود ندارد که همین قضیه تکرار نشود .

سال ۹۲ سال خوبی نبود و با در نظر گرفتن تورم بالای ۳۵ درصد و افزایش حقوق ۱۸ درصد گمان نمی رود وضعیت عمومی جامعه در سال ۹۳ با وصف کاهش برخی تحریم ها بهتر شود و شاید تعداد بیشتری به دره فقرسقوط نمایند.

اگر دولت با اتخاذ سیاست واردات سطح تورم را به زیر ۳۰ درصد برساند که با اجرای فاز دوم یارانه ها باید امیدوار بود تورم بیشتر نشود باز هم فاصله فراوانی بین تورم و رشد حقوق و مزایای کارکنان دولت و بخش غیر دولتی فاقد مالکیت تولید وجود خواهد داشت.

باید بپذیریم که افزایش حقوق کارکنان دولت ۱۸ درصد هم نخواهد بود زیرا میزان پرداختی بابت صندوق بازنشستگی، هزینه خدمات درمانی و بیمه؛ مالیات ها و سایر بندها هم چند درصدی افزایش خواهد یافت پس در عمل سطح این حاتم بخشی به ۱۵ درصد خالص دریافتی کارکنان دولت تنزل خواهد یافت به عبارت ساده تر از یک دست پرداخت می کند و با دست دیگر پس می گیرد ، گرچه در احکام کارگزینی ممکن است ۱۸ درصد افزایش حقوق اعمال گردد ولی در خالص دریافتی افراد با توجه به افزایش کسورات این میزان فزونی نخواهد یافت.
۱۳۹۵/۰۶/۱۵ ۱۱:۵۸
 
۱۳۹۳/۰۱/۲۴ ۱۰:۴۷
 
۱۳۹۲/۱۲/۱۸ ۰۸:۳۹
 
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ ۰۷:۲۲
 
۱۳۹۲/۰۹/۱۲ ۰۷:۰۹
 
۱۳۹۲/۰۹/۰۲ ۰۱:۱۰
 
۱۳۹۲/۰۸/۲۵ ۰۷:۲۳
 
۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۷:۰۹
 
۱۳۹۲/۰۸/۱۲ ۰۸:۱۱
 
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۱۵:۰۷
 
 
کلمات کلیدی : علی روندی
 
حمید
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۲۳:۲۸
من یک کارمند هستم با حقوق معمول
من شخصا حاضر هستم برای هر لیتر بنزین مبلغ 2000 تومان بپردازم بشرطی که تورم صفر شود ، نه اینکه از یک طرف بنزین چند برابر خرید کنم و از طرف دیگر تورم چند برابر! (1982631) (alef-10)
 
فرزاد
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۰۴:۱۴
دوست عزیز، مطمئن باشید با این مدیران ناکار آمد در کشور ما که گویی به غیر از افزایش قیمت، راهکار مدیریتی دیگه ای رو نمی شناسند، وقتی به نقطه 2000 تومان برسیم بعد از مدت خیلی کوتاه، به فکر 2500 و بالاتر خواهند افتاد. (1983902) (alef-10)
 
رحمان خالقی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۲:۱۷
اگرچه افزایش بهای بنزین و... اثرات منفی بر معیشت و دیگر ابعاد زندگی گروه کثیری از مردم خواهد گذاشت ولی باید این واقعیت را نیز پذیرفت که ادامۀ وضع موجود هم عملی و منطقی نیست. تنها مساله ای که می ماند اینکه آیا دولت خواهد توانست با اتخاذ تصمیم های درست روند امور را به سمت بهبود هدایت کند یا نه؟ اگر گسترش شبکۀ ریلی و مترو به گونه ای بود که هرکس با استفاده از آنها و با پیمودن مسافتی معقول به صورت پیاده می توانست به محل کار و خرید خود برسد و واگنهای مترو محل کنسرو کردن مسافران نبودند شاید بالا بردن بهای بنزین به سطح کشورهای منطقه می توانست بسیار مفید واقع شود. (1983915) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۰:۵۸:۵۴
جناب خالقی اگر در چهار سال گذشته هزینه های میلیاردی پروژه دو طبقه کردن بزرگراه صدر و دریاچه چیتگر که هیچ سودی برای تهران ندارن و فقط یه مانور نمایشی بودن رو صرف توسعه مترو میکردن ! الان پایتخت این همه مشکل و آلودگی نداشت !
اون موقع میشد بنزین رو بکنن 2500 ! زیرساخت هم بود ! همیشه مشکل دولت نیست ! چه این دولت چه دولت قبلی ! بعضی وقتها مشکلات رو نهاد های دیگه پدید میارن. (1984637) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۲۲:۱۷:۰۲
نمیدونم چرا فقط به تهران و زیر ساختهای این شهر توجه میشه تکلیف شهرهای کوچیک و متوسط که فقط با ماشین شخصی یا تاکسی جابجا میشن چی فقط تهران شهره و تهرانی آدم؟!! (1995407) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۲:۴۲
من کارمند هستم و بنزین لیتری 2000 تومان را نمی پذیریم زیرا می دانم آزموده را آزمون خطاست و قانون گذاران هرگز به نفع قشر ضعیف قانون نمی نویسند
سال 85 که قیمت بنزین 10 برابر شد با وجود وعده های داده شده و حتی قانون تصویب شده خدمات کشوری در سال 86 نتیجه اش عدم افزایش حقوق کارمند متناسب با تورم بود قانون خدمات کشوری هم مثل اب خوردن در سال 86 اجرا نشد و کارمندان هم ایا حق اعتراضی داشتند ؟
و اما حاصل دیگرش کلاهبرداری های میلیاردی از سوی خاوری ها بود .
موضوع مهم قانون شهروندی است که همیشه مغفول مانده است حق همه انسانها این است که تابع قانون متعادل باشند . و سئوال از مسئولین محترم این است چرا هرگاه قانونی به نفع مردم تصویب می شود هرگز اجرا نمی شود و هر گاه قانونی به نفع دولت و یا سازمانهای خصوصی با نفوذ تصویب می شود با وجود دارا بودن صدها اشکال کارشناسی اجرا می شود ؟ (1983918) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۲:۲۹:۴۵
شاید مهم ترین و مهم ترین پیام ملت ایران برای انتخاب آقای روحانی اقتصادی باشه. چون این مهم ترین وجهه هست که همه ملت ایران رو تحت فشار قرار داده باشه. فارغ از اونکه جدن فضای بسته سیاسی دولت احمدی نژاد هم جمع کثیری از فرهیختگان رو تحت فشار قرار داده بود.
پیام مهم ملت ایران به اقای روحانی گشایش اقتصادی و فشار کمتر بر مردم بود. اما با این قضیه هدفمندی که من نمی دونم چی هست و همه دولت ها شیفته اون هستن ظاهرا دولت روحانی هم داره همون راه رو می ره یعنی فشار بر مردم.
و به نظر نمی رسه به جنبه های روانی این عمل توجه شده باشه و البته عده ای از نمایندگان از این بابت می خوان به دولت ضربه بزنن البته با موافقت با اون.
حقیقت اینه که خداوند این ملت رو ثروتمند از هر لحاظ آفریده اما چرا جنبه های ثروت باید عاید عده ای خاص بشه خدا می دونه؟ پس سهم مردم از نفت و گاز چی میشه؟ فقط شوک؟ فقط فشار اقتصادی؟
نه به نظر من این با شیوه الهی متناقضه و نه تنها از این جنبه بلکه از اون جهت که با جنبه های روانی هم متناقضه. این ملت ملت مهمونی و دید و بازدید و از خود گذشتکی هست اما با گرون کردم همه چیز حتی گاز یا آبی که خدا ارزانی می کنه فقط و فقط برای رشد اقتصادی در واقع اون چیزی که قربونی میشه مردم و انسانیت و خدا هستن.
ما نباید این اقتصاد سودجوی حاکم بر دنیا رو پی گیری کنیم وگرنه آقای روحانی زمین می خوریم. جدای از اونکه ملت ایران تا به حال نسل سوخته بوده به خاطر جنگ و تحریم و هزارتا چیز دیگه. پس حق داره کمی استراحت کنه.
ما باید زمینه های پرورش فکری و روحی این مردمو فراهم کنیم تا کار کنن و تن پرور نباشن نه اینکه چیزی رو که خدا بهشون داده با قمیت گزاف بهشون بفروشیم و بعد دوباره بهشون پول بدیم تا ندونن کار چیه؟ و تلاش چیه؟
مردم ایران نیازی به یارانه نخواهند داشت اگه زمینه های تلاش براشون فراهم بشه. شاید یارانه برای کشورهای بدون منابع داخلی مفید باشه اما این سیستم اقتصادی ابدن فضای فرهنگی و روانی و روحی مردم ایران درش لحاظ نشده و مطمئنا این شیوه اقتصادی ضربه های جبران ناپذیری به فرهنگ ما می زنه. هم فرهنگ ملی و هم مذهبی.
از دلایل رشد فزاینده سطان در جهان استرس و دلایل اون سودجویی فزاینده سردمداران کشورهاست و به نظر تقابل چین و امریکا بیشتر از همه مردم را نابود می کنه. و باز هم می گم ما نباید از فروپاشی اقتصادی هیچ کشوری حتی انگلیس خوشحال باشیم چون جهان به هم پیوسته و وابستس و بشریت باید از هر لحاظ به هم کمک کنند.
پس با توجه به موارد فوق ازتون خواهش می کنم آهسته آهسته به همه تغییرات توجه کنید و سرعت رو از زندگی بشر حذف کنید تا سرطان از بین بره (1984740) (alef-6)
 
