توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 200194
اقتصاد دانش بنیان
بخش تعاملی الف - علی بهاری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۵۹
یکی از اضلاع اقتصاد مقاومتی، تکیه اش بر دانش است. یعنی درآمد کشور بر پیشرفت های علمی استوار می شود و طبیعتا زلزله تحریم ها، کمترین آسیب را بر ساختمان اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

با نگاهی گذرا و سطحی می توان دریافت علت اصلی پیشرفت اقتصادی بسیاری از کشورها، توسعه علمی آن کشورها بوده است. ژاپن کشوری بسیار پیشرفته و توسعه یافته از مصادیق این مسئله است. اما سوال این جاست:

چرا با وجود آن که سرعت رشد علمی ایران یازده برابر متوسط های جهانی است و در برخی شاخه ها رتبه اول منطقه را دارا هستیم، هنوز در دریای مشکلات اقتصادی غرق هستیم و نتوانسته ایم خود را از وابستگی به نفت برهانیم؟

پاسخ ساده است. پیشرفت علمی زمانی مایه ی پیشرفت و توسعه اقتصادی می شود که با صنعت پیوند بخورد و ابتکار دانشمندان به کالای صنعتی، دارویی و ... تبدیل گردد. این نکته، حلقه ی مفقوده روند توسعه در کشور ماست که اگر با دقت نظر مسئولین برطرف شود، مدیریت تحریم ها بسیار آسان خواهد شد.

اما مسئولین باید چه کنند؟ پاسخ بازهم ساده است.

۱: افزایش سرمایه گذاری در بخش علم و فناوری. شکی نیست که بسیاری از دانشمندان کشورمان به خاطر کمبود بودجه از پژوهش های خود بازمی مانند و یا اگر بودجه برای کارعلمی دارند، نگران وضع معیشتی خود هستند.البته امیدواریم با تدبیر این دولت این مشکل حل شود.

۲: احیای رشته های علمی متناسب با فرهنگ ایران مانند طب سنتی که در صورت معرفی به دنیا می تواند سود سرشاری را برای کشورمان به ارمغان آورد.
 
کلمات کلیدی : علی بهاری
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.