قطع خودسرانه داروهای خواب آور چه خطراتی را به دنبال دارد؟

گزارش بازرگانی، 132004،   4010814036

مصرف داروهای خواب آور به شکل متفاوتی باعث ایجاد اعتیاد می شود. عموما مصرف کنندگان انواع داروهای خواب آور به دلیل مصرف طولانی آن ها، همواره توانایی قطع آن را ندارند و باید با عوارض و مشکلات ناشی از مصرف آن دست و پنجه نرم کنند. توصیه می کنیم به هیچ عنوان به صورت خودسرانه در منزل اقدام به ترک داروهای خواب آور نکنید!

بنا به دلایل مختلفی ممکن است دچار اختلالات خواب شوید و در پی آن اقدام به مصرف انواع داروهای خواب آور کنید که مشخص کردن دوز مصرفی آن نیز باید توسط پزشک متخصص تعیین شود و هرگونه قطع و یا مصرف خودسرانه آن می تواند عواقب جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. از این رو در این بخش قصد داریم بدانیم که قطع خودسرانه داروهای خواب آور چه خطراتی را به دنبال دارد؟ با ما همراه باشید.

داروی خواب آور

قرص خواب آور چیست؟

قرص های خواب‌آور گروهی از دارو ها هستند که به منظور القاء حس خواب‌آلودگی یا بهبود کیفیت خواب مورد استفاده و مصرف قرار می گیرند. از شایع ترین خواب آور ها می توان به بنزودیازپین‌ها (benzodiazepines) و باربیتورات‌ها (barbiturates) اشاره نمود که در دیازپام، اگزازپام، ملاتونین، لورازپام، فلورازپام و کلردیازپوکساید مورد استفاده قرار می گیرند. بعضی از قرص ها هم مانند آلپرازولام برای کاهش اضطراب تجویز می شوند. 

قرص آلپرازولام با نام تجاری زاناکس نیز شناخته می‌شود. آلپرازولام در گروه داروهای بنزودیازپینی قرار می‌گیرد. بسیاری از پزشکان داروی آلپرازولام را برای یک دوره چهار هفته ای یا بیشتر با هدف مدیریت اختلال‌ها و علائم اضطراب تجویز می‌کنند. چنانچه دستور مصرف توصیه شده از سوی پزشک رعایت شود، اکثر بیماران دوره درمان با آلپرازولام را بدون هیچ مشکلی به پایان می‌رسانند. با این حال برخی بیماران به اثر آرامبخشی آلپرازولام وابسته می‌شوند. چنانچه مصرف این دارو بیشتر از مدت زمان توصیه شده از سوی پزشک ادامه داده شود، دارو وابستگی جسمی و روحی ایجاد می‌کند. در این زمان احتمال دارد که مصرف کنندگان برای این که بتوانند مصرف آلپرازولام را قطع کنند و بدون این دارو به زندگی خود ادامه دهند، به درمان ترک اعتیاد قرص آلپرازولام نیاز پیدا کنند.

عوارض مصرف قرص های خواب آور چیست؟

میزان مصرف قرص های خواب آور چنانچه در حد نرمال و طبیعی متناسب با تجویز پزشک باشد، خطرات کمی را برای شما به همراه نخواهد داشت. از شایع ترین عوارض مصرف قرص های خواب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احساس سوزش یا سوزن‌سوزن شدن دست‌ها، پاها و بازوها
  • افزایش یا کاهش اشتها
  • یبوست
  • اسهال
  • مشکل در حفظ تعادل
  • سرگیجه
  • احساس خواب‌آلودگی در طول روز
  • خشکی دهان و گلو
  • نفخ
  • سردرد
  • سوزش معده
  • اختلال در عملکردهای روزانه
  • اختلال در حافظه و تمرکز
  • معده درد
  • لرزش غیرقابل‌کنترل برخی از اعضاء بدن
  • رویاهای غیرمعمول
  • ضعف

عوارض قطع کردن ناگهانی قرص های خواب

افراد مختلفی هستند که به دلیل اختلالات خواب و اعصاب و روان اقدام به مصرف قرص های خواب در طی چندین سال اخیر نموده اند. این افراد چنانچه بخواهند به صورت یکباره، اقدام به ترک مصرف قرص خواب کنند، عوارض شدیدی گریبان گیر آن ها خواهد شد. از شایع ترین این عوارض می توان به تعریق، بروز ترس و ناآرامی و خشونت و تعادل نداشتن دیدن کابوس های وحشتناک و بی خوابی و حتی مرگ اشاره نمود.

