نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 198580
اقتصاد مقاومتی، مقاومت اقتصادی
بخش تعاملی الف - علی بهاری، 22 شهریور 92
تاریخ انتشار : جمعه ۲۲ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۲
با وضع تحریم های ظالمانه علیه مردم ایران، رهبر معظم انقلاب مساله ی اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و از مسئولین خواستند کشور را به این سمت پیش برند. اما سوال اینجاست که اقتصاد مقاومتی چیست و چگونه می تواند زیرساخت های اقتصادی کشورمان را آسیب ناپذیر کند؟
 
به اعتقاد من اقتصاد مقاومتی از دو عنصر اقتصاد و فرهنگ تشکیل یافته است. یعنی به موازات تلاش برای اصلاح ساختار اقتصادی بایستی فرهنگ اقتصادی صحیح را نیز بر کشور حاکم کرد. از آن جایی که در نوشتار ها و گفتار ها مفصلا درباره ی اصلاح ساختار اقتصادی سخن گفته می شود، در این مقال می کوشم اندکی بر بعد فرهنگی مساله تاکید کنم.
 
 فرهنگ اقتصادی نقش بسیار مهمی در تعاملات و ارتباطات اقتصادی مردم با یکدیگر و با دولت دارد. تصور کنید خانواده ای را که مدیریت صحیحی بر دخل و خرجش ندارد. با افزایش تحریم ها وافزایش نرخ تورم قطعا به شدت آسیب خواهد دید و این آسیب های اقتصادی می تواند منجر به آسیب های روانی و فکری شود. 
 
آیا ما در زندگی اقتصادی، اسلامی عمل می کنیم یا فقط اسلام را در نماز و روزه و . . . می بینیم؟ آیا فرهنگ قناعت و مدیریت صحیح اقتصادی را به مردم آموزانده ایم؟ آیا توانسته ایم گزاره ی ( لا تسرفوا ) را در جامعه نهادینه کنیم؟ آیا از روحیه ی انقلابی مردم برای کمک به هموطنانشان در حل مشکلات اقتصادی بهره گرفته ایم و دهها سوال دیگر.
 
با اندک تاملی میتوان دریافت پاسخ به همه ی این پرسش ها (خیر) است. و تا زمانیکه این پاسخ (آری) نشود، اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد. فراموش نکنیم لازمه ی تمدن اسلامی، اقتصاد اسلامی است.  
۱۳۹۳/۰۱/۱۶ ۱۱:۰۵
 
۱۳۹۲/۱۰/۲۸ ۰۷:۲۶
 
۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۶:۵۱
 
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۰۶:۴۶
 
۱۳۹۲/۰۷/۰۷ ۰۶:۵۹
 
۱۳۹۲/۰۶/۱۹ ۰۷:۳۴
 
 
کلمات کلیدی : علی بهاری
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۰۴:۲۴
اقتصاد مقاومتی زمانی معنی دارد که مردم احساس کنن باهاشون رو راست بودیم وقتی سرمایه های این کشور دست شرکتهای به ظاهر خصوصی یا همان شبه دولتیهاست وقتی دوستان ارزشی دیروز امروز کارخانه داران و سرمایه داران بزرگ هستند چه انتظاری از مردم دارید که نسبت به طبقه ای اجتماعی که دارند فشار بیشتری را تحمل می کنند همیشه میگفتند هر که بامش بیش برفش بیش الان تو کشور ما کاملا برعکسه چون آدمهایی برای یه جای 40 متری تو تهران دارن خودشون رو به آب و آتیش میزنن بعد شما ازشون انتظار داشته باش مقاومت هم بکنن (1639938) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۷:۰۴
مهمترین راه کار برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی و بالا بردن روحیه تعهد شهروندان نسبت به آینده کشور این است که :


دادگاههای انقلابی تشکیل بدهیم و مفسدان اقتصادی را بی چون و چرا در اسرع وقت به جوخه های اعدام بسپاریم.


