از آخرین مهلت ارسال صورت معاملات فصلی جا نمانید

گزارش بازرگانی، 124661،   4010711076

سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی شرکت‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه انواع گزارش‌ها و صورت‌های مالی را در زمان‌های معین الزامی کرده است. ارسال صورت معاملات فصلی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که همه سازمان‌ها و شرکت‌ها باید آن را در دستور کار خود قرار دهند. در واقع کلیه بنگاه‌های اقتصادی مطابق با ماده ۱۶۹ قانون مالیاتی باید گزارش جامعی از خریدوفروش فصلی خود در یک بازه زمانی خاص از طریق سامانه ارسال صورت معاملات فصلی ارائه کنند. آخرین مهلت ارسال صورت معاملات فصلی تابستان ۱۴۰۱، روز یکشنبه مورخ ۱۵ آبان سال ۱۴۰۱ است. باتوجه‌به اهمیت این گزارش در این مقاله قصد داریم در ارتباط با ماهیت صورت معاملات فصلی و اهمیت آن صحبت کنیم. لطفا به خواندن این مطلب ادامه دهید تا از آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی عقب نمانید.

معاملات فصلی چیست و چه اهمیتی دارد؟

معاملات فصلی در واقع گزارش جامعی از خریدوفروش‌های فصلی شرکت‌ها، سازمان‌ها و سایر بنگاه‌های اقتصادی است. این معاملات با نام‌های دیگری مانند گزارش‌های فصلی موضوع ماده ۱۶۹، صورت معاملات فصلی و همچنین گزارش‌های فصلی نیز شناخته می‌شوند. مطابق با ماده ۱۶۹ قانون مالیاتی کلیه افراد حقیقی و حقوقی موظف‌اند گزارش خرید و فروش فصلی خود را تنظیم و به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. 

قانون صورت معاملات فصلی در تیرماه ۱۳۹۴ تصویب و برای اولین بار در ابتدای سال ۱۳۹۵ اجرا شد. سازمان امور مالیاتی، شفاف‌تر شدن امور اقتصادی و همچنین افزایش نظم و انضباط مالی را از جمله دلایل اهمیت معاملات فصلی می‌داند. به همین دلیل کلیه دستگاه‌های اجرایی، بنگاه‌های اقتصادی و افراد حقیقی و حقوقی باید بعد از حداکثر ۴۵ روز از شروع هر فصل، اطلاعات معاملاتی خود را با جزئیات کامل برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. برای افزایش دقت تنظیم معاملات فصلی توصیه می‌شود از یک نرم افزار حسابداری استفاده کنید تا مشمول جریمه‌های سنگین این سازمان نشوید.

چه کسانی مشمول ارسال معاملات فصلی می‌شوند؟

ماده ۱۶۹ قانون مالیاتی کلیه مشمولان و افراد معاف از ارسال معاملات فصلی را نام برده است. مطابق با آیین‌نامه اجرایی این قانون، افراد زیر باید قبل از آخرین مهلت ارسال صورت معاملات فصلی، برای ارائه گزارش مالی به این سازمان اقدام کنند:

  • کلیه اشخاص حقیقی

  • صاحبان مشاغلی که بر اساس نوع یا حجم فعالیت در گروه اول موضوع ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی ماده ۹۵ قانون قرار دارند.

  • صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده

صورت‌های مالی فصلی باید دقیقا مطابق با استانداردهای حسابداری تنظیم شده و در زمان مقرر در سامانه ارسال صورت معاملات فصلی بارگذاری شوند. عرضه‌کنندگان مستقیم کالا و خدمات به مصرف‌کننده نهایی و همچنین شاغلین حوزه کشاورزی، دام‌پروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل از جمله افراد معاف از ارائه صورت معاملات فصلی هستند.

آشنایی با اطلاعات لازم برای تدوین معاملات فصلی

کلیه مودیان باید اطلاعات مرتبط با معاملات و قراردادهایشان را دقیقا مطابق با استانداردهای سازمان امور مالیاتی ثبت و در قالب یک گزارش ارائه دهند. معمولا اطلاعات مندرج در معاملات فصلی بر اساس نوع معامله یا قرارداد با یکدیگر تفاوت دارند؛ بااین‌حال، فارغ از نوع معامله، باید کلیه اطلاعات زیر در معاملات فصلی درج شود:

  • اطلاعات هویتی و مکانی طرفین معامله یا قرارداد

  • اطلاعات مرتبط با مجوزهای فعالیت طرفین معامله یا قرارداد

  • اطلاعات مرتبط با معاملات یا قراردادهای طرفین

  • اطلاعات مالی، پولی، اعتباری و سرمایه‌ای

  • اطلاعات مرتبط با دارایی‌ها، اموال، املاک و نقل و انتقال آن‌ها

  • اطلاعات مرتبط با ارزش افزوده

افراد فعال در حوزه صادرات و واردات باید سایر اطلاعات مانند ارز مورداستفاده، نرخ برابری آن و مجوزهای ورود و خروج قانونی را نیز درج کنند. شماره کوتاژ اظهارنامه گمرکی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی طرف قرداد از جمله اطلاعات لازم برای قراردادهای وارداتی است. بعد از تنظیم دقیق گزارش فصلی نوبت به ارسال از طریق سامانه معاملات فصلی می‌رسد که در بخش بعدی نحوه کار با آن را به شما آموزش می‌دهیم.

روش و مهلت ارسال صورت معاملات فصلی

سامانه معاملات فصلی برای ارسال گزارش‌های فصلی خریدوفروش توسط سازمان امور مالیاتی ایجاد شده است. از طریق این سامانه کلیه افراد مشمول می‌توانند اطلاعات لازم را ثبت و سپس برای سازمان ارسال کنند. برای انجام این کار باید به پورتابل سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و برای ارسال مدارک و ثبت اطلاعات اقدام کنید. اگر دانش یا وقت کافی برای انجام این کار را ندارید، توصیه می‌کنیم صفر تا صد تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی را به موسسه‌ها و شرکت‌های مالی و حسابداری معتبر بسپارید. به‌این‌ترتیب، خود را از زحمت تهیه گزارش و همچنین جریمه‌های سنگین مالیاتی ناشی از ارائه گزارش غیراستاندارد نجات می‌دهید.

نکات مهم هنگام تدوین صورت معاملات فصلی در دفاتر قانونی

برای تنظیم گزارش فصلی خرید و فروش باید به کلیه جزئیات دقت کنید و همه رویدادهای مالی را به‌طورکامل ثبت کنید. همه این رویدادها باید با تاریخ دقیق مشخص شده و به‌ترتیب تاریخ درج شوند. کلیه اطلاعات را باید دقیقا روی خط دفتر ثبت کنید؛ نوشتن اطلاعات بین خطوط باعث رد شدن گزارش خواهد شد. توجه کنید که در حاشیه دفاتر قانونی باید کاملا خالی باشند. از طرفی پاک کردن یا تراشیدن اطلاعات اشتباه به منظور تصحیح آن‌ها غیرقانونی و اعتبار آن را ساقط می‌کند.

برای تصحیح اطلاعات اشتباه در دفاتر قانونی باید روش اشتباه خط کشیده و مبلغ درست را بالای همان بخش و با خودکار قرمز بنویسید. وجود صفحه سفید میان صفحات پرشده نیز کاملا مردود است. در نهایت وجود تقدم یا تاخر در ثبت حساب‌ها باعث بروز مشکل در محاسبه مالیات شده و جریمه‌های مالیاتی سنگین را به همراه دارد. وجود چنین سخت‌گیری‌هایی در تنظیم صورت معاملات فصلی باعث می‌شود تا افراد مشمول به استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری برای تهیه گزارش‌های خرید و فروش فصلی روی آورند.

تهیه صورت معاملات فصلی با نرم‌افزارهای حسابداری سپیدار همکاران سیستم

در این مقاله به بررسی ماهیت و آخرین مهلت ارسال صورت معاملات فصلی پرداختیم. حالا می‌دانید چه کسانی مشمول ماده ۱۶۹ قانون مالیاتی هستند و چه اطلاعات برای تهیه صورت‌های معاملات فصلی ضروری است. رعایت نکات و فرمت‌های خاص برای تنظیم گزارش‌های خرید و فروش فصلی یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های ذهنی صاحبان کسب‌وکارها است. شرکت سپیدار سیستم با طراحی و عرضه انواع نرم‌افزارهای حسابداری دغدغه تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی را به‌طورکامل از بین برده است.

سپیدار سیستم با سال‌ها تجربه و سابقه فعالیت در زمینه تولید و توزیع انواع نرم‌افزارهای مالی نامی آشنا در میان شرکت‌های ایرانی است. با استفاده از نرم‌افزارهای این مجموعه دیگر نگران جریمه‌های مالیاتی و مردود شدن گزارش‌های مالی خود توسط سازمان امور مالیاتی نباشید. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت sepidarsystem.com مراجعه کنید یا برای دریافت مشاوره تخصصی با شماره تلفن ۰۲۱۸۱۰۲۲۰۰۰ تماس بگیرید.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. فرصت ترامپ برای ایران !

  3. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  6. همه نفوذی اند غیر از ما !

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  13. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  14. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  15. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین