کلانتری: آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها عادی است/ مردم را نگران نکنیم!

گروه اجتماعی الف،   3990327054

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به وقوع آتش‌سوزی‌های مکرر در جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده غرب کشور همزمان با گرم شدن هوا گفت: آتش‌سوزی جنگل‌ها عادی است و مردم را نباید نگران کنیم.

کلانتری: آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها عادی است/ مردم را نگران نکنیم!

عیسی کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه آتش‌سوزی‌های جنگلی همیشه و همه جا رخ می‌دهد، اظهار کرد: برای مثال سال گذشته در کشور استرالیا با وجود همه امکاناتی که برای اطفا داشتند حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از جنگل‌ها در آتش سوختند. طی ۲۰ سال اخیر متوسط آتش‌سوزی‌های جنگلی در کشور ما سالانه ۱۶ هزار هکتار گزارش شده و آتش‌سوزی‌های اخیر نیز تاکنون به کمتر از ۱۵۰۰ هکتار از منابع طبیعی آسیب وارد کرده است.

آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها عادی است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: آتش‌سوزی جنگل‌ها عادی است ولی چون امروزه شبکه‌های تلویزیونی مخالف نظام مثل «بی‌بی سی»، «من و تو» و ... روی این قضیه مانور می‌دهند و از این موضوع سوء استفاده و آن را بزرگ می‌کنند و برخی مسئولان نیز تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرند.

کلانتری با بیان اینکه طی سال ۹۶ در هفت هکتار از پارک طبیعت پردیسان با وجود همه امکانات آتش‌سوزی رخ داد، تصریح کرد: با شروع شدن گرما و خشک شدن علف‌ها احتمال آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع افزایش پیدا می‌کند. بیش از ۹۰ درصد از این آتش‌سوزی‌ها نیز علت انسانی و درصد خیلی کمی به دلیل عوامل طبیعی مانند رعد و برق رخ می‌دهد.

درباره آتش‌سوزی‌های جنگلی دلهره نداشته باشیم

وی در ادامه گفت: در بین عوامل انسانی وقوع آتش در جنگل‌ها، عوامل سهوی مانند پرتاب ته سیگار و ریختن برخی زباله‌ها و ... سهم بالایی دارند بنابراین ما نیاز به ارایه آموزش‌های همگانی در این زمینه داریم البته آتش‌سوزی بخشی از طبیعت است و ما نباید خیلی در این‌باره دلهره داشته باشیم. کل آتش‌سوزی‌های ما در ۱۳۰ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی سالانه ۱۶ هزار هکتار است. من نمی‌گویم که نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشیم ولی اتفاق خاصی هم نیفتاده است.

مردم را نگران نکنیم!

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که با توجه به وضعیت پوشش جنگلی کشور آیا این موضوع اهمیت حفاظت از آن‌ها در برابر تخریب و آتش‌سوزی‌ها را دو چندان نمی‌کند، اظهارکرد: سالانه در کل دنیا ۴۳۰ میلیون هکتار از جنگل‌ها دچار آتش‌سوزی می‌شود. برای مثال با تمام امکاناتی که آمریکایی‌ها در اختیار دارند سالانه صدها هزار هکتار از جنگل‌های کالیفرنیا در آتش می‌سوزد. در کشور سوئد نیز سال گذشته ۱۶ هزار هکتار از جنگل‌ها به دلیل آتش‌سوزی خسارت دید بنابراین نباید خیلی مردم را نگران کنیم.

کلانتری همچنین در واکنش به این پرسش که بیش از ۹۰ درصد از آتش‌سوزی‌های ما علت انسانی دارد و این موضوع خود بیانگر این نیست که باید به مردم هشدار داد؟ گفت: به‌طور قطع باید درمورد آتش‌سوزی‌های سهوی و جلوگیری از وقوع آن‌ها به مردم آگاهی داد و در مورد برخورد با آتش‌سوزی‌های عمدی نیز از قانون کمک بگیریم.

معاون رییس جمهوری در بخشی دیگر از صحبت‌های خود ضمن اشاره به کمبود امکانات اطفای حریق تصریح کرد: کل هلیکوپترها شاید بیشتر از ۱۰ فروند نباشد. اگر بخواهیم این تعداد هلیکوپتر را در کل کشور پخش کنیم به هر ۱۶ میلیون هکتار یک هلیکوپتر می‌رسد.

یک هواپیمای آتش‌نشان کاری از پیش نمی‌برد

وی در ادامه درباره هواپیمایی که در سال ۹۷ از آن به عنوان هواپیمای آتش‌نشان رونمایی شد، گفت: از این هواپیما حدود دو سال گذشته در آتش‌سوزی هورالعظیم استفاده شد ولی باید این را بدانیم که هر هواپیما بیشتر از دو یا سه پرواز طی روز انجام نمی‌دهد. برای مثال اگر ۲۰۰ هلیکوپتر داشته باشیم می‌توانیم از آن برای اطفای حریق جنگلی استفاده کنیم ولی تعداد محدود کاری را از پیش‌ نمی‌برد.