تا زمانی که خاوری در کانادا جولان می دهد دعوت از مردم به اقتصاد مقاومتی بی معناست (1640032) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۳ ۰۱:۲۰:۱۰
مشکل امروز تبعیض است.چرا بعضی ها بهترین ماشین ها وخانه هارا دارند؟اگر نیست باید برای همه نباشد.
فقط ما قشر ضعیف برای دفاع از کشور خوب هستیم؟ (1640735) (alef-8)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۳ ۰۳:۰۲:۲۲
یک عده ولی هنوز از رو نرفتن می گن زمان هاشمی فقط اختلاف طبقاتی داشتیم !! (1640786) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۳ ۰۹:۰۱:۲۷
میدونی چیه ؟
موضوع اینه : اقتصادش مال رانت خواران شده و مقاومتش مال مردم عادی (1640955) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۴۰:۳۰
باید باور کنیم که جنگ اقتصادی است و باید تمام عیار در مقابل دشمنان ایستادگی کرد. (1640066) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۴۶:۰۵
دشمنان با اين تئوري كه ملت ايران بالاخره از مشكلات و مسائل جديد بوجود آمده از تحريم ها به ستوه مي آيد، روش تحريم را پيش گرفته است. آمریکا و ایادیش باید بدانند که دود اقدامات ناشایست و خلاف قانونشان در مسئله تحریمها به چشم خودشان می رود.
اگر تهدید یا تحریم‌مان کنند، حتی اگر لب تشنه جان دهیم ، قطعا" سازش نمی پذیریم. (1640075) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۱۹:۵۱
وقتی اقای زنجانی که بنده تحصیلاتشون رو نمیدونم 2 میلیارد دلار ناقابل رو معلوم نیست چه کرده بنده جوون تحصیلکرده بیکار چگونه مقاومت کنم؟
وقتی اقازاده ها بزرگترین وزنه ای که بلند کردند قاشق غذاشون بوده و برای خریدن پنت هاس هایی با شیرالات طلا با هم رقابت میکنند مقاومت چه معنی داره؟
وقتی امار گمرک میگه تو شش ماه اخر پارسال 500 دستگاه خودروی لوکس نظیر پورشه وارد این کشور شده مقاومت چه معنی داره؟
ایا من به عنوان یک شهروند از نفت و گاز و مس و .... سهم ندارم؟
ایا بنده به اندازه یک نانو گرم اورانیوم ارزش ندارم؟ (1640108) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۱۱:۵۶
یکی از مواردی که در ایام انتخابات ریاست‌جمهوری بر روی آن مانور می‌دادند بحث تحریم‌ها بود. مدعیان با شعار برداشتن تحریم‌ها اصولگرایان را کوبیدند. البته این اقدام پسندیده‌ای است که کسی بخواهد تحریم‌ها را لغو کند اما خوب‌تر آن است که با بودن تحریم‌ها از امکانات داخلی استفاده شود و کشاورزی، صنعت روبه‌راه شود (1640171) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۲۰:۳۱:۴۹
ضمن تایید کامنت آقای مهدی ، متاسفانه بعضی با دیدن رفاه طبقه بالای شهر تهران یا برخی شهرهای بزرگ کشور گمان میکنند وضعیت در تمام کشور کمابیش به همین شکل است در حالیکه واقعا اینگونه نیست به نظرم هشتاد الی نود درصد مردم ایران قشر متوسط به پایین هستند که از خیلی وقت پیش با مقاومت شدید اقتصادی زندگیشان را سر پا نگه داشته و میدارند ، میماند ده بیست درصد مرفه و نسبتا مرفه که عمدتا گوششان به این حرفها بدهکار نیست ، وقتی میتوان از همبستگی اقتصادی سخن به میان آورد که عمده جمعیت یک کشور از لحاظ معیشتی در وضعیت مناسب و نیز در حد و حدود هم باشند ، نه مثل الان ما که اقلیتی مولتی میلیاردر شده اند و اکثریتی همواره هشتشان گرو نهشان است ! (1640463) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۳۰:۵۱
با سلام