توصیه ما این است که به جای قطع یکباره آن، میزان مصرف قرص های خواب آور خود را تا حد ممکن کاهش دهید که البته این مورد باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد. اطلاعات بیشتر را می توانید در سایت https://drjavadiclinic.com/ مشاهده کنید و هر نوع رفتار خودسرانه در این خصوص می تواند عوارض قطع ناگهانی آن ها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

داروی خواب آور برای ترک

چه روشی برای قطع مصرف قرص های خواب آور پیشنهاد می شود؟

مصرف قرص های خواب‌آور به میزان طولانی اعتیاد آور است و قطع یکباره آن می تواند منجر به بروز مشکلات مختلفی در شما شود از این رو قطع خودسرانه آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود. بهتر است در این خصوص حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت های لازم را داشته باشید تا بتوانید از عوارض عدم مصرف قرص های خواب آور جلوگیری کنید.

با این حال هیچ روش درست و منطقی دیگری غیر از مراجعه به پزشک پیشنهاد نمی شود چرا که ترک اعتیاد به مصرف قرص های خواب آور، اختلالات متنوع و مختلف دیگری را برای شما به وجود خواهد آورد. از جمله این اختلالات می توان به پرخاشگری، پرخوری، ضعف اعصاب و سایر موارد دیگر اشاره نمود که باعث رنجش شما و اطرافیان شما خواهد شد.

چطور با استفاده از درمان های خانگی بتوانیم میزان عوارض ناشی از مصرف قرص های خواب آور را کاهش دهیم؟

اگر در حال حاضر مصرف انواع داروهای خواب آور را قطع نموده اید، می توانید با استفاده از روش های جایگزین خانگی، اثرات ناشی از مصرف آن را کاهش دهید. یکی از روش های مناسب، تغییر سبک زندگی است. این روش بسیار کارآمد و کافی به منظور قطع اختلالات خواب است و می تواند در زمان بی خوابی بسیار موثر باشد. این عوامل به شرح زیر است:

  1. در زمان خواب آلودگی به تنهایی وارد تخت شوید.
  2. اگر به انجام فعالیت هایی همچون مطالعه، تماشای تلویزیون یا غذا خوردن می پردازید، خارج از اتاق خواب آن را انجام دهید.
  3. تا حد ممکن، ساعت خواب و بیداری خود را تنظیم کنید.
  4. تا حد ممکن، استرس و اضطراب را کاهش دهید. کاهش استرس و اضطراب می تواند بر روی خواب ایده آل و آرام کمک قابل توجهی کند.
  5. مصرف دخانیات را به حداقل برسانید.
  6. مصرف الکل را به حداقل برسانید و در صورت لزوم آن را حذف کنید.
  7. مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین دار را به حداقل برسانید. مصرف انواع نوشیدنی های کافئین دار 6 ساعت قبل از خواب می تواند اختلالات خواب را برای شما در پی داشته باشد.
  8. ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید و به میزان 20 الی 30 دقیقه، ورزش کنید.
  9. وعده غذایی خود را تنظیم کنید.

آیا داروهای خواب آور گیاهی می توانند جایگزین مناسبی برای داروهای خواب آور باشند؟

داروهای خواب آور گیاهی در بازار انواع متفاوت و مختلفی دارند، از این رو توصیه نمی شود بدون تحقیق و بررسی تخصصی اقدام به تهیه و خرید آن ها کنید. بهتر است در این خصوص نیز با پزشک متخصص خود در این زمینه گفتگو کنید تا در صورت لزوم، به جای قطع داروهای خواب آور به مصرف داروهای خواب آور گیاهی روی بیاورید! اما توصیه ما این است که با روش های متفاوت سعی بر عدم مصرف داروهای خواب آور کنید.

جمع بندی:

مصرف داروهای خواب آور به شکل متفاوتی باعث ایجاد اعتیاد می شود. عموما مصرف کنندگان انواع داروهای خواب آور به دلیل مصرف طولانی آن ها، همواره توانایی قطع آن را ندارند و باید با عوارض و مشکلات ناشی از مصرف آن دست و پنجه نرم کنند. توصیه می کنیم به هیچ عنوان به صورت خودسرانه در منزل اقدام به ترک داروهای خواب آور نکنید! چراکه عواقب قطع یکباره آن، بسیار خطرناک تر از مصرف آن است و حتی می تواند شما را به کام مرگ بکشاند.

در این خصوص بهتر است از یک پزشک متخصص در این زمینه، مشورت های لازمه را داشته باشید و دوز مصرفی خود را متناسب با نظر پزشک، افزایش یا کاهش دهید. توصیه این است که به صورت مداوم، میزان مصرف را کم کنید نه به صورت یکباره!



yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. فرصت ترامپ برای ایران !

  3. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  5. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  6. همه نفوذی اند غیر از ما !

  7. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  8. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  13. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  14. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  15. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  16. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  17. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  20. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین