نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 212079
فرهنگ توسعه
بخش تعاملی الف - علی بهاری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۲۶
در اخلاق اسلامی مشهور است که می گویند: به تعداد انفس خلائق، راه های رسیدن به خدا وجود دارد. اما هر طالب اخلاقی باید تقوا را مراعات کند، واجبات را انجام دهد و محرمات را ترک کند.

همین نکته را دکتر سریع القلم نیز در یکی از مصاحبه های خودشان فرموده بودند. البته نه در علم اخلاق بلکه در علم توسعه. مضمون کلام ایشان این بود که توسعه اصول مشترکی دارد و هر کشوری که بخواهد توسعه پیدا کند، بایستی این مسیر را برود. اما این مسیر در هر کشور متفاوت طراحی می شود. یعنی با توجه به شرایط خاص اقتصادی، فرهنگی و جغرافیایی هر کشور بایستی طراحی مسیر توسعه صورت بگیرد.

برای مثال، همه ما می دانیم در هر کشور طالب توسعه باید تولید افزایش پیدا کند. اقتصاد رونق بگیرد و بیکاری کاهش یابد. اما سوال:
چگونه می توان اقتصاد را رونق داد؟
چگونه می توان واحدهای تولیدی ایجاد کرد؟
چگونه می توان تولید را افزایش داد و اساسا برای افزایش تولید باید روی چه کالاهایی سرمایه گذاری صورت بگیرد؟

این ها سوالات مهمی است. اما پاسخ آنها:
دوباره بیندیشیم. مشکل اصلی در جامعه ی ما فرهنگی است. حلقه ی مفقوده ی روند توسعه در کشور ما فرهنگی است.

تا زمانی که ما ایرانی ها کار مفیدمان بالا نرود.
تا زمانی که بخش زیادی از وقتمان را به شب نشینی ها و گعده ها و ... می گذرانیم.
تا زمانی که حجم مطالعات مردم بالا نرود و گران شدن کتاب، مردم را نگران نکند.
تا زمانی که بیشتر مردم استفاده روزانه از اینترنت نکنند.
تا زمانی که انتخابات ها رنگ عقلانی به خود نگیرد و مردم بر اساس عقلانیت انتخاب های خود را انجام ندهند.
تا زمانی که دغدغه استفاده از لبنیات برای همه ی مردم مطرح نشود.
تا زمانی که مراسم های عروسی با هزینه های بیجا برگزار می شود.
تا زمانی که در مراسم های خواستگاری، سوال اصلی ماشین و خانه و مادیات است نه شرافت و پاکی و با عرضه بودن داماد.
و تا زمانی که مردم ما فکور و منتقد نشوند و برخورد هایشان با یکدیگر عقلانی نباشد.

صحبت کردن از توسعه خنده دار است و راه به جایی نخواهد برد. اگر هم مشکل ما را حل کند، جنبه ی مسکّن دارد و ریشه ی مشکل را نخواهد خشکاند.

آری مشکل ما فرهنگی است و ما در جای دیگری دنبال حلش هستیم.
 
کلمات کلیدی : علی بهاری
 
nima
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۰۸:۲۸:۱۲
پس برای دست یافتن به یک توسعه پایدار نیاز به برنامه ریزی فرهنگی 5 ساله وشاید بیشتر می باشد تا این خرابی ها بکلی اصلاح ودوباره از صفر شروع کردن یعنی همان آش وهمان کاسه (1915592) (alef-10)
 
عبدالله
۱۳۹۲-۱۰-۲۸ ۰۸:۴۲:۴۱
فرهنگ راحت طلبی ، به دنبال راه های آسان پول درآوردن ، تجمل گرایی و سبقت گرفتن در مصرف تولید بیگانگان است در حالی که بهترین طراحان و تولید کنندگان ( مثلا در پوشاک ) را داریم . چون صرفه اقتصادی در تجارت کالای دیگران است نه تولید آن توسط خودی ، از طرفی فاصله طبقاتی در جامعه هرروز تشدید می شود و فرصت طلبان براحتی یکشبه ره صد ساله را در ثروت اندوزی طی می کنند . البته خود تولید کننده ثروت نیستند ، بلکه با رانت و دلالی و راه های میان بر از حقوق عموم مردم برداشت می کنند و خود هر روز ثروتمند تر می شوند. آنقدر دارندکه هر چه ریخت و پاش می کنند پر کاهی از دارایی آنها کم نمی شود . اینها بیش از دیگران از مالیات فرار می کنند . اگر نظام مالیاتی ما اصلاح شود و درست کار کند باید از بسیاری از تراست های کشور 99 درصد درآمدشان مالیات بگیرد . آنها آنقدر دارند که مطمئنا با همان یک درصد باقیمانده می توانند به اندازه 100 خانوار 4 نفری خرج کنند . هرچند برخی شعار خواهند داد که دیگر کسی دنبال ثروت نمی رود وچرخ های اقتصاد کند می شود . باید گفت اینطور نیست . می توانند از تجربه مالیاتی بسیاری از کشورهای پیشرفته استفاده کنند . از سوی دیگر جهت گیری های فرهنگی باید از مجلس و دولت آغاز شود . وقتی نماینده مجلس و دولت هم می خواهد با آن تاجر در کسب مال ( به هر طریق ) رقابت کند ، دیگر نمی توانند قوانین اصلاح کننده فرهنگ و اقتصاد را وضع کند و یا به نحو صحیح اجرا کنند . الناس علی دین ملوکهم . مردم دلشان می خواهد همان راهی را بروند که بسیاری ازمسئولان می روند . مردم انتظار ندارند ببینند آقای مسنولی در هنگام راننندگی حق تقدم دیگران را نادیده می گیرد و در حالیکه ده ها خودرو در صف چراغ قرمز قرار دارند آقا از لاین مخالف یا لاین کناری به گوشه چهارراه می آید و راه را بردیگران می بندد تا زودتر از چراغ عبور کند . لازم است رسانه ملی این شیوه دزدی حق الناس را تقبیه کند .
ضمن تأیید سخن نویسنده محترم ، می توان به انحاء مختلف قانونی و ارشادی حرکت های فرهنگی صحیح را در جامعه اشاعه داد و این کار مستلزم سیاستگذاری و برنامه ریزی دراز مدت در فرهنگ و اقتصاداست . (1915614) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.