طبیعت خودش آتش را کنترل می‌کند

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این انتقاد که اگر از هواپیما و بالگرد برای اطفای حریق جنگل‌های مناطق صعب‌العبور استفاده نکنیم، پس آتش را چگونه خاموش کنیم؟ اظهار کرد: در مرحله اول باید بپذیریم که آتش بخشی از طبیعت است و طبیعت می‌تواند خود را کنترل کند. ما نباید با اینگونه مسائل هیجانی برخورد کنیم. کنترل هلیکوپترهایی که سبد آب را در مناطق کوهستانی و دره‌ای صعب‌العبور حمل می‌کنند، بسیار دشوار است و ما نمی‌توانیم به خاطر دو هکتار مرتع جان چهار انسان را به خطر بیندازیم.

کلانتری در پایان گفت: در مورد کنترل آتش‌سوزی‌های جنگلی باید اقدام عقلانی کنیم نه احساسی. مشکل ما در حال‌حاضر در جنگل‌ها آتش‌سوزی نیست برای مثال در جنگل‌های زاگرس بیماری زغال بلوط وجود دارد اما متاسفانه مشکل به این بزرگی را رها کرده‌ایم.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. عفو شدند و هنجارشکنی را آغاز کردند/ وقتی ترانه علیدوستی، خبرنگار عفوشده و دیگران به قوه‌قضائیه ریشخند می‌زنند!

  2. رئیس‌جمهور لبنان دلیل ممانعت از ورود هواپیماهای ایران به این کشور را اعلام کرد/ توجیهات عجیب «جوزف عون»

  3. تصمیم مهم پزشکیان در رابطه با ممنوعیت انتصاب ظریف/ نامه قابل توجه رئیس‌جمهور به قالیباف

  4. قالیباف: تصمیمات خوبی درباره ارز گرفته شد

  5. منوچهر والی‌زاده درگذشت

  6. اظهارات مهم امنیتی پزشکیان/ روایتی از طرحی که برای ناآرامی ایران تدارک دیده شده

  7. فتنه جدید ضدایرانی در لبنان

  8. نامه هشدارآمیز به پزشکیان/ از تصمیمات خودسرانه بپرهیزید و گرنه حق هر گونه اعتراضی را داریم

  9. یک قتل و دو تحریف از یک سخنرانی

  10. بازار ارز را چگونه مدیریت کنیم؟!

  11. ۲ نکته درباره تذکر معنادار رهبر معظم انقلاب اسلامی

  12. یک روایت درباره درخواست پزشکیان از نمایندگان/ استیضاح همتی منتفی شد یا نشد؟!

  13. پاسخی که میتوانست بهتر باشد / انتقاد تند ربیعی از استیضاح‌کنندگان همتی/ راز رونمایی از پهپاد پیشرفته ایران در آمریکا

  14. مهاجرین افغانستانی در ایران و چالش تعدد کدهای هویتی

  15. سردار حاجی‌زاده:‌ بیش از ۷۵ درصد موشک‌های ما به اسرائیل اصابت کرد/ توضیح درباره زمان انجام عملیات وعده صادق ۳

  16. باز هم اقتصاد حرف آخر را زد !

  17. روایت پسر سید حسن نصرالله از نخستین لحظات شهادت سید مقاومت

  18. پزشکیان: اکنون دغدغه اصلی ما، معیشت مردم است

  19. ۱۰۰ سال عمر کنید، بعدش خانه دار می شوید!

  20. امیر قطر حامل پیام آمریکا به ایران است؟/ درخواست رسایی برای محاکمه همتی

  21. رهبر انقلاب: تنها راه‌حل مشکلات، پایبندی به مبانی انقلاب است

  22. دفاع همه‌جانبه پزشکیان از همتی: مقر جلوه‌دادن یک نفر بی‌انصافی است/ چرا عده‌ای باید از FATF فرار کنند؟

  23. عبور اصلاحات از پزشکیان؟/  تقدیر زیباکلام از برخی مسولان/ چرا پیش‌شرط‌های ترامپ برای مذاکره غیرقابل اجراست؟

  24. رئیس‌جمهور لبنان در دیدار مقامات ایرانی: از جنگ‌های دیگران خسته شده‌ایم/ لبنان بهای سنگینی برای آرمان فلسطین پرداخت

  25. آیت الله علم‌الهدی: دشمن برای غلبه بر مردم ایران می‌خواهد ما را پای میز مذاکره بکشاند

آخرین عناوین