اقتصاد مقاومتی فقط برای مردم عادی تعریف می شود.در مملکتی که حداقل حقوق یک مدیر هفت تا هشت برابر یک کارمند یا کارگر می باشد, آنهم مدیری که فقط بر اساس روابط بالا آمده و حتی حداقل توانایی های کارمندان و یا کارگران زیر دست خود را ندارد , در مملکتی که برای مدیران پاداشهای میلیونی در حد سی سال کارکرد یک کارمند یا کارگر پرداخت می شود و در مملکتی که اختلاسهای میلیاردی بدون کوچکترین برخورد وجود دارد و در مملکتی که قانون برای فقرا و ضعفا اجرا شده و باقی مسوولین خط قرمز محسوب می شوند , صحبت از اقتصاد مقاومتی بیشتر به طنز می ماند تا یک راهکار.لطفا واقع بین باشید.

با تشکر (1639963) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۴۱:۰۵
متاسفانه برخی از مردم حریص هستند. تمام پس انداز شان را دلار می‌خرند و علی‌رغم وفور نعمت، مرغ و برنج و حبوبات در منزل انبار می‌کنند. همین امر باعث افزایش تقاضا برای دلار شده و باعث بالا رفتن قیمت ها می شود (1640067) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۳۱:۰۸
خب صدا و سیما که مهمترین وظیفه اش فرهنگ سازی ست کلا تعطیل است و یا از کشور گل و بلبل نشان میدهد
شما چه توقعی دارید (1639965) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۳۱:۴۸
موضوع دیگری که در این جا مطرح است بی ارزش دانستن تولید داخلی است هنگامی که ما بدون دیدن یک کالای ایرانی صرفا به این دلیل که ایرانی هست برچسب بی کیفیتی میزنیم و میرویم جنس خارجی معادل آن را گاهی تا 5 بربر قیمت میخریم نباید انتظار داشته باشیم فرهنگ اقتصاد مقاومتی در کشور نهادینه شود.
من کالاهای ایرانی را دیدم که با وجود قیمت بسیار پایین معادل کالای مشابه خارجی با چندین برابر قیمت عرضه میشود ولی کیفیتش بسیار عالی است هر چند که برخی کالاهی ایرانی کاملا برعکس است ولی این واقعیت وجود دارد که در ایران دو مشکل اساسی برای پیشرفت اقتصادی و صنعتی وجود دارد یکی خودناباوری که هیچ جنس ایرانی را با کیفیت نمیداند و خرید آن را ننگ میداند و دیگری که توهم دارد و فکر میکند ایران پیشرفته ترین کشور جهان است و تلاشی برای حل مشکل نمیکند . (1639967) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۰:۱۳
حرف شما صحیح است ، ولی وقتی به ازاء هر چند صد کالای بی کیفیت یک کالای با کیفیت تولید می شود ، مصرف کننده ریسک نمی کند ترجیح می دهد گرانتر را خریداری کند تا از 2 باره کاری خلاصی یابد . ایراد از استاندرد ایران است ، اگر کمی سخت گیری بیشتری کنند که من مشتری با دیدن این ارم خیالم راحت شود که جنس با کیفیتیست با خیال راحت انرا بر نوع خارجی ارجح قرار می دهم . جنس ایرانی با علامت استاندارد هندونه در بسته است ! ممکن است با کیفیت باشد . ممکن است بی کیفیت = دور ریختن پول ! (1640021) (alef-13)
 
بهرامی
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۲:۲۳
فرهنگ ساختنی نیست که کسی بیاید بگوید حالا من شروع کنم فرهنگ بسازم


این عبارت فرهنگ سازی عبارت غلطی است (1640025) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۳۷:۵۱
از این دست بی فرهنگی ها زیاد دیده میشه
یه نمونه دیگش مصرف زیاد انرژیه توی زمستون وقتی هوا سرده مردم بجای اینکه لباس کرم بپوشند لباس فوقالعاده نازک پوشیده و بخاری را تا آخر زیاد میکنند . (1640060) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۳۴:۲۲
تصور کنید 20 میلیون خانوار ایرانی فرهنگ اقتصادی را دریابند و برای اهداف عالی کشور مقاومت اقتصادی را پیشه کنند.

