توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 200574
اقتصاد مقاومتی،مقاومت اقتصادی
بخش تعاملی الف - علی بهاری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۴۶
در مقاله ی قبلی با همین عنوان جایگاه فرهنگ سازی در اقتصاد مقاومتی را مورد بحث قرار دادم که البته برای روشن تر شدن ابعاد بحث در این نوشتار چند مثال ملموس را ارائه خواهم کرد:

۱:مسئله ازدواج جوانان از جمله مهمترین معضلات جامعه فعلی است که امیدواریم کلید تدبیر بتواند قفلش را باز کند اما توجه به چند نکته ضروری است دقت کرده اید برگزاریمراسم ازدواج در خانه با تمسخر دیگران همراه می شود و حتما بایستی در تالار با صرف هزینه های گزاف باشد؟

دقت کرده اید در خرید طلا برای عروس چقدر اسراف و زیاده روی می شود و قطعا این مسئله از مهمترین عوامل بالا رفتن سن ازدواج است؟

دقت کرده اید در مراسم های عروسی چه هزینه ی گزافی برای بعضی پذیرایی های اشرافی گرا صرف می شود. در حالی که مصرف همان هزینه در راه انداختن چرخ زندگی نوعروس و نوداماد می تواند چه قدر یاورشان باشد؟

دقت کرده اید امروزه در جهیزیه ها چه قدر اسراف می شود؟

دقت کرده اید مبل، مایکروفر، چای ساز، تلویزیون آخرین مدل و ... از اقلام کاملا غیر ضروری است که امر ازدواج را بر دختران و پسران جامعه ی ما سخت کرده است؟

۲:در خرید مواد غذایی دقت کرده اید چه میزان از پول خانواده ها صرف مواد غیر ضروری مانند پفک، چیبس، نوشابه و... می شود در حالیکه با صرف همین پول در جایی مثل لبنیات و . . . می توان از بروز برخی بیماری ها در اعضای خانواده جلوگیری کرد و هزینه های درمان را نیز کاهش داد؟

در مسئله ی حمل و نقل دقت کرده اید به جای پیاده روی یا استفاده از مترو، اتوبوس و ... با ماشین شخصی بیرون می رویم. هم ترافیک را افزایش می دهیم، هم آلودگی هوایی ایجاد می کنیم و هم پول خودمان را صرف پر کردن باک می کنیم؟

آیا از این قبیل مثال ها در زندگی ما کم است؟ آیا نمی توان با کم کردن هزینه ها و بهره گیری از قناعت مورد نظر اسلام از فشارهای اقتصادی کاست؟

البته ذکر این موارد به هیچ عنوان چیزی از مسئولیت دولت مردان نمی کاهد. وظیفه ی قطعی آنان است که با تدبیر و فکر، زمینه افزایش ظرفیت تولید را فراهم کنند با دیپلماسی موفق و تنش زدا از تحریم ها بکاهند و نهایتا با سپردن اقتصاد به مردم زمینه ی خلق حماسه اقتصادی را فراهم سازند.
۱۳۹۳/۰۱/۱۶ ۱۱:۰۵
 
۱۳۹۲/۱۰/۲۸ ۰۷:۲۶
 
۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۶:۵۱
 
۱۳۹۲/۰۷/۰۷ ۰۶:۵۹
 
۱۳۹۲/۰۶/۲۲ ۱۱:۳۲
 
۱۳۹۲/۰۶/۱۹ ۰۷:۳۴
 
 
کلمات کلیدی : علی بهاری
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.