مهرداد
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۰۱:۰۳:۲۵
چطور این همه مثبت دادین به این نظر مگر تورم صفر در چند کشور دنیا وجود دارد. اولاً تورم در همه زمانها بد نیست بلکه لازم است همچنین در کشور خودمان. اقتصاد ما چنان با تورم همزاد و خو گرفته است که حتی با سرکوب تورم رکودی وحشتناک بوجود می آید. نرخ بالای سود بانکی یعنی تضمین نرخ تورم.
با نظر این نوشتار کاملاً موافقم جا دارد که افزایش حقوق بایسته و شایسته ای به صورت ثابت به تمامی کارکنان پرداخت شود و بعد قیمت سوخت و انرژی واقعی شود. مطمئن باشید که تورم بوجود آمده قابل قبول خواهد بود اگر نقش ارگانهای نظارتی موثر باشد. رکود هم با افزایش حقوق از بین خواهد رفت. بهترین شوک اقتصادی افزایش دستمزد به نحو موثر همراه با واقعی نمودن قیمت هاست. (1991770) (alef-6)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۳۴:۳۳
از قلم فرسایی بسیار شیوای شما سپاسگزارم (1982637) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۳۵:۲۹
واقعاً حرف دل همه است (1982638) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۳۶:۴۲
جانا سخن از دل ما مي گويي ، در كنار افزايش بنزين به نرخ خليج فارس، خدمات رفاهي ،حقوق، امكانات شهري ، و..... هم مثل خليج فارس بشه كي بدش مياد نه فقط قيمت انرژي و مواد مصرفي مردم. (1982640) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۵۰:۳۰
واقعا درسته، معمولا ما عادت کردیم هر جوری که دوست داریم ببینیم (1982646) (alef-15)
 
majidr
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۱۸:۱۶
خیلی خوب مشکلی ندارد حقوق کارگران را چند برابر می کنیم ولی ناراحت نشوید اگر جز افراد تعدیلی از محل کار خود باشید (1982771) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۷:۲۹:۲۴
دقیقا نکته همینجاست که ایشان اشاره کردند و مسائل اقتصادی یک مجموعه است که نباید فقط یک طرف ان دیده شود. یعنی اگر بخواهیم که حقوق را افزایش دهیم به همان میزان باید نیروهای کار را کاهش دهیم. از اون طرف قضیه هم همینگونه است. نمیشود که ما به نرخ جهانی سوخت اشاره کنیم و بدون توجه به سطح درامد و نسبت ان با قیمت اقلام بطور یکجانبه قیمت سوخت را بالا ببریم. باید بپذیریم که هر بشکه نفت ما که از زیر زمین استخراج می شود کمتر از 5 دلار برای ما هزینه دارد (مصاحبه وزیر نفت احمدی نژاد) در حالیکه همین نفت با بشکه ای بیش از 100 دلار به دیگر کشورها فروخته شده و با هزینه های بالا به ان سوی ابها منتقل می شود و با دستمزد استاندارد جهانی نیروهای انسانی تبدیل به بنزین می شود و هر لیتر آن برای مثال در آمریکا توسط بخش خصوصی با احتساب مالیات و هزینه های جابجایی بالا از ان سر دنیا و دستمزد نیروی انسانی 6 برابری ما بو سود حاصله ه قیمت 80 سنت یا 2400 تومان به نرخ بازار آزاد ما فروخته می شود.
حال چطور می خواهیم بدون در نظر گرفتن هزینه های سر بار آن و با توجه به دستمزد بسیار پائین نیروی انسانی در ایران و احتساب بشکه ای 5 دلار نفت خام قیمت بنزین را به 2000 تومان در هر لیتر برسانیم. به نظر میرسد که دست اندرکاران خودشان را صاحب سرمایه ای میدانند که به مردم تعلق دارد و می خواهند تا جائیکه ممکن است ان را به قیمت بالاتر به مردم بفروشند، بدون اینکه توجه کنند که آنچه ملاک محاسبه آنها است در واقع خود مجموعه ای از شرایط است و برای عادلانه رفتار کردند باید همه آن شرایط تحقق یابد نه اینکه بخشی از یک پازل بزرگ را گرفته و مورد استفاده قرار دهیم درحالیکه دیگر بخشها را به حال خود رها کنیم. (1983760) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۰۹:۱۳
ببخشید ادم بیکار را چجوری می خواهید دوباره بیکار کنید؟ مگر حق حیات را از ما بگیرید .ما الان هم جز لشگر بیکارها هستیم. (1983822) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۲:۳۰
متاسفانه کشور ما برخلاف تصور یک کشور فقیر و عقب مونده هست.
دولت در دادن ماهی 45 هزار تومن به هر ایرانی مونده چه برسه که بخواد به هر ایرانی مثلا ماهی 1000 دلار حقوق بده.
شما اگر کل درامد نفت(کل فروش و نه سود) و کل معادن و کشاورزی و غیره را به تعداد جمعیت تقسیم کنید به هر نفر ماهی 300 هزار تومن هم نمیرسه.
کشورهای ثروتمند برخلاف تصور ،کشورهایی هستند که تکنولوژی دارند و یک گرم شن ساحل را به 100 دلار پردازنده پیشرفته تبدیل میکنند و فروش گوشی موبایلشون از درامد نفت ما بیشتره و یا اینکه توریسم بسیار پرقدرت دارن مثل برزیل . ترکیه و یا دلالی پیشرفته دارند مثل امارات.
خلاصه باید بفهمید که کشور ما فوق العاده فقیر هست و قوانین و شرایط جامعه و سیاست خارجی عجیب و غریب ما همگی مانع این میشن که به این زودیها شاهد درست شدن اوضاع باشیم. عده ای هم که در بالا بالاها هستند فقط شعار میدن و نفسشون از جای گرم بلند میشه و نه طعم اجاره نشینی را چشیدن و نه مریض داری و نه خیلی چیزای دیگه.... (1982825) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۵۱:۱۹
عزیز دل برادر برنامه همین است که عده ی بیشتری از مردم به زیر خط فقر نقل مکان کنند ضمن اینکه هر کالایی که دولت عرضه می کن به قیمت دلار و خلیج های مختلف عرضه و کالای انسانی و نیروی آنها که مردم عرضه می کنند به ثمن خس با این ترتیب چرا مردم به تولید کالایی (کودکان و جوانان ) بپردازند که به قیمت مفت خریدار دارد (1982647) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۵۳:۰۳
واقعا درست گفتند ايشون اگر همه چيز ما بين المللي بشه و تعرفه هاي رو بردارند و تجارت رو آزاد كنند و حقوق همه اقشار جامعه رو بر حسب استانداردهاي بين المللي تعريف كنند اونوقت همه چيز درست مي شه و رانت خواري و هزار مشكل ديگه هم حل مي شه ! (1982648) (alef-15)
 
زنده رود
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۵۹:۴۹
آخه مگه چند درصد مردم دولتی هستند که با افزایش حقوق مشکلشون حل بشه
اونوقت من مغازه دار هزینه هام را از کجا تامین کنم؟ لابد از جیب شما دولتی ها ؟!
باید به فکر اصلاح ساختار اقتصاد مفت خوری و مفت (نفت)فروشی بود! (1983893) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۵۶:۰۷
آی گفتی ! (1982650) (alef-15)
 
بنده خدا
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۷:۵۷:۵۰
جناب علی روندی لطفا از قول مردم نظرتون انعکاس ندید ،، مردم بنزین ۲۰۰۰ تومانی شما رو نمی پذیرند ،،،،،{{مردم حاضرند از شــر وخیر یارانه بگذرند ولی قیمتها به قبل بازگردد }}...،،،، این چه رسمیست که بنا نهاده شد اول سوخت رو گران میکنند تا به فوب خلیج فارس برسه !!!! بعد دلار و افزایش میدن ،دوباره میگن نسبت به قیمت دلاری ، سوخت ارزان است ومجدد سوخت و گران میکنند وسپس دلار!!!! این عدالت است؟؟ این . شایسته حکومت اسلامی است ، با این همه شهید (1982652) (alef-10)
 
مستاجر
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۰۰:۲۶
ما یـــــارانه نخواستیم بنزین رو بکنید همون ۶۰ تومن دلار روهم همون ۱۱۲۳ تومن ، (1982655) (alef-15)
 
کارمند
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۰۳:۲۲
خدا به مردم و کارگران وکارمندان رحم کنه واز سر دولت ونوبخت نگذره به خدا ما کارمندان دیگه قاطی کردیم دخل وخرج اصلا همحوانی نداره همش قرض وقرض (1982657) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۰:۱۴:۳۱
در كشوري كه هر سه ماه 1 بار قيمت لبنيات و غيره به صورت سرسام اوري در حال افزايش است لازم است حقوق و مزاياي همه اقشار نيز به تناسب مدنظر قرار بگيرد. همين چند روز گذشته قيمت سكه حدود 100 هزار تومان افزايش پيدا كرده پس كو اون اقايوني كه دم از كاهش تورم ميزنند؟ (1982879) (alef-10)
 
بريده
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۰۲:۱۸
مشكل اينه كه بدون اينكه كاري بكنيم ميگيم خدا كمك كنه
يعني به جبر اغتقاد داريم
ليس للانسان الا ما سعي (1983809) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۰۴:۱۵
کی گفته مردم بنزین 2000 تومانی را قبول می کنند بیخود کردین بجای مردم تصمیم نگیرید و بجای مردم صحبت نکنید اگر خبری داری بدون چابلوسی و با بی طرفی بدهید (1982659) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۴۳:۵۵
شک ندارم یه کلمه از متن را نخوندی! (1982812) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۰۶:۱۵
فقط بنزين را با كشورهاي حوزه خليج فارس مقايسه نكنيد !!هيچكدام پرايد سوار نمي شوند آن هم به قيمت بي ام و!!!! (1982664) (alef-15)
 
محمودجلالي
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۰۷:۲۲
خدايش يه مقدار به أرز وني فكر كنيد نه اين كه فقط صحبت إز گراني (1982665) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۰۹:۲۵
اقتصاد ندانستن نتیجه اش نوشتن چنین نامه هایی است. اگر ما میتوانستیم درآمد مردم را یک شبه مثل اعراب خلیج فارس کنیم فکر میکنید وضعمان این بود. پول چاپ کردن هیج افزایش قدرت خریدی را به ارمغان نخواهد آورد. فقط افزایش تولید ثروت جوابگوی مشکلات است که آنهم سالهای سال وقت میبرد. (1982669) (alef-15)
 
بي نام
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۰۳:۰۴
شماكه دم ازدانستن اقتصادميزني ميدوني اصلاعلم اقتصادبراي چي وجودداره براي اينكه مردم هرروزبدبخت تربشوندوارزش پول ملي هرروزكاسته بشه اين كه ديگه علم لازم نداره هركسي ميتونه اين كاروبكنه .
دوست عزيززماني پاي علم وسط ميادكه قرارباشه بهبوددركارهاصورت بگيره هم بالارفتن ارزش پول ملي هم افزايش حقوق كارمندان وهم بهترشدن اوضاع مملكت كه به خداباسرمايه ملي مملكت مااگراقتصادي به مساله نگاه بشه به دورازهر....حتماهمه چي درست ميشه (1982742) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۱۰:۱۶
نویسنده گرام ،، شما از مردمــــــی ؟؟؟؟ با درد مردم آشنـــــایی؟؟؟ میدونی حتی حرفش هم باعث گرانی خواهد شد ؟؟؟ میدونی ارزش پول ملی حتی با پیشنهادش کاسته خواهد شد؟؟؟ استـــــــــــــــغـــفار کن ،، که دل خیلیا با همین مطلبت لرزید (1982670) (alef-15)
 
lمهدی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۱۳:۱۸
من هم با نظر شما موافقم ولی کو گوش شنوا . من هم فرهنگی هستم ماهی 850 هزار تومن خالص دریافتیم که از دولت هر ماه حقوق می گیرم . ماهی 150 هزار تومن کرایه خونه می دم . ماشینی هم که تونستم با این وضع بد قیمت خودرو تو ایران بخرم پیکانه میانگین مصرف بنزینم با این که جایی غیر از سر کار نمی رم اون هم به خاطر اینکه در مناطق محروم و روستایی مشغول به خدمت هستم ماهی حداقل 130 لیتره حالا شما حساب کنید بنزین هم گرون بشه امثال ما چه گناهی کردن که باید با این وضع زندگی کنن.باور کنید تمام این چیزا که گفتم یه واقعیت و امثال من هم خیلی زیادن .هدفم مظلوم نمایی نیست. از دولتمردان می خوام فقط به وعده ها داده شده خودشون عمل کنن همین به همان وعده هایی که انقلاب اسلامی رو تحقق بخشید. (1982673) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۱۴:۲۳
با سلام دردي است كه در جامعه ما وجود دادرد وشما خوب به آن اشاره كرديد آيا قيمت واقعي پرايد در مقايسه با ساير خودرو هاي موجود (1982674) (alef-15)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۱۹:۵۹
از خودتون حرف نزنین مردم ایران کی میخوان بنزین 2000 تومنی رو بپذیرن که ما نمیدونیم؟؟؟؟ (1982680) (alef-15)
 
گنجی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۲۴:۴۵
حرف حساب همین است

دولت مردان ما همیشه به یک طرف غش می کنند
رئیس جمهور هر جا برای تبلیغ لازم است می گوید تورم 45 درصد است
ولی وقتی که نوبت اضافه حقوق بر مبنای تورم می شود می گویند که در آینده قرار است تورم به 20 درصد برسد و بنا برین شما فقط از 18 درصد افزایش برخوردار شوید

ما باید بر اساس 45 درصد فعلا کالا بخریم و حقوق ها بر اساس آرزوهای برخی که آرزو دارند تورم 18 درصد بشود باید اضافه شود (1982686) (alef-15)
 
کورش
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۲۵:۲۰
ممنون که حرف دلم رو زدی. کاش مسئولین ما هم همین اندازه حقایق رو درک کنند و خودشونو به ندانستن نزنند. (1982687) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۲۹:۳۱
خيلي ممنون (1982690) (alef-15)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۲:۴۸
به هیچ وجه. باید از گذشته درس گرفت. همانطور که اشاره کردید یک وجهی عمل می کنند و فقط هزینه ها را بالا برده اما درآمدها رو بیخیال... (1982699) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۳:۵۸
ضمن عرض سلام
بسیار متین و به جا بود
بی شک در صورتی که در تمامی ابعاد اقتصادی با نگرش علمی و استفاده از دانش و متخصصین روز برخورد شود کشوری همچون ایران با منابع سرشار معدنی و نیروی انسانی جزو متمولترین کشورهای منطقه و جهان خواهد بود و مردم کشورمان به سهولت مسیر رشد و پیشرفت خود را شناسایی خواهند کرد و اتفاقا عرصه بر مفسدین و چپاولگران بیت المال تنگتر خواهد شد. متاسفانه فقدان چنین نگرشی عمیقا در جامعه ما مشاهده می شود و مخصوصا حضور نیروهای غیر متخصص در عرصه های اقتصادی مزید بر علت نیز شده و امروزه شاهدیم فساد دامنگیر شئونات مختلف اقتصادی در کشورمان شده است.
با تشکر (1982700) (alef-10)
 
عبدالله
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۴:۱۹
کاملا به این نظر موافقم. البته این تغییرات باید هوشمندانه و از روی برنامه و با مشورت و عقل جمعی صورت گیرد. (1982701) (alef-10)
 
مصطفوی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۶:۲۳
مطلبتون به نظرم کاملا درسته.

دولت به بهانه های مختلف همه قیمت ها رو افزایش میده و به اصطلاح آزادسازی میکنه. اما به حقوق کارگر که میرسه به بهانه تعطیل شدن کارخانجات افزایشی درکار نیست.

در آخر هم ماهی 45000هزارتومان میدن و مردم را صدقه خور جلوه میدن !! حالا سبدکالا هم اضافه شده.

به جای این همه تحقیر ملت که معلوم نیست اثرش تا کی در این کشور ماندگار باشه، به شان و عزت انسانها احترام بذارن و حق خودشونو بهشون بدن.

به قول آقای دکتر غرضی
شما دست تو جیب ملت نکن نمیخاد بهشون پول بدی!!

هزینه این به اصطلاح جراحی اقتصادی رو مردم مستقیما پرداخت می کنند(مثل همه هزینه های درمانی دیگه) و در صورت ادامه حمایتها از کاخانجات غیربهره ور وضعمون هرروز بدتر میشه!

دشمنی خارجیها و سوتدبیر داخلیها مثل سرطان داره ما رو از بین میبره!!

خدا به خیرکنه عاقبت این ملتو!! (1982703) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۶:۳۰
وقتی گوش شنوا نیست نظر دادند آب در هاونگ کوبیدن است (1982704) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۷:۲۵
نمیدانم چرا چسبیده ایم به بنزین که بدترین چیز ممکن برای مصرف زیاد است وتا آنجا که میتوانیم باید مصرف آنرا کم کنیم . چرا وقتی قیمت اقلام خوب و مفید مثل شیر که مصرفش خوب ولازم است ۲۰ برابر میشود که از همه جای دنیا گرانتر است کسی صدایش درنمی آید که جقوق دلاری باید بگیریم ؟ درهمه جای دنیا قیمت بنزین ۳ برابر شیر است ودولتها به شیر سویسد میدهند نه به بنزین !
از بنزین مالیاتهای سنگین هم میگیرند . چطور حودروهای خارج از رده و پرمصرف را ۳ برابر قیمتهای جهانی به ما می اندازند صدایمان درنمی آید ؟ در کشورهای دیگر باید پولی هم داد تا این ماشینها را اسقاط کرد . دولتها به ماشینهای برقی و کم مصرف و وسایل نقلیه عمومی سوبسید می دهند نه به بنزین و گازوئیل مهلک . دولتها به بهداشت و درمان مردم سوبسید می دهند نه به مواد تهدید کننده سلامت و بهداشت مردم . مگر درگشورهای مجاور مثل ترکیه ، ارمنستان و یا مصر و اردن وعیره درآمدهای مردم چقدر است که سوخت به قیمت واقعی عرضه میشود ؟ آیا می دانید به جه بهائی سوخت را ارزانتر از آب به مردم می فروشند ؟ بله با کاستن از بودجه بهداشت و درمان و حدف بودجه های عمرانی و ایجاد بیکاری و با لاخره بازهم کم آمد با چاپ پول و افزایش تورم ؟ چرا درایران برخلاف روال دنیاست ؟ حتما این سیاست ها برای عده ای ویژه خوار نفع دارد . برای مردم که مصیبت است . (1982705) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۷:۵۱:۵۴
دیدیم در مرحله اول هدفمندی چقدر از درآمد مواد تهدید کننده سلامت و بهداشت مردم به بهداشت و درمان مردم اختصاص داده شد (1983797) (alef-10)
 
majd
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۸:۱۴
سلام
الحق و الانصاف مسئولین اقتصادی دولت و مجلس باید این تحلیل زیبای شما را بررسی کنند. (1982706) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۳۹:۰۳
آقا حرف حق جواب نداره
ایول فکر کنم حرف تمام ایرانی ها را زدی (1982707) (alef-10)
 
سهيلا
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۴۰:۴۸
واقعا زيبا و متين نوشته بوديد و درد اين مردم را خوب بيان كرديد اما دريغ و صد حيف كو گوش شنوا.فقط گراني بيداد ميكند و دست ما از نخيل كوتاه است.با حداقل حقوق و سرپرست خانوار بودن و اجاره خانه و آنهم از مسكن مهرشان كه فقط طلب پول دارند.دلمان خيلي پر است ولي گوش شنوايي نيست هر كسي مي آيد تا بار خود ببندد.متاسفم براي امثال خودم كه فقط قادريم روز را به شب برسانيم تا گرسنه نخوابيم (1982709) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۴۱:۱۵
این راه همیشه بین دولت ها و ملت ایران یک طرفه بوده دوست عزیز ... (1982711) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۴۱:۳۸
حرف دل همه را زدی. (1982712) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۴۴:۴۳
نکته ای که نویسنده محترم در خصوص لزوم تناسب قیمت انرژی و دستمزدها مطرح کرده، کاملا به جاست. دلیل عدم امکان افزایش دستمزد تا سطح خلیج فارس و یا بین الملل، پایین بودن بهره وری است. وقتی ساعت کار مفید در کشور پایین تر از سطح منطقه و جهان است بایستی به همان میزان دستمزد هم کمتر باشد. مثال: اگر در ایران برای تولید یک واحد از کالایی ، 90 نفر ساعت کار انجام شود و مبنای حقوق 500 هزار تومان باشد، حدودا 250 هزار تومان دستمزد ساخت واحد کالا خواهد بود. در حالیکه در ترکیه کار لازم برای ساخت همان کالا 30 نفر ساعت خواهد بود که بر همین مبنا هزینه دستمزد ان کالا معادل 180 هزار تومان برای واحد کالا خواهد بود. یعنی قیمت تما شده ان کالا در ترکیه ارزانتر خواهد بود. (1982715) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۷:۵۶:۳۵
کم بودن کار مفید به ضعف مدیریتی برمیگرده (1983800) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۵۴:۰۱
با این روش که دولت حقوق کارمندان و کارگران را افزایش می دهد ، در پایان هدفمند سازی یارانه ها ، دیگر اثری از قشر متوسط جامعه نمیماند و فقط دو طبقه خیلی پولدار و خیلی فقیر خواهیم داشت . (1982727) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۸:۵۶:۲۲
اول اينكه مردم به هيچ وجه بنزين 2000 توماني را تحمل نخواهند كرذ با اين حرفها زمينه سازي نكنيد
دوم اينكه اين همه خلف وهده دروغ و فضاحت معاش مردن به مرز تركيدن رسيده و چيزي براي از دست دادن ندارند .
اين بار عكس العملهاي ويژه خواهند ديد (1982733) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۹:۵۹:۳۲
اتفاقا قبول میکنند خوب هم قبول میکنند.چاره دیگری هم دارند آیا؟ (1986489) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۰۷:۴۰
دولت پولی از راه فروش نفت بدست می آورد که به جای مصرف در راه بیمه همگانی و بهداشت صرف فراهم آوردن بنزین ارزان می شود. بنزینی که برای من که سالی یکی دو مسافرت می خواهم بروم حتی سه هزار تومان شدنش هم فرق چندانی نمی کند. (1982749) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۰۹:۳۹
دستت درد نکنه که حرف دل ما را نوشتید (1982754) (alef-10)
 
مینو
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۱۷:۲۲
همیشه فقط حرف رو می زنن اما هیچ وقت به عواقبش فکر نمی کنند که جامعه ما فقیر نشین و سطح متوسطش بیشتر از قشر مرفه هست. درد مردم فقط بنزین نیست چون با بالا رفتن بنزین همه چی 50 درصد بیشتر گرون می شه و با این دریافتی هایی که مردم دارن دیگه نون خالی هم نمی تونن بخورن. (1982767) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۱۹:۳۰
چرا همش قیمت سوخت رو با کشورهایی که نفت ندارن مقایسه میکنن ؟
بهتره قیمتش رو با کشورهایی مثل ونزوئلا و عربستان و ... که نفت خیزه مقایسه کنن (1982773) (alef-10)
 
محسن از لارستان فارس
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۲۳:۵۴
باسلام بله آقايان حقوق ميلوني ميگيرند فكر مددجوي تحت پوشش كميته امداد و اداره بهزيستي نمي باشند (1982775) (alef-10)
 
منوچهر
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۲۴:۰۴
این حرف جدیدی نیست ولی کاملا مورد تاییداست . (1982776) (alef-10)
 
محمد از جهرم فارس
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۲۵:۰۰
مسئولين فكر خودشان هستند جلوي دزدي هارا بگيريد لازم نيست سوخت گران شود (1982777) (alef-10)
 
كارمند
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۲۵:۱۳
آقا جان مادرتون اين مطلب رو چاپ كنيد من يه آماري ميدم اگه هركس از دولتي ها تونست من رو قانع كنه تمام يارانه اي رو كه تا حالا گرفتم بر ميگردونم به دولت حقوق منه كارمند با 120ساعت اضافه كار (به قول خودشون لطفي كه درحق ما ميكنن ميشه )يك ميليون و پنجاه هزار تومان من دو تا بچه دارم جمعا 4 نفريم ابتدا ازخوردوخوراك شروع ميكنم اگه بر فرض فقط طي يك ماه من نون وپنيربخوريم روزي 10تا نون و يه قالب پنيرمصرفمونه كه جمعا ميشه (پنير3500نون160تومن)ماهي 1530000تومن 2-كرايه ماشين (البته اگه مترو واتوبوس رو بزني تنگش)120000تومن 3-قبض آب برق و....100000تومن كرايه خونه450000تومن جمعا ميشه 8230000تومن كه از حقوق بنده 227000باقي ميمونه حالا شما با اين پول چه جوري ميخواهيد بقيه امورات زندگي رو بچرخونيد (فرض بر اين بود كه فقط نون وپنيربخوريم)راستي يارانه هم يادم رفت هرچندتا چند ماه ديگه اونم قطع ميشه چون اين جانب جز افراد غني جامعه محسوب شده وسبد كالا به بنده تعلق نگرفته حال سايرهزينه هاي زندگي كه همه ميدونيم كنار اين معادله خيلي راحت بود اگه كسي ميتونه حلش كنه پيغام بزاره اجرش با خدا (1982778) (alef-10)
 
ليلا از شيراز
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۲۶:۰۴
خدا به داد ما مددجويان كميته امداد برسد بازهم گراني (1982782) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۳۰:۰۵
سوخت خودروها صدی 5 تا 6درصد بشه بنزین هم لیتری 2000تومان بشه (1982788) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۳۰:۳۴
متن جالب وخوبی است واقعا اگر قرار بنزین قیمت جهانی بشه چرا دستمزد هاو قیمت خودرو و کیفیت خودرو جهانی نمی شه چرا هزینه بزین با دلار دستمزد ها با ریال همه چیز به ضرر مردم ایت وبه نفع دولت (1982790) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۳۴:۳۶
تو کدوم کشور ماشین های بیکیفیت با مصرف بالا رو به قیمت مدرن ترین و کم مصرف ترین ماشین های روز دنیا به مردمشان میفروشند؟!!!!!! (1982794) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۳۷:۵۱
گوش اگر گوش مسئولین وناله اگر ناله ی ما ، آنچه البته به جایی نمی رسد ، فریاد است . ما فقرا محکوم به فقریم و طبقه مرفه هم محکوم به رفاه . 26 سال به این مرزو بوم خدمت کرده ام ، ماحصل آن خانه ای 150 متری با 80 میلیون بدهی است که بیش از نیمی از حقوقم را بایت اقساط می پردازم و برای ارتزاق خانواده ام ... .
الا که دلبر مایی خدا کند خدا کند خدا کند که بیایی . اللهم عجل لولیک الفرج . (1982800) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۱۰:۰۴
ما که اون خانه رو هم نداریم پس چی بگیم (1983825) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۱۴:۳۸
فقط ارزونی دلار (1983829) (alef-10)
 
بيژن
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۴۸:۴۷
اميدوارم كه موفق باشي نقد خوبي بود و همراه درايت
به حضورتا عرض كنم كه مردم همه چيز را ميپذيرند به شرط اينكه دولت ها نيز حرف مردم را گوش دهند و يا رفاه نسبي را در نظر بگيرند و اين نباشد كه بنزين 100توماني هزار تومان بشود ولي حقوق كسي ده برابر نشود و يا اينكه اين پول تبديل شود دزدي هاي سه هزارميلياردي و بنا به گفته آقاي مهندس تركان چند ده هزار ميلياردي اميدوارم جناب آقاي رئيس جمهوري عزيز بتواند راهكاري مناسب پيدا و اجرا نمايد به ايشان اميدوارم (1982819) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۰:۱۲
lميزان مصرف ماشينهاي خارجي هفت ليتره ولي پژويازده ليتر.گارانتي ماشينهاي خارجي (1982821) (alef-10)
 
radoo
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۱:۵۱
من یه کارمندم 25 سالمه.خواستم ارشد بخونم دیدم اگه دنبالش برم شاید ده بیست سال دیگه بتونم خونه زندگی داشته باشم..هرچند الانم چشم آب نمیخوره..با اینکه استعدادشو داشتم تا دکترا هم برم ولی قیدشو زدم..الانم ناامید ناامید...
آخه مگه میشه بادریافتی ماهی850تومن...خونه داشت باشی..زندگی داشته باشی...
درد دلا زیاده...کی اهمیت بده به خروارها درد دل............... (1982824) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۶:۱۷
خیلی جالبه ما داریم بنزین لیتری 7000 ریال میزنیم تو کدام کشور به این قیمت بنزین میزنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1982833) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۱۵:۵۶
دست مزدهای کشورهای دیگر را برسی کن بعنوان مثل حداق حقوق در همین آمریکای جهان خوار اعلام شد 10دلار ده سنت (1983832) (alef-10)
 
ابراهیم
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۶:۵۰
واقعا این وزیران و نمایندگان چی فکر میکنند . مردم را چی فرض کردند. مگه ما نمیدونیم که در کشورهایی که قیمت بنزین 1دلاره .حقوقا چقدره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اندکی به این مردم که برای حفظ و آبروی وطن دادشون به علت کمی درآمد در نمیاد شماها هم انصاف داشته باشید. با حقوق یک میلیون تومان که معادل 330 دلار است چرا دم از بنزین 1 دلاری میزنید؟؟؟؟؟؟؟در حالی که در آمد یک کارمند در کشورهایی که قیمت بنزین 1دلاره در حدود 120میلیون تا 150 میلیون در سال میباشه و درآمد ما آخرش تا 15 میلیون است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1982836) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۰:۰۲:۵۰
معلومه چی فرض کردن وقتی هر بلایی می خواهند سر مردم میاورند کسی حرف نمی زنه بدترشم می کنند (1984025) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۷:۲۳
چرا اخه جرا مگه ما جوانو چه کردیم که باید انقد گرونی رو تحمل کنیم ما من توی روستا زندگی میکنیمشوهرمن هرروز باید بره سربازی عصرها برگرده بره سرکار فاصله تا روستا 30کیلومتر حالا اگه بنزین 2000یاحتی 700هم بشه زندگیمون نابود میشه تاالانم رومون خیلی فشاره
چرااااااااااااااااااااااا (1982838) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۲۰:۴۹
با اين شرايط مگه مجبور بوديد ازدواج كنيد؟ (1983837) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۹:۵۷:۵۹
ما هميشه شيپور رو از سر گشادش ميزنيم (1982841) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۰:۰۲:۴۹
اقا این هدفمندی هیچ وقت تمامی نداره! چرا به اطر اینکه اینها ریال را با دلار مقایسه میکنند.ارزش دلار را با متشنج کردن بازار به وسیله دلالهایی نظیر بابک زنجانیبالا میبرند . همیشه میفتیم تو دور باطل نا تمام قیمت بنزی اگر در خلیج فارس همیشه 4 تا تک دلار ثابت باشه برای ما قیمت وسوخت هیچ وت ثابت نخواهد بود چون اقایانقیمت دلار را بالا میبرند دلار ا میرسانند به 3500 میبینم قیمت دلار در کل کشورهای منطقه همان 4 دلار است ولی ما باید برای هر لیتر 14000 تومان بدهیم. (چرا مطالب بنده درج نمیشود؟) (1982856) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۰:۰۴:۰۶
مرسی و تشکر واقعا عالی بود (1982860) (alef-10)
 
