یک قتل و دو تحریف از یک سخنرانی

حسین علی زاده، گروه سیاسی الف،   4031202028 ۴۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
یک قتل و دو تحریف از یک سخنرانی

ماجرای قتل دانشجوی دانشگاه تهران یک بار دیگر مستقیم و غیر مستقیم، موضوع تقدم اخلاق یا اقتصاد را در سطح افکار عمومی زنده کرده است . عده ای خود سارقان و قاتلان این جوان را هم قربانی فقر و بی عدالتی در جامعه می دانند عده دیگری اخلاق و تربیت را مقدم بر این مسایل به گفته خودشان «مادی» می دانند و معتقدند که فقر و بی پولی دستاویزی برای سرقت و تجاوز به حقوق دیگران نیست. 

البته عده ای هم که منظور اصلی این نوشته هستند، مانند همیشه از هر مساله ای حتی مساله ای به این مهمی و پیچیدگی که هزاران سال است ذهن متفکران بزرگ را به خود مشغول کرده بهانه های سیاسی برای بیان برخی ادعاهای مغلوط و نادرست پیدا می کنند. در ایران امروز هم این ماجرا بهانه ای به دست کسانی داده که جمله ای تحریف شده از یک سخنرانی امام خمینی را که در زمینه ای فلسفی و اخلاقی ایراد شده، نه در زمینه آسیب شناسی اجتماعی، دست بگیرند و نتیجه گیری کنند که دلیل این قبیل اتفاقات ناهنجار اجتماعی صرفا نظام سیاسی کشور و باورهای بنیانگذار آن است! و در مقابل نیز برخی دیگر با توسل به برداشت انحرافی دیگری  از این سخنرانی و ظاهرا با دفاع سیاسی از نظام، چشم خود را بر حقیقت ببندند. 

جمله مشهوری که گروه اول همواره و بدون خستگی، با تحریف،  از این سخنرانی نقل می کنند این است:  اقتصاد مال خر است! که آشکار است هدف از آن القای نگرش منفی امام خمینی به اقتصاد و به تبع آن، توجیه مشکلات اقتصادی کنونی کشور است. در حالی که اولا چنین جمله ای در این سخنرانی وجود ندارد و ثانیا موضوع این سخنرانی نه « اقتصاد» بلکه همان حرف همیشگی همه بزرگان و عقلای دینی و غیر دینی عالم است که انسان موجودی باارزش تر از آن است که قانع به خورد و خوراک باشد. اگر چنین نبود که این همه معنویات، هنرهای زیبا و ادبیات و سایر دستاوردهای اختصاصا انسانی پدید نمی آمد! آنچه در این سخنرانی فلسفی تبیین شده این است که انسان زیربنای وجودی اش همین ارزش ها و همین امتیازاتی است که او را از سایر حیوانات جدا می کند و انسان ها خودشان را برای این ارزش ها که مساوی با وجودشان است به خطر می اندازند و قربانی می کنند نه مسایل اقتصادی (مادی) .
  این همان فرازی از سخنرانی مورد اشاره است که مدام مورد تحریف قرار می گیرد :

 « ...هیچ من نمی‌توانم تصور کنم و هیچ عاقلی نمی‌تواند تصور کند که بگویند ما خون‌هایمان را دادیم که خربزه ارزان بشود! ما جوان‌هایمان را دادیم که خانه ارزان بشود. هیچ عاقلی جوانش را نمی‌دهد که خانه ارزان گیرش بیاید. مردم همه چیزشان را برای جوان‌هاشان می‌خواهند … 