آنگاه در یک بزنگاه خاوری نامی (یا دیگرانی که اینروزها تابلو هستند) زحمت و ثمره تلاش 20 میلیون خانوار را به باد می دهند.

راه این نیست عزیزان برنامه ریز اقتصاد کلان کشور.

وقتی آنقدر سوراخ سمبه برای سواستفاده مالی/اداری موجوده

وقتی قوانین عالی داریم اماناظر و مجری قانون نداریم

وقتی ریاست و مدیریت ادارات و شرکت ها قبیله گی هست

وقتی گزارشگر تخلفات از کار بیکار میشه

وقتی
وقتی
...

صحبت از لاتسرفو در جامعه نهادینه نمیشود چون بستر جامعه به مدیرانش و بریز و بپاش ها و به فیلمهای تجملاتی تلویزیونش نگاه می کند. کاش مغز فرمایش رهبری را فهمیده باشیم نه ظاهر آنرا. مقاومت اقتصادی را از پشت میز مدیران باید شروع کرد. (1639970) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۳۴:۵۴
من مدتی در دانمارک سکونت داشتم و به عینه اقتصاد مقاومتی رو دیدم با اینکه دانمارک تحریم نیست ولی مردمی بسیار اقتصادی و بدور از تجملن. اینکه مراسم عروسی بگیرن با 10 یا 15 نفر دوست و آشنا و یک ساندویچ نهار بخورن عجیب نیست. خیلی ها حتی یک لیوان اضافه خرید نمی کنند بر عکس ما ایرانی ها که بوفه و کمد ظروفمون پر وسایل خارجی بلا استفاده و کریستال و بلور هست. زنان دانمارکی اکثر تنها زیور الاتشان حلقه ازدواج است. خانه ها گاه سنی بالای 100 سال دارند اما مدام رنگ آمیزی و باز سازی می شوند شیشه های دو جداره وسایل مخصوص کنترل دما در حمام و اتاق ها تا در مصرف انرژی صرفه جویی کنند خرید دانه ای میوه، عدم دور ریز نان، استفاده از حمل و نقل عمومی علی رغم دارا بودن اتومبیل های مانند فولکس و بنز و بی ام و... (1639972) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۷:۵۶:۰۰
قشر متوسط جامعه ما این کیفیت زندگی که شما می فرمایید را ندارد.بسیاری از خانواد ها پولی برای خرید گوشت و..ندارند .بسیاری از جوانان خانه 200 سال ساخت را هم قبول دارند اما ندارند.این مثالهی شما قیاس مع الفارق است همه اینگونه زندگی نمیکنند.بعد بسیاری مزایای دیگر دانمارکی ها دارند که ما نداریم سطح زندگیشان بسیار بالا است و نیازی ندارند برای جهیزیه از قبل کم کم جهزیه را جمع کنند.صرفه جویی در انرژی هم در ایران با افزایش قیمت امکان پذیر است اونجا هم انرژی قیمتش بالاست که مردم اینکارها را می کنند.در ایران هم با بالا رفتن قیمت کم کم شروع شده (1640305) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۳۵:۳۰
در مورد سوالات باید بگم آره بخوبی مردم با بی پولی و در فقر و سختی زندگی کردن عادت کرده اند. لطف کنید در شما با این حرف ها دل مردم را بیشتر نرنجانید و این سخنان و تحلیل ها را برای افرادی که دستشون در جیب بیت المال است بگویید.

برادر جان چرا می خواهید مشکلات اقتصادی و مدیریتی خود را توجیه کنید و گردن مردم هم بیندازید!!!!؟
الان مردم فقط برای ضروریات زندگی خرج می کنند.
دیگه چیزی برای دل خوشی نمانده و تنها دلخوشی اعداد و ارقام نجومی اختلاس مدیران است که یادمان نرود چنین اعدادی هم وجود دارد

حالا منظورتون از عمل کردن به اقتصاد اسلامی را نمی فهمم!
1- یک وعده غذایی را کم کنیم؟
2- فرزندان را از امکانات آموزشی محروم کنیم؟
3- سوال نکنیم که چرا باید با این وضعیت زندگی کنیم؟
4- ..... (1639973) (alef-13)
 
م.ل اراکی
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۴۷:۱۰
باسلام.

متاسفانه تا زمانیکه بدنه اقتصاد ما وابسته به فروش نفت خام است ما نمی توانیم یک اقتصاد مقاوم داشته باشم و همیشه باید به خاطر این وابستگی تحت فشار باشیم. مدیران ما ۳۰ سال فرصت را برای طراحی یک اقتصاد مقاوم و بدونه وابستگی به نفت خام از دست دادند. الان هم که ملت فقط مصرف کننده شده اند. درصد بهره وری نیز هر روز بدتر از رور قبل میشود. آمار بیکاری هم هر روز بالا می رود. تنبلی و تن پروری واز جیب پدر خوردن نیز بخاطر فروش نفت جزئی از فرهنگ جوانان ما شده است. هنوز خانواده ایرانی زندگی خود را با یک درآمد می چرخاند درصورتیکه شرایط زندگی عوص شده است خواستها و انتظارات بالا رفته و پدر به تنهایی توان فراهم آوردن معاش خانواده را ندارد. امیدوارم که مدیران و مسئولین فرهنگی مملکت راه حلی برای این مشکلات پیدا کنند. (1639986) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۵۴:۵۶
آیا مقاومت فقط مختص مردم است؟ فرزند کدام مسئول مشکل تامین دارو دارد؟ فرزند کدام مسئول مشکل تامین شهریه دانشگاه دارد؟ فرزندان مسئولین که در کانادا و انگلیس تحصیل می کنند. تا زمانی که دوگانگی در حرف و عمل مسئولین باشد از اقتصاد مقاومتی در حد شعار خواهد بود. (1639998) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۰۹:۲۳
اقتصاد مقاومتی این نیست که شما میفرمایید اقتصاد مقاومتی یعنی سعی کنیم تا انجا که میتوانیم تولیدات داخلی را که مشابه خارجی است مصرف کنیم و کالاهای خارجی مشابهی که در داخل تولید میشود را استفاده نکنیم در اینجا چند سوال پیش می اید مثلا در بخش کشاورزی چرا به جای پرداختن به افزایش توان تولید داخلی دولتیان محترم مدام نسبت به واردات محصولات کشاورزی چون گندم و برنج و و امثال انها اقدام میکند در صورتیکه اگر ده درصد این مبالغی که به واردات اختصاص میدهد به تولید در داخل اختصاص دهد علاوه بر تامین نیازهای داخلی ذخیره سازی برای اینده هم خواهیم داشت اما متاسفانه دولت تا انجا بی توجه میباشد که حتی نرخ خرید گندم داخلی را به اندازه قیمتی که برای گندمک وارداتی می پردازد هم در نظر نمیگیرد و باعث نابودی تولید داخلی هم در این مقطع حساس میشود اقتصاد مقاومتی یعنی تسهیل شرایط تولید داخلی و تنگ کردن عرصه برای محصولات وارداتی اما در ایران این کار نشد که هیچ برعکس هم عمل شد اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه مسئولین محترم نروند در خارج از کشور خرید نمایند و لباس تنشان تولید داخل باشد نه مارکهای انچنانی اقتصاد مقاومتی اصولا تکیه بر توان داخلی و درست مصرف کردن است نه مصرف نکردن بله دوست عزیز شما این تعریفی که میفرمایید اقتصاد مقاومتی نیست اقتصادی است بخور و نمیری و اگر اقتصاد مقاومتی بر اساس تکیهدرست بر توان تولید داخلی باشد هم رونق اقتصادی خواهیم داشت هم رفاه اجتماعی و اقتصادی بهتر اقتصاد مقاومتی این نیست که برخی افراد از ان سوء استفاده کنند و به لفت و لیس از بیت المال بپردازند و بقیه مردم در تنگنا باشند اقتصاد مقاومتی تعریف خود را دارد که پرهیز از اسراف در هر زمانی پسندیده است و اسراف کردن حتی در روز عادی هم مناسب نیست چه برسد به امروز مبادا (1640020) (alef-13)
 
روح الله
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۲:۰۸
اقتصاد مقاومتی باید از دولت شروع شود
جلوی اختلاس ها -بریز پاش ها -خرج های اضافی و رانت گرفته شود (1640024) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۷:۱۰
دوست عزیز بسیاری از خانواده های که از تحزیمها اسیب می بینند همانهایی هستند که مخارج خانواده خود را به حداقل رسانده اند و اساسا چیزی نیست که مدیریتش کنند.اقتصاد مقاومتی را برای ما تعریف کنید مردم چکار کنند به صورت مصداقی برای یک خاننواده مثلا 5 نفره که پدر خانواده کارگر است و فوقش 500 تومن درامد دارد لطفا به صورت مصداقی بفرماید باید چکار کنند که چرخ زندگیشون بچرخه؟
همه خانوارهای متوسط اتوماتیک مخارج خود را مدیریت می کنند و این مقاله شما را بنده متوجه نمیشوم؟ایا طرف باید برود کلیه اش را بفروشد؟
امسال رشد اقتصادی ما به منفی 5 درصد رسیده که یک فاجعه محسوب می شود شما بهتر است به جای انداختن توپ در زمین مردم به این چیزها بپردازید
سوالاتی که من از شما دارم:
1-تعریف دقیق و روشنی از اقتصاد مقاومتی ارائه دهید و مثلا بفرمایید فلان کار را انجام میدهیم تا فلان قدر تولید ناخالص داخلی بالا برود(عددو رقم برای بنده مهمه لطفا با عدد و رقم هرچند تقریبی بفرمایید)
2-این اقتصاد مقاومتی قبلا کجا انجام شده؟نتایج ان چه بوده؟(مثال با عدد و رقم)
3-در بحث خانوارها و مدیریت مخارج انها بفرمایید برای خانواده 5 نفره یا چهار نفره یا حتی دو نفره از کدوم مخارج خود کم کنند؟این کم کردن چقدر در وضعیت زندگی خانواده ای که با کمترین حقوق دارند با بدبخی زندگی می کنن د دارد؟(لطفا عدد رقم تقریبی )
در این وضعیت فقط اقشار متوسط به پایین اسیب میبینند و اقشار با درامد بالا هیچ مشکلی ندارند.توصیه های شما به قشر متوسط و فقیر که دارند با فشار زندگی میکنند برای مدیریت مخارج واقعا توصیه مناسبی نیست قبل اینکه شما بفرمایید این افراد و خانواده ها مدیریت کرده اند.و نیاز به توصیه نیست اما با مدیریت مخارج هم باز این اقشار مشکل دارند
این مدیریت مخارج همیشه بوده و ربطی به اقتصاد مقاومتی ندارد
به هر حال مقاله شما گنگ و مبهم و اقتصاد مقاومتی از دیدی که شما تعریف کرده اید نامفهووم است. (1640033) (alef-13)
 
آریو برزن
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۱۸:۴۰
باسلام .

من حرف آقا مهدی را تأیید میکنم. در کشور سوئد هم مردم و مسسسسئولان اینطور زندگی میکنند. من مدیری را در سوئد ندیده ام که در دفتر کارش مبلمان آنچنانی که در ایران مد شده داشته باشه. (1640106) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۷:۰۸:۰۸
یک خانواده وقتی درامدش میاد پایین چه کار می کنه ؟هزینه هاش رو مدیریت می کنه
از ماست که بر ماست (1640262) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۲۳:۵۵:۵۵
با سلام اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه با داشته های خودمان بسازیم . و کشور خود را با همین داشته ها پیش ببریم و به مرز خودکفایی برسانیم و تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم و با تولیدات خودمان خوب زندگی کنیم و از مصرف کالاهای وارداتی پرهیز نمایم . (1640675) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۶-۲۳ ۰۷:۴۷:۳۰
دوستان عزیز در حوزه اقتصاد:

خواهش من بعنوان یک ایرانی اینست

بداد این مردم مظلوم و نجیب برسید....

همانطور که قیمت دلار شبانه بالا میرفت و ظرف مدت چند ماه 3.5 برابر شد شما هم همت کنید جهادی وار معکوس عمل کنید...

خداوند یار و نگهدار شما باشد....

بگذارید کمی هم تاریخ به نفع ملت شریف ایران بچرخد.


با سپاس (1640855) (alef-13)
 
اقتصاددان مسلمان
۱۳۹۲-۰۶-۲۳ ۰۹:۵۹:۵۰
تا در این کشور مالیات درست از درآمد و ثروت اخذ نشود به هیچ وجه وضعیت اقتصاد درست نمی شود. باید از دلالان با درآمد ماهیانه چند ده میلیونی و ثروتمندان برج نشین مالیات متناسب گرفته شود و برای مواردی مانند بیمه بیکاری بیکاران و بیمه درمانی بیماران هزینه شود. این یعنی عدالت که در اروپا اجرا می شود ولی در کشور ما خیر. (1641089) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۲۳ ۱۰:۲۹:۵۵
مردم در غلبه بر وضعیت کنونی نقش پر رنگی میتوانند ایفا کنند با صرفه جویی در مصرف انرژی و پرهیز از سرمایه گذاری در طلا سکه و دلار و در عوض سرمایه گذاری در صنعت . نقذینگی باید به جای طلا و سکه به سمت تولید و صنعت هدایت بشه تا هم تولید افزایش پیدا کند هم اشتغال ایجاد شود. (1641173) (alef-13)
 
م.ل.اراکی
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۱۵:۳۶
باسلام.

برای بایه گذاری یک اقتصاد موفق باید ساختارهای اداری که مثل یک غده سرطانی جلوی حرکت به جلو را سد کرده است تغییر کند. بدونه از بین بردن این ساختارها که متعلق به قرن وسطاست هیچ بیشرفتی در دراز مدت حاصل نمیشود. یکی از اهداف انقلاب اسلامی ا ز بین بردن همین ساختارها بود که متاسفانه این مهم تا کنون انجام نشده است. تا زمانیکه یک مراجعه کننده برای رفع مشکل خود باید از ۶۰ تا کارمند امضا بگیرد و کلی دونگی کند وضعیت همینطور است و هر روز هم بدتر میشود. بخاطر وجود همین ساختارهای قدیمی و پوسیده است که هیچ کس جرأت نمی کند دست به کاری بزند. درحالی که در کشور هند یا چین سرمایه دار در عرص دو تا سه هفته موفق به گرفتن مجوز برای شروع یک پروژه میشود در ایران اما سرمایه گذار باید دو سال دوندگی کند البته با پارتی و رشوه تازه معلوم هم نیست که موفق شود یا نه. در ایران قوانین دقیقه ای تغییر میکند. حتی اجرای قوانین در شعبه های مختلف یک بانک بستگی به اینکه چه کسی رئیس آن شعبه باشد با هم تفاوت دارد. خلاصه اینکه تا وضیعت به اینگونه است تولید ناخالص ملی هر روز پائین تر می آید. سرمایه کمتری وارد بازار کار میشود ، فساد و رشوه خواری بیشتر شده و اوضاع بدتر میشود. (1643858) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۲۰:۱۸
اقتصاد مقاومتی را از احمدی نژاد و پاکترین دولت او باید یاد گرفت که ۸۵۰ میلیارد در این ۸ سال درامد نفت داشت یعنی یش از تمام مدتی که ایران از زمان رضا شاه تا دولت خودش درامد از فروش نفت داشت با احتساب نفت بالای بشکه ۱۱۰ دلار وقتی رفت تمام ذخایر ارزی قبلی را هم بر باد فنا داده بود و از خود اقتصادی ویران با تورم بالای ۴۰ درصد و بیکاری گسترده و تعطیلی کارخانجات ووو....... باقی گذاشت با ین باید اقتصاد مقاومتی گفت حتی یک نفر بیسواد مملکت را بهتر از این اداره کرده بودو تازه دوقرت ونیم ش هم طلبکار و بجای پاسخگویی قیافه حق به جانب هم میگیرد و بقایی به دولت جدید افترا هم میزند گویی ایران ارث پدری شان بوده وهرچه کرده اند حقشان بوده......................... (1644729) (alef-13)
 
