خطر افزایش فوتی‌های کرونا طی ۲ هفته آتی

اجتماعی،   3991121014

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به افزایش مراجعه موارد سرپایی کرونا به مراکز درمانی، در عین حال شرکت در تجمعات را نوعی استقبال از خطر بیماری دانست و گفت: اگر این روند ادامه‌دار شود مطمئنا تا دو هفته آینده موارد مرگ و میر ناشی از کرونا نیز افزایش می‌یابد.

خطر افزایش فوتی‌های کرونا طی ۲ هفته آتی

دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت فعلی بیماری کرونا در کشور، گفت: متاسفانه از حدود ۲ هفته قبل ما روند روبه افزایش بیماری را شاهد هستیم به شکلی که موارد سرپایی بیماری افزایش یافته است و نمود آن در افزایش موارد بستری شده در بیمارستان‌ها قابل مشاهده است. بسیاری از بخش‌هایی که به سمت تعطیل شدن آنها پیش می‌رفتیم مجبور شدیم در ابعاد محدود بازگشایی کنیم. اگر این روند ادامه دار شود مطمئنا تا دو هفته آینده موارد مرگ و میر ناشی از کرونا نیز افزایش می‌یابد.

وی در خصوص احتمال بروز موج چهارم بیماری در کشور، اظهار کرد: بروز موج چهارم ممکن است اما نمی‌توان قطعی در مورد آن صحبت کرد. همه چیز بستگی به رفتار مردم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، پرهیز از سفرها و... دارد. خوشبختانه اقدامات خوبی در حال انجام است و اعمال محدودیت تردد بین شهری بویژه برای تعطیلات آخر این هفته اقدام پسندیده‌ای است. اگر همین محدودیت را برای شهرهای جنوبی هم قائل شویم بهتر است، وقتی در یک روز آمار ورودی به این شهرها بسیار بالا می‌رود می‌تواند آن منطقه را به یک کانون تجمعی برای افزایش موارد انتقال بیماری تبدیل کند. به نظر می‌رسد بهتر باشد پیشگیری از وقوع موج چهارم بیماری اولویت کار وزارت بهداشت باشد.

وی با اشاره به آغاز روند واکسیناسیون کرونا در کشور، بیان کرد: خوشبختانه قرار است واکسیناسیون فعلا با گروه‌های در معرض خطر و کادر درمان آغاز شود اما در سطح جامعه در حال حاضر این امر میسر نیست. بنابراین تا افزایش گستره واکسیناسیون در سطح جامعه باید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعات اهتمام ورزیم.

این متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص برگزاری کنسرت‌ها، جُنگ خنده و... در جزیره‌های کیش و قشم، اظهار کرد: مردم بدانند که رفتن به این جوامع مساوی با در معرض خطر ویروس کرونا قرار گرفتن است و نباید خودمان به استقبال خطر برویم. در تعطیلات آخر این هفته، جشن سال نو، رو به گرما رفتن هوا و... مردم می‌توانند به جای حضور در این جوامع از طبیعت بهره ببرند. درست است که مردم از این یکسال خانه نشینی خسته شده‌اند ولی وقتی در کشوری مانند آمریکا و انگلیس تعداد زیادی از مردم روزانه جان می‌ بازند ممکن است برای ما هم که زیرساخت بهداشتی درمانی ضعیف‌تری داریم رخ دهد بنابراین پافشاری بر رعایت موارد بهداشتی باید اولویت اول باشد.

وی افزود: درمورد جشنواره فیلم فجر خودم حضور در سینماها نداشتم اما می‌شود سیاستی اتخاذ کرد که این جشنواره‌ها به شکل مجازی برگزار شود و یا حتی تمهیداتی اندیشید که به شکل رایگان مردم بتوانند فیلم‌ها را از خانه تماشا کنند، این می‌تواند یک عیدی به مردم باشد آن هم در شرایطی که اکثر مردم با مصائب کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند. البته نمی‌دانم چقدر می‌تواند بازده مالی برای سازندگان داشته باشد اما اگر بر این موضوع هم دولت سوبسید قائل شود بهتر است تا بخواهیم بعد از حضور در این جوامع، تخت‌های بیمارستانی را پر کنیم.

مردانی درباره علائم و شرایط بیمارانی که طی روزهای اخیر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، گفت: بیماران عمدتا مثل موارد قبلی است ولی نکته حائز اهمیت افزایش ابتلاهای خانوادگی است؛ یعنی وقتی یک نفر در یک خانواده مبتلا می‌شود، بقیه هم مبتلا می‌شوند. در مورد ویروس جهش یافته کرونا نیز در مطالعات اخیر دیدیم که ممکن لست شدت علائم بیماری را در برخی افراد نسبت به کرونای عادی افزایش دهد و این در حالی است که میزان سرایت‌پذیری و مرگ ناشی از آن نیز بیش از کرونای عادی گزارش می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: به کسانی که در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات نوروز قرار است مسافری از خارج از کشور داشته باشند توصیه می‌کنیم قرنطینه کردن این افراد را جدی بگیرند ‌و به هیچ عنوان تا دو هفته پس از ورود به کشور در مجامع حاضر نشوند و مورد رصد قرار گیرند و از آنها نمونه‌گیری شود، در غیر این صورت افزایش موارد ابتلا به نوع جهش یافته ویروس دور از انتظار نیست.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درمورد زمان مناسب مراجعه بیماران به پزشک و بیمارستان، اظهار کرد: ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا یا فاقد علامت هستند و یا علائم خفیف دارند که لزومی برای مراجعه به بیماستان وجود ندارد ولی بیماری که علائم بیشتری دارد اگر تبش بیش از ۳ روز طول کشید، تنگی نفس پیدا کرد و سرفه‌هایش غیر قابل کنترل شد و احساس کرد با حداقل فعالیت روزمره نفس کم می‌آورد نباید در خانه بماند و باید سریعا به پزشک مراجعه کند. خیلی از افراد در هفته اول بیماری سی‌تی‌اسکن ریه می‌دهند و می‌گویند نتیجه خوب بود و در محل کار یا دورهمی‌ها حاضر می‌شوند که درست نیست. پس از بروز کوچک‌ترین نشانه‌ها یا تماس با بیمار کرونایی دیگر بهتر است حداقل دو هفته سر کار حاضر نشوند و حالت خود قرنطینگی را رعایت کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  2. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  3. بزک کردن تروریست ها !

  4. دستگاه دیپلماسی بخواند/ پروژه محاصره ژئوپلیتیکی و زنگ خطر حذف ایران از معادلات منطقه‌ای

  5. کشف اجساد شکنجه شده در دمشق

  6. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  7. هشدار دادستانی کشور به افرادی که موجبات ترس مردم را فراهم می‌آورند

  8. حقوق کارمندان در سال آینده ۲۰ درصد افزایش می‌یابد   

  9. حمید فرخ نژاد: مخاطبام و درآمدم از دست رفت، تو ایران شاهانه زندگی میکردم

  10. واکنش الجولانی به حملات اسرائیل: سوریه وارد جنگ جدید نخواهد شد

  11. عراقچی: بسیج فوری کشورهای منطقه برای توقف تجاوز اسرائیل و تخریب سوریه ضروری است

  12. سفیر ایران در سوریه: ۴۲ میلیون دلار پول برای چه باید در سفارت باشد/ یک دلار هم در سفارت نیست

  13. کارت‌های سوخت جمع آوری می‌شود / شیوه جدید سهمیه بندی بنزین اعلام شد  

  14. اولین واکنش جولانی به تجاوز گسترده رژیم صهیونیستی به سوریه

  15. واکنش فرمانده اسبق نیروی قدس سپاه به تحولات سوریه

  16. عربستان رسما میزبان جام جهانی ۲۰۳۴ شد  

  17. مخالفت شدید نماینده مجلس با واردات خودرو کار کرده

  18. نتانیاهو: به جنگ علیه «محور ایرانی در منطقه» ادامه می‌دهیم

  19. اولین واکنش ظریف به سقوط بشار اسد

  20. پزشکیان: رخدادهای فعلی منطقه گواه سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از اختلاف کشورهای اسلامی است

  21. توضیح صدا و سیما درباره دلیل عدم پخش زنده سخنان رهبری

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  4. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  5. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  6. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  7. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  8. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  9. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  10. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  11. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  12. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  14. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  17. بزک کردن تروریست ها !

  18. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  19. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  20. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  21. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  22. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  23. ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟/گرانی ها بخاطر عملکرد دولت پزشکیان نیست

  24. نظام اداری در ایران؛ بی قواره و گردن کلفت!

  25. بشار اسد از سوریه خارج شد؟!  

آخرین عناوین