همه دیدید که تمام قشرها، خانمها، ریختند توی خیابانها،‏‎ ‎‏جوانها ریختند توی خیابانها، در پشت بامها، در کوچه و بَرزَن و همه جا، فریادشان این‏‎ ‎‏بود که ما اسلام را می خواهیم و جمهوری اسلامی می خواهیم. برای اسلام است که‏‎ ‎‏انسان می تواند جانش را بدهد. اولیای ما هم برای اسلام جان دادند، نه برای اقتصاد،‏‎ ‎‏اقتصاد قابل این نیست. آدم، اقتصاد را برای خودش می خواهد؛ خودش را به کشتن‏‎ ‎‏بدهد که اقتصادش درست بشود! این معقول نیست. یا جوانهایشان را به کشتن بدهند که‏‎ ‎‏نان ارزان گیرش بیاید! این یک چیز معقولی نیست. آن که معقول است و عمل شد و همه‏‎ ‎‏دیدیم و همه دیدید، این است که همان طوری که در صدر اسلام، پیغمبر اسلام ـ‏‎ ‎‏صلی الله علیه و آله ـ و اولیای اسلام همه چیزشان را فدای اسلام می کردند، برای اینکه‏‎ ‎‏در این فداکاری باخت نیست.‏

‏ ‏‏آنهایی که دم از اقتصاد می زنند و زیربنای همه چیز را اقتصاد می دانند از باب اینکه‏‎ ‎‏انسان را نمی دانند یعنی چه، خیال می کنند که انسان هم یک حیوانی است که همان‏‎ ‎‏خورد و خوراک است! منتها خورد و خوراک این حیوان با حیوانات دیگر یک فرقی‏‎ ‎‏دارد. این چلوکباب می خورد؛ او کاه می خورد؛ اما هر دو حیوانند. اینهایی که زیربنای‏‎ ‎‏همه چیز را اقتصاد می دانند اینها انسان را حیوان می دانند. حیوان هم همه چیزش فدای‏‎ ‎‏اقتصادش است. زیربنای همه چیزش ‏‏[‏‏است‏‏]‏‏ الاغ هم زیربنای همه چیزش اقتصادش‏‎ ‎‏است. اینها انسان را نشناختند اصلاً که چه هست.»

 در همین سخنرانی تاکید می شود که انسان ها خورد و خوراک و اقتصاد را برای « بقای» خود می خواهند نه اینکه بقای خود را برای آن به خطر بیندازند!   در واقع، امام خمینی در سخنان خود به اهمیت ارزش‌های انسانی و دینی فراتر از مسائل اقتصادی اشاره و تأکید کرده‌ است که انسان‌ها برای ارزش‌های بالاتر معنوی جان می‌دهند نه برای مسائل مادی. 

حتی بسیاری از اندیشمندان سیاسی و اجتماعی موسوم به ماده گرا نیز در تحلیل اندیشه خود چنین تحریفی را برنتافته اند و تاکید کرده اند که مادی گرایی آنان ، مادی گرایی «اخلاقی» نیست و چنین برداشت هایی را از افکار خود تحریف دانسته اند. از نظر آنان اعتراض  به تبعیض ها و ظلم های اقتصادی یک اعتراض اخلاقی است و از آنجا که این انسان زمینی و خاکی موجودی چند وجهی و پیچیده است و سطح اول نیازهای او را خورد و خوراک تشکیل می  دهد باید اول به این سطح از بی عدالتی توجه کرد، اما «غایت» یک زندگی انسانی این خورد و خوراک و مصرف (اقتصاد) نیست. حتی از مارکس به عنوان متفکر اجتماعی مشهور به ماده گرایی چنین نقل شده است که در هنگام نوشتن کتاب « سرمایه» می گفت دوست دارد هر چه زود تر از این آت و آشغال های سرمایه خلاص شود و برود آثار بالزاک ( رمان نویس مشهور فرانسوی) بخواند! چنین حقیقتی چنان بدیهی است که حتی در روایات دینی ما نیز به آن فراوان توجه شده و همه ما این هشدارهای دینی درباره فقر و اثرات آن را در بی اخلاقی و بی دینی بارها و بارها شنیده ایم . 

بنابر این کسانی که  برتری ارزش های انسانی و اخلاق بر ارزش های مادی و مصرفی را به معنای بی اعتنایی به اقتصاد و معیشت تفسیر می کنند جز تحریف کار دیگری نکرده اند. 

اما کسانی که با توسل به این سخنرانی ها و تکیه بر اخلاق و باورهای دینی سعی در توجیه نابرابرهای اقتصادی دارند نیز به همان میزان گروه اول و با بی مسئولیتی تمام، حقیقت را تحریف کرده اند.

کسی نمی تواند فارغدلانه در تفسیر ماجراهایی مانند سرقت و قتل از دانشجوی جوان دانشگاه تهران صرفا بگوید سارقان و قاتلین در چنین موقعیت هایی از سر بی اعتقادی به ارزش های انسانی و ماده گرایی دست به سرقت و خشونت می زنند! یا دانشجوی جوان خودساخته ای که گویا لپ تاپ و گوشی اش را با زحمت خود خریده بود به دلیل ضعف در معنویت گرایی و تشخیص در اولویت جانش بر یک شی بی ارزش مثل لپ تاپ از تقدیم آن به سارقان خودداری کرده! و با چند جلسه کلاس توجیهی معارف اسلامی و اخلاق مساله حل است که اگر چنین بود با این حجم از تدریس مستقیم و غیر مستقیم در مدارس و دانشگاه و مساجد و منابر و رسانه ها  جامعه ما باید به مدینه فاضله ای مثال زدنی تبدیل می شد!

جفای چنین تفسیرهای ظاهرا معنویت گرایانه اما تحریفی از سخنرانی امام خمینی کمتر از تحریف مشهور اقتصاد مال خر است، نیست!   

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۹۵۴۱۳۱۲:۵۵:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲
اقتصاد رو کنارر بگذار ، الان بعد از بیشتر از ۴۰ سال منزلت مردم ایران رو چطور میبینی ؟! یک سفر برو در کشورهای همسایه (آمریکا و اروپا رو ول کن) از کشور دوست و برادر عراق شروع کن .... ببین ایرانی چقدر منزلت داره .
ناشناس۳۷۹۵۴۴۳۱۳:۲۱:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲
متاسفانه امنیت همراه با بسیاری از مقوله های دیگر نظیر اقتصاد، اعتقادات، ... دچار افول و سقوط شده است. این حقیقتی انکار ناپذیر است.
ناشناس۳۷۹۵۴۶۷۱۳:۴۴:۲۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲
حادثه قتل مرحوم خالقی می تواند برای من و شما و فرزندانمان هم اتفاق بیافتد. هر روزی که از منزل خارج می شویم ممکن است دچار زورگیری و حوادثی از این دست شویم.
ناشناس۳۷۹۵۵۴۹۱۴:۴۴:۳۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲
عراقی ها و عربها که همیشه دشمن ما بودنند و تشنه به خون ایرانی هستند از حسادت و عقده حقارت در مقابل فرهنگ تاریخ و تمدن پارسیان.
ناشناس۳۷۹۵۶۵۲۱۶:۴۶:۳۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲
برعکس ایرانی بواسطه انقلاب عزت و شرافت پیدا کرده نگاه به معدود جیره خوران سعودی و امریکا نکن مردم عادی در دیگر کشورها برای مردم ایران احترام قائلند. در همین کشورهای اهل سنت مردم مارو مسلمان نمیدونستن اما الان ازبین همان ها به تشیع گرایش پیدا کردن
ناشناس۳۷۹۵۷۴۸۱۹:۰۹:۵۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲
من فکر می‌کنم‌مردم چشمشان گشنه شده... الان هر کسی را می‌بینی امکاناتی دارد که برای یک آمریکایی و اروپایی حتی در خواب معجزه است...از برق و آب و گاز و انرژی رایگان بگذر... این همه لوازم‌زندگی.... این همه امکانات... (منکر مشکلات اقتصادی نیستم ولی قبول کنید از ماست که برماست...) در چین در در منزل یک کارخانه دار مهمان شده فکر می کنی در چه لیوانی برایم آب آورد؟ یک لیوان یک بار مصرف!!! پرسیدم در چین لیوان شیشه ای ندارید.گفت ما خانواده سه نفره فقط سه لیوان داریم و مهمان فقط لیوان یکبار مصرف.... بله عزیزان بشر سیرایی نداره... الان همین مالخرها و دزدها برو زندگیشان را ببین....ماشین مدل بالا موبایل مدل بالا خانه لوکس.... درد همینه مسابقه زیاده خواهی راه افتاده و متاسفانه فضای مجازی و رسانه را هم ایران از دست داده ....حوزوی و تبلیغات و ارشاد ما به جای فعالیت در اینستا و تلگرام و ....جهت روشنگری هنوز در ۳۰ سال پیش سیر می کند...
ناشناس۳۷۹۶۷۳۴۱۸:۰۰:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۳
از نوشته‌ات مشخصه که شما از سر سیری مبادرت به نوشتن این پیام کرده‌ای. از چین و شمال شهر خارج شو گمی پایین‌تر بیا شاید چیزهایی دستگیرت بشه.
ناشناس۳۷۹۶۸۲۳۱۹:۵۴:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۳
شما وضعت خوبه حال گشنه را نمیدانی. مشکل الان خیلی ها لیوان نیست. غذاست!!!
ناشناس۳۷۹۶۰۹۴۰۰:۵۸:۵۳ ۱۴۰۳/۱۲/۳
یک سوال ساده از شما دارم منزلت خود آمریکا چی هست عراق و... ؟!!!
ناشناس۳۷۹۶۱۲۷۰۱:۲۶:۳۴ ۱۴۰۳/۱۲/۳
و یک سوال دیگر چرا برخلاف مشی انقلاب که نه شرقی و نه غربی بود قراردادی مانند برجام امضا می شود که هیچ سنخیتی با آن شعار نداشت هیچ کشور را هم عقب برد از جمله اقتصاد؟؟
ناشناس۳۷۹۵۴۱۵۱۲:۵۶:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲
اگر ۱۰۰ درصد ترجمه و تفسیر نویسنده از سخن امام در خصوص مقایسه معنویات در برابر اقتصاد را درست بدانیم حالا سوال مهم تر اینست که آیا مسوولین ما به عنوان مجری این تفکر بعد از ۴۵ سال حداقل توانسته اند این اصول را در خود بکار برند و یا اینکه دو جناح به قیمت فقر مردم و با شعار های کلیشه ای معنویت فقط یا جیب خود و اطر افیان یا هم حزبی هایشان را پر کرده اند و یا اینکه به شکل ایکه خودشان ظاهرا با سبک ساده زیست بوده اند ولی بجای ثروت به قیمت به فلاکت انداختن مردم و با شعار های ظاهرا معنوی دنبال قبضه قدرت سیاسی بوده اند که خیرش به اطرافیانش برسد انهم ماده گرایی است . مشکل اینست که الان ظاهرا هیچ کدام را نداریم نه اقتصاد داریم و نه معنویت واقعی
ناشناس۳۷۹۵۴۷۱۱۳:۴۷:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲
ظاهراً قاتلان مرحوم خالقی را یکی از زورگیران با سابقه تلفنی به پلیس معرفی کرده است. وگرنه معلوم نبود که به این زودی ها دستگیر می شدند.
ناشناس۳۷۹۶۳۲۸۰۹:۲۱:۰۰ ۱۴۰۳/۱۲/۳
افراد سابقه دار معمولا شیوه کار مشخصی دارند. پلیس هم از طریق ردیابی گوشی و هم دوربینهای شهری و هم مالخرها میتونه رد سارقان و مجرمان را بگیره. اگر سارقی دیگر این افراد را لو داده برای کیفیت تحقیقات جای نگرانی است.
ناشناس۳۷۹۵۴۱۶۱۲:۵۶:۲۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲
تحریفی در کار نیست. متاسفانه زورگیری و انجام جرم در کشور به شدت افزایش یافته است. عامل این خلاف کاری ها هم دو چیز است: 1) افزایش فقر و سقوط اقتصاد 2) کاهش ایمان و اعتقادات
فرناز۳۷۹۶۳۰۵۰۸:۴۸:۰۹ ۱۴۰۳/۱۲/۳
به‌ این دو عامل باید، برخورد بسيار سبک‌ قوه‌ قضائیه با چنین افرادی رو اضافه کرد.
ناشناس۳۷۹۶۴۸۹۱۲:۲۵:۲۶ ۱۴۰۳/۱۲/۳
بنظر من بیشتر از فقر شکاف شدید طبقاتی ناشی از رانت خواری و یک شبه ثروت افسانه ای بدست آوردن است (نه صروت ناشی از علم و زحمت کشیدن) که همه ارزشهای اخلاقی را مسخره کرده . فقرا عموما انسانهای شریفی هستند.متاسفانه این وضعیت این باور عمومی هم را ایجاد کرده که مسئولین و خانواده های آنها خود عامل تبعیض و فساد هستند
ناشناس۳۷۹۵۴۲۷۱۳:۰۱:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲
فقط یک جانی بالفطره می تواند نوجوانی 19 ساله را با انگیزه دزدی به قتل برساند. سوال این است که چطور این جانیان در جامعه ای که بر پایه اصول دینی نهادینه شده، پرورش یافته اند و چطور آزادانه و بدون ترس از عقوبت به اعمال شنیع خود اقدام می کنند؟
ناشناس۳۷۹۶۱۱۸۰۱:۱۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۳
برای اینکه انسان مختار است. شما پسر نوح هم باشید، مختار هستید که بین خیر و شر انتخاب کنید.
ناشناس۳۷۹۶۷۳۸۱۸:۰۵:۲۸ ۱۴۰۳/۱۲/۳
برای کاهش دزدی‌ها و زورگیریها ، با مالخرها باید به شدت هرچه تمامتر برخورد شود. تا مالخری نباشد ، دزدی‌ها هم کمتر می‌شود.
ناشناس۳۷۹۵۴۳۳۱۳:۰۷:۴۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲
مردم با همه کمبودها ساختند، دلشان به برقراری امنیت خوش بود. اما متاسفانه مدتی است که امنیت از نوع تامین جانی هم خدشه دار شده است.
ناشناس۳۷۹۵۴۳۷۱۳:۱۰:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲
وقتی نیروی انتظامی بارها و بارها به مردم هشدار می دهد که از استفاده از موبایل در خیابان تا حد ممکن پرهیز کنند، یعنی اعترافی است بر وجود سرقت و متاسفانه نبود امنیت.
یک معلم دانشگاه ... کاشمر۳۷۹۵۴۳۹۱۳:۱۳:۳۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲
بعد از این همه سال و وجود مستندات و اصل سخنرانی و بیان منظور و فهوای کلام امام (ره) هر کس بخواهد بفهمد فهمیده و هر کس نخواهد همانی است که خود را به خریت زده است .
ناشناس۳۷۹۶۰۲۸۲۳:۵۱:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۲
آنچه ما می فهمیم و می بینیم وجود بی عدالتی، فقر و فساد و ناامنی است
ناشناس۳۷۹۶۷۲۹۱۷:۵۴:۳۰ ۱۴۰۳/۱۲/۳
استاد عزیز که از سر فروتنی خود را معلم دانشگاه معرفی کرده ای باید عرض کنم که اولا فحوا را اشتباها فهوا نوشته‌ای. ثانیا نوشتن آخر پیام از یک معلم دانشگاه بعیده.
ناشناس۳۷۹۵۴۵۲۱۳:۲۹:۵۴ ۱۴۰۳/۱۲/۲
حتی تا سال های اول انقلاب هم کمتر خانه ای را می توانستید پیدا کنید که دیوارها و پنجره هایش آهن کشی شده و مجهز به وسایل ضد سرقت باشند. اما اکنون خانه ها تبدیل به دژ شده اند. این نشان دهنده سقوط 90 درجه احساس امنیت در کشور است.
ناشناس۳۷۹۶۰۹۵۰۱:۰۰:۱۹ ۱۴۰۳/۱۲/۳
اولا آن زمان تکنولوژی ها کمتر بوده دوم هم آثار مدرنیته شدن هست...
ناشناس۳۷۹۶۶۷۴۱۶:۴۰:۴۶ ۱۴۰۳/۱۲/۳
در آمریکا و کانادا خانه ها دیوار ندارند حتی پنجره ها حفاظ هم ندارند. البته ممکن دزدگیر و دوربین داشته باشند.
ناشناس۳۷۹۵۵۰۰۱۴:۰۷:۳۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲
حمید یعقوبی رئیس انجمن پیشگیری از خودکشی ایران: در سال ۱۴۰۱ زنان خانه‌دار، رتبه چهارم مرگ ناشی از خودکشی را داشتند، اما در اقدام با ۳۲.۸ درصد اول بودند.
ناشناس۳۷۹۶۵۴۵۱۳:۵۶:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۳
گوش شیطان کر و خدا را شکر آمار خودکشی در ایران نسبت به کشورهای صنعتی و پیشرفته، بسیار کمتر است. خدا کنه سبک زندگی غلطی که دارد رواج پیدامی‌کند این آمار را بالا نبرد (که متاسفانه خواهد برد) رتبه‌های یک تا سه چه گروهی‌اند؟
ناشناس۳۷۹۵۵۰۴۱۴:۰۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲
نویسنده بی طرف نیست متاسفانه
ناشناس۳۷۹۶۵۴۳۱۳:۵۳:۴۴ ۱۴۰۳/۱۲/۳
شما در نوشتن این نظر بی‌طرف هستید؟
ناشناس۳۷۹۶۵۴۴۱۳:۵۴:۳۰ ۱۴۰۳/۱۲/۳
شما در قضاوتت نسبت به نویسنده بی‌طرفی؟
ناشناس۳۷۹۵۵۱۰۱۴:۱۴:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲
مکنزی اسکات، همسر سابق جف بزوس دومین فرد ثروتمند جهان، پس از طلاق از 5 سال پیش مبلغ 19 میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار از ثروت 35 میلیارد دلاری خود را به بیش از دو هزار سازمان خیریه و تحقیقاتی کمک بلاعوض کرده است.
ناشناس۳۷۹۵۵۵۵۱۴:۴۶:۵۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲
سلطان توجیه وتفسیر وتحریف هستید درست است که جوانانمان را برای آب ونان نداده ایم آیا جوانانمان را برای سلطه عده ای مال اندوز وغارتگر داده ایم ؟ اقتصاد ومعنویت تفکیک ناپذیرند
ناشناس۳۷۹۵۵۵۶۱۴:۴۹:۴۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲
آن کسانی که نشسته اند در گوشه امن و از هر نظر تامین مالی اند و حتی یک کار ساده و پیش پا افتاده هم در طول زندگیشان نداشتند. نمی‌تواند نظر بدهند که اخلاق و دین باشد این جنایات اتفاق نمی افتاد. فرهنگ جامعه ما هم در اثر مهاجرت افغانیها که فقط تاثیر منفی داشته هم مادر است. در کنار فقر بیش از حد مردم خودمان.
حسن حسنی۳۷۹۵۵۷۶۱۵:۱۴:۴۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲
تمام این حرف ها درست ول من یک سوال دارم قضات دادگاهها با استناد به کدام قانون اجازه انتشار مشخصات و تضویر اراذل و اوباش و جانیان را نمی دهد مگر بر طبق قانون اسلام حکم شخصی که برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه سلاح به دست بگیرد اعدام نیست اینها که دیگر قتل انجام داده ا ندبعضی وقت ها انسان فکر می کند بین این اراذل و اوباش و قضات و برخ وکلا پشت پرده روابطی وجود دارد و همتنطور که پزشکان در ته دلشان دوست ندارند بیماری ها ریشه کن شوند زیرا نانشان اجر خواهد شد سیستم قضایی هم دوست ندارد آمر قتل و دزدی و کلاهبرداری کم شود زیرا نان قضات و وکلا آجر می شود
ناشناس۳۷۹۵۶۰۳۱۵:۳۷:۲۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲
این قاتلین جدای از قصورحاکمان بی لیاقت،ثمره نونی است که در سفره اینها گذاشته شده،ببینیدحال روز کسب و کار مردم رو،همه رو حرام خوارکردن نه از دین و دینداری خبری هست نه ازدنیای بی دغدغه.
ناشناس۳۷۹۵۶۵۶۱۶:۴۸:۵۴ ۱۴۰۳/۱۲/۲
جوانان امروزه راحت طلب و بی قید وبند شده اند اینستاگرام و... نقش غیر قابل انکاری در این وضعیت داشته اند. چند جوان اهل دین و دیانت می شناسید که دست به چنین اعمالی بزنند؟!
ناشناس۳۷۹۵۶۹۲۱۷:۴۵:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲
نظام اسلامی تا زمانی که حضرت امام ره بود معنا داشت...
ناشناس۳۷۹۵۷۵۳۱۹:۱۸:۲۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲
حوادث سرقت ،زورگيري و وضعيت بد اقتصادي حكومت را بايد مقصر دانست
کاوه۳۷۹۵۸۵۳۲۱:۱۸:۱۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲
سالها پیش دو زورگیر بنده را در یک خیابان خلوت خفت کردند و با اینکه گوشی همراهم و لپ تاپم را به انها دادم ولی با اینوصف با چاقو دستم را شکافتند و متاسفانه الان سالهاست که انگشت سبابه و انگشت اشاره ام بی حس است و علیرغم مداواهای فراوان در داخل و خارج از کشور معالجه نشده ام. پلیس و مردم باید با هم هماهنگ شوند . اعدام راهش نیست . تربیت باید درست باشد.
ناشناس۳۷۹۵۸۷۲۲۱:۳۹:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲
اگر چهارتا دزد گردن کلفت از بیت المال را گردن بزنند بقیه چیزها به راحتی درست خواهد شد ....
ناشناس۳۷۹۵۹۰۸۲۲:۰۰:۳۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲
چرا ملیت قاتلان را نمی نویسید؟ شاید در این صورت اصلا نیازی به ورود به بحث اخلاق و اقتصاد هم نداشته باشید! آنوقت شاید مسئولین متوجه شوند وقتی ملت فریاد می زدند مرزها را نگهداری کنید، برای چه نگران بودند!
سعید۳۷۹۵۹۸۶۲۳:۱۲:۴۵ ۱۴۰۳/۱۲/۲
مشکل چه اقتصادی باشد چه اخلاقی باز به حاکمیت بر میگردد صدا سیما، اموزش پرورش و ده ها نهاد و سازمان فرهنگی با ردیف بودجه مشخص و نا مشخص سالها نتیجه چیزی جز سقوط اخلاق در کشور نشده...
ناشناس۳۷۹۶۰۲۵۲۳:۴۹:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲
وقتی پلیس علنا می گوید موبایلت را ول کن و جانت را در ببر ، یعنی به نا توانی در برقراری امنیت و بی عرضه گی خودش اعتراف کرده
ناشناس۳۷۹۶۰۳۵۲۳:۵۴:۱۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲
ما امنیت و معیشت و زندگی می خواهیم که از ما گرفته شده است
ناشناس۳۷۹۶۱۳۳۰۱:۳۹:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۳
مردم از بی عرضگی مسوولان میانی و فساد و ناکارآمدی آنان خسته شده اند و نق زدن‌ها برای این است...دست چهار نفر قطع می شد دل مردم اینقدر خون نبود... یارو میاد مردم رو به تقوای الاهی هم دعوت می کنه!!!
ناشناس۳۷۹۶۳۶۳۰۹:۵۵:۰۰ ۱۴۰۳/۱۲/۳
امنیت از دست رفته است
ناشناس۳۷۹۶۴۹۲۱۲:۲۹:۴۷ ۱۴۰۳/۱۲/۳
به دیدگاه اول اطلاع دهید محرم اسرار نبی علی مرتضی فرموده اند فقر که در یک خانه وارد شود دین از در دیگر خارج می شود و هیچ کاخی بنا نمی شود مگر اینکه کوخی ایجاد شده باشد. این حرفها را هم امام خمینی در ابتدای انقلاب به همه یادآور شد این بخشها یادشان رفته؟
yektanetتریبون

آخرین عناوین