علیرضا قلیزاده
۱۳۹۲-۰۶-۲۶ ۱۵:۱۷:۲۲
اقتصاد مقاومتی یا Resilience ؟
...
در این چند ساله، بحران های اقتصادی فراگیر، تشدید روند حملات تروریستی، جرایم سازمان یافته، تغییرات اقلیمی، پیامدهای منفی پیشبینی نشدۀ دگرگونی های تکنولوژیکی، به هم خوردن توازن سنتی قوا و...، همگی باعث شد تا اندیشکده ها و سیاست گذاران در کشورهای «اُ.ایی.سی.دی» به مفهوم «رزیلیِنس» که می توان آن را تاب آوری ترجمه کرد، بپردازند و بیاندیشند و تأکید کنند.

ابعاد، سمت و سو و مؤلفه های تاب آوری مطرح شده، تا اندازۀ قابل توجهی با آنچه که از سوی رهبری جمهوری اسلامی، به نام «اقتصاد مقاومتی» عنوان می شود، همپوشانی دارد و از این رو، می توان از مباحث و راهکارهای پیشنهاد شده در ذیل موضوع رزیلیِنس، بهره گرفت و اقتصاد مقاومتی را از تنور فرصت سوزی چاپلوسان و «حمایت قاطع»کنندگان حرفه ای سخنان رهبری، درآورد.

جالب است که چند ماه پیش، آقای رضا تقی زاده، از تحلیلگران اپوزیسیون خارج نشین نیز چنین شباهتی را مورد توجه قرار داد:
تم اجلاس سال جاری «مجمع جهانی اقتصاد» را با در نظر داشتن وضعیت کنونی اقتصاد جهانی «مقاومت پویا» نام داده اند که بی شباهت به «اقتصاد مقاومتی» مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی برای افزایش توان ایستادگی در برابر فشار تحریم های اقتصادی نیست.
www.iranpressnews.com/source/141096.htm

توضیح اینکه، مقاومت پویا، ترجمه ی آقای تقی زاده از واژه ی رزیلیِنس است.




اینجانب یکی از دست اندرکاران فرعیِ تدوین برنامه ی راهبردی صنعت، معدن و تجارت بودم.

نشانی دو نوشتاری که در روند تدوین اسناد مرتبط با برنامه ی راهبردی تهیه کردیم و در سامانۀ مدیریت دانش وزات صنعت در دسترس هستند، در ادامه می آورم؛
هر دو نوشتار، ترجمۀ بخشهای برگزیده ای از گزارش «ریسک های جهانی» امسال مجمع جهانی اقتصاد هستند.

نوشتار اولی، ترجمۀ بخش مناظر پنجگانۀ ریسک های جهانی است، و نوشتار دومی، یک نمونۀ آزمایشی از یک چارچوبۀ اندازه گیری تاب آوری کشوری است.

ارزیابی مخاطره های جهانی؛ 2013
http://www.bsmt.ir/index.php?article=584

ایجاد تاب آوری کشوری به ریسک های جهانی
http://www.bsmt.ir/index.php?article=640 (1649319) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.