بهنام
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۰:۰۷:۱۳
من بنزین 3000تومانی را قبول دارم به شرطی که خودروی بنز به قیمت پراید باشه (1982866) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۰:۱۶:۳۴
لااقل بيايد در حد همون 18 درصد افزايش حقوق به حامل هاي انرزي اضافه كنيد. نه90 درصد. از خدا بترسيد. (1982883) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۰:۱۷:۰۶
آره واقعاً هم ملت باید بنزین لیتری فلان قدر با توجه به منابع فراوان نفت بدهد چرا که ندهد؟ با ماشین‌های تولیدی و انحصاری این مملکت به نفع دولت است که بنزین گران شود زیرا ماشینی که تکنولوژیش مال 30 سال پیش است و به قیمت 10 سال آینده به ملت می‌اندازند چه چیزی سودآورتر از این؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1982888) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۰:۱۷:۴۶
اول افزايش حقوق و دستمزد سپس اجراي ظلم و بي عدالتي اينچنيني. (1982891) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۷:۱۵:۲۸
آقايون انگار يه ياعلي نياز دارن؟ (1983736) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۷:۳۱:۴۸
مثل اینکه قرار شده دوباره سطح مقاومت ملت رو اندازه گیری کنند..آماده اید؟؟؟؟؟جزء عجایبه به ریال حقوق بگیری به دلار هزینه کنی...قرار بود نفت و گاز مجانی باشه...ما که سنمون قد نمی ده ولی تو تاریخ ثبته.. (1983767) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۷:۴۶:۵۵
به نظر من اول باید فساد اقتصادی جمع شود ودست سود جویان قطع شود بعد راجع به گرانی از جیب مردم صحبت شود (1983786) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۸:۱۳:۳۸
حقوق کارکنان 18%افزایش داشته ولی حامل های انرژی70% (1983827) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۱۱:۰۹
من فکرمیکنم اگه مردم بدانند که یک فرهنگی لیسانس با 27 سال سابقه مبلغ کل حکمش 1400000 تومان است وخالص دریافتی او 1200000 است ذیگه هیچ معلمی رو تحویل نمی گرفتن بچه هات میخوان ازدواج کنن دانشگاه آزاد برن کلاس کنکور برن اماتو هیچکاری از دستت بر نمیاد فقط باید شرمنده شوی همین (1983912) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۳۷:۲۸
احسنت درددل همه راخوب نوشتی (1983959) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۱۹:۴۸:۲۳
بعضی فقط زبانند یک کلمه از متن را نخوانده نظر میده عزیزم بخوانید بخوانید به ولله ضرر نمی کنید (1983995) (alef-10)
 
جمال
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۲۳:۵۰:۰۲
دراروپا يکنفر شاغل حدود ٢٠٠٠ يورو حقوق ميگيرد و بنزين حدود ۴ يوروست. و مردم ازاتومبيل بخاطر گراني بنزين بسيار کم استفاده ميکنند. واصولا رفت وآمدشان بوسيله وسايل نقليه عمومي صورت ميگيرد ويادر شهرهاي کوچکتر از دوچرخه استفاده ميشود.ضمن اينکه من مستضعف راضي نيستم ليتري ٢۴٠٠تومان به اتومبيلهاي ٢٠٠ _ ٣٠٠ ميليوني از زندگيم بزنم وکمک کنم که آنها خرجشان زياد نشود.ثالثا اگر اقتصاد و رقابت در خريدوفروش از حالت انحصاري درآيدو رقابت بين توليدکننده و وارد کننده آزاد باشد .رقابت بين آنها اصولا فرصت تورم به بازار را نميدهد. (1984400) (alef-1)
 
اسماعیل
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۰:۴۱:۴۱
مثل محاسبه اینها مثل شتر مرغ است گفتند بار ببر گفت پرنده ام گفتند بپر گفت شترم درقیمت بنزین محاسبه جهان می کنند در درامد با انها کاری ندارند در حقوق بشر می گویند فلان کشور حقوق بشر را رعایت نمی کند برای خودشا ن می رسد می گویند قانون ما اسلام است و... (1984618) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۱:۲۵:۳۷
آیا حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران را هم به دلار در مثل سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس حساب خواهید کرد (1984662) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۴:۳۶:۳۹
دوستان توجه داشته باشید که ما الان هم بنزین لیتری 400 وبا 700 مصرف نمی کنیم چرا که در مقایسه با سایر کشورها خودروی تولید میکنیم که حداقل دوسه برابر سوخت مصرف می کند یعنی عملا هر یک از ما با خودروهای موجود لیتری حدود 800 در سهمیه و 1400 در بنزین ازاد استفاده می کنیم . در تایید گفته های دوستان یا باید حقوق چند برابر شود تا بشود قیمت بالای حامل های سوخت را تحمل کرد ویا تجدید نظری در صنعت خودروسازی کرد وان را به تاریخ سپرد چون با این مصرف زیادی اگر هم بنزین به 1100 برسد عملا ما دو برابر هزینه کرده ایم چراکه مثلا به جای 5لیتر حداقل 10 تا 12 لیتر سوخت مورد نیاز خودروی ایرانی است واین یعنی هزینه از جیب مردم و بیت المال مسلمین یعنی اسراف یعنی سودجویی بعضی به نام تقویت صنعت خودرو سازی . (1984893) (alef-6)
 
فاتح
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۶:۳۵:۵۵
من کارمند با افزایش حقوق 18 درصدی , بنزین 1000 تومانی را نمی پذیریم. (1985005) (alef-6)
 
جمعی از کارمندان مظلوم
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۱۶:۳۹:۱۳
نمایش تحقیر و ناامیدی - افزایش حقوق 18 درصدی (1985008) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۰:۳۱:۱۰
قیمتها بالا برده میشه بدون اینکه دستمزدها افزایش پیدا کنه!خوب ،قدرت خرج داره عزیزم این که خیلی ساده است مثل حل کردن این معادله است2 2تا4تا!! (1985307) (alef-6)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۱۲-۰۱ ۲۱:۵۹:۵۰
من حاضرم لیتری ده هزار تومان پرداخت کنم به شرطی که یک ریال از بیت المال دزدی نشه (1985394) (alef-6)
 
قباد
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۰۹:۲۳:۰۳
کی گفته مردم به لیتری بنزین 2000 تومان رازی هستند نویسنده غلط کرد دروغ گویی در این کشور باب شد وقتی احمدی نژاد سوگند یاد میکرد تو تلویزیون و گفت دادن کارت سوخت برای کنترل است نه سهمیه چرا اعتماد به این حرفها کردیم از 120 لیتر سهمه ماهانه شد 80 لیتر از 80 شد 60 لیتر آنهم هیچ حالا زمزمه 2000 تومان صدای مردم که شنیده نمیشود فقط وزیری هامانه مرد بود در مقابل باهنر در تلویزیون که میگفت امروز به مردم بگو سهمیه شده و او اعلام نکرد و مردانه از این غم بی حساب خودش و کنار کشید مردم این مسایل یاد دارند اما بخاطر حفظ نظام صبر میکنند امیدوارم بعضی از مسئولین هم سر عقل بیان (1985793) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۷:۳۲:۳۲
اگر دولت کوچک شود البته نه با عمومی سازی و واگذاری به شبه دولتی ها و نظامیان آن وقت دولت و مجلس نظارت کنند شفافیت مالی و اطلاعاتی و ثبات در قوانین و دستور العمل ها بشود وظیفه شان ..همه نهاد ها شفافیت مالی و مالیاتی داشته باشند ..با توجه به اینکه همه طیف های سیاسی تخافات مالی داشته اند و این باعث میشود که هیج وفت یک طرف نتواند طرف دیگر را به حسابرسی بکشد تا زمان حال عفو کلی شود زیرا مجازات کلی امنیت عمومی را متشنج میکند و از این به بعد نظارت بر رانت و رشوه سو استفاده و ... صورت پذیرد..نهاد هایی مانند بانک مرکزی و قضایی وافعا مستقل شوند.بودجه محرمانه برای مسایل برون مرزی در نهادی با عضویت نماندگان سه قوه و دیگر مسولین مربوطه در نظر گرفته و نظارت داخلی شود..دانشگاهها مستقل شوند و به دنبال تولید علم واقعی و ارتباط مستقیم با صنایع باشند..روزنامه های مستقل تر و آزادتر داشته باشیم.صدا و سیما عریض و طویل جمع شود به دست متخصصان متعهد به کیفیت مطلوب بی طرفی و آموزشی و سرگرمی و هنری برسد..حقوق مالفین و مخترعین و طراحان و ... حفظ شود.طرح های جامع شهری محیط زیستی اولویت بندی تواید محصولات کشاورزی با توجه به کمبود آب..طرح های حفظ و گسترش منابع آب..انتقال تکنولژی برای فراوری مواد اولیه جهت جلوگیری از خام فروشی..تنظیم قوانین ساخت و بازسازی ساختمانها در جهت بهینه سازی مصرف انرژی..سرمایه گذاری عظیم توسط بخش خصوصی جهت نیروگاه های خورشیدی حرارتی که محصول برق و آب شیرین میدهد و البته اصلاح خطوط انتقال نیرو که پرت انرژی در مقصد از جیب تولید کننده نرود..
سازمان آمار مستقل و ارتباط مستقیم اطلاعاتی آمار مثلا با دارایی و نهاد های مربوطه که شفاف هر شماره ملی در چه وضعیتیست البته جهت شناسایی و دسته بندی اقشار ضعیف واقعی.
مدارس و آموزشگاه های فنی نجات مشکل بیسوادی و بیکاریست شخص وارد میشود و فقط نخصص و مهارت یک ضمینه را یاد میگیرد و بعد به صنایع که اعلام نیاز کرده اند معرفی میشود.ان جی او ها مشاوران خانواده و روانی و مراکز کمک به بی سرپرستان بد سرپزستان جهت آموزش مهارت های زندگی.راهکارهی عملی و منطبق با عرف و فرهنگ و دین و اخلاق و البته واقعیت نیاز طبیعی هر شخص به داشتن همراه و همسر و دوست و...
و کنار گذاشتن مدیران کم سواد و ضعیف و استفاده از هوش و استعداد و سواد مدیران واقعی که شاید در گوشه ی دیگری از جهان مشغولند.
درمان و پیشگیری اعتیاد با ضمینه های تفریحی هیجانی سرگرمی هنری و امید واقعی دادن به دید جوانان به آینده..و سوزاندن ریشه تولید و واردات مواد پر خطر در درجه اول
آموزشهای فرهنگی رانندگی و اصول و حقوق شهروندی
سازمان واقعی و قدرتمند استاندارد که توانایی گذارش و پیگیری وبازخواست مثلا توقف تولید یک ماشبن با کالای با برند قدرتمند هم داشته باشد
گمرکات با قوانین واقع بینانه شفاف و حمایتگر ار تولید کننده
و جهت مزاح پایانی تغییر مدیر مسوول کیهان و بازنشستگی فصیلان سیاسی و برگزداندن اساتید با سابقه به امید روزی که استاد دانشگاه تنها کفن سفید پوشید شخصا آموزش ندهد و در کتابهایش ادامه پیدا کند..هزاران راه دیگر ازین قبیل که همه خود بهتر میدانید..اما مرضی در گیر جامه است که دارو راه به حلقش ندارد.بیماری دیگر نخواندن است حتی میترستنندش از اینکه قرآن را برداری بخوانی آیا وضو داری سوره سجده واجب نخوانی ترجمه فارسی چاپ نشود.............. (1986273) (alef-13)
 
عضوی از 90 درصدی ها
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۲۰:۰۰:۱۸
من که می گم بنزین باید 100000 تومان یا 10 واحد پول جدید بشه تا فقیرا یا همون قشر 90 درصدی فکر ماشین که هیچ فکر الاغ سواری هم بسرشون نزنه بعلاوه بجای یارانه و سبد کالا دولت هر سه ماه یه ختم عمومی براشون بگیره و فاتحه ای بخونه تا براش هزینه نداشته باشن و اینقدر اقتصاددانان به زحمت برنامه و فکر کردن نیفتند (1986492) (alef-13)
 
جعفر دهقانی
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۲۱:۴۴:۴۸
افزایش قمت بنزین 40% ≠ افزایش حقوق18% (1986689) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۲:۱۳:۲۶
با سلام
اهميت موضوع بنزين آنقدر زباد بوده كه واكنش و نظرات هموطنان عزيز را در پي داشته يعني صـــــــــــــــــــــــــــــــداي ملت ملت

خيلي كوتاه آيـــــــــــا چشمي وجود دارد اين مطالب را بخواند و گوشــــــي است اين مطالب را بشوند و اراده اي كه اين مطالب دوستان را به عمل تبديل كند ؟ !!!!!!!
اگـــــــــــــــر چنين بود ايــــــــــــراني آباد و سربلند خواهيم داشت %%%%% (1987578) (alef-6)
 
آبتین
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۲:۱۶:۳۴
قیمت بنزین باید بشه لیتری سه هزار تومن حتی اگه تمام درآمدش هم به جیل دولت بره و کا آنچنانی برای مردم نکنه ولی لااقل این مردم تنبل و تن پرور تهران یه کم خودشون رو حمع و حور منن و با پای پیاده و با همین حمل و نقل نیم بند اسمعمومی جا به جا بشن چقدر زیبا میشه اگه یه روز پشت چراغ قرمز چهارراه ولیعصر بجای انواع و اقسام وسایل نقلیه گازوییلی و بنزینی ترافیکی از خیل دوچرخه سوار تشکیل بشه روزی که آسمون ما هم مثل آسمون کشورهای درست حسابی آبی آبی بشه بچه ها رنگ پریده و زرد و زار نباشن واسمرزنده و شاداب باشن یعنی یه ماده اسمشیمیایی به ل بنزین اینقدر باید نو سرنوشت ما نقش تعیین کننده داشته باشخ (1989977) (alef-6)
 
Mili
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۰۲:۵۰:۲۱
بنزين بشه دو برابر رو همه چي اثر ميزاره كرايه و همه چي دو برابر ميشه واسه چهار سال بعدي ك بدبختي هامون شروع ميشه منتظر باشيد (